Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 19:50 30 334 160

Експерти: Патрулки на КАТ за 300 бона е безумие

  • патрулки-
  • кат-
  • джигити-
  • порше-
  • ферари

Офертите за пълния комплект тайни патрулки са от 3 800 000 лв.  до 4 817 000 с ДДС

Експерти: Патрулки на КАТ за 300 бона е безумие - 1

Джигит се носи с 200 км.ч. по родните магастрали. След него се втурват„Порше” или „Мазерати”. След кратка гонка нарушителят е настигнат, а от „бегачките” изскачат катаджии, които му съставят акт или направо свалят номерата. Това не е сценарий за новия сезон на сериала „Под прикритие”, а една почти сбъдната идея на МВР. Според нея за 4,8 милиона лева ще бъдат закупени 15 бързи и мощни автомобили, които ще се ползват като тайни патрулки без обозначителни знаци, пише trafficnews.bg.

Най-смущаващо в този сценарий е средната цена на всяка от катаджийските коли под прикритие, която излиза около 320 000 лева. Нужните милиони ще дойдат от Фонд „Пътна безопасност”, в който се наливат събраните глоби от шофьорите нарушители, заснети с камери.

Решението за покупката на 15 немаркирани коли, които „да патрулират тайно по магистралите и при сигнал да догонват нарушители”, е взето от Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата (ДОККПБДБ ) още през март, но тогава за целта са отпуснати 2 550 000 лв. На заседанието на комисията на 11 ноември сумата е увеличена с още 2 250 000 лв., с което парите за патрулките „бегачки” достигат 4 800 000 с ДДС.

Нужните пари набъбнаха почти двойно, защото се оказва, че с 2,5 млн. лева не могат да се купят нужните като брой коли, които да отговарят на изискванията. Това пък става ясно, след като през август МВР обявява в сайта си, че събира оферти за по пет автомобила от три конфигурации– седан, хечбек и комби. Те трябва да с мощност поне 240 конски сили и да развиват скорост 250 км/ч. Оборудването им се състои от мобилни камери за засичане на скорост, но ще имат камери за видеозаписи на срещи с шофьорите, каквито сега има в повечето патрулки на КАТ.

Получени са 6 предложения, от които само четири са за 15 коли. Офертите за пълния комплект тайни патрулки обаче са от 3 800 000 лв. до 4 817 000 с ДДС. Затова и шефът на националната полиция Христо Терзийски праща на 14 октомври докладна до вътрешния министър Младен Маринов сумата да се вдигне до 4 800 000 с ДДС, което и се случва.

Идеята за новите скъпи тайни патрулки обаче се приема на нож от повечето експерти по пътна безопасност, някои от които участват в Държавно-обществената комисия.

„Това е скандалът на годината в сферата на пътната безопасност. При толкова много проблеми, като се започне дори от липсата на маркировка за нощно виждане и мантинели по пътищата ни, да се похарчат толкова пари за някакви тайни патрулки е безумие. Това е и поредно доказателство как некомпетентни хора прахосват обществен ресурс”, заяви пред TrafficNews Богдан Милчев от Института за пътна безопасност, който е и бивш шеф на КАТ.

Според него с въпросните близо 5 милиона лева могат да се направят поне две неща, които ще имат със сигурност несравнимо по-голям ефект за безопасността на движението.

„Първият вариант е да се закупят 500 кутии за стационарни камери, които да се поставят на всички черни точки, където има концентрация на ПТП. После да се вземат 50 камери, на които всеки месец да им се сменят местата. Така шофьорите никога няма да са сигурни в коя кутия в момента има действаща камера, което гарантира превантивен ефект. Това нещо са го правили в Америка още през 80-те години на миналия век”, обясни Богдан Милчев.

Другата му идея да се оползотворят по-разумно тези близо 5 млн. лева е с тях да се адаптират камерите на АПИ, които сега броят минаващите коли, за да могат да се използват и за контрол на скоростта на движение.

„Надявам се след като се даде гласност на това безумие с патрулките по 300 000 лева, премиерът да се намеси и да спре обществената поръчка, както обикновено се случва у нас”, заявява Милчев.

От идеята за катаджии с поршета е шокиран и Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, който и участва в заседанията на Държавно-обществената комисия за безопасност на движението.

„Това е опит да се прахосат почти 5 милиона лева за нещо, от което няма да има никакъв ефект. Вече сериозно се говори, че за патрулки ще се купуват коли като „Порше”, „Мазерати” и „Ферари”. Къде обаче ще гонят нарушители с тях? Ние нямаме толкова бързи пътища, магистралите ни не са с четири, а с по две ленти и едната винаги е задръстена от тирове и автобуси. Дори някой да кара бързо, на следващия пътен възел обикновена патрулка може да го спре. А и едно преследване по магистралата създава рискове за тежки произшествия” , коментира пред TrafficNews Йонко Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коли за милиони.

    252 5 Отговор
    Пътища, като за магарета. Е т'ва е Швейцария на балканите.
  • 2 Labas

    232 15 Отговор
    Споко ,целта е да се вдигне шум и бащицата да реши проблема .
  • 3 Боцко

    259 13 Отговор
    За тия пари оправи болници и домове за деца

    Коментиран от #10

  • 4 иванов

    227 5 Отговор
    Бая парички ще отмъкнат покрай тези спортни автомобили
  • 5 Холандия

    146 4 Отговор
    Има и още няколко проблема. По нашите пътища, особено зимата ще са основно по сервизите с паднали предни брони или въобще няма да ги карат. Поддръжката, за да им важи гаранцията също ще е много скъпа и може да са в бокса и за месец, докато чакат свободен час, защото нашите държавни служители не мислят в перспектива и няма да се сетят да запазят навреме.
  • 6 Коко

    124 6 Отговор
    А кой ще ремонтира и поддържа тези Поршета... Сделка под масата...
    Никой не проумява, че на никой не му пука за 600 убити в катастрофи, а от тях 400 господ си прибира версията.... Всичко е трупа е и Скубане на народеца
  • 7 Леле мале

    201 6 Отговор
    Какви коли за 300к бре еййй,как прахосвате парите на народа БЕЗДАРНИЦИ!!!
    В цяла Европа има цивилни патрулки който щъкат по пътищата,но говорим за коли Пасати 2015-17,BMW 5.Е-класи,Мондео 2015,Супърб и.тн ама Поршета,Мазарати и Ферари...
    ...да виждал съм Ламбо Галярдо в Милано но то беше нашарено и малко като параден го ползваха... ...тва дет искат да го правят в бедна ми България гоняма никъде ИЗЕДНИЦИ НЕНАЯДЕНИ!!!
  • 8 А за детенцето

    119 5 Отговор
    което умря пари не се намериха. Безхаберието на нашите управници е безгранично. Интересуват ги само парите, а държавата е блъф -банкер, на който трябва да плащаме, за да живееме.
  • 9 РЗС

    172 3 Отговор
    бачки, кви са тия коли по 160 хиляди евро ба, то тр са само ферарита, макларъни, поршета и тук там некое ламбо. 240 коня минимум да са били, за такива пари няма да има под 600 коня кола. Усещам как ще се делят едни 3 милиона лева под масата. Нема оправия тая държава ей. Корупция до дупка. Ако се ъпдейтнат камерите както предлагат кадърните хора, ще изкарат парите за 3 месеца обратно, но всички знаем, че не това е целта, а да се дере данъкоплатеца. В англия не гонят мощните коли, защото карат с над 250 км и могат да убият маса народ, вдигат хеликоптера със инфра камерата и иди им избягай. Един, който вдигна 300км с ауди РС6 и го настигнаха с хеликоптера, му дадоха 9 години затвор(повече отколкото за убийство в бг) прост народ, слаба държава
  • 10 criminal

    81 5 Отговор

    До коментар #3 от "Боцко":

    Що като може да ги даде за патрулки в храстите с камера на безсмислен знак и спящи капути вътре?!?!!!?!??
  • 11 Рошко

    98 5 Отговор
    Абе вашата кожа долна, и пропита от алчност, преяли политици, тези запорираните на хванати те за корупция, що не ги конфискувате и да ги използвате за тая цел
  • 12 Браво

    98 4 Отговор
    Абе кога ще ги изметем бе ?
  • 13 Боко Суджука

    82 4 Отговор
    То две ескадрили хеликоптери мое да купим за 5млн. лв. ама после ще кажат още 10млн. лв. за радари
  • 14 criminal

    62 1 Отговор
    Въййй забравих.....да се гласува онея от бг тол да са четирима щото с трима белот не става......
  • 15 България

    65 3 Отговор
    Е велика държава само ние си мием мръсните съдове с минерална вода
  • 16 Браво

    73 14 Отговор
    За униформи, оборудване и извънреден труд на полицайте няма,но за толкова скъпи коли има.
  • 17 добре, но..

    70 5 Отговор
    Всъщност целта е пак определени от Баце автовносители да гушнат едни пари ! А не може ли КАТ вместо да чупят толкова пари да вземат N на брой стари коли с потенциал да ги дадат на тунинг фирми да ги превърнат в "слипъри" и тогава да гонят батките по магистралите ? Хем пари, ще се спестят хем подръжката, ще е по-изгодна, а и ефекта, ще е поразителен ...представете си мутрата на батката догонена с 250 от ауди 80-ка или подобна "антика" хаха ! Остава обаче и казуса, кой ще спира на небрандиран и без полицейски означения автомобил....да не стане така че пак да се възродят гангстерските грабежи по пътищата от 90-те ?
  • 18 Брах ви лайката гербаджийска

    79 6 Отговор
    Хахаха много прости гербери, не е нужно колите да са бегачки и да се гоните с някакви си а само да ги снимате и след катонпуснете лампичките да ги спрете а не да се гоните и да създавате опастност за хората по пътищата
  • 19 4х4

    63 1 Отговор
    Добре ще е първо да се научат органите да ги карат тия бързи коли, щото са свикнали да карат с 20 и да икономисват горивото...
  • 20 Фен на България

    98 1 Отговор
    Според мен за тия пари могат да купят три -четири тона вибратори......И да се почват.
  • 21 Без име

    75 1 Отговор
    Голяма гавра е това с народа.
    Това е безумие.
  • 22 Николай

    74 5 Отговор
    Не ги взимат за това, а висши ченгета да гъзареят по кръчмите. Освен това търгът е опорочен още от сега

    Коментиран от #25

  • 23 Цола Драгойчева

    61 2 Отговор
    Абе , ей, милиционери. Я марш в 8 ми клас да се ограмотявате. Поршета ще карате.
  • 24 Чичо

    54 1 Отговор
    Като се УТРЕПАТ две ченгета пишлемета с бързите поршета..............и каква ще е ползата????????????????

    Коментиран от #112

  • 25 Бачо Киро

    48 0 Отговор

    До коментар #22 от "Николай":

    Абсолютно. Вземат ли ги и ела виж разни шефчета как ще ги возят напред назад. Кой ще кара от тея кютуци? Нали ще ги помелят за две седмици.... Хората на запад първо имат пътища. Второ хората им са подготвени, ходят на обучение периодично. Въпреки това даже по немските магистрали не обикалят с Порше и Мазерати, но помня едно време в Швейцария имаше с Порше и се опитваха да те зарибят за гонка. Като се фанеш.... Нашите тук са състезатели... ама вечер на масата...

    Коментиран от #134

  • 26 5454

    83 2 Отговор
    Поредната пирамида да се прибере някой друг лев.Както стана с новите патрулки на КАТ.Взехме 300 броя на двойно по-голяма цена от продажната и то при положение,че при такова количество трябва да се свали рязко цената.Същата работа и с новите триноги камери.Взехме близо 60 броя за по 60 000лв бройката при положение,че продажната им цена е по-малка и то при такова количество се сещате колко трябва да се свали цената.Мислили за безопастността на хората трънци.Чудят се каква схема да завъртят да приберат малко парички.А бе нямам думи.Страната на измамите и корупцията сме.
  • 27 132

    54 2 Отговор
    Пребоядисаните комунисти (герб) ОТНОВО яко ще се нагушат за сметка на изстрадалият Български народ.
  • 28 Йозеф

    55 1 Отговор
    За 5млн да оправят маркировката поне по магистралите и да налепят светлоотразители.
  • 29 гост

    69 1 Отговор
    При ограничение на скоростта от 140км/ч за какво ти е 250км/ч? По една бяла шкода октавия с 200кс е напълно достатъчно за магистрални патрулки. Пак хвърлят хората по върбите. Колкото една киа сийд за 20х.лв струва 70х.лв като патрулна, толкова и купените коли за 320х.лв ще струват наистина толкоз, вероятно ще купят някакви бмвта струващи 100тина на парче, ще им сложат по една камера за 3х.лв и ще изпишат 300бона. Това толкова нормално ли е за разписващите фактурите от министерството? Народът на овце ли прилича.
  • 30 Stivi stivi

    59 1 Отговор
    Първо с парите от глобите да направят пътища за "да се носим с 200км.ч." и тогава да взимат "тайните патрулки"
  • 31 гражданин

    33 5 Отговор
    Поредната опорочена и изкористена идея! Като замисъл е добра,но като изпълнение...нямам думи! Пълен цинизъм! Пак ще се развъртят комисионни,пак ще се пълнят касички и джобове.Най-жалкото е,че отново на наш гръб!

    Коментиран от #74

  • 32 Край

    51 5 Отговор
    ми сложете камери на входовете и изходите на магистралата и засичайте средна скорост. Евтино и ефикасно.

    Коментиран от #76

  • 33 Георги

    40 1 Отговор
    Защо се инвестират милиони в най-корумпираната структора в България, защото пази организираната престъпност или защото тя самата е такава?
  • 34 gggw

    35 2 Отговор
    друга идея за кат: на камерата се засича скорост + номер.. след 5-10км обикновена патрулка го спира с палка.. ако не спре - пуска се хеликоптер - хеликоптера струва под 1млн
  • 35 Morgoth

    45 2 Отговор
    Значи кола, която се движи с 200 ще засича джигитите по-добре от камера, скрита в храстите. Подобна простотия само на катаджия може да дойде в главата.
    За цената на една такава кола могат да се купят 6 триноги. От същите тези от които вече сме пропищели. Ефективността на камерите е много по-висока, но липсва кефа от това да настъпиш мощна луксозна кола, при това без някой да те заплашва с глоба или отнемане на книжката. Със сигурност ще бъде много по-приятно от това да мишкуваш в храстите. Катаджиите и те душа носят, и те на S-класа искат да се возят, вместо на раздрънканите опели.
  • 36 Васил

    21 0 Отговор
    Защо не нали от Нап отписаха 20 милиарда богата държава сме как ще ни стигнат Китайците
  • 37 VikiLexus

    7 33 Отговор
    Защо първоизточникът на статията пак настройва обществеността? Няма да са нито Порше - нито Мазарети нито подобни! Колите най-вероятно ще бъдат БМВ 340 от новите Г20 или А4 3.0 тди с новият мотор с два турбокомпресора 272 коня....само тези покриват изискванията да са максимално мощни и с разход 10 литра на магистралата при скорост над 150! Освен това автора забравя нещо много важно....във въпросните А4 3.0 би турбо или БМВ 340 ще има скъпи камери - лаптоп...метални прегради на задните стъкла против разбиване от арестантите и държачи за пистолети на предните седалки.

    Коментиран от #44, #48, #54

  • 38 horh

    32 1 Отговор
    Дайте им ги бе ,те ще се избият с тези коли!Алоу ,кой ще е ги кара тия автомобили ? Те готови донори катаджиите!
  • 39 Бай Шиле

    55 1 Отговор
    Намерете името на държавния служител който е написал предложението.Толкова наглост отдавна не е имало.
  • 40 Хахо

    27 1 Отговор
    Какво очаквате от шофйорите на цк на бкп назначени от дс, каква далавера по-различна от коли и магистрали да измислят, важното е да има келепир, далаверка нещо...

    Коментиран от #157

  • 41 Дългият

    38 2 Отговор
    Поредната дивотия.И като установи че кара бързо.какво ...ще го подгони и накрая може да има няколко трупа....Безумие.Сложете повече камери и направете събираемостта на глобите 100 процента.
  • 42 Швейцареца тг

    18 1 Отговор
    За тези пари да купят 515 СМАРТА ще вършат същата работа ще контролират и горските пътища
  • 43 Онзи дето чака война

    14 3 Отговор
    Нормално, капка в морето и ала бала доде пишем нищо не може по правим коментари без отзив в тази му треска уш демократична държава
  • 44 Смайл

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "VikiLexus":

    ВЕрваш ли си?
  • 45 Боби

    31 0 Отговор
    А не е ли по-лесно държавата да конфискува автомобилите на баровците,които няма как да докажат доходите за тези покупки и да налеят парите в каквото искат ???

    Коментиран от #52

  • 46 Съновник:

    33 1 Отговор
    Ако видиш Трабант на отбивка- Паси ще да е, ако Порше на отбивка видиш- полицай ще да е. Ако Мазерати зад храста видиш - пикаещ полицай ще да е. Ако бръкнеш в джоба си и е празен погледни пред теб към храстите или отбивката. Там са парите ти.
  • 47 Без думи

    33 0 Отговор
    До кога ше ги търпим тези помияри ??? Вие акъл имате ли ? НА НОЖ!!!
  • 48 Пфуу

    19 3 Отговор

    До коментар #37 от "VikiLexus":

    Ти да не си ченге под прикритие което чака да се качи на някоя от колите ?
  • 49 Cabron

    33 1 Отговор
    Да речем че ги купят,някой правил ли е сметка колко е обслужването на един такъв автомобил.За приблизителни сведения варира от 6 000 лв. до 30 000 лв. годишно.

    Коментиран от #136

  • 50 nnn

    29 1 Отговор
    С цел да обезопасим пътищата, ще се гоним по тях с М5ци и РС6ци... То значи мутрите от години правят пътищата безопасни, а аз не съм разбрал.
  • 51 ХХХ

    27 2 Отговор
    ТЪПОТИЯТА НА НЯКОИ МИЖАВИ ИНСТИТУЦИЙКИ Е КОЛОСАЛНАААА!!! КО ЛО СА ЛНА И РЯДКА ТЪПОТА!!!
  • 52 Учуден

    22 2 Отговор

    До коментар #45 от "Боби":

    Не.Тук,въпроса не е -кое е по-лесно.Тук, говорим за пари.А и за чиновници,които бездействайки са прочели за Дубай примерно.Там накупиха ферарита и ламборгинита за полицията .Ама там и пътищата са пътища, и бюджета си го бива .Но това за тях е по-скоро ,за да си начешат егото.
  • 53 kkk

    23 1 Отговор
    Има толкова конфискувани коли да ги дадът тях да ги карат хем няма да гният по паркингите хем няма да се харчат пари на данъкоплатеца
  • 54 Брадвата

    28 1 Отговор

    До коментар #37 от "VikiLexus":

    За тея пари държачи на пищови трябва да има на предните седалки и масаж с щастлив край
  • 55 Гост

    29 0 Отговор
    Чудят се как да прахосват парите.Колко скъпи коли сте видели да са със свалени номера заради нарушения.Николко.Нама и да има. Защото или си плащат на ръка на полицаите. Или пък в повечето случаи полицията не реагира и се правят ,че не виждат какво става
    Не смеят да ги спрат ,че незнаят ,кой на кого е човек.
  • 56 Някой

    30 0 Отговор
    Помним и закупуването на едни скъпи джипове, дето щяха да возят разни шейхове ..., сега пък мазератита, ферарита. Тия от герб умора нямат. Лапат ли, лапат ненаситно.
  • 57 ХХХ

    47 3 Отговор
    ТЕЖКОБОЛНИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА УМИРАТ КАТО МУХИ ОТ ЛИПСА НА ЛЕКАРСТВА И ЛЕЧЕНИЕ, А ШЕПА ТЪПИРИ СА ПРЕКАЛИЛИ С ГЛЕДАНЕТО НА ХОЛИВУДСКИ ФИЛМЧЕТА, КАТО "БЪРЗИ И ЯРОСТНИ"

    Коментиран от #84

  • 58 На полицайте

    30 3 Отговор
    семействата гладуват и дрехи нямат, ще ги пенсионират на поклонна възраст и само гледат да им орежат обезщетенията и пенсията, но за комисионните за скъпите патрулки точат зъби. Нашите депутати само парите ги интересуват и нищо друго. Колко ще си отпуснат за коледните празници. Карибски пирати, а не парламент. Държат се като, че ли са на Битака или в СБ "Илиянци". Алчни продажници.
  • 59 А Нинова

    24 0 Отговор
    къде е и защо мълчи нали е опозиция. Ама когато става въпрос за комисионна всички са заедно. Парите обединяват общите идеи. Лапачката е обща, но се делят на партии, осребряване, това е заветната им цел. Гласуваме за мафиоти.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Голям Слон

    20 3 Отговор
    Цялата работа свършила, само пут***а си не сресала. Така и нашите ялови политици. Ще догонват, номера ще свалят. Напълно в духа на Америка. Нали там беше онзи ден Винету?!
  • 62 Кой ще погледне

    19 0 Отговор
    към пенсионерите и социалнослабите или тях отдавна ги погребахте живи. Закривате болници и училища, че няма пари, но за спортни автомобили ще се намерят.
  • 63 шофер

    21 2 Отговор
    Аз предлагам да гонят джигитите с Ф16 поне е по сигурно може и да ги прихвашат и да си тренират стрелбата ,отделно с камерите ще продават и филмови продукции яко ааааааа
  • 64 Оня

    32 0 Отговор
    Как ще спра на кола, без маркировка, която ме преследва. Ще спра, ама друг път

    Коментиран от #78

  • 65 МИХАЙЛОВ

    28 3 Отговор
    ...ПОМНИТЕ ЛИ...
    ...КАК МАФИОТСКАТА
    ХУНТА ГЕРБ
    СЕ СНАБДИ
    С ДВА СУПЕР СКЪПИ
    И СУПЕРЛУКС
    БРОНИРАНИ ДЖИПА...
    ...АМИ ЧРЕЗ ИЗМАМА
    ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН
    КАТО ЗАПОВЯДА
    НА ДЪРЖАВНАТА
    АГЕНЦИЯ ЗА ГОРИТЕ
    ДА ЗАКУПИ ДВА
    ТАКИВА БРОНИРАНИ ДЖИПА
    КАТО ПЛАТИ ЗА ВСЕКИ ОТ ТЯХ
    ПО 700 000 ЕВРА...
    НАРОДНИ ПАРИ
    ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ
    ...И ТИЯ ДЖИПОВЕ
    САМО ФОРМАЛНО
    ДА СЕ ВОДЯТ
    КАТО СОБСТВЕНОСТ
    НА АГЕНЦИЯ ПО ГОРИТЕ
    КАТО УЖ ДА СЕ ПОЛЗВАТ
    ЗА ЛОВЕН ТУРИЗЪМ
    ОТ АРАБСКИ И ЕВРЕЙСКИ БОГАТАШИ ТУРИСТИ ЛОВЦИ...
    ...А РЕАЛНО
    ЕДИНИЯ ДЖИП
    СИ ГО ПОЛЗВА
    БОЙКО БОРИСОВ...
    ...А ДРУГИЯ ЗА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ...
  • 66 Русенец

    15 2 Отговор
    15 патрулки, които да вдигат 200км/ч за цели 5млн лв??? Дайте ги на ИЦИ, той ще ги направи да вдигат 300, само срещу 45000лв. Гаранция ще настигнат всеки джигит.
  • 67 Нашите

    25 1 Отговор
    управляващи вечерят с Господ, те са вече божества, фараони, безсмъртни, висша раса. Тях не ги интересуват хората и как се издържат. Интересуват ги само парите и как да ги измъкнат от скъсаните джобове на хората. Озверели и освирепели за лапачка.
  • 68 Пълна

    30 0 Отговор
    простотия и идиотщина е това. Но лесни пари. Харчат се за глупости и за кефа на 15 началника на които ще купим нови баровски коли. Познайте събота неделя кой ще ги кара? На тати момчетата.

    Тия са за затвора бе. Направо не е истина.
    Не мога да повярвам.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Тъпият

    12 8 Отговор
    Няма проблем да имат 15 коли , ако ги използват по предназначение. Нормално е в държавата полицията да има 15 бързи коли . Ако не ги използват по предназначение , ще се наложи да им се изсерем в човките.
  • 71 Стига

    21 1 Отговор
    Откакто МВР се управлява от фуражки сини зелени и бели само глупости на всички нива и във всичко.Прави се нещо ей тъй щот сме го видяли в Катар или ОАЕ..За тия пари ще купят сумата техника дето в момента я нямаи ще свърши повеч работа: камери, лабораории за експерти,плащане на експертизи, нови компютри,средства заиндивидуана заита,и спрей фенери, кобури, нови стоп патрони,плащане на тока водата и данъците.Тук е закона на Мърфи Ако нещо лошо може да се случи то ще стане.Достигнали са и надминали висшата си форма на несъвършенство
  • 72 Angel

    23 1 Отговор
    Нищо де,ние събираме капачки...
  • 73 Герт

    16 0 Отговор
    Краденето продължава с пълна сила!
  • 74 Xxxl

    19 1 Отговор

    До коментар #31 от "гражданин":

    Не е луд който яде баницата , луд е които я дава !
  • 75 Шамара

    20 1 Отговор
    Абе аз мисля, че тия от горе се на возиха на джипове , луксозни седани и лимузини, сега искат да се почекнат и на спортни коли. И ще бъдат под прикритие, идеален вариант.
  • 76 Народ

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Край":

    Всъщност донякъде ефикасно= евтино.
  • 77 българина

    28 2 Отговор
    пак питам тъпаците от герб!?!?! с колко намаляха убите по пътря слез закупуването последните години на 300 нови камери? точно с николко! не скороста убива, а корупцията!!!!! на ниво скапани и скъпи пътища, на ниво шофьорски курс, на ниво дипломна за 8 или 12 клас, на ниво пътна маркировка поддръжкас шсхти дупки мръсотия прах и беднотия, водеща до каране на трошки! НЕ СКОРОСТТА ПРИЧНИ , а ГЕРБ!
  • 78 Тоя

    6 0 Отговор

    До коментар #64 от "Оня":

    Ами, ще те гонят до гаража.
  • 79 Бил ли е Младен Маринов

    16 0 Отговор
    тъпо шофьорче на наркобоса Мето Илиенски, или ДА?
  • 80 Моториста

    12 0 Отговор
    Чака ме ги. Да видим колко им стиска на полицай четата. Да гонят с 300 се иска сърце и малко мозък.
  • 81 Мръсни комунисти

    13 3 Отговор
    В България всички разбират от политика коли и футбол прост народ слаба държава.
  • 82 защо пък не

    1 10 Отговор
    Правилно решение на кат Те мислят стратегически - знаете ядрена триада какво значи предполагам Е, кат се опитва да направи триада с тея бегачки+триногите+стационарните камери за да няма измъкване за тарикатите с мощните и бързи коли Цената обаче е леко смущаваща, но няма хубаво евтино са казали хората
  • 83 Аааа

    15 0 Отговор
    И кат рипнат в първата дупка :-) до там. Както ги купят още пърната година ще платят по 3 сумата на закупуването за подръжки и ремонти!!!
    Пък на нас ще ти измислят някои нов данък за пълнете на бюджета .
  • 84 лабораторията

    17 0 Отговор

    До коментар #57 от "ХХХ":

    тапира е всъщност доста интелигентно животно, да речем 3 пъти по-интелигентно от български депутат, така, че моля те не обиждай животното, сравнявайки го с тези примати
  • 85 Ачо

    16 0 Отговор
    А стадото блее ли, блее...Нека са и честити държавните поршета. Гласувайте овце и блейте, другото не го мислете.
  • 86 Храна за размисъл

    9 0 Отговор
    Камерите и глобите ме разрешиха проблема с лудото каране,сега с 15 скъпи автомобила проблема дали ще се разреши или само ще се приберат още едни пари от народа в някой джоб,който също няма да бъде случаен?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Анонимен

    6 1 Отговор
    Интересно е,че реално тук и сега няма как да те хване полицай в нарушение,всичко е назад във времето.
    Всеки се занимава с миналото и нииой не работи и действа в реалността,като зомбита са държавните служители,прочити мозъци от системата.
    Ако някой е убит,ограбен или са изнасилили някоя жена във времето явно е имало защо да се случи всичко това.
    Законите създават едно ограничено съзнание и всички ние на ментално ниво живеем с избори от страх да не бъдем наказани и глобени,а това сами си направете извод каква реалност си творим с робско съзнание и искаме нови закони,защото ние сами не можем да си променим живота си като променим себе си и започнем да носим отговорност за живота си ли?
    Ами докато има роби,ще има и водачи тарикати.
  • 89 Кой68

    7 1 Отговор
    Защо точно от тези марки?Нима Ауди,Мерцедес или WV нямат резачки....Защо не се гледа и подръжката.При първата размазана кво праим?
  • 90 Даниел

    8 2 Отговор
    И като дойде джигит с 1.9 напомпано на куче 400 коня и фаида за тия патрулки оня с 1.9 е дал 6 бона тия дават 300к и пак няма да им вървят варелите ...
  • 91 Пунта Мара

    6 2 Отговор
    Нещо не сте разбрали , ще купя болиди от Ф1 под прикритие !
  • 92 Eistee

    2 16 Отговор
    От 91 коментара, само VikiLexus е разбрал за какво става дума. Хора, като не разбирате, като нямате идея, като не можете да разсъждавате, защо не попитате просто? Защо не зададете въпроси? Защо не изкажете опасения? Защо не се поинтересувате? Или е по лесно да се зяе и да се подхвърлят мнения без стойност, пълни с плява и агресия?

    Някой предложи да се преоборудват конфискувани коли. Ами хубаво, но то всъщност самото оборудване струва повече от колите. В колите трябва да има два видеорегистратора, радари, апарутара за свръзка, компютър с мрежа от далеч не обичайните за колите от търгавската мрежа сензори - тук говорим за индустриално оборудване, покриващо съвсем друг клас изисквания, а не лаптопи от магазина. Цените са между 20 и 35 пъти по-високи. А монтаж? А после? Гаранционно обслужване? Ами да се сменят всички проблемни части, всички консумативи? Най-накрая ще излезе по-скъпо.

    Хора, разберете най-накрая, това, че на вас нещо не ви е ясно, не значи непременно, че ви лъжат. Цената изглежда гигантска за неудачници, които си купуват 15 годишни кошници от Италия, но някои неща просто струват пари. За да вършат работа. За да може да се ползват професионално. 24/7/365. Те сигурно Шкодите, които един предложи, с двигатели по 200 к.с., ако ги натъпчат с това оборудване, ще излязат над 200 хил. Аз самият нямам представа, какви са параметрите на офертите, но вътре трябва да има пакети с обучение за шофиране с висока скорост, специални гуми, пакети с обучение

    Коментиран от #98

  • 93 Eistee

    9 6 Отговор
    ...Аз самият нямам представа, какви са параметрите на офертите, но вътре трябва да има пакети с обучение за шофиране с висока скорост, специални гуми, пакети с обучение за работа със специалното оборудване и т.н. В цялата работа всъщност колите ще са най-евтиното. А вие се хванахте за тях. Може би, защото си мислите, че разбирате от коли? Едва ли - тук един твърди, че 1.9 набримчено до 400 к.с. ще успее да избяга на специализиран полицейски автомобил с дефорсиран 270 к.с. двигател на магистрала. Да, ама не. 1.9 с 400 к.с. може да дръпне много по-бързо, но глупаците, които си тунинговат колите обикновено са със стоковите скоростни кутии и диференциали, т.е. нямат нужните предавки, да оползотворят тези 400 коня. А и при едно продължително преследване, най-вероятно ще им се запали автомобила, защото в него няма специален радиатор за охлаждане на маслото в диференциала, няма нужния клас масло в скоростната кутия, системата за охлаждане на двигателя не е изчислена за такъв термичен товар, спирачките са слаби, окачването и тип "направи си сам", а аеродинамиката е на кола, създадена да кара със 135 км/ч. Т.е. и 800 к.с. да са им двигателчетата, при едно магистрално преследване най-многото, което могат да постигнат е да им свърши бензина и да виснат като сополи на "аварийни" в чакане на полицаите.

    Коментиран от #110

  • 94 Страхът подчинява,ако не яко бецален

    9 7 Отговор
    Изчетох всички коментари! И ми стана пределно ясно,проблемът е в манталитетът! Замислете се,карате си със 140 и отляво CLS ви изпреварва със 200,какво си казвате: Тоя е донор,нали?Обаче е застрашил и вашия живот! А така дигне 200 ,изкача полицейския РС 8 и жална му майка. Глоба 10 хил.лева+ 1 година лишаване от книжка+сваляне на номерата! Пишлигари с какви ли не 20 годишни дараци съм виждал да ,,хвъркат'' със 190?!? Какво е това? Я го хвани,и глобата да му е 10 пъти от стойността на кошника! И година да няма право да кара,дори и скутер! Обурудван РС 8 ,колко си мислите,че струва или М5,а Брабус и Хамман? Страхът от глобите,ще накара шофьорите да се подчинят на правилата! Културата на шофиране в БГ е потресаващо ниска,забравяте за повече от 130кмh и тия ,,суперавтомобили'' ,ще останат без работа. Който иска може и 400 да вдигне,ще бере ядове,но не пред Господ,а пред Закона!Сгащен на място,а не кара брат ми,леля ми и пр!В Германия,цивилен автомобил по-магистрала си гони с 220,желаещ ентусиаст му се хваща на примката и като наближи....бам от задното стъкло на цивилния червен надпис POLIZEI ,а сетете се какво се случва!
  • 95 Зайко Байко многознайко

    11 2 Отговор
    Ненаялите се мастити бюрократи са сънували приказка от 1001 нощ. Вкарали са се в дубайски филм, дадо ми Мъдрият заек казваше следното : " Видяла жабата, че подковават коня, та и тя вдигнала крак"! Пародия на управление и узаконяване на грабежите от ГЕПИ ( герб). Няма да се очудя ако ни наложат данък и за въздуха който дишаме.🙉
  • 96 Зайко Байко многознайко корекция

    3 2 Отговор
    горе чети дядо а не дадо.
  • 97 Швейк

    10 0 Отговор
    законно източване по Коледа, нека да е Коледа, щото има за източване все още,източва се базконтролно на принципа днес има,утре нема, дори и бащицата не възразява, но до 59 секунда не се знае какво ще сънува и дали няма да стане с лице към чаршафа...
  • 98 ???

    7 0 Отговор

    До коментар #92 от "Eistee":

    Само един въпрос.
    Какво правим като минат нарушител и такава кола покрай теб и след 10км. ги видиш спряли и после попитаж в министерството за този случай и се окаже, че точно тогава не е работила апаратурата?
  • 99 Константин

    11 1 Отговор
    Какво се оплаквате и ревете, на изборите гласувахте ли, повечето не, на изборите за кмет коя партия спечели-герб. Така че няма да ревете сега, сега и данъците ще се вдигнат, за да се изплатят МПС на гавазите. Това е, ако бяхме гласували срещу герб, сега можеше да не са те управляващи, включително и на МВР и така. Но повечето са над нещата, сега няма да се оплаквате и да ревете, ще мишкувате. В даи (ИА АА) е същото.

    Коментиран от #148

  • 100 Ххх

    10 0 Отговор
    Мисля, на всеки нормален човек е ясно, че става въпрос за поредната врътка. Като предишната история с луксозните джипове, дето ловните стопанства закупиха уж да возят заможни клиенти. Пък после Тиквата си ги прибра за кортежа и сега си се разкарва с тях да инспектира магистралите. Така че, според мен вариантите са два - или колите реално ще се ползват от друг, или ще се направи някаква врътка за висока доставна цена и присвояване на част от парите, предполагам, немалка. Защото същата работа може да се върши и с коли на старо, които могат да бъдат закупени по цени от 10000 до 30000 лв. Да не изброявам конкретни марки, читателите са достатъчно запознати. Повечето модели с двигатели около 4000 куб. см. отговарят, а някои и значително превишават зададените параметри за мощност. Още повече, преди бях слушал оплаквания от полицаи, че разполагали с малко цивилни коли, които бандитите познавали. Ако купуваха коли на старо на ниска стойност и периодично ги подменяха, този проблем щеше да се избегне в някаква степен. А сега, ако тези 15 нови и скъпи автомобила действително ще са за нуждите на магистралната полиция, потенциалните бандити за колко време ще ги опознаят ?
  • 101 Хасан

    6 1 Отговор
    Защо тайната патрулка да е нещо повече от мен ? Аз ако имам един видеорегистратор и си карам в ограничението и ме изпреварят 2 дебил , единия е тайния не мога да подам сигнал с видео запис в КАТ , че два автомобила си правят гонка покрай мен ...или ..., че ни им разбирам дебилщината на тея . Колкото до колите тоз от пътна полиция дет обясняваше за колите в новините , хал хабер си няма от коли
  • 102 бай Тоско

    9 0 Отговор
    Така е, шефовете в МВР искат да се возят на скъпи и бързи коли! Защо да не си ги купят с държавни пари?
  • 103 699

    9 1 Отговор
    А е тоя Богдан Милчев кой точно го е упълномощил да ме представлява пред държавата, щото аз не съм?
  • 104 Гошо чешмата

    3 0 Отговор
    Кат го подпра с жигулата туй няя запали нека после ме гонят с катафалка
  • 105 СССР

    13 0 Отговор
    За сетен път се убеждавам, че тия дето ни "управляват" са пълни капути и бездарници. Сигурен съм, че тия са с основно образование и нисък, ментален капацитет. Направо са от "бавноразвиващото".
    Помислили ли са, че такива "цивилни" коли противоречат на закона?
    От къде ще знам, че ме гони полиция, ако автомобила не е обозначен? Ами ако са бандити, дето искат да ме убият? После на делото казвам, че съм забелязал "баровска" кола, дето ме переследва и за това съм дал газ и превишил скоростта. Кой ще докаже как е било? Не могат да ме накарат да спирам на всяка цивилна кола, защото ще се навъдят магистрални пирати,които ще имитират така наречените "бегачки" на кат и ще обират водачите.
    Тиквеник до тиквеник и между тях ТИКВА в тая държава.

    Коментиран от #106

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 отдържавнагерберскапоръчкапосладконяма

    5 0 Отговор
    Да им купят и дипломи-американски.
  • 108 Един

    4 0 Отговор
    Глупости на търкалета! Целта е съвсем друга : корумпираните ченгета да могат да догонват длъжниците си от "бизнеса" с персони от контингента. Но като се има предвид цената на возилата - май няма да са корумпираните ченгета , а техните началници!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Така

    4 0 Отговор

    До коментар #93 от "Eistee":

    И откъде знаеш че напомпано 1,9 със 400 коня не са направени всички тези неща които си описал, значи човек който е тръгнал да чипосва кола от 90 или 100 коня да е прави 400 + той много добре знае какво прави и естествено че няма да е със стокови карантии, пример едно пишлеме иска да си сменя стоковото турбо с по голямо, защото щяла да му върви повече дрънгела, добре казваш му цифра всичко включено работа части абе всичко, естествено келеша му се видя много и за капак като му казах че и скоростната му кутия няма да издържи, абе искам вика да го сложиш турбото, викам му о.к обаче после да не ми се жалваш.Значи за един месец тва момче смени две скоростни кутии, и накрая като му свършиха мангизите явно, се принуди да си сложи стоковото турбо, та затова ти казвам че щом ще правиш 400+коня, значи си наясно кво правиш и къде, а не пред блока с комшиите
  • 111 ЪРП

    11 0 Отговор
    " Нужните милиони ще дойдат от Фонд „Пътна безопасност”, в който се наливат събраните глоби от шофьорите нарушители, заснети с камери."
    БОЖЕ, СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА КОЛОСАЛНИ ТЪПАНАРИ!!!!!!!!!!!!!
    Я МИ КАЖЕТЕ , ВИЕ КОЛОСАЛНИ ТЪПУНГЕРИ ,КОИТО СТЕ РЕШИЛИ ДА СИ КУПУВАТЕ СПОРТНИ БЕГАЧКИ..........,ДАЛИ С ТЕЗИ МИЛИОНИ НЕ МОЖЕТЕ ДА КУПИТЕ НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ НОВОРОДЕНИ ДЕЦА В БЪЛГАРИЯ ДЕТСКИ СТОЛЧЕТА ЗА АВТОМОБИЛИТЕ И ДАЛИ ПО ТОЗИ НАЧИН НЯМА ДЕЙСТВИТЕЛНО ДА СПАСИТЕ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА СТОТИЦИ ДЕЦА В БЪЛГАРИЯ????????????????????
    ЕТО ПО ТОЗИ НАЧИН ТРЯБВА ДА СЕ ИНВЕСТИРА В ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ МИЛИОНИТЕ ОТ ФОНД "ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #124

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 вгв

    9 0 Отговор
    А не е ли по-добре да има качествена хоризонтална маркировка по пътищата, или там не е нашия човек???
  • 114 БОКО

    8 0 Отговор
    Поредното безумие на гробарите!
  • 115 дедо Шишарко

    8 0 Отговор
    За тези патрулки трябва да се назначат пилоти ,иначе катаджийчетата ще и разкажат играта за отрицателно време!
  • 116 Гост

    5 0 Отговор
    Golf R с 300 кс и 4х4 задвижване е 76 хиляди по ценова листа. Каквото и допълнително оборудване да му сложат за нуждите на КАТ цената е под 100 хиляди - една трета от исканите 300 хиляди. И за разлика от изброените по-горе марки няма да се набива на очи.
  • 117 Маьиот

    6 0 Отговор
    А заплати за пенсионирани полицаи и военни които са на двойна хранилка от 2016г.ще има ли?
  • 118 Бай Тошо

    3 0 Отговор
    черен петък нямали за тях
  • 119 kjl

    9 0 Отговор
    Някой другар по съдба сигурно има залежали някъде такива коли, които никой не иска и сега ще оправят бизнеса на човека. И той семейство храни и той на партията помага. Апропо, какво стана с розовите БМВ-та за армията ни?
  • 120 Мъдрец

    4 2 Отговор
    Когато в една държава най-важното стане милиционера, който очевадно нищо не работи а само рекетира и нарушава, тогава идва страшното.........върховете не могат, а низините не искат да живеят по старому...-Ленин. Който е чел навремето ще ме разбере, останалите.....при Любо Пенев!
  • 121 Шантава работа

    2 1 Отговор
    Ама ще се пребиете по тези хубави пътища с бързи коли, освен да ги взимате вие да си правите гонки
  • 122 Ами истината е.......

    6 0 Отговор
    Че , след като ,,народа" седи пред компютъра и размишлява на глас,то следващият път ще си купят и свръх мощни яхти,за да могат да се гонят власт имащите и по море и по реки и язовири!!А пък и ДАй Боже,по мощни шейни за разходко-гонене из Родните Балкани......

    Коментиран от #138

  • 123 Гост

    5 0 Отговор
    Оня ден по магистралата настигнах конвой с бронирана кола. Първата и последната кола от конвоя бяха VOLVO S80 T6 AWD. Има- няма 286 коня под капака. С малко модификации и премахване на ограничението на скоростта едва ли ще има джигит, избягал по магистралата...300 000 лв. за Мазерати...БЛА-БЛА-БЛА
  • 124 Jessy James

    3 6 Отговор

    До коментар #111 от "ЪРП":

    Не може да се прехвърлят пари от един бюджет в друг просто ей така, това са целеви финанси а не бюджетен излишък. Чешате си езиците само.
  • 125 Въпрос

    7 1 Отговор
    5 милиона!!!! Кога ще ги съберат тези 5 милиона??? То кой ще ги застрахова? А за поддръжката сметката ясна ли им е - разход на гориво, гуми , масла, сервизно обслужване.... май за година ще им трябва поне още 1 милион най малко.
    А ако ги експлоатират примерно 5 години, след тези 5 години какво ще е останало от тези милиони????
    Или сме късопаметни, като за всичко с което ни цакат ?????
  • 126 SDECHEV

    3 12 Отговор
    Задължително органите на реда трябва да разполагат със скоростни автомобили, особено в случаите на предотвратяване на тежки престъпления-отвличания ,грабежи и т.н. ,когато Убавците са готови на всичко за да се измъкнат. Тези коли играят ролята на изтребители прихващачи. Закупуването на тези МПС не изключва другите дейности - нови камери и настройка на АПИ камерите да мерят средна скорост. Без такива автомобили полицаите са пълни палячовци в извънредни ситуации. Безброй коментари на лумпени червени Хмери чета тук.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    ...и после полицаите пишат обяснения до побъркване или ОСЪЖДАНЕ за ,,нарушени джигитски ПРАВА
  • 129 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    охоууу...настигат го и...,,-пуу,ти гониш,джигит!!!,,.
  • 130 Мани мани

    6 0 Отговор
    Има толкова много конфискувани автомобили, да ползват тях за целта!
  • 131 Уахабаха

    4 1 Отговор
    То тия маломощни патрулки ги блъскат за добърден, а представи си някоя кола над 100коня... ще се избият. А за тия пари какво мисалят да купуват- ферарита? Тва да не сме дубай бе?
  • 132 kon6pirator

    4 0 Отговор
    Дали ще важи ЗЗДП за тези 15 хипер-патрулки или приближени на властимащите, ще си перкат с 250 по магистралите дори без включени черешки... уж гонейки михаля...
  • 133 2388

    5 0 Отговор
    има доста конфискужани коли дет могат да се ползват
  • 134 Вуйчо Митко

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Бачо Киро":

    А, ти пък ,шефчета,, щели да возят . В Ламборгини и Ферари , трудно ще се сгънат тия шефчета , трябва да търсят недоносени китайци-шофьори за тях, или максимум тегло на катаджията до 72 кг. Има и друго, тия ,,фърчила,, ще издухат резервоара за има няма 60-70 км по права линия , и ко прайм? Ще слагаме газова инжексия и удри ...ха ха ха
  • 135 Абе вие не прочетохте ли че тия коли ще

    2 1 Отговор
    са въоръжени с ракети земя-земя и затова ще са толкова скъпи. Както и Ф16, въпръжени с междуконтинентални балистични ракети.
  • 136 Komapak

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "Cabron":

    В тубата един американец сметна 25000 долара на година за Астън Мартин. Поддръжка, ремонти, застраховки и гориво. Със сигурност е скъпо удоволствие.
  • 137 Гост

    2 0 Отговор
    просто да използват някой от конфискуваните автомобили.
  • 138 Komapak

    2 1 Отговор

    До коментар #122 от "Ами истината е.......":

    Много вредни идеи даваш! Ами ако полицаите измислили тая простотия вземат да ти прочетат коментара? 😂
  • 139 кат хранилка

    2 2 Отговор
    Да купят 100 евтиняка небрандирани с камери по-добре.Пак сделка пълнеща нечий джоб.
  • 140 незнайко

    3 2 Отговор
    Не съм чул катаджия да е автомобилен състезател ! СЕГА И ТАКОВА УЧИЛИЩЕ ЛИ ЩЕ ОТВОРЯТ !!!
  • 141 МКостов

    2 2 Отговор
    Малоумници!!И как ще ги зареждате,като на партулките се падат некви смешни литри?И нали вдигат данъците на колите-уж за екология!Тия мощните наясно ли сте колко емисии отделят?Нещо не се връзва май!Това ще проработи токова,колкото проработи онова с включените фарове за намаляване на катастрофите-изобщо!!Само дето отделяме топлина и почерняват фаровете.
  • 142 БудаЛата

    7 0 Отговор
    Браво на Бургас, поставят светлоотразителни стълбчета по трасето Обзор - Бургас. Даже и при липса на маркировка и сняг, шосето ще е ясно очертано и нощем. С минимална инвестиция се извършва едно добро дело. И понеже има един Тиквоч, дто проверява и реже лентички, да дойде веднага да го спусна с една лагерна количка /не с джипката/ по трасето без наколенки и каска. в тая държава се трошат народни пари , начело с тиквоча, дето ги ръси от ръкава и крачола за да бъде харесван. Баста , Буда !
  • 143 Лорд Айвънхоу

    9 1 Отговор
    Аз също съм на мнение, че у нас няма условия за догонване на пътни нарушители и купуването на подобни автомобили е прахосване на средства. Точно за камери си мислех и то така, че за 5 милиона може да се опаше почти цяла България с камерови системи, чрез които в реално време да се засичат нарушители и служители да изпращат информация за нарушението до всички граници на страната, така че бесни джигити като румънците и турците при излизане от България, да им се връчват призовките, колите им да се спират от движение и по най-бързия и ефективен начин да се транспортират с белезници до най-близкия съд, както ще се случи примерно в Хърватия... Като се стигне до там да лежат ефективно в затвора един месец за превишение на скоростта с 30 км, ще се поспрат... Друг позитив на подобна камерови система - веднага може да се спре издирван престъпник преди да е напуснал българската територия... Изобщо, предпочитам България обсипана с камери за наблюдение в реално време из градове, по-големи села и основни пътни артерии, което повишава сигурността и почти не пречи на личното пространство и комфорт пред безконтролното ширене и дерибействане на разни самозабравили се престъпници. Нали е логично, че камерата снима една сива маса от автомобили с подобна скорост и само в случай, че скоростта се превиши фрапантно, автомобилът-нарушител се откроява...
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 hmhmhm

    3 0 Отговор
    То и без това пътната мрежа не ства пък и патрулки на кат не обозначени да увеличават трафика евала абе вие дето ги мислите тези работи как само глупости измисляте?
  • 146 Е*а си!

    2 0 Отговор
    Нисан 370z е под 80 000 базова цена. С доработките 150 000 да стане пак е на половина! Е*ба си!
  • 147 vasik atanasova

    6 0 Отговор
    АЗ СЪЩО МИСЛЯ ЧЕ ТОВА Е КОЛОСАЛНА ПРОСТОТИЯ ОТ КЪДЕТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ
  • 148 hmhmhm

    2 0 Отговор

    До коментар #99 от "Константин":

    Аз съм гласувал срещу герб но ако мислиш че не могат да си променят вота в тяхна полза си е твоя заблуда. Иначе на авомагистралите не може да се кара с кой знае с каква висока скорост само на някой участъци. И като се има предвид дупките бабуните и недомислените ремонти считай че си пътник. И колко време ще останат тези коли на кат ден два. Те нали те си наручават закона да не мислите че обикновенните хора летят с по 300км па на горе. Защото всяка нормална кола може да дигна 200км но не знам за какво се пънете за някакви коли с по 400кс и нагоре. Тази кола би трябвало да вдига 350км + което по българските магистрали си е самообииство
  • 149 бай Мите

    5 0 Отговор
    Нали купиха уж за ловните стопанства джипове,на които Боко си разнася задника,време е и полицейските шефове да се носят на луксозни коли нали бранят боклука в парламента
  • 150 тия са ненормални

    5 0 Отговор
    Кой ще плаща поддръжката на тази глупост?Смяната на маслото на повечето от тия коли е по няколко хиляди долара особено за ферари и се прави два пъти годишно.Дори и в София вече има болници които не работят защото не им плащат заплати.И кво,хора ще умират по улиците ама Ушевите ще се разкарват с ламборджинита и бугатита? Това е наистина гениална идея съпоставима с титаните на мисълта в някои африкански държави.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Порше

    1 0 Отговор
    А има ли кой да ги управлява тези коли, щото катаджиите със сигурност ще се избият с тях
  • 153 чичо

    2 1 Отговор
    Безкрайни са простащините бойкови!!!! Да се свети името , а дано и маслото Му!
  • 154 ПЕШО

    0 1 Отговор
    Само така , наще управляващи като са хванали овце е грехота да не ги острижат
  • 155 НАБЛЮДАТЕЛ

    2 1 Отговор
    И КАКВО ? ВСЕКИ ЩЕ НАТИСКА ГАЗТА,ДОКАТО НЯКОЙ СЕ ПРЕБИЕ,ИЛИ И ДВАМАТА . ТОВА Е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ,РОДЕНО ОТ ФИЛМИТЕ. ЩЕ ТРЯБВА БОЙКО ДА ИМ ПОСТРОИ И ВИСОКОСКОРОСТНИ МАГИСТРАЛИ,КАТО В ГЕРМАНИЯ,ДА МОГАТ ДА СЕ ГОНЯТ.
  • 156 възмутен

    4 1 Отговор
    Идеята за тези патрулки е толкова безумна и тъпа, че чак не ми се вярва да е дадена от нормален човек. Но от ГЕРБ само това може да се очаква.
  • 157 Дончо

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Хахо":

    Не виждам смисъл от подобни Коли. В България на АМ Хемус има три участъка от 0о 10 километра, където може да се вдигне над 140 км ч.
  • 158 Хексперт Мексперт

    1 0 Отговор
    Да усвоят едни пари, какво ли няма да измислят, Тая схема с бегачките е много перспективна за бъдещи присвоявания от обслужване, ремонт и скъпи резервни части, гориво, застраховки. Това е като в оная стара поговорка "На гол гъз, чифте пищови"
  • 159 някой от тълпата

    1 0 Отговор
    Хора,чудите се защо коли за милиони,а коледен бонус за депутатите от по 6000лв,а на пенционерите знаете ли колко са? 40 лева,само толкова за по 30-40 и повече години стаж,тази държава само толкова дава.А аз сега се замислям защо осигуровките ни са толкова високи,за да нямаме пътища,за да мизерстват родителите ни,но най вече за да пируват депутатите и всички клики от престъпници около тях,които вероятно не са малко.Очаквайте си празниците,няма да имате бонуси ,те ще се приберат в нечий джоб,но няма страшно 2020 ни очаква с още повече тъпотии.......Колко е нужно ,за да сме като гърците.....?
  • 160 Коментар

    1 0 Отговор
    Оставете на страна огромната цена на автомобилите и фактът, че някой ще прибере разликата в личното си чекмедже!
    Който е шофирал по родните "магистрали" вероятно знае, че винаги има изпреварващи със скорост сякаш вие сте спрели?! Някои от летящите пилоти наистина са обикновени хора, бързащи за някъде, но има и от онези свързаните с властта, които карат скъпи автомобили и знаят, че над тях има чадър!!! Та въпросът ми е, ако идеята на кат се реализира, дали ще погват всеки нарушител със скъпо возило, или ще го проверяват първо чий човек е, а после ще гонят само безчадърните???!!!
    Знаем как се случват нещата в държавата ни!
    За това по-добре за тези пари да сложат камери навсякъде, отколкото да застрашават пътуващите, гонейки нарушител!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове