Last news in Fakti

14 Март, 2020 07:11 5 580 25

Италиански журналист: За 20 дни животът на 60 милиона човека се промени драстично

  • коронавирус-
  • българия-
  • италия-
  • извънредно положение

Италианският журналист Франческо Мартино живее в България

Италиански журналист: За 20 дни животът на 60 милиона човека се промени драстично - 1
На снимката: Франческо Мартино, кадър: БНТ/Панорама

''Италия въведе същите мерки, каквито са и в другите страни. Това, което ние научихме в Италия е, че нещата са променят много бързо. Преди седмица много италианци бяха на плажове, на ски'', това заяви по повод върлуващия коронавирус италианският журналист Франческо Мартино, който живее в България, в предаването ''Панорама'' по БНТ.

''Всеки се надява, че това ще е само кратко изпитание, а след това като икономика и общество ще успеем да излезнем сравнително бързо от тази ситуация'', заяви още Франческо Мартино.

''Всеки ден по няколко пъти се чуваме, единственият вариант е да поддържаме контакт по телефона'', така журналистът описа връзката с неговите близки, които се намират в родната Италия.

''Мисля, че е много трудно за всеки един. Това, което се случва не ни даде време да свикнем. В рамките на 20 дни животът на 60 милиона се промени драстично. Мисля, че хората още са в шок'', сподели той.

''Най-дълбокото ми чувство е притеснение за близките ми'', призна Франческо и добави, че никога не е усещал притеснение у хората в България заради това, че той е италианец.

Попитан какво мисли за обявеното в България извънредно положение заради коронавируса, италианският журналист отговори така: ''Като цяло ние в Италия се учудвахме, че другите европейските народи не се възползват от нашия опит, защото ние много закъсняхме. Продължаваме да се чудим на този, който се бави.''


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанас

    6 31 Отговор
    Бога да пази и закриля Моя лидер Борисов
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 2 Отговор
    БОЖЕ пази БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ
  • 3 Галип

    3 32 Отговор
    Бог да пази Ердоган и Пеевски
  • 4 Васил

    9 6 Отговор
    Бог да пази Бдж товарни превози
  • 5 Ясин

    5 21 Отговор
    Бог да пази Турция
  • 6 Емил

    4 20 Отговор
    Бог да пази Бсп
  • 7 Ердоган

    6 9 Отговор
    Елате агънца аз ше ви опаза наи добре😂😂😂😂😂
  • 8 Официално значи тва е края

    1 10 Отговор
    Краяяяяяяяяяяяя
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 4 Отговор
    герб са мафия
  • 10 Господ чу молитвите ми

    15 4 Отговор
    Който съм прокълнал го е стигнало. Всички боклуци, които окрадоха България да пукат. Вече няма къде да си харчат откраднатите пари и в чужбина. Анатема!
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    пътят към ада е осеян с добри намерения
  • 12 Случаен

    4 1 Отговор
    Няма нищо за чудене Франческо. Или политиците са извънредно тъпи или имат указание от господарите си соросоиди глобалисти да въвеждат ограничителни мерки след като населението на определена държава е заразено до определена степен. Така независимо от ограниченията заразата има възможност за развитие
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    нека бъдеме добри човеци и хора
  • 14 някой

    17 2 Отговор
    Тая слободия изяде главите на чавечеството, то не се спряха да обикалят къде ли не, само и само да се тагнат у фейса.Що бе олигофрени,нямате какво да ядете и пиете в собствените си държави, нямате университети ли, нямате забележителности ли ,че трябва да си врете простите муцуни по Изтока....е, на ви сега ходене на майната си ,да се правите на ,,голямата работа,, ...

    Коментиран от #23

  • 15 Къса памет

    15 1 Отговор
    Кой идиот внесе милиони тонове боклук точно от Италия. В този боклук няма ли вируси?

    Коментиран от #19

  • 16 Браточка

    27 0 Отговор
    Няма по -красива страна и по-лоша дьржава!!!Да изнасяш злато и да внасяш боклуци и после лош бил материяла ?!?!Бог да пази Бьлгария!
  • 17 Шопо

    13 0 Отговор
    Светът никога повече няма да е същият !!! Бог и Свети Мина да пазят Българите !
  • 18 Истината

    18 2 Отговор
    Изрaeл и CAЩ ca рaзрaбoтили тoя гнуceн вируc. Eврeитe винaги ca cтoяли в ocнoвaтa нa вcички икoнoмичecки кризи. Знaят кaк дa извлeкaт пoлзa oт тoвa. Cвeтoвнaтa рeцecия зaкъcня c oкoлo 2 гoдини oт прeдвидeнoтo. Кoрoнa вируca e кaтaлизaтoрът зa cвeткaвичнo пocтигaнe нa икoнoмичecкa и пoлитичecкa кризa. Cлeдвa cрив нa aкции, цeни нa имoти , бeзрaбoтицa, cмянa нa прaвитeлcтвa и т.н. Oбcтaнoвкa зa лecнo зaбoгaтявaнe на финaнcoвитe aкули и кoнтрoлирaнe нa цeли държaви и кoнтинeнти. Пoдoзрeиeтo ce зacилвa пoрaди фaктa, чe удaрихa тoчнo нaй мoщнaтa икoнoмикa в cвeтa. През 2008 г. пак си помогнаха с пандемия за постигане на рецесия. Няма ли кой да ги сложи на място най после тези гадове..

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Случаен

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "Къса памет":

    Боклука от Италия го докара невежеството и продажността на българина. Никога западна Европа няма да приеме източно европейските страни като част от европейска общност. Наполеон и Хитлер са мечтали да завладеят Европа, тия го направиха без да се изстреля един патрон. Така политици ще плюскат една част ще са им работна сила, а териториите сметища. Хипермаркетите пълни със техни стоки на които срока им е изтекъл и са им лепнали нови етикети, а земята ни ще буренясва. Вместо да се занимават с претопяване на бракуваните си автомобили, има БИЗНЕСМЕНИ с вратове къде заринаха България с железа. Сега ония ревът държавата ви е мръсна, въздуха ви е мръсен. За 31 години демокрация толкова може да се построи. Ако някой може повече нека се обади
  • 20 boy.de

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Още един лъжец. БГ става държава на паталогични лъжци и конспиратори.
  • 21 Трябва да се занулят

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    борчовете в банките.

    Коментиран от #22

  • 22 Хасан4о

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Трябва да се занулят":

    Няма да ги затварят даже. Приготвили са договори за нови и още по-хубави ,изгодни за клиента договори за заем. Щото като не работиш и масово ще им трябват. Потъркват ръчички и те ще са благодетелите ти дето са дали за лекарство да си купиш и хляб. Те добрите и ти лошия ако вземе ,че умреш. Да му мисли оставащия наследник. Все ще си вземат лихвите .
  • 23 Станчо

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "някой":

    Да бе, и я това го не разбирам. Прибирам се от строежо и почвам да копам у градината, храним свинята, кокошки ядем нещо що е забъркала мойта дома, пием 200 грама ракия и си легам. Къде са ми тръгнали по свето да ми обикалят. Я последно с москвичо 88 година бех на море и Мичурин. Убаво си изкараме.
  • 24 Behemoth

    3 1 Отговор
    Папата не струва той е еретик и мискинин за туй ги удари яко вируса....от друга страна дедо поп е о баш истинската Вера ще ни спаси ...сигурно сега е надупен и двама млади симинаристи му помагат да измоли Тиквата проста да не се провали...
  • 25 Тъп Ганя на път

    0 0 Отговор
    Важното е да идем у салону,у кръчмото,след като сме били да се разодим до Италия,Испания за по сигурно и после у Софето и след това у наше село у кръчмата да не пропуснем некой...