Last news in Fakti

13 Октомври, 2019 11:51, обновена 13 Октомври, 2019 13:27 4 333 35

Очи в очи: Словесни "престрелки" между Фандъкова и Манолова в ефир

  • мая манолова-
  • йорданка фандъкова

Опитът ви е в говоренето, а моят е в работата, упрекна опонента си Фандъкова

Очи в очи: Словесни "престрелки" между Фандъкова и Манолова в ефир - 1
Стопкадър: Канал 3

Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС Йорданка Фандъкова и конкурентът ѝ Мая Манолова влязоха в разгорещен предизборен дебат в ефира на "Канал 3" и радио К2.

"От какво има нужда София в този момент? Да ускорим промяната с опит и професионилзъм и конкретни решения. Това съм аз, това предлагам - да завършим стратегическите проекти, на второ място важните задачи- които се нуждаят от много последователност и много поректи- кварталите, въздуха, чистотата на въздуха, реформа в администрацията, да улесним хората и бизнеса."

На свой ред Манолова поиска от Фандъкова да изпълни 4 приоритета, ако стане отново кмет на столицата - да отвори врати за гражданите, да се покаже публичност на заседанията на общинският съвет, публичност на търговете, четиригодишна програма за изграждане на тротоари, детска градина за всяко дете.

"Качеството на въздуха е най-важният проблем за София, който и най-трудно се решава, защото няма една мярка, която да го реши. Четири важни неща - информация, намалявена на трафика, подмяна на печките на дърва и въглища, разширяване на зелената система. По отношеине на градския съвет сме напреднали много, получихме потвърждение от Европейската сметна палата. В реално време хората могат да следят качеството на въздуха", обясни Фандъкова.

По отношение на темата за градската среда Фандъкова посочи, че най-важната задача е да промени Общия устройствен план.

"Да оправим кварталите, да определим местата на високите сгради, направихме промени в закона през 2018 г., продължаваме да работим, направихме и разработихме споделена визия с гражданите, която ще бъде в основата на общия устройствен план, който трябва да бъде приет до края на годината от общинския съвет", заяви Фандъкова.

"Единственият законен начин да се изхарчи и един лев е Законът за обществените поръчки, в Столичния съвет има съвет, който следи за поръчките, има представители на всички партии. На второ ниво в комисиите се канят общински съветници с цел прозрачност. В момента могат да се видят всички договори и протоколи за поръчките, предстои въвеждането на електронни обществени поръчки и столичната община е напълно готова да ги промени", обясни столичният кмет.

"Не казвам, че обществените поръчки се правят от Фандъкова, а от този, който реално управлява София", каза от своя страна Манолова.

Що се отнася до екипа, с който Йорданка Фандъкова ще работи, тя посочи, че хората са ясни, имат свои имена, предложила е промяна, защото София има нужда от промяна, затова и наред с предложенията за общински съветници от ГЕРБ е заложила на хора, утвърдени в своите професии. Тя посочи, че предвижда промени в структурата и на нейния екип.

"За съжаление отново чух много внушения, автобусът, който показа г-жа Манолова, е тестов автобус, не зная кой ще спечели поръчката, разбирам, че това е начин да води своята кампания г-жа Манолова", каза Фандъкова.

"Важно е да кажа, че с пълен политически консенсус сме, търсим международен инвеститор, който да инвестира в "Топлофикация"", заяви Фандъкова и обясни, че качеството на транспорта е видимо в града, а кметът не избира, кой да спечели обществена поръчка.

Манолова пък обясни, че един от големите проблеми в столицата е начинът, по който се пилеят парите в София и предварително се знаело, кой ще спечели обществената поръчка, защото имало по един участник.

Фандъкова попита опонента си, след като зад нейната кандидатура стоят различни партии, кое от програмата на БСП няма да изпълни: "Нямам ангажимент да изпълня програмата на нито една партия, а програмата, която написахме с гражданите. Ще изпълня предложението всяко дете да има детска градина, те предлагат мярка, която е по-скоро дясна, да се направи партньорство с частните датски градини", каза Манолова.

"Вие сте опитен политик, отлично знаете как се подреждат партийните листи, първо се правят номинациите, ръководството ги утвърждава, но този път имах възможността сама да предложа и външните кандидати и да бъде утвърдена листата така, както аз я предлагам", отговори Фандъкова на въпроса на опонента си в студиото как работи с предварително зададена листа.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глюкоза

    38 10 Отговор
    България ще иска заем от Йордания за завод за лазерна корекция и форматиране на чушкопек.

    Коментиран от #3

  • 2 ФАНДЪЧЕТО НАПРАВО

    27 69 Отговор
    ПРЕТРЕПА ПЛЯМПАЛОТО.!НАРОДА ВИДЯ,А СЪЩО И ПОМНИ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Знаещ

    29 50 Отговор
    Гандъче пак си ти,галевица е компрометирана,народа не е прост.
  • 5 София

    10 40 Отговор
    .... и двете са "хвани едната, блъсни другата", третата сама ще падне ....
  • 6 Иван Иванов

    7 18 Отговор
    Кмет ще е който Б.Б. каже, а М.К. ще го изпълни с точност до 0.5%. Този, втория - това го може... Доказано през годините!
  • 7 Софиянеца

    41 3 Отговор
    Завърювака стратегически обекти??!! Утре 14.10.2019 г,, Западния Парк " трябваше да е готов с една год. закъснение а ТОЙ Е ВС.ТАКА РАЗКОПАН И ЗАРЯЗАН И 12 000 000 ЛВ ОТПУСНАТИ ВЕЧЕ ЛИПСВАТ НЯКЪДЕ !!!!
  • 8 Джон Уик

    43 5 Отговор
    Всичйи търгове на общинските поръчки са тайни, защо? Печелят ги едни и същи лица с по 5 фирми вече 12 години! 9000 лв пайка с кошче??!!!
  • 9 Шляхтиц

    25 49 Отговор
    Йорданке, не се занимавай с това плямпало Манолова. Изобщо не ти е в категорията. Вместо да каже КАКВО и най-вече КАК ще го направи, търси пропуски и недостатъци у другите. По щастлива случайност стана омбудсман и с много празни приказки успя да заблуди много хора, че нещо върши. Тъй като вече не е омбудсман, сегашните избори вещаят за нея край на всякаква нейна кариера. Ще стане като Масларова, Овчаров...... Уядоха се достатъчно и сега в политическо забвение ще харчат парите по световните курорти

    Коментиран от #11, #17, #24

  • 10 Капончик

    19 35 Отговор
    Кой говореше в ухото на Галевица? Той ли ще разпределя обществените поръчки на изгладнели червени, тъмносини и зелени отрепки?
  • 11 кеф

    47 19 Отговор

    До коментар #9 от "Шляхтиц":

    Да не се занимава ,ама Данчето си заминава, герберски калъф

    Коментиран от #22

  • 12 Преработила се

    45 18 Отговор
    Една работа не свършила Фандъкова както трябва : перки , пейки , спирки , пазари , инфраструктура и много други. А се наливат безконтролно милиони и милиярди.
  • 13 И ТЕ ТАКА

    48 16 Отговор
    ГОВОРЕЩАТА НА СРИЧКИ ДАСКАЛИЦА Е КАТО ПРОТЪРКАНА ГРАМОФОННА ПЛОЧА , НО СОФИЯНЦИ ВИДЯХМА ГОРДИТЕ И "ИЗПЪЛНЕНИЯ" .....ГРАФА, ДОНДУКОВ , ЛАРГОТО ,ВИТОШКА И. И. . Т.Н. НЯМА КРАЙ , НО .....КОМИСИОННИТЕ ТРУПАТ ПАЧКИ В КАСАТА НА ......ГЕРБ !!!!
  • 14 възмутен

    46 18 Отговор
    ФЪНДИ, СТИГА ЛЪЖИ! ВИДЯХМЕ, ЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕШ. РЕМОНТ НА РЕМОНТ, КОНТРОЛ НА КОНТРОЛА? ПО- ТЪПО, ПО- ПРОСТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НЯМА , Е ИМА И ТО Е ПАК ОТ ТЕБ - НАЙ- ТЪПО.

    Коментиран от #20

  • 15 МНЕНИЕ

    44 25 Отговор
    МАНОЛОВА Е 100 ПЪТИ ПО ДОСТОЙНА ЗА КМЕТ НА СТОЛИЦАТА. ЗА ДРУГАТА Е ПРОСТО ПЕШКА В НЯКОЙ РЪЦЕ.
  • 16 наблдател

    5 9 Отговор
    И отзад и отпред, и назад и напред.... всичко си е рубинено червено и за двете лели... ужас!
  • 17 старото

    14 17 Отговор

    До коментар #9 от "Шляхтиц":

    шляхтиц, ама тя Манолова си има добра професия-до скоро беше продавач в магазин за обувки.

    Коментиран от #18

  • 18 Шляхтиц

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "старото":

    Да не я мислим. Гладна, жадна няма да остане.
  • 19 леле

    6 4 Отговор
    Дърти разпоретини.
  • 20 Шляхтиц

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "възмутен":

    Явно не знаете народни мъдрости. По-добре малко НЕЩО с много кусури, отколкото голямо НИЩО без кусури........
  • 21 Тръмп

    11 12 Отговор
    Никакъв Фандък за Манолова!!!:):):) Доброто победи Злото!!!:):):)
  • 22 Шляхтиц

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "кеф":

    Щом СТЕ толкова сигурен да предложим изборите за кмет на София да бъдат прекратени. Няма смисъл да се харчат излишни пари...........
  • 23 !!!!!!!!

    8 14 Отговор
    Мухльото Кутев е дал всичко от себе си, дори гъбичките на краката сис главните букви! Манолова отива на бунището и добре е, че тръгва натам от телевизията на Пеевски!
  • 24 Гил Хейл

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Шляхтиц":

    София има нужда от повече пейки от 9000 лв за да могат софиянци и гостите на столицата да си почиват повече и да си полягат.
  • 25 Български игрален филм

    0 4 Отговор
    ,,Събрали се три матурета,,
  • 26 Ивайло

    10 1 Отговор
    Беновска просто дъното, глуповати, безсмислени въпроси, да не кажа нещо по-силно. И с това "и двете бяхте болни от рак", направо се срина тотално като журналист
  • 27 Библиотекарят

    5 4 Отговор
    Бенковски е много проста. Колко мозък има една жена колкото да пази равновесие и колкото една патка и колкото да ходи по малка нужда.
  • 28 силна е

    14 4 Отговор
    Манолова е силна в говоренето, фризирането, гримирането и снимането.
  • 29 Добрият самарянин с дебелата тояга

    7 12 Отговор
    На подкрепящите Мая Манолова изгладнели, червени лапачи, крадци и мародери да им е ясно отсега. На 28.10.2019 София ще им се види мноого тясна. Да си търсят препитание из кюстендилските черешови и ябълкови градинки. Гадинки мръсни.
  • 30 ганьо

    10 9 Отговор
    Манолова ще спечели с 53% на местните избори. Честито!!!
    Манолова промени СОФИЯ тотално, нека заприлича на европейски град. Успех!!!
  • 31 КОРУПЦИЯ

    11 5 Отговор
    СКРОМНАТА КРАДЛА ОТНОВО С ЛЪЖИТЕ НАПРЕД ПРОДИКТУВАНИ ОТ СЕЛЯНИНА С ДЖИПА
  • 32 КУРнинов

    8 8 Отговор
    Мая картечарката от два стола май ще седне на земята и ще бере череши в Кюстендил напролет!
  • 33 Матей

    1 4 Отговор
    Мая няма надприказване,може да дрънка безспир,без да е свършила досега нищо полезно.Опита се да блесне с козметични промени на законите против банкеро-лихварския терор,на и те не и се удадоха.Сега ще оправя София,при настоящата ситуация в страната това е невъзможно,защо никой не го признава!?Борбата за кокала там е най-интензивна и безобразията ще продължат,докато не се извърши радикална промяна на властта и цялостната обществено-политическа настройка.Сега е упадъчно-песимистична,въпреки бодряшките рапорти и трябва да се преобърне на сто и осемдесет градуса.
  • 34 Свободен

    0 1 Отговор
    Мая се не мая и Фандъка това го знае !
  • 35 не на мафията

    2 0 Отговор
    Театър. Едната ще обере протестния вот, после другата ще вземе балотажа с купените комисии, далаверите с имоти ще продължат, ДС ще пребъде с тия двете.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове