Last news in Fakti

27 Септември, 2019 12:47 2 487 17

Симеонов: Загуба на ГЕРБ в София води до парламентарни избори

  • валери симеонов-
  • герб-
  • избори-
  • софия

Нямало нов шанс за коалиция с „Атака“

Симеонов: Загуба на ГЕРБ в София води до парламентарни избори - 1

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов окончателно е скъсал отношения с доскорошния си партньор Волен Сидеров. Евентуалната загуба на изборите от страна на Йорданка Фандъкова в София ще подкопае доверието спрямо ГЕРБ и според Валери Симеонов може да отвори вратата за евентуални парламентарни избори.

Това заяви пред „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ Валери Симеонов. Той не вижда никакъв път за бъдещо сътрудничество, при положение, че отново доверието му се е оказало неоправдано, въпреки че през 2016 година заедно с ВМРО са дали кредит на доверие на атакистите.

Като леко налудна теза Валери Симеонов определи самочувствието на Сидеров, че той е направил патриотите политици. "Надявам се да не стигне дотам, че да обяснява на българския народ, че е създал родителите си", посочи Симеонов, припомняйки, че именно в негова телевизия и от негово предаване е тръгнала популярността на Волен Сидеров.

Лидерът на НФСБ заяви, че не се кандидатира за кмет на София, защото е регистриран в Бургас, но и защото не се чувства софиянец. Не би било морално и почтено да се включи в битката за управлението на столицата.

Евентуалната загуба на изборите от страна на Йорданка Фандъкова в София ще подкопае доверието спрямо ГЕРБ и според Валери Симеонов може да отвори вратата за евентуални парламентарни избори. Той лично обаче няма как да подкрепя Йорданка Фандъкова за нов мандат, тъй като София заслужава по-добър кмет.

В студиото на Нова телевизия Валери Симеонов разви и тезата, че вече бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов е бил принуден да напусне партията след натиск или договорка, но във всеки случай под влияние на ДПС. Симеонов припомни, че именно Цветанов е човекът, успял да разбие монопола на ДПС в малките общини и смесените райони. Цветанов е освободен заради топлите връзки между ГЕРБ и ДПС и икономически обвързаности. Като пример за такива Валери Симеонов даде изнудването на държавата да даде студен резерв на ТЕЦ "Варна".

"Трудно мога да се чувствам съучастник в това, участието ни е във властта е твърде рехаво", обясни Валери Симеонов, попитан за това, че все пак Обединените патриоти са коалиционният партньор на ГЕРБ в това управление.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Knaus 485

    19 11 Отговор
    Прав е Валери Симеонов, може и да не го харесвате, много абсолютно прав

    Коментиран от #4

  • 2 Този

    31 5 Отговор
    няма да види повече парламента, изключително противен и неприятен човек - мошеник.
  • 3 чурата

    14 5 Отговор
    Тоя филм сме го гледали многократно. Естествено, че винаги ще хвърлят оставки, тъй като доверието към едно правителство е най-силно в началото на мандата и най-слабо към края на мандата. Те изпреварват събитията и хвърлят оставка по средата на мандата, за да не трупат още негативи. Да не говорим как избягаха от отговорност, след референдума, оправдавайки се, че подават оставка само защото са загубили президентските избори. Да правят каквото щат, но защо това трябва да го плаща българският данакоплатец? През 2 години се дават милиони за праламентарни избори...
  • 4 Много е крив

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "Knaus 485":

    този урод, даже. Твърде некадърно и корумпирано нищожество.
  • 5 Ярак

    6 3 Отговор
    Има една приказка - Хранил съм змия в пазвата си
  • 6 677

    10 5 Отговор
    От твоите уста в Божиите уши
  • 7 onq s konq

    6 13 Отговор
    Призна си го Далавери. Всъщност той работи срещу Герб в софия. Значи за комунистите.
  • 8 Цъфнал гербер

    3 24 Отговор
    Загуба на Герб в София води до национална катастрофа. Опичайте си акъла и гласувайте правилно.
  • 9 глоги

    7 5 Отговор
    И защооо са скъсали такова...отношенията си? Ако ГЕРБ-ерите загубят София, "Хюндай" няма да дойде в България. Както Фолкса отиде в Султаната.
  • 10 Pompev

    13 1 Отговор
    И след тези избори ти си аут от парламента,така ли
  • 11 Nostradamus

    8 1 Отговор
    Тоя, винкела, усети че боко е Аут вече и започна да дава анонс на следващия победител.
    Мерзавци гладни за власт и пари!
  • 12 Тир

    7 0 Отговор
    Истината е че Управляват 30год Едни и същи с помоща на Патериците СДС,ДПС,НДСВ,ВОЛЯ,ПАТРИОТИ,Сега се Очаква СЛАВЧО,,,,Край Няма,Само Закон за Неспазени Предизборни ОБЕЩАНИЯ би Оправило Нещата,,,,
  • 13 Буда Шенгеноф

    10 1 Отговор
    Валерка , не се напиняй за предсрочни избори, щото след тях власт няма да помиришеш повече и отиваш на политическото бунище завинаги.
  • 14 Тролче

    8 1 Отговор
    Чудесна новина! Айде губете и да не ви виждаме повече. Нагледахме се на дивотии и малоумщини от всички ви. ЧАО!
  • 15 ГОСТ

    3 2 Отговор
    Много българи чакат ГЕРБ и подобни партии да загубят и да се върнат в държавата си, и да започне да се развива България реално.
  • 16 Nik

    1 0 Отговор
    Ало,Симеонов,"изплю камъчето"!Нали сте в коалиция с ГЕРБ?Защо не ти "харесва"направеното от кметицата Фандъкова?Май нищо не ти "пуснаха" от обществените поръчки за София!За това "скимтиш"Като си толкова "ербаб",защо не се кандидатираш за кмет на София,да те видим,какво можеш?
  • 17 Няма как

    1 1 Отговор
    обикновения работещ бедняк да спечели избори срещу оядена администрация , сдебна система , роднини облажени , бизнес мафиотско олигархични сделки за милиарди , политици лъжещи за да си вземат процентите от лобистките закони и странични клиенталисти в лицето на младежки подрастващи организации отглеждани по тип" Пионерче ,комсомолче " в духа как да грабим след години. Обикновения човек има право да плаща данъци за да хрантути потомствено безработни цигани и партийци или правото на Терминал 2. Там все още не е затворено . Свобода !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове