Last news in Fakti

27 Септември, 2019 23:25 15 497 54

Андрей Райчев: ГЕРБ ще загуби 10 града на местните избори

  • социолози-
  • андрей райчев-
  • боряна димитрова-
  • местни избори

В предаването ''Панорама'' гост бе социологът Андрей Райчев и колежката му Боряна Димитрова от ''Алфа Рисърч''.

Андрей Райчев: ГЕРБ ще загуби 10 града на местните избори - 1
Източник: БГНЕС

Това не са емоционални избори. Не можем да кажем, че в цялата страна хората са недоволни, искат да свалят ГЕРБ или пък да ги държат на власт. Местните избори са много важни за хората. Ако можем да говорим общо за цялата страна, това може да се каже за София, там ще има битка'',това заяви в предаването "Панорама" по БНТ социологът Андрей Райчев.

Това, което ще стане в София, е различно от това, което ще стане в Гоце Делчев, например. Със сигурност в последните месеци има една много по-сериозна взискателност и критика към местната власт. В София и Пловдив критиката е една, а в други градове различна. Хората в големите и развиващи се градове имат една много по-голяма взискателност към качеството на живот в градовете им. В малките градове е много по-различно. В големите градове проблемите са трафик и задръствания. В малките градове проблемите са, че въобще няма пътища и до някои не може и линейка да стигне", това пък заяви другият гост в ''Панорама'', а именно социологът Боряна Димитрова от агенция "Алфа Рисърч".

"Дума не може да става, че във всичките градове ще бъдат сменени сегашните кметове. Според мен ще стане смесена картина, някои ще бъдат сменени, други ще останат. Кметските избори са мажоритарен вот. Не мога да коментирам какво ще стане в София. Последните проучвания сочат балотаж между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, а кой ще победи е загадка. Тази загадка ще падне буквално седмица преди вота. Ако някой го е подразнил Фандъкова сега - той ще каже Манолова. Ако някой са го ядосали комунистите в момента - той ще каже Фандъкова. Шансът на Манолова е да привлече негласуващите. За мен битката в София в момента е реми'', коментира още Андрей Райчев.

''Искам да обърна внимание на следното нещо - огромен успех ще е, ако БСП вземе София. Мая Манолова твърди, че е независим и граждански кандидат, но непрекъснато се прокарва тезата, че тя е кандидат на социалистите. Поставянето на тази тема в политическа плоскост дава потенциал за връщане на разговора в политическа насока. Това може да "взриви" твърденията на Манолова, че е граждански кандидат", посочи Боряна Димитрова.

"Според мен ГЕРБ ще загуби 10 града. Не мога да кажа кои ще са те, а и не е редно, защото все още няма никакви данни. За мен кандидатът на "Демократична България" беше неизвестно име. Едно издание публикува порно статия за него и той изведнъж влезе в устата на хората, но не съм чул някой да каже, че няма да гласува за него, защото приятелката му има порно снимки. Видяхме го и на евроизборите - тогава скандалите доведоха до едно отдръпване и отвращение. За мен сега и Фандъкова, и Манолова няма да посегнат към черния пиар. Той отблъсква и те разбират това", прогнозира Андрей Райчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циник

    106 86 Отговор
    Другарят райчев го активираха от позитано 20

    Коментиран от #40

  • 2 Гилбърт

    92 44 Отговор
    Ей социолози я кажете колко ви платиха от ГЕРП?????
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Eee

    48 19 Отговор

    До коментар #3 от "обственик на заведение":

    Без комунистите не може,ще бъде скучно иначе.

    Коментиран от #37

  • 5 Plovdiv

    56 39 Отговор
    Колкото и да мразя наглеците от ГРОБ, както всеки нормален човек в България - не ща и за миг да си представя, че славчо атанасов може отново да стане кмет на Пловдив... Това ще е равносилно на СМЪРТ в най-буквалния смисъл за града.

    Коментиран от #19

  • 6 Последния софиянец

    87 3 Отговор
    За да си социолог трябва да умееш много да говориш, ама нищо да не казваш.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Nik

    87 61 Отговор
    Андрей Райчев,собственик на социологическата агенция"Галъп интернешенъл България"Върл комунист-социалист и поддръжник на БСП!"Според мен ГЕРБ ще загуби 10 града. Не мога да кажа кои ще са те, а и не е редно, защото все още няма никакви данни!Като нямаш данни,за какво говориш "празни приказки" и се правиш на социолог?Разбира се хората няма да му се "вържат" на евтините трикове!Софиянци никога няма да позволят на лъжкинята и арогантна и високомерна Манолова,да "припари" до кметския "стол"!Моята социология "сочи",победа на Йорданка Фандъкова" още на първи тур!

    Коментиран от #11

  • 9 СЪНЧО

    43 8 Отговор
    АРЕ ЛЕГАЙТЕ А ВИ ЕВА У ТРОЛЬОВЕТЕ...
  • 10 СссереМ

    64 36 Отговор
    Преди изборите има едно голямо напъване от страна на червените кхмери ,после следва една голяма бесипарска пръдня,баце им го натиква до сливиците,следват няколко месеца мир и тишина и после НАНОВО СЪЩИТЕ НОМЕРА.

    Коментиран от #33

  • 11 Рабад

    67 65 Отговор

    До коментар #8 от "Nik":

    Райчев е мъж на Виза Недялкова и беше пръв гербераст до скоро! Райчев греши много повече от 10 града ще загубят. В София дори няма да се стигне до балотаж Мая ще отнесе Компирова още на 1 тур, както Румен отнесе кресливата Цачка 2017г.година на президентските!

    Коментиран от #12

  • 12 пффф

    42 38 Отговор

    До коментар #11 от "Рабад":

    Ей сладур земи си смени дилъра бре!Явно ти пробутват некъв боклук щом ги плещиш такива.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бременна от неизвестен

    35 82 Отговор
    Аз смятам да гласувам за ГЕРБ и всички морални също като мен ще гласуват за герб!

    Коментиран от #38, #47

  • 15 Johansson

    35 26 Отговор
    Незнам за София какво ще става, но в Ямбол със сигурност бсп нямат шанс.
  • 16 Johansson

    14 5 Отговор
    У Коцето е ясно, че ще изберат Москов, но това не е защото е от бсп, а защото хората го познават и са доволни от него.
  • 17 Johansson

    10 4 Отговор
    *Гоцето
  • 18 Бах

    34 8 Отговор

    До коментар #3 от "обственик на заведение":

    Извини ме , но болен ти е мозъка. Стига с тези комунисти , докога с тях ще лавирате. Комунистите от онова време измряха , но наследниците са със същото мислене , тоест има възпроизвеждане. Аз също съм от такова потекло , като 70% от Българите.Виждаш че стигнахме под дъното и продължавате да говорите за РАЙ. НЕ СА ВИ ВИНОВНИ „ ФАКТИ ” че публикуват много актуално виждане на въпросният журналист. СТИГА С ТАЗИ ИЗМАМА , НА НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СЕГА. Разбирам , алтернативата е неясна в този момент , и със сигурност народа ще реши.....не чрез избори , а когато му дойде времето , а то ще е много скоро. Никой вече не вярва на измислените богаташи и милионери !
  • 19 Gogo

    15 9 Отговор

    До коментар #5 от "Plovdiv":

    Абсолютно съм съгласен с тебе, но освен Славчо и Зико има други кандидати. Гласувай за някой от тях. Аз поне, а и много други ще направят така.
  • 20 Novus Ordo Seclorum

    35 2 Отговор
    Е тоя голяма прогноза направи . И не само този , всички от неговата кастичка за такива . 10 града брат ми , ами , че те може да са 10 общински града , 10 областни града или 10 градчета от селски тип . Ами ако загубят София , Пловдив , Варна , Благоевград , Бургас , Стара Загора , Плевен и Враца ? Че те тогава са изгубили почти цялата държава . А може да изгубят Ихтиман , Свиленград , Исперих и Лъки примерно ? Хайде у лево с тия общи приказки , не ви ли е срам !?
  • 21 Uflat

    18 8 Отговор
    Три загубят ли и са аут. Те само на тях разчитат и с всичко са доказали ,че Народ за тях има само там. Другото е на самотек и феодализъм от пребоядисвани сто пъти местни дерибеи кметове. А пък хората в големите градове изобщо не се сещат да видят как на пример от 2008 година до сега в ПУП / ако го има въобще / на гордия им град , са отбелязани частни терени със собственици ,без да са изобщо уведомени хората ,за превръщането им в Публична Общинска собственост. Ей така - с химикала върху скицата и отметнато в кадастъра. Градинките прилижащи и с лице към улицата Ви ги няма . Най-вероятно ще става платена зона за паркиране и отново ще плащате. В същото време продължавате да си мислите ,че градинката е Ваша защото в данъчното Ви облагат с данък земя и сметоизвозване за нея. Откраднато , плащате му даъците и се готвят да плащате за автомобила си когато спрете пред дома си. Те това е ГЕРБ . във Варна и не само. Който не вярва да си провери имота . Особенно малките кооперации в близост до вече работеща платената зона за паркиране в централната част.
  • 22 Гарантирано от ГЕРБ

    31 22 Отговор
    Гласувайте за ГЕРБ за да може фандъка, Крадлата на боко да пълни касите на Шайката ГЕрП и лично на боса борисоф докато има евро фондове за крадене, а след това уморена, Крадлата ще се отдаде на заслужена почивка или ще бъде възнаградена с посланическо място в англоезична държава, защото тя владее много добре Руски език!

    Коментиран от #51

  • 23 Иве

    25 15 Отговор
    Моля не гласувайте за герб бсп дайте път на млади хора, стига с тия дърти муцуни с наднормено тегло.
  • 24 Наблюдател

    20 16 Отговор
    Старият червен плазмодий отново изпълзя за да омърси пейзажа с лъжливите си прогнози. Това създание винаги е лъгала и манипулирало, но винаги му дават трибуната въпреки, че е вреден за България.
  • 25 Боярышник

    22 19 Отговор
    Тоз социопат звучи като след прием на наркотик..10 града,но не знам кои....Я ходи да береш дренки мръсна комунистическа подлого..Айде ела да видиш в Бургас кой ще изберем.Имаш ли представа,че няма прост народ вече?Няма логика кмета да е от друга партия,след като управлява ГЕРБ...логично е и кмета да е от герб,за да има пари в общината!Никога повече бсп(брутално скъсан презерватив)на власт...

    Коментиран от #49

  • 26 Johansson

    14 4 Отговор
    Иначе за Благоевград ГЕРБ са издигнали досегашния кмет Камбитов и това е автогол, защото не са доволни от него. Е в Ямбол поне издигнаха сигурен човек.
  • 27 123

    11 10 Отговор
    ГЕРБ и БСП са на една и съща хранилка - тази на САЩ и евреите.

    Коментиран от #28

  • 28 Yossif_Benhaim

    11 4 Отговор

    До коментар #27 от "123":

    Айде пак евреите, та ще речеш, че всички евреи са боклуци. Ясно от всеки народ има черни овце, но да кажеш, че евреите са ви виновни за всичко е абсурдно.
  • 29 Франкенщайн...!

    16 4 Отговор
    Как позна господин Райчев, на боб ли гледа, на кафе ли или сънува това...! Много ми е интересно как политолозите у нас, как познават всичко това, след като всичко е решено преди това...! Някой ще каже, да правим запитване на 100 човека, например , ами те и толкова почти гласуват, та и аз мога да позная, без да съм специалист..!
  • 30 искаме промяна

    12 15 Отговор
    Не бъди толкова сигурен. Където БСП е алтернативата, ГЕРБ ще запазят управлението си. За какво да сменят едни крадци с други? БСП какво по-различно като политика предлага? С всичките червени динозаври в нея, които чакат пак да яхнат властта? ГЕРБ и БСП са две сестри от една и съща майка - БКП.
  • 31 Иванов

    12 10 Отговор
    Колко много ви се иска да вземете цялата власт и да си разпасвате колана както бяхте свикнали ама надали.......
  • 32 Бай Лази

    18 10 Отговор
    Тоз дърт комунист, кво му давате да се изказва въобще. Комунистически болен мозък, дето нощта не може да предвиди!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 йдфж

    14 3 Отговор
    И какво инфо ни даде тази статия?!
    Ще има избори, ще има кметове, но не се ангажира с прогнозни резултати.
  • 37 Алфа Ромео

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "Eee":

    Ми те всичките са комунисти бе пич, едните са сини другите червени, но в същноста си са едни и същи, не са слизали от власт и затова сме в това трагично положение. Тези дето ги виждаме са пионки, кукловодите са на сянка, едни са донякъде известни други не се появяват въобще. Надявам се не искаш да ми кажеш че Винету е замислил осъществил и ръководи крадливия продажен проект ГЕРБ с пилешкия си мозък...
  • 38 От твой матрял си..!

    6 5 Отговор

    До коментар #14 от "Бременна от неизвестен":

    Защо този човек, погледа му е така...!?
  • 39 МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ

    8 5 Отговор
    Гледах го снощи-не каза такова нещо,не пишете глупости!
  • 40 CСС

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Циник":

    Той си е на властта социполог,показва пътя на народа???На някой от властта дреме ли му за тоя народ!!!Страх ги е от него,затова сменяват своя автопарк с по бронирани,а трябва те да са слуги на него,а не народа им роб!!!
  • 41 Хахаха

    9 2 Отговор
    Геп в София има 3 шанса - опростачения избирател, да обявят Мая за по комунист от Йорданка и да купят колкото гласове трябват! Разни идеи и програми за управление са вредни за рейтинга! Просто за Ганя не е атрактивно. Атрактивно е Бай Гъзан да излезе по бяла риза със запретнати ръкави, да строши корейската дъска и да получи черен пояс 9 дан таекуондо!
  • 42 Вижте сега какво ще ви кажа...!

    7 1 Отговор
    Все пак бяхме държава с комунистически идеи и всички малко или много сме закърнели с това...! Грешката на политици и народ, че има делене на недостатъчно работещи партии, та Мая била каква, Данчето била каква, тя е била достатъчно на този пост, нека дойде друг, може да б бъде по добър. ! Мое мнение...! РS поправям (закърмени)!
  • 43 варна

    9 0 Отговор
    най мъ яд ,че нема да манем потника!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ветеринар

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бременна от неизвестен":

    Известен е как да не е. Аз те заченах инвитро та да се роди височайшия дет ше ни избави от мъките. Па ние ше му помогнем де. Ама не бързай с гласоподаването. Ше ти кажа за кой по късно:)))))
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ветеринар

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Боярышник":

    Е тъй да разсъждават всички......баааа маааму. То изборите за всьо не са в един ден. Вие искате с магическата пръчка да стане наведнъж. До сега де спахте? Айде едвам полека де. Няма как да стане инак. Капка по капка вир става.
    Ама ако се робува на тва, че парата държи само централната власт и се разпределя само от нея. Инак не става, също не е пътя. Някой го каза тука. Да не търся сега. Сите са пребоядисани комунета. Де някой са набавили друга боя, де останалите им останала от старата......ама файда от тях няма. Видяхме ги. Градинки ше ми правят наполовина. А другата половина ше продадат за нови строежи. Аааааа. А народа гладен и бос оди. Замажи очички преди избори и после, все тая. СТИГА ВЕЧЕ. Полека лека ново ни требе. Такова дето да сме доволни и сити. То и по татово време се крадеше ама сега крадат само ония. Как, така не може. За нас кво остава. Ерака ли? Българина му трябват и общи благинки. Наздраве.
  • 50 Антисоциалист

    3 1 Отговор
    Господа, четем образец на соц- лъжелогика: "Според мен ГЕРБ ще загуби 10 града. Не мога да кажа кои ще са те, а и не е редно, защото все още няма никакви данни." В думите на господина има лъжа - или лъжата, че той няма данни, или лъжата, че не може да ни каже наличните му вече данни. Да, малко вероятно е ГЕРБ да спечели навсякъде кметските избори, но лъжата на г-н Райчев е безспорна - той брои туй, за което казва, че няма данни. И още една соцлъжа - "Едно издание публикува порно статия..."? Не! Не статията е порно, порно са изявите на твърде близка на кандидат - кмет. Изявите си ги е публикувала самата тя, а не "изданието". То е публикувало препратка към сайта с порно-изявите на избранницата на кандидат - кмета. Публикувало е препратките, за да не си изберат гражданите кмет с порно-половинка. Е, след като г-н Ра йчев нарича статията "порно", то броящ без данни, що да не наречем "порно социолог"...
  • 51 Nik

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "Гарантирано от ГЕРБ":

    Човече,много си озлобен и прост!Напиши какво точно е "откраднала" кметицата Фандъкова,за да ти повярваме?Никой нормален софиянец няма да ти се "върже" на глупостите!Факт!
  • 52 Диди ЮЛ

    2 2 Отговор
    Разбира се, че Райчев греши. Герб ще спечелят убедително. Няма да дадат властта на друг. Може би след 35 години.......
  • 53 Тоя па бухал

    2 1 Отговор
    к'во се прави на врачка?
  • 54 Политолог

    1 0 Отговор
    Защо на видният социолог и милионер, Ал. Райчев НЕ ВЯРВАМ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове