Last news in Fakti

5 Декември, 2019 09:39 5 608 59

КАТ: Ето как ще ловим джигити със суперпатрулките

  • суперпатрулка-
  • суперпатрулки-
  • патрулки

Колите ще бъдат оборудвани и с необходимата техника за извършване на пълна проверка на водача на автомобила и пътниците в него, както и налагане на глоба веднага

КАТ: Ето как ще ловим джигити със суперпатрулките - 1

МВР купува 15 високоскоростни автомобила от различни марки. С тях ще се осъществява скрит контрол на движението по пътищата. Обществената поръчка вече е обявена. Новите автомобили са част от стратегията на "Пътна полиция" за справяне с агресивните шофьори. Всеки ден над 2400 автомобила са засечени да се движат с превишена скорост по пътищата в страната.

Кола, летяща по магистрала "Тракия" със завидните 237 километра в час, засега е рекордната находка на камерите на пътна полиция. Все повече са и сигналите за шофьори, които шофират агресивно.

"Тормозят хората, в смисъл карат с много висока скорост, настигат ги, започват да ги притискат. И нашата идея е със закупуване на немаркирани автомобили, които са достатъчно мощни да бъдем актуални на всички промени", коментира пред БНТ Звезделин Колев, началник - отдел "Пътна полиция" - ГДНП.

"Те ще са оборудвани с всички системи за заснемане на скорост, да може да се направи снимка, да може да се направи видеоклип. Да може при заснемане на определено нарушение, да се настигне водача, да се включат на задното стъкло надписи "полиция" и "стоп", стрелка и да се отбие водача", коментира още Колев.

Колите ще бъдат оборудвани и с необходимата техника за извършване на пълна проверка на водача на автомобила и пътниците в него, както и налагане на глоба веднага. Ако шофьор, стане свидетел или жертва на агресивно движение на пътя ще може да подава сигнал и такъв автомобил ще бъде изпращан към мястото.

"При установяване на този тип "джигити", хора, които се движат от лента в лента. С действията си са доста опасни за себе си, за другите водачи, вече ние ще се включваме и ще взимаме отношение", допълни Звезделин Колев.

С тези автомобили ще се засичат и нарушения от страна на водачи, които не са български граждани. Те ще бъдат спирани и глобявани на място. Така от "Пътна полиция" казват, че ще повишат събираемостта на глобите наложени на чужденци.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    48 5 Отговор
    ШефЪ на КАТ да иска от корумпираните си колеги скъпарски и бързи коли!!! :(
  • 2 ШигиЛовитеЗаМаркучА

    48 7 Отговор
    Щом простия народ плаща що дане си купят и лаюборджинита ма от новия модел
  • 3 Еви

    79 4 Отговор
    И вместо един малоумник с 250 ,че станат двама като се подгонят за по безопасно .

    Коментиран от #9

  • 4 русенец

    54 3 Отговор
    Няма ли да ви е по-евтино (да НИ е по-евтино) вместо да трошим 4 милиона, да учим не много интелигентни ченгета как се управлява спортен автомобил просто да ползвате записите от регистраторите в колите? На тях има час, координати, скорост и изобщо всичко, което е нужно за да глобиш някой, който е направил простотия на пътя. Поне така е в Германия.
  • 5 Valio

    35 3 Отговор
    Тия що не си вземат болиди от формула 1?????
    Нали след три дни всеки ще им знае тайните патрулки.
    После ще почнат да реват че им знаят колите и ще трябва пак да ги сменят.

    Коментиран от #13, #18

  • 6 Щяло

    32 6 Отговор
    Да пише на задния прозорец полиция стоп. Ами ако не може да ме изпревари как ще го видя този надпис

    Коментиран от #31

  • 7 Хайл

    38 0 Отговор
    Особено да спират тези с румънска и "немските" мюмюни, че сума ти народ изпотрепаха и никой нищо не им прави,даже и ги лекуват за сметка на мен и другите четящи тук
  • 8 гост

    53 3 Отговор
    В Германия с неограничените магистрали обикалят с дизелови пасати, имат няколко поршета и конфискувани и преоборудвани. У нас ще купуват нови и скъпи коли. Ами промени закона, за да може да конфискуваш коли на джигити. Кара със 100км/ч над ограничението, или над 1.5 промила и др. прибери му колата, прати я за 2х.лв да я оборудват и я пускай, ще харчи гориво, но няма да си дал 200х.лв за нея. Сега ни обясняват, че трябва да даваме още от данъците, на фона на пълната неефективност към сегашния момент, макар че имат вече нови коли и кия, и грейт уол, рядко се срещат вече астрите.

    Коментиран от #35

  • 9 ???

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Еви":

    Ама един малоумник ще мине само от едната стрина. Когато са два втория може и да не те види, а ти е почти сигурно, че няма да го видиш.
  • 10 Логик

    54 2 Отговор
    Не мога да схвана логиката тук.
    Значи, а си карам с 275 км/ч и изведнъж виждам ,,че ме настига друг идиот, който кара дори по-бързо от мен. Колата му е скъпарска и по нищо не личи, да е полицейска.(ще проличи, когато ме изпревари и отзад светне СТОП) Значи може да ме преследват бандити, за да откраднат моята кола или по някаква, друга причина. Съответно давам газ и започва преследването. И по тоя начин, някак си ние подобряваме пътната безопастност ?!?!
    Ве мислите ли,, че тоя дето кара кола с 300 км/ч ще го изплашите като го хванете и глобите да кажем 5000 лв.? Аз не мисля.
    Значи нещо друго се крие тук в тая сделка.

    Коментиран от #19

  • 11 Admin

    26 0 Отговор
    Ти тия ги изпотрошиха, а не ми се мисли с мощните какво ще стане.... Още преди първата акция ще има тотализирани "бегачки".
  • 12 Ивайло

    34 1 Отговор
    Тия нещо взеха да се въобразяват на ченгетата от NFS Most Wanted!!! Ама се въобразяват с НАШИТЕ пари!!! И така сигурно ще е супер безопасно - един луд лети с 200 и още 3-4 по него и шарят из трафика!!! Луда и напълно ненужна работа!!! Направете камерите на ТОЛ системата да засичат и скорост, покрийте навсякъде и да има събираемост на глобите и ще мирясат!!!

    Коментиран от #58

  • 13 Това е схемата

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "Valio":

    Нали като излезе нов модел бугати вейрон трябва да го купят за шефчето с народна пара обаче.
  • 14 Народа е казал по добре дъщеря курва

    9 3 Отговор
    Отколкото син ушеффф
  • 15 Да ама не

    17 0 Отговор
    За какво са им тези гонки и супер коли. Един радар или камера в патрулката снима се номера и строги закони после за собственика.
  • 16 Има един ушеф в бгто

    13 2 Отговор
    Който кара служебен нисан Gtr. Но добрата новина е че народа емигрира все повече от тая кочина.
  • 17 Димов

    17 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Тормозят хората, в смисъл карат с много висока скорост, настигат ги, започват да ги притискат. -------- И вие ще се включите в този тормоз, като ги подгоните и станете поредното камикадзе, заедно с тях.
  • 18 Plameni

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Valio":

    Не се притеснявай ,след като изтече гаранцията ще ги сменят с нови
  • 19 Хайл

    8 9 Отговор

    До коментар #10 от "Логик":

    А ти защо караш с 275 при 140 ограничение,да не си с 2 чифта ташаци? Заради такива като теб стават белите и после друг ти е виновен
  • 20 Гост

    10 1 Отговор
    Никакъв ефект няма да има. Просто повечко рушветчета на място за КАТ.
  • 21 Тоя мангала с ламборджинито ги направи

    7 1 Отговор
    На Пусита. Са кво ламборджинита ли трябва да се купят.
  • 22 Димов

    25 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: със закупуване на немаркирани автомобили, които са достатъчно мощни да бъдем актуални на всички промени -------- Не ни трябвате да сте актуални! Не сте вестникари. Трябвате ни ефективни, а мощните коли в ръцете на нискоинтелигентните ви катаджии не ви правят такива. Правят ви опасни.
  • 23 гост

    4 5 Отговор
    " съвсем чистокръвен българин трябва да е този Тотьо Чушката — все мърмори, все критикува, все не харесва и никой с нищо не може да му угоди.”Чудомир .Ами искаме нещо да се направи,след това мърморим, ама защо така го правите.Правят го както го могат.
  • 24 Димов

    15 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Те ще са оборудвани с всички системи за заснемане на скорост, да може да се направи снимка, ------- А снимките от камерите не стигат ли? Или по-точно - не стигат доникъде?
  • 25 Димов

    17 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Да може при заснемане на определено нарушение, да се настигне водач ----------- Как гарантирате безопасността на останалите участници в движението, ако джигита не спре и си спретнете гонка?
  • 26 Димов

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Колите ще бъдат оборудвани и с необходимата техника за извършване на пълна проверка на водача на автомобила ----------- Това не го ли правят и ТОЛ?
  • 27 Гербестан

    8 0 Отговор
    Нищо няма да се промени боКопомазаните мутри, мутреси и герберасти, ще продължат да си джигитстват, защото ги закриля БОКо ! Катаджиите имат специален пропускащ радар за тях така да се каже те ползват стелт система !
  • 28 Димов

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ако шофьор, стане свидетел или жертва на агресивно движение на пътя ще може да подава сигнал и такъв автомобил ще бъде изпращан към мястото. -------- Докато пристигне този ваш автомобил, нарушителят ще е минал пътя от София до Бургас.
  • 29 Димов

    22 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: С тези автомобили ще се засичат и нарушения от страна на водачи, които не са български граждани. ---------- А сега не ги ли спирате? Ако не - защо? Какво пречи, при заснемане на нарушение от пътен радар/камера, на чуждестранен автомобил, информацията веднага да се препраща до ГКППтата. При опит на чуждестранният автомобил да напусне страната, няма да го пускат, докато не си плати глобата. Информацията за обмяна на данни става за секунди, и е въпрос на софтуеър, който ще е 20 пъти по-евтин от тия, нови коли, и ще е 150 пъти по-ефективен.
  • 30 Гошко-шофьорчето

    20 0 Отговор
    То, идеята е хубава . И джигитите, и чужденците. Ама .... Имам чувството, че някой е прекалил със сериалите. След като са засекли над 2400 нарушители на ден, само липсата на ''бегачки'' ли е отсъствието на 2400 акта. И това, с подаването на сигнала, изпращането на място и залавянето, малко ми прилича на приказка за 5-6 годишни.

    Коментиран от #33

  • 31 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Щяло":

    Явно ще сложат и на предния прозорец огромен надпис :))))

    Коментиран от #37

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Димов

    11 0 Отговор

    До коментар #30 от "Гошко-шофьорчето":

    Правилно! 2400 акта на ден предполага 2400 глоби на ден. Къде са парите от тях? Кой трябва да ги събира и защо не ги е събрал?

    Коментиран от #38

  • 34 Димов

    11 0 Отговор
    Като чета описанието на колите ми се струва, че САЩ искат да ни пробутат старите си патрулки с компютъра в тях, и ние сме клекнали да ги купим за луди пари, също както купихме старите им самолети.

    Коментиран от #40

  • 35 Дааа...

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Така е. Ама хората са изградили полицейски пунктове на всички скоростни отсечки, имат 100% мобилност и пасати 6та серия са достатъчно мощни, бързи и евтини. Само ние сме по-богати от тях да купуваме спортни модели! Проста работа. Достатъчно е да оборудват патрулките с необходимата техника като тях, да имат единна система с достъп на данните на всички регистрирани автомобили, да проверяват в движение кой е собственик, има ли платен данък, гражданска, преглед, нарушения, задължения,присъди, опасен ли е и всичко до девето коляно. И на лице предоставило автомобил без пълномощно двойно по-голяма глоба, да не се оправдават после един с друг. Така е в Германия ама ние къде сме? Пак ще се усвояват пари от гладния гръб на хората за съжаление... В цяла Европа хората са намерили начин да се справят с джигитите, само ние мислим как да скраднем повече и как да измислим по-безумни начини за това. Въобще вярва ли някой на глупостта им?
  • 36 Кой ви дава право

    19 0 Отговор
    Кой ви дава право да харчите от нашите пари за скъпи коли.Докато нашите майки и бащи гладуват.250лв.минимална пенсйя ,а вие ще пренасяте наркотици в скъпите коли.Продажно полицейско правителство.
  • 37 ....

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "Димов":

    Да бе може, аз пък ще си сложа на моя заден прозорец надпис да ме фанат за оная работа
  • 38 Гошко-шофьорчето

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Димов":

    Сложи ги средно по 100лв. Ето ти, четвърт мил./д.
  • 39 Гост

    11 0 Отговор
    Народа определя как да му се харчат парите. У нас народЪ е тъп като калинка и затова политиците си правят каквото искат и определят как да му харчар парите. КАТ не са виновни - те могат да искат и совлка да си купят да снимат магистралта от Луната. Политиците им разрешават какво да си купят с нашите пари.

    Коментиран от #46

  • 40 -...-

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Димов":

    Ха-ха. Стари патрулки, ама ''нов внос'' :-)
  • 41 до Димов

    12 0 Отговор
    Задаваш правилните въпроси, но няма да получиш никакви отговори. Личното облагодетелстване е приоритет за всеки властимащ в България! Така те са силни, наперени, богати, безскруполни бих казал... Ще гонят джигити!? Те си ги създадоха, отгледаха, поощряваха, радваха им се, ми те са тяхни рожби... Кога ще разберат, че децата са нашето бъдеще.? Те и тяхното възпитание, образование, здраве, морал, трудолюбие са важни! Как ще стане като всяко момче иска да е мутра, футболист или "бизнесмен" а момчетата фолк певици или кифли? Те не инвестират в нашите деца, а ги опорочяват. Така е според мен...
  • 42 Георги

    1 0 Отговор
    София ми е Дубай.

    Коментиран от #45

  • 43 Брах ви лайката гербаджийска

    7 0 Отговор
    А тия моьъци от гроб кал ще обеснят сумата за гориво на тия бегачки и подръжката им, защото не всичко птиключва с една покупка, после има още много помпене да помпите народа заради някакеи си уж джигити койъо лесно може да ги снимате, да ги намерите и да им вземете книжките и без коли за 300 бона народна пара +разходи за подружка и гориво на тия бангий а щяхме да пазим природата и въздуха чисти хахаха

    Коментиран от #44

  • 44 Нема страшно

    5 0 Отговор

    До коментар #43 от "Брах ви лайката гербаджийска":

    Не бой се за природата. Ще ги 'метнат' по магистралите на 'тройна езда' и за 2_3 месеца ще им 'стопят лагерите' :-) После ще ги раздат по РУ за 'представителни' и пито-платено. След още месец-два, няма да помним, че ги е имало.
  • 45 Да и схемата е изключително сложна

    7 0 Отговор

    До коментар #42 от "Георги":

    Но също така и изключително проста. Плащат на мауглито с ламборджинито да мине с 300 по великите като китайската стена магистрали на ББ да се сърдаде паника и после хоп трябва да се купят ламборджинита и ферарита. Изпуснахме го щото нямаме.
  • 46 Добра идея

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Да си купят сателит и да снимат магистралата от космоса. Къде ще избягал тогава ти джигит нагъл и проклет.

    Коментиран от #48

  • 47 Сър Стенли Ройс

    0 1 Отговор
    Да застават
  • 48 Бързаш

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Добра идея":

    След ''резачките'' ще пробваме с дронове - с блокировка на електрониката. Като потрошим и тях, следва сателита. Пари, има.
  • 49 Диамантената ръка

    5 0 Отговор
    Ще ги изпотрошат, ще се пребият с тия коли и това ще е. А освен покупката трябват и пари за поддръжка, ще стоят като паметници на поредната простотия...
  • 50 Шоо

    5 0 Отговор
    Аве друго си е да спиш зад някой храст у луксозна спортна патрулка.

    Коментиран от #51

  • 51 RECARO

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "Шоо":

    Не става. Седалките са неудобни.
  • 52 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    2 0 Отговор
    От сега мога да ви кажа какви ще са автомобилите. Skoda Superb lll TSI 272hp За около 100к ѝ още 200к за дооборудване🤪🦊🤪🦊🤪🦊🤪🦊

    Коментиран от #54

  • 53 Мунчо

    2 0 Отговор
    След като кола на престъпници ми засече пътя и спре, превантивната мярка е аз да ги гръмна първи... а това че ще причисляват "полицаи" на престъпници изобщо не ме притеснява.
  • 54 Иво

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Б.МЕТОДИЕВ. Б.":

    Нещо такова ще бъде, тук всичко, което се плаща с народна пара е "мнооого скъпо". Сигурно ще ги оборудват като "Астон Мартин" за агент 007.
  • 55 Димов

    1 1 Отговор
    Дават ли си сметка, че така всеки бандит може да те догони с една лампа "полиция", да те спре и да те направи новина за сутрешната крими хроника?

    Коментиран от #56

  • 56 До димов

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Димов":

    Абе да те питам от Пловдив ли си
  • 57 112

    1 0 Отговор
    вероятен победител от поръчката кия стингър. все пак трябва да направим оборот на прасчо. цена на най високото ниво обурудване 115 хиляди. хиляда за лампи и сирени. пет хиляди за камери. хиляда за хубав таблет. двеста лв за радио станция. ами докарахме ги до 320 хиляди бройката. с отстъпката за поръчка на едро.
  • 58 Смешника

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ивайло":

    Ами какво става с поддръжката? Какво следва? Една камара пари-годишно(за поддръжка)! Пак от нашите данъци!За да може някакви олигофрени да си мерят пи...те по пътищата?! Полицай с BMW е по опасен от циганин с каруца!
  • 59 ТИР

    0 0 Отговор
    Как не Ви е срам,эасичат в повечето случаи на места с Безмислени Ограничения от 30,40,60 км,По малки Градчета има 1 линейка и 10 патрулки с радари,това ли е начина эа грижата към Хората,,?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове