Last news in Fakti

29 Септември, 2019 18:59 4 604 51

Каракачанов: ВМРО напуска властта, ако подкрепим Северна Македония за ЕС

  • вмро-
  • красимир каракачанов-
  • стево пендаровски-
  • северна македония

София винаги е имала принципна позиция в подкрепа на Скопие по отношение на евроатлантическата му интеграция, смята лидерът на ВМРО

Българското правителство да излезе с категорична позиция, че няма да подкрепи членството на Северна Македония в Евросъюза. Това поиска вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов заради изказванията на президента Стево Пендаровски. Той постави ултиматум, че ако това не бъде направено, ВМРО ще напусне властта.

Каракачанов е категоричен, че на този етап България не трябва да дава зелена светлина за започване на преговори, докато "не бъдат изчистени всички фалшификации от историята на българския народ в Македония".

"Причината не е само изказването на Пендаровски, а заради цялата политика, която Македония води. Тя не изпълнява договора за добросъседство. Активно работих за сключването му", заяви в ефира на "Нова" вицепремиерът.

"Единственото правилно решение е да излезем с решение на МС. Оценяваме, че Македония не е направила достатъчно по изпълнение на договора между двете държави, следователно няма да я подкрепим", заяви вицепремиерът.

По-рано през деня в страницата си във Фейсбук Каракачанов публикува пространствен коментар по повод предстоящите срещи във връзка с европейското бъдеще на Македония.

България винаги е имала принципна позиция в подкрепа на Македония както по отношение на нейната евроатлантическа интеграция, така и на нейната стабилност и териториална цялост. Тази подкрепа е била винаги ясна, но и обвързана с това каква политика спрямо България се води в съседна Македония и дали тя отговаря на принципите на ЕС за добросъседство и най-вече на българските национални интереси, пише в позицията на Каракачанов.

Договорът за приятелство между двете държави и неговата основна и най-важна точка - Общата история, не е изпълнен, не се изпълнява и няма индикации за неговото изпълнение, заявява Каракачанов.

Както беше ясно заявено от премиера Борисов по време на официалното му посещение в Скопие на 1 август тази година, България ще продължи да подкрепя Македония само при резултат на Комисията до тогава, припомня Каракачанов. Този добронамерен съвет очевидно не бе послушан, а бе посрещнат с насмешка и подигравка, допълва вицепремиерът.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    74 13 Отговор
    Македония е българска територия, а населението са българи.

    Коментиран от #44, #51

  • 2 Йосарян

    48 29 Отговор
    Абе мекере! За комисионка си само. И си по смешен от макетата, заедно с тоя Жамбаски. Пародия, която е много реална.
  • 3 Българин

    15 59 Отговор
    Руските подлоги уж защитавайки български интереси наливат вода в мелницата на сърбомани и русоиди българофоби и всъщност изпълняват плана на Москва да не допусне Македония в НАТО и ЕС. Провал на старта на преговорите на Македония за член на ЕС означава, че руския план се изпълнява. Българите трябва да разберат, че началото на преговори не означава автоматично приемане в ЕС. Турция над 10 години ги води, но още не е член. Така, че всеки, който днес е против старта им е мръсна руска подлога и национален предател!

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Паник

    33 7 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Какво общо има Русия с това. ООН изрева всички да признаят Косово. Глобалистите унищожават европейските народи по плана на Дълес и други. Насаждат разделение и разруха. Проблема не е Русия, а антиевропейските народи. Русия и да има някакъв интерес, то проблема не е Русия, а проводниците на Бжежински тук в Европа. И по ссета. Пий лайка и прясно мляко, ще те отпуши и Русия няма да виждаш във всичко? А,з бих оправил света, но трябва да минат през клизма 7 млрда души.

    Коментиран от #10

  • 7 -...-

    24 13 Отговор
    Ха-ха. И тоя, си мисли, че нещо зависи от него :-) Пък бил той и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО – БНД . Едно позвъняване от ''правилното'' посолство и ... .
  • 8 Паник

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "Zoran":

    Спокойно, Воеводата ще сложи вето. Умен е баш Воеводата ни. А ти кажи на северно Македонските власри да не пишат фантазии да ядосват Воеводата и ще ви котка!

    Коментиран от #11

  • 9 Ал та фанах Атаопънах

    28 5 Отговор
    Като не спазват този договор, да им дадем да подпишат нов... манифест за съединение, защото това е би трябвало да е единствената възможност която да им дадем, ако зачитаме 200 хилядите българи станали на кайма през войните.
  • 10 Българин

    15 25 Отговор

    До коментар #6 от "Паник":

    Най-големите антиевропейски са руснаците бе приятелю и всичко, което си го написал важи за тях.

    Коментиран от #13

  • 11 Българин

    17 25 Отговор

    До коментар #8 от "Паник":

    Тоя "войвода" е руско мекере. Ванчо Михайлов ги лекуваше такива предатели.
  • 12 Пишман Воевода

    19 8 Отговор
    Я сеги ке им зема сичкото пашпорти дет раздавал съм, и ке им обявим война, с новити ероплани
  • 13 Паник

    19 8 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Как руснаците? Бжежински не е руснак а полски евреин в Сащ. Няма връзка с Русия. А евроатлантиците тук изпълняват плана на Дълес, Бжежински, Ран, Ът,.... Те идват от Сащ. Казвам ви, ако вземете навсякъде да виждате Русия, напрасете си клизма и ще се оправите. Лесно и бързо.

    Коментиран от #15

  • 14 Обективен

    21 5 Отговор
    С предатели трудно се работи, а такива са т. Н. македонци.... Стига сме ги котка ли..или спират да крадат История, или им слагаме пясък в двигателя! .

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българин

    20 18 Отговор

    До коментар #14 от "Обективен":

    Предатели са преди всичко русофилите. Те прегърнаха още през 1934 година руската идея за съществуването на македонска нация и език и още добруджанска и тракийска нация. Няма по гнусни национални предатели от петата колона на Москва!
  • 17 Стамат

    18 3 Отговор

    До коментар #5 от "Zoran":

    Браво Zorane.Хубаво е да знаем че все още има македонци с българско самосъзнание.За съжаление политиците и на двете територи от последните 70 години до днес са пълни завършени боклуци .Но хората знаят и помнят .И когато назрее момента ще им го върнем до 9-то коляно .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Браво Зоране браво

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "Zoran":

    Поклон българино!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 боцмана

    20 7 Отговор
    Абе , Шкембе войводо , яж македонска наденица а не други работи. И без това ще бъдете изритани от властта.
  • 22 Петко Войвода

    14 9 Отговор
    Шкембе войвода да се приготвя да връща парите на македонците на които продаде българските лични карти.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Браво

    21 9 Отговор
    Браво на Каракачанов. Един да покаже позиция пред кражбата на историята ни.
  • 25 Коментар📝

    10 5 Отговор
    https://m.fakti.bg/bulgaria/385379-karakachanov-maksimumat-na-cenata-za-novite-iztrebiteli-e-2-mlrd-leva.ДОЛНИ ЛЪЖЦИ КАРАКАЧАНОВ,БОРИСОВ,СИДЕРОВ,СИМЕОНОВ.ИДР.ТОВА СА ПОПУЛИСТИ НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ИМ ВЯРВА
  • 26 Коментатор

    12 6 Отговор
    Поздравления за Каракачанов за позицията спрямо Македония. Вярвам, че това е и становището на мнозинството българи. Да се надяваме, че такова ще бъде и решението на правителството.
  • 27 На всеки е ясно

    8 13 Отговор
    РускоСръбската завера в действие против България и Македония
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 стоян георгиев

    13 2 Отговор
    реално цялата дандания с този договор бе един тъп цирк.тва го дето стана се очакваше още в самото начало.македонците имаха за идея да тупат топката и да ни прецакат.
  • 31 Ти ли бе

    9 6 Отговор
    Ти дебелия си дирник ще дадеш за пари и власт
  • 32 Ти ли бе

    9 6 Отговор
    Ти дебелия си дирник ще дадеш за пари и власт
  • 33 Догана

    6 6 Отговор
    Довиждане
  • 34 Uflaf

    9 2 Отговор
    Що им правиш добро на Бракята. Остави ги да намалеят снякой милион, да остана само цигани които избират шепа мултимилионери политици. Да видят убаво ли е ? Външния дълг да надмине Гръцкия и след 40 години трудов стаж да вземе къде 150 евр. , а май е много. Цените на всичко да са като в Европата ,законите да са като на Европеец що се касае да дава , а да получава като африканче дажба колкото пак да отиде на работа ни жив -ни умрял. Да им бетонират цялото езеро и планините уж Къща за гости и малкото им земя да е в трибуквени организации . Политиците им да са чисти лобисти на бандитски организации ,чакащи от там поцента на откраднатите еврота от поръчки. А бе , техния президент има ли си апартаментче с асансъорче , тераска половин декър или ТЕЦ с пристанище от което да изнася житото или да си е направил хазартни зали с хотелчета там ? Ако няма ,ще си има ,но Народ няма да имат. Пущи ги да влизат у съюзо .
  • 35 Излъган патриот

    12 6 Отговор
    Този пишман воевода усети,че кораба ГРОБ потъва, а изборите чукат на вратата и си измисли начин, по който да се разграничи от така наречената Обединени "патриоти" и да го напусне. С две думи вече не е с тях, напуска ги и се разграничава, АМА КЪСНО. Няма кого да залъже с тези си действия. Конпрометиран е и вече никой не вярва нито на тях, нито на варлерко. Хайде на село и повече парламента да го гледат отвън.
  • 36 каката

    11 2 Отговор
    Да бяхте излезли , преди да подпишете този предателски договор !
  • 37 МАЙТАПИ ЗА НАРОДА

    11 7 Отговор
    ТОЯ ТЛЪСТИЯ ЛИ ДА НАПУСНЕ ВЛАСТТА,........ТОЙ ЗНАЯ ЧЕ ТАЯ ВЛАСТ Е.......ПОСЛЕДНА ЗА НЕГО И ЩЕ СЕ ДЪРЖИ И СЪС ЗЪБИ И С НОКТИ ?????????????????!!!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Късно е либе за китка

    7 1 Отговор
    Напускаш властта и да подкрепим и да не подкрепим македонците за ЕС...
  • 40 Шопо

    10 2 Отговор
    Не давате и да се спомене ,че Каракачанката е слуга на Бойчето,триете веднага !
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 4-ка кебапчета

    2 1 Отговор
    Метай кърпата
  • 43 Тики

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ganiu tzarvula":

    Защо да сме цървули? Защо всички ни обиждате и презирате, бе, производни? Ние сме най-древния народ, вие сте произлезли от българи, а ни правите на маймуни? Прав е Красьо, че Маките се гаврят с нас. И бетеери им дадохме и помощ и пак се гаврят? Не е достойно син да се гаври с праотците си. Да не стане денн всички да пищите българите да ви спасят? Злото е огромно в космоса. Даже едно извинение за поведението им няма от Скопие? Ние българите няма да търпим вечно гаврата на разни дьонмета като Пасси и геноцида над нас. Колкото пъти сме се отръсквали е било съдбовно за света. Партите и траките, сердите и други бая драха Римската империя а бяха разпокъсани племена. Какво искаш, защо не плюете лукавите гърци дето името си сменихте заради тях, а плюете нас?, ще ви и човечетата лукави. Щом за гърците се кръсти северен македонец, а за българите само нож в гърба даваш? Щото досегашните на власт търпяха обидите към нас, затова всички се разпасахте?
  • 44 Шляхтиц

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Какво ставало като се изкъпе един македонец-чист българин...........
  • 45 Давид

    2 0 Отговор
    Няма какво да им се сърдим . При тях е заложено най българското : Направи добро , изяж лай но . Ние затова сме на това дередже . Щото не си помагаме а си завиждаме . Е ние не сме си добри за нас а искаме българите - еничери да го правят . А този дебелак Каракачанов отдавна е за трепане .
  • 46 Българин

    1 0 Отговор
    Иван Михайлов лекуваше много добре такива пишман войводи!
  • 47 Тогава

    2 1 Отговор
    Подкрепяме Македония за ЕС
  • 48 Макета елате в ЕС

    3 0 Отговор
    Вие сте българи но коминтерна ви излъга
  • 49 Яверт

    0 0 Отговор
    Истината!?!?!?
  • 50 цв.цв. 6 апартамента

    2 1 Отговор
    Пишман националиста действа предизборно ,вместо да вдигне заплатите в родната казарма поне с 200лв
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове