Last news in Fakti

17 Март, 2020 09:45 7 193 67

Манолова към Борисов: Защо има бързи тестове само за избрани?

  • мая манолова-
  • бойко борисов-
  • бързи тестове-
  • коронавирус

Цената на един бърз кръвен тест за коронавирус е под 10 лева, тоест държавата може да си го позволи, подчера тя

Манолова към Борисов: Защо има бързи тестове само за избрани? - 1
Снимка: БГНЕС

Защо няма бързи кръвни тестове за коронавирус в аптечната мрежа? Защо такива тестове не са осигурени за рисковите групи – хората над 65 години и хората с хронични заболявания? Защо такива тестове могат да се използват само от „избраните“, а за обикновените български граждани няма?

Тези три въпроса зададе председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова към премиера Бойко Борисов във видео на живо във Фейсбук.

„Съобщиха, че премиерът Борисов и неговите приближени днес са си направили бързи кръвни тестове за коронавирус. Призовавам властта да осигури достатъчен брой безплатни тестове за хората от рисковите групи“, допълни Манолова.

„Цената на един бърз кръвен тест за коронавирус е под 10 лева, тоест държавата може да си го позволи“, подчера тя.

Манолова показа във видеото си кутия с тестове и обясни, че от Гражданската платформа са ги поръчали за пенсионерски клуб, на който ще бъдат дарени.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биоинжинера

    79 13 Отговор
    Защото имат да харчат милиарди долари от офшорките си Мая!

    Коментиран от #12

  • 2 оставка

    76 21 Отговор
    Незабавна оставка на антибългарското правителство и парламент.
  • 3 вашето мнение

    74 25 Отговор
    Бързи тестове няма, защото цифрата 67 вероятно ще бъде умножена по 2000 и измамата коронавирус ще лъсне. Цялата патаклама е за да могат правителствата на някои евродържави да краднат едни 37 милиарда. А некоа офците да излизат по балконите и да ръкопляскат, като малоумницци.
  • 4 мдцн

    76 18 Отговор
    В Бг е така, Манолова. В Бг всичко е за богоизбраните. Народът е оставен на произвола на съдбата. Задаваш отговори.
    Апропо, в Бг няма нищо- тестове, спирт, маски, парацетамол, медикаменти, кислородни апарати. специалисти, база...
  • 5 Психиятъра

    39 23 Отговор
    Лабилния ген. майор. Мутафчйски си прави редовно тестове!

    Коментиран от #17

  • 6 Коронакис виросакис

    53 15 Отговор
    За герберастите има всичко.

    Коментиран от #66

  • 7 Щото едните на били шофери

    18 14 Отговор
    На живков и обкръжението му а после и мутрите му и са по българи а другите са от робовете дето са по малко българи обаче работят и учат цял живот и са никому ненужни ей затва...точно заради това ако ердоган настъпи насам ще ида да му помагам щото така не може да продължава
  • 8 мдцн

    37 14 Отговор
    Нищо не доставят, нищо не зареждат, за да си разпределят милионите европари за помощ. И имат оправдание- няма маски, няма кислородни апарати, по целия свят липсват... Както родителите отказват на болно дете да му купят сладолед с оправданието, че в магазина сладоледът свършил.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 замполит

    24 55 Отговор
    Е ,то може ли без овцата Мая да изблее , нещо да стане ?! Компетентна по (абсолютно) всички въпроси . Отвори ли си плювалника - всичката мъдрост на света ,почва да се ръси (и все обвинява ,нарежда ,изисква ,заплашва) . Кюстендилска (изключително изсушена) слива - тъпа ,нагла и нахална.

    Коментиран от #25

  • 12 Анонимен

    36 13 Отговор

    До коментар #1 от "Биоинжинера":

    Не е това а че ЕС отпусна милярд и триста за да го откраднат и него а за тестове няма да има пари
  • 13 аз съм Веска

    7 4 Отговор
    МАЯ , В СОФИЯ МЯСТО ЗА ПАНИКА НЯМА .ОТ 10 ГОДИНИ АВРАМ БАНЯДЖИЯТА ПОДДЪРЖА ДОБРА ХИГИЕНА , И НА ТАЛАЗИ ОТ СОФИЯ ПОДДУХВА ЧИСТ ВЪЗДУХ .В АВРААМ ИМА ЗАКОДИРАНО АФЕРИМ !И КАК НЕ , АВРАМЧО БИЛ ПОДСИГУРЕН С ВСИЧКО, ОТ КОЕТО ДУХОВНИЦИТЕ СЕ ЛИШИЛИ , В ИМЕТО НА БЪДЕЩЕТО И ПРОСПЕРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ .
    ОЧАКВА СЕ АВРАМЧО ДА СИ СМЕНИ АДРЕСА , В ИМЕТО НА ЧИСТОТАТА-ОЧАКВАТ ГО ....
  • 14 Майче,майче

    18 43 Отговор
    Ще си останеш проста путка пълна с лъжи и популизъм
  • 15 вашето мнение

    40 16 Отговор
    Ако имаше такива тестове щяхме да разберем, че болните са вече минимум 150 000 души. Това обаче, не влиза в плановете на гербавите боклуци, защото ще покаже две неща. Първо, че герберите не могат да се справят с нищо и второ, няма как банкянския боклук да краде от еврофондовете.
  • 16 Русенец

    21 14 Отговор
    А защо се погребва бизнесът на българи със заведения, вместо да се затворят границите, да се блокира бизнесът на външните търговци, заразата да се овладее и българите да си шетат без маски, без риск?

    Коментиран от #52

  • 17 Доктора

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Психиятъра":

    Психи, веднага се връщай на 4-ти километър! Обещаваме, че повече няма да ти слагаме усмирителна риза и няма да те връзваме за леглото. Само ела да си вземеш хапченцата и да си легнеш в стаичката.
  • 18 вашето мнение

    27 10 Отговор
    И не забравяйте офци, тая вечер излезте на балконите и с бурни ръкопляскания покажете, на биби, че още има електорат.
  • 19 007

    23 6 Отговор
    То маски няма тя за тест реве.комунисти сте и едните и другите и сте се охахавили и не знаете какво да правите , щото само крадене знаете.
  • 20 Р. Овч.

    17 4 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?!?!
  • 21 Русенец

    24 19 Отговор
    Какво прави БСП и Манолова, за да помогне на правителството с недостигащите тестове, маски, ръкавици, спирт, дезинфектант? До момента само критикува. Нищо полезно не сте свършили. Опозиция сте дори на помагащите.
  • 22 Цако

    9 5 Отговор
    Даже по 4 теста за всеки случай, че иначе няма кой да довърши разрухата.
  • 23 Симеон

    9 7 Отговор
    обективно погледнато, бързия тест не не ви дава особено предимство, ако разберете макар и по-рано на къде отивате
  • 24 Румен Петков

    19 24 Отговор
    Нека другарката - милиардерка Манолова, да си покаже дИпломата.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Русенец

    10 22 Отговор
    Не одобрявам пипкавите мерки на тромавото ни правителство. Но е ясно на всички, че при толкова мощна и скорострелна пандемия, пропуски в мерките ще има. Вие как помагате да ги запишите, Г-жо Манолова? Само критики чета от вас. Никаква полза. Един няма в тоя парламент, дето да мисли за хората. Нито един!

    Коментиран от #34

  • 27 Баш Истината

    16 26 Отговор
    Тъпа кюстендилска слива е тази грозна жена.Ми естествено че за висшия ешалон ще трябва бърз тест.Ти коя си.Той има отговорност а ти си една изпаднала баба яга. Подобна уравниловка не трябва да се допуска. Навремето един такъв перимитивен като теб тип се изцепи че във боенновременни условия рисковия бонус трябвало да бъде еднакъв.Не ставазащото той пак първи ще изхвърчи и аз ще взема неговото място -синекурна длъжност без отговорност.Да за рисковото съсловие съм съгласен да се помисли ,но не и за такава като теб –бивша Буцманка.
    Ходи да се ш*ибаш с пупчивия си нерез

    Коментиран от #36

  • 28 Усмивката

    20 12 Отговор
    И аз така мисля.Достъпът до тест би осигурил доста по бавен ход на разпространението на вируса. Очевидно е че властимащите се подсигуряват само за себе си. Надявайки се само те да оцелеят.

    Коментиран от #35

  • 29 Кухата лейка Мая

    17 12 Отговор
    ако си беше отворила ушите щеше да чуе че бързите тестове дават несигурност от 40%, което води до изчерпване на лицензираните тестове с висока степен на достоверност.

    Коментиран от #43

  • 30 Генчо

    18 12 Отговор
    Другарке! Ако си заразена си заразена, 1 хартия с напечатана на нея информация, че си заразена няма да ти оправи положението.
  • 31 Абе

    15 15 Отговор
    Хаха нали си давате сметка, че нито Боцко, нито Годжи и сие им пука за народа? :D ако може да прилапат едни парички ще е най-добре, иначе нямаше да отказват помощ от Европа за маски най-малкото, защото НЯМА, а за продажбата на медицинската апаратура даже не ми се коментира. Оставка и да се махат тия боклуци.

    Коментиран от #37

  • 32 Каскетчо Кукуригов

    16 9 Отговор
    Манолова към Борисов: Защо има бързи тестове само за избрани?---ХАХАХА! Тя от небето ли е паднала? ТОВА Е БЪЛГАРИЯ и тук винаги е било така. Само ми е интересно; Кой ще ги храни тези БОГОИЗБРАНИТЕ, след като ние ПРОСТОСМЪРТНИТЕ почти всички вече сме се изселили от БГто, а тези които все още са останали, COVID19 до един ще ги убие, в резултат на "доброто" ни здравеопазване и няма да има кой да плаща данъци? Те ще останат в българия само с електората си - ОРКИТЕ!
  • 33 Гост

    12 20 Отговор
    Ба си злобната скопена кучка.
  • 34 Генчо

    15 7 Отговор

    До коментар #26 от "Русенец":

    Те нали са опозиция, какво друго освен критики. Това е лайното бсп а иначе били социалисти. 80% от електората им е в рисковата група, 20% са кюмюр.
  • 35 Русенец

    12 6 Отговор

    До коментар #28 от "Усмивката":

    Точно така. Внесените от Турция 50 000 маски ще стигнат само за колцина избраници. Другите да се спасяваме.
  • 36 Усмвката

    17 11 Отговор

    До коментар #27 от "Баш Истината":

    Ае на бас че и без Борисов България ще се аправи.Даже много по добре. Борисов е от поколението на т.н. двойни аршини. Едни за богопомазаните и едни за населението. Май е права. Тия времена трябваше отдавна да са отминали. Докато ги има такива Бойковци , България няма да дръпне.Не може едн да се прибира с хеликоптер на правителството. Друг да ходи пеша и градски автобус.Отговорноста е както в властимащите така и в редовия гражданин. Така се поставя разделителна линия , чеот народа нищо не зависи. А това е едно други времена.....Кой е Бойко Методиев

    Коментиран от #38

  • 37 Генчо

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Абе":

    Престани на обиждаш. Не ти е годжи ти си много ****ав.
  • 38 Генчо

    11 3 Отговор

    До коментар #36 от "Усмвката":

    Ще се оправи но първо трябва да се изкоренят всички корени на бкп! Но е все едно да се лекува рак в напреднал стадий.

    Коментиран от #42

  • 39 Начо

    11 8 Отговор
    Тая к.рвендия е никоя.
    Даже и от бесепето я изритаха
  • 40 слаботоков

    8 11 Отговор
    Ами така е ! Бързите тестове са за БОГОИЗБРАНИТЕ! Народа кучета го яли!
  • 41 ани

    13 1 Отговор
    В такива случаи много е важно да говорят професионалистите ,а не популистите .Точност на достоверност при тези тестове не е 100 процента.За това водещото е клиниката и при такива случаи много по добре е да се прави достоверен тест ,а не да се бавим с тестове ,които могат да бъдат и фалшиво отрицателни.За тези ,които даже са носители на вируса ,но нямат клиника нищо не се прави ,освен да спазваме противоепидемичните мерки , т.е. да си стоим в къщи.Карантината е основничт начин да спрем инфекцията.Не всички ,които носят вируса се разболяват,но разпространяват инфекцията.
  • 42 Усмивката

    4 9 Отговор

    До коментар #38 от "Генчо":

    Да . Така е.И сред комунистите имаше прогресивно мислещи хора.Но средата бе силно увреждаща за индивида . особенно слабохарактерните иморално неустойчивите. Борисов е оцелял и оцеляващ в такава среда благодарение на мимикрията.Такива оцеляваха и по време на прехода. Борисов тръгна по лошия път. Макар информацията да е силно ограничена.Той си остана представител на тоталитаризма и безотговорноста . отговорнос означава първо да си отговорен за себе си .И тогава да гледаш на другите. Това че той няма и не дава отговор на многото въпроси отправени към него е точно такъв признак.То е лъжец и принуден да лъже за да оцелее....
  • 43 Усмивката

    6 9 Отговор

    До коментар #29 от "Кухата лейка Мая":

    Ако беше помислил първо преди да пишеш, нямаше да се излагаш както Борисов през ден.Ако тестовете са различни , логично е да са и с различни възможности за достоверност. Никой в аптеките няма да тръгне да продава микроскопи.40 процента означават и с 40 прозента по малко заразени.И с твоя мозък от 40 процента би показъл по добри резултати стига да ги използваш добросъвестно и пълноценнно и на време. Борисов за сега не отговаря на тия критерии докато мисли за семейството си в Барселона. Затова и трябваше да бъде отстранен навреме.

    Коментиран от #47

  • 44 Чичо

    12 6 Отговор
    Откъде го измъкна тоя комунистически хъс да си все в средата на помията !! Докато беше Омбудсман те харесвах. След като те прекараха другарите съвсем се излагаш. Изпаднала си в ужас, че вече си извън чадъра и вършиш и говориш глупост след глупост. Що се правиш на доктор сега !! Може да те прихвана от "терористките". И тях използва за твоите цели. Ужасна популистка си ! Такива като тебе са вредни. Тези тестове не са като тези за бременност ! И ако мислиш, че Щабът е правил бързи тестове, просто не си в час. Божеее, много глупава и манипулативна !!

    Коментиран от #45

  • 45 Усмивката

    0 6 Отговор

    До коментар #44 от "Чичо":

    Остави Мая. Ако ти си така запознат за случващото се около здравето на висшите партийни функционери дай данна. Защото и ние силно сме заитригувани за нашият пръв и единствен водач сред морето от вируси и компромати
  • 46 Тато из Правец

    3 5 Отговор
    Кажи ,бе Бойче ! Кажи !!! На това ли те научих ?
  • 47 Кухата лейка Мая

    7 4 Отговор

    До коментар #43 от "Усмивката":

    Цитираните от мен данни са по спомен от изявление на ген. Мутафчийски от преди две седмици. Може и да има някаква неточност, но все пак имам причина да вярвам повече на генерала който е и професор, отколкото на Кюстендилската слива с нейната фалшива диплома! Между другото насрания Албион точно на това разчита в стратегията си за борба с короната - високоточен бърз тест. Кога ще се появи един Господ знае!

    Коментиран от #48

  • 48 Усмивката

    4 9 Отговор

    До коментар #47 от "Кухата лейка Мая":

    Никой не твърди че на Борисов главата е празна. Щото не би била обременена....Нали. Но това не е за похвала.Като споменах по горе Борисов е ангажиран с последствията от своето минало и настоящи притеснения за оцеляване на върхъ. Единственото условие да не го видим проснат на пода като обоснован абсолютен престъпник. Мая очевидно няма такива претиснения, защото ако имаше отдавна да последваше съдбата на Елена Йончева. Което я прави по достверен и сигурен източник за случвчщото се у нас. А и не само.

    Коментиран от #55

  • 49 Госあ

    4 7 Отговор
    Пфууу най накрая един коректен въпрос. Гълъбов попита и за препаратите. А продадените респиратори ? А защо е отказано участие в обществената поръчка за предпазни средства от ЕС ? Нали се сещаме защо. Защо бе баце ? Защо бе годжи ? май само пред народен съд ще отговорят тия долни,неуки, алчни,некадърни тикви. заедно със всички герберопитеци които ги избират три пъти подред.
  • 50 Дона

    11 5 Отговор
    Манолова пак се"изказа"! Бързите тестове са за хората на първата линия! Явно тя е решила, че е от тези хора и са я пропуснали! Горската! В тази напрегната ситуация си проличава кой кой е. Това важи и за пишештите.

    Коментиран от #54

  • 51 по здравна каса

    1 7 Отговор
    В хотела в Барселона ли правят тестовете?
  • 52 Щото

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Русенец":

    ще трябва да им осигурят дезинфектанти, ръкавици и маски. Това трябва да е от милиарди те на ЕС, ала те предпочитат да си ги гепят за тях си.
  • 53 Пешо

    4 3 Отговор
    Като по времето на ЦК на БКП.
  • 54 Усмивката

    3 6 Отговор

    До коментар #50 от "Дона":

    Някой да е споменавал за фронт? ... за първа линия?.Не бе ли Боррисов и компания.Глупак и слепец да те водят , това вече е трагедия. Ти къде видя фронтова линия , след като учени и специалисти говорят за невидим враг който е сред нас. Или за тебе Царят Слънце е пълнят и незаменим источник на енергия и познания
  • 55 Кухата лейка Мая

    12 3 Отговор

    До коментар #48 от "Усмивката":

    В царството на слепите червени тролове, сал едната Мая им остана, която като Сърцето на Данко разпръсква червена светлина...
  • 56 Критичен

    8 2 Отговор
    за тях има и партийни субсидии, огромни за бг. стандартите заплати, актуализират си ги на всеки 2-3 месеца, безплатни кафета и кюфтета, коли , за 2-3 години жилища в престжен квартал, да изброявам ли още ??? заменихме ЦК и Полит бюро с други пиявици!!
  • 57 Антикомунист поучаващ как да се спасите

    7 6 Отговор
    Световното карантиниране няма да подмине и руската армия, така че парада на глупостта за 9 май няма да се състои никога повече! Ще го гледате на запис от 2019 година 😂😂 Комунистите и атеистите в България ще мрат от яд, злоба и страх защото са прецакани от Кремъл и нямат нужната противоотрова, а служиха на Кремъл почти 20 години!! В тази страна е твърде вероятно да оцеляваме само ние чистите руснаци и то кръстени в Руската православна църква, защото българската не е православна....Не ви го пожелавам, но е твърде възможно да не доживеете разболяването си от коронавирус и да починете от злоба и страх...На тези, които имат нужната "кръвна група" в произхода си пожелавам успешно справяне с това генно биологично оръжие!! На живите-мъртви /атеистите, атакистите и комунистите/ пожелавам поне да не умрат от злоба!! Намерете си кръстници още днес, покръстете се още утре, покайте се иначе "отивате на кино", където вечно ще гледате филмът "Путин в моят земен живот"😂😂😂

    Коментиран от #62

  • 58 Експерт Счетоводител

    7 4 Отговор
    Тя държавата всичко може да си позволи. Тя е един брашнен чувал ,който можеш да изтупваш по всяко време и все ще пусне , особено ако има данъкоплатци които да плащат. Предлагам Сестра Галева да извади от джоба си по 10лв за всеки който иска бърз тест . Така ,че нареждайте се на опашка при Костинбродската мадона.
  • 59 месара

    4 4 Отговор
    тая да си затвори устата и да се скрие!
  • 60 Димчо Несторов

    10 2 Отговор
    Аман от популисти , първо тоя овенния Радев , Гуша Нинова , а сега и Сестра Галева . Да не забравяме ,че тя участва в предложението Свинята да стане шеф на ДАНС или сте забравили. Помните колкото тия малките маймунки ,другари Австралопитеци.
  • 61 бял

    0 4 Отговор
    Защото дебелия шопар мсли само за себе си.
  • 62 Алфа Мастийо

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Антикомунист поучаващ как да се спасите":

    ти ли си ма, швестерке?
  • 63 БоКо Всемогъщий

    1 3 Отговор
    Който е БоКоизбран, ще живеЙ ! Хау!
  • 64 Неолиберали

    2 3 Отговор
    Защото останалите са "лош матр'ял".
    Даже маски не са осигурили за народа.
  • 65 Защото както стана ясно

    3 3 Отговор
    Голяма част от получените пари те ще ги откраднат които бяха отпуснати за справяне с положението към един милиард бяха затова се писти от всичко да може да откраднат колкото се може повече
  • 66 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Коронакис виросакис":

    Маягалева защо не каже нещо за субсидиите може би те не са отнарода
  • 67 Кольо

    0 0 Отговор
    за Народа ще има 14 дни неплатена и съкращения после. В бързото хранене и ресторантите и платената не ти дават вече. Нямали онези които с години правят огромни печалби. То лимузини,то къщи ,то екстейшъни на жените и силикони на секретарки любовници. И любимата работеща администрация ,най-вече НАП и Гаранционния фонд. За тях всичко има и още хора от родата ще назначат. Нови организации ще си измислят и частните съдии ще увеличат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове