17 Май, 2019 21:00 1 865 28

Иво Христов: Искаме да има ясни правила така, че доходите да растат

  • иво христов-
  • бсп-
  • доходи

Пътуваме в страната и това, което ме шокира, е страхът, който се е вселил в душата на българите

Иво Христов: Искаме да има ясни правила така, че доходите да растат - 1

„Ние искаме да има ясни правила, така че доходите да растат.“ Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Иво Христов в студиото на БТВ. Той подчерта, че програмата „Визия за Европа“ е съгласувана и се вписва в общата програма на ПЕС. „Социалната политика, която предлагаме, предвижда определени ставки за минимална работна заплата на европейско ниво и за минимална пенсия“, допълни Христов. Той уточни, че ако има формула на общоевропейско ниво, по която да се формират минималната пенсия и заплата, държавите ще я следват. „В момента се формира бюджетен излишък, който Борисов триумфално раздава предизборно – с общите пари си купуват избори“, каза още той. По неговите думи залогът на изборите е дали ще се създаде нова политическа ситуация в България, в резултат на победа на опозицията.

По повод обвиненията, че премиерът и президентът участват в предизборната кампания нерегламентирано, Христов коментира, че вчера ЦИК е отхвърлила жалбата на ГЕРБ, а днес Борисов раздава бюджета за 2020 г., като обещава покачване на доходите, докато инспектира показно за пореден път магистрала „Хемус“ и обещава на жителите на Търговище море. „Очевиден е отговорът- кой участва в кампанията и с какви инструменти“, допълни кандидатът за евродепутат.

„Пътуваме в страната и това, което ме шокира, е страхът, който се е вселил в душата на българите. В София не го усещаме, но в провинцията, дори свободните професии, като адвокати и доктори, рискуват да загубят своята клиентела и позиции, ако не намерят някаква връзка с кметовете, които често са от ГЕРБ“, коментира Иво Христов. Той подчерта, че често активисти на БСП са заплашвани, пречи им се да водят кампания и се използват всички инструменти на държавата, като НАП, за притискане на бизнесмени, които имат симпатия към опозицията. „Това не е нормално. Прави ми впечатление и че у нас се е установила икономика на порока. Сливен прилича на Монте Карло. Там живеят изцяло от казина“, коментира той. Според него този бизнес ерозира трудовата етика на българина, защото го приучва на лесни печалби, но е зависим и от конюнктурата, защото съобразно вариациите на турската лира, той може да угасне всеки момент. „Игрални зали има във всички малки населени места в България и това са единствените цветни петна в градския пейзаж. Българинът е много отчаян, щом прибягва до търкане на билетчета и до хазарт“, каза още кандидатът за евродепутат.

„По пълните зали съдя, че хората вярват на БСП. Мъдрите осъзнават, че няма друга алтернатива, която може да спре установяването на пълната власт на Борисов. Страхът у хората може да бъде изтрит от българската действителност, само при смяна на сегашния режим“, категоричен е Христов. „В атмосферата на обща поквара и корупция, която констатираме от години, мнозинството гласува нефелен закон против корупцията, който разчита само на декларации“, допълни той. Христов припомни, че президентът е свикал КСНС на тема корупция, но не е имало кой да докладва от името на антикорупционната комисия, защото председателят и зам.-председателят попаднаха във водовъртежа на скандала.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калогера

    20 13 Отговор
    ТОЗИ ИВО ХРИСТОВ ХИЧ НЕМА ВИД НЕЩО НА СПАСИТЕЛ, ПО-СКОРО КАТО ДРУГИТЕ ОТ ПАРТИЯТА МУ, БИЗНЕСМЕНИ МИЛИОНЕРИ КОИТО СА АНГАЖИРАНИ ИЗЦЯЛО С БИЗНЕСИТЕ СИ

    Коментиран от #14

  • 2 Обръсна се,

    11 4 Отговор
    Нямаш катинарче, на брадата, знак за интелигентност!
  • 3 Калогера

    12 16 Отговор
    АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВМРО, ТЪЙ КАТО ЦИГАНСКИЯТ ПРОБЛЕМ ВЕЩАЕ "АПОКАЛИПТИЧНА ТРАГЕДИЯ" . . . И НЕ МИ ОБЯСНЯВАЙТЕ ЗА ШКЕМБЕТО И ДЖАМБАЗКИ, ЗНАМ ГИ, ПРОСТО СА ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО СА ПОДГОТВИЛИ ПРОГРАМА ЗА ПРОБЛЕМА

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 4 Кое е условието,

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Калогера":

    За по-малка престъпност, защото престъпността, няма да изчезне, както ни говореха комунистите?! Трябва да изчезне БЕДНОСТА!
  • 5 Давид

    19 2 Отговор
    Правила на кое ? Аз лично искам ясна стратегия за това какво ще създадете като промишленост , която да се материализира като трудова заетост с нормално заплащане започващо от 1300 лв в провинцията за 8 часов работен ден и осигуряване на тези пари . Безплатно здравеопазване и образование . За какво правила ми говори този чиновник след като иска да отиде в Европарламента . България може да се оправи само от българи тук в България . В момента този и останалите говорят само това , което им се докладва от ДАНС за народното настроение .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Batushka

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Калогера":

    И как тия тъпани ще го решат проблема...щото той е икономически и социален с пищови няма да стане ...гладен човек жив дявол е казал народа...гладът е лош съветник...
  • 8 Политическата надстройка,

    6 1 Отговор
    Е причината за бедността!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гледам, и пак,

    6 3 Отговор
    Надомните дъги и мекото на ухото, на новата”звезда”, Иво, и се чудя на акъла на Нинова? Знае ли какъв индивид издига?
  • 11 Надочните

    0 0 Отговор
    Дъги
  • 12 омерзен

    10 6 Отговор
    Съдът отхвърли жалба на шумкарите срещу Борисов, каза че премиерът не прави агитация, по-високи доходи обещаваха пак мандраджиите, Борисов ги разобличи че лъжат, а президента политиканства като антибългарин. Сега този говори точно обратното, тоест обвинява премиера, а своите ги прави ангели, наглее повече от всеки друг досега. А ако има страх у хора то е защото бкп станаха бсп, но си останаха същите разбойници, хората ги е страх бсп да не дойдат пак на власт.
  • 13 Кирил

    13 1 Отговор
    На тоя доходите със сигурност много ще пораснат
  • 14 Диамантената ръка

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Калогера":

    Този е поредния страшен фейк, пиратиран и чадъросан както рече при Ц. Ризова.
  • 15 Решението,

    6 3 Отговор
    Е просто: равенство пред закона, почти никаква административна тежест, малко администрация, ниски данъци, осигуряването на равни начала според вноските, защото Държавата не внася, а служителите й, са с най-големи пенсии!
  • 16 Този

    11 2 Отговор
    Искал? Кой ще те пита, бе? Ти само ще вдигаш ръка, но ще си получаваш заплатата! Защо лъжете хората, че зависи нещо, от Вас? За да се облагодетелстване! Това е измама!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ДА ПИТАМ НЕЩО

    13 4 Отговор
    До каде докарахме синчето на генерал от ДС да ни учи на демокрация

    Коментиран от #21

  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 3 Отговор
    Иво Христов е тънък манипулатор. Може би школован...? Българите в България за 20 години много напреднахме в разкриване на всякакви фарисейщини. Изказаното от него можеше да има голям ефект преди 10-15 години.

    Коментиран от #22

  • 20 Забелязвате ли,

    9 4 Отговор
    Христо Иванов, Иво Христов, все мекерета, от котилото, ни натрапват! Ползват психолози, за наивници! И ще хванат риба!
  • 21 Псновмата цел,

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Е запазване на властта!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ивчо говори

    13 4 Отговор
    Пълни глупости и общи дрънканици за корупция. Нахалници. Най-голяма корупция имаше при Станишев. Искаха за европейски проект по 50% от стойността. Затова и ги спяха от ЕК. Да не говоря зЛуканов, Беров всички те им правителства. Сега използват Гьобелска прийоми да набиват в главите на хората не верни неща по-цял ден.
    А Цветанка удари дъното като журналистка. Гледаше го като теле.
  • 25 месара

    6 4 Отговор
    ами страх ги е хората бе другарю, да не дойдете пак на власт!
  • 26 Тръмп

    7 4 Отговор
    Всички дебили харесват БСП и Ивчо от КГБ!!!:):):)
  • 27 Дъга

    10 2 Отговор
    Нещо взе да ми писва от "млади", злобни, модерни леви кадри, които най-безцеремонно и нагло ни учат на "морал" през устата на шофьора на самолет.
  • 28 ИСКАМЕ

    4 0 Отговор
    Искаме повече да не гледаме сътрудници на ДС и КГБ тук и там, камо ли в Европейския парламент.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове