Last news in Fakti

29 Декември, 2019 18:07 2 818 12

Нинова: Институциите прикриват геноцида в Бобов дол

  • корнелия нинова-
  • бобов дол-
  • тец-
  • бсп

Местни жители връчиха на Нинова подписка срещу замърсяването на околната среда от ТЕЦ “Бобов дол”.

Нинова: Институциите прикриват геноцида в Бобов дол - 1
Снимка: Пресцентър на БСП

Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с кмета на Бобов дол Елза Величкова, с кметове на населени места от общината, общински съветници и жители, които споделиха, че с мълчаливото съучастие на институциите се извършва геноцид над населението. Те връчиха на Нинова подписка срещу замърсяването на околната среда от ТЕЦ “Бобов дол”.

Според местните хора там се горят боклуци през нощта, като за целта отпадъците се смесват с въглища. Част от боклука пък се зарива в открития рудник. Всичко това е довело до замърсения въздух в общината, както и до бум на хепатит А и множество случаи на туберкулоза. Друг проблем е превозът към ТЕЦ-а, извършван от тежкотоварни камиони, които минават през града необезпокоявани от полицията въпреки забранителните знаци, предават от пресцентъра на БСП.

Хората се оплакаха, че в резултат на това се руши пътят, създава се риск за преминаващите деца и се образуват пукнатини в къщите наоколо. Хората са отчаяни, защото всеки опит да се сдобият с информация удря на камък, а множеството сигнали до институциите остават без отговор. Друг проблем за жителите е и затвореният без какъвто и да е план и надзор преди две години рудник “Бабино”. Освен социалния проблем с оставените над 1000 работници без прехрана, според специалисти рудникът е опасен, защото в него се съдържа метан, който е 60 пъти над нормата. Присъстващите изразиха подозренията си, че в схемата за прикриване на нередностите с ТЕЦ-а са депутат от ГЕРБ и областният управител, който възпрепятства всяко действие на кмета на Бобов дол за стопиране на нарушенията.

“Хората споделиха с мен, че са подложени на натиск да мълчат и са им отправени заплахи. Поздравявам ги за това, че не са се поддали и че се борят да запазят здравето на децата си. Заставаме до тях в искането им за чист въздух, чиста вода и чиста храна”, заяви от своя страна Нинова. По думите ѝ за да се внася и гори боклукът в Бобов дол безнаказано, някой на най-високо равнище е разрешил това и го покровителства. “На срещата ми с главния прокурор ще поставя и този въпрос. Искаме обективно разследване и наказани, а правителството да извърши проверка и да отнеме разрешителното за горене”, завърши Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    28 7 Отговор
    Да верно е, всичко е така управляващите са за съд, ма нека върнем малко лентата, по техно време, как беше? Истрадалите работници гласуваха под строй за тях и беха заплашван, и тия и ония са престъпници
  • 2 На кафенце

    12 11 Отговор
    Корни, нещо много се активира. На кафенцето с Гешата няма да ти стигне времето за да го информираш за проблемите на целокупния български народ. Не че той не знае, ама друго си е тет а тет. Все може да се получи ползотворен диалог и да се обмени важна информация.
  • 3 Така е

    21 1 Отговор
    Слагайте греди с големи пирони за да им пукате гумите на камионите!
  • 4 истината

    19 15 Отговор
    Първо трябва тази Биволица да я одерат насред София защото няма по мръсна душа от Корнелата а посл;е да гледат за другото. Заедно с нея и онази змия дето се скри в брюксел -Милиончева.
    А тъпачката Маяма Нолева да я вкарат в някой еротик бар да играе по прашки на пилон
  • 5 Анти турчин

    11 1 Отговор
    Народен съд и това е.
  • 6 onq s konq

    12 9 Отговор
    Нинова и Подопечната й АКТИВНО СМАЛЯВАЩА се Партийка бяха в Първите редици на Протестите против Избора на Гешев за "Гланен".Сега обаче Нинова иска Среща с НЕГО?!Е НЯМА СРЕЩИ с такива - Нинова е обикновен Опозиционен Лидер и ако има нещо за Инфо на Прокуратурата,има си Ред:Жалба в ПИСМЕН ВИД и ...по "Каналния ред"!Ако АЗ съм обаче на мястото на Гешев и все пак Някога Някакси "доплува" Ниновата и на Електората й Жалба...ДИРЕКТНО В КОШЧЕТО,ма БЕЗ да се замисля!Защото ПАК МЪДРИЯ НАРОД Е КАЗАЛ:"Каквото повикало,такова се обадило".

    Коментиран от #7

  • 7 Анти турчин

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Така си е.
  • 8 Кой68

    2 3 Отговор
    Кат весталка е..........
  • 9 Чекай, чекай малко

    8 2 Отговор
    Ковачки нали е от твоята партия?
  • 10 Свети

    15 3 Отговор
    Какво правиш ти курнело за бъдещето на българите. Какво направи. Едно голямо НИЩО. Ти си в мръсен сговор с Разбойника борисов.Само празни приказки.Поведи протест с твоите хора за да излезе народа.Я да видим колко си смела.Или ще се оправдаваш пак с разни глупости.
  • 11 Истинския ДЖОН РАМБО

    8 3 Отговор
    ОФИЦИАЛНО ! Лицето Христо Ковачки е продукт на БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ !!! С нея тръгна и се разви бизнеса му , със кредити от доказано червени банки ! А ти Курнелийо защо се правиш на праведна девственица , чиста и непорочна а ???
  • 12 Бат Ламбо

    0 0 Отговор
    Г-жа Кукурнелия Краде ми се ама сега не става Нинова изпада в несвяст от мисълта ,че никога повече няма да заеме по- висок пост от председател на БСП! Това е невероятен паразит който разгражда партията ! Всъщност освен да говори злобни глупости и да сипе заплахи друго не съм чул от тази госпожа. Едно предложение не е излязло от нейната уста за някаква алтернатива за нещо! Освен безумната идея да махне плоския данък ! Това е тотално отживяла тетка със налудничав поглед .... която доста е пооткраднала наравно и заедно със Костов
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове