Last news in Fakti

8 Февруари, 2020 13:30 2 748 40

Менда Стоянова за лотарията: Тази лудост трябва да спре

  • менда стоянова-
  • лотарийни игри-
  • закон за хазарта

Сумите, които се харчат за лотария само за 2018 г. са били милиард и 200 млн., каза тя

Менда Стоянова за лотарията: Тази лудост трябва да спре - 1
Снимка: БГНЕС

Промените се случиха бързо. Валери Симеонов е нетърпелив, когато гони кауза и предложи на Народното събрание да включи промените в закона за хазарта като точка в дневния ред, още повече, че текстовете бяха готови.

Приехме предложението, без шестмесечения преходен период, защото не виждаме причина да има отлагане. Тази лудост, която се вихри по магазинчета и будки за вестници, по пощите, където хората получават пенсиите, трябва да спре.

Това коментира в сутрешния блок на Нова ТВ Менда Стоянова - председател на бюджетната комисия в парламента, по повод приетите вчера окончателно промени в Закона за хазарта.

Сумите, които се харчат за лотария само за 2018 г. са били милиард и 200 млн., каза тя.

Тя обясни, че според промените в текстовете, единствено и само в обекти на БСТ, ясно обозначени, ще може да се извършва тази дейност. Пунктовете на тотото ще бъдат с ясни обозначения. В момента всяка една продавачка, във всеки един магазин, продава талони, каза Менда Стоянова.

Хазартът не е забранен, лотарията или т. нар. "мек хазарт" винаги се използва за спонсориране на спорта. В случая спортният тотализатор, след като получи залозите от тотото или лотарията, като изплати печалбите и разходите, цялата друга печалба, ще отива за спорта. Вместо да потъва в джобовете на частни бизнесмени, това което хората са решили да похарчат за лотария, ще отива за спорта, уточни тя.

Стоянова разясни още какво означава предложението на БСП за ограничаване на рекламата, което не беше прието вчера- във всички спортни зали да се премахнат транспарантите с наименованията на съответните игри, както и да се забрани тиража на тотото да се тегли по телевизията и да се обявава резултатът. Това е крайно и не е забранено другаде, каза председателката на бюджетната комисия.

По думите ѝ, внушенията от рода на това, че в закона е имало възможност да се избира между две ставки, е в полза на тези които са нарушавали закона - в случая г-н Божков.
5 години са били подавани на декларации с невярно съдържание, което комисията по хазарта не е окрила като невярно. Това според, Менда Стоянова, може да се разглежда като толериране.

Отговорна е държавната комисия по хазарта. Тя е действала неспазвайки закона, каза Менда Стоянова.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тази жена прецака милиони българи

    50 6 Отговор
    като ги накара да обменят левове в евро и така напълни гушите на банки и чейнчбюра от комисионни. Банковото лоби в парламента работи отлично.

    Коментиран от #23

  • 2 Хайде да ви видиме

    38 3 Отговор
    забранете хазарта напълно бе
  • 3 Последния софиянец

    46 3 Отговор
    Дайте го този милиард на Мента. Тя ще го ,, усвои,,.
  • 4 русенец

    66 2 Отговор
    Не, не ви пука за пенсионерите, които дават и последните си стотинки за фишове! Просто най-сетне разбрахте, че от такива лотарии ще пълните хазната с повече пари, отколкото я пълни ДДС. За пари става дума, за много пари! А държавата няма пари, намаляват постъпленията, бизнесът нещо не се развива...

    Коментиран от #8

  • 5 Гост 2

    68 3 Отговор
    Лудост е , че още ви търпим да сте на власт !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Браво

    20 12 Отговор
    Само едно голямо браво!!!Ако така се обедини парламента и за електроразпределителните дружества да станат пак държавни.БТК Златните мини и софийска вода и др. Ще се оправят много неща.Трябва да има строги правила на управление в тези фирми както е при часника и ще са на печалба и няма да се краде и да ги ограбват!

    Коментиран от #15

  • 8 Аааа

    48 3 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Не , няма да се пълни хазната - ще се пълнят гушите на един файтон бандити , които управляват държавата .

    Коментиран от #16

  • 9 Незабавно в психиатрия

    49 1 Отговор
    Трябва да спре незабавно лудостта на едни 240+ управниците, защото те докараха народа до този хал. 200–300лв. пенсия– като платиш сметките, лекарствата, данъците...та колкото остане за хлебец и млекце( 1 за 2 дни.) Е що тогава да не дам 5 лв. с надеждата са спечеля 10, 100 или повече?
  • 10 тая дунда

    32 1 Отговор
    е за бесене....
  • 11 Боко свирката

    14 1 Отговор
    Духам 😘

    Коментиран от #13

  • 12 Спиро

    29 1 Отговор
    Лудост?! Е, чи от кога, бе? От вчера, миналата седмица или година? Ади сега, пунта-мара.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 тнт

    36 2 Отговор
    Вижте се българи докарахме се до там тази куха лейка да ни казва какво да правим със собствените си пари!!! Публично да нарича хората глупаци! С онзи мизерник Симеонов!
  • 15 Да е.а боколуците!

    22 1 Отговор

    До коментар #7 от "Браво":

    Ама това "браво" трябва да го казваш на Волен Сидеров, а не на МУНДАТА. Колко пъти народът я проклина за концесиите, за данъците и таксите и чак сега, като видя, че народа ще ги качи без асансьор на бесилката се забърза.
  • 16 Последния софиянец

    35 1 Отговор

    До коментар #8 от "Аааа":

    Сега ще я съсипят лотарията и ще кажат : Държавата е лош стопанин, ще я дадем на Пеевски. А той понеже е некадърник ще я довърши съвсем.
  • 17 Котарака

    31 3 Отговор
    Мендо,а за лудоста с ниските доходи,ниските пенсии, двойните цени от 6 месеца назад, зверски скъпия ток,вода.......нещо за тая лудост да кажеш. Ще видите някой ден лудоста на един народ.....неизбежно е ,да знаете.
  • 18 Бачо Киро

    33 2 Отговор
    Алооо кои сте вие да казвате хората за какво да си харчат парите? Нали искахте демокрация? Кво се правите на луди искате да приберете бизнеса, туй то. Божков, че е боклук, боклук е, но не се правете на ангели, той сам не може да свърши нещата без ваша помощ. И щели да дават пари за спорта... Кого лъжете бе, цъфнал и вързал спорта ни с ваша помощ... Бастуни смотани... Ако хората искат да си харчат парите за билетчета това е техен проблем. Бързите заеми от друга страна не знам да ги има другаде в ЕС.... Официално лихварство.... Там не виждам да ревете, боклуци скапани...

    Коментиран от #25

  • 19 Gruyo

    17 1 Отговор
    Въже. Сапун. Дърво.
  • 20 Пипи дългото чорапче

    21 2 Отговор
    Лошо здравеопазване,образование,ниски доходи,циганска престъпност,лъгане с осигуряването..Бързи кредити,лихви на банки и дружества,големи незаслужени пари...Това е гербера,ваша лудост.Досега къде бляхте
  • 21 От Народа

    22 1 Отговор
    Който иска да играе хазар. Който иска да пие или пуши или да ходи по завезения. Неразбирам зсщо държавата ще ми казва как да си харча париъе. Това няма логика. Тяхната работа е да следят дали дадените фирми са честни и си плащат данъците към държавата. Оказа се че те са се ПОСРАЛИ цели 10 години и сега те решават за замажат ЛАЙНОТО(АМА ТО МИРИШЕ). Не внасяне на данъците и прикрива е престъпление а те ВДИГАТ заолатите на шефовете на НАП вместо веднага да ги съдят. Луда държава с простихора ако си мълчим и траем. Утре може да вземат и твоя бизнес или имущество. НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ,ЗАЩОТО СКОРО И ТВОЯТА ЧЕРГА ЩЕ ЗАГОРИ. НО най-много ме радва опозицията как си седи в парламента и нищо не предприема( един вот който се знае че няма как да мине при такова мнозинство) Но утре искам да национслизират АПТЕКИТЕ И ТЕЛЕВИЗИИТЕ. АОТЕКИТЕ да се национализират, защото това е важно за народа а те са загрижени за нас. Защо трябва да плащаме на прекупвачи на по-високи цени лекарствата. Одържавяване на АПТЕКИТЕ
  • 22 мани мани

    9 2 Отговор
    май не важи за бинго залите, незнам... не съм запознат с новите поправки, но ще се намери пролука и пак ще има незаконни лотарии... примерно бинго зали :)
    на слънчака в х-л поморие цяло лято се организира бинго с водещ англичанин и участници англичани... и в още няколко хотела там си има такива незаконни лотарии :) на златните е същата работа...
    против съм частните лото-та! едно голямо браво на управляващата измет! за 12г. управление на тая шайка, то поне 1 хубаво нещо направиха, но оставиха вратичка пак да си има частни такива игри...
    пак си има залози за мачове и т.н. ... просто отстраниха черепа, за да му вземат бизнеса :)
  • 23 goni

    1 11 Отговор

    До коментар #1 от "Тази жена прецака милиони българи":

    Абе, пич! Как по-точно ги накара?! Какво оръжие използва? Не ме гледай тъпо българино! Това е цитат. Като си прост, такъв ще си останеш! Това също е цитат. Има нещо което на български се нарича глава! В нея се предполага че има мозък!:0 Последният се предполага че се използва за мислене!!! Какво е виновна жената че не може да мислите!
  • 24 хохо

    7 2 Отговор
    Търкайте, глупци
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 6 Отговор

    До коментар #18 от "Бачо Киро":

    Дocтa ceмeйни cкaндaли и рaзвoди ca ce cлучили пoкрaй тoвa търкaнe нa тaлoнчeтaтa. Семейството е основна клетка на обществото. Нали разбирате до какво водят неблагополучията в семействата?

    Коментиран от #32

  • 26 Мдааа

    7 0 Отговор
    Направете като в испания.будки на всеки метър.НО там работят само хора в неравностойно положение.купувайки билетче подпомагаш и тях
  • 27 Умно село

    13 1 Отговор
    Госпо-джо М€нда, тая лудост да спре , ама вие докарахте до там мечтиге на народа да търкат биЛетчета ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ.
    Както сме я подкарали ША сменим Химна с /Камъите падат/.
    От комАр никой не е забогатял, ама от държавен политически си личи.

    Вижте кое се рекламира най много през 5 минути на Тв. ЕКРАН.

    - търкане на биЛетчета
    - лекарства
    - раздаване на заеми за 5 минути.

    И това ми било държава, и държавно мислене то здраве му кажи ГОСПОджа М€нда
    Ама май сме и си оставаме БАНАНОВА ДЪРЖАВА.
    Много вожд, малко народ.
  • 28 Кой68

    7 1 Отговор
    Когато заплати и пенсии станат нормални,а и живота също то тогава тая "лудост" ще отшуми сама........
  • 29 Да лудостта ГЕРБ

    10 2 Отговор
    Трябва да спре да управлява БГ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Centurion

    8 0 Отговор
    Аз пък си мисля Менди,че е време да забраните бързите кредити,щото те не са по-малък бич от хазарта.А какво да кажем за банките и частният фалит???Останахме единствената страна в Европа,даже и в Русия е прието.Що не го приемете,щото половината сте акционери в банките ли???
  • 32 тнт

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Я, по пързалката ,гербаджиите вече и в чаршафите на хората ли се врете?
  • 33 БудаЛата

    5 0 Отговор
    Днеска спираме лотарията, утре алкохола, в други ден - цигарите и хапчетата и - Герберистан ще разцъфне ! А хазарта с избора на управляващи неграмотници лапащи огромни заплата е във възход . А хазарта с фалшифициране на изборни резултати ще продължи с пълна сила !
  • 34 радио Ереван

    5 0 Отговор
    Пендо, кой държи веригата бараки LAFFKA ? Ако не знаеш виж какво се продава там, цигари, алкохол, порнография и хазарт под прикритието на вестникарски будки . От кой артикул правят най-големи пачки? Гешеф после пак да не се окаже изненадан изодзадзе ? Що не спрете тая метастаза , която се е настанила на всяка спирка, до здравни заведения , училища, гари и площади ?
  • 35 коя е тая Менда

    6 0 Отговор
    Менда Стоянова
    Светицата Героиня. Има от какво да черпи опит г-жа Менда. Била е член на БКП, партиен секретар на звеното "Приходи от народното стопанство" в Окръжния народен съвет в Пловдив. А такива като нея днес са в първите редици на строителите на капитализма в България. Ако я слуша човек по телевизиите, няма да я различи от останалите в кохортата на Баце, Цецо, Цецка или Влади - всички говорят за невиждани успехи, за ръст на заплатите, за ръст на приходите, за успешна борба с корупцията...

    Любопитен период от славното й минало са шестте години начело на НАП-Пловдив, преди да стане депутат. Злите езици говорят, че точно тогава небезизвестният цар Киро се е ползвал с пълни протекции. Което, разбира се, Менда упорито отрича.

    Като "черешка на тортата" може да се определи присъждането й на званието "Доктор хонорис кауза" на Академията за музикално и танцово изкуство. Друго си е да се обръщат към нея с д-р Мента, не е същото като Мента Стоянова. Ментата зад "доктор"-а почти не се забелязва. А и партията ще има един "учен" повече в редовете си. Те и без друго не са много.

    Коментиран от #36

  • 36 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 4 Отговор

    До коментар #35 от "коя е тая Менда":

    ПРОКЛЕТИ КОМУНИСТИ, най-много ви боли, че такива като ген. Борисов, Павлова, Менда Стоянова и др. скъсаха синджира с който ги държахте в послушание.
  • 37 3579

    3 0 Отговор
    кво стана с онова тото дето имаше еднаккви числа в два последователни тиража
  • 38 Васил

    3 0 Отговор
    Бих казал че и Герб е лудост вашият министър на финансите е за затвора що допуска такива кражби под носа ви.
  • 39 гост

    3 0 Отговор
    Няма да забранят агресивните реклами и репортажите на уж внезапно забогатели обикновени хорица.Като видяха каква далавера са тия талончета,решиха да ги прилапат.Дали и на Дубайският депутат ще му вземат лафката или са се разбрали.
  • 40 hmhmhm

    2 0 Отговор
    Валери им каза , че вота може и да не мине и да се разтури кочината - а това си има цена и ето ти разплатата ! Тоя милиард какво да го правим сега ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове