Last news in Fakti

12 Юли, 2019 10:44 3 643 36

Скандал в кулоарите за проваления кворум

  • машинно гласуване-
  • кворум-
  • парламент

Бламираха машинното гласуване. ГЕРБ и НФСБ обвиниха опозицията

Скандал в кулоарите за проваления кворум - 1

Опозицията в лицето на БСП и ДПС провали днешното пленарно заседание, заяви в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.
Припомняме ви, че три пъти депутатите не успяха да съберат кворум и така днес парламентът няма да работи.
„Действията им са същите, както преди европейските избори. Заявленията им, че ще променят маниера си, се оказаха лъжа. Ще се справим следващата седмица с откриването на кворума, ще разгледаме промените в Изборния кодекс.
По - добре е да се борим с аргументи в дебата, отколкото да използваме подли номера“, каза Даниела Дариткова.
На въпрос защо така постъпват колегите от БСП и ДПС, Дариткова отговори: „Нямат въображение, да измислят нещо ново“.
Поведението на ГЕРБ е последователно по пътя на антидемократичния процес в България, а нашето в демократичните правила и правовата държава. Така пред журналисти репликира лидерът на БСП Корнелия Нинова.
"БСП за България" последователно и твърдо сме "за" машинното гласуване. Смятаме, че то гарантира честен и прозрачен вот. Опитът да се премахне машинното гласуване е гаранция, че се готвят за манипулиране на изборите, подправяне на резултатите, което е антидемократично, против правовата държава и ние последователно отстояваме за машинното гласуване. Още повече в навечерието на подписването на Конституцията ГЕРБ за пореден път си позволяват да нарушават конституционни принципи - на демокрация, на правова държава и право на свободен избор. Винаги, когато сме обсъждали изборните правила.
Припомням, че това беше преди пет месеца, сме казвали, че преди избори не бива да се променя Изборния кодекс. Отново си позволяват само три месеца преди избори да променят правилата в движение, без да се съобразяват с обществената реакция и общественото мнение. За това предприехме тази стъпка да не се променя Изборния кодекс чрез промяна на машинното гласуване", каза Нинова.
Лидерът на БСП подчерта, че винаги при тези дебати от партията са предлагали алтернатива. "Предлагали сме да се направи публичен регистър, с който да се изчистят мъртвите души, видеонаблюдение, машинно гласуване. Водили сме този дебат дни наред в парламента и сме го защитавали с аргументи. Винаги на техните предложения сме давали алтернатива и винаги на инат са отхвърляни всички предложения на опозицията. Така че имаме своята позиция и я отстояваме с всички парламентарни възможни норми на поведение", посочи още Нинова. Тя припомни, че машинното гласуване е бил също повод за напускане на БСП на парламента през февруари. Според нея управляващите работят на инат.
"Решили са, изглежда са притеснени за местните избори и по всякакъв начин да толерират честния вот на местните избори", посочи още тя. На въпрос дали е имала разговор с ДПС да не се регистрират в зала, тя отрече да има такова нещо и заяви, че БСП е взела своето решение да не се регистрира сутринта.
Ще мине отмяната на машинното гласуване, не препоръчвам на така наречената опозиция да влиза в същата спирала на падението, в която бяха влезли предните няколко месеца. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти във връзка с несъстоялото се заседание на парламента, предаде репортер на Агенция "Фокус".По думите му този законопроект има естествен кворум.
"Естествено, че ще мине. Искам да припомня, че от самото начало НФСБ сме заявили категорична позиция против машинно гласуване, тъй като най-елементарната форма за манипулиране на избори. Колкото по-рано го разбере обществото, толкова по-добре. Радвам се, че голяма част от политиците го разбраха, защото в началото и ГЕРБ бяха за машинно гласуване. Така че за мен няма никакво съмнение, че машинното гласуване няма да мине", каза още Симеонов. Той посочи, че на опозицията няма да ѝ се размине този път. На въпрос защо определя опозицията като така наречена, Симеонов обясни, че всеки си прави своите задкулисни договорки и театрално играе контра на разумните предложения.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 El coco

    49 1 Отговор
    Машинното гласуване пречи на мафията! :(
  • 3 Обикновен човек

    7 59 Отговор
    90% от коментиращите тук са комунисти-лайнокоментатори. Сайтът е на захранка от БСП 70% и 20% от Кремъл. НА БСП, Бойко вече им спря субсидиите. На Кремъл им подрязаха опашките страните от цялата планета, а и парите отиват за ракети. Питам се къде ще коментирате след 3 месеца??Ще ми коментирате на уеья:):)

    Коментиран от #6, #7, #9, #12, #27

  • 4 Умно село

    18 0 Отговор
    Айде и в ПаРлАмЕнТа откриха ЧУМА ПО ДОБИТЪКА!
    Ало ветеринарите Пощадете ги!
    "Нужни" са ни тия 240 тамагочита!
  • 5 Чичо

    28 1 Отговор
    "Кворумът е задължение на управляващата партия".
    Бойко Борисов, 2013г
    Ами така е - няма да си търкалят дебелите задници по плажа, а ще ходят на работа!
  • 6 Мазен Соро$

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен човек":

    Айде бе човек нали спечели конкурса Мистър Гей,какви награди искаш още за послушанието си?
  • 7 бисмарк

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен човек":

    Като гледам колко си просТ и такъв дето е забравил лицето на баща си, ще си останеш за винаги обикновен човек -мазна миризлива подлого герберска.
  • 8 Дондел

    5 2 Отговор
    Имам сериозни съмнения за деяния на добри (дори и от други страни!!!например тези, които помогнаха на Тръмп) софтуерни специалисти използвани от политичеки партии за свои политически цели, дори за финансови злоупотреби. Неотдавна в спот тото имаше 4-ма печеливши за 10 милиона награда, което е меко казано невъзвожно. Ако се проследят парите на тези "щастливци" може да се разбере кои стоят зад тях и същите, които направиха това имат възможността да манипулират за политически цели, когато нещата са на елетронен носител. "Хора обичам ви, бдете!" - Юлиус Фучик.

    Коментиран от #30

  • 9 Vojda

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен човек":

    Заради такива лизачи като теб сме на това дередже. Но всеки си плаща цената...ще се наложи да отваряме пак лагерите и гробарите да чукат камъни докато уврат.
  • 10 Николов

    10 0 Отговор
    Като клатиш съседката и ти можеш да изгориш. Каквото повикало, такова се обадило. тиквата да си търси куром. сега чака на КурНеЛия и БузДоган.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СоцБоц

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен човек":

    Ти май го крепиш тук тогава? Бегай да облизваш на Тиквата топките, явно сте си лика прилика
  • 13 Лекар БГ

    19 0 Отговор
    Нещо не разбрах от казаното от Дариткова-"ПОВЕДЕНИЕТО НА ГЕРБ Е ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ПО ПЪТЯ НА АНТИДЕМОКРАТИЧНИЯ ПРОЦЕС....",да,така е!!!!

    Коментиран от #23, #24

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Див селянин

    18 0 Отговор
    Мутраците разбраха как е, когато и те не влизаха в пленарна зала по времето на Орешарски. Сега квичат и се жалват. Няма майка, каквото повикало, такова се обадило. Дерзайте комуноидни герберасти :)
  • 16 1122

    17 0 Отговор
    Най големите дупедавци са нфсб и вмро. Само за власт и пари.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Zuzu

    7 5 Отговор
    Един глас не достигнал! Да платят на политическата проститутка, златният пръст - Болен Сидеров!

    Коментиран от #22

  • 19 ПИПЕРОНИ

    14 0 Отговор
    СЛУГИТЕ НА КОЗЯК НЕ МОЖАХА ДА СИ СЪБЕРАТ КВОРУМ ДА ГЛАСУВАТ ПРОМЕНИТЕ ЗА ПО ЛЕСНА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ВОТА НА ЕСЕН!
  • 20 ГРЕЙВС

    12 0 Отговор
    Слугите на КОЗЯК НАБУТАХА БЪЛГАРИЯ С 2,2 МИЛАРДА ЛЕВА ЗА ХВЪРЧИЛА!
  • 21 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор
    Е дееееееде...КВОРУМЪТ Е ПРОБЛЕМ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ!!!!Така бочката ,когато направи преди години и НС и КОНСТИТУЦИЯ на пачавра....Това е ГЕРБкозяк цветна технология на ,,,меката,, сила....Мек,мек ама влиза на два ката изодзадзе....
  • 22 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Zuzu":

    да, ама са скръндзи...По опита и наставлениятакозяшки.
  • 23 .....

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Лекар БГ":

    Това са думи на Нинова. Ама няма особено значение кой го е казал, когато е факт.
  • 24 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Лекар БГ":

    какво има за НЕразбиране!!!ТАКА Е!!!Истината в устата гербови...и Дариткови...Дали пък не,,ритна,, столчетоооо?
  • 25 хах

    5 0 Отговор
    Значи целият цирк защо БСП неприсъства в НС и от вътрешна опозиция на Нинова и от управляващи беше, за да им се осигурява кворум да си гласуват каквото и както си решат и да си ходят спокойно в командировки, без да мислят ще съберат ли кворум. В същото време не приемат нито едно смислено предложение, само технитр. Ами, права е Нинова.
  • 26 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор
    май е време да отклонят самолета от Козлодуй и да опръска комарите в НС....насмукани с еврокръв от ,,къщите за гости,,...които само се оправдават за собствената си некадърност с опозиция,Путин,история.....
  • 27 Един

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен човек":

    Айде пак комунистите ти виновни! А може би бабите им... ако бяха мъжки! Или пък турците ...щото не са те "претопили", а или хан Аспарух дето дошъл тука! Пич, виновните сме ние: тук и сега!
  • 28 Миков

    1 4 Отговор
    Бесипету не щат да ходят на работа Тогава да ги уволним търтеите им с търтеи
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 240 полу човечета

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дондел":

    Прави ли ви впечатление , че джакпок от милион не се пада , докато не стане 7-8 .
    Просто станаха много алчни.
    И само ние не участваме в Евромилиони. И защо?
    ДА ТЪРКА ПРОСТОЛЮДИЕТО БеЛЕТЧЕтАТА НА МАЛЧО!
    И най скоро време името ни ще бъде сменено с Република ЛафКа.
    И ще има Петъчен Лафф контрол.
  • 31 Тъпотии

    2 0 Отговор
    Ползвах т.нар "машинно" гласуване. Единственото машинно в него беше, че попълних бюлетината не на ръка , а на машина. След това си сгънах бюлетината, пуснах я в урната и тя си беше преброена като останалите. Щеше да има полза (и да си оправдае парите) система, която да отстрани човешкия фактор при броенето. Останалото е пълна глупост и червен инат.
  • 32 Руси

    3 0 Отговор
    Докато нашите тиквоци се джафкат, VW си избра друга държава. Може би е нямало далавера за определени хора. Приказките, колко сме конкурентноспособни, някак си показаха, че са лъжа.
  • 33 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    герб си иска кебапчетата и суджука и тва е!!!!!
  • 34 Питащ

    2 0 Отговор
    Останах потресен от несвързаните и злобни коментарии на Дариткова, Караянчева и онова недоразумение Валери Симеонов, който дори заплашва. И това са хора които творят закони. Боже пази България от такива посредствени депутати.

    Коментиран от #36

  • 35 Onq s konq

    0 0 Отговор
    Ахмед и Нинова имат едно браво от мен.
  • 36 Onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Питащ":

    Ама и трябва да ги спазваме
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове