Last news in Fakti

8 Юли, 2019 13:50 9 795 32

ГЕРБ погва кметовете на Цветанов

  • герб-
  • сандански-
  • цветан цветанов-
  • банско

Етичната комисия на управляващата партия ще се занимава със сигнали срещу градоначалниците в Сандански и Банско

ГЕРБ погва кметовете на Цветанов - 1
Снимка: БГНЕС

Първите сигнали, с които ще се занимава Етичната комисия на ГЕРБ, са от Сандански и Банско, обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която на конгреса в неделя беше избрана за член на Изпълнителната комисия на партията. И в двата града управляват кметове на ГЕРБ, които се смятат за приближени на Цветан Цветанов.

В Сандански градоначалник е Кирил Котев, а в Банско - Георги Икономов. Името на Котев беше замесено в скандала с бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, който подаде оставка след разкрития за участието му в изграждането на къща за гости с европейски пари.

Наскоро бившият депутат и лидер на партия "Ред, законност и справедливост" (РЗС) Яне Янев и бивш съветник на премиера Борисов обяви, че зам.-министърът на икономиката Александър Манолев (ГЕРБ) и кметът на Сандански Кирил Котев (ГЕРБ) са близки и незаконно са прокарали водопровод с минерална вода до имотите си, които се намират в парка на града. Янев подчерта, че не е ясно "дали са давани предписания от общината при преминаването на тръбопровода през терени общинска собственост", за да стигнат до аристократичните имоти на местните големци, предава "Епицентър".

В телевизионен ефир Яне Янев разказа, че от години жителите на града знаят, че Манолев живее в къщата за гости, която е в съседство на хотел, собственост на майката на кмета на Сандански Кирил Котев. По думите му имотът на Манолев е бил изграден "изключително мистериозно в парка". "Как някой си е уредил тези терени, как си е позволил да ореже вековни чинари, е друг въпрос", каза Янев и разкри, че "Манолев през последните години се опитва да феодализира целия град".

"Цветанов покровителства кмета на града. Това е градът на мутрите! Той и Веско Маринов ходеха прегърнати из Сандански и се хвалеха, че градът е техен", разкри Яне Янев.

"Истината е, че Сандански се мутризира. Ъндърграундът е превзел управлението на града, кметът Котев и шефът на полицията Щурков, всички знаят и е „градска тайна“, са изключително близки и са почти всеки ден заедно. Има една шуробаджанащина, която е преминала границите на нормалното. Шефът на полицията е изпратил брат си в Общината да отговаря за сигурността", светва червената лампа Янев.

Лидерът на РЗС добави и че е искал от кмета на града да предостави точен адрес и телефон на "мистериозна къща за гости", за която, подчерта той, само "Котев е знаел как се правят резервации". Според Янев изобщо не било ясно какви постъпления е получила община Сандански за последните 4 години от този имот и какви данъци от него са влезли в хазната.

Яне Янев намекна, че засега няма да отправя конкретно питане към кмета за "луксозните лимузини пред къщата", но жителите на Сандански се вълнували и от тях, защото се знае, че "привиква разни политици и босове на разни сбирки".

Янев обяви още, че всичките роднини на кмета на Сандански работят в общината.

"Ей така нагло безобразно се държат в града. До такъв начин са се самозабравили. Не мога да разбера какъв гьонсурат трябва да си", нападна ГЕРБ-ерите в Сандански Яне Янев.

За проблемите при кмета на Банско намекна по време на преизборната кампания водачът на евролистата на БСП Елена Йончева. Тя обяви, че кметът на Банско си е построил къща, която местните хора наричат „малкия Рилски манастир”. „Вярно ли е, че същият кмет дава обществените поръчки, свързани с инфраструктурата, на своя кумец?”, попита още тя. Знаете за „Кумгейт” в Хасково – Хасково не е изключение, а пример – как се ограбва България", заключи тогава Йончева.

"Няма да има милост към никого", обяви вчера на конгреса лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

,,За жалост някои не ме разбраха, когато им обяснявах за сините и червените лампички. Не ме разбраха тези с къщите за гости, не ме разбраха и други, няма да има милост за никого, защото иначе партията няма да съществува. Хората гледат ГЕРБ под лупа. Ключовата дума е справедливост", посочи още той.

Преди няколко седмици Цветан Цветанов е бил на почивка в региона и е направил среща именно с тези кметове, с които е в приятелски отношения.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    44 4 Отговор
    А мафията в ГЕРБ кога?

    Коментиран от #31

  • 2 Бат Цецо

    35 2 Отговор
    Мислех се за голяма работа, ама нещо сметките ми изневериха. Уж От физкултурник всичко става.
  • 3 Цветан Цветанов

    30 9 Отговор
    Тъпанара Бойко ще си получи заслуженото колко много доноси имам срещу него мошенник крадец пожарникар въпрос вие тъпанари мен не ме мислят е толкова много апартаменти имам и милиони в сметки в офшорни Банки че ми дреме на кола

    Коментиран от #4

  • 4 Бойко

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Цветан Цветанов":

    Какво ще ми направиш бе Цецо ще ти е** п****** майна Знаеш ли че с Румен Радев румената пишка Знае но съм излизал и на папа франциск ура
  • 5 879

    14 2 Отговор
    Ами следствения кмет Кабзималски в Рила ???

    Коментиран от #7

  • 6 Bahti

    28 1 Отговор
    Бе, вие сте изпляскали? Етична комисия на герберасти!

    Коментиран от #17

  • 7 Бойко Борисов

    6 10 Отговор

    До коментар #5 от "879":

    Кмета ще го оправя бал съм му п****** майна Чудя се сега още колко пари де кеширам от еврофондове и тая Корнелия Нинова Дееба и дебелата дееба каки мерише п****** като я целувах
  • 8 до 1

    3 14 Отговор
    А в БСП кога?
  • 9 гледам и се чудя

    19 1 Отговор
    Този митничарски глезльо ,и 20 години му е малко,тъкмо да излежи краденото от баща му , да ги разследват заедно ,по-ефективна присъда и нормално е ретроактивно да ги ожулат както им се полага.

    Коментиран от #16

  • 10 Гледач

    22 4 Отговор
    Е защо така бе НАЛИ БЯХА СУПЕР КМЕТОВА.СМЕШНИЦИ СА ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сатъра

    21 0 Отговор
    Ами Рачев в септември???и общинските кметчета около него?Цецо ги направи гербаджии сега тиквата да ги гони...ама навреме че и на него не му остава много време
  • 13 ГЕРБ е мафия

    18 1 Отговор
    Доказано
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Давид

    14 0 Отговор
    Типично за мафията . Прикриват си следите . Първо създават опг и после същите го съсипват .
  • 16 Гост

    17 0 Отговор

    До коментар #9 от "гледам и се чудя":

    Митничарския син ще го защити кака му съдийката в Сандански!
  • 17 Bahti

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Bahti":

    И са хванали.... Няма Отчет за ПАРТИЯТА. както ни заяви Вожда. Винету ли?
  • 18 ОБЪРКАН

    10 1 Отговор
    След Като е оправдан Цв,Цв Защо се Занимават с Кметовете му.Ако е невинен Да си Го Върнат.,....
  • 19 Гост

    16 0 Отговор
    Ами г-н суджуков добричкия феодал и той не беше ли на Ц Ц подлога
  • 20 веселба

    12 0 Отговор
    А далУи и Ихтиманкянския кмет ще продъУжава да лУаУа налУево и надесно коУко бУизки приятеУи са с Цецоу...
  • 21 Петрич

    13 0 Отговор
    Бойко уби държавата и във Петрич кога ще се изгони Бръчков Динев и Валяко
  • 22 Челмето

    11 0 Отговор
    Толкова тъп народ няма по света
  • 23 Вела Пеева

    7 0 Отговор
    Да наминат и към Велинград, и тук сватгеит Целев, Доктора,Вики и сие се наядоха.Всички знаят къде Цецоу почиваше и какви ги вършеха.Депутатчето и той дето всяка седмица обущарката му носи в Двореца кинтите от чл.9
  • 24 Загрижен

    9 1 Отговор
    Да наминат и в Русенска област,община Ценово.
    Бате Бойко да яхва джипа и да обиколи родината,да разкара корумпираните кметове,не всички са се клели в любов на Цветанов,някой са целували и ръцете на Бате.
    Няма наши,няма ваши,който е грабил от кацата с мед,да си плати.СПРАВЕДЛИВОСТ,трябва да има,нали Бате?Почвай ги,не ги бави,да не избягат по света,да си харчат краденото.
  • 25 3333

    5 3 Отговор
    Важното е че Боко уцели точната дума - справедливост, ако постигне смисъла на думата не му мърдат още три мандата.
  • 26 Портньйх

    7 0 Отговор
    аз вече не съм с цвинокио. Отричам се от него
  • 27 Ха ха

    3 0 Отговор
    Ами пловдивското кметче-Тотев?
  • 28 Откровение

    2 0 Отговор
    Автомобила е от две части каросерия и двигател парвото е ББ второто ЦЦ като се раздели няма смисъл от автомобила освен за частни следователно герб може и да се разпадне но хората пак да са в поетиката!!! ЦЦ със Слави Трифа. Нов болид ще отнеса всички без дпс и бсп те са с фенове до гроб ще видим времето ще покаже аз даже не гласувам но си давам мнението!!!
  • 29 Откровение

    4 0 Отговор
    И още нещо да ви кажа Не обвинявайте никого разчитате само на себе си никой не може да ви помогне освен самите вие, при Успех вие сте причината при загуба вие сте причината повече вяра в Бог а не в партия то за това сме зле като цяло
  • 30 Койчо

    2 2 Отговор
    В Мини Марица изток кога, там само комунисти управляват в лицето на бившия партиен секретар Андонов! Аратличета назначени от кмета Живко Тодоров, като Иван Дянков, който за далавери беше свален от н-к търговски отдел, но пак там на службичка! До кога !?
  • 31 ДДимитърддд

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Защо пропускате най големите дългогодишни мафиоти от БСП. Всички олигарси и крупни милионери от България са от БСП ДС и ДПС и техните руски партньори. Други няма няма и да има. Докато има балъци избиратели да вярват на Корнелия Нинова техноимпексова и БСП.
  • 32 ДДимитърддд

    0 0 Отговор
    Защо пропускате най големите дългогодишни мафиоти от БСП. Всички олигарси и крупни милионери от България са от БСП ДС и ДПС и техните руски партньори. Други няма няма и да има. Докато има балъци избиратели да вярват на Корнелия Нинова техноимпексова и БСП.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове