Last news in Fakti

21 Юли, 2019 12:17 4 742 30

Наш политик "проси" от Тръмп по-ниска цена за изтребителите F-16

  • симеон славчев-
  • ф-16

Петицията целяла чрез Конгреса на САЩ да бъдат внесени съществени изменения в условията на плащането, в повишаване качествените характеристики и понижаване единичната цена

Наш политик "проси" от Тръмп по-ниска цена за изтребителите F-16 - 1

Председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев е публикувал петиция на сайта на Белия дом във връзка със сделката между България и САЩ за закупуване на 8 изтребителя F-16.

В нея той се обръща с молба към президента на САЩ Доналд Тръмп да предложи и да внесе в Конгреса изменения в договора с България за продажбата на изтребителите.

"Молбата си до Президента Тръмп мотивирам с факта, че Република България е най-бедната страна членка на Европейския съюз, като 19% от българските граждани живеят под прага на бедността", отбелязва Славчев, като допълва: "Българският народ се нуждае от високи заплати, пенсии, по-добро образование и здравеопазване, а не от изтребители."

Петицията целяла чрез Конгреса на САЩ да бъдат внесени съществени изменения в условията на плащането, в повишаване качествените характеристики и понижаване единичната цена на предлаганите за закупуване от България с пари от бюджета на страната 8 самолета.

"Ако до 19 август успеем да съберем подкрепата и подписите на най-малко 100 000 българи, петицията ще бъде задължително разгледана. Така България ще получи възможността сделката за придобиване на самолетите да бъде с много по-благоприятни условия", заяви Славчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦИГАНИН С ОЧИЛА

    10 6 Отговор
    БРАВО -ЛАЙК ОТ МААЛАТА

    Коментиран от #25

  • 2 КЛЮКАР

    12 19 Отговор
    ПРОСЯЦИ. СРАМ и РЕЗИЛ.
  • 3 месара

    16 18 Отговор
    изведнъж всички почнаха да разбират от самолети, изведнъж всички почнаха да са загрижени за българския народ (бсп, дпс, атака, мир, война.... и всекакви партийки с по 1% и по малко)! тоя като какъв се явява, посредник между мен и тръмп ли?! щото не си спомням да съм му гласувал доверие!
  • 4 Азз

    27 4 Отговор
    Е СТИГА ДЕ!
    ВСЕКИ ДЕН НЯКОЙ СУЛЬО ПИШЕ ДО ТРЪМП!

    Молете ТРЪМП да унищожи корупцията в България, не го занимавайте с глупости
  • 5 ДА НЕ Е ЛЪЖА

    32 5 Отговор
    НИЕ СМЕ НАИСТИНА НАЙ-БЕДНИТЕ-ЗА КАКВО НИ Е НАПАДАТЕЛНО ОРЪЖИЕ И ИЗОБЩО ИМАМЕ ЛИ ВОЕННА ДОКТРИНА..

    Коментиран от #7, #24

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Bahti

    15 4 Отговор

    До коментар #5 от "ДА НЕ Е ЛЪЖА":

    Чудят се на къде да се Духа! Докато само комисионката е Важна. Кви летящи бангии. Търците от раз вадят 800 хиляди армия. Тук отписваме, че първо ще ни пуснат мигрантите Чалми. А ние мислим, че нато ще реагира. Е нема да е.

    Коментиран от #11

  • 8 ДО 6

    7 0 Отговор
    А ЗА ТВОЙТО ЦЯЛ ИЛИ ЦЯР
  • 9 Трой

    13 3 Отговор
    Еее няма такава държава от месеци насам само ланкане по тези самолети. Човек ще си помисли кой знае какви съмолети вземаме. Виж те само съседите ни какви имат. А защо е бедна държавата а и колко милионери и милярдери има. А Бойко с евро пари се бие в гърдитече строй все едно държовни . Как бедна държава с много служебни коли а докато в някой дори и премиера е с колело. Те американците знаят каква е корумпираната ни държава. Толкова милярди се откраднаха от КТБ . А тези пъри къдеса колкото за 16 Ф самолети.
  • 10 патриотъ

    17 4 Отговор
    Той българския народ от много неща се нуждае,ама американците се нуждаят от глупаци като нас,за да не потънат!
  • 11 Йосарян

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Bahti":

    Ние Нямаме политици, имаме търговци, които ни продават. Не е от значение на кого. И така 30 годинки! И учете цигански, защото тва е църното ни т. нар. Бъдеще.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Да искат политиците

    4 1 Отговор
    Да паднат визите за бг че по бърже да се преселя там
  • 14 интересно

    9 1 Отговор
    защо никой не пише за мафията имаща си държава за всичките кражби а сега купуването на самолети за маса народ се оказа огромен проблем...а че всяка година ни 'точат' с по 10 -12млрд не е проблем...нашите 'политици' са си чиста проба тарикати и гьонсурати...и измекяри...гадни мърши
  • 15 Пилот

    2 3 Отговор
    Браво, Симич!
    Ще подкрепим! Дано там ни чуят!
  • 16 Пилот

    3 3 Отговор
    Браво, Симич!
    Ще подкрепим! Дано там ни чуят!
  • 17 До Симеон Славчев- МИР

    12 0 Отговор
    Уважаеми господине, разбирам загрижеността Ви за състоянието и съдбата на българите, но вместо да просите, по достойно е да предупредите президент Тръмп, че сключването на договор за милиарди с корумпирани български политици може да му изиграе много лоша шега. Тя ще повлече и него, защото точно Щатите излязоха с официален доклад, че РБ е една от най- корумпираните страни не само в Европа но и в света. За да съм по ясен, адресирайте Вашето писмо до Сената и до ръководството на ДП. Премиерът Борисов ще си получи заслуженото,то е ясно, но ще бъдат зададени доста неприятни въпроси и на президента Тръмп - не, не от нас, от американската система за борба с корупцията.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Кеф16

    3 0 Отговор
    Много поздрави че ни избрахте Днеска КЕФ16 утре кеф 35
  • 20 Чвк вагнер

    5 5 Отговор
    Абе, симончо, ти до сега що не рева за милярдите изпратени в съветцка Русия за някакви реактори и гьола Белене, които няма да се състои никога, за най скъпата газ продавана от блядовете и за летящите москвичи, куде то са за шрот отдавна, А..... Родолюбец, ще дойдеш и ти, само че съветцки....
  • 21 Абе Тапанари

    4 3 Отговор
    Къде бяхте, когати Тиквата плаща милиардите за кюмбето Белене, когато плаща далаверите на Станишев, студения резерв за ТЕЦа на Доган.
    И вземете да напишете писмо до Путин Лукойл да си плати укритите данъци, че много милиарди се натрупаха, за цената на газта да не говорим!
  • 22 България ЕС Нато

    4 4 Отговор
    Съветските, шпиони побесняха за самолетите До последно ще саботират и провокират да се развали сделката

    Коментиран от #23

  • 23 Имаме да плащаме 20 години тези изтребит

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "България ЕС Нато":

    Откъде си сигурен че Боко тиквата е шкембе войвода няма да актуализират бюджета още няколко пъти до края на годината с летален изход.
  • 24 стоян

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ДА НЕ Е ЛЪЖА":

    До 5 ком -Е не сме най бедните -има и по бедни от нас=руснаците с 360 лв минимална заплата
  • 25 Патриот

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЦИГАНИН С ОЧИЛА":

    Господине,който и да си,не се унижавайте.Тези които ни управляват отдавна са свалили гащите,и са заели съответната поза за обладаване.Лошото е,че покрай тях се обладава целия български народ.Някои така са се главозамаяли,че за тях народ и Родина не значат нищо.Но за това сте виновни Вие гражданите на тази нещастна държава,защото им гласувате доверие след доверие.Управляваха ни всякакви,червени,сини,жълти,гербери,и всички ни плюеха в сурата.Време е за нещо ново,но наистина ново.
  • 26 498

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: в повишаване качествените характеристики и понижаване единичната цена. По високо качество,ама на по ниска цена.Този инженер,как си го представя това,че нещо не мога да се сетя.
  • 27 Бай Генчо

    1 0 Отговор
    Цървули няма...
    Гайда иска... ,
    Дай му Ф-16
    Да не пуска...
  • 28 Галфон

    3 1 Отговор
    Престрашил се човека и казал истината. НАЙ БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.
  • 29 Да оставим дребнотемието

    2 0 Отговор
    Оставете празните приказки за Ф 16. много по-важни са
    Заблудите за оралния секс, в които трябва да спрете да вярвате
    Не е вярно, че гълтането на семенна течност е вредно. Цитат от факти.бг
  • 30 Инж Илич

    2 0 Отговор
    Мислите ли че Радевите Грипен щяха да ни излязат по евтино като всичкото им окомплектоване трябваше да го взимаме пак от Щатите Да не говорим че е слаб самолет и живота му е двойно по къс
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове