Last news in Fakti

12 Юли, 2019 17:41 8 255 54

На „Слънчев бряг“ лекари не лекуват българи*

  • линейка-
  • слънчев бряг-
  • мизерия

Мизерията на най-големият черноморски курорт пак ще избухне като бомба в лайняно блато

На „Слънчев бряг“ лекари не лекуват българи* - 1

Последният път, когато бях в “Слънчев бряг” преживях такъв стрес, че вече пета година не съм стъпила на българското Черноморие. Отидохме с приятелка и със сина ѝ -тийнейджър за дълъг уикенд през август. Няма да коментирам мръсния плаж, скъпите чадъри и шезлонги, отвратителната храна на космически цени, мега-скъпите плодове. Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Соня Колтуклиева.

На третата сутрин тийнейджърът се събуди с болки в стомаха, повръщане, блед като платно. Много трудно научихме къде има медицински пункт. Заведохме момчето, което се влошаваше с минути, примрели от страх в един хотел с медицински пункт. Без грам да се трогне лекарят каза, че лекуват само чужденци - български лекар в български курорт!- а пък, за да сложат детето на система, трябва да се плати авансово. Не издържах. Свалих шапката и очилата и казах: веднага му слагайте системи, че ще помета “Слънчев бряг” с вас. Сториха го. Лекарят взе да се обяснява с мен, че всяко лято има епидемия от инфекции, защото морето е мръсно. Обаче за това не се говори.

Оказа се, че синът на приятелката ми се е разболял, защото плуваше в морето, а пък ние двете с майка му останахме невредими, понеже влизахме само в басейна на хотела.

Докато чакахме да изтече банката на системата, лекарят ме помоли на неговия телефон да говоря със собственика на медицинския пункт. Той се заомилква и започна да ме моли да не говоря или пиша за случая, за да не се провали летния сезон. “Българи сме, все пак”. Обади ми се и видна деятелка на туристическото движение в “Слънчев бряг”: моля те, нека да не вдигаме шум, да не проваляме сезона”... Не ги послушах, разбира се. Написах за тази драма. Оплюха ме. Не съм била патриотка. Сега пак оплюха медиите, че правели негативна кампания, служели на чужди интереси и какво ли още не. Но нито дума за слабости и грешки на безгрешните хотелиери в “Слънчев бряг”.

Днес е арестуван хотелиер, налетял да бие израелски туристки, изразили недоволство, че са им дублирани стаите, за които предварително са си платили. “Слънчев бряг” е първа новина за израелските медии.

Ето това е положението.

И сто декларации да напишат собствениците на хотели и ресторанти в “Слънчев бряг”, мизерията на най-големият черноморски курорт пак ще избухне като бомба в л@йняно блато.

И въпреки бурите на Халкидики, въпреки опашките на Кулата-Промахон, българите ще продължим да пътуваме към гръцките курорти.

И, не, не вие сте патриотите. Вие сте хищниците.

*Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кварталния

    108 4 Отговор
    Евеле, Сонче! Дано мутрите да си останат сами на черноморието някой ден
  • 2 Браво

    88 2 Отговор
    Прочетох само половината от статията, но е права. Мърсотия и лоша храна, но на скъпи цени.
  • 3 Краси

    67 2 Отговор
    Точно така... В Гърция е почивката... Спокойно, чисто.... За всеки случай си правим семейна медицинска застраховка като ходим дотам, но досега не ми се е налагало да я ползвам...
  • 4 ТЪЖНО

    54 2 Отговор
    Браво за статията, ама " Като ми пеш Пенкеле, кой ли ми те слуша". Дано някой от мрънкащите да прочете, па да се позамисли, а не само "анализи" да правят. То е очевидно, ни българи, ни чужденци. Язък за прекрасната природа, дето и нея съсипаха!
  • 5 Mister V

    54 3 Отговор
    Така е! Миналото лято посред нощ внукът - на 7 г. - вдигна висока температура, над 39,5, и голям оток на крака. Закарахме го в Бърза помощ в Несебър. Дежурният го погледна от 3-4 метра и каза, че не може да направи нищо: бил анестезиолог. Прати ни обратно на Слънчака на частен - като сме искали помощ, да си платим. Частният лекар ни прие много учтиво, постави една инжекция, температурата спадна бързо, до сутринта и отокът. Само срещу 50 лева. А дежурният в Несебър не получава ли заплата? От нашите данъци и осигуровки?
  • 6 Tra

    11 70 Отговор
    Пълни глупости, тази баба само се чуди с какво да привлече внимание и сега с тази измислица. Милиони влизат всяко лято в морето, хайде пък да са все с повръщане...

    Коментиран от #23

  • 7 Лудия касапин

    51 2 Отговор
    За жалост без значение дали е хотелиер, ресторантьор или лекар всички тук са дошли да печелят... и нищо друго не ги интересува.
  • 8 Бате Гойко и шайката

    17 2 Отговор
    да почиват на лайноморието и да си поплуватпоплува.
  • 9 Туриста с хладилната чанта

    48 1 Отговор
    Браво на г-жа Колтуклиева,,,Браво и на Факти...малка статия ,ама казва всичко...казва ИСТИНАТА.
  • 10 Götveran

    23 0 Отговор
    Не поеду в Болгарию. Поеду сосать в Турцию.

    Коментиран от #18, #47

  • 11 Пламен

    32 4 Отговор
    А те българските лекари не лекуват, те ходят на работа. Раздават го като държавните служители, военните и полицаите.

    Коментиран от #12

  • 12 Türk

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "Пламен":

    Да пламенее Пламен над Пирин!
  • 13 Порно

    18 1 Отговор
    Това там не е здравеопазване а гешефтарство. Понеже надутите им цени всъщност са ниски за западните здравни каси , затова е пълно с кабинети , частни линейки. За нас остава да плащаме скъпо и прескъпо , или да пътуваме до Варна или Бургас. А за Гърция не трябва здравна застраховка , върши работа и европейска здравна карта.
  • 14 Нела

    21 8 Отговор
    Относно нападнатите изрелски туристи, ще го напиша и тук.
    Доколкото съм чувала от колежки, исраелците, почиващи по нашето Черноморие, задоволяват природните си навици и инстинкти като се освобождават и изхождат направо там, където спят, върху белите чаршафи. Създават миризлива кафява торта. Тоалетните и баните почти не се ползват, а да не говорим, че ако днес не е ден за смяна на бельо по план на хотела, те ще продължат да си спят директно с изходената „торта“ в леглото. Освобождават се и на други места - мокети, килимчета, тераси, люлки и шезлонги, с които някои хотели разполагат на терасите си. Много обичат да се подстригват и епилират на пода и директно в леглото. Никой от тук пишещите не знае колко изнервящо, гнусно и подигравателно е такива същества изобщо да се допускат в страната, камо ли да се упражнява спрямо тях добро отношение. Младежът хотелиер вероятно е бил провокиран с някакви обиди и заплахи (присъщо на израелци между другото) - съвсем ясно се вижда на видеото млада дама, която го блъска и удря.

    Коментиран от #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 бай Даньо

    11 35 Отговор
    Ако това беше държава това сайтче щеше да е затворено за антидържавана пропаганда, толкова просто. Никъде нямаше да го траят нито в Гърция нито в Турция нито в Русия, само в България може да се плюе на воля по България !? А нима няма нито една добра новина от българското морето ей така за цвят, все пак към 7 милиона туристи идват как така само да хванат някоя болест и ядат бой ли идват?
    А тая овца от историята спокойно може да каже че не е българка и е щяло да я обслужат лекарите. Не е нужно да лъже. Продължавайте шопите с тая пропаганда и не само лекар ами и в супермаркет няма да ви обслужат ако говориш на български на Слънчев Бряг. То всяко действие си има противодействие.

    Коментиран от #19, #21

  • 18 goni

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Götveran":

    Жалко че малко ще те разберат!:)
  • 19 goni

    14 2 Отговор

    До коментар #17 от "бай Даньо":

    Оти бе Байчо?!:) Оти се гневиш на истината?!:) Оно, кога е истина, па и е верно!:) Че свикнеш, нема къде да одиш!:)
  • 20 goni

    6 5 Отговор

    До коментар #14 от "Нела":

    Като нищо щях да ти повярвам, ако беше написала правилно думата израелци! Ти не си жена! Чак толкова прости жени няма!:)

    Коментиран от #22

  • 21 Обявен за общодържавно издирване

    1 10 Отговор

    До коментар #17 от "бай Даньо":

    Ти пък ще си последният, който ще ме цензурира, комуне мръсно. Ако не бяхте вие, комунистите, сега щяхме да сме държава на нивото на Испания, Португалия или поне Холандия без джендърските ценности... Съсипахте и окрадохте държавата, превърнахте родителите ни в роби и така ни отнехте всичко. Как не те е срам изобщо да се вяснеш в този форум. Вярваш ли ми, че ако ми го беше казал това на живо в очите, щеше да последва здрав пердах за теб!?

    Коментиран от #24

  • 22 Нела

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "goni":

    Точно "исраелци" са, дам. "Грешката" е умишлена.

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 бай Даньо

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Обявен за общодържавно издирване":

    Интересно , до сега не бях обвиняван че съм комунист!? Ха-ха-ха ! Ти байно ще получиш от мен номинация за Пулицър за опита да ми опонираш с повече от едно изречение. Инак нямаш си представа колко и аз съм на същото мнение че ако не бяха 45 години на комунизма то България щеше да прилича поне на Португалия ... виж за Холандия малко си надхвърляме боя .

    Коментиран от #28

  • 25 goni

    0 11 Отговор

    До коментар #22 от "Нела":

    Абе, не си жена! Грешката била умишлена! Можеше да се опиташ да ги обидиш и по друг начин. Кой знае от какъв джендър си и ти?!

    Коментиран от #29, #36

  • 26 Мутрите завзеха черноморието...

    19 0 Отговор
    Такова е положението щом цялото Черноморие се изкупи от мутренски групировки. И продължават да си строят на сантиметри от брега...
  • 27 Is 200

    6 0 Отговор
    Така ще е животът в България е скъп.
  • 28 goni

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "бай Даньо":

    Холандия не можем да я стигнем. Нея не може да я стигне Германия, камо ли ние. Виж за Португалия си прав. Там имаме някакви шансове
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хасан4о

    14 1 Отговор
    Слагайте им имената на тези лекари ,та хората да знаят кой лекар ще очаква следващия сезон и 9 месеца ще седи гладен . Щото чужденците си отиват в края на лятото и то е само около 3 месеца. Ако такъв ми е личен лекар- смяна . Ако името му е изписано на някоя врата ,хич и няма да почукам. И въобще ,за това ,че са по курортите да печелбарстват ли не си вдигат телефоните и кабинетите са заключени- болнични и отпуска били.
  • 31 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Нела":

    Хмм! Явно си жена! Грешката е моя! Извинявай!
  • 32 Не лекуват българи, защото

    8 0 Отговор
    ако момчето беше чужденец, за тази система с банка от 2 лева, щяха да му вземат 1000 евро и то кеш. Застраховки не признават, защото имали ядове с тях.
  • 33 Холандия

    1 1 Отговор
    Трябваше да сложите звездичка - "Платена публикация".
  • 34 Врачанка

    6 0 Отговор
    Лошото отношение ще изгони туристите. Това е основният фактор.
  • 35 МнВнР

    0 4 Отговор
    Ей това е кампания срещу курорта и милите собственици. Не може така. И повече реклама.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Едо":

    Ти си чел Христо Калчев?! Той наистина е много добър! Коя ти е любимата книга написана от него? На мен най-много ми харесва :Вулгарен роман! Не че другите са слаби. Ако, искаш можем да обменяме информация по-темата!
  • 38 Усмивката

    3 1 Отговор
    И това лято шофирайко покрай морето се носи тежка миризма от фекалии
  • 39 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Едо":

    Извинявай, ако съм те засегнал с нещо! Не съм искал да те нараня! Абе, мъжка работа!:) Още веднъж извинявай!
  • 40 ШОП

    3 2 Отговор
    Абе аз не бих отишъл в трапезарията на хотел и да очаквам медицинско лечение. Ако беше тлкова притеснена да бяхте отишли до болница в бургас например....

    Коментиран от #48

  • 41 Боже

    4 0 Отговор
    Лайната на повечето хотели са в скептични ями, които се източват в морето....
  • 42 стоян георгиев

    4 4 Отговор
    госпожата да обясни как ше я хоспитализират при същата ситуация в гърция!!!а забравих там няма ентровируси щото е чисто !!!!смях!!!тази е поредната статия за българското море.интересно няма ли да има поне една с положителни отзиви.все пак над три милиона човека го посещават всеки август.явно всички са балами!
  • 43 Велка

    6 0 Отговор
    Нашето черноморие леко, леко умира. Когато българите спрат да ходят на Черно море има макар и минимален шанс за някаква промяна

    Коментиран от #44

  • 44 стоян георгиев

    5 4 Отговор

    До коментар #43 от "Велка":

    умира грънци.тва че няма да ходите вие не променя много ситуацията.ако върнат музиката както си беше младите българи ще се върнат там заради купона,а дъртите така или иначе не ходят от години на него.западния турист въпреки цялата антиреклама ще си продълхи да идва щото у нас е евтино,хотелите са нови пиенето е на сметка и има купон,а и не е жега през лятото.само че тая психоза която я създават няколко поръчкови медии в полза на определени политически сили води именно до такива мнения като вашето.върнах се вчера от синеморец и ви гарантирам че бе чудесно.евтино чисто,приветливо без забележки.
  • 45 Якия

    3 0 Отговор
    Че кой става лекар с идеята да лекува? Също като кой става депутат с идеята да направи нещо добро за обществото...дори да има такива хора (възможен 1% от всички) след 2-3 години стават като другите. Като добавим и факта, че на болниците и лекарите на свободна практика правноорганизационната им форма е търговец т.е. юридическо лице, което има за основна цел постигането на печалба. А един лекар да е на печалба както всички други търговци трябва да има много КЛИЕНТИ. Не ви ли се струва абсурдно?!?! И 100 млрд лева да е бюджета на НЗОК пак ще има мошенгии и пак лекарите ще гледат да свършат някоя "услуга" допълнително без да имаш нужда, за да може здравното им заведение, в което да работят да оцелее, защото както казахме, ако един търговец не работи на печалба няма да оцелее. Така че...какво да говорим за хипократови клетви, нравствени,морални, етични норми и т.н лекарите чисто и просто са търговци на здраве.
  • 46 Йозеф

    2 0 Отговор
    Спрете да ходите на лайноморието и няма да хващате диария и вируси от водата там.
  • 47 Ванката

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Götveran":

    Охо никът ти доста говори само за там си и ще ти хареса машала.
  • 48 Истината

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "ШОП":

    Няма нужда чак в Бургас и в центъра на Слънчев бряг си има болница. Преди няколко години детето ми го ужили пчела и получи сериозна алергична реакция. Естествено през акъла не ми мина да обикалям хотелите. Моментално го закарах в болницата и веднага му помогнаха.
  • 49 vox

    3 1 Отговор
    Аналогична ситуация преживях и аз. В държавната поликлиника в Несебър ми поискаха пари за преглед на 4-годишно дете. След като вдигнах скандал, се оказа много бързо, че е напълно безплатно.
  • 50 Сезонник

    2 1 Отговор
    Много е шик от уюта на личния комфорт да се коментира кое не било наред и кое било криво. Това е поредната късогледа статия за незавидното положение, в което живеем всички. Не поведението на изстрадалия безработен българин, очакващ няколко месеца туристически сезон, за да осигури оскъдното си съществуване през зимата, е проблемът, а държавните служители и администрация, които са именно факторите, овластени да се грижат за правилното функциониране на държавата ни. Престанете да хулите българския народ, за това, че има възможност да се бори за насъщния си 3 месеца в годината. Госпожо Колтуклиева, обикновените хора също имат деца, и не са виновни, че имат възможност да се борят за препитанието им по три месеца в година, а през останалот овреме кучета ги яли. Нали?
  • 51 onq s konq

    0 0 Отговор
    Язе затва си одим на реката у съседното село - ем чисто ем ефтино !!! Само къде има мноо комаре ама ас се мажем с оцет - от тоа ефтиня и те не ме апат
  • 52 Шофьор

    0 0 Отговор
    Апел:Моля ви,учтиво, на Север-до "Камчия"! По нататък-недейте,не ни трябвате! Гърция,Турция...абе където ви кефне,може Кипър, насам недейте!Благодарим, но едва ли ще стане...
  • 53 Антонн

    4 0 Отговор
    Ти се имаш за много голяма и известна ли?
    Като си свалила шапката и очилата са се оплашили,за това са взели незабавни мерки.
    Защо говориш глупости,да в хотелите има частно практикуващи лекари .
    Като имате проблем и е спешен има 112,ако не е има болници в Несебър и Бургас.
    Ходи си в Гърция чакай си на границата по 5-6ч,и не ни занимаваи с глупости.
    Там като се наложи отиди при лекар и пак пиши как е,оооо извинявай там не те познават /то и тук така/ ама ти друго си мислиш.
    Като мине торнадото при маляките,да не се прибирате с автобуса и номерата на колата в сака да я бракувате само в КАТ.
    Слънчака има много кусури,да не е само той защо ходите там ?
  • 54 Сезонник

    1 0 Отговор
    А към редакцията, или който е оформил статията въобще - кой ви е позволил да лепите снимки на Спешна Медицинска Помощ в статия за частни медицински центрове? Какво общо има в конкретния случай Спешната Медицинска Помощ? Или защото е модерно и в тренда да се оплюват цели съсловия. Лекарите, адвокатите, учителите, инженерите, полицаите, таксиметровите шофьори, хигиенистите … Въобще, цялата статия прилича на един долен пасквил. Кое изобщо може да накара някого да си мисли, че всички са му длъжни? Госпожо, заработихте ли си петте лева, като изляхте високомерието и злобата си в един необективен и манипулативен разказ? Много жалко, дори гнусно, заради зле прикритата злободневна бай-ганьовщина!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове