Last news in Fakti

24 Юни, 2020 09:40 3 309 36

Лютви Местан за катастрофата: Няма да поема чужда вина

  • лютви местан-
  • дост

Фактите около инцидента бяха грубо манипулирани, убеден е лидерът на ДОСТ

Лютви Местан за катастрофата: Няма да поема чужда вина - 1
Снимка: БГНЕС

Аз няма да поема чужда вина. Това заяви в сутрешния блок на bTV председателят на политическа партия ДОСТ Лютви Местан по повод катастрофата с негово участие, при която загина бебе. 

"Вече 15 месеца съпреживявам трагедията от 14 април миналата година. Месеци наред се разпространяваше снимка на ударената моя кола, за да докажат че са се движели в една посока - към Гърция. Бях ударен челно, след като бях завършил маневрата и бях освободил лентата на другия шофьор. Той нямаше място в лентата за пътя за Гърция или предимство в чужда лента. Тези факти бяха ясни на прокуратурата още в деня на огледа", каза още той.

"Обвинен съм, че не съм спрял на знак "Стоп". Прокуратурата знае, че това е недоказуемо. Прокуратурата ми наложи репресия и ми отне правото на справедлив процес. Още на първия ден ми отнеха шофьорската книжа на основата на клеветнически обвинения", коментира Местан. 

Местан твърди, че прокуратурата му отнела книжката с клеветата, че извършил 13 нарушения, а това са нарушения от коли на партията, в които той не се е качвал като шофьор.

"В същото време за Хюсеин Тефик са установени 18 тежки нарушения само от 2005 до 2019 г., 14 от които за свръхпревишена скорост и 4 за неправилно изпреварване, а неговата книжка не беше отнета. Свидетелството за управление на другия шофьор от катастрофата е отнето едва преди 10 дена и го научавате от мен, а отнемането на моето бе гръмко съобщено", възмутен е Местан.

"Фактите за катастрофата бяха грубо манипулирани. Искам само справедлив и обективен процес. Унищожиха се доказателства по катастрофата - там където имаше 3-метрови храсти, които пречеха на видимостта ми, бяха изсечени след катастрофата, за да докажат, че съм имал видимост", каза Местан. 

"Не съм се срещал със семейството, не искам и да се срещам. Обвинен съм не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан. Ще съдя прокуратурата за клевета, но след като приключи процесът по катастрофата", допълни още той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти си...

    61 8 Отговор
    Лъжец!
  • 2 хамсал

    63 8 Отговор
    Ееей, пък и нагъл бе!
  • 3 да де

    54 7 Отговор
    Да отива в кауша там ще поеме вината с вазелин.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 0808

    56 9 Отговор
    ..... изключително нагъл и подъл човек.... политик?... пуста гьостовица..
  • 8 Някой си

    45 9 Отговор
    Ми бегай пак в турското посолство!

    Коментиран от #12

  • 9 фен

    45 5 Отговор
    Доган вече го е осъдил! Няма да му се размине!
  • 10 Ееееее

    14 26 Отговор
    Мн прокурори във форума, бе. Да му отрежем главата щото е местан, а. А за камикадзето с детето на предната седалка в ръцете на майката какво ще кажете. А за това, че ударът е станал на 10 мера от стопа в лентата на местан, а за ограничението 60 км на главния път преди кръстовището, което впоследствие е премахнато. А.

    Коментиран от #11, #18, #19, #20

  • 11 Любомир

    20 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ееееее":

    Ама много ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. Опитваш се да внушиш това което ти е кеф, пред очевидното.Ще получиш овен за празника.
  • 12 Друг Такъв

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Някой си":

    Имаме вече наши хора и в Сърбия, и в Дубай. Свят широк, пътища много...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Я па Я

    33 4 Отговор
    Има знак "стоп" на който задължително се спира и се осигурява предимство на движещите се независимо по коя лента се движат,авие господин нахалнико си понесете наказанието
  • 15 Активист на БКП

    20 4 Отговор
    Вината е само и единствено твоя !!!
  • 16 Шопо

    12 3 Отговор
    Сега хубавата Ширин ще бъде моя ! Много е красива!!!
  • 17 SAAB

    24 3 Отговор
    Значи тоя.......по "непредпазливост " ....отнема предимство и не поема вина ? .......А да видим и нощното шкавче на съдията :)
  • 18 goni

    5 22 Отговор

    До коментар #10 от "Ееееее":

    Прав си! Ама, повечето коментиращи тук са на принципа: Щом е политик значи е виновен!:) Дотам я докарахме!

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Трол

    23 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ееееее":

    Колата на потърпевшите може да се е движела бързо, но Лютвито е виновен. Изнася се от знака Стоп , другия водач го вижда и се опитва да го избегне. Логично го заобикаля отляво, в дясно му е банкета и полето. И още по логично се блъска в изнасящата се от пътя със Стоп кола. Удара на е фронтален (виж снимките на ПТП), колата на Местана е перпендикулярна на пътя и е ударена в предния ляв калник но странично! Това означава, че местана още не се е изнесъл от кръстовището.

    Коментиран от #27

  • 21 Леле майкоооо

    17 1 Отговор
    И кво са, всичко друго да го взимаме под внимание, но не и знак СТОП, тъй ли ??? Чуваш ли се кво говориш ??? Сигурно и двамата имат нарушения, но игнорирането на ,смърт, е жалка работа. Ако Мустан, беше пиян или дрогиран, щеше да бъде разкъсан, но нали е бил трезвен, няма проблем, може да си затворим очите за неговото нарушение.....нали тъй ?

    Коментиран от #33

  • 22 Ъхъ

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "goni":

    За политиците в България, правилата за движение не важат, нали тъй, само за другия участник, щото не е политик, тъй ли уе ?
  • 23 Що им се месете

    7 1 Отговор
    Нека да отиват мешерето да ги съди!
  • 24 Иван от Горубляне

    13 3 Отговор
    Бай лютви, аз управлявам МПС от 1965 г. Виждал съм много ПТП. Когато видях това, което ти си причинил, изрекох нецензурна дума по твой адрес, за което прощавай. Но ти трябва да поемеш вината на 100 %. В Германия при смърт при причиняване на ПТП миналата седмица прие доживотен затвор. И ти трябва да влезеш до живот. И ердоган не може да те спаси - съдът решава!!!
  • 25 Местан боса

    7 1 Отговор
    аз какво да направя ,такива ви са законите в България има разни вратички за спасяване , прост народ сте и слаба държава

    Коментиран от #28

  • 26 радев

    10 0 Отговор
    На знак стоп се спира господа! Пресичаш път с предимство!При ПТП винаги се смята че е виновен водача който не е осигурил предимство.
  • 27 goni

    6 7 Отговор

    До коментар #20 от "Трол":

    Сигурен съм че си спокоен човек!:) Спираш на знака стоп( видимоста е 30-40м.) и си завиваш спокойно. Сигурен съм че никога не потегляш с мръсна газ!:) В този момент пред теб изскача един пич, който се опитва да превърти километража на старото си BMW! Какво ще направиш?!:) По всяка вероятност ще запалиш една свещ че си оцелял!:)

    Коментиран от #35

  • 28 Ааааа

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Местан боса":

    Вие затова стоите тука? Че долу ако берете железу, ще ви прехвърлят керемидите!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Стършел

    7 0 Отговор
    Много мърсотия в душата му. Заиграваше се с това да създава изкуствено омраза между етносите в интерес на Турция и Ердоган. Сега показва изключителна наглост. Човешко е да търси оправдание, но няма и капка смиреност.
  • 31 калпазан

    7 0 Отговор
    И на тоя ще му дойде реда
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Леле майкоооо":

    Публикувано във факти.бг: Ако Мустан, беше пиян или дрогиран, щеше да бъде разкъсан /////// Сигурен ли си? Пак щяха да го оневинят.
  • 34 Гост

    3 0 Отговор
    Най се чудя на тукашните кафи. Не смеят да гъкнат срещу му, само защото им е бей. Вие още сте тоталитарно общество.
  • 35 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "goni":

    Ако и този беше спрял на СТОП, щеше да е както казваш. Ама не е спрял и не е както казваш.
  • 36 Гост

    2 0 Отговор
    Гледай го ти за една година какво е измислил. Направо се изкарва невинен и ще вкара бащата на детето в затвора. Каква наглост само.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове