Last news in Fakti

9 Март, 2020 10:21 3 129 35

Медсестрите съдят шефа на "Пирогов" за изнасяне на лични данни

  • пирогов-
  • протест-
  • сестри

Преди няколко дни в Балтов изнесъл публично информация за заплатата на Бойко Анастасова, както и документ с ЕГН-то и адреса на лидера на синдиката Мая Илиева

Медсестрите съдят шефа на "Пирогов" за изнасяне на лични данни - 1
Снимка: БГНЕС

Медицинските сестри от Синдиката на медицинските специалисти, които в петък протестираха на перваза на Партийния дом, имат намерение да съдят директора на "Пирогов" Асен Балтов за изнасяне на лични данни. Това обяви сестрата Мая Илиева в студиото на БиТиВи.

Преди няколко дни в Балтов изнесъл публично информация за заплатата на Бойко Анастасова, както и документ с ЕГН-то и адреса на лидера на синдиката Мая Илиева.

От думите ѝ стана ясно, че протестът на медицинските сестри ще продължи.

Илиева не се съгласи с твърдението, че исканията на сестрите за стартова заплата от две минимални работни заплати за страната и колективен трудов договор на национално ниво са неизпълним. Какво означава неизпълними, попита Илиева и посочи, че начинът да се разрешат проблемите е проблем на държавата, има обаче достатъчно пари в здравеопазването в страната. "Убедени сме, че в здравеопазването има достатъчни много средства, така че да бъдат покрити и нашите нужди", коментира тя.

Според нея планът на здравните власти при нужда да бъдат командировани медицински сестри няма да сработи, защото в момента те са прекалено малко и точно сега това ще проличи. "Никой не казва една медицинска сестра за колко пациенти се грижи. Говорих с Габрово - нямаха нищо, нямаха обикновени маски и ръкавици, информира Илиева.

От разговора стана ясно, че целта на барикадиралите се в Партийния дом в петък медицински сестри е била да се свържат с медиите и да предизвикат общественото внимание.

Мая Илиева и Милка Василева, председател на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи, в студиото изразиха недоволство, че не срещат достатъчно обществена подкрепа за своите искания.

"При условие, че ние повече от 10 години пишем тонове декларации, срещи, разговори, които всъщност не дадоха искания резултат, вероятно колегите са прави. (...) Медицинските сестри са добре оценени в западния свят и държавата не направи нищо за да ги задържи тук", посочи и Милка Василева.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко

    12 28 Отговор
    Сестрите да сгъват палатките и да отиват на работа, че си е. а майката!

    Коментиран от #11

  • 2 Последния софиянец

    46 18 Отговор
    Подиграваха се една година със сестрите, а сега реват че в епидемията не достига персонал.
  • 3 месара

    21 38 Отговор
    нямате обществена подкрепа защото протестите ви са политически, организирани от импексова и "независимата" !
  • 4 Генерал-лейтенант антикомунист

    19 33 Отговор
    Няма да се учудя ако се окаже че взимат доста повече пари отколкото искат?? И кого да слушаме сега? Учените, докторите, военните, властите, полицията, държавните институции или президентът Радев, който на 3-ти март на връх Шипка заяви, че няма такова нещо като коронавирус и зараза и това е блъф измислен от Бойко Борисов за да не се качат хората на връх Шипка за празненствата, но видите ли те били герои и не и зпълнили заповедта и се качили при него на върха!!?? Този нередовен човек дава ли си сметка, че ако беше нормален психически щеше да бъде сложен и изпържен на електрическия стол и ако се върне смъртното наказание е за разстрел, а не за импийчмънт от българският парламент?? Дава ли си Радев сметка, когато си отваря устата, какво бълва от това място на ''главата му''...??
  • 5 Баш Истината

    14 30 Отговор
    Бе доста добра заплата са си заплюли каките-сестри.Ама малко са се надценили. Не могат да искат заплата поголяма от една дестка учителка която гледа 30 малки дечица.Като искат повече пари защо не учиха на времето и сега да са Докторки,Научни сътрудници в медицински институт .Че им е важна работата не отричам но такава ни е държавата.Пари нема а пушки се купуват с пари или с

    Коментиран от #6, #19, #26

  • 6 Последния софиянец

    27 7 Отговор

    До коментар #5 от "Баш Истината":

    Пари има ама се крадат.

    Коментиран от #12

  • 7 НРБ

    13 28 Отговор
    Ненормално е да гласуват над 3 милиона народ за правителство, а 5 мърли да го свалят !!!! Всички имаме искания различни, но правителството не сваляме, президента също...хайде стига с тия селски вечеринки и тъпи палатки по улиците като примати !!!!

    Коментиран от #9, #10, #24

  • 8 Да отбележа!

    23 4 Отговор
    За медицинския персонал от доктори до санитари трябва да са много добре платени както и учителите но има голям бъг в самата система която трябва да се оправи но това никога няма да стане и си копаме на долу и така..
  • 9 ТЪпет

    18 5 Отговор

    До коментар #7 от "НРБ":

    Малеее тия от партията какви данни ви раэдават бе? 3млн души гласували эа Бара Гани!!!!!
  • 10 Последния софиянец

    21 11 Отговор

    До коментар #7 от "НРБ":

    За това правителство са гласували 100 000 членове на Герб, 100 000 чиновници заплашени с уволнение, 100 000 респектирани роми, 400 000 мъртви души в списъците. Общо 700 000.15 % от имащите право на глас.

    Коментиран от #13

  • 11 Мед Брат

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Бойко":

    Отивай ти да работиш за 600 лева, че си е..ло майката.

    Коментиран от #16

  • 12 Byg

    10 24 Отговор

    До коментар #6 от "Последния софиянец":

    Не зная кой краде но тая е със заплата 950 лв чисто , вижда се от фиша , стига са ревали , алчни кокошки.

    Коментиран от #14, #20

  • 13 Мордекай

    6 9 Отговор

    До коментар #10 от "Последния софиянец":

    Само в бечурите на червените кхмери е такава статистиката , реално нещата стоят по доста различен начин. Българите не искат комунисти , не искат чалга изпълнители , и нещастни еднодневки , българина вече трудно се подлъгва по инфантилни дебелокожи лелички и постановки с козички .Хората искат човек на действието и който не говори в бъдеще време а резултата от него да е видим сега и на момента , другото е ташацина рояци от стадо червени троляци

    Коментиран от #15

  • 14 Барба Яни Гани

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "Byg":

    Е как стигат бе само тока във Барцелона не могат да платят?
  • 15 Последния софиянец

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "Мордекай":

    Като не искат комунисти, защо все избират Бойко Борисов. Член на БКП от 1984 до 1995 г.
  • 16 Дельо хайдутин

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мед Брат":

    Получават бонус по един коронавирус. ХА ХА ХА ХА!
  • 17 Води се хибридна атака срещу сестрите

    10 3 Отговор
    Няма да ги смачкате, по-силни са от вас политици! Защото знаят каква е ценността на човешкия живот, за който се грижат по-дълго време от лекарите.
  • 18 Браво !

    7 5 Отговор
    5 жени, а колко много злоба изкараха от оядените корумпирани и продажни българи. Бог да ви пази, да бъде с вас и да ви дава разум и сила да се пазите от злите и лицемерни хора!
  • 19 боцмана

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Баш Истината":

    Да ама сега даскалите са си в къщи , да не би да се заразят с грип или нещо друго , а сестрите са в болниците и си гледат работата. Знаеш ли по колко деца са в едно отделение и за колко се грижи една сестра. Поинтересувай се , ще останеш много изненадан.

    Коментиран от #22

  • 20 Ххх

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "Byg":

    С ДМС-тата, малко повече.
    Нали протестира ха миналата година, обясняваха ни как работят за 500-600 лв.,вдигнаха им заплатите на 1000 и им спряха смс - то, оказа се че така взимали по-малко от преди,. Аз съм за, да взимат и по 2000,но хайде да спрат да лъжат колко са реалните им заплати.
  • 21 Защо не се казва това?

    6 4 Отговор
    Черепа е изпратил на гръцки евродепутат документи за Бойчето, който доказват, че за10 години е откраднал над 10 милиярда евро!!!!В документите са и имената на над 300 души, министри, депутати, прокурори, съдии, полуцаи, кметове и общинари. Днес гръцкия депутат ще внесе цялата документация в Европейския съвет. На удара срещу Черепа, същия отвръща с добре подбрани данни за ужасната корупция на Бойчето, поради което България е най-бедна и ограбена в целия ЕС.

    Коментиран от #25

  • 22 Баш Истината

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "боцмана":

    Даскалите били в къщи. Май не си запознат добре а. Знаеш ли колко и какви болести върВЯТ по децата в детската градина. Ами проу4и бе отворко. Жена ми е детска учителка и знам 4е вечно е с такива проблеми свързана. И грип и скарлатина и морбили.Да не би тази сестра даде е по отговорна от детска учителка. Знам как е в Пирогов.Пият кафе и одумват лекарите а пазиоентите – да не сасе разболявали. По добре не приказвайте глупости. Сестрите са доста и мързеливи и груби и непохватни.
  • 23 Тери

    11 2 Отговор
    Скъсайте го от дела това мекотело директора на Пирогов!!! Мазна баница е този Балтов. Лапа тлъсти кинти, а болницата е най-натоварена в България. Всички директори милионери????? В какво ли не учствар за да прибират кинти. Защо не се направи ревизия на всички директори и се провери, как с една заплата имат къщи в Гърция, по няколко апартсмента и какво ли не???
  • 24 АУУУУУ

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "НРБ":

    НЯМА КАК МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ КОИТО СА УЧИЛИ ТОЛКОВА ГОДИНИ , КОИТО РАБОТЯТ С БОЛНИ ХОРА , НА КОИТО ЧАКАМЕ ДА НИ ПОМОГНАТ КОГАТО ИМАМЕ НУЖДА ДА ПОЛУЧАВАТ ПО-МАЛКО ОТ ТЪПА ПРОДАВАЧКА НА ГАЩИ В МОЛА !!!

    Коментиран от #31

  • 25 Byg

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Защо не се казва това?":

    хахахахахахаха , смешници
  • 26 АУУУУУ

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Баш Истината":

    Като е толкова лесно и леко да станеш медицинска сестра , защо не вземеш да си дигнеш задника от клавиатурата и да отидеш сред болните хора. Ама да ги лекуваш , а не само да гледаш отстрани и да коментираш !!!
  • 27 Да се разкрият

    5 0 Отговор
    заплатите на началниците в Пирогов, за да има равнопоставеност.
  • 28 hmhmhm

    4 0 Отговор
    Бойко , Бойко - само той е в главата ви !
    Бойка се казва жената - Бойка !
    Четете по един път поне преди да пуснете!
  • 29 5678

    2 2 Отговор
    МEДИЦИНCКИТE CECТРИ ТРЯБВA ДA ГO РAЗБEРAТ НAЙ-ПOCЛE.AКO ЩE ПРOТECТИРAТ ТO НEКA ПРOТECТИРAТ ЗA НAЙ-ВAЖНOТO:ДЪРЖAВНИТE И OБЩИНCКИ БOЛНИЦИ НE МOГAТ ДA CЪЩECТВУВAТ КAТO "ТЪРГOВCКИ ДРУЖECТВA"!CЛEД ТOВA CИ ПOCТAВЯЙТE OCТAНAЛИТE ИCКAНИЯ.ЗAПOМНEТE ГO НAЙ-ПOCЛE!C МНOГO ИCКAНИЯ ЩE CИ OCТAНEТE CAМO C ИCКAНИЯТA!
  • 30 5549

    2 6 Отговор
    Bзима 950 лв. + добавки. Лекаря-1200 +. Ами да е учила за лекар.
  • 31 6828

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "АУУУУУ":

    Не е тъпа продавачката.Тъпи са тези,които си купуват гащите от МОЛ.

    Коментиран от #32

  • 32 АУУУУУ

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "6828":

    Не разбрах... Сравняваш МЕДИЦИНСКА СЕСТРА с продавачка...... И коя е по-нависоко????
  • 33 Дакажаиаз

    2 2 Отговор
    През последните 10 години бях болна и поради това имам наблюдение как работят медицинските сестри Много малко от тях имат качествата на милосърдна сестра. Повечето от тях са озлобени и с низка култура жени. Необходимо медсестрите
    да преминат през атестация и които я издържат да получат като възнаграждение 2 минимални заплати.
  • 34 кзззззг

    2 2 Отговор
    Добре, но те защо излъгаха че вземат по малки заплати ?Кой си мислят че сте ги подкрепи след лъжата освен Манолова Корнелия Босия и Полфрииман?Получели са обещания ако свалят Борисов, а да се замислят ако това стане и после само те са с благини дали тази която заплашваше с картешница няма да ш се върне Злобни жени не си играите игри с болни и децата с увреждане. Тези деца са благасловени !!! Не използвайте и тях за политическите си и натериални амбецее

    Коментиран от #35

  • 35 АУУУУУ

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "кзззззг":

    А ти марш в 1-ви клас ! Първо се научи да пишеш граматически правилно и после коментирай хора които са учили медицина !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове