Last news in Fakti

5 Юни, 2019 23:00 3 186 72

Психоаналитик: Националната стратегия за детето е повече от необходима

  • национална стратегия за детето-
  • психоаналитик-
  • д-р огнян димов

В нея обаче има неща, с които няма как да се съгласим

Психоаналитик: Националната стратегия за детето е повече от необходима - 1

Целият дебат около Националната стратегия за детето, чисто емоционално ме натъжи. Някой нещо казва, а други му вярват и си изковават една изключително агресивна философия. Кой прочете Стратегията? Всеки родител трябва да я познава. Стратегията непрекъснато говори за детето в семейството, но семейството и детето не присъстват отделно, а това е нещо върху, което трябва да се говори'', това заяви психоаналитикът д-р Огнян Димов в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.

''Тази стратегия е нещо повече от необходимо, тя е база за един голям дебат. Когато детето има проблем, това значи, че семейството има проблем, но това отказва да се признае. Първото ми несъгласие към стратегията е, че не може да се изключва наказанието. Трябва да го има за да може да влезе детето в някаква рамка, иначе става дивак'', сподели Димов.

''Психиатърът, с който работя ми сподели в нашия последен разговор, че всъщност един от случаите, който преди години придоби много голяма популярност, майка, на която са и взети децата в чужбина, всъщност това е една душевно болна жена, която е правила истерични кризи, скачала е през балкона и е пребивала децата. Защо не казваме това? Колко журналисти отидоха в норвежката социална система и се запознаха с един от тези случаи''? Това запита д-р Огнян Димов.

Последното, което не приемам е уклона към ''позитивното възпитание'', да се казва на всичко ''да''. Детето да има права, детето да води, къде да води детето? Това, което ме натъжава, е че дебатът е абсолютно невъзможен. След като масово се излиза на улицата, има някакви искания деца да не ходят на училище, да няма ваксини. Фактът, че се реагира толкова болезнено, означава, че вътре в нас нещо е докоснато. Кой седна и прочете тази стратегия, кой предложи смисления дебат? Спре ли разговорът, започва агресията'', констатира психоаналитикът д-р Огнян Димов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    44 5 Отговор
    А кога е имало разговор господин психоаналетик с българския народ? Кое е нещото, което се е съгласувано с обществото и е направено по тяхно желание последно време. Гледай си твоите деца как си искаш. Тази статия мирише, да не кажа смърди

    Коментиран от #6

  • 2 Отново

    15 45 Отговор
    Повтаря се истерията с Истамбулската конвенция. Никой не я е чел, но имат мнение и то категорично !

    Коментиран от #4, #8, #18, #30

  • 3 Рък

    32 6 Отговор
    Закони си имаме достатъчно и то добри!

    Коментиран от #5, #57

  • 4 1994

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Отново":

    Без да искам ти сложих +.. Иначе 2 минуса имаш от мен :)))
  • 5 1994

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Рък":

    Така е, проблема идва от там, че не се прилагат.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Майка

    45 4 Отговор
    Спрете с безумните си опити да съсипете семействата в България!

    Както и да опитвате да поднасяте тази мерзост, все ще е същият резултат - никой нормален българин няма да приеме да се месите във семейството и възпитанието на децата му! Институциите не са по-важни или по-загрижени за децата от собствените им родители! Забравяте, че сте на постовете, на които сте, за да служите на хората, а не да се разпореждате с живота ни и децата ни! Нашите деца не са държавна собственост - долу ръцете от тях!
  • 8 Саламандър

    41 2 Отговор

    До коментар #2 от "Отново":

    Да не ни мислите за идиоти? Зад всяка нова свинщина която се появи задължително стоят еврейските ви ценности само, че не закачате малцинствата а посягате на българчета. Само не знам дали си давате сметка, че точно заради децата няма да остане и папер от вас. Няма да се протестира а ще има линч. Преди да ме убият ще избия колкото мога от вас изроди.
  • 9 Хубава работа ама....

    27 2 Отговор
    Абе шамандури, той българинът не прави деца вие стратегия за детето умувате....измивайте първо стратегия как да почнат да се раждат деца, па то веднъж родено ще си намери пътя в живота....
  • 10 Родител

    31 2 Отговор
    Уважаеми дами и господа, искам да Ви заявя, че аз и моето семейство сме категорично ПРОТИВ тази античовешка, антихуманна, антидетска Стратегия. Никога няма да се съгласим и няма да приемем под никаква форма прокарването на подобни изключително спорни "стратегии". Няма нищо по-добро за едно дете от неговото собствено семейство и РОДИТЕЛИТЕ знаят кое е най-добро за техните ДЕЦА.....

    НЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО 2019-2030г
  • 11 Не на стратегията категорично!!!

    6 18 Отговор
    Аз искам моето да мога да си го бия, както и да си го изкарвам на него защото на другите не мога...

    Коментиран от #28

  • 12 Чилбер

    37 1 Отговор
    Помислете не как да отнемате деца от родителите а как да им помагате. Давате куп пари на приемни родители за да гледат отнетите деца вместо да помогнете на родните им семейства на тези деца да стъпят на краката си. Спрете с тези изродщини за да не почнем ние да раздаваме правосъдие. Не си мислете, че ще гледаме безучастно.
  • 13 Анти седераст

    30 1 Отговор
    Защо е необходимо частни еврейски нпо-та да диктуват на Правитрлството? А демокрацията?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Робот

    25 1 Отговор
    Поредния адвокат на педофилите и кръвния данък! Кой го знае какъв му е джендъра!
  • 16 Матрица на Б8йко...

    13 2 Отговор
    Е унищожаване на древният натрод! Няма факти , и народ!
  • 17 Румяна Костова

    28 2 Отговор
    Ще зависи от темперамента(или настроението) на служебното лице, което разглежда случая,че не сте добри родители. Ако леко сте разтърсили сина си защото се е заседял пред компютъра на електронните игри и не си е написал домашните, може също да Ви го отнемат. Или пък накажете дъщеря си, че с часове се върти пред огледалото вместо да, си учи уроците. Значи някаква институция, която не познава децата ви, техните характери, добрите им страни и хитростите, с които си служат, за да заобикалят възпитателните ви правила, ще определя дали имате право да сте родител или не!? И това в България? Просто няма шанс.Ще се вдигнем на революция, всички адекватни родители.

    Коментиран от #19

  • 18 Румяна Костова

    26 2 Отговор

    До коментар #2 от "Отново":

    Чели сме на ИК най-важните засягащи ни точки, които нямат нищо с насилието над жените и децата, а дават неограничена власт на чужди НПО-та да влизат в училищата и да зомбират нашите деца.
  • 19 Чилбер

    22 1 Отговор

    До коментар #17 от "Румяна Костова":

    Аз съм готов да умра заради децата ми щом е нужно. Дали обаче са готови да умрат за службичките си всички тези паразити и извратеняци? Ако искат нека опитат и ще разберат много бързо.
  • 20 Соло

    21 1 Отговор
    Няма по - добро място за израстването на едно дете от собственото му семейство. Всеки който твърди обратното трябва да бъде спешно хоспитализиран в психиатрията.

    Коментиран от #21

  • 21 Баба Вуна

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Соло":

    За съжаление, е така!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Госあ

    1 18 Отговор

    До коментар #22 от "пипи дългото чорапче":

    Ами тогава отиди на някое безлюдно място в Африка и си гледай децата както прецениш. В обществото комплексари и диваци не са нужни. Много добре написано. Къде са фактите, къде е диалога ? Българина е свикнал да говори на ангро в информационно затъмнение. Затова и министър председателя е този. Такива се харесват. Личен въпрос: "философ стана психолог,защото завърши за психолог" последно, философ или психолог ?

    Коментиран от #24

  • 24 Ингрид

    18 2 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    Идва време когато на някое безлюдно място ще ви изпратим всички вас дебили, политици, правозащитници и друга отпадъчна сган. От акъл нямаме нужда а от нормални условия за съществуване. Нагледали сме се на кражби на деца в чужбина и знаем кой седи зад това. Наясно сме какво целите ала не знам дали сте наясно какво ще последва.

    Коментиран от #25

  • 25 Госあ

    3 11 Отговор

    До коментар #24 от "Ингрид":

    Виждам че нямате нужда от акъл, виждам 😂

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Госあ

    1 8 Отговор

    До коментар #26 от "пипи дългото чорапче":

    Ами значи е завършил психология ! А това че е учил философия е само един плюс.
  • 28 Очивидец

    2 13 Отговор

    До коментар #11 от "Не на стратегията категорично!!!":

    Ако сте създали децата си за да си изливат яда, отровата и истерия та върху тях, то този закон ще спаси децата ви от тормоз и ще предпази психиката им, за да не са толкова злобни към децата си един ден. Всяко дете има право на обич, защита, грижа и възпитание. Такива като Вас, бият, изнасилват и измъчват тези крехки създания само защото са ги създали и се чувстват като тяхни собственици. Това не е родителска любов и отговорност. Засрамете се

    Коментиран от #34, #39

  • 29 Име

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    Ти бе, който се мислиш за нещо повече от другите, от болшинството, ти, чиято глава ражда и сътворява немислимо за човечеството чудеса. Ти европейски българино, яж ми фу. я

    Коментиран от #38

  • 30 куку руку ку

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Отново":

    И ти ли си като този от статията, психоепилептик.
  • 31 Очивидец

    2 11 Отговор
    За съжаление българина има порочно разбиране за демокрацията. Въобразява си, че всичко му е позволено: Да бъде вулгарен и да не зачита законите. Това е анархия. В една анархична държава подрастващите нямат шанс да останат нормални. Като сте толкова кадър и и добри възпитатели, защо всеки ден се пребиват децата ви в училище и започват да се дрогират на 10 години? Или това ви е безразлично? Няма друга държава в която родителите да се опълчва срещу закон, защитаващ правата на децата им. Лицемери! Възпитават лъжци, крадци и убийци, а после страдат от тяхното управление и власт. Тук в този природен рай всеки е заслужил съдбата си! Каквото посяли, това пожънали!

    Коментиран от #33, #36, #44, #46

  • 32 Гост

    7 0 Отговор
    Аз имам три въпроса към защитниците на тази стратегия:
    1. Ходил ли е някой от така наречените социални служби в циганските квартали, колко пъти, какви са констатациите относно начина на живот на тези деца, на колко /брой и % от общия брой/ от тези деца са помогнали?
    2. Кой и по какъв начин ще гарантира липсата на злоупотреба с власт и правомощия от страна на въпросните служители, като се има предвид корупцията в тази наша "държава"?
    3. Защо решихте, че масово българите пребиват и тормозят децата си? Дайте точен брой и % от общият брой.
  • 33 “ Белите якички”,

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Очивидец":

    Са най-големите лъжци, крадци и убийци! Убиват хиляди, годишно! Кои възпитават агресията, у децата? Институциите! С каква цел? За пушечно месо, при нужда! Какво значи “ анархиста”, като идеология? Кои са видните български анархисти? Ще се изненадаш!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Иванов

    8 0 Отговор
    На всички толерасти лелекащи в полза на тези конвенции да им се вземат децата и да се дадат като в Холандия на двойка негри педерасти!

    Коментиран от #53

  • 36 Гнидо

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Очивидец":

    Единствените лицемери сте вие защото искате да посегнете на единственото което все още не сте ни взели децата ни. Това ясно показва какви дегенерати и психопати сте и колко двулични подлеци и мижетурки сте. Само, че доста сте ни подценили защото няма какво да гибим. Можете да смачкате с едно, две или пет семейства, но дали ще смачкате стотици бесни родители? На ваше място бих се замислил преди да скоча в лайната до гуша.
  • 37 до Очевидец

    5 0 Отговор
    Лицемер си ти! Като прочетеш цялата Стратегия и приетите закони към нея ще разбереш , че на никой не му дреме за правата на децата.Натискът е към родителите и то в икономически аспект.Права на деца не се защитават с посочване на бедността като порок.Хората са бедни , но не по свое желания или неспособност, а защото работодателите не им плащат добри заплати.Те пък зависят от решенията на управленците и всичко е навързано.Няма как да искаш в една бедна държава да влизат закони и правила , които се практикуват в богат държави.Да, там може и да е по-лесно да си закупиш жилище спрямо броя деца , може в тези държави да не се налага хората да работят по чужди места, но в България не е така и ти го знаеш.Кой и защо реши да избутва родителите на задна линия и да пуска " професионалисти-посредници " между тях и детето.Каква е целта на всичко това ? Как се доказва в съд презумпция за виновност , която е изначална още с раждането на детето та до момента на нахлуване на социални служители и неговото отнемане ? Ти запитал ли си се защо в скандинавските държави където това се практикува продължават тези рестрикции спрямо семействата ? За толкова години не се ли научиха какво се иска от тях ? Бавноразвиващи ли са или просто този процес не може да бъде спрян след като един път е задействан.Не си ли задавал въпроса какво става с тези деца ? Къде се реализират после ? Имаш ли данни на преуспели хора от тях ? Имаш ли данни създават ли семейства после ? Виж колко въпроси се по
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Очивидец":

    На диво племе с вожд прочел Винету, не знам дали и трите тома, си тръгнал за възпитание да говориш. Че и в Шенген искат да влязат 😂
  • 40 до Госあ

    3 0 Отговор
    Можеш ли да обясниш като не си от дивото и просто племе защо в държавите , които следват тези закони и правила продължават да отнемат деца ?

    Коментиран от #41

  • 41 Госあ

    1 5 Отговор

    До коментар #40 от "до Госあ":

    Защото във всяка страна има психопати,които възпитават психопати. А можеш ли да обясниш защо според ЮНЕСКО именно децата в тези страни са най щастливи и най добре по редица показатели, които можеш да провериш. Българчетата са много,много назад въпреки прекрасните грижи на прекрасните си родители- много често алкохолици, престъпници и леки жени.
  • 42 Очивидец

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Мършо":

    Отгледала съм син. Бдяла съм над него, когато е бил болен. Възпита го да уважава хората. Вървях до него и го подкрепя докато се дипломира и сьздаде семейство. Подкрепя го, когато страдаше за починалия му баща. Ще го подкрепям и обичам докато издъхнс. Сигурна съм че ще го за боли че някой психопад ме нарича МЪРШО, за това че имам собствено мнение по въпроса. Отношението ви е показателно, че сте имали прекрасни родители но нищо не сте научили от тях. И се питам ЗАЩО НА ВСИЧКИ ВИ ТРЕПЕРЯТ ГАЩИТЕ?

    Коментиран от #51

  • 43 до Госあ

    3 1 Отговор
    Ти искаш да ми кажеш , че в една и съща държава се раждат нон стоп психопати , които знаейки , че ще им вземат децата продължават да си правят както искат така ли ? А защо случаите на отнемания на деца въобще не са свързани с насилие ,а с обстановка в дома или свързани със стандарт на живот ? Нали не искаш да ми кажеш , че 20 000 семейства да речем през 2016 година са все на психопати ? Относно щастието на децата нещо си се объркал , в тези страни се иска от децата да не показват емоции , нито щастие , нито тъга , всяка емоционалност се възприема като проблем и детето е под заплахата да бъде отнето от семейството.Нещо не си в час със ситуациите.

    Коментиран от #49

  • 44 Родител

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Очивидец":

    Виждам, че си много деен и навътре в нещата. За това бих желал да ми отговорите на някои въпроси относно Стратегията. Предварително благодаря!,,,,

    1.Какво значи намесата на социалните в случай на липса на родителска грижа и родителска небрежност – тези понятия нямат точна дефиниция и може да се спекулира с тях напр. могат да включват дори петна по дрехите! Защо тези термини не са определени в документа?,,,,
    2. Какъв е риска от ратифицирането на Третия факултативен протокол на ООН според който всеки (съсед, учител или непознат) може да подаде жалба срещу родителите за насилие върху дете!,,,,
    3. Защо не е дадено определение за телесно наказание? Какво включва то?,,,,
    4. Разтърсването, викането на дете, ако говориш на висок тон и му се скараш основателна причина ли е да ти отнемат детето според стратегията?,,,,
    5. Какво значи психически тормоз върху детето – само е споменато, но не е определено!,,,,
    6. Какво значи най-добрия интерес на детето? Какви ще са последиците от детецентриския подход при който децата са отделени от семейството и са превърнати в центъра на света? Родителите имат ли някакви права върху децата си или само задължението да обслужват и издържат децата си? Как ще се коментира пирамидата, на която най-високо са децата, а под тях като обслужващ персонал са родителите и под тях социалните работници?,,,,
    7. Кой ще има правото да дефинира какъв е „най-добрият интерес на детето“?,,,,
    8. Кой ще контролира контролиращите институции, за да

    Коментиран от #47

  • 45 Родител

    5 0 Отговор
    8. Кой ще контролира контролиращите институции, за да се избегнат злоупотреби и корупционни практики?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Очивидец

    1 8 Отговор

    До коментар #44 от "Родител":

    Не бъркайте със статистиките, ако нещо не ви е ясно потърсете подходяща литература и се информирате. Всички толкова сте ядосан и на моето мнение, че се страхувам да не си излеете злобата върху децата си.

    Коментиран от #63

  • 48 до Очивидец

    7 1 Отговор
    Ти дотук никъде не обясни защо подобни закони и стратегии трябва да навлизат в България.Изсипа един куп хули и обвинения и никакви аргументи.Не се притеснявай тези , които са написали Стратегията са завършили университети досущ като родителите , които не я одобряват.Българските деца може понякога да се сбиват в училище , но не се стрелят като в Америка , не искат евтаназии като в Холандия и не изпотрепват близо 100 човека като един норвежки възпитаник на тази система.

    Коментиран от #52

  • 49 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "до Госあ":

    "Според официалната статистика на Норвегия през 2015 г. службата се е намесила в около 45 000 случая, като от тях мерки са приложени в 36 800 - при общ брой на децата в страната над 1.1 милиона. В 60 на сто от случаите мерките се прилагат в семейството без децата да се отнемат"

    Коментиран от #59

  • 50 до Госあ

    5 1 Отговор
    Ами намери си материала на Мария Цънцарова където показаха реална статистика към 2016 година и изведените деца.Бройката беше над 20 000.Не случайно ООН понижи в сферата на човешките права и я обяви за неблагонадеждна страна.Едната от причините е неспазването на човешките права именно на " щастливите деца на Норвегия " както ти ги нарече.Това са децата попаднали в мрежите на норвежката система за социална защита.Тази , която се опитват тук да прокарат.

    Коментиран от #54

  • 51 Мършо

    5 1 Отговор

    До коментар #42 от "Очивидец":

    Дълбоко се съмнявам, че имате син и изобщо не ви вярвам на това което пишете тук. В случай, че имате такъв и той е създал собствено семейство ви пожелавам да видите как същите тези служби които защитавате му отнемат неговите деца. Дано ги връчат на някое щастливо арабско - негърско гей семейство за да ги възпитат по - добре от вашият син. Предполагам, че няма да имате нищо против нали?
  • 52 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #48 от "до Очивидец":

    Ступват в училище ? Та те се бият до смърт. Бият до смърт възрастни хора също така. нашите деца са много напред в класацията по тютюнопушене, употреба на алкохол и наркотици,ранна раждаемост и детска проституция. За сметка на това, равнището в училище е твърде хетерогенно (един от показателите в ЮНЕСКО) ,а много от тях нямат дори достъп до образование. Това е реалната картина

    Коментиран от #60, #61

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #50 от "до Госあ":

    Моля, Норвегия е, и винаги е била на първите места по стандарт на живот. Аз ти дадох статистика за 2015. И не ми е това работата-нито съм социолог,нито журналист. Това е тяхната работа ! Да дават реална информация,а не някакви съчинения и българина да тъне в абсолютно невежество.
  • 55 до Госあ

    4 1 Отговор
    Ами значи да разбирам , че и там пълно с психопати и тук пълно с родители психопати и въобще голяма психопатия е обхванала света , че нямат една стая в повече за едното от децата.Защото в Стратегията ще се атакуват самотните родители , малкото стаи за деца и многодетните семейства.А как това се връзва с психопатията бих искал да ми обясниш.

    Коментиран от #67

  • 56 до Госあ

    1 1 Отговор
    Сега чакам да ми покажеш многобройни случай на деца , които са бити до смърт в училище.
  • 57 Четете бре

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Рък":

    Именно, и Националната стратегия за детето е един от тях. Сякаш някой е тръгнал да им взема децата. Деца се ИЗВЕЖДАТ само ако има риск за живота им. Пример: Майка -алкохоличка, баща алкохолик насилник. Децата гладни и пребити, мръсни с въшки и глисти, болни и нелекувани, недохранени със сомалийски коремчета. Извеждане не е отнемане, защото родителите могат по всяко време да си върнат детето, ако подобрят условията за живот в дома и повишат родителския си капацитет. Има институции които се занимават именно с това.
  • 58 Очивидец

    0 1 Отговор
    Изобщо не държа да ми вярвате. Това не променя нещата. А що се отнася до способността, децата ми да отгледат човеци, не се съмнявам и не се страхувам. Сигурна съм, че го могат. И един ден ще се гордея с внуците си, както сега съм горда със сина си. Това, че днес си въобразява те че сте ме хванали за ваша жертва, показва също че сте един безсилен човек, който има нужда да си излее на събраната отрова. Съжалявам ви, но няма как да ви помогна. Опитайте с малко уважение и доброта. Не се получава от първия път. Нужно е усилие. Имате го, но не го използвате правилно. Хубав ден😁

    Коментиран от #65

  • 59 Не на Сратегии

    7 1 Отговор

    До коментар #49 от "Госあ":

    Значи при 40% от случаите децата са отнети от родителите!!! Браво... и похвално! Е, точно за това не искам в страната ми тази Стратегия финансирана от вън.

    Коментиран от #64

  • 60 Очивидец

    1 7 Отговор

    До коментар #52 от "Госあ":

    Реалната картина за съжаление ще си остане същата. От дебата, който в момента върви, по всичко личи, че хората които участват в него са крайно недоверчиви и консервативни по отношение на всяка новост. Залепени от злоба, караща ги да пишат простотии и обиди. Не са в състояние да разгорарят с добър тон. Научени са да казват на всичко НЕ, и от кого -?
  • 61 куку руку ку

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Госあ":

    В циганско гето ли живееш? Защото там където учеха децата ми нямаше това, което описваш.
  • 62 до Очивидец

    7 0 Отговор
    Къде си ти аргументите , че това е най-удачната форма за възпитание на деца и , че ще доведе до нещо добро.Дотук нищо конкретно не си споменала по въпроса.Обвинения всеки може да спие.Дай смислен отговор как Стратегията ще помогне на семейство с две деца , но с апартамент състоящ се от кухня , хол и спалня.Масово хората живеят така и ти го знаеш.Къде видя Стратегията да помага на самотните родители ? Какво ще прави ще ги събира с бившите им половинки ? Ще възкреси покойниците за да помогне на овдовелите родители ли ? Ще подарят на многодетните семейства големи апартаменти ли ? Как точно ще върши работа тази Стратегия ? Като се започне с ранно сексуално образование докъде ще се стигне ? Ще се атакуват млади майки , а в същото време от деца ще се пробутва секса ? Ще ходи патронаж за за да досажда на една млада майка и следващото поколение ще бъде с осакатен майчински инстинкт защото ще чака на служителя да дойде да казва как да се справя с детето си ли ? Дай отговори малко.
  • 63 Родител

    5 0 Отговор

    До коментар #47 от "Очивидец":

    Каква статистика и защо се измъквате така подло!! Задал съм ясни въпроси относно Стратегията с която съм запознат доста добре. Въпросите ми са свързани с нея, но не намерих отговор за тях. Ако вие или някой друг, които защитавате тази Стратегия не можете да отговорите на зададените въпроси, то това значи, че сте некомпетентни и манипулирате обществеността.

    Коментиран от #66, #69

  • 64 Госあ

    1 7 Отговор

    До коментар #59 от "Не на Сратегии":

    Много малоумен коментар 😂 и разбрира се, ще има голяма подкрепа 😂
  • 65 Мършо

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "Очивидец":

    Не можеш да се скриеш от самата себе си колкото да се правиш на възпитана, културна и добра. Ясна си ни на всички тук що за отрепка си. Дано шекелите дето ти дават стигат за лекарства защото ще ти трябват. Дано живееш дълго на легло и всяка сутрин като се будиш от болки да се сещаш защо господ те е наказал.

    Коментиран от #72

  • 66 Петрова

    4 1 Отговор

    До коментар #63 от "Родител":

    Изчетох ви коментарите и в тях освен злобни нападки и голи твърдения няма нищо друго. Определено имате някакви психични разстройства и е редно да потърсите помощ в специализираните заведения.
  • 67 Петрова

    5 0 Отговор

    До коментар #55 от "до Госあ":

    Господине вас приемни семейства ли ви отгледаха или вашите собствени родители? Те имаха ли психични отклонения или само вие страдате от тях ?

    Коментиран от #68

  • 68 Госあ

    0 6 Отговор

    До коментар #67 от "Петрова":

    Мен ме отгледаха маймуните, но със сигурност психиката ми е по здрава от вашата 😉
  • 69 Петрова

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Родител":

    Простете коментарът ми не е за вас а за госпожата " Очевидец " .Погрешно съм го адресирала до вас защото не се справям особено добре с тези саитове. Извинете ме.
  • 70 Димов

    6 0 Отговор
    Аз изчетох стратегията. Ако бъде приложена, не виждам кой ще иска да ражда деца в тая държава. И без нея разжаемостта на българина е ниска. Май само се чудят как да ни изгонят от страната ни.
  • 71 Майка

    7 0 Отговор
    Прави ли ви впечатление как месец след месец измислят нови и нови мръсотии управляващи? Първо пробваха да ни наложат насилствено "Истанбулската конвенция" . Сега пък "Стратегия за детето" и така докато мине номера. Целта е тотално да ликвидират българският народ и държава а децата ни да превърнат в някакви много полови идиоти. Докато сме живи обаче с близките ми няма да позволим това и ще се борим за бъдещето на нашата страна и народ.
  • 72 Очивидец

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Мършо":

    Здравей ЛЕШОЯД! Не знам какво значи школи. Не се притеснявай за мен. Знаеш ли случайно, че земята е кръгла и като хвърлиш нещо напред и нависоко ще се върне при теб и ще те удари отзад. Та да не се чудиш еди де!!!! 😀
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове