Last news in Fakti

29 Декември, 2019 12:41 1 900 22

Нинова поиска среща с Гешев заради водната криза в Перник

  • корнелия нинова-
  • иван гешев-
  • перник

Премиерът постоянно прехвърля вината на ВиК дружеството и на общината, но е факт, че въпросното дружество е пускало водата само след направени заявки и разрешение от министерството, т.е. отговорността е и при министрите, смята лидерът на БСП

Нинова поиска среща с Гешев заради водната криза в Перник - 1
Снимка: Пресцентър на БСП

Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с кмета на Перник Станислав Владимиров, кметове на населени места, общински съветници и граждани във връзка с кризата с водата, съобщиха от пресцентъра на социалистическата партия. Тя заяви, че три са темите, които хората са поставили и очакват реакция от БСП като партия и парламентарна група.

“На първо място поставиха остро въпроса за отговорността - кой е отговорен за тази криза в Перник. Те не приемат липсата на информация по разследването, поради което поех ангажимент още днес да поискам среща с главния прокурор Иван Гешев и да разбера докъде е стигнало разследването. Премиерът постоянно прехвърля вината на ВиК дружеството и на общината, но е факт, че въпросното дружество е пускало водата само след направени заявки и разрешение от министерството, т.е. отговорността е и при министрите”, обясни Нинова. След разговор с главния прокурор, стана ясно, че срещата ще се проведе на 6 януари.

На второ място хората поставиха въпроса с дългосрочна програма за подмяна на водопреносната мрежа в града, на довеждащите водопроводи и на пречиствателните станции. “Правителството да изпълни обещанието си за тази подмяна. По думите на специалисти това ще отнеме години. Положението е бедствено, предстоят тежки месеци и това, от което имат нужда хората, е вода. Затова ме помолиха и поемам този ангажимент да подпомогнем национална кампания “Дари вода за Перник”. Обръщам се към всички - да бъдем съпричастни с перничани”, каза още Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 И правилно

    10 3 Отговор
    Така трябва! Но трябва също така Нинова да ми припомни какво инвестираха във водоснабдяването, че нещо не мога да си спомня.
  • 3 Не ви е срам

    11 3 Отговор
    Ей, не се засрамихте! Всички партии гледате да извлечете дивиденти от нещастието на перничани. Един ще прави водопровод, друг иска среща с главния прокурор. Сега и други ще ревнат с евтини популистки лозунги, но...Проблемът не е от вчера(не се е случило внезапно природно бедствие), а е от дълги години, в които управляващи и опозиция сте могли да направите нещо ползотворно. А сега всички сте много загрижени!
  • 4 onq s konq

    11 11 Отговор
    Нинова и Електората й бяха ВЪРЛИ ПРОТИВНИЦИ на назначаването на Гешев за Гл.Прокурор.Сега СЪЩИТЕ ТИЯ искат да се срещат с Него и ДА ГО МОЛЯТ да ги Напои?!!
  • 5 СЛАВИЯ

    6 5 Отговор
    среща на олигарси гарван гарвану око не вади
  • 6 До кмета на Перник

    9 2 Отговор
    Кмете,мразя комунистите и караилиев,но за това ,дето искаш да направиш за перничани шапка ти свалям !!!
  • 7 Лекар БГ

    3 1 Отговор
    Правилно,Нинова.
    На 31-ви февруари/ти да видиш/,Гешев ще разпореди оставка на крадливото и бездарно Правителство.
    И 72 часа за НЕНО и ПЕТЯ.
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 7 Отговор
    проблемите стръбите на град ПЕРНИК СА ПОЧНАЛИ от далечвата 1953 година
  • 9 Тошко

    1 5 Отговор
    В предишен мандат кмета Владимиров е допринесъл много за безводието, като не е сменил нито една тръба в Перник! Оставка на кмета - манекен!!!!
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    мутрите ги създадоха бкп
  • 11 Васил Левски

    5 0 Отговор
    -..Дайте вода на Перник.Супер! Крадците, откраднали пари, пак ще дават пари! крадци иззеха властта в цялата страна!
  • 12 ивайло

    3 0 Отговор
    Това ще продължи завинаги! Докато всички хора не излязат на улицата. И прогонват крадците от властта.
  • 13 Техноимпекс

    2 3 Отговор
    Българите чакаме Гешев да поиска среща с Нинова
  • 14 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    " БЪЛГАРИЯ ЦЯЛЯ СЕГА НАЗИ ГЛЕДА ... АКО БИ БЕГАЛИ ...ДА МРЕМ ПО-ДОБРЕ " !!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ НИ Е ПЪРВАТА ТАКАВА КРИЗА - В1983Г. ; И 199? /3-4/ , А ТОГАВА / ПРЕДИ АМЕРИКАНЦИТЕ/ РАБОТЕХА 7 ТЕЖКИ ЗАВОДА И БЯХМЕ НАД 120 000 ПРЕКРАСНИ ПЕРНИЧАНИ ЗА ВОДА !!!!!!!
  • 15 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    " БОНДЖОРНО КАРО МАФИОЗО ...ОТ ПЕРНИШКАТА МАФИЯ ПРИВЕТ... ОТ ПЕРНИШКОТО КМЕТСТВО СА МАНГИЗИТЕ ... ОТ ВАС СА -ВОДО-ВОДОЛАЗИТЕ " !!!
  • 16 Дон Чико

    1 1 Отговор
    Корно, как е, делкате ли милиончетата от по 8 лева на брава овца? Стрижете здраво това стадо, малко му е.
  • 17 Patriot

    2 0 Отговор
    Всичко е бетонирано,какво се напъвате? Предпоставките от «Капитал» на Маркс са налице,ама Иван Вазов го е казал за народеца,така че,какво очаквате?
  • 18 Другия с коня

    1 2 Отговор
    Не мога да разбера...Нямат вода или имат вода но в някакъв Режим.....Значи Имат водоснябдяване,но баналено,заради течове и аварии....Ами измакайте да се отстрани проблема,Винкели....90те 1 милион в София бяха на режим....Някой сваляше ли Жан Виденов....Мого чувствителни тези Граовци....
  • 19 Стига бе

    3 0 Отговор
    Окрадохте в задкулисно съглашение парите за здравеопазване, за да събираме капачки за кувьози и да пращаме дарителски СМС за операциите ма българските деца. Тридесет години крадохте от парите и на ВиК дружествата и сега като рухна всичко какво правите? Чакахте повече от два месеца да мъцнете, че има виновни министри и да обявите нова дарителска кампания. 8 лева на глас ли беше най-силната победа която извоювахте като народни представители? И не питайте Гешев, който е единственият кандидат за поста си от около 7 милиона българи, а питайте арменският поп. Той поне не е бил единствен кандидат за семинарията и по може да свърши каквото и да е.
  • 20 432

    1 0 Отговор
    Както винаги, трябва да се стигне до криза да се решат проблемите. Вероятно "управлението" на ползването на язовира е било хишнически, с надежда за достатъчно валежи. Природата помогна на Перник и сега най-после ще имат нови водопроводи и т.н. Колкото за Нинова се сещам за един "съвет" даден ми от адвокат: "нямаш шанс да спечелиш и те съветвам да му правиш пакости и номера". Като юрист Нинова го знае и прави точно това откакто се е цвъкнала в политиката.
  • 21 сам

    0 0 Отговор
    Водната криза в Перник настъпва след ремонта на стената ако той изобщо е завършен. Как е ремонтирано, колко и на кого и от кого е платено- това не се коментира! Има ли смисъл да гадаем защо не се коментира? А течове, загуби и "отклоняване" на питейна вода за други нужди е имало мнооооого преди кризата и водата е била достатъчна.
  • 22 12345

    1 0 Отговор
    БCП, a и вcички пaртии e дoбрe дa взeмaт примeр кaк cътруничихa и кaквo пocтигнaхa пoлитицитe в Ceвлиeвo зa тeзи 30 гoдини. Вървeтe тaм нa oбмянa нa oпит. Зa тeзи, кoитo нa знaят, пoлитицитe в тoзи мaлък грaд ce дoгoвoрихa в нaчaлoтo нa прeхoдa зaeднo дa рaбoтят зa грaдa и зaeднo дa гo ръкoвoдят. Грaдът в прeхoдa дo ceгa e имaл caмo двa прoблeмa: нeдocтиг нa рaбoтнa ръкa и кoгaтo тaкaвa ce нaбaви ce пoлучи нeдocтиг нa жилищa. Вървeтe и вижтe кoлкo cтe жaлки, живкoвcки нeдoнocчeтa.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове