ФАКТИ.БГ

Висшият адвокатски съвет: Гешев не става за главен прокурор!

Иван Гешев не притежава нужните качествата, за да може отговорно, професионално, безпристрастно, справедливо и при спазване на принципа на законност и на върховенство на правото да осъществява функциите на главен прокурор на Република България

Публикувана: 18 Септември, 2019 15:58 Обновена: 18 Септември, 2019 16:03
81 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 15842
Висшият адвокатски съвет: Гешев не става за главен прокурор!
Снимка: ВАдвС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.3 от 83 гласа.

Висшият адвокатски съвет (ВАдвС) излезе със становище до Пленума на Висшия съдебен съвет, който ще проведе избора за главен прокурор на 24 октомври. Адвокатите смятат, че единственият кандидат - Иван Гешев, не притежава нужните качества за поста.

"Кандидатът г-н Иван Гешев не показа, че притежава нужните качествата, за да бъде избран за главен прокурор на Република България и да отговори на високите очаквания, на правната общност и в частност на адвокатурата, а и на обществото като цяло. Обръщаме се към Вас с искане да не одобрявате кандидатурата на единствения кандидат за главен прокурор, да прекратите настоящата и да насрочите нова процедура", пишат от Висшия адвокатски съвет.

Аргументите за решението на Висшия адвокатски съвет можете да прочетете в официалната им позиция, която публикуваме без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ЧЛЕНОВЕ НА ПЛЕНУМА НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

С решение № 1947/18.07.2019 г. Висшият адвокатски съвет прие становище относно качествата, които трябва да притежава кандидатът за главен прокурор на Република България, и го обяви публично.

Според становището на Висшия адвокатски съвет бъдещият главен прокурор на Република България следва:

Да е високообразован юрист със задълбочени теоретични (на академично ниво) и практически познания по специфичните конституционни функции на прокуратурата;

Да познава съвременните тенденции в развитието на прокурорската институция и да има волята да ги провежда в практиката;

Да работи за утвърждаване на принципите на независимост, законност, безпристрастност, ефективност и справедливост в работата на прокуратурата;

Стриктно да се придържа към спазване на конституционните принципи и норми, европейските правила и общочовешки ценности;

Да зачита и да е зачитал и в досегашния си професионален и личен живот върховенството на закона и правото, правата, свободите, честта и достойнството на човека;

Към момента на избора да не заема пост в ръководството на политическа партия, парламента или правителството;

Да е заслужил обществен авторитет с принципност, честност, почтеност и личен морал;

Да уважава и отдава заслуженото на адвокатурата и отделните адвокати, като необходими и задължителни участници в правната система, без които е невъзможно нормалното функциониране на всяка правова държава;

Да е разпознаваем естествен лидер на цялата правна общност, човек с богата култура и ерудиция, с неоспорими морални и етични качества.

Висшият адвокатски съвет е изразител на единството, самоуправлението и независимостта на българската адвокатура. Съзнавайки своята конституционна роля и отговорност не само към адвокатурата, а и към цялото общество, Висшият адвокатски съвет изчака разумно дълъг срок преди да изрази официално своята позиция по кандидатурата на г-н Иван Гешев за главен прокурор и се запозна:

- с Концепцията за стратегическо управление на Прокуратурата на Република България, представена от кандидата,

- с докладите на Комисията по атестирането и конкурсите и на Комисията по професионална етика към Прокурорска колегия на ВСС,

- с отговорите на кандидата по поставените въпроси, дадени при изслушването му в Етичната комисия, проведено на 17.09.2019 г., и

- с публично изразените разбирания на кандидата относно конституционно установената роля и функции на главния прокурор,

Висшият адвокатски съвет счита, че г-н Иван Гешев не притежава нужните качествата, за да може отговорно, професионално, безпристрастно, справедливо и при спазване на принципа на законност и на върховенство на правото да осъществява функциите на главен прокурор на Република България.

Конституционно установената роля на прокуратурата у нас не се свежда единствено до участие в наказателните производства. На прокуратурата и в частност на главния прокурор Конституцията възлага осъществяването на общия надзор за законност, в рамките на който прокуратурата следва да защитава обществения интерес, правата на човека и основните свободи, както и да гарантира утвърждаването на върховенството на закона.[1] Поради това Висшият адвокатски съвет намира за абсолютно неприемливи и несъвместими с конституционната роля на прокуратурата разбиранията на кандидата, отразени в концепцията му, че липсата на справедливост “няма как да бъде обяснена или оправдана с нищо, още по-малко с буквата на закона”, съчетана с идеята на кандидата за промени в наказателния процес, който бил твърде формален, поставят под съмнение основния конституционен принцип за върховенството на закона. Справедливост има само там, където законът се прилага точно и еднакво спрямо всички и където процесуалният закон е гаранция занейното постигане.

В концепцията на г-н Гешев дори не е спомената адвокатурата, нито е разпозната и отчетена нейната роля в защитата на правата и законните интереси на гражданите. Изразеното публично становище на г-н Гешев, че адвокатът “взима пари от хората, които защитава, независимо каква е истината”, е абсолютно неприемливо. Незачитането на конституционната роля на адвоката като защитник на гражданите при опазване на законните им права и интереси, означава отричане на конституционно гарантираното право на защита на всеки пред държавните органи, включително следствието, прокуратурата и съда (чл. 56 от Конституцията), а оттам – и незачитане на устоите на самата правова държава.

Няма правова държава там, където няма гарантирано право на защита. Няма ли професионална защита, каквато по Конституция се осъществява от адвокатурата, няма гаранции за прилагане на презумпцията за невиновност, нито за справедлив процес.

Всеки български гражданин има право да изразява мнението си и да го разпространява чрез слово (чл. 39 от Конституцията), както и право на мирен протест (чл. 43 от Конституцията). Затова е абсолютно неприемливо становището на кандидата, че критиките и протестите срещу кандидатурата му имат за цел да препятстват процедурата по избор на главен прокурор. Гражданите, които протестират или изразяват несъгласие, упражняват конституционно признати права, които именно прокуратурата и в частност главния прокурор са призвани да бранят.

Главният прокурор стои начело на прокуратурата и затова следва да бъде готов да приема обосновани критики както към собствената си дейност, така и към дейността на прокуратурата като цяло. Тази дейност се осъществява изцяло в обществен интерес и обществото е особено чувствително към нея.

Няма съмнение, че прокурорите, подобно на всички български граждани, имат право свободно да изразяват мнението си и да участват в обществения дебат по въпроси, касаещи съдебната система и правораздаването като цяло. Изразяването на мнение обаче, следва да е в рамките на правомощията на прокуратурата и да не поставя под съмнение прокурорската независимост и безпристрастност. Прокурорите не могат да коментират факти и обстоятелства, касаещи текущи дела, а още по-малко публично да оповестяват вината на лица, за които няма влязла в сила присъда.

Затова Висшият адвокатски съвет счита, че публичните изявления на кандидата за главен прокурор, сдържащи обвинения срещу граждани и твърдения за извършени от тях престъпления, са недопустими, не само защото игнорират изцяло презумпцията на невиновност, засягат достойнството и честта на обвиняемите, като не зачитат и международните стандарти за защита правата на човека и основните свободи.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

Висшият адвокатски съвет счита, че кандидатът г-н Иван Гешев не показа, че притежава нужните качествата, за да бъде избран за главен прокурор на Република България и да отговори на високите очаквания, на правната общност и в частност на адвокатурата, а и на обществото като цяло.

Обръщаме се към Вас с искане да не одобрявате кандидатурата на единствения кандидат за главен прокурор, да прекратите настоящата и да насрочите нова процедура.

Висшият адвокатски съвет се надява, че ще имате воля и смелост да проведете честна и справедлива процедура за избор на нов главен прокурор, която да не буди каквито и да било съмнения и да доведе до избор на кандидат, който е безспорен правен и морален авторитет.

Висш адвокатски съвет

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.3 от 83 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Съдията Дред
1 Отговор
Евалата на Адвокатите в България!

Оценка:
-31 +244

ИМА ЛИ ВОЙ
2 Отговор
НА ОБЕЗУМЯЛЯ БЕСЕПЕРАСТИЯ И ПРЕСТЪПНИ МАРГИНАЛИ.!!!

Коментиран от #6, #18


Оценка:
-160 +29

*******
3 Отговор
То е ясно, че не става, но вожда е решил друго. А каквото каже вожда това става.

Коментиран от #54


Оценка:
-20 +183

ДДРОнег
4 Отговор
Поздравления на ръководството на адвокатите в България !!!
Поотделно между тях има много мерзавци, но се радвам, че се присъединиха към мнението на Българския народ !!!
гешефф определено е геерберска подлога и момче за партийни поръчки и икономически интереси !!!

Оценка:
-33 +214

ПЕНКО
5 Отговор
БЕЛИТЕ КЪРПЕТА ЗА ПОПИВАНЕ НА ЛИГИТЕ ИМ ЛИ СА -В УНИФОРМАТА ... ИЛИ ЗА СКРИВАНЕ НА ТАЙНИЯТ ИМ "АДВОКАТСКИ" ДЖОБ !?!?!?!?!?

Оценка:
-93 +46

ДДРОнег
6 Отговор

До коментар #2 от "ИМА ЛИ ВОЙ":


герберастко тролче , в България има и Българи извън грободжийската и червената партия, които не 'аресваме вашия вожд-слънце !!!

Оценка:
-24 +131

Valio
7 Отговор
Никой не го иска ама и никой не ги пита......

Оценка:
-18 +113

Кратунчучуна
8 Отговор
Какво не му харесвате?По убав е от Цацко и има мегдан за угояване!

Оценка:
-16 +66

Гост
9 Отговор
Що не е корумпиран ли?

Коментиран от #11


Оценка:
-15 +49

Прекалено е, тенденция има тук
10 Отговор
Не са прави адвокатете, Гешефта става за чеп за зеле.
Иначе е много грозен.

Коментиран от #27


Оценка:
-20 +71

Така е
11 Отговор

До коментар #9 от "Гост":


Бащата на Гешеф е милионер с бензиностанция, купена на далавера от държавата на бай Боко.

Оценка:
-23 +87

Еееее,
12 Отговор
Най- накрая, малко смелост ,браво !

Оценка:
-24 +112

ПЕНКО
13 Отговор
И ЗАЩО НЕЩО -ОТ КОЕТО НЕ ЗАВИСИ НИЩО -ТРЯБВА ДА Е ВИСШЕ !!! КОЛКО ГОДИНИ ПРАВНИЯТ ФАКУРТЕТ НА СУ ПРОИЗВЕЖДА ПОМИЯ , КОЯТО И ДНЕС СЕ СЪПРОТИВЛЯВЯ СРЕЩУ ПРИЕМАНЕТО НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НА САЩ ---"НАРОДЪТ СРЕЩУ ..."!!!!!

Оценка:
-15 +38

Седящия бик
14 Отговор
Най-накрая някой да се опълчи на статуквото.Браво!!!!!!!!!!Очаквам от утре сутринта да започнат да ги прибират членовете на Адвокатския съвет с обвинения за държавен преврат и шпионаж

Оценка:
-22 +126

Хахаха
15 Отговор
Играта на Борисов и Цацата май няма да мине.
Иска на всяка цена да се избере Гешев за да има имунитет при загуба на властта, а ГЕРБ ще падне от власт.
ГЕРБери и Борисов са за затвора !!!

Оценка:
-24 +104

onq s konq
16 Отговор
Висшият адвокатски съвет е нещо като КНСБ на Адвокатите в БГ.Той НЯМА НИКАКВИ ПРАВОМОЩИЯ ДА ВЛИЯЕ на Решенията на Пленума на Висшия съдебен съвет,който избира Гл. Прокурор на Републиката по ЗАКОННО ПРАВО И ЗАДЪЛЖЕНИЕ.Естествено Адвокатите в БГ ИМАТ ПРАВО ДА НЕДОВОЛСТВАТ от избора на Гешев,така както и АЗ недоволствам от факта че винаги когато си измия БМВ-то,завалява дъжд.Но,затова и България е Демократична държава- всеки да може да изрази Недоволството си...БЕЗ ДА ПРЕЧИ НА ДРУГИТЕ ОБАЧЕ!

Коментиран от #20, #26, #72


Оценка:
-73 +45

Мишмаш
17 Отговор
Е каква стана тя, кмето дава, пъдаро не дава и чия воля ще бъде?

Оценка:
-10 +48

Гост
18 Отговор

До коментар #2 от "ИМА ЛИ ВОЙ":


Отивай да се замиваш, че те викат в специалната стая.....ще ти плащат....

Оценка:
-12 +44

9332
19 Отговор
Подкрепям мнението им и се радвам, че го изразиха. Ето това е израз на свободната воля.

Оценка:
-19 +93

Джон Уик
20 Отговор

До коментар #16 от "onq s konq":


Да, Адвокатски съвет нямат компромати да влияят!

Оценка:
-4 +55

21
Този коментар е премахнат от модератор
Усмивката
22 Отговор
Изводът какъв е.Гешев със своята единствена кандидатура остава несменяем.Както и в между прочем мин.председателят на България.Едно правителство ,една държава ,един народ.Да живее Народната Ррепиблика България и БКП,БКП...

Оценка:
-15 +52

23
Този коментар е премахнат от модератор
Скумриев
24 Отговор
Шайкаджиите побесняха.

Оценка:
-11 +47

АНЕНЕРБЕ
25 Отговор
Прави чест на изразеното от АДВОКАТИТЕ становище и ИСКАНЕ ЗА НОВА ПРОЦЕДУРА за главен прокурор.

Становището на ВИСШИЯТ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ следва да има същата тежест , каквато и тази на ПРОКУРАТУРАТА , ЗАЩОТО И ДВЕТЕ СА РАВНОПОСТАВЕНИ СТРАНИ В ЕДИН СЪДЕБЕН ПРОЦЕС в който определящото начало ще е ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА , а не налагането на ПРЕЦЕДЕНТНОТО ПРАВО наложено с безумни поведения и решения на СЪД И ПРОКУРАТУРА.

ЗАКОНА , бил той добър или лош е за предпочитане пред ЛИПСАТА НА ТАКЪВ и налагането с ИНДИВИДУАЛНИ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ на ЗАКОНОТВОРЧЕСТВО РОДЕНО В ПРАЗНИТЕ И КОРУМПИРАНИ ГЛАВИ НА ЕДНА СИСТЕМА ОТ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ , извзели функциите на законодателният орган в държавата - НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.

НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА ПОВЕЧЕ ЦАЦАРАТУРАТА ДА СЕ ПРЕВРЪЩА В ГЕШЕВТУРА А ОТ ТАМ И В ДИКТАТУРА НА ЕДИН ТЕСЕН КРЪГ ОТ ХОРА ВЪОБРАЗЯВАЩИ СИ, ЧЕ ТЕ СА ТЕЗИ КОИТО СТОЯТ И НАД ЗАКОНА.

Промяната започва със съдебната система и АДВОКАТИТЕ дадоха добър пример, който навярно ще бъде взет подвнимание ако не от НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, то от ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКАТА КОЙТО ТРЯБВА ДА ПОДПИШЕ АКТА ЗА НАЗНАЧАВАНЕТО НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР.

Коментиран от #63


Оценка:
-19 +70

Ха-ха
26 Отговор

До коментар #16 от "onq s konq":


И кога точно мислиш, че Президента на Републиката ще издаде указа за назначаване на Гешефтаров за главен прокурор? Точно никога.

Коментиран от #31


Оценка:
-16 +55

Готин
27 Отговор

До коментар #10 от "Прекалено е, тенденция има тук":


Кое не е така!?
,, Затова Висшият адвокатски съвет счита, че публичните изявления на кандидата за главен прокурор, сдържащи обвинения срещу граждани и твърдения за извършени от тях престъпления, са недопустими, не само защото игнорират изцяло презумпцията на невиновност, засягат достойнството и честта на обвиняемите, като не зачитат и международните стандарти за защита правата на човека и основните свободи.,,
Да не ти се налага да доказваш, че ,,нямаш сестра к-ва,,

Оценка:
-12 +45

Рафа
28 Отговор
Понеже мафията ГЕРБ е на смъртния одър вече дори не завоалира престъпните си намерения и макар, че адвокатите са прави за срам и позор на България ще ни наложат по най-фатмашки начин ГеПешев!

Коментиран от #67


Оценка:
-12 +56

Пешев
29 Отговор
Главния прокурор на България трябва да притежава следните качества : Да е удобен на шайката .

Оценка:
-11 +61

Умберто
30 Отговор
Само искам да ви споделя, че до преди 5мин разговарях с един чужденец,който 3-4г вече идва на Кранево да си почива.Пътувал е с колата през половин Европа.Сподели впечатленията си човека и каза,че всички се развиват,даде като пример Хърватска,Унгария и най-вече Румъния, а България казва всичко стои така,както беше преди 4г.Обясних му,че ни подготвят за турски падишах или руска губерния и сме на изчезване.Човекът се натъжи.Каза,че хората в България не се усмихват и са озъбени, нямат отношение до туриста...Срам ме хвана,но...това е.Майката й е....те на тая държава и народа й.

Оценка:
-7 +54

onq s konq
31 Отговор

До коментар #26 от "Ха-ха":


След като Президента "решава" съдбата на Гешев,ЗАЩО Е всичкото това ХАБЕНЕ НА ЕНЕРГИЯ от всякакви Русофилски обазувания - Бивол,Възраждане,Сега и тия Адвокати и т.н.?Сега ще ти обясня на тебе и на останалата "руска прислойка" тука как стоят нещата ПО ЗАКОН:Гл.Прокурорв РБ се назначава или освобождава С УКАЗ НА ПРЕЗИДЕНТА за срок от 7 г. по Предложение на ВСС.И по-нататък:Президентът НЕ МОЖЕ ДА ОТКАЖЕ НАЗНАЧАВАНЕТО НА КАНДИДАТА ПРИ ПОВТОРНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ВСС/Висшия съдебен съват/.ТА...сега твоето "никога" къде смяташ да си го завреш?:)

Коментиран от #57


Оценка:
-35 +21

Адвокат
32 Отговор
Дрън Дрън а те стават ли!!!! Не стават !!!

Оценка:
-21 +12

33
Този коментар е премахнат от модератор
ЧИчо Том
34 Отговор
Браво ПИЧОВЕ!!

Оценка:
-13 +39

Демократ
35 Отговор
Няма край на срама и позора в България,докато цялото държавно управление е в ръцете на тази комунистическа мафия. От нищо не ги е срам, даже децата от едно училище били за това тъпо недоразумение гешев,възпитаник на милиционерското школо в симеоново. Там са ги учили по съветски модел на вишински-вся власть советом, т.е.гербером.Тежко и горко на всички честни и мислещи и образовани хора. Не виждам кой ще чуе.

Коментиран от #39


Оценка:
-13 +38

Наблюдател
36 Отговор
За Баце и неговата шайка, назначаването на “техен човек” за прокурор е въпрос на живот и смърт. Дори утре да падне правителството, ако прокуратурата не ги закача ще имат време да изнесат остатъците от ограбенто, да дозаметат следите и тихомълком КОЙ по САЩ, КОЙ по Дубай, КОЙ по Южна Африка, КОЙ по Латинска Америка, а току виж няКОЙ отиде и в Матушката, че агенти и лакеи имаме всякакви

Оценка:
-11 +46

Тръмп
37 Отговор
Тези прости адвокати Кой Закон четат в който да пише,че те определят избора на прокурор???:):):)Явно още не са подкупили Гешев да им решава делата и пискат!!!:):):)

Оценка:
-41 +16

Опитен
38 Отговор
Аз съм съгласен с казаното и наистина адвокатите имат право да изказват ммение , Но ! Те трябваше да са последните , не по важност , но последните , които изказват точно това мнение . Не за друго , но простата логика на противопоставяне е такава , че адвоката е точно обратното на прокурора . Твърде прозаично е те да водят това хоро . По този начин компрометират позицията си . Дори да е обективна , ами веднага създава условия за реторика и контраобвинение , а именно , че този прокурор няма да взима пари , ще е непробиваем и прочие и прочие и многоточие . Та вместо да са последната капка , която ще прелее чашата на дебата и ще постигне целта си , те създават възможност да се превъзнася Гешевчето , като жертва на лошите адвокати защитаващи престъпници . На кратко , добри действия и смелост , но лоша последователност !

Оценка:
-4 +21

Джугашвиши
39 Отговор

До коментар #35 от "Демократ":


Ех защо не можех да имам Гешев в моя екип а трябваше да разчитам на нерешителни слабаци като Вишински...

Коментиран от #49


Оценка:
-3 +20

Кой68
40 Отговор
Нещо умно....Та макар и мнение?

Оценка:
-4 +21

Kasapina
41 Отговор
Много вие страх от Гешев

Оценка:
-35 +15

Мафия
42 Отговор
Естественно че не става-както казва колегата по горе но на този наш вожд му трябва негов човек за да си прави каквото си иска ! Така че всичко по този въпрос е решено много отдавна и предварително,сега просто действат за да го озаконят, до като си стоим и само коментираме възмутени а не излезем всички и да ги изметем тези мутри ще си правят каквото искат ! Всичко съм очаквал за България но да я управляват толкова дълго време най големите БАНДИТИ това наистина не съ си помислял !!!!!

Оценка:
-8 +41

43
Този коментар е премахнат от модератор
Факти
44 Отговор
Разгеле най на края писна ми да гледам гнусната му мутра полицейска.

Оценка:
-8 +27

свободата санчо
45 Отговор
Свободният човек/който сам си изкарва хляба/ има и силата да каже това, което мисли. "Служителите" на Темида не са свободни. Те са на държавна заплата, при това заплата-мечта! Ето за тая заплата гласуват така единодушно!Гласуват, за да не гладуват.

Коментиран от #66


Оценка:
-8 +25

XXXXXXX
46 Отговор
ТОЯ НЯМА ДА МИНЕ!!!!!
БРАТЯ И СЕСТРИ,
ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ПРЕСТЪПНАТА ГЕРБЕРСКА ДИКТАТУРА!!!!!!

Коментиран от #68


Оценка:
-13 +30

Един българин
47 Отговор
Браво на адвокатите!

Оценка:
-14 +32

1944
48 Отговор
как да не става? наше момче, милиционерче. милицията - биещото сърце на партията. може да не разбира много от закони, важното е да е верен на партията. да громи враговете. до пълна победа на комунизъма. като селския пожарникар от банкя.

Оценка:
-10 +26

Tate
49 Отговор

До коментар #39 от "Джугашвиши":


Що аз нямам в екипа си Гешев ,но не този а истинското ЧЕНГЕ от едно време , щяхте да видите хайдуци,болшевики, и още какви ли не барабар с "тъмнозелените" !! Този е ПИОНКА на Тиквоча

Оценка:
-7 +20

Случаен
50 Отговор
Браво!

Поклон!

Оценка:
-9 +17

.....
51 Отговор
Адвокатите имат смелостта да кажат какво мислят, защото не разчитат на назначения като прокурориите и съдиите, а си практикуват самостоятелно. Дали ще се съобразят с мнението им?!

Оценка:
-10 +26

Западните Балкани
52 Отговор
Че Гешев нефеля се вижда от километри. Даже това, че докара бандити и цигани да го защитават пред съдебната палата е достатъчен знак. Той и сега е могъл като зам-главен да излови престъпниците, но не иска. Не видяхме да има наказани за имотните дивотии на ГЕРБ, нито за изтичането на данните от НАП - освен хакерите има и виновни в самото НАП, но не ги търсят и наказват. Можеше да арестува и онзи с испанската тераса, който хем прокурор, хем нарушител на закона. Много са примерите за несвършена работа.

Оценка:
-9 +27

ЗАЩОТО
53 Отговор
СТЕ АДВОКАТИТЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА , А ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТОЙ Е ТОЧНИЯТ ЧОВЕК!

Оценка:
-15 +14

Hchcucuc
54 Отговор

До коментар #3 от "*******":


Защото сме овце ! Ако не бяхме- “вожда” щеше да е пътник мое сладко еленче.....

Коментиран от #55


Оценка:
-9 +11

*******
55 Отговор

До коментар #54 от "Hchcucuc":


Кой е казал, че не сме оФце? То и за това 500 години са ни клали. Сладкото еленче сигурно може да ти е дядо.

Оценка:
-2 +8

Зайко Байко многознайко
56 Отговор
Поздравления за ВадС. Опасявам се , че тикварите от ГЕПИ (герб), сега с помоща на "единственият" кандидат за главен прокурор ще започнат да ги тормозят!

Оценка:
-6 +16

4789
57 Отговор

До коментар #31 от "onq s konq":


Ще има нещо завряно по подобие на кмета на Симитли във фурната на Бойко скоро. - Агресията и арогантното поведение предизвикват реципрочно поведение. Вече става ясно, че властта е нагла и че не разбира от приказки. За това ще има шамари не след дълго. Протестите в последната година са почти ежедневни по различни теми. Накрая ще има такава приливна вълна, че всички твари, герберастки не само ще сдадат властта а ми ще ядат и бой. Има един клип от Украйна от не отдавна. Там хората от улицата, който хванеха от техният парламент го навираха в казаните. Тук чакай същото. - Голямо дърво ще има! Стой та гледай!

Оценка:
-5 +19

filo
58 Отговор
Адвокатите са най-големите боклуци и отрепки.

Оценка:
-11 +8

Симо
59 Отговор
Еее, браво! Най-после . Браво на вас!

Оценка:
-6 +11

Франкенщайн...!
60 Отговор
Адвокатите кво са казали, кво не са казали, но като ги виждам доста са се уяли..! Един коментар, също като един бивш министър, каза, каза, писа, писа и нищо не се разбра..! Това е коментар 25,някой ако може да ми го обясни, тъй като съм с дислексия...!

Оценка:
-6 +6

Шопо
61 Отговор
Па Гешев е завършил милиционерски ПУЦ у Симеоново .

Оценка:
-3 +11

Гррр
62 Отговор
То пък едни адвокати.....не казвай на никой!

Оценка:
-5 +8

Гост
63 Отговор

До коментар #25 от "АНЕНЕРБЕ":


То бива простотия и наглост, ама това е извън всякакви граници! Адвокати да решават кой ще е Главен прокурор е все едно престъпниците да решават кой да е Главен секретар на МВР! Долна пасмина!!!

Оценка:
-12 +10

Сега ще кажа нещо интересно..!
64 Отговор
Като прочета Чичо Том и се сещам за онази известна книга, която също може да послужи за размисъл на магистратите...!

Оценка:
-2 +5

Антисоциалист
65 Отговор
Господа, четем за диващина! Защитниците на обвиняемите в престъпление не одобряват обвинителя. Следователно, той има качествата, подходяши за обвинител, т.е. прокурор и непоносимо неизгодни за адвокатите, т.е. защитници. Би било редно това им отношение, да не бе очевидно обратното - не е. И още... Нелепо е адвокати да оценяват публично и не в съда прокурор. Следователно, те нямат подходящите качества да са адвокати!

Оценка:
-14 +5

Салама
66 Отговор

До коментар #45 от "свободата санчо":


Много точен коментар. Истината е, че този път сбъркаха с процедурата. Кандидата може да разбира, може и да не разбира, но в държавното управление, има ли конкурс само с един кандидат за висока длъжност, то това означава, че всички останали знаят кой ще е победител и е обидно да участват само за пълнеш или са заплашени, че ще им се отрази негативно ако участват. Конкурс, независимо в кое държавно управление, който е за висока длъжност и е с един кандидат, е узаконена ДИКТАТУРА. У нас е вече като традиция където може да се назначават „наши хора”, а където не, да се правят тайни конкурси или такива с по един кандидат. Естествено назначените не опонитрат, а изпълняват дословно. Но на кой му пука за тебе Санчо и твоята свобода ако не си „наше момче” или не ни изкарваш достатъчно дивиденти. После се ядосвайте, че държавата ни умира и народа емигрира.

Оценка:
-2 +6

67
Този коментар е премахнат от модератор
XLXL
68 Отговор

До коментар #46 от "XXXXXXX":


Пий си хапчетата и не ставай за смях.

Оценка:
-0 +2

Гешев е човекът
69 Отговор
Адвокатите на мафията ревнаха в един хор значи това е правелния човек Успех Гешев

Оценка:
-5 +7

Бубу
70 Отговор
До коментар 69, абсолютно съм съгласен с тебе , първо нито по закон, нито по конституция тези от адвок. колегия имат право да се месят в избора на гл. прокурор, второ естествено, че няма да им харесва гешев, нали на тях им трябва слаба прокуратура, удобна, за да могат още по лесно да си изкарват парите от защитата на престъпници.По цяла сутрин ги гледаме по разни телевизии как си развиват тезите в защита на разни подсъдими и сега видиш ли гешев не бил спазил презумпцията за невинност. Спомнете си какъв вой беше и е в защита на тази пачавра иванчева по всички телевизии, спомнете си пяната на уста с която я защитаваше този смешник адв. Хаджигенов и тогава говорете. Явно Гешев им бърка с нещо в играта и джобовете на тези адвокати на дявола

Оценка:
-7 +6

МАЯ
71 Отговор
Сега падат парички като Мама Небесна над главичките на нашите адвокати. Преди да решиш кой става или не става, виж себе си! Търгаши на собствената си СЪВЕСТ!

Оценка:
-2 +4

Обикновен човек
72 Отговор

До коментар #16 от "onq s konq":


Ти който така добре разбираш законите що не станеш главен прокурор? Знаеш ли ако хората излязат на улицата след като Гешев бъде избран за главен прокурор и оплете конците както той си знае къде ще ти заврат БМВ то?В ДУПЕТО!

Оценка:
-2 +5

кщтщт
73 Отговор
Кой става и кой не става е резултат от избори. Предложете ваш човек и като спечели ще стане ясно , че Гешев не става. А иначе да мрънка в България може всеки.

Оценка:
-4 +2

Динко
74 Отговор
Ако питате адвокатите за тях най-добре е прокурорите да не си вършат работата или само формално. Като имаше един казус, с който адвокат защитава мъж, който пиян и надрусан убива жена. Адвокатът съответно съди България в ЕСПЧ, после същия този съд издаде предписания за съдилищата, в резултат на това лицето беше освободено и след 10 месеца същия този блъска убива адвоката на магистрала Хемус до Ботевград пак дрогиран. Таааа тука ситуацията е същата-щом организирано се говори лошо за някой човек значи не е толкова лош.

Оценка:
-2 +6

Бокосама
75 Отговор
Щом адвокатите не го харесват, сигурно е правилният избор!
В България няма усещане за законност. Престъпниците си правят каквото искат и стоят извън затвора точно заради същите адвокати.

Оценка:
-2 +5

Съвест под наем
76 Отговор
Адвокатите са прави, че гешев не става за прокурор, но и гешев е прав за адвокатите

Коментиран от #77


Оценка:
-0 +4

Хаджи хаджи Българин
77 Отговор

До коментар #76 от "Съвест под наем":


Словестна война между двата мафиотски клана в България! А конкурс с един единствен кандидат = Диктатура! А как се стугна обаче до там, да се излъчи само един кандидат! Подозирам, че всяка следваща кандидатура, ще обърне битката в полза на народа срещу шайката ГЕРБ! Тук е заровено кучето!

Оценка:
-2 +2

Смешен плач
78 Отговор
Гешев не става - ами не става за вас и за престъпниците, които трябва да защитавате, следователно е точният човек, който ще ви бръкне в джобовете.

Оценка:
-3 +0

Byg
79 Отговор
Страх тресе адвокатите които по принцип лобират за престъпните елементи. Браво , избора на Гешев явно ги респектира и са наясно че няма да играе по свирката им.

Оценка:
-1 +0

ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА
80 Отговор
Абе,тия кой ги пита дали става или не ГешеФ?Щом ние сме предценили ,че става значи СТАВА.Те да си гледат адвокатлъка ние ще си гледаме схемите и цепиите ,аааа пардон ПОЛИТИКАТА ...

Оценка:
-0 +2

81
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Бинали Йълдъръм
Първият дипломат на Анкара се изказва "дипломатично"
В Берлин да внимават с приказките по наш адрес"

Още бисери
ТОП 5