Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 17:09 2 305 14

Център за анализи и маркетинг: Сигурен балотаж за София

  • юлий павлов-
  • балотаж-
  • софия-
  • избор

Ще се срещнат Фандъкова и Мая Манолова, заяви Юлий Павлов

Център за анализи и маркетинг: Сигурен балотаж за София - 1

„Балотажът в София е практически сигурен. Както е сигурно и, че на този балотаж ще се срещнат Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Тези резултати не са прогноза как ще завърши битката, нито на първи тур, нито на балотажа, защото предстои още доста време, а разликата не е голяма”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг.

Изследването е направено сред 1007 пълнолетни граждани на Столичната община между 20 и 30 септември. Проучването е със собствено финансиране и е част от изследователската програма на Центъра за анализи и маркетинг.

Според Юлий Павлов „е жалко, че кампанията не започна по-рано”.

„С изключение на г-жа Фандъкова и г-жа Манолова, които без да са обявили кандидатурите си явно, все пак още от края на европейските избори се знаеше, че те ще бъдат най-вероятно водещите кандидатури в София. Борислав Игнатов и Борис Бонев също заявиха сравнително навреме своето участие. Но имахме толкова много кандидати регистрирани в последния момент. Резултатите на всички останали под Борис Бонев са под 1%, само Десислава Иванчева е между 0,5 и 1%, всички останали са под 0,5%”, заяви Павлов.

„Джамбазки и Волен Сидеров също се регистрираха късно, но за тях по-отрано се знаеше, че ще бъдат кандидати”, заяви Павлов. По думите му още от началото на лятото избирателите са започнали да се „разслояват в посока настоящия кмет г-жа Фандъкова и г-жа Манолова, която претендира да бъде кандидатът, който е за промяната на статуквото”.

„По-малко от месец преди избори регистрираме малка преднина, безспорна е, тя е извън рамките на статистическата грешка, но е достатъчно малка да бъде стопена”, каза Павлов.

Той обясни, че 57% от запитаните казват, че със сигурност ще гласуват и знаят за кого.

„В София има около 1 млн. избиратели. Това означава около 570 000 души. Още 10% твърдят, че ще гласуват, но не знаят за кого. Още 15% казват, че още не са решили дали ще гласуват”, каза Павлов. Неговата оценка е, че ще гласуват повече хора отколкото на предишния вот, но не повече от 450-500 хил.

„Истинската задача на кандидатите, а и на партиите, е не толкова да събират нови избиратели, а да мобилизират тези, които вече са направили своя избор. Тези, които биха гласували за избрания кандидат, ако им занесем урната вкъщи. Те трябва да бъдат мобилизирани, за да отидат да гласуват”, заяви социологът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мили дебили

    7 12 Отговор
    Соросоидните гейове ще изберат Джамбазки на първи тур! Ще бъде гейска планета!
  • 2 За 10 г.

    15 8 Отговор
    Дълговете на софийска община са нараснали 10 пъти по данни на сайта на министерството на финансите и вече са над 700 000 000 .

    Коментиран от #10

  • 3 Марк Твен

    16 6 Отговор
    Ако имаше смисъл от изборите, щяха да ги забранят.
  • 4 Никол Шерцингер

    11 4 Отговор
    Защо Боко тиквата харчи от нашите пари за здраве, това са парите на народа в здравно осигурителната каса. Тези хора са загубили човешкият си образ.
  • 5 СссереМ

    7 8 Отговор
    Наистина мирише на балотаж,но определено галевица-пеевска няма да е там.
  • 6 ултра

    1 1 Отговор
    Колко удобно?!? Изкукалият анализатор съвсем изключва други кандидати, но на 27-ми ще има доста оклюмали физиономии по талавизиите! Гласувам с бюлетина № 66!
  • 7 Холщайн

    3 0 Отговор
    Когато пърдиш гледай прозорецът да е широко отворен за да не се задушиш от собствената си миризма.
  • 8 Гарантирано от ГЕРБ

    16 3 Отговор
    Политиците от ГЕРБ са едни от най-корумпираните в света, но народът ги избира с изненадваща упоритост. След като бъдат избрани отново, те започват нспрекъсната война с поданиците си и съсипват целенасочено всеки бизнес, който не е на тяхни хора, както и всичко ценно, което създават българските таланти!

    Коментиран от #9

  • 9 Така е

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гарантирано от ГЕРБ":

    И е така, защото Герб са най червените комуняги-фашисти сменили цвета си в син, като Хамелеоните.
  • 10 Радован

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "За 10 г.":

    Ти познаваш ли цифрите ? Има статистически данни. Дефицита е малко над 7 % от приходите на община София. Аман от упражняващи се недоучили математици, които не са разбрали, че нулите не се пишат на око.
  • 11 Мая ПЕЧЕЛИ

    5 5 Отговор
    При честни избори Мая печели 1100% сигурност. Ето защо ГЕРБ ще направят всички възможни машинации и манипулации да спечели Фундата.

    Коментиран от #14

  • 12 Не е толкова важно

    4 1 Отговор
    дали ще има белотаж или не, Ваажното е този да каже щесе смени ли модела на управление в СО. Никакви сегменти не са интересни.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Димитър

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Мая ПЕЧЕЛИ":

    Мая може да спечели само в болният ти червен мозък. Тази жена още когато се е регистрирала в София излъга всички, и лъжеше до последно може да не се регистрира, като кандидат, ако я ядосат ще се кандидатира, а в същност още от началото е знаела, че ще се кандидатира. Манолова започна с една голяма лъжа. Трябва да си голям балък за да и повярваш на популизма и лъжите и. Всъщност десните имат кандидат и това е архитект Борислав Игнатов, които е няколко класи над такива като мая в професионално отношение. Не бива да кълвеме на внушенията от социолози и политолози, че те двете са основните кандидати и ще са на балотаж в София. Трябва като избиратели да пробие и разбием червеното статукво и да покажем червен картон на всичките им кандидати в цялата страна. Без значение дали става на въпрос за: бсп, вмро, атака, герб, дпс все партии от отбора на решетниковият институт към Путин. Време е за промяна, но истинска. Да започнем с номер 66.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове