Last news in Fakti

27 Юли, 2019 12:11 12 238 68

Местан: Отнеха книжката ми с лъжи и клевети

  • лютви местан-
  • книжка

Кой и защо се страхува истината да излезе наяве, пита Местан

Местан: Отнеха книжката ми с лъжи и клевети - 1

„Прокуратурата отказва да събира доказателства, поискани от страна на защитата ми, обявявайки ги предварително за неотносими към случая. А на част от тях е възможно да е заснето самото произшествие. Резонно възниква въпросът защо или кой няма интерес това да бъде проверено? И кой или защо се страхува истината да излезе наяве?“. Това твърди политикът Лютви Местан в обръщение, което изпратил до 24rodopi.com.

Припомняме, че шофьорската книжка на Лютви Местан бе върната за втори път.

След катастрофата на 14 април, когато загина 6-месечно бебе, документът за правоуправление на политика бе отнет. Дни по-късно съдът в Кърджали върна книжката на Местан. От прокуратурата обаче отново отнеха свидетелството му за управление на МПС.

След поредно обжалване, окръжните магистрати определиха като „необосновано” и „незаконосъобразно” постановлението на прокуратурата и книжката на Местан отново бе върната.

Публикуваме пълния текст от писмото на Лютви Местан:

"Преди три месеца говорителят на Прокуратурата Румяна Арнаудова на специална пресконференция съвсем официално и преднамерено пред цяла България излезе и си позволи да изнесе откровени лъжи по мой адрес, приписвайки ми 13 нарушения, които в действителност са извършени от автомобили, собственост на ДПС в периода 2013-2016 година. Спестявайки информацията, че тези фишове са издадени на мое име именно в качеството ми на представител на ДПС, а не в лично качество, говорителят на Главния прокурор ме обяви за недисциплиниран водач, за своеобразен пътен рецидивист, който представлява опасност за движението по пътя. Изявлението на Румяна Арнаудова освен неистина е и откровена клевета, с която Окръжна прокуратура Кърджали “обоснова” повторното си Постановление за отнемане на свидетелството ми за управление на МПС, което на практика е недопустимо при положение, че такова постановление веднъж вече бе отменено от Окръжен съд Кърджали с акт, който е окончателен, съгласно процесуалното ни законодателство и при положение, че не бяха налице новонастъпили обстоятелства.

Изявлението на говорителя на Главния прокурор и действията на ОП Кърджали до настоящия момент освен всичко друго са и откровен акт на набедяване, защото пред българската общественост те преднамерено спестиха и укриха и още една изключително важна информация, а именно, че в този период (2013-2016 г.) аз не съм бил дори секунда зад волан и не съм изминал и милиметър път като водач на МПС, тъй като, като председател на политическа партия ДПС бях охраняван денонощно от НСО и дори да исках, не можех да шофирам самостоятелно. И ако това обстоятелство не е било известно на обикновения гражданин, то със сигурно е било известно както на говорителя на Главния прокурор, така и на представителя на ОП – Кърджали или поне липсва каквото и да било оправдание да не им е известно.

В “усърдието” си прокуратурата стигна до абсурда да ми вмени отговорност за нарушения на коли на ръководители и служители на ДПС от 2016 година, когато дори не съм член на тази партия, тъй като бях изключен от нея на 24.12.2015 г., т.е. – след тази дата не мога да нося отговорност като неин представител и управляващ.

Прокурорската репресия нарушава основополагащи принципи на правото и в частност гражданските ми права. Зад поведението ѝ, в моментите на ненужна процесуална активност и неоправдана процесуална пасивност прозира тенденциозност, продиктувана най- вероятно от нечии политически цели.

Вместо да постъпи така, както повелява законът и да събира доказателства както в подкрепа на обвинението, така и в подкрепа на обвиняемия, Прокуратурата отказва да събира доказателства, поискани от страна на защитата ми, обявявайки ги предварително за неотносими към случая. А на част от тях е възможно да е заснето самото произшествие. Резонно възниква въпросът защо или кой няма интерес това да бъде проверено? И кой или защо се страхува истината да излезе наяве?

Факт е, че единствено българският съд, в лицето на ОС – Кърджали всеки път, когато бе сезиран с жалба срещу акт на ОП – Кърджали, се произнасяше с определение, с което обявяваше, че актът на Прокуратурата е необоснован и незаконосъобразен.

Искам да отбележа и още нещо – Прокуратурата разполага с информацията, с която се снабдих и аз и която представих с жалбата срещу издаденото прокурорско постановление относно вменените ми в лична вина 13 електронни фиша, но не предприе нито едно действие, за да отмени сама незаконосъобразния си и необоснован акт. Питам се, при положение, че именно тя е органът, който следва да съблюдава спазването и правилното прилагане на закона, не го направи сама?

На мен ми бяха необходими два месеца, за да се снабдя с документация, с която прокуратурата разполага или поне следваше да разполага, ако издаденото по мой адрес постановление за отнемане на СУМПС е било основано на обективни доказателства. Поради поведението ѝ обаче трябваше да се стигне до момента, в който състав на ОС – Кърджали, сезиран от мен, в свое определение от 24.07.2019 г. безапелационно и с категорични мотиви прие, че обжалваният прокурорски акт е неправилен и незаконосъобразен.

Всичко това ми дава основание сериозно да се притеснявам за обективността на воденото срещу мен наказателно производство, тъй като държавното обвинение многократно заяви своята пристрастност и преднамереност.

Заради поведението по този казус смятам да защитавам правата си докрай, като няма да се поколебая да заведа дела и да потърся отговорност от всяко едно лице и всяка една институция, която е дръзнала да наруши основни човешки права.

Надявам се всички медии, които широко отразиха клеветите на Прокуратурата по мой адрес, ще възприемат настоящето ми изявление като право на отговор и ще го отразят подобаващо.

Новината не е че съдът връща книжката на Местан, Новината е, че прокуратурата отне книжката на Местан с лъжи и клеветнически твърдения".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    145 12 Отговор
    Тоя що не е в затвора, там ще му се зарадват. Отзад.

    Коментиран от #44, #51

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 НАГЪЛ

    133 7 Отговор
    НАГЛЕЦ, И КОРУМПИРАНИ СЪДИИ И ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА, АКО МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ ТАКА ! НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ Е, ЧЕ СМЕ ПРОДАЖНИЦИ ДО ДЪНОТО НА ДУШАТА СИ !
  • 4 Лекар БГ

    147 9 Отговор
    Познавам много добре този път.Единият участник в ПТП-то,сигурно е карал много бързо-условията го позволяват.Местан...просто не е спрял на СТОП.И така е убил кърмачето.Не мога да си обясня,откъде намира толкова гьонсурат,за да се изказва и замазва,стореното от него!
    Засрами се,бе!

    Коментиран от #32

  • 5 Монгола

    12 59 Отговор
    Браво, справедливостта възтържествува. А сорос гендерите се пръскат от яд и гняв хахах.
  • 6 Brabus

    98 4 Отговор
    Скапана държава.На обикновения човек му взимат книжката за дребни нарушения или без причинно спиране с цел подкуп.Няма да се оправим скоро както каза президентът държавата е блато.
  • 7 селянин 1

    86 7 Отговор
    скапан Мазняк,говори за човешки права,а отне живота на пеленаче,абе некоя кадъна е била до него,и го е човъркала за да не види знака,,стоп,,
  • 8 Кой68

    92 5 Отговор
    Какво лицемерие😱Каква наглост😱
  • 9 Йосарян

    50 7 Отговор
    Спокойно, доган му е скроил Шапо.
  • 10 месара

    49 3 Отговор
    онеправдания другар местан нема ли да каже нещо за африканската чума по прасетата?
  • 11 Кольо

    76 6 Отговор
    Миризлив фес
  • 12 Хаха

    55 8 Отговор
    Тъп циганин,хайде отивай час по-скоро при алаха
  • 13 ПЕНКО

    50 4 Отговор
    КОЙ НЕ ЗНАЕ МЕСТАН ...КОЙ НЕ Е СЛУШАЛ ЗА НЕГО ...!!! " ЛЕЖИ МЕСТАНА ...ГЛАВА СЕ ЛЮШКА -ИСКАМ СИ КНИШКАТА- МОЯТА КНИШКА !!!... И СЪДЛЯРКИ В ЧЕРНА ПРЕМЯНА ... И ТЕ СЕ ЗА БРАТ- ЗА МЕСТАН СЕ ГРИЖАТ ...ЕДНА ГО ЦЕЛУНЕ БЪРЖЕ , А ДРУГА МУ ВРЪЩА КНИШКАТА "!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 14 асдаа

    64 4 Отговор
    Тоя що още не е в Белене да чука камъни???
  • 15 Абе умирай

    43 1 Отговор
    Хак да ти е ся догановата прокуратура, ти и без това я подкрепяше когато беше част от статуквото.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 дончев

    68 2 Отговор
    запитайте се нещо... ако обикновен гражданин бе на мястото на местан щеше ли съда да се бави и да му върне книжката? за да има справедливост срещу такива какво трябва стане някой собственоръчно да го застреля ли? докога ще има недосегаеми?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Дан

    35 51 Отговор
    Не харесвам Местан, но защо някой в коментарите не си припомни, че това което е убило пеленачето реално е собствения му баща, който не го е снабдил със ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ детска седалка и колан и е летял с превишена скорост. Някой направи ли си труда да види, че БМВ-то се е търкаляло над 80 метра преди да спре и че същия този джигит си е качвал клипове в които преминава през непрекъсната линия в насрещното докато кара със 170км/ч. Оправдавате ли такъв тип поведение господа коментатори?

    Коментиран от #21, #31, #38, #40

  • 20 Асоциация на зарзаватчиите

    46 7 Отговор
    Какви лъжи и клевети, бе, куче такова! Човек си убил, как не те е срам, откъде имаш очи да бълваш такава наглост и лицемерие. Сгрешил си, признай си... умението да признаваме грешките си ни прави хора и ни различава от животните!

    Коментиран от #22

  • 21 Реджеп,

    26 8 Отговор

    До коментар #19 от "Дан":

    Не пиши тъпи коментари, моля!

    Коментиран от #23

  • 22 Дан

    12 28 Отговор

    До коментар #20 от "Асоциация на зарзаватчиите":

    Замисли се кой е убил човек, баща му, който е карал с превишена скорост и не му е сложил седалка и колан или Местан, защото изпитваш омраза към него. Ясно е че много хора мразят Местан, включително и аз донякъде, но с тази омраза си затваряте очите за истината и фактите.

    Коментиран от #25, #48

  • 23 Дан

    12 24 Отговор

    До коментар #21 от "Реджеп,":

    Всичко което съм написал са доказани факти, твоята омраза те заслепява и ти е трудно да видиш истината.
  • 24 Иван

    16 1 Отговор
    Абе истината няма дасе раскрие- нащте са неграмотни- хората имат отдел които се занимава с такива катастрофи- няма специалисти в тази област или ако има са не кадърни да раскрият кои е виновен?

    Коментиран от #30

  • 25 Асоциация на зарзаватчиите

    38 6 Отговор

    До коментар #22 от "Дан":

    Мисля, че не е твоя работа да си завираш носа в това кой харесвам и кой не. Факт е, че Местан е физически убиец, направил е сериозна беля убивайки човек и е редно да му бъде потърсена отговорност независимо от от това дали детенцето е имало седалка и колан, защото това е предмет на отделно разследване, по отношение на което би трябвало да се търси персонална отговорност от родителите. Това е истината и това са фактите. Подобни опорки с прехвърляне на вината минават само в рамките на партията ви - ДОСТ и в кенефа на турското посолство.
  • 26 Бачо Киро

    44 4 Отговор
    Абе Местане, абе бастуне... Кой му дреме за 13те ти фиша? Не били твои уж, ма може и да са били... Не ни дреме къде си паркирал неправилно, дреме ни, че на стопа си излязъл и застанал напреки на човека с идващата ти от ляво кола, запречил де факто неговата лента, поради което човекът е заставен да те заобиколи през насрещното. За да катапултира чак в полето, ти най-вероятно си мърдал напред още в момента в който ти отнася бронята, де факто си го тласнал извън пътя. Та не ми се прави на много умен, не бил виновен... Ти си този, я спрял, я неспрял на стопа, който е излязъл пред човека... 100% съм сигурен, че си се носел като народна песен, като доста заспали тикви, които не могат да седят и чакат, ми излизат все напред и напред, по системата, че като блокирате пътя, другите ще спрат да ви пуснат, понеже вие нямате време да чакате по стоповете... Светът не може да се върти без вас видиш ли...
  • 27 Valio

    29 2 Отговор
    Нагъл фес....
  • 28 Теодор куция крак

    27 2 Отговор
    Така е като убиваш вълци, шанО! И такова..На знак СТОП се спира, оглежда се наляво и надясно и ако няма никои се преминава, НО ти си решил да преминеш, защото си Лютви Местан с лимузината и отрепка хората. Лъжи и клевети, ти е разполовената кола, Така ли??! Ашколсун
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 007

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Иван":

    Ти колко си грамотен? Бързо си поправи НEГЪРмотните грешки, ААААААА... :(
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хайл

    23 2 Отговор

    До коментар #4 от "Лекар БГ":

    Тоя винаги така е правил,но Бог, Аллах,Буда или на който вярва ще го накаже с адски мъки
  • 33 778

    24 2 Отговор
    Този защо още не е в затвора?

    Коментиран от #34

  • 34 гтнн

    28 3 Отговор

    До коментар #33 от "778":

    защото закона дава възможност при убит при катастрофа да не си в затвора...така са го написали в парламента..той го знае това..сега зора му е да не го съдят за пари...но съдиите са подкупни..освен това има връзки..с две думи нищо съществено няма да му направят
  • 35 hmhmhm

    17 2 Отговор
    убиец ...
  • 36 vvvvv

    28 3 Отговор
    Какво го слушате и не смеете да питате. Минаваш на стоп със 100,убиваш и се пишеш жертва. Е това е нашето правосъдие.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Асес

    11 5 Отговор

    До коментар #19 от "Дан":

    Много си прав.Дори не се вижда никакъв спирачен път на местото на птп-то

    Коментиран от #39, #45

  • 39 пппп

    17 3 Отговор

    До коментар #38 от "Асес":

    как искаш да има спирачен път като помака му излиза внезапно пред него...имал е не повече от 2..3 секунди преди да се блъснат..пробвай ти същотото да ти излезе отпред някой без да очакваш при положение че си с предимство.
    и ще видим
  • 40 Бачо Киро

    23 3 Отговор

    До коментар #19 от "Дан":

    Стига си говорил тъпотии, бастуняк. Точно, че понеже няма спирачен път, значи Местан не е бил излязъл да минава преди колата да се покаже от завоя. Искаш ли да идем и да излезеш ти със 170 от завоя, както дрънкаш, да те видим? Ще излезеш друг път. За да няма спирачен път единствено е възможно Местан да е тръгнал след като колата вече е била наближила, затова и е направил единственото възможно - да избегне в ляво. Ако тъпият фес беше поне спрял да излиза, сигурно човекът с детето е щял да заобиколи през насрещното, но не, фесът е продължил. На снимката предницата му е след осовата линия, с отнесена предна броня, де факто дори е побутнал навън семейството с детето, затова и колата е пратена по диагонал навън и се е въртяла като свредел. Няма вариант, в който Местан да не е абсолютен и главен виновник за смъртта на детето. Ще кажеш, не било вързано. Със скорост дори 80 кмч, разрешената, дори вързано детето е нямало да оцелее при този удар, въртене и тн. Причината за удара обаче е Местан, не липсата на колан. На всичко отгоре е и нагъл отвсякъде, да дрънка глупости също като теб.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 коча

    11 1 Отговор
    Тооо це го унищожът неговите братя ..................................
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Б. Б.

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Йосарян":

    Тоя фес, е направо за Белене.
  • 45 Димов

    5 6 Отговор

    До коментар #38 от "Асес":

    Какъв спирачен път искаш, на кола с АБС бе, чоджун?
  • 46 Гларус

    10 4 Отговор
    Отнема живот дайте го на мен. Вънете смъртно наказание. Да няма джагаля. Смът. проповядващи исляма

    Коментиран от #47

  • 47 Бах те

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Гларус":

    Неграмотника
  • 48 Петко

    12 0 Отговор

    До коментар #22 от "Дан":

    Дан ли си,гъзобран ли си незнам,но на мястото на Местан,всеки разумен човек,независимо от това дали е виновен,или не,не би седнал повече зад волана,след тази трагедия.
  • 49 Петко

    9 1 Отговор
    Дано се не сабудиш утре фес некадърен.....
  • 50 Наблюдаващ

    16 1 Отговор
    Няма друга толкова гадна и нагла муцуна !
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ТМД

    9 0 Отговор
    Това ще бъде дълъг турско-български сериал! С неочакван край!
  • 54 chetin

    7 0 Отговор
    TOZİ BOKLUK V ZATVORA
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Здрасти

    5 0 Отговор
    Гаден лъжец!
  • 58 М. Н. Ив....

    5 0 Отговор
    ЛютМестан, ако защитата има такъв Запис, защо не ГО пуснете в публичното медии но пространство????
  • 59 М. Н. Ив....

    5 0 Отговор
    ЛютМестан, ако защитата има такъв Запис, защо не ГО пуснете в публичното медии но пространство???? Защото НЯМАТЕ, само блафирате...
  • 60 Зара

    5 0 Отговор
    УБИЕЦ
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Амон

    5 1 Отговор
    Аллах ще те накаже!
  • 63 Кичка

    3 0 Отговор
    Нагъл убиец. Няма капка човешки чувства. Да гориш в АДА изрод!
  • 64 Чифте топуз серсем

    5 1 Отговор
    Турция е с 80 000 000 население, но нямат нито един автомобилен състезател! Освен здрав задник, според Н. Лауда, трябва и глава! Местан не може дори да осъзнае, че е убил пеленаче....
  • 65 Наглец

    4 0 Отговор
    Бог е един за всички и той ще накаже виновника.
  • 66 Borisov

    5 1 Отговор
    В думите на Местан има противоречие, изразяващо се в това, че първо казва автомобилите са собственост на дпс през 2013-2016,след това казва, че са го возили от НСО, а НСО не кара автомобили на дпс, а на НСО, така че наглия плъх да си носи отговорност
  • 67 цвцв

    1 0 Отговор
    колко си нагъл отне детски живот и имаш мутра да се жалваш гад м-----
  • 68 ояли се кърлежи

    1 0 Отговор
    Когато си на власт, си отгоре на купата с лай*на , жалко на тези по дъното.
    Това е България!
    Няма наказан политик!
    Тоя още малко и Светец ще го направят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове