Last news in Fakti

17 Март, 2020 09:52 5 904 22

10 000 зъболекари са изложени на риск

  • коронавирус-
  • мерки

Д-р Иван Маджаров посочи, че данните показват, че в момента мерките не дават резултат

10 000 зъболекари са изложени на риск - 1
Снимка: БГНЕС

10 000 зъболекари са изложени на риск. Това заяви председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков пред "Нова телевизия".

По думите му зъболекарите страдат от липса на индивидуални предпазни облекла. Той подчерта, че не са се били презапасили.

Д-р Шарков е категоричен, че държавата трябва да се погрижи за тази защитни облекла.

Той посъветва гражданите в тази ситуация да посещават зъболекар само при неотложност.

Неотложните случаи ще бъдат поети, подчерта той и допълни, че много зъболекари са заявили доброволно включване като медицински специалисти в борбата за овладяване на коронавируса, отбелязва news.bg.

На свой ред д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарки съюз заяви, че мерките срещу вируса имат две измерения - дали са достатъчни и дали се изпълняват.

По думите му те са достатъчни, но е друг въпросът дали гражданите спазват правилата и дали се дистанцират един от друг.

Д-р Иван Маджаров посочи, че данните показват, че в момента мерките не дават резултат.

Няма забрана, която автоматично да е разбрана от цялото население, отбеляза той.

Той посъветва при висока температура да не се бърза да се ходи в болница, да се изчака няколко дни.

На въпрос ще се обърне ли кривата след 15 дни карантина, д-р Маджаров посочи, че ако сега всички се приберем по домовете си може би това ще даде ефект, но към момента нарастването на случаите показвало точно обратното.

Относно дихателни апарати д-р Маджаров поясни, че те са работещи, но ако допуснем пикът в Италия, няма да стигнат.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А овцете пляскат ли пляскат

    17 1 Отговор
    Предлагам следния график за пляскане по балконите : 19.00 - лично за Борисов, 19.30 - парламент и правителство, 20.00 - Гешев, 21.00 - медиците, 22.00- производителите на ракия.

    Коментиран от #6

  • 2 гост

    11 11 Отговор
    Как ги не е срам бе, за вадене а зъб ми взеха 110 лева, ми да си набавят защитните средства сами. ГАДОВЕ!

    Коментиран от #3

  • 3 Гред

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Важното е преди това да са ти взели 1000, за да го докарат до положение за вадене.
  • 4 Шекспир

    16 9 Отговор
    Абе зъболекарче 7 000 000 са застрашени не по малко от вас.Защо държавата трябва да ви отделя специално внимание.Колко от вас работят реално по цени на ЗК.Всички искате доплащане а сега искате държавата да ви дондурка.Не става.Сами ще си купувате защ.облекла
  • 5 Критичен

    7 3 Отговор
    на най богатите, държавата да им помогне, а на бедните, да се оправят сами, изр.......
  • 6 5555

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "А овцете пляскат ли пляскат":

    Те пляскат и плюят вироси, от горните етажи на долните! Знаете, че има лек ветрец и въздуха се завихря! Така, че господата с ръкоплясканията разнасят заразата, ако я има!
    Що се отнася до зъболекарите, аз не ходя! Плащам си осигуровките, а като ме заболи зъб, жабуркам се с чай от смрадлика. Много по здравословно е!!!
  • 7 Вай Вай

    8 1 Отговор
    считам че капитализмът "е най-доброто" случило се на БГ.

    Да ви помогнат антлантиците Кошлуков, Паси, Плевенлиев, Дянков, Велчев, Трайков, Костов, Лъчо Мозъка, Гърневски, СДС, ОДС.

    Пазарна икономика, частен капитал, човек за човека е вълк.

    Каква държава, като разрушиха държавата, а и за Вас прогресивен данък няма.

    С какво ви е длъжна държавата БГ, че учите безплатно, че направихте по няколко имота, с какво ви е длъжна държавата бе другари капиталисти.

    Получавате си капитализъм в пълен комплект.
  • 8 Тия за идиоти ли ни вземат

    9 0 Отговор
    "Д-р Иван Маджаров посочи, че данните показват, че в момента мерките не дават резултат"

    Е как ще дават мерките резултат, като маски и дезинфектанти няма, карате хората да си стоят по домовете, а не затворихте границите и пристигат от Испания и Италия заразени.Ясо е, че всичко се прави за едни пари, за едни 1 360 000 от ЕС, ама поне мълчете и не се излагайте, хората не са толкова прости за колкото ги вземате
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Въобще няма никакво спазване, баце

    3 0 Отговор
    Ела да ги видиш в магазина пред касата как са се наредили, та даже се допират. И то възрастни хора 😂 И навън ако се размина с някои, минавам от края на тротоара, а той дъртака пък минава на средата, още малко и ще си жулнем якетата, а отстрани до него има място още трима да минат. Плачат си да мрат, така че добре дошла е тая 👑
  • 12 Анабел, кравата на Милка

    2 0 Отговор
    Като ги е страх, повечето са на свобода практика, да се затварят кабинетите.
  • 13 Някой обясни ли им

    3 0 Отговор
    на възрастните хора, които могат безпроблемно да се придвижват, че е добре да спазват дистанции от 3 до 6 метра или май бъркат метрите със сантиметри? Айде другите ще го прекараме може би, ала те що се набутват самички.
  • 14 ани

    1 2 Отговор
    Е как може да се говорят такива глупости?Още ,когато започна епидемията от спин всички стоматолози знаят как да се предпазват от опасни инфекции и какви защитни предпазни принадлежности трябва да имат.Години наред се спускаха разпоредби в страната за работа с опасни инфекции.И сега специални мерки за предпазване !.Ами вие ги знаете сега ли ще ги учите?Да не говорим колко малко процедури извършвате по здравна каса.Моралът отдавна не съществува!
  • 15 доктор Савов

    5 1 Отговор
    Аз съм зъболекар! Като чета коментарите разбирам,че явно никой не го е болял зъб,посред нощ,призори. А и да го е болял се е наливал с "Аулин"/който уврежда черния дроб..между другото/. Хайде сега и аз да пусна една реклама . Сигурен съм,че в тази обстановка повечето колеги ще се уплашат и ще затворят кабинетите си,защото спешността не е за всеки. Ние от "Одисей Дент"Пловдив,остваме на своите постове и ще лекуваме пациентите докрай!!!! Както сме го правили през последните...30 години. За отбелязване е,че ние сме практическ единствените истински спешни кабинети практически за цяла Пловдивска област,а и може би за цяла Южна България. Не се колебайте да ни потърсите! Кабинетите са на бул."Руски" 102. Работим 24 часа,7 дни в седмицата,365 дни в годината.По всяко време сме на ваше разположение.Цените са съвсем достъпни. тел. 032 516 576.
  • 16 боцмана

    4 3 Отговор
    Всеки зъболекар работил повече от пет години , може да си позволи охолен живот без да работи поне две -три. Так , че да не плачат като вдовици за ..й!
  • 17 мангалезич

    5 0 Отговор
    Некой да е виждал касова бележка издадена от зъболекар ???

    Коментиран от #18

  • 18 онзИ

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "мангалезич":

    касовите бележки са по-дефицитни и от маските
  • 19 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    НИЕ БЪЛГАРИТЕ ИМАМЕ НАЙ -КАЧЕСТВЕНАТА И ЕВТИНА ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА ---БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАШИТЕ ВЕЛИКИ СТОМАТОЛОЗИ !!! МАСКИ И РЪКАВИЦИ И СТЕ ЗАЩИТЕНИ ОТ НАС ПАЦИЕНТИТЕ , НО КОЙТО ПАЦИЕНТ -КОЛКОТО МОЖЕ ДА ВИ ДОДАДЕ ПАРИ -ЗА ГЕРОИЗМА !!!!!
  • 20 незнайко

    1 0 Отговор
    КОЙ ХОДИ НА ЗЪБОЛЕКАР ЗА КЕФ ??? ДА ХОДИМ САМО ПРИ НЕОТЛОЖНОСТ !!! КАКВО Е ТОВА ОПРЕДЕЛЕНИЕ ??? Откачена работа !!!
  • 21 цигането от София

    1 2 Отговор
    брей 10 хиляди зъболекари ,500 хиляди държавна администрация ,,, много Хадути, много нещо
  • 22 Да им дадем и на тях

    1 1 Отговор
    по 1000 лева