Last news in Fakti

30 Септември, 2019 11:57, обновена 30 Септември, 2019 12:12 4 989 84

Каракачанов: Скопие ни се подиграва

  • красимир каракачанов-
  • македония-
  • румен радев

Позицията на България е ясна от първия ден, припомни премиерът

Каракачанов: Скопие ни се подиграва - 1
Снимка: БГНЕС

Скопие ни се подиграва и протака разговорите. Това заяви след края на срещата при президента Румен Радев силовият вицепремиер Красимир Каракачанов.

Той отбеляза, че България не може безусловно да подкрепи Македония.

Времето на тупането на топката е приключено, каза той. Според Каракачанов македонците се подигравали с нас.

Страната ни ще постави условия на Северна Македония, стана ясно от думите на лидера на ВМРО. Той потвърди, че желанието ни е Македония и Албания да вървят заедно при преговорите за прием в ЕС.

„Това са две страни в региона, за които България е заявила ясни политически намерения да се движат към членство НАТО и ЕС“, посочи Красимир Каракачанов.

„Трябва да заложим ясни условия в самия процес още за насрочването на междуправителствената конференция да има ясни и категорични резултати. Надявам се, че това, което ще направим, ще бъде много ясен сигнал към управляващите в Скопие. Времето на тупането на топката е приключило. Тези хора се подиграват с нас и печелят време, разигравайки ни. Забележете, че последната среща на комисията е насрочена точно за 15 – един ден преди да се съберат министрите и ръководителите в Брюксел, за да вземат решението.“, добави още силовият вицепремиер.

Позицията на България е ясна от първия ден досега, посочи премиерът Бойко Борисов.

По инициатива на държавния глава днес се проведе консултативна среща на тема: Преглед на двустранните отношения между Република България и Република Северна Македония в контекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси и очакваната покана към Република Северна Македония за присъединяване към Европейския съюз.

За участие в консултативната среща бяха поканени още председателите на парламентарните групи, председателите на Комисията по външна политика и на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в Народното събрание, както и председателят на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между Република България и Република Северна Македония.

Припомняме, че в неделя пред „Нова телевизия“ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов категорично заяви, че не трябва да подкрепяме членството Северна Македония в ЕС. Той дори заплаши, че ако правителството не излезе с позиция, с която да заяви, че не е дошло времето да започнат преговорите със Северна Македония за приемане в ЕС, ВМРО ще излезе от управленската коалиция. Красимир Каракачанов е категоричен, че на този етап България не трябва да дава зелена светлина за започване на преговори, докато „не бъдат изчистени всички фалшификации от историята на българския народ в Македония". „Причината не е само изказването на Пендаровски (б.р. –президента на Северна Македония), а заради цялата политика, която Македония води. Тя не изпълнява договора за добросъседство. Активно работих за сключването му”, припомни пред „Нова телевизия“ Красимир Каракачанов.

„Единствено правилно е да излезем с решение на МС. Оценяваме, че Македония не е направила достатъчно по изпълнение на договора между двете държави, следователно няма да я подкрепим”, заяви вицепремиерът. „Не обичам да поставям условия, но мисля че това е фундаментален въпрос. Ако не се постигне съгласие, моите колеги в парламента ще напуснат управлението”, поясни силовият вицепремиер.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Македонски хакер

    81 20 Отговор
    Македония е Българска територия и това е факт

    Коментиран от #9

  • 2 El pepi

    65 21 Отговор
    Целия свят ви се подиграва! :)
  • 3 BG 🇧🇬

    50 17 Отговор
    Българска Македония 🇧🇬
  • 4 Факт

    63 7 Отговор
    Ква македония бе ? Македония е област в Гърция ! Ква е тая измислена държавица ?
  • 5 Йосарян

    40 6 Отговор
    А вие се гаврите и Крадете, тъп слугинаж.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    44 8 Отговор
    Време е България да си вземе македонията .......

    Коментиран от #20, #30

  • 8 Е браво

    35 9 Отговор
    добре че цял свят не ни се подиграва пък и спецялно на шкембе войвода и неговоте лакей-популисти пишман хайдути патрЕоте
  • 9 Емил

    11 33 Отговор

    До коментар #1 от "Македонски хакер":

    Какво значение има чия е една територия, когато си в едно държава (ЕС)! Всичко се върти около руското нежелание ЕС да се разраства и ползват агентите си в България и Македония да създават конфликти!

    Коментиран от #77

  • 10 мдаа

    36 18 Отговор
    Македонците винаги са били против България и никога няма да ни заобичат. Посетете Македония и лично ще се убедите в това им отношение. Промити мозъци никога немогат да се възстановят.

    Коментиран от #17, #39

  • 11 НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

    31 3 Отговор
    КОЙТО КАКВОТО ТЪРСИ,СИ ГО НАМИРА! ОТ МАКЕТАТА ТОВА И ТРЯБВАШЕ ДА ОЧАКВАТЕ,ТИКВЕНИЦИ СМОТАНИ
  • 12 Слави Шоу си го казаха

    27 5 Отговор
    Това е нашата Македония

    Коментиран от #40

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Нормално

    27 1 Отговор
    За 30 г. демокрация т.нар. демократи не свършикаха нищо за отношенията ни с Македония, не направиха нищо за да се подобрят или да си я върнем. А демократите са бивши комунисти, но обвиняват комунистическата власт за Македония. Александър Йорданов, бивш член на БКП, получил образованието си в Москва, беше 12 години посланник в Македония!! И не свърши нищо. А днес соросоидни тролове и некадърни демократи ни обясняват че не може да си я върнем, все едно еднолично са взели решението.

    Коментиран от #49

  • 15 Джендералът издава заповед

    14 1 Отговор
    Атака с гол гъз по таралежите
  • 16 macedonicus

    15 8 Отговор
    Каракачанов , МАКЕДОНЕЦОТ от Русе по произход селяндур от габровското с. Стоевци подкрепя Македония така както въжето подкрепя трупът на обесения.

    Коментиран от #41

  • 17 Лъжеш

    29 5 Отговор

    До коментар #10 от "мдаа":

    В Македония е пълно с хора с българско самосъзнание, не заблуждавай хората, това нещо не се губи току-така. Бесарабските българи преди колко векове са били в България, но оше се считат за българи. С макетата е същото. Един човек от Охрид ми разказваше че 90-те, когато имаха проблеми с албанците, са искали да разделят държавата на две с албанците и те да се присъединят към България. Ама ние никога не сме имали адекватна политика. С подобни лъжи и глупости само настройваш хората, които не са били в Македония, против македонците. И кой си ти да взимаш еднолично решение каква трябва да бъде политиката н и спрямо Македония?

    Коментиран от #24, #34

  • 18 Йосарян

    19 3 Отговор
    И шибек шкембе подписа договора с макетата преди 2 год. Взе кинтажа, сега се прави на патреот Пак. А кой ще изплаща милиардите зулуми и кражби. Няма да останат хора на територията.
  • 19 стоян георгиев

    13 0 Отговор
    каракачанов ,усетисе ама доста късно .добросъседство няма как да има като само едната страна го иска.македонците не искат добросъседство с нас.ако го приемат ще изчезнат като народ и те тва много добре го знаят.та целия цирк с този договор доведе ситуацията до тук.дано сега борисов не изиграе някои ляв ход .
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да така е

    10 2 Отговор
    Щото сте мухльовци. Оставка!
  • 24 macedonicus

    6 11 Отговор

    До коментар #17 от "Лъжеш":

    Реалността е една , а други са бълг. халюцинации , бълнувания , фантазии , лъжи и пропаганда , нямащи общо с действителността в Македония.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Аноидкдкфк

    13 2 Отговор
    Красимир Каракачанов за министър председател и България на три морета.

    Коментиран от #27, #73

  • 27 Е защо

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Аноидкдкфк":

    само на три морета неможе ли на повече

    Коментиран от #58

  • 28 Цигани

    7 2 Отговор
    Свиньо вън...Предатели мръсни
  • 29 681

    10 6 Отговор
    Докога ще ни управляват агенти на ДС? Ако Тодор Александров или Иван Михайлов бяха живи днес смъртната присъда на такива като Каракачанов щеше да е отдавна изпълнена. Това днешно фалшиво ВМРО е позор за славната организация от миналия век.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 NikNay

    4 1 Отговор
    Какво не е наред тук, че не може да се изпрати коментар който автоматично да не бъде изтрит?
  • 32 Дядото

    14 3 Отговор
    Ти си подигравка за Българската армия, бе СЕЛЬООО , усилие си полагал само на масата с лъжица а за целият си живот имаш три лицеви опори ...ШКЕМБЕ ВОЙВОДА - барбекю патриот!
  • 33 322

    10 2 Отговор
    Македония не се подигра с България, а с вас, като личности, явно не сте от едно и също тесто българско.
  • 34 Жоро

    17 4 Отговор

    До коментар #17 от "Лъжеш":

    Аз съм бил в Македония, по митници в скопие,по кафета, по ресторанти.... Винаги съм бил усмихнат и съм уважавал мястото и привичките . По лошо отношение никъде другаде в Европа НЕ СЪМ СРЕЩАЛ. За разлика от македонците , Албанците се отнасят със уважение към Българите,нямам представа защо.

    Коментиран от #36, #38, #44, #79

  • 35 ами да

    6 1 Отговор
    Като гледат него,не го броят за слива!А ние чакаме решения!?.....
  • 36 Джо Гладника

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "Жоро":

    Щото ни имат за техни бъдещи слуги, па и Турция им каза да се държат като част от бъдеща велика стара на осман империя!
  • 37 Активист на БСП

    8 2 Отговор
    Нали щеше да излезеш от правителството,бе Пухчо ?!!!
  • 38 И аз съм ходил в македония

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "Жоро":

    Освен един тъп фатмак на границата който претърси целата кола сигурно защото беше скъпо Ауди и разправя вие отивате за далаверанещо и некви от тоя сорт друг никой не е имал лошо отношение в македония при положение че ни виждат с кола с бг номера говорим на български и така никви проблеми
  • 39 ДЕДО МИ

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "мдаа":

    Аз отивам всяка седмица от 2007 г и досега не съм видял или чул някой да е казал нещо срещу България,дори в откровени разговори хората са ми казвали,че са объркани-50 години сръбска пропаганда и сега никак не е лесно да се преобърнат нещата.Всички атаки от Скопие идват от просръбски журналисти и политици.
    А ти със сигурност не си бил в Македония.

    Коментиран от #46

  • 40 коя

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Слави Шоу си го казаха":

    Македония?!Те са три области?!Пък,от северМ-име,не могат да го измислят?!....
  • 41 така е

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "macedonicus":

    Гледай и къде беше баща му?!.....
  • 42 бийсти бойс

    8 5 Отговор
    Воеводата е руска свиня, нарочно прави проблеми с Македония, защото иска да ни компроментира в ЕС, в услуга на Русия.
    Ясно е, че македонците никога няма да станат българи, още повече със заяждане.
    Дебелака е руска маша и изпълнява нарежданията на Москва, а то е да саботира приемането на Македония в ЕС.
  • 43 Йосарян

    7 1 Отговор
    Шкембето е патреот, който продава българско гражданство на чалми. Или забравихте?
  • 44 бийсти бойс

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "Жоро":

    Това отношение са го наследили от сръбските шовинисти, няма по големи лайна от сърбите, вика ти брато и ти забива ножа в гърба.
    За това народът е казал, "Всичкото сърбе, на върбе".
  • 45 ужас

    14 1 Отговор
    Каракачанко, ти сам си се подиграваш на себе си. Вчера заплаши , че ще напуснеш правителството, днес го увърташ.
  • 46 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "ДЕДО МИ":

    Абе муньо, по пазарите е едно, иди им в музеите, иди в църквите и манастирите и тогава коментирай как се държат към нас.

    Коментиран от #51, #64

  • 47 ужас от 29.09

    4 3 Отговор
    Бългaрcкoтo прaвитeлcтвo дa излeзe c кaтeгoричнa пoзиция, чe нямa дa пoдкрeпи члeнcтвoтo нa Ceвeрнa Мaкeдoния в Eврocъюзa. Тoвa пoиcкa вицeпрeмиeрът и вoeнeн миниcтър Крacимир Кaрaкaчaнoв зaрaди изкaзвaниятa нa прeзидeнтa Cтeфaн Пeндaрoвcки. Тoй пocтaви ултимaтум, чe aкo тoвa нe бъдe нaпрaвeнo, ВМРO щe нaпуcнe влacттa.
  • 48 ареулево

    3 8 Отговор
    Тези рубладжийски интриганти вместо да ги наритате към Сибир, си ги правите министри. За пръв път от столетия, България и Македония имат историческия шанс да са в една държава без граници. Затова са бесни ушанките.
  • 49 сикиш

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Нормално":

    Александър Йорданов не е учил в Москва, галош смотан.

    Коментиран от #59

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 тттт

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "гост":

    Абе шундич, в нашите музеи по-различно ли е, или се изживяваш като римлянин?
  • 52 Истината

    3 8 Отговор
    Цялaтa тaя "пaтриoтичнa" пушилкa вдигaнa oт руcкитe пoдлoги кaтo Рaдeв и кaрaкaчaнчeтo цeли дa изпълни руcкият плaн зa oтлaгaнe нa прeгoвoритe зa члeнcтвo нa Мaкeдoния в EC и зaвeca прeд приeмaнeтo нa зaрoбвaщитe дoгoвoри зa cтрoeжa нa Турcки пoтoк и AEЦ Бeлeнe.
  • 53 Давид

    10 1 Отговор
    Германия обедини племената славяни около нея с икономика . Швейцария , Австрия , Белгия . Те са едно . Както ние на балканите . Всички сме българи . Как Борисов , Каракачанов , Корнелия , Сидеров , Ахмет Циган и останалите марионетки на прехода не съумяха с помощта на хората зад трона да го постигнат ? Вярно , че тук ветровете са много но и играчите трябва да са такива . Ако един работник трябва да работи 8 часа целеустремено , кукловода трябва да е готов за двойно повече часове умствен труд . Понякога ! Те искат да пият , чу кат и дерибействат . Не става така селяндури . И затова народа ни се държи селски , но в новия свят спазва правилата . Не българина е лош и прост . Българина е умен и работлив . Вие синковци на индийци , араби и еничери сте кота нула и ще ви ометем . Няма да мине еврейската схема този път .
  • 54 Родолюбец

    5 1 Отговор
    Що е маке все е г"мно
  • 55 кой каквото си докара

    4 1 Отговор
    Ми чи то за подигравка сте си , защо да ви се не подиграва !
  • 56 бийсти бойс

    4 3 Отговор
    Каракачанката е руска подлога, АГЕНТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, скрита лимонка, БУШОН НА ПУТИН!
    Простият народ 45 години гладува по соца, сега пак гласува за соц зомбита, тежко наследство от миналото!???
    Какъв идиот трябва да си, за да гласуваш за ВМРО през 21-век, за партия създадена да освобождава с оръжие територията Македония!?
    Днес Света е съвсем друг, условията са съвсем други!?
    Излиза, че тия, които са гласували за ВМРО въобще не живеят в настоящето, прост народ, изключително!?
  • 57 тттт

    3 2 Отговор
    Сакън, да не секне далаверата с паспортите!
  • 58 на три

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Е защо":

    океана тогава!
  • 59 вярно

    7 0 Отговор

    До коментар #49 от "сикиш":

    завършил е институт за детски учителки в Шумен
  • 60 Behemoth

    7 1 Отговор
    А добрутру ....алоуууу ПРЕМИЕРА ви чупи дъски по пижама ,бе....
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Васил

    11 0 Отговор
    Само те ли? То цял свят ни се подиграва.
  • 63 що така

    3 2 Отговор
    до коментар #9 на Емил-Верно че сме една територия ЕС но защо ли ония по на запад живеят с пъти по добре а и стига мешаите Русия вече 30 години ако пукнете тя ще ви е виновна пак а за македонците когато Тиквата се прегръщаше със Заека вие хвърчахте от радост и кво бърже се приземихте
  • 64 Вжното е че

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "гост":

    к*рвите в бардаците им се държът добре с нас и обичат българския но само на истинските мъже разбира се

    Коментиран от #66

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 бийсти бойс

    2 3 Отговор

    До коментар #64 от "Вжното е че":

    Е, как искаш да се държат, като сега им правим сечено?
    Идеята на руските подлоги е разделяй и владей.
    Нас, какво ни бърка, че Самуил бил и техен цар, боли ме фара, да си говорят, каквото си искат, важното е да има бизнес, търговия и да бараме парата, другото е бошлаф.
    Между другото, народите се сприятеляват, когато имат общи интереси, търговия и туризъм.
    45 години комунистите включтелно и Героги Димитров са им набивали в главите, че са македонци, сега искаме да ги правим пак българи!? Защо бе, какво ви пука, Македония е изгубена, това е положението.
  • 67 Мунчо

    4 3 Отговор
    Шкембето подписа договор с Македония, който ѝ даде право да каже на България да си дене претенциите в големиот пърдялник, от който шкембето изпуска газове като Нефтохима може да се цани за производител на метан.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Тръмп

    3 1 Отговор
    Толкова Българи загинаха и се самоизбиха за Освобождаването на Македония,само за да я подари Сталин на Фейк-държавата Югославия!!!:(:(:(Русия и Сърбия продължават с разделението на Македонците и Българите,мразят и ЕС!!!:):):) Македонците произлизат от Херкулес,който се оказа Българин!!!:):):)

    Коментиран от #70

  • 70 Последния софиянец

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "Тръмп":

    Добре бе Сталин умря, Югославия се разпада. Сега кой ни пречи да си вземем Македония.

    Коментиран от #81

  • 71 😃АНАЛлизатор😂

    2 0 Отговор
    Да не съдиме "македонците". И нас, ако 100г. са ни управлявали (еб*ли) сърбите и ние щяхме да разправяме, че сме наследници на Филип, Александър Македонски и Букефал и че първата амеба в света била македонска.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 CCC

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Аноидкдкфк":

    Хахахахаа ще има да си мечтаете, армия нямате още хахахахааха
  • 74 джедай

    3 1 Отговор
    Добър ти ден,ти сега ли се усети? Македония не го прави от днес,тя просто ни използва. А ние се свиваме.

    Коментиран от #76, #82

  • 75 Умно село

    2 0 Отговор
    Колко време Ви трябваше да разберете, че ни се подиграват?
    Уж закриха училищата за бавноразвиващи се , а то учениците взели та пораснали и ни управляват.)))
  • 76 хан соло

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "джедай":

    И как по точно те използват македонците?
    На обикновените македонци не им пука, кой зар какъв е, както и на повечето българи.
    Дреме ми, кой какво приказва, още повече пък в Македония, да си приказват, ти да не си пубертет, че се впрягаш?
  • 77 Крокодил

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Емил":

    Македония може да стане член на ЕС само като част от България! Няма значение руското или американското желание!!!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Жоро":

    История бе брат-ИСТОРИЯ>>>В един момент стигаме там-вАлбания и Хърватска и създаваме ПРЕДЕН БЪЛГАРСКИ ПОСТ,като го населяваме и администрираме УМНО.....Като резултат дори след толкова стотин години хората ни уважават и МОГАТ да се разберат с нас езиково!Там е била БЪЛГАРИЯ,и все още има видими следи,/ УВАЖАВАТ НИ!!!!!/ които те учудват!
  • 80 кучето

    2 1 Отговор
    Защо не им бием шута на тези цървули измислените македонци и да сложим край на тази тема! Няма македонска нация която да влезе в ЕС!
  • 81 Djoko

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Последния софиянец":

    Не може след толкова години сръбска асимилация, изведнъж да се преоткрият като българи,пък и няма сериозна политика и дипломация по въпроса.Прочети книгата на Анри Пози,да разбереш какво са вършили сърбите по всички земи, които незаслужено присъединяват към Югославия,"Великите сили"
  • 82 Гил Хейл

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "джедай":

    Шкембето войвода да влезе в затвора доживотен затвор без право на глас.
  • 83 Стига.

    0 0 Отговор
    Не ми се ходи на работа.
  • 84 ДонМакедон

    0 0 Отговор
    А Каракачанката е руска подметка! Нема нищо общо с България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове