Last news in Fakti

28 Февруари, 2020 22:54 5 879 41

Мая Манолова за сбърканите от НСИ данни: Това е огромен гаф!

  • нси-
  • данни-
  • внос-
  • грешка

''Аз като гражданин, като председател на гражданска платформа, не желая България да бъде подложена на подобна излагация в международен план'', заяви бившият омбудсман

Мая Манолова за сбърканите от НСИ данни: Това е огромен гаф! - 1
Снимка: БГНЕС

''Няма как да съществува грешка в размер на близо 4 млрд. Наистина това е огромен проблем. Това сериозно уронва доверието и престижа на НСИ - и в национален, и в международен план. От друга страна, не е добре въпросът да се партизира'', това заяви по темата със сбърканите от НСИ данни за вноса в страната лидерът на НПО-то ''Изправи се.БГ'' Мая Манолова в предаването ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком.

''Българските граждани са заинтересовани да имат едни истински и стабилни числа, които да предоставя НСИ. От там признаха, че става дума за грешка, която ще бъде отстранявана. Органът, който най-добре може да оптимизира националната ни статистика е Евростат. За това им изпратих писмо с молба да проверят данните на НСИ и да помогнат, за да се разрешат проблемите в националната ни статистика'', каза още бившият омбудсман на България.

''Това наистина е огромен гаф. Имаше подобен скандал в Гърция преди години. Това сериозно разклати доверието към гръцката държава. Аз като гражданин, като председател на гражданска платформа, не желая България да бъде подложена на подобна излагация в международен план. Не бива НСИ да е обект на шеги и закачи'', добави Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жжжжж

    87 7 Отговор
    Не е гаф, а целенасочена подправка на калинките.
  • 2 ЯСНОВИДЕЦ

    19 71 Отговор
    АБЕ боклук теб пита ли те някои?

    Коментиран от #19, #24

  • 3 ДО МАЯ

    12 46 Отговор
    В ЕДНАТА МИ РЪКА Е СНИМКАТА ТИ- -А С ДРУГАТА РЪКА "ТЕ ОБИЧАМ"..ОООХ..ОХ..ОХ..

    Коментиран от #5, #9, #20

  • 4 Йозеф

    16 39 Отговор
    ''Българските граждани са заинтересовани да имат едни истински и стабилни числа, които да предоставя НСИ."
    😅😂 Такава глупост не бях чел скоро. НСИ са абсолютно безполезна организация. Българските граждани са заинтересовани да имат нещо на трапезата си и Планета ТВ да стане ефирна. Изглежда след поредния си крах МаяМа остана извън светлината на прожекторите и се опитва да бъде забелязана.

    Коментиран от #22

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Червен изрод

    17 43 Отговор
    Това не знам дали е огромен Гаф, гусжа, ама вие сте огромен Абсурд! Да илядите в поми.ярщината си!
  • 7 оня с коня

    17 43 Отговор
    С Възмущението си от ГРЕШКАТА на НСИ относно тия 4 МЛР.лв БВП НАДВПИСАНИ Агенцията "за да се представим и похвалим" пред Европа с Отчетени ПОСТИЖЕНИЯ Мая се опитва да Припява 2-глас НА НИНОВА...за Омайно благозвучие пред Електората си.Но да оставим настрана КАКВО би спечелила БГ ако Заблуди по толкова елементарен начин УМИШЛЕНО Европа за Успехите си в Икономиката и да обърнем внимание на Факта,че тия 4 МЛД "надписани Успехи" са КАПКА В МОРЕ на Фона на 130- те МЛД Брутен Вътр. Продукт,заработен от Българската Икономика за Миналата година.И ще добавя:ЛИЧНО АЗ НЯМАМ нито един Познат,Приятел,Роднина, който ДА СЕ ВЪЛНУВА от посочените 4 млд...Нещо повече - ЕДВА ЛИ има и 1% от Българите,които да се интересуват от тоя Показател,камо ли пък заради въпросната "Грешка" да са Потънали от Срам пред Европейците.Мая обаче Е!:)Куриозното в случая у че Мая НЕ СЕ СРАМУВА от Провала си на Изборите,но от Тия несъответстващи 4 МЛД - Ужасно много.Затова и Умният Народ е казал:"Де го чукаш,де се пука"!

    Коментиран от #11, #23

  • 8 Бай Ганьо

    41 8 Отговор
    Ясноооо, Боко ТИКВАТА от село Банкя е ГНУСЕН СЕЛСКИ ЛЪЖЕЦ....е, и КРАДЕЦ, ДЕ.
  • 9 Мая Манолова

    6 10 Отговор

    До коментар #3 от "ДО МАЯ":

    Колко сантиметра ти е?
  • 10 ДО МАЯ

    5 9 Отговор
    17 и половина ми е

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мая Манолова

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "ДО МАЯ":

    Идеално - къде искаш да се видим?

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мая Манолова

    4 13 Отговор

    До коментар #13 от "Де факто":

    Да, но му е голям - а аз точно такива обичам 💓⭕
  • 15 оня с коня

    7 26 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Ганьо":

    Аз НЕ СЕ СРАМУВАМ че съм от Село,защото...НЕ СЪМ ОТ СЕЛО:)Но дори и да бях,пак нямаше да ми пука,защото съм Уверен В КАЧЕСТВАТА СИ.Да разгледаме обаче Предположението ти за Изборната загуба на Мая.Тия твои Думи как Фандъкова Победила с "Цигански гласове" бяха Широко Афиширани при ПРЕДХОДНИЯ ИЗБОР на Фандъкова,така че Мая БИ ТРЯБВАЛО ДА ПРЕДПОЛОЖИ че ОТНОВО ше се разиграе същият Сценарий и ДА НЕ СЕ КАНДИДАТИРА заради ГАРАНТИРАНИЯ й Провал.Тя обаче ...е Проста и Самонадеяна като Тебе ,реши да се "Пробва" и Резултатът е Налице.А ето и топъл Цигански поздрав за тебе с песента "Палачиии дете,Баща ти е невинен"!

    Коментиран от #21

  • 16 месара

    7 12 Отговор
    "независимата", ти па от кога стана гражданка?!
  • 17 бай Шиле

    18 1 Отговор
    Митниците са като отдел към някое РПУ.Каквото им поръчат това отчитат.Гаранционните депозити на фирмите отчитат за приход в ДБ,глобите по висящи дела също,наркотици и оръжие се отчитат като приход .... Борисов беше казал "от контрабанда имаме два милиарда".Каква статистика очаквате да има?
  • 18 Мая дълбоката съм

    5 6 Отговор
    Който не ме харесва,няма вкус.../пари/
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Нещастие

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "ДО МАЯ":

    Ти все още ръка -една и то лява имаш,но главата ти е празна тиква - гнила преобладаващи в тълпата!
  • 21 Умни

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    Какъв кон,какви 5 лева за този умънопамрачен бедняк!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Никой

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    130-те милиарда БВП, заработен от "икономиката" ни, са същата партенка на НСИ. Откъде ги вадиш тия? И правописа ти куца като коня, главни букви за щяло и не щяло, стила е уникален, без връзка между изреченията. Щях да се изтърва да спомена главния мозък. Ами не се разбира много, какво се казва след горепосоченото. Ш' ма 'звиняваш, нищо лично!
  • 24 Винету

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЯСНОВИДЕЦ":

    За себе си ли говориш?
  • 25 цербер

    4 11 Отговор
    Aз, кaтo грaждaнКА, кaтo прeдceдaтeлКА нa грaждaнcкa плaтфoрмa, нe жeлaя Бългaрия дa бъдe пoдлoжeнa нa пoдoбнa излaгaция в мeждунaрoдeн плaн'', зaяви бившАТА oмбудcмaнКА. ПРАВИЛНО КАЗАНО,БРАВОСЪ,МАЙЧЕ!!!!!!!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гошко

    11 1 Отговор
    Що не ми объркат и заплатата с 4 милиарда. Горанов къде е завършил.
  • 28 Анонимен

    13 0 Отговор
    Г_жо
    Манолова чух премиера като каза че само от износ в България влизат 59 000 000 000 милиарда😀😀😀голям смях , но и тъжно.... В България първо няма икономика. И второ с тия пари трябва да сме Швейцария.... Искам да попитате премиера защо тогава се моли на ес за милиони кредит..... Които плащаме ние..... И на края може и да влизат милиарди но от нещо друго и то в ръцете на някои..... Също така безработицата намаляла..... Ама той премиера май не е на ясно че и хората на маляха.....
  • 29 Стакмистика, стакмистика

    11 1 Отговор
    Как беше. Верен сбот ит грешни данни. Некоректно поднесену и некадърно интерпретирани. Всичката ни е такава. Най-нисък бюджетен дефицит в Европа!? Акооо, дайте европейску заплати, пък да ви видя резултатите. То така всеки може да е на първо място. При равни други усливия. Това е изискването когато правиш сравнение на някакъв икономически показател. Кво ми се бие в гърдите Боко. С измислену данни и Севрена Корея може да е по-напред от Щатите. Когато населението едва преживява, да се хвалиш колко ти е нисък бюджетния дефицит си е направо смешнл.
  • 30 007

    9 1 Отговор
    Тази история си е като случай от книгите на Агата Кристи или "Истории с неочакван край"; любопитен съм за "неочакваният край". В пледоарията на Гечката при обявяването на откритието му за грешката каза, че не са отчетени вноса на петролни продукти (той знае нещо...), с което се срива растежа и т.н. Много прилича на организирана акция, за която той е знаел и очаквал резултата. Ще има неочакван край и то какъв!
  • 31 Мая ти си в моите мисли

    2 7 Отговор
    Колко ще ми струва една нощ с теб ?

    Коментиран от #36, #37, #39

  • 32 мкнж мклд

    5 2 Отговор
    "Международният план" не ги интересува манипулацията на данните от НСИ. И народът български не го интересува, че го манипулират. Той винаги си е бил вкаран в Матрицата и си се чувства добре там, кара си по инерция и чака Месията(неизвестен) да дойде отнякъде и да оправи нещата. А ако дойде Месията, народът български ще му намери хиляди недостатъци, ще изкара компромати, ще го очерни, охули, наклевети и пак ще си продължи съществуването в Матрицата.
  • 33 1212

    4 11 Отговор
    НЯМА СБЪРКАНИ ДАННИ ОТ НСИ!В ГЛАВАТА НА КЮСТЕНДИЛСКАТА СЛИВА НЯМА МОЗЪК!
  • 34 Развийш ли

    4 5 Отговор
    Ох каква Кюстендилска свирка ще ми направи чак ми се подкосяват краката като си помисля

    Коментиран от #38

  • 35 Бойко в затвора

    6 0 Отговор
    Изпратете им писмо с молба да спрат да подкрепят режима на ГЕРБ, при положение че са напълно наясно какво представлява.
  • 36 Мухал

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Мая ти си в моите мисли":

    В главата пълна с мухласали костилки!
  • 37 Мухал

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Мая ти си в моите мисли":

    В главата пълна с мухласали костилки!
  • 38 Ту пан

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Развийш ли":

    Каква мисъл на глава пълна с течност от каналите!
  • 39 МАЯ Манолова

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Мая ти си в моите мисли":

    КУРРРнелке ти ли си ма , идваи какво чакаш от мен ,покана ли , аиде докато Ангел е още командировка в Русия , идваи .
  • 40 Ооо

    0 0 Отговор
    Ходи помогни на хората с билетчетата, не се търкай около НСИ където само ляляне ще си остане! И без това работата ти е да гледаш дали някой от населението не е ощетен от държавата, не да се изказваш за международното положение и коронавируса
  • 41 статистик от 35 години

    0 0 Отговор
    Манолова, защо мислиш, че е гаф? В НСИ работят знаещи и можещи статистици. Рибата се вмерисва от към главата, както в прочем е във всички други български институции.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове