Last news in Fakti

14 Март, 2020 07:35 4 303 28

Медсестрата Бойка Анастасова: Нямах намерение да скачам от перваза на Партийния дом

  • медицинска сестра-
  • протест-
  • бойка анастасова-
  • партийния дом-
  • нсо

Анастасова призна за оказван ѝ натиск да спре с протестите

Медсестрата Бойка Анастасова: Нямах намерение да скачам от перваза на Партийния дом - 1
Кадър: Евроком/ЕвроДикоФ

''Не, категорично. Това беше единственото място, на което се чувствах сигурна, защото долу имаше камери, мои приятели. Това беше единственото място, на което бях в безопасност, нямах намерение да скачам'', това заяви в предаването ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком медицинската сестра Бойка Анастасова, която през изминалата седмица излезе на перваза на Партийния дом в знак на протест срещу случващото се в българското здравеопазване и в частност заради ниските заплати, които получават медицинските сестри в България.

ФАКТИ припомня, че на 5 срещу 6 март група медицински сестри се барикадира в Партийния дом, а на 6-и сутринта медицинската сестра Бойка Анастасова излезе на перваза на сградата. По думите ѝ тогава, а и в участието ѝ в ''ЕвроДикоФ'', тя е постъпила така, защото се е чувствала застрашена от служителите на НСО.

''Искахме диалог, а не да ни предупреждават, че коридорите са тъмни и НСО са страшни'', обясни Анастасова.

''Не мога да коментира думите на другите хора, всеки има право да каже каквото мисли. Аз смятам, че съм стабилна психически'', така медицинската сестра отговори на въпроса какво мисли за изказването на председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, че Бойка Анастасова не е стабилна психически.

Тя заяви, че много нейни колеги от системата на здравеопазването се страхуват да подкрепят справедливия протест на медицинските сестри и добави, че добрият материал е зад граница,

Аз спазвам правилата, не виждам причина да ме уволнят от ''Пирогов''. Имам забележка, което според моите адвокати е неправомерно. Третото наказание трябва да е дисциплинарно наказание с уволнение, но трябва да имат основание за това'', заяви медсестрата.

Тя призна, че нейната началничка д-р Цочева е опитвала да ѝ окаже натиск да спре с протестите. Анастасова обаче е категорична, че това не може да ѝ въздейства и тя няма да спре.

''Това, което правим е с цел да се запазят всички млади специалисти тук'', каза в заключение тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4828

    9 14 Отговор
    Ква е таз носия
  • 2 дедо Риц

    9 16 Отговор
    !!!BRAWO !!!
  • 3 Oki

    36 13 Отговор
    Чудно ако някой си позволи да се барикадира в капитолия или кремъл ,дали после ще е по тв студията или в затвора за дълго където му е мястото.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ятак

    29 21 Отговор
    Платените отрепки на Фатмака(Мая и КУРВАнелка)!
    Жалка картинка.
    Никога вече власт за Червените Престъпници
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор
    пътят към ада е осеян с добри намерения
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 19 Отговор
    герб мафия
  • 8 666

    21 22 Отговор
    Защо трябва да е водеща новина тази психопатка.

    Коментиран от #12

  • 9 БОДИЛ

    30 23 Отговор
    Жалка, нагла нахална и то защото също такива хора стоят зад гърба й...Мая Манолова, Слави Трифонов и Диков !!! Нали заплатата й е малка, какви адвокати може да си позволи..." моите адвокати" ???? Че то за едно бракоразводно дело внасят веднага такса 250 лв ????? Явно използвана и под контрол на горе споменатите чаша! И хората на НСО , НЕ са страшни, а тя ги постави в такава ситуация, те също имат задължения в работата си там и подлежат на наказания и военен съд !!!! Те също имат семейства, деца и изкарват хляба си за съките пари като на мед сестра ,но нямат право на протести .....грозна постъпка на тази жена, не мога да я нарека мед.работник....масажистка и то нагла !!!
  • 10 Червен боклук

    29 19 Отговор
    Наказват те, защото говориш от името на Пирогов без да имаш ПРАВО на това. Колежките ти не те подкрепят не защото си много смела, а защото си хистерясала червена активистка. И един съвет - другият път СКАЧАЙ!
  • 11 Хуй за боко

    3 11 Отговор
    И бг
  • 12 Хубаво име

    1 8 Отговор

    До коментар #8 от "666":

    Духай бе мършо
  • 13 Хахаха

    22 13 Отговор
    Тази е долна комунистическа кучка.
    Освен това е и луда.
    Трябва веднага да и отнемат правото да полага медицински грижи.
    Да ходи в БСП при биволицата и да се чешат.
    Шматка
  • 14 цербер

    5 6 Отговор
    Анастасова призна ЧЕ Й Е оказван натиск ЗА да спре с протестите. на 5-ТИ срещу 6-ТИ март...председателКАТА на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова....Третото наказание трябва да е дисциплинарно уволнение.
  • 15 мани мани

    8 9 Отговор
    Платените 5 комуноидни изметни клакьорки да отиват да бачкат и да помагат на болните... По 100лв. на ден вземаха, а за цирк двойно... Добри пари заработиха. Имаха и мпалаткискъпи палатки, осигурени от бсп и блядовете. Едната пачавра дори е рускиня :) Само за пари ламтят! Оня тъпия да не ме апострофира, че не ми били с нищо длъжни! До тия пачаври ня' да опра! Има достатъчно свястни лелки в болниците, та ще ме обслужват, к' о да ме пра'ят :) На тия петте бих им връчил по една метла с кофа вода и ги понижавам в санитарки. Шматки.

    Коментиран от #24

  • 16 КУКУ-РУКУ

    4 1 Отговор
    ПАЛОООМА
  • 17 мани мани

    8 6 Отговор
    Викам, че палатките бяха нови и скъпи, и нарочно много на брой :) дефакто 5 броя пачаври ореваха арталъка... Приеха ги и им изпълниха част от исканията и ще им изпълнят и др. искания, но тая год. като актуализират бюджетите... Бавно ста', но тия клакьорките не се спряха. Циркови артистки решиха да бъдат за 5 рубли в по'ече. Кой да ги подкрепи такива ментета? Държавата гори, те наливат масло пфффф отивайте на пангара, ку4ки! Марш!
  • 18 оня с коня

    7 3 Отговор
    Мед.Сестрата Атанасова и Групата й Колежки искат Основно по-големи Заплати ОТ ДЪРЖАВАТА.Както бе оповестено ЧАСТ от Исканията им са изпълнени,друга част са обявени за "Неизпълними".В интервюто при Диков Б.Атанасова между другото казва че "Добрият материал е ЗАД ГРАНИЦА".Тогава НА КАКВО ОСНОВАНИЕ искат повече пари въпросните "Сестри"?А вярно ли е Твърдението на Сестрата че демонстрира не за Себеси, а за да "Запази младите Специалисти в БГ" и "Млад Специалист" значи ли "Кадърен специалист" според нея?Не казва Атанасова и КОЯ ПАРТИЯ стои зад Гърба й в Ролята на "Ментор",но не Наднича ли дискретно "зад Завесата на Събитията" "Изправи се БГ" с началник Мая Манолова,която публично обяви че "Народът обича БОЙКА,А НЕ БОЙКО"?А нормално ли е с такива КРАЙНИ ИЗСТЪПЛЕНИЯ като Провесване от прозорец на НС Мед. Сестрата да ИЗПРАВЯ НА НОКТИ Управлението на България,защото не е трудно да си представим ако беше СКОЧИЛА И СЕ ПРЕБИЛА на Паветата независимо дали вследствие на Лабилна психика,Алкохол или Дрога КАКЪВ ОТЗВУК щеше да има това ПО СВЕТА и как това щеше да се отрази на ИМИДЖА на БГ?Недопустими са такива Действия и въпросната Особа с Бяла Престилка НЕ ЗАСЛУЖАВА да присъства в Здравната ни Система - КАТЕГОРИЧНО.
  • 19 Правов ред

    10 6 Отговор
    Нагла и ненормална жена! Срам за съсловието на мед. сестрите! Когато показваш закона трябват бързи последствия,какво се прави на жертва??? Няма работа нито в сградата след 22 ч,нито на первазите,да ги бяха извели с белезници, не да ми се прави на жертва
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Като гледам каква

    2 4 Отговор
    подкрепа получават сестрите от пишещите форума, еми след време и такива "лабилни" нема да имате.
  • 22 чичо

    4 3 Отговор
    ''Нe, кaтeгoричнo. Тoвa бeшe eдинcтвeнoтo мяcтo, нa кoeтo ce чувcтвaх cигурнa, зaщoтo дoлу имaшe кaмeри, мoи приятeли. Тoвa бeшe eдинcтвeнoтo мяcтo, нa кoeтo бях в бeзoпacнocт, нямaх нaмeрeниe дa cкaчaм'',-това е най-голямата глупост след оная на Т.Живков,за пълните полупроводници.Тази излага не само себе си,а и ония които я пратиха на балкона.Факти,да ви питам,по повод статията ви онзи ден,още ли смятата,че трябва да паднем на това ниво.
  • 23 Гост

    6 4 Отговор
    Дано не се наложи тази да ме лекува.Доброволно при нея няма да отида.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бай Стою касапина

    4 5 Отговор
    Очевадно е, че това моме бута масло.Проблемът му е, че не долива.На една кола с износен двигател ако не доливаш става лошо. Затова моме, бягай при личния си лекар да ти даде направление за психиатър и да ти изпише някакви по-яки хапчета, та да се оправиш. И не губи време,щото се влошаваш.
  • 26 жената не е виновна

    4 5 Отговор
    Гербери примати докараха ни всички до ръба.
  • 27 възмутен

    3 5 Отговор
    БРАВО БОЙКЕ! С НЕСТАБИЛНА ПСИХИКА И БЕЗЧОВЕЧНОСТ, НЕГРАМОТНОСТ и т.н. СА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ЦЯЛАТА ГЛУТНИЦА ОТ ГРОБ!
  • 28 Факт !!!!!

    1 0 Отговор
    Колко пари искат мед.сестри ?
    Може би 5000 лв...
    Нахални жени !
    За тази работа и квалификация - толкова !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове