Last news in Fakti

9 Декември, 2019 16:55 7 245 27

Ивайло Цветков-Нойзи: Борисов е като Левиатан до ''Демократична България''

  • борисов-
  • левиатиан-
  • до-
  • ''демократична българия''-
  • коментар-
  • ивайло цветков – нойзи

Въпреки относително слабата си образованост, той ще управлява буквално докогато си иска и това ще е логично", изрази мнение Нойзи за бъдещето на Борисов.

Ивайло Цветков-Нойзи: Борисов е като Левиатан до ''Демократична България'' - 1
Снимка: btvnovinite.bg

"Демократична България" крещи срещу статуквото, но някои от нейните представители тайно съглашателстват с властта'', това заяви в ''Тази сутрин'' по bTV културологът и журналист Ивайло Цветков-Нойзи.

Той уточни, че не може да обвини директно никого, но съглашателството може да се усети по някои действия на определени хора в това политическо обединение.

"Всички тези хора ги постави до премиера Борисов. Той изглежда като Левиатан до тях. Въпреки относително слабата си образованост, той ще управлява буквално докогато си иска и това ще е логично", изрази мнение Нойзи.

Според него основният проблем в "Демократична България" е липсата на лидерство.

"Там цари идеологически миш-маш, хората се объркват. Първата работа на лидера е да обединява, а не да разделя. Фейсбук не е място да се прави политика. Мястото е на терен. Да отидеш при едни хора и да ги питаш от какво имат нужда, какви са им проблемите. Те, уви, не го правят", продължи с критиката си към ''Демократична България'' Ивайло Цветков.

Според него в "Демократична България" има: "културен дисонанс между общността и избирателите, за които ми е жал".

"Те или не гласуват - омерзени, разочаровани. Или се изгерберастяват'', добави той.

Аз много съм помагал там. Но вече нямам нищо общо с тях. Има нужда от истинско дясно за всички тези избиратели", коментира още Нойзи.

Той коментира и темата за партийната субсидия, започвайки с това, че: ''Йордан Цонев е прав, че приемането на партийна субсидия от 8 лева е реверанс към БСП, защото те трябват на премиера Бойко Борисов за гласуването на бюджета.''

Политическият анализатор и културолог е категоричен, че партийна субсидия трябва да има, но въпросът е какъв да бъде нейният размер. Това обаче трябва да се реши след експертен анализ, смята той.

Има два подхода към въпроса за партийното финансиране – популистки модел, чието проявление е било видно в зададения за субсидиите въпрос на референдума, и експертен модел, който е за предпочитане, въпреки недоверието, което се е настанило срещу експертите в обществото, счита Нойзи.

Според него няма реална обосновка защо е било прието субсидията да бъде 8 лева, след като в Германия е 1 евро. Той обаче отбеляза и факта, че там (бел. ред. Германия) избирателите са много повече.

Ивайло Цветков представи една ''странна идея'' как да се контролират харчовете на партиите – парите от субсидията да остават в държавния бюджет, а финансовият министър да осребрява фактурите, представени от политическите сили. Така ще може да се контролира в известна степен доколко правомерно са изхарчени парите.

''Нормално е по-малките партии, с по-слаби изборни резултати, да получават по-малко'', отбеляза културологът Ивайло Цветков.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 VVV

    8 1 Отговор
    Остави тя ,ами Тръмп иска да премахне СТО ;) И тогава хамериканците да разчитат на корпорациите си в международната търговия. Могат да ни натискат да не купуваме от Германия например . Ще стане интересно ;) На ЕС то ще му се види края.
  • 3 Йосарян

    26 7 Отговор
    Тиквата ще управлява до последният главанак изостанал на територията. И какво политиканстване ще е. Но първо Трябва да се Краде! 2ро да се Краде. И 3то за внуците ни да има Дългове. Само че ние няма да иаме внуци. АМИН.

    Коментиран от #16

  • 4 Behemoth

    12 7 Отговор
    И футболен коментатор е даже ...голем .....ама не става за ПРЕМИЕР щото половината му думи трябва да ги търсиш в речника и то не само българския...
  • 5 Petko

    6 3 Отговор
    Това зависи от Господ, а планове всеки си прави и сметки без кръчмар. А по-леко с лизането на петички, че кръчмарят е друг.
  • 6 Рошко

    5 8 Отговор
    Харесвам го като футболен анализатор
  • 7 Нафърфорий

    4 1 Отговор
    Помощи бог, другарят Борисов да управлява до 2059 година !!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гробаджии

    23 3 Отговор
    Боко тиквата управлява с макс. 1/3 гласове от макс. 1/2 гласували. Управлява благодарение на некадърност, безкруполност, алчност и корупция, които тотално отвратиха хората от изборите. Успя да се докопа до някои политически парти, използва ги, извади им някоия и друга кирлива риза (не че са много стока) и отврати хората от всички партии. Така остават да гласуват само неговите схемаджии, които точат държавни и общински пари, хрантутниците по общини, министерства и ведомства и някои и друг купен цигански вот. Ще управлява докато народа не се вдигне и не го измете заедно със съдиите, прокурорите и тъпите ченгета.

    Коментиран от #26

  • 10 Трайчо Трайков

    10 1 Отговор
    Много ми е сладко докато крещя срещу статуквото да си лапам десетки хилядина месец от общината. Крещете и вий!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Смехурко

    4 6 Отговор
    Великан в сравнение с руското жуже!
  • 13 до 9

    5 1 Отговор
    Така де!Я, сега излез и ги омети всички, да не забравиш депутатите,администрацията,колекторите ,търговците, арендаторите,банкерите ,адвокатите!Абе, всички за които се сетиш!
  • 14 Зайко Байко многознайко

    7 3 Отговор
    Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи. 2009 , обещанието ма ГЕПИ ( герб ) , беше , че първо ще се заемат с Доган , но излъгаха , както лъжат и сега! Мерзавски ибрици безродни. Единственито успокоение на нас , които скачахме като маймуни по площадите е следната поговорка : " Ковчегът няма джобове"
  • 15 смешно е

    6 2 Отговор
    Културолог е неразбираема професия. Поне за обикновенните хора . За много образованите има вицове. Извинявайте ако съм обидил някой , защото съм обикновен инженер.
  • 16 стоян

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Йосарян":

    До 3 ком -А ти какво предлагаш =за кумунягите ли да гласуваме

    Коментиран от #17

  • 17 Йосарян

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "стоян":

    Нагледно е, че за когото и да Гладуваш е все тая. Какво не е ясно в Геноцида? Просто матрял.
  • 18 Кой68

    4 1 Отговор
    Говори с конкретни действия и факти.Стига с тия недомлъвки и мъгляви дърдорения?
  • 19 Чичак

    3 7 Отговор
    Бойко е велик

    Коментиран от #23

  • 20 важно изказване

    3 0 Отговор
    Общи приказки на килограм. Ама важното е ,че казал - Публикувано във факти.бг: Въпреки относително слабата си образованост, той ще управлява буквално докогато си иска и това ще е логично". Това е най-важното.
  • 21 Бай Шиле

    4 2 Отговор
    Докато Курна Импексова и Генерала ГНОМ са "алтернативата", Боко Тиквата ще векува начело на държавата.
  • 22 Яна

    5 0 Отговор
    Единственото, което крещи "Демократична България" е дайте ни власт и пари!
  • 23 baihui

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Чичак":

    B.B. IS PEDAL !!!
  • 24 Калин

    3 1 Отговор
    Демократична България си гледат частните интереси и тези на кръга олигарси около тях, начело с Прокопиев.
  • 25 Галя

    4 0 Отговор
    Демократична България са политическо недоразумение…

    Коментиран от #27

  • 26 Попа

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гробаджии":

    С фатмаци и приватезатори държава не се управлява автора явно е завършел висше в сусурлево защото му личи
  • 27 Ново

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Галя":

    Като видеш лидера ще се сетиш за членовете
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове