Last news in Fakti

23 Юли, 2019 15:32 3 728 98

Радев наложи вето на ратификацията на договорите за Ф-16

  • румен радев-
  • ф-16-
  • ратификация

В мотивите си държавният глава подчертава, че не може да остане безпристрастен като върховен главнокомандващ

Радев наложи вето на ратификацията на договорите за Ф-16 - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев наложи вето върху закона за ратифициране на договорите, свързани със самолети F-16 Block 70, съобщиха от пресслужбата на президента.

Четирите договора за придобиването на американските изтребители бяха ратифицирани от парламента на 19 юли с подкрепена от ГЕРБ, ДПС и ВМРО. Против покупката на американските изтребители бяха от БСП, ВОЛЯ, НФСБ и „Атака“.

В мотивите си държавният глава подчертава, че не може да остане безпристрастен като върховен главнокомандващ.

„Несъмнено е, че когато се вземат стратегически решения, свързани с отбраната и националната сигурност на страната, е необходимо не само да бъдат осигурени постижими за държавата финансови параметри, но и да има широк консенсус и подкрепа. Острите спорове в Народното събрание при обсъждането на ратификационния закон, нетипични за този вид закони, показаха, че по параметрите на договора не е потърсено и не е постигнато обществено съгласие. Обвързването на Република България със задължения, при това за години напред, без да има национално съгласие и убеденост във взаимноприемливите условия на договора, е изключително тревожно”, посочва в мотивите си президента.

Той оспорва и процедурата за ратификация на договорите, която е трябвало да мине в две отделни заседание на Народното събрание като се позовава на решения на Конституционния съд.

„В своята практика Конституционният съд (Решение № 9 от 1999 г. по к.д. № 8/1999 г.) е имал възможност да подчертае неразривната връзка между ратификационния закон и международния договор – предмет на ратификацията, която ги прави един цялостен акт. Предвид това законът за ратифициране на договора за закупуване на самолети F-16 Block 70, следваше да измине цялостния път по чл. 88, ал. 1 от Конституцията – приемане на две гласувания в отделни заседания на Народното събрание. Вместо това законът, с който се ратифицира такъв особено значим договор, бе приет по „бързата писта“, посочва още Радев.

Той отново повтори аргументите си срещу параметрите на сделката за самолетите: „Особената значимост за държавата, ангажираният огромен финансов ресурс и рязкото повишаване на бюджетния дефицит, изискват законодателят да не отстъпва от общия ред, избирайки изключението двете гласувания да се извършат в едно заседание. Поради скъсената законодателна процедура останаха неизяснени редица важни въпроси като цени, гаранции, срокове за доставки, неустойки, обезщетения и други. Не е допустимо при решаването на такъв стратегически за България въпрос като гарантиране на националната сигурност да се използва процедурата „по изключение“. На България е необходим самолет с многофункционални способности, което се постига не само с качествата му, а и с пълен пакет въоръжение, съпътстващо оборудване и обучение на личния състав. На обществото се дължи категоричен отговор дали това реално се постига със сключените договори. При обсъждането и гласуването в пленарната зала на Народното събрание бяха изказани възражения и предложения, които не можаха да бъдат развити и обсъдени поради приложената съкратена законодателна процедура".

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов и президентът Радев сблъскаха позиции по повод предстоящата доставка на машините. Премиерът обяви, че е поискал самолетите да бъдат платени веднага, а президентът видя в разхода за изтребителите критично приближаване до прага за бюджетен дефицит, заложен в Маахстрихтските критерии за влизане в еврозоната. В петък парламентът одобри четирите договора на едно заседание заедно с актуализацията на бюджета, направена заради плащането по сделката.

Поради голямата обществена значимост на този въпрос президентът ще направи изявление за медиите след държавното си посещение в Хърватия – на 24 юли, уточниха от президентството.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    49 119 Отговор
    Мадър Раша пак е активирала прислугите си, ама колкото и да се пънат, България ще купи Ф-16ки. А миговете ще ги ползваме да пръскат против комари.

    Коментиран от #7, #9, #11, #21, #51, #91

  • 2 Северозапад

    124 31 Отговор
    За тези 3 милиарда, които ще платим да 8 скопени таралясника Ф-16, можеше да купим 78 МиГ-29БМ, които са с класи отгоре. При това - с пълен комплект въоръжение, и с поне 10 резервни двигателя. Отделно, че наземните съоръжения и ремонтния завод си ги имаме. И не е необходимо да строим нови писти и са обучаваме пилотите.
    А и експлоатационните разходи не са за пренебрегване - $16000 на час за ефката срещу $5000 за миговете.
    Но, разбира се, това е когато се мисли за държавата, а не за личното спокойствие на трите прасета!

    Коментиран от #13, #52

  • 3 Русороб

    28 84 Отговор
    Уж натовския генерал се изпусна в гащите

    Коментиран от #6

  • 4 Tiho

    106 17 Отговор
    Тази "сделка" е чиста подигравка с нас, Бойко и Каракачанов си купуват политическо покровителство от Сащ с нашите пари. Никой никога не е плащал толкова много за такъв самолет при това на куп. На всички е ясно, че после в нечии офшорни сметки ще пристигнат едни тлъсти комисионни.
  • 5 ГРОБаджии

    76 12 Отговор
    Като за начало 2.2 милиарда на куп, пък след 4 години, АКО получим супермодерните самолети от 80-те, ще платим още няколко милиарда за ракети и т.н. И робите да стягат колана, че завода на фоксваген го издухахме, а квото си оберем от митниците го пишем извъреден приход, да не се налага да го гласуваме в бюджета, ами свободно да си го крадем.
  • 6 Све

    85 15 Отговор

    До коментар #3 от "Русороб":

    Браво на първия български политик за последните 20 години

    Коментиран от #53

  • 7 Чичо

    77 15 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    В Румъния от 24 F-16 летят едва 5 поради забавена с 18 месеца доставка на резервни части, и не се знае кога Конгресът на САЩ ще одобри доставката.
    Та и с нашите ще е същата боза.
    Да не говорим пък, че този Блок 70 никой не го е виждал и даже не се знае дали ще може да лети!
  • 8 Радев е срам за България

    25 94 Отговор
    Тоя руски шпионин ще остане в историята като долен държавен изменник на родината

    Коментиран от #23

  • 9 Eee

    38 10 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    A пък ти ще акаш би бенки от глад.
  • 10 пешо

    17 62 Отговор
    на комунист трудно се угажда няма го брежнев да ви подари една камара самолети нещасна българия сме с тоя измислен президент
  • 11 Опа тролчо кой ти ср* в гащите

    57 12 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Да не би пак мадър раша да е виновна за завода на фолксваген, който избяга в Турция? Мама не те ли е научила като ти станат кафяви гащите, сам да си миеш дупето?

    Коментиран от #20, #56

  • 12 Госあ

    65 7 Отговор
    Абе всъщност след като Германия строи огромна енергийна връзка с Русия и заедно с Франция отварят завод след завод (ама реални) в Русия, а пък Турция като член на НАТО купува руско оръжие, защо наистина не вземем руски самолети. Какъв е проблема ако с тези пари се закупят многократно повече самолети със същите характеристики. Освен това, доколкото ми е известно в доста държави членки на НАТО има руски самолети. Включително Гърция мисля.

    Коментиран от #19, #70

  • 13 Borislav Popov

    14 36 Отговор

    До коментар #2 от "Северозапад":

    Това след вечерна проверка в Карлуково ли ви го съобщават по радио точката?

    Коментиран от #39, #69

  • 14 Компетентния

    51 6 Отговор
    Сега вето вече,, Грипен" е сезирал Световната Търговдка Организация за не спазване на ословията по обявения търг! Грипен отховария ма всички условия по обявения търг дори влиза в цената и дава 2 броя самолети Бонус.
  • 15 8 самолета ?

    23 7 Отговор
    Да бяха 800 като в другите държави ок, а така с тези какво ще направим?
  • 16 Гроб за ГЕРБ

    61 10 Отговор
    Мръсна герберска сган ръководена от нагъл ипонски мутрафон. След затварянето на блоковете в АЕЦ, нарязаните СС ракети, продажбата на ТЕЦ-овете, прекъсването на Южен поток, това е поредната гавра на това омразно правителство. Освен, че искат да купуват стари бръкми на зелено, закопават народа с още заеми. Това са новите башибозуци на българското население ! Изверги !

    Коментиран от #74

  • 17 Двойни стандарти

    48 8 Отговор
    Щатите ни квалифицират за най корумпираната държава, обаче не се свенят да ни продават самолети. Паричките..
  • 18 Borislav Popov

    34 12 Отговор
    най великия политик в новата ни история , ехх да беше премиер а не президент
  • 19 Hdvv

    23 3 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Гърция има руски БТР-и, някакви преносими ракети
  • 20 СССРкаскет

    11 41 Отговор

    До коментар #11 от "Опа тролчо кой ти ср* в гащите":

    Разбира се че тя е виновна с помоща на такива предатели като теб и с помоща на пишман пилота-президент, врагове на България продадали се за без пари
  • 21 Маршал Фърчилков

    24 4 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Смръдльо, когато става въпрос за пари, гледай много много да не се обаждаш .
  • 22 Гост

    8 35 Отговор
    За Ибрикчията на решетниковия задник беше ясно че ще се прояви. Не сме очаквали нещо друго
  • 23 Гост

    10 41 Отговор

    До коментар #8 от "Радев е срам за България":

    АБСОЛЮРНО съм сгласен с теб.
    Страшна подлога е тая платена ушанка. Обаче виж как (почти) всички му се връзват. То, барем акъл да имаше пък то...
    Явно и “феновете” му са на същото дередже.
  • 24 onq s konq

    16 45 Отговор
    ОСНОВНИЯТ АРГУМЕНТ за Президентското вето е,че "Щом БСП е "против" дадено Решение на Парламента като цяло,значи НЕ Е НА ЛИЦЕ "ШИРОК КОНСЕСНУС".Жалък Радев,опитващ се да оправдае 10-те хил. лв заплата,осигурена ме от БСП чрез избирането му за Президент.Естествено това ПОРЕДНО негово Вето ще отиде в Кошчето за Политически боклук защото няма практически НИКАКЪВ ЕФЕКТ,но си спомням думите на ББ непосредствено преди изборите за "Президент" след въпрос на журналисти ще се кандидатира ли за Поста...А те бяха:"ЩО БЪРЗАТЕ ДА МЕ РАЗЖАЛВАТЕ"?!
  • 25 ТИР

    39 8 Отговор
    БРАВО ЭА СМЕЛОСТТА..
  • 26 Хи хи хи

    9 30 Отговор
    Ушат мушмурок , кой те брои теб нещо ?!

    Коментиран от #42

  • 27 месара

    11 30 Отговор
    бе то другаря Президент, друго освен вето, не е издавал 😎
  • 28 До президент Радев

    18 5 Отговор
    Можете ли да инициирате законопроект за поименно ( срещу подпис) гласуване на стратегически закони?
  • 29 Пешо

    19 7 Отговор
    Театър !!!Колкото до еф16.Самолети не ни трябват но кръглите шапки искат да показват нещо на "парадите"!Заем и изплащане! Схемата е ясна!
  • 30 АНЕНЕРБЕ

    35 7 Отговор
    Каква стана тя?
    Радев хакна Борисов и го пусна на бавната писта.

    Сега ще се наложи по спешност да събират НС да завъртят отново колелото с тези ЧЕТИРИ ДОГОВОРА , че току виж и ги обжалвали пред КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД!

    МАЛЕ , МАЛЕ

    КАКВА СТАВА ТЯ? Боко няма да може да си плати лептата на янките и токава майка му е жална.
  • 31 filo

    6 31 Отговор
    Тоя още ли е президент? Помислих, че се е махнал.

    Коментиран от #67

  • 32 Все тая

    34 5 Отговор
    Добре бе, бизнеса си е бизнес. За България, кое е по добре??? 8 фантома, без въоръжение, с неустановени съпътстващи разходи, или 60-70 Су и Миг които не са по-лоши от Фките? Айде честно, без злоба: какво ще правим с 8 леки изтребителя?? Таш..к

    Коментиран от #61

  • 33 Българин

    35 7 Отговор
    Подписалите и гласувалите сделката за самолетите министри и депутати са за съд и доживотен затвор.Тия мърльовци съзнават ли това е ,че все някога ще им бъде потърсена отговорност за това национално предателство. Всъщност те са агенти на държавата Сащ като и набутват в ръцете нашите парти
    и парите на децата ни и внуците.Жалки подобия на хора.Тия трябва много да се срамуват от себе си

    Коментиран от #40

  • 34 Бай Бай

    11 35 Отговор
    Ех Радев, Радев ти си срам за нацията ни. Ти си Кремълски слуга.

    Коментиран от #36

  • 35 абе

    13 18 Отговор
    и той е като другарката импексова, каквото и да кажат от ГЕРБ, той не е съгласен.

    Коментиран от #41

  • 36 гост

    30 6 Отговор

    До коментар #34 от "Бай Бай":

    Нищо лично , но е ПИЛОТ и разбира повече от ...!
  • 37 Простак

    28 8 Отговор
    госпдин Радев внимавай , тези шарлатани от ГЕРБ-- ДПС-- ВМРО продават , крадат и заробват ,,България ,, в заеми
  • 38 Българин

    12 29 Отговор
    Очакваше се, че русофила Радев ще изпълни докрай обязаностите си към Москва и ще пренебрегне за пореден път интересите на българските военновъздушни сили и на националната сигурност на България. И за пореден път да се докаже като безродник, българофоб и национален предател.
  • 39 Иван

    14 5 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Нали си в Карлуково, не беше ли на вечерната проверка или пък си с усмирителната риза?
  • 40 Българин

    9 22 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи!
  • 41 Христо

    17 5 Отговор

    До коментар #35 от "абе":

    Е, не може всички да са съгласни измекяри и да продават България и интересите и, като соросоидите.
  • 42 jorj

    9 25 Отговор

    До коментар #26 от "Хи хи хи":

    Поне ясно се откроиха душманите на България!!! С една дума БКП/БСП-Нинова & Радев&Решетников&Путин!!! Народа трябва да се събуди и да поиска, тези престъпници да си платят за престъпленията довели България до геноцид!!!
  • 43 Кремълска мишка

    8 22 Отговор
    Как ще погледнеш колегите си в очите бре болшевишко нищожество
  • 44 Русороб

    7 19 Отговор
    Еее, прецедента са го клатили цяла вечер, вето вето вето вето ;) а той горкия се е молил ли молил, после са сменили позата и са почнали, СУ СУ СУ СУ, цирк а Йотовица е правила кавали цяла вечер, вашата мама русоробска
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Наблюдател

    10 23 Отговор
    Петата колона на Москва е мобилизирана до краен предел за да осуети сделката за F-16. А Радев се изживява не като главнокомадващ на бългаската армия а като ординарец на генерал Решетников. Жалко, срамно и гнусно!
  • 47 Bazar

    17 2 Отговор
    Знаете ли какво е казал германеца?.... да имам втория акъл на българина....Винаги се прави нещо, за което после най-вероятно съжаляваме.
  • 48 чичо

    7 17 Отговор
    Малей, глейте го бе, глейте го фатмака с путинолъчка на челото! Румев- ветото пак се прави на лайномет Бареков!
    Позор е това същество да има пагони на Български офицер, Позор!
  • 49 Истината

    7 16 Отговор
    Русофилите винаги са били слуги на Москва и руският имперски интерес за тях е бил над всичко.
  • 50 Гост

    22 5 Отговор
    аз съм гол и бос в икономиката, но 3 милиарда едно време за АЕЦ белене бяха ненужен разход, проект който ще ни вкара в загуба, внуците ни щяха да го изплащат и тн, и тн.
    та същите тези 3 милиарда които изведнъж се намират и ще се дадат за 8 самолета, какво ще ни донесат икономически? мисля че само още разходи и нищо друго.
  • 51 El Comandante

    6 21 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Миговете са си много хубави , Ще ги сложим в музея и ще водим пионерчета да се качват на тях , за да видят къде руската подлога Радев се е подвизавал.

    Коментиран от #77

  • 52 Сакс Кобург Гота

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "Северозапад":

    Бунчо , за таралясник в тълковния речник за български език се приема некачествена , човеконенавистна, руско-съветска техника предлагана на българския пазар. Запознай се с терминологията.
  • 53 Еленко

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Све":

    Овенен- политик .нещо не ми се връзва.

    Коментиран от #92

  • 54 Гост

    16 5 Отговор
    Красьоооо свиньо мръсна,противна,заедно с Боко да горите в Ада за предателството на БГ
  • 55 Двоен стандарт

    17 4 Отговор
    Еднокнижния едно време орева медиите, че правителството на Орешарски ще взима кредит от 1 млрд., а той не искал да ги плаща. Сега може ли да каже ред по ред колко точно милиарда кредит сме взели по време на ББ2 и ББ3? За какво е отишъл този кредит? Каква е възвръщамоста на тези инвестиции? Анализ, чист икономически анализ с плюсовете и минусите, и без партийни лъжи, накой от МФ може ли да покаже? Отделно миналата седмица се изфука, че сме били събрали много пари от конфискации на контрабанда и сме можели да платим, по точно той да ги плати (нали са негови парите) виртуалните самолети наведнъж. Тогава за какво сега теглим поредния кредит? Еднокнижния едно време под натиска на едно посолство спря АЕЦ Белене, която сега вече щеше да работи и произвежда и продава ток с печалба за България - били сме наливали пари в един гьол. В момента в какво налива милиарди най-бедната страна от ЕС - в нещо твърде скъпо за възможностите ни, но пък толкова типично парвенюшко по тези земи - не'ам пари, ама че карам последен модел бмв. А за образование - това е истинската национална сигурност - колко наливате там бе келеши? Този човек, за Еднокнижния питам, има ли връзка между говорния център и хипоталамуса. Всяка негова реплика, фраза, сумтене, подлежат на редакция, извъртане, още по-дълбоко оплитане в лъжи и откровени глупости, които после и неговите лакеи се чудят как деликатно да опровергаят или обяснят на електората. А голяма част от електората или е в 30-годишна апатия "

    Коментиран от #58, #94

  • 56 Марин Колаксъзов

    9 7 Отговор

    До коментар #11 от "Опа тролчо кой ти ср* в гащите":

    Бунак завода бил избягал . Ако говорим за бягане да си спомним за завода на РЕНО , който скоропостижно избяга от Народна република България.
  • 57 Коци Георгиев

    7 19 Отговор
    Този президент, със сигурност ще се кандидатира за втори мандат. Да ама не , казваше Петко Бочаров , ще види втори мандат през крив макарон. Той (румен радев) е президент само на комунистите. и освен да налага вето , с друго няма да го запомним.Поне да имаше реални основания, а той налага вето защото комунистите гласували против.

    Коментиран от #63, #73

  • 58 Петя Йончева

    6 7 Отговор

    До коментар #55 от "Двоен стандарт":

    За хипоталумуса питай ЦК на БКП ,там са специалисти , смрадливи ,крадливи ,шумкари.
  • 59 Rado

    8 4 Отговор
    Президента да наложи вето на американските милиони за Бузлуджа.

    Коментиран от #65

  • 60 Директор БНБ

    6 5 Отговор
    Аз предлагам новата хилядолетна да има на анверса портрет на ББ ,а на Реверса Ф-16.
  • 61 Лешек Балцерович

    5 16 Отговор

    До коментар #32 от "Все тая":

    С тези 8 изстребителя ,ще правиш бизнес. България ще се качи на по-горно ниво. Получаваме нови технологии ,които утре може да използваме и да продаваме продукти и услуги , които при добра политика и късмет могат да ни донесат повече от стойността на самолетите. С руски самолети независимо каква бройка ще си останем в зоната на здрача.

    Коментиран от #72, #75, #93, #98

  • 62 Citizen X

    5 12 Отговор
    Интересно, защо никой не е изненадан от анти - НАТО ветото на Радев?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ФАКТ

    2 1 Отговор
    БЪЛГАРИЯ 12 000 ДОЛАРА Е БВП на зает в агро секторът, ПОЛША 9000, ТУРЦИЯ 8500 ДОЛАРА. БВП ОТ СЕЛСКО СТОПАНСТВО. Турция минимална заплата е 422 евро.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Петър Волгин

    5 4 Отговор
    СРЕДНА КЛАСА 4%. 12% са ваканцували миналата година. ... Дясното е философия на егото, колко полезно е то. И щом няма нищо солидарно и общо. Щом няма, Дайте да дадем! Няма обединение, няма протест. Хайверени синдикати, хайверени социалисти, хайверен експерт, хайверен журналист, хайверен политик, хайверени протестъри, 2 милиона със заплата 300 евро, 2 милиона без постоянна работа и без здавеопазване, 1,5 милиона пенсионери с пенсия 120-250лв. Дайте да дадем, на хайверен егоист, властта. Магаре, кон, кокошка, вълк и овца, впрегат ли се в една къруца. Дърпат ли заедно, общество ли са.
  • 69 Ved

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Нещо не си в ред с мисленето.Аз казвам браво на призидента.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Чичо АДИ

    16 5 Отговор
    Чета и не вярвам на очите си , мноо идиот мноо нещо за какво са ни 8 самолета и то "някога" .Турците като по тъпи купиха зенитко многоцелеви ракети евтино и ефективно ! Ние с тези самолети ще бъдем като "водачи " на "Екскурзианти" тоест ако навлязат 20 самолета единствено можем да ги заведем до другият край на Родината .Президента е прав а сега ще ви обясна Тиквеника как ще плати 3 милиарда : Ще вземе заем откого мили деца .......познахтееее от САЩ и после ще ги даде на кого?.........пак познахте на Сащ да мили "ДЕЦА" а попсле кой ще плаща заема А???? Познахте НИЕ МИЛИ ДЕЦА !!! А сега ме плюйте

    Коментиран от #80

  • 72 Ебаси идиота

    10 5 Отговор

    До коментар #61 от "Лешек Балцерович":

    Ще въртиш бизнес с нови технологии на кукуво лято. Абе, цървул, ти някога опитвал ли си да създаваш технология по готов продукт, при това без нужното оборудване? Кой рибар ще ти продаде въдици, когато купуваш от него риба?
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Санчо

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Гроб за ГЕРБ":

    Право в десятката колега. НО защо само герберска зган? С какво е по- добра останалата партийна зган? Когато се плюят и защитават уж НАШИТЕ интереси, те просто се дьрлят ПОМЕЖДУ си за процент от нашите пари,живот, човешко достойнсто,кой да открадне,изгьрби,ограби по-вече и от коя част. И още, дали и ние не сме зган? С какво продавачката,лекаря или счетоводителя сме по-добри?
    Бих интерпретирал поета, само мьрша би тьрпяла зган за водачи.
    ми да ни е жива и здрава зганта
  • 75 Смях

    6 4 Отговор

    До коментар #61 от "Лешек Балцерович":

    И какво ще продаваш? Тия самолети няма да ни вдигнат нивото ами така ще го свалят че свят ще ни се завие
  • 76 ТРОЛеите на Сорос

    8 9 Отговор
    Цялата русофобска сган - три тролчета с 5-6 ника ги въртят и задължително VPN - плюят по Радев! Егати и смешниците, поне нещо умно да бяхте написали, но това е като да чакаш от умрял писмо!
  • 77 Ved

    7 6 Отговор

    До коментар #51 от "El Comandante":

    Ти си подлога. Изтривалка пред кабинета на заблудените и тъпите дето варват още на това правителство от мошенници
  • 78 Rado

    1 5 Отговор

    До коментар #65 от "Обикновен човек":

    Да, самолетоносача е плавателен съд, например Джордж Буш. Не знаех, че ще купуваме и самолетоносач за 8-те F16, Ха ха ха. Не знаех, че паметника на БКП е световен.
  • 79 Доло мафията

    15 5 Отговор
    Президента е единствения мислещ за българите ! Доло сегашната политическа мафия _ ГЕРБ+псевдопатриоти !!@!!

    Коментиран от #88

  • 80 Стил "чичо Ади"

    11 2 Отговор

    До коментар #71 от "Чичо АДИ":

    Кой ще сключи симпатичното договорите? Дали няма да е този, който ще ни обясни, че сме щастливци под негово ръководство (щастливи биологични единици) ,ще вземе комисионните и ще се пресели в US?-

    Коментиран от #82

  • 81 Българин

    8 11 Отговор
    Русофилчета, напразно се хабите, сделката няма да бъде провалена, въпреки истеричните опити на българофобската и предателска пета колона на Москва, начело с държавната глава Радев, за когото се твърди, че в миналото бил български офицер.

    Коментиран от #86

  • 82 Чичо АДИ

    11 3 Отговор

    До коментар #80 от "Стил "чичо Ади"":

    Така де ако някой от тук пишешщите намери инфо колко струва една установка S400 ще помогне ,тогава ще сметнем колко може да се купят за 3 милиарда долара/лева може да излезе че във всеки голям и среден град може да има по 3-5 такива установки ,не забравяйте че АЕЦ Козлодуй НЕ СЕ ПАЗИ САМО СЪС САМОЛЕТИ !!
  • 83 Чичо АДИ

    10 2 Отговор
    „Триумф“ (С-400, по класификация на САЩ и НАТО – SA-21 Growler) е руски зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие, предназначен за противоракетна отбрана срещу атака от ядрена триада. Проектиран е с възможност да унищожава всички възможни (на въоръжение и в процес на разработка) космически и въздушни средства за нападение на потенциалния противник – разузнавателни самолети, самолети със стратегическо и тактическо предназначение (в това число – и „невидими“ самолети, разработени по технологията „Стелт“), оперативно-тактически балистични ракети, балистични ракети със среден радиус, свръхзвукови цели, самолети на радиолокационното разузнаване. С- 400 ползва три вида ракети за да покрие целия си обсег на действие, като всяка е с различни възможности. Всяка оперативна система на комплекса позволява едновременна стрелба до 36 цели с до 72 управляеми ракетни боекомплекта. Не съм Русофил но това е положението ПАК питам за какво са ни 8 "Сандъка " след маса години !!

    Коментиран от #95

  • 84 Чичо АДИ

    9 2 Отговор
    Мислех че са по евтини но фесовете взимат 4 С 400 за 2,5 милиарда , НО ВСЕ ПАК "Публикувано във факти.бг: Всяка оперативна система на комплекса позволява едновременна стрелба до 36 цели с до 72 " та какво стана че не вечерахме ???
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 1944

    5 2 Отговор
    голям кеф да се ритат за кокала двете крила на бкп.лошо е че е за наша сметка.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Смешко

    4 9 Отговор
    Този е егати паляка Смешен русороб
  • 90 Тръмп

    3 5 Отговор
    След това вето на Радев,реших да не си го местя и да си седи все вляво в твърда позиция и готов за изстрел в десетката!!!:):):)
  • 91 ПЛЕШИВ ВОЕНЕН РЕТРОТЪПАНАР

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Румен Грипена е руско-бесепарска кукла на конци. Живее с убеждението че България е член не на НАТО и ЕС,а на Варшавския договор и СИВ.
  • 92 Све

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Еленко":

    Не ти се връзва, Пурко защото не знаеш какво е чест и достойнство.
  • 93 анова

    2 1 Отговор

    До коментар #61 от "Лешек Балцерович":

    Чудя се на какво ниво СЕ КАЧИХМЕ ЗДЕЛКАТА ЗА Ф16 Е НЕИЗГОДНА КОЛИЧЕСТВОТО Е МАЛКО ПАРИТЕ МНОГО КАЧЕСТВОТО ГОРЕ ДОЛУ ПАК ВСИЧКО ОПИРА ДО КОМИСИОННИТЕ
  • 94 Санчо

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "Двоен стандарт":

    Много еднокнижни и нацяло безкнижни се развьдиха от слугите на "демократичните" лихвари. Много ясно и точно пишеш солега. НО колкото и да опростяваш изказа за да бьдеш разбран е кьсно. Изкуственните джуки и джипове са на мода. Как да разберьт нещо извьн обсега на мисьлта им. Кьсно е трябва по-грубо по-демократично да се говори.хи хи
  • 95 Натамънено е!

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "Чичо АДИ":

    Как за какво ! В музея до старата круша остана доста място.
  • 96 На черешата

    2 1 Отговор
    На това болшевишко недоразумение трябва един разумен и моментален Импийчмънт

    Коментиран от #97

  • 97 Чичо АДИ

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "На черешата":

    ЩО ?? Тиквундии можеби е Норвежко/скандинавско "Разумение" или Британско/монахически лорд с 400 год род !!!
  • 98 Чичо АДИ

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Лешек Балцерович":

    КОИ са новите технологии ?? Като ги имате на смарт фоните си та за какво ги ползвате "СелфиТу на моРИеНЦИТО " повечето си правите снимки без да мислите !! Какво от това че имате умни телевизори като гледате "Планета" .Като барнем висшите технологии на Нато та голяма работа ако нещо ни нападнат "Фесландците" с тия 8 кошера дали ще им дадем подобаващ отпор , било то и "високотехнологични" то до 2025 год когато май ще ги получим и Уиндоуса ще има нови дистрибуции камо ли военната техника !! Не забравяйте че СССР щурмовите въртолети в Афганистан ги сваляха поголовно с противотанкови ракети за 100 долара !! Не е зле да се мисли преди да се пише !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове