Last news in Fakti

15 Октомври, 2019 15:51 2 722 29

Фандъкова: Изграждаме 8 нови парка в кварталите

  • паркове-
  • софия-
  • йорданка фандъкова

Много важно за жителите на „Младост“, „Студентски“, „Дървеница“, „Мусагеница“ е да продължим работа по парк „Въртопо“

Фандъкова: Изграждаме 8 нови парка в кварталите - 1
Снимка: БГНЕС

„По-добро качество на живот означава близък достъп до градски паркове. Затова планирахме изграждане на 8 нови парка и запазване на зелените клинове от Витоша. Вече се изработва устройствения план за парк „Кукуряк“ в „Овча купел“. Имаме подкрепата на жителите, които се включиха в обсъжданията, а ангажиментът, който поех е да създадем добра пешеходна и велосипедна свързаност на парка с жилищния комплекс „Овча Купел“ I, 4,5,6 микрорайон“, обясни кандидата за кмет на София Йорданка Фандъкова. Тя поясни, че в момента се разработва вариант за паркинг, който ще се намира до бъдещия северен вход на парк и до метростанцията, която се изгражда.

„Манастирски ливади“ е от кварталите, които имат огромна нужда от парк и зелени площи. Затова планираме линеен парк по поречието на реките Боянска Бара и Бара Изливо и имаме изготвен идеен проект“, каза Фандъкова.

Третият нов парк ще е на територията бившите военни имоти в район „Младост“. Те бяха прехвърлени на общината от Министерски съвет. „Вече имаме с идеен проект и се извършва градоустройствената процедура“, поясни кандидата за кмет.

Четвъртият нов парк, който тя предлага е на територията на „Студентски“, кв. „Витоша“.

„Догодина със сигурност ще можем да започнем изграждането на нов парк на ул. „Черковна“ в район „Оборище“. Правим го заедно с Министерство на отбраната и Военната академия. По този начин разширяваме парка на Военна академия, който преди години отворихме за граждани“, обясни Фандъкова. Другият парк, чието изграждане може да започне през следваща година, е линейният парк по бул. „Македония“. В планирането му се включи екипа на „Вилмот архитекти“, едно от водещите архитектурни бюра във Франция.

Много важно за жителите на „Младост“, „Студентски“, „Дървеница“, „Мусагеница“ е да продължим работа по парк „Въртопо“. В напреднала фаза са проучванията, които ще дадат допълнителна връзка на бул. „Цариградско шосе“ с Околовръстния път, източно от „Горубляне“. По този начин осигуряваме достъп до бъдещия хидропарк „Искър“. Собствеността по поречието е общинска и държавна и неговото изграждане е обезпечено“, каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова.

„Една от важните задачи, която задължително трябва да приключим, е да защитим цялата територия на Борисовата градина с приемането на устройствен план. Това е единственият начин да забраним всякакво ново строителство в парка и да върнем публичните функции на къпалнята „Мария Луиза“ и Летния театър“, каза Фандъкова.

„Предвиждаме и изграждането на две пешеходни и велосипедни връзки между трите части на Южния парк. По този проект вече работи главният архитект на София арх. Здравков“, обясни Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Избори 2019

    22 3 Отговор
    Фенди, вие презастроихте София, съответно прибрахте паричките от комисионни и др. далаверки, пък сега сте се загрижили за паркове и градинки– то място не остана– директно към Витоша!

    Коментиран от #20

  • 2 Ужас

    24 4 Отговор
    Стига лъга....писна ни!!! И 18 нови буферни паркинги, нали??? А този на Васил Левски чака 5 години да го откриете - предизборно!!! Ти си чума за София!!!!

    Коментиран от #6

  • 3 Софиянеца

    22 3 Отговор
    Изгражда нови 8 а зареза,, Западния парк " разкопан! Вчера трябваше да му е откриването на,, Западния парк" с 1 год. закъснение, а той прилича на Бейрут по време на войната!
  • 4 Мирослав

    8 1 Отговор
    А защо не довършите парка в Орландовци, в който терените са предимно общинска собственост и няма какво да се отчуждава? Вместо да изхвърляте в него пръст от метрото?
  • 5 ВънФандъкаот София

    15 2 Отговор
    Фандък, кажи си!
    Защо фирмите на Пеевски са монополисти в строителството в София, а на Румен Гайтански в почистването!?
  • 6 Гражданин

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ужас":

    Най - богатият кмет в ЕС е госпожа Фандъкова!
  • 7 София на фъндъци

    11 1 Отговор
    Направи подземни паркинги и ще се отворят места за още паркове даже шефа ти, ще се освини с още някои млиард, щот то е ясно, КОЙ, ще ги прави !
  • 8 ФАНДЪЧЕ ПАК СИ ТИ,

    3 3 Отговор
    ГАЛЕВОТО ПЛЯМПАЛО Е ПОЗА КОМПРОМЕТИРАНА,ЕДНО Е ДА СИ ЕЖЕДНЕВНО НА ПРИЧЕСКА ПРИ КАПАНА ЗА СТО ЛЕВА И ДА ПЛЯМПАШ ВРЕЛИ НЕ КИПЕЛИ,И С СЪВСЕМ ДРУГО РЕАЛНО СВЪРШЕНА РАБОТА.!!!!
  • 9 Зоулии

    4 0 Отговор
    Тя парите ще ги отпусме, а я стане я не стане и без друго никой не пита после къде са парите!
  • 10 Г-жо Фандъкова

    14 0 Отговор
    По-добре се погрижете за старите вече съществуващи паркове. Обрасли с всякаква растителност пълни с боклуци . Една пейка няма където да седне човек. Децата си играят в мръсотия и спринцовки. Няма да е зле да направите и места където да се разхождат кучета, а не пак децата ни да ровят в лайната.
  • 11 Смяххх

    7 0 Отговор
    Наскоро другарко бях в Мадрид хората там имат 530 парка и 600 хиляди дървета в целия град .Вие ми говорите комунисти гадни какво ще изграждате ,а в София няма и една равна улица от 100 метра без дупки и кърпежи.Ще гласувам за Вас

    Коментиран от #16

  • 12 КОНТРАТА

    12 1 Отговор
    Какво направиха парцела от Софияленд? Направига го търговски комплекс, а земята беше за увеселителен парк!! Нямат срам герберстнята.
  • 13 кон с пират ор

    8 1 Отговор
    София не прилича и на ла.но вече . Не може да се различи кое е тротоар , кое е улица , къде е градинката и паркинга ?!! Презастроена кочина с утеснели и разбити улици , с разбити и кални тротоари , почти без градинки , никакви отстояния м-у сградите , никакви места за паркиране , никаква подредба , никаква логика никъде за нищо . Зверска мръсотия , организиран хаос и некадърни човечета правещи некадърни ремонти с идеята да се вземат едни пари . Аре ходи си вече у Белчин , там се прави на кмет
  • 14 Софиянец

    7 1 Отговор
    Тя не може да завърши Северния, южния и Борисовата са в трагично състояние но ще прави нови, смях и руски сополи. Време е за промяна!

    Коментиран от #18

  • 15 123

    2 12 Отговор
    Не ме грее коя ще бъде избрана, но никога не бих си имал работа с Мая за каквото и било. Не мога да си представя, че е почтен човек с добри намерения, Кума Лиса. Софиянци, щастливи сте да имате кмет като Данчето.
  • 16 3 33

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Смяххх":

    Мадрид. Ха. Ха. Един от най мръсните градове. Зелени са предградията.
  • 17 Ventura

    4 1 Отговор
    Защо изграждаш, след като си в предизборна отпуска? Или не се изпуска процента, до последно.
  • 18 Софиянеца

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Софиянец":

    Северния обяви миналата година Ноември месец, че бил на 95 % готов, а той сега е на 50% 2019 Септември!
  • 19 Лекар БГ

    4 0 Отговор
    Кога това "изграждане"?Йорданке,то в Сф градинка незастроена не остана-паркове ще изграждате....Никакъв план за застрояване няма-само кинти и нови,и нови разрешителни за строежи.Че и небостъргачи!
    Лошо няма да се строи,ама под лупа.Грам прилежаща към строежите инфраструктура няма.Новодомци,с по 1-3 коли на апартамент връз старите,на дупки,улички.После-задръстване,мръсен въздух,прахоляк.Борисовата Градина не е оправена,тя паркове ще изгражда....
  • 20 4746

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Избори 2019":

    Фандъкова и Манолова са двете лица на статуквото. Бонев е аутсайдер-маргинал.
    Само Игнатов е някаква смислена алтернатива. Поне да запазим северна София да не стане същата помия като южна. За южна вече е твърде късно.
  • 21 Геро

    3 1 Отговор
    "Айде нема нужда" времето на ГЕРБ в София изтече, да се готви цялата страна, герб няма идеология следователно при царя .
  • 22 Баста

    0 1 Отговор
    Не думай? Колко време изграждатае? До изборите? Айде, нема нужда!
  • 23 Арх

    2 1 Отговор
    В нормалните държави за това време цял град ще изградят. Къде точно ще ги изградите, като само блокови издигате....
  • 24 Ако ме разбираш

    2 1 Отговор
    В Студентски всичко беше зелено, сега е бело.
  • 25 Гад

    2 1 Отговор
    За новите сини зони около новите метростанции нищо не казваш... Или след изборите? Ама няма да си ти!
  • 26 Финито

    2 2 Отговор
    Манолова ще ги гради. Ти свърши.
  • 27 бял

    0 0 Отговор
    Космодрум да построиш, пак ще го духаш на изборите.
  • 28 Nik

    0 0 Отговор
    20 ОЛИГОФРЕНА,се мъчат да манипулират 2 милиона софянци!Колкото и да се стараете и да "плюете" по Фандъкова,тя ще е старият-нов кмет на София!Тая вечер по БНТ в"Референдум" се видя,че Манолова само "бръщолеви" глупости,докато Фандъкова беше много точна и премерена в изказа си!Има готови планове за всичко,което обещава!На всички първосигнални,злобни "коментатори" им пожелавам да приемат спокойно победата на Фандъкова!
  • 29 Гост

    0 0 Отговор
    Играта свърши Фундо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове