Last news in Fakti

12 Март, 2020 23:40 11 125 115

Правителството поиска извънредно положение

  • извънредно заседание-
  • мс-
  • коронавирус-
  • covid-19

Извънредно заседание на МС за по-строги мерки за справяне с COVID-19

Правителството поиска извънредно положение - 1

Министерският съвет ще предложи на Народното събрание да гласува въвеждане на извънредно положение в страната. Това стана ясно на извънредно заседание на правителството, продължило до полунощ.

То бе свикано от премиера Бойко Борисов, съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19. Националният оперативен щаб докладва пред премиера Борисов и министрите предложения за по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса предвид актуалната ситуация.

Щабът представи доклад за мерките, предприети от страните членки на ЕС като подробно бе посочена заболеваемостта и последиците от нея във всичките ѝ аспекти.

По време на извънредното заседание бе отбелязано, че в България болничните легла са общо 53 173 броя, като от тях 2063 са за интензивно лечение. Осигуреността с болнични легла в страната ни е над средната за Европейския съюз – у нас тя е 759.6 на всеки 100 000 души, а в ЕС - 504.3 на 100 000 души. За сравнение – по този показател Германия заема първо място в ЕС - с 800.2 легла на 100 000 души от населението, а в Швеция осигуреността е най-ниска - 222.5 на сто хил.

България е на първо място в целия Европейски съюз по осигуреност с легла за активно лечение - 616.8 на всеки сто хиляди от населението, след нас се нарежда Германия - с 601.5 на сто хил., като средната стойност за ЕС по този показател е 372.2 на сто хил, бе посочено от Националния оперативен щаб в хода на извънредното заседание.

У нас има общо 21 клиники за интензивно лечение, от които 20 са клиники по анестезиология, реанимация и интензивно лечение. Отделенията за интензивно лечение в страната са 277, от които 177 са отделения за анестезиология и интензивно лечение.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    115 3 Отговор
    да не дават тъмните сили да се ползват тия легла че мамата си ебало

    Коментиран от #113

  • 2 Гост

    133 15 Отговор
    Лошото е,че и дебелокожия наглец прост ,,интелект от Банкя,, изглежда притеснен....това вече е лош знак :)
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    80 7 Отговор
    боже пази българия

    Коментиран от #9

  • 4 БАТЕ НЕЦИ

    57 5 Отговор
    ХА СЕГА ДА ВИДИМ КАКВО СА ИЗМИСЛИЛИ ВЕЛИКИТЕ МЪДРЕЦИ НА ДЪРЖАВАТА,АМА УТРЕ ЩЕ СА РАЗЯСНЕНИЯТА.ДОКАТО РАЗЯСНЯВАТ,ДА ГЛЕДАТ,ДА НЕ ИЗМРЕМ КАТ' КУЧЕТА.
  • 5 Случаен

    79 12 Отговор
    Всичко хубаво звучи......ако беше вярно :),но с тия льжи и имитация на ,,всичко,, ще льсне истината......че всичко е ,,пунта-мара,,:)
  • 6 Да да

    59 9 Отговор
    "...
    България е на първо място в целия Европейски съюз по осигуреност с легла за активно лечение - 616.8 на всеки сто хиляди от населението..."
    е тука тотално ме объркаха.

    Коментиран от #96

  • 7 Спиро

    60 6 Отговор
    А бе, тия от кризисния щаб, казаха ли кога ще раздават ракията. И по колко кила на калпак. Щот кат'ги гледам, май си нямат представа, какво лекуват и как да го лекуват.
  • 8 Русуфил

    71 4 Отговор
    Много мозъчна мощ на тази снимка. Комбинирани всички сигурно достигат капацитета на кокошка с алцхаймер.
  • 9 СНН

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Здрасти ае мой човек...Прочетох форума в другата статия и че заедно с моите приятели Ангел и Цветомир сте спасили града от вируса и сте взели превантивни мерки. Избили сте заразите. Браво на вас. С мислех да идвам защото когато човек не ти пише лично на теб няма да ми отговаряш и влизаш в дискусия с него. Писах тогава че България гори а ти ме наричаш хейтър без да пиша на теб. Наблизо съм, но след като сте спасили града от смъртоносния вирус те оставям жив
  • 10 СТРОГИ МЕРКИ

    19 8 Отговор
    ЛИКВИДИРАНЕ НА "ГРАД КОЗЛОДУЙ"-НАЙ ТЪПИЯ ВИРУС КОЙТО СВАЛЯ ДОВЕРИЕТО КЪМ "ФАКТИ"

    Коментиран от #13, #15

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 7 Отговор
    в сайта на КОНКУРЕНТ и 24 ЧАСА ИМА СЪЩО ИНФО З А КОРОНАВИРУСЪТ
  • 12 Ком

    31 12 Отговор
    Я вижте Северна Корея как се справи с единственият си болен, разстреляха го със зенитно оръдие и вече не се е чуло за нов болен
  • 13 11 1111111 111111111

    4 6 Отговор

    До коментар #10 от "СТРОГИ МЕРКИ":

    вие не сте човек
  • 14 мен

    15 1 Отговор
    Ако ме питат аз мога да им кажа какво да направят!
    Но трябва да се дадат - изхачат пари, явно те това не искат и нема да има справяне!
  • 15 ??????

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "СТРОГИ МЕРКИ":

    Вярно ли Град Козлодуй срива имиджа на сайта факти.бг?
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 5 Отговор
    НЕ СЪМ НОРМАЛЕН -ВИЕ САМИ ВИЖДАТЕ-КОМПЛЕКСАР СЪМ-И ТО НЕГРАМОТЕН И ЖАЛЪК..

    Коментиран от #27

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 6 Отговор
    да бъдеме ХОРА ЧОВЕЦИ бог да пази БЪЛГАРИЯ
  • 18 ПиАр

    34 3 Отговор
    Слушайте популиста Бойко по телевизията и се посмейте. Смях по време на чума.
  • 19 Bingo

    61 5 Отговор
    Тези от Крейзищния Щаб тотално са се сбъркали, ако тези легла, които показаха от инфекциозното на Бяла Слатина влизат в тази бройка жална ни майка по-добре да се лекувам у дома. За пореден път се убеждавам, че Борисов живее в тотална заблуда за държавата която управлява. Тези мазници около него в стремежа си да покажат колко работа са свършили за милиардите, които са изпапали изкараха, че държавата ни е една от най-подготвените в Европа. Вместо да казват колко виртуални легла има, да кажат бройката на респираторните апарати които могат да предоставят при нужда, щото и 10 000 легла да предоставиш ако имаш само 100 апарата то на 90% от леглата ще бъдат просто изчакващи за моргата. В Италия където условита са в пъти по-добри изтърваха епидемията точно заради липсата на такива апарати. 10 годишното управление на Борисов закономерно ще приключи с национална катастрофа заради липсата на реформи във всички сфери.

    Коментиран от #21

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор
    в МАЛАЙЗИЯ маймуни налазиха градовете заради коронавируса от глад монитор бг
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 7 Отговор

    До коментар #19 от "Bingo":

    дано оцелееме ХОРА МИЛИ ХОРА ЧОВЕЦИ
  • 22 me be re

    11 3 Отговор
    Ще махат акциза на твърдия алкохол и ще дават субсидии на домашните казани.
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    да бъдеме ДОБРИ ХОРА
  • 24 Аз казах

    24 4 Отговор
    Добре де, аз да попитам само.. значи началото на Февруари, започнах суха кашлица, след 1 ден вече бях с 38,5 температура, като я поддържах през деня, а през ноща ставаше 39,6, и така 4-5 дни. Пих 8 дена Азакс заедно с всички известни противогрипни препарати.. парацетамол, сироп за кашлица и пробиотик. На снимката, която ми направиха на 3-тия ден казаха че имам остър Бронхит.. Както и да е всичко мина и замина .. ама дали това не е било Коронавируса

    Коментиран от #61, #104

  • 25 ДО ПИЯНИЯ ОТ КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор
    АДЕ СТИГА С ТОЗИ АЛКОХОЛ-ЛЯГАЙ СИ..

    Коментиран от #29

  • 26 Бе знаеш ли колко

    12 8 Отговор
    Ми дреме. През ония ми член е. Като боравите с пари така ще е. Какво само хленчите. Свиквайте да живеете с вируса. Какво да се направи. Нито ще ти помогне някой нито нищо. Паника. Голяма работа като се заразиш. Нали все пак рано или късно умираш. От смъртта не може да избягаш.
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 6 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    от къдезнаете дали съм или не нормален и не ползвай ника ми
  • 28 Ван дер Любе

    28 2 Отговор
    Предлагам цялото правителство, народното събрание, съдиите и прокурорите да се лекуват в Пета градска в София - там условията са просто прекрасни. Онзи ден имаше и снимки от болниците по провинцията - олющени стени, хлебарки и липса на персонал. Така че няма начин да не сме първи. Дали Симеонов се прибра от Уганда? Сложен ли е под карантина?
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "ДО ПИЯНИЯ ОТ КОЗЛОДУЙ":

    аз не пия с инсулт съм и инфаркт

    Коментиран от #44, #46

  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 5 Отговор
    ХОРА ХОРА ХОРА
  • 31 ДО 24

    17 0 Отговор
    ЗАПАРВАЙ ЛАЙКА НАСИПНА ОТ КУТИЯ..СЛАГАШ МАЛКО СОДА БИКАРБОНАТ..ТО КИПВА ..И СИ ПРАВИ ИНХАЛАЦИИ..И РАКИЯ И ВСИЧКОТО МЕЗЕ С ЧЕСЪНЧЕ..ЖИВ И ЗДРАВ..

    Коментиран от #33

  • 32 123

    7 2 Отговор
    Според това ,което знам и чувам от експерти от цял свят,трябва да се набляга много на плодовете и зеленчуците,особенно тези богати на витамин С и антиоксиданти!Разбира се ,с една истинска българска ракийка(това е в кръга на майтапа,но май върши работа).Плодовете и зеленчуците прочистват организма постоянно,а същевременно стимулират имунната система!
  • 33 Аз казах

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "ДО 24":

    Честно казано толкова чай с ром, колкото изпих от тогава до сега .. не съм пил общо за целия си живот :)

    Коментиран от #114

  • 34 Бат Бойко

    10 0 Отговор
    Задушава съ
  • 35 гост

    6 0 Отговор
    иси ебало маиката значи
  • 36 Не съм експерт

    3 0 Отговор
    Cпoрeд тoвa ,кoeтo знaм и чувaм oт eкcпeрти oт цял cвят,трябвa дa ce нaблягa мнoгo нa плoдoвeтe и зeлeнчуцитe,ocoбeннo тeзи бoгaти нa витaмин C и aнтиoкcидaнти!Рaзбирa ce ,c eднa иcтинcкa бългaрcкa рaкийкa(тoвa e в кръгa нa мaйтaпa,нo мaй върши рaбoтa).Плoдoвeтe и зeлeнчуцитe прoчиcтвaт oргaнизмa пocтoяннo,a cъщeврeмeннo cтимулирaт имуннaтa cиcтeмa!
  • 37 Зайко Байко многознайко

    23 1 Отговор
    Сега ситуацията е патова! Само ще ви кажа, че има по-велико чувство от страхът от заразяване с CoVid19! Най-великото чувство на света, не не е любовта! Запомнете това чувство се нарича ГЛАД! Иначе скоро ще действа естественият подбор, който остане , остане ! Пингвина и той се прави на безстрашен герой ! На мен лично това нещо ми прилича повече на биологично оръжие! Много противоречиви изследвания, резултати и още по неадекватни мерки! Има една наука която е създадена от френската школа на Луи Пастьор и се нарича " Обща ендемиология , епизоотология и механизъм на предаването на заразните болести"! Там са основополагащите принципи, този вирус не се проявява конвенционално, това ме кара да си мисля за биологично оръжие, мое мнение !
  • 38 ДО 33

    5 0 Отговор
    ИНХАЛАЦИЯТА Е ПЕТ ПЪТИ ПО-ЕФЕКТ..А МОЖЕ И С ЦВЯТ ОТ БЯЛ БЪЗ ..
  • 39 Западните Балкани

    20 3 Отговор
    Следващото решение ще е да се пращат в лагери тези болни. Това ли е подготовката на правителството. Сигурно ще арестурат медицинските сестри, ако откажат да работят за 500 лева при тежко болните?
  • 40 Брах ви лайката гербаджийска

    5 2 Отговор
    С толкова болници нормално д сме на първите места по легла

    Коментиран от #43

  • 41 Абсолютното зло: Фармацевтичната мафия

    22 3 Отговор
    Как така се случи, че фармацевтичните фирми в света са цяло море, а собственикът им е един и същ? Как така се случи, че лечението ни се оказа в ръцете на уроди, печелещи от отравянето и убийството на хора? Как така се случи, че медицината избра път, посочен и от многоженец, насилник, конекрадец, мошеник, крадец и шарлатанин? Как така се случи, че правителствата ни прилагат методи на терор и сплашване за заробване и насилие върху населението – от името и в интерес на печалбите на химическата и фармацевтична мафия на семейство Рокфелер?
    Кой ще стане още по богат от Ковид-19

    Коментиран от #42, #47

  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор

    До коментар #41 от "Абсолютното зло: Фармацевтичната мафия":

    бяла мафия си има
  • 43 Доктор Менгеле

    12 3 Отговор

    До коментар #40 от "Брах ви лайката гербаджийска":

    Обикновен вирус! Всичко,разбира се е......ПУНТА........
    Засилване на имунитета е спасението,както и при всички вирусни инфекции.
    А кой ще спечели от паниката,се сещайте сами.

    Коментиран от #45

  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    хора с инсулт и инфаркт не пият алкохол нито кафе нито газирано

    Коментиран от #53

  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "Доктор Менгеле":

    ще спечелят фарма аптекара бяла мафии
  • 46 до града козлодуй

    5 4 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    мри бе да ева твоита м@м@ прокажна, кво само хленчиш по форумите, на никого не му се четат тъпизмите ти , идиот козлодуйски

    Коментиран от #52, #67

  • 47 Питам за един приятел от Позитано

    2 3 Отговор

    До коментар #41 от "Абсолютното зло: Фармацевтичната мафия":

    Този Рокфелер не беше ли неформалния водач на комунистическия интернационал?
  • 48 Иван Милано

    18 2 Отговор
    Не се плашете бе хора в сравнение с храната която ядете, корона вируса е като еликсир.
  • 49 Баце Динко

    22 5 Отговор
    Ще има гражданска война заради този вирус май ! Ще се видят нашите мизерни болници,лоши лекари и измамната здравна система ! Идва последната война на България народе ! ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ !!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 1234567890²/

    10 5 Отговор
    Най вероятно е биологично оръжие,такива безпрецедентни мерки не е имало ,от 2та световна война,лошото е че,това може да е работа на ислямска държава,а те може и да нямат антидот
  • 52 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор

    До коментар #46 от "до града козлодуй":

    ти защо не мреш невъзпитано човече лошо гадно отвратително идиот си
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 мани мани

    13 1 Отговор
    леглата бяха много повече, ама малко ли болници закриха ... стойте си у вас след работа, а в почивните дни си стойте пак у вас, за да не стане тъй, че да им ги ползвате тия легла :) аз съм им ги тествал няколко пъти и знам, че е гадно :)
  • 55 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    БОГ да пазиБЪЛГАРИЯ
  • 56 000

    28 1 Отговор
    Не разчитайте на тези да спасяват някой. Просто отидете купете си храна за един месец палете колите и се махнете главно от София. Майната и на работа и на училище. Предполагам, че всички имате вили по селата. Тея ако знаят колко легла има аз съм трамвай. То у всички болници общо няма толко. Ако броят и тея в моргата и носилмите може и да я докарат тая бройка
  • 57 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    защо не сме добри хора
  • 58 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    да сме човеци и хора добри
  • 59 Ммммммм

    19 0 Отговор
    Заради един лек вирус извънредно положение не се обявява има нещо което не знаем и няма да научим .Дано всичко приключи с малко жертви и загуби.Иначе отцелелите ще разказват.
  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    много лоши хора има но това са комплксари
  • 61 gggw

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Аз казах":

    според мен не е било щото засяга алвеолите, а не бронхите..
  • 62 мани мани

    4 0 Отговор
    с тия малко над 2млн. или хайде оки да са 2млн. "софиянци" - к'ви легла имате за тях, не ви знам :) апарати за обдишването нямаме много, ама то стигне ли се до тоя момент - по-добре си е да умре човека :) малка е и вероятността да оживее, а после пък си е жив труп пф
  • 63 Има нещо

    10 3 Отговор
    Гнило, щом е примесен с HIV. Много ще са зле нещата, има такива дето отново ги е хванал и това е отговор на имунитета. И ако започне 10 пъти да повтаря няма да се живее дълго, затова по-добре е никой да не се разболява. Това си е СПИН по въздушно капков път. То има и Котешки СПИН, който не се хеаща от хора. Херпес Зостер и той е същото. Като ти излезе на главата и вътре в нея болките са непоносимо и отиде ли в мозъка край
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 така така

    7 0 Отговор
    Да не стане извънредно изпускане като във Варна, вчера???
  • 66 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 5 Отговор
    САВЕСКИИ ПСИХОПАТ ДАНО ПОЛУЧИШ ИНСУЛТ И ИНФАРКТ КУЧЕ МРЪСНО ТИ СИ КУЧЕ
  • 67 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "до града козлодуй":

    ти мри куче лошо
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Още

    8 0 Отговор
    Когато обявиха грипна та епидемия беше ясно. Такъв грип не е имало от 100 години. Цялата държава в гипна епидемия
  • 70 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
  • 71 лудия

    2 1 Отговор
    Не се разхождай по статиите да пишеш тъпотии.

    Коментиран от #75

  • 72 Атанас Петров

    8 4 Отговор
    #ОСТАВКА на #ГЕРБ
  • 73 Съгласен

    4 3 Отговор
    100% правилно решение! Да действат.Простаците и лудите,модераторите да ги закрият.
  • 74 Стига имитации

    9 2 Отговор
    Не е до броя на леглата, т.панари! Медицинско оборудване, хора и адекватна информация! Да ви е .. у държавниците!
  • 75 222222222222222222

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "лудия":

    ти ли си лудия отКАРЛУКОВО ЛОВЕШКО
  • 76 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор
    ГОСПОД да ни пази
  • 77 не се

    1 1 Отговор
    Отнася до тебе бе козлодуй,той си знае.
  • 78 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    четирима са в инфекциозното град лом със съмнения за короновирус конкурент бг

    Коментиран от #82

  • 79 Явор

    14 1 Отговор
    Само едно не ми е ясно, как сме едновременно с най-много болнични легла на 100 000 в ЕС, но сме и на първо място по смъртност!
  • 80 solaris

    12 2 Отговор
    "големият" Боко се насра от страх.
  • 81 Някой

    9 3 Отговор
    Да се отцепят всички градове с болни от Корона вируса,пълна карантина.Никой да не излиза от градовете.Това е спасението и затваряне на границата.
  • 82 Валери Божинов

    4 2 Отговор

    До коментар #78 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ей,хайде лягай си полуидиот

    Коментиран от #83, #86

  • 83 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор

    До коментар #82 от "Валери Божинов":

    ти си полу идиот кретен ти ли ще казваш кой какво да прави марш в КАРЛУКОВО ЛОВЕШКО 1 ОТРЯД
  • 84 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    имаме си и бяла мафия и фарма мафия
  • 85 Разрешение

    5 4 Отговор
    Да оставят отворени само хранителни стоки в магазините да пускат по 9 10 клиента в зависимост от пространството. Касиерките да са с маска. Да работят складовете и камионите, които да снабдяват. Същото и с аптеките. Да се пазарува в близост до местоживеене.по възможност ходи пеша ако използваш автомобил шофирай сам. Полицията и военните да патрулират и да проверяват кой от къде е, ако е от друг град да го арестуват. В големите градове да следят движението по квартали. Така за един месец ще се забави разпространението.
  • 86 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #82 от "Валери Божинов":

    ПОПОВ ЩО СЕ НЕ ГРЪМНЕШ
  • 87 Разрешение

    1 0 Отговор
    Организирайте доброволци, които да оставят храна пред вратите на самотните възрастни, които нямат близки или роднини. Отделете децата от бабите и дядовците, ще им се радват след време. В семействата за покупки да излиза само един човек два пъти седмично. Използвайте този период за отдих. Не излизайте да тичате в парка не защото е опасно ако се спазва дистанция може но ако се нараните и имате нужда от лечение ще трябва да отидете в болница а това не е препоръчително точно в този натоварен период рискувате да останете без помощ.
  • 88 До -коментар-85-Разрешение:

    3 3 Отговор
    МНОГО правилно ,но питай Нинова и тези от БСП какво ще ти кажат !!! За тях това е лъжа,всяване на паника и какво ли още не !!!

    Коментиран от #95

  • 89 само питам

    4 1 Отговор
    То че ще се мре все някога ще се мре....прив извънредно положение задължително се затварят границите...Пита се в задачата...Откъде ще минават турските тирове...

    Коментиран от #93

  • 90 До-коментар-49:

    9 1 Отговор
    ТОВА не касае само България,а целия свят !!! Сега поне всички ТРЯБВА да се обединим !!! За вирусите няма пол,няма държава,няма партии,няма граници !!! СЕГА всички хора ТРЯБВА да са внимателни и да правят това,което ТРЯБВА !!!

    Коментиран от #108

  • 91 Разрешение

    0 3 Отговор
    Може би ще ви задължат да носите документ- лично подписана декларация за предвижване от местоживеене до мястото където отивате- магазин, болница, аптека и да е отбелязана датата. В магазина ще ви следят да не купувате прекалено много продукти. Ако имате куче не трябва да се отдалечавате от дома ви, когато го разхождате. Отложете сватбите и всякакви семейни сбирки.
  • 92 За да не излизате

    2 5 Отговор
    си поръчвайте храна за вкъщи от Happy dostavka

    Коментиран от #106

  • 93 Разрешение

    2 3 Отговор

    До коментар #89 от "само питам":

    Затварят границите но не за снабдяване с нужната стока. Транспорта ще работи обичайно но ще бъде почти празен, защото излизането ще е позволено 1)само по работа- шофьори на тирове, камиони и градски транспорт, докторите, аптекарите, и персонал в хранителните стоки, въпреки че е желателно да се ходи пеша, 2) по наложителни причини- пазаруване на храна и лекарства и разходка на куче, 3) спешни случаи при нужда от медицинска помощ. Безцелно моткане по улиците е строго забранено. Не се плашете, магазинчетата за цигари и вестници остават отворени но вътре ще пускат само по един и двама клиенти в зависимост от пространството. Работното време на позволените магазини ще е от 09.00 до 18.00.
  • 94 Сера Ф остата

    5 0 Отговор
    Тия управляващи живеят в измислен техен розов свят сънуват много цъфнала и уредена държава със реки от мед и мляко щастливи данъкоплатци за доене ... И като се събудят чаршафа им влязъл в анОзите дейба и боклюците
  • 95 Разрешение

    2 3 Отговор

    До коментар #88 от "До -коментар-85-Разрешение:":

    За съжаление този вирус залива цял свят и ще се наложи и България да приложи този режим, наподобява на диктатура с тези декларации ( има и в електронен вариант от play store), които всеки който излезе трябва да носи в себе си и да се чувства виновен че има нужда от лекарство или храна.
  • 96 оня с коня

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Да да":

    Ясно е написано в Статията:България е в ЧЕЛОТО в ЕС по Осигуреност на Болнични Легла на 100 хил. души - 759,6 броя,ОТ КОИТО 601,5 бр.са Легла за "Активно лечение".Тая Статистика обаче явно те "Обърква" и възниква логичният Въпрос:Трябва ли такива като Тебе да Получават Заплата или Пенсия изобщо,след като се затрудняват да си прочетат парите?

    Коментиран от #97

  • 97 ???

    2 0 Отговор

    До коментар #96 от "оня с коня":

    Като не разбираш от ирония и черен хумор е нормално. Не е важно колко са леглата, а дали са ефетивни? Ако съпоставиш смъртността и бройката, какво ще се получи?

    Коментиран от #103

  • 98 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    БОГ да ние на помощ БРАТЯ и СЕСТРИ БЪЛГАРИ
  • 99 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    не могат да задължат хората да не излизат по работа било пазаруване лекарства и тъй нататък БЪЛГАРИЯ Е република БЪЛГАРИЯ
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Гост

    3 2 Отговор
    Замислете се дали всичко което започна масово да се използва като предпазни средства заради този вирус всъщност ви предпазва от паниката от истерията която изкуствено се създаде от медиите и всичко ли приемате като чиста монета,след като толкова години сляпо вярвайте на политици и авторитети и стигнахте след тях до тук?
  • 102 Храна за размисъл

    5 0 Отговор
    Ако се въведе извънредно положение и се ограничават излизанията и определени дейности,как ще функционира държавата и живеят хората,след като всичко се движи от тяхно величество парите и банките,енергото и вик-то чакат да си плаща народа сметките?
    Ясно е,че всеки е добре да преосмисли какво е важно всъщност в живота си и да си даде сметка,че явно държавата като система,не работи добре с тези правила,защото кризите през,които преминава са лоша реклама,че не работи добре,а урока е,че с робско съзнание вече смъртта всеки ден ни диша зад гърба.
    Време е за пълен рестарт и промяна във всеки един от нас.
    Спасението на давещите е в ръцете на самите давещи.
  • 103 оня с коня

    3 3 Отговор

    До коментар #97 от "???":

    Не съм се замислял за Познанията си по Ирония и Черен хумор,но за сметка на това пък ОТЛИЧНО РАЗБИРАМ че НЕ Ефективността на Леглата интересуват Русофилското Племе,а ВНУШЕНИЕТО на Обществото в БГ,че ПРАВИТЕЛСТВОТО Е НЕЕФЕКТИВНО в Действията си!И НЕ Е НЕОБХОДИМО да ми подсказваш какво ще се получи като съпоставим Смъртността и Бройката - естествено "Долу ГЕРБ":)За ВАША ЖАЛОСТ обаче Реалността при Избори е КОРЕННО РАЗЛИЧНА при ОТ ЩЕНИЯТА ВИ Избори.
  • 104 Richard

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Аз казах":

    Wtf, абсолютно същото се случи при мен и аз това се чудех. Една сутрин се събудих в 10 с брутална кашлица, и се усилваше. За 3-4 часа вече бях с 39.6 градуса. Закова точно на този градус! Ползвам немски термометър Гератерм мисля се казва, мега е точен. Такова нещо никога не ми се е случило. Пих от на силните антибиотици - Левокса 7 дена. Не се оправих. Пих още 8 дена Оспамокс. До петия ден имах температура от 39.6 градуса. Щях да пукна. Казаха ми остър бронхит, имам снимката си. Кашлях още 20 дни след втория антибиотик. Заразиха се няколко човека около мен.
  • 105 Храна за размисъл

    1 0 Отговор
    Мерките на управление се замислете са свързани с едни правила и идват от управляващите,а те на народа действат като ограничение и поради страх от наказание ако не се изпълнят създават едно ограничено робско колективно съзнание и така всички на ментално ниво сме като овце,от което следва и този бум на заболяване от медийното въздействие и който вярва влиза във филма.
    Тези,които ни управляват слушат други над тях,а за да се управляват толкова много хора те са наясно как да действат и за това вървим постоянно под контрол и медийна манипулация.
    Не забравяйте,че сме едно цяло,както и след като живота ви доказва,че с едни и същи действия промяна няма,да спрете да слушате другите и да се научите да носите отговорност за действията си и да се учите от собствените си грешки,а не да страдате и да сте жертви,че някой друг има вина за случващото се в живота ви.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Мислещ

    3 1 Отговор
    Все повече намирисва на координиран план на световните правителства за налагане на гшобална диктатура. Има много по-смъртоносни вируси за които никога не са предприемани подобни мерки. Вече никой и не се сеща за птичия грип.

    Но дори да приемем, че коронавирусът е по-опасен и смъртоносен, никакви мерки няма да го спрат, а само ще действат в полза на диктаторите. Като излизаш само по спешност какво, вирусът магически ще изчезне ли? Не се е случвало досега - изчезват само от новините.
  • 108 Мислещ

    1 1 Отговор

    До коментар #90 от "До-коментар-49:":

    Да се обединя с паникьосани защитници на диктатури ли? Съвсем не. Като ви е страх от вируса (Който няма как да избегнете така или иначе), затваряйте си се и за 2 месеца вкъщи, ако искате. Тъкмо по-малко зомбита по улиците.
  • 109 4 ДНИ

    2 1 Отговор
    СЗО ОБЯВИ СВЕТОВНА ПАНДЕМИЯ ПРЕДИ ТРИ ДНИ ,ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ СЕ ДВИЖИМ С 4 ДНИ СЛЕД ВИРУСА.ДНЕС ЩЕ ЧАКАМЕ ДА ИМА КВОРУМ ДА ХАПНАТ КЮФТАЦИ ОТ 0,40СТИНКИ ПЪК ДА РЕШАТ
  • 110 Мислещ

    4 1 Отговор
    Очаквайте в близко бъдеще:
    -Премахване на кеша.
    -Задължителни ваксини (Които ще ви разболяват или ще.ви правят още по-зомбирани)
    -Всякакви други "мерки", които да ви направят още по-зависими от волята на правителството и бюрократите под тях, и да промият мозъка ви (Още повече) по посока приемане на контрола като нещо необходимо и нормално.

    Изглежда, че с помощта на глупаците, Глобалните тирани най-после ще постигнат пълна победа.
  • 111 Лекар БГ

    3 0 Отговор
    Явно,SARS nCOV 2B 19 е вреден за здравето.
    Положението е неясно и вредно за всички нас.Щяло да бъде"извънредно".Което,ме тревожи много.Блокаж-значи липса на работа.Липса на доходи.Паника.Честно да Ви кажа,аз освен доходи от бачкане,други нямам.И спестявания нямам.И сега ми е тегаво,без "извънредното".С него,май наистина ще хлопна кепенците.
    Цялата ни Пунта Мара беше втасала,че сега и това.Рискове,мъгла,неяснота.
    Франция и Турция затварят училища и университети.Дания-блокирана.Затварят граници.Биг Брадър и те затварят.Не щат европейци.Не знам,как ще я караме.Шибана година.
  • 112 Сега е късно

    3 1 Отговор
    Този некадърник си мисли че така ще му се размине и ще оцелее в политиката. Като почнат масово да измират болните тогава българите ще разберат какъв бан дит са си избрали. Сетил се да въвежда мерки. Влязоха сумата и болни сега се сетил. Прост, ама много прост.
  • 113 бл.134 в Зап. парк

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Раздайте " калашниците" пуанене сирените и най - вече оставете се сами един апартамент .Корона ,ще накаже всички с повечв от един апартамент- няма къде да се скрият ....имаъ още малко вррме.
  • 114 Ха така

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Аз казах":

    Честно казано толкова чай с ром, колкото изпих от тогава до сега .. не съм пил общо за целия си живот :)

    Ми на, затова си оздравял. Казаха хората, че греян подсладен алкохол му е майката.Още в началото на Ухнската криза там един англичанин се излекува с греяно уиски с мед.Излекува се щото не беше китаец, тъй, че ако не си китаец жули греяна ракия с мед и си свиркай. И какво ти пука корона ли е бил вируса или диадема, нали си оздравял. А ако говорим сериозно е бил върлуващия в момента грип Б. Аз го карам в момента, най-високо 38.9 стигнах, пия много чай с мед и лимон, не се паникьосвам.Т вече е 37 -+0.2, минава.
  • 115 Гост

    0 0 Отговор
    Ходете пак да гласувате и вярвайте на политиците,.че ще направят нещо за вас и мерките сега са правилни и ще разрешат проблема на стадото,което върви след пазара си и тази в тор.
    Дали сега още им вярвате след като стигнаха до тук и не знаете накъде да поемете,защото в зоната извън комфорта е истинският живот и човек се учи сам от собствените си грешки?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове