21 Август, 2019 16:59 15 483 19

Арх. Игнатов: Да се обединим, да се хванем и да свършим работата (ВИДЕО)

  • борислав игнатов-
  • демократична българия-
  • местни избори

Управлението на настоящия кмет Йорданка Фандъкова той определи като хаотично

Арх. Игнатов: Да се обединим, да се хванем и да свършим работата (ВИДЕО) - 1

Дълго време обмислях решението си и преценявах възможностите си, но аз съм такъв човек, че когато виждам нередности,смятам, че най-правилното е да се предприеме действие, да се предложат, време и ентусиазъм за работа, за да се реши проблема, вместо да го подминаваме. Така в студиото на ФАКТИ мотивира решението си да се кандидатира за кмет арх. Борислав Игнатов - кандидат на Демократична България.

"Най-големите проблеми на столицата са формулирани от хората при социологическите проучвания и безспорно трите топ проблема са: мръсният въздух, презастрояването и хаотичният трафик. Ние сме подготвили програма от приоритетни сфери и започваме нейното представяне. Първата тема е дигитализацията на услугите в Столична община. Искаме да покажем конкретни решения, които Столична община може да въведе и ако има желание от страна на държавата - тя може да ги надгради", коментира архитектът.

Управлението на настоящия кмет Йорданка Фандъкова той определи като хаотично.

"Предложенията ми, които бяха представени в две фази на обществото, придобиха голяма популярност и това показа, че темата за Паметника на Съветската армия не е забравена от софиянци. Тези предложения не са проекти за изпълнение, това е архитектурна сатира, визуализация на различни видове намеси, които да извлекат реакции и да чуем хората. Следващите стъпки трябва да са в две насоки. Оправданията на общината, че паметникът стои там, са свързани с това, че той е собственост на държавата. Ако хората ми гласуват доверие, ще изискам цялата документация за този паметник. Тогава може тя да го прехвърли на общината или собствеността да бъде изискана по съдебен път. После трябва да се осъществи дебат за това как да изглежда, защо не и референдум", коментира Борислав Игнатов във връзка със спорната тема за Паметника на Съветската армия.

"Има голяма група от съмишленици, които са с убеждения и разбирания близо до моите. За да има промяна в София, за мен е важно да достигна до хората в голям диапазон. Иска ми се да говоря с хората и да ги успокоя, че тук става дума за кметски избори, тук не става дума за политическа борба. Става дума за това как да си направим града добър, качествен. Тук трябва да се обединим, да се хванем и да свършим работата. Разчитам на хората да гласуват не за мен или друга личност, а за програма, която е ясна, изпълнима в 4 г, не в 50, и е съобразена с реалния бюджет на Столична община, така че да не се вдигат никакви данъци", каза кандидатът за кмет на София и уточни, че не е член на партия от коалиция Демократична България.

Целия разговор с арх. Борислав Игнатов гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    23 20 Отговор
    Как ще ме убедите, господине, че трябва да се обединим около вашата кандидатура, като и вие имате господари и те са известни и на малките деца, а освен това са лоши чичковци?!

    Коментиран от #9, #10

  • 3 Пич

    16 20 Отговор
    не ставаш за тази работа. Язък за синя София.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Шабиха

    22 18 Отговор
    Зле. С такива противници, Фандупкова ще векува, че и внуците и даже.
  • 7 Чоки

    10 10 Отговор

    До коментар #4 от "Глупак":

    Дружинката са други - "Спаси София".
  • 8 Адолф Хитлер

    11 12 Отговор
    Маха се паметника на съветската окупационна армия,забранява се гей парада,слага се паметник на Вермахта,спира се стратегията за детето и това е.Толкова ли няма някойзкойто да ги предложи и изпълни тия неща?
  • 9 Адолф Хитлер

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Русия е империята на злото!НАТО е велик военен съюз,но не по-велик от моят! :)
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 9 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Архитектчето си е едно АВАТАРЧЕ на КДСарите, на които дължи и кариерното си израстване у нас...Послушна кукла на библиотекарите и от там има куража да се прави на много принципен и борбен...
  • 11 Българан Историк

    18 12 Отговор
    Съществуването на паметник на окупиралата България съветска армия е нагло, обидно и унизително за националното ни достойнство действие. Все едно да издигнем паметник на султан Баязид, опустошил Търново или паметник на император Василий Българоубиец, погребал Самуилова България. Разрушаването му не подлежи на обсъждане.
  • 12 Стефан

    12 5 Отговор
    Този човек разбира толкова от управление на градове, колкото Митьо Пищова от ядрена физика.
  • 13 Фен

    9 1 Отговор
    Тоя човек е гений.
    Само той разбра, че кръговото във Варна не е кръгово.
  • 14 Иван Ганев

    3 1 Отговор
    Какво ще крадем...
  • 15 майна

    2 1 Отговор
    Мръсен въздух, презастрояване и хаотичен трафик...ами това е Пловдив, майна, не е Софето...
  • 16 Този е

    2 1 Отговор
    Луд...
  • 17 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    5 1 Отговор
    Господин Игнатов, София като град и столица има изключителни сериозни проблеми за решаване! Те са поне десетина най-общо казано и това което е направила до днешен ден Фандъкова е едно добро начало! Ние софиянци искаме тая тенденция да продължи ! Ако вие зарежете направеното до тука и се занимавате с паметника което не е лошо да се свърши ще сме в като в сария виц за влака на който всичката пара отива в свирката а той си стои на едно място!
  • 18 123

    4 1 Отговор
    Тя столицата ако си беше с население 5-700 000, далеч нямаше да има за какво да се заяждат всички с кмета, без значение от коя партия е! Но не може да искаш прогрес, без да го изстрадаш! Не може да спреш придвижването на хора и капитали! Не може да смениш манталитета на хората, в чиято природа е да замърсяват всичко! Всъщност може, ама тогава почваме да наричаме управляващите диктатори, и да ревем за демокрация и правов ред! Абе, няма угодия...
  • 19 Ю Кортес

    0 0 Отговор
    Г.н Игнатов,ако имате още снимки,публикувайте.
    Харесах порното