Last news in Fakti

20 Март, 2020 21:54 5 887 58

Д-р Ангел Кунчев: Много е тънка линията, по която се движим

  • коронавирус-
  • българия-
  • мерки-
  • ангел кунчев

''Смисълът на мерките е да не се минава до стъпки като вечерен час'', заяви главният държавен здравен инспектор

Д-р Ангел Кунчев: Много е тънка линията, по която се движим - 1
Снимка: БНТ

''През целия ден получавахме предложения, които препоръчваха мерките да станат по-строги. Очевидно е, че има една прослойка от хора, които не възприемат сериозно проблема. Социалното дистанциране досега дава най-добра защита'', това заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в предаването ''Панорама'' по БНТ, с което за пореден път затвърди тезата на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса, че социалната изолация е най-ефективното средство за спиране разпространението на вируса.

''Това, което искаме е да намалим щетите. Много е тънка линията, по която се движим, по-строгите мерки ще застрашат икономиката'', отбеляза д-р Кунчев.

''Затварят се областните градове, парковете, осигурява се час за пазаруване на възрастните хора. По-строгите мерки се въвеждат, защото им е дошло времето. Струпването на много хора и то от най-рисковата група ни накара да вземем мярката с ограничаване на излизането за пазаруване. На никой не му е приятно да си стои вкъщи, но ако ограничим контактите в рамките на един месец, това ще ни спести много главоболия. Не ни се иска да приложим най-строгата мярка с тотална забрана за излизане, както е в Италия'', обясни главният държавен здравен инспектор.

''Смисълът на мерките е да не се минава до стъпки като вечерен час, тотална забрана на движението вътре в градовете без специална причина. Най-трудно ще бъде на органите на МВР за ограничаване на движението без да пречат на хората от бизнеса или на нуждаещите се от медицински грижи'', каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    105 17 Отговор
    Ще разберат ли вече и най-тъпите българи, че ГЕРБ ЩЕ НИ УНИЩОЖАТ АКО НЕ ГИ ИЗРИТАМЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-СКОРО ????? Всеки ден с мутрите са загубени животи, милиарди и бъдещето на децата ни

    Коментиран от #12, #19

  • 2 някой

    64 7 Отговор
    Тези мерки на здравният министър са все още ПРОТИВОЗАКОННИ! Когато НС приеме закона и се обнародва,тогава тези мерки стават законови.
  • 3 Гост

    90 8 Отговор
    A,не разбирате ли вие,че тоя вирус ще мине и замине,а след това хората няма да има какво да ядат буквално много голяма част от тях и тоя пьт ще ви окачат по стьлбовете...................НАГЛЕЦИ ПРОСТИ.

    Коментиран от #36

  • 4 Последния софиянец

    81 8 Отговор
    Вместо народа да осъди престъпниците, те осъдиха целия народ на три месеца затвор. Голям майтап. В затвора поне храна дават, а тия искат да ни уморят от глад.

    Коментиран от #23

  • 5 Ицко Финци

    32 1 Отговор
    Кой,кой,кой ви предлага.
  • 6 Така е като нямате никакъв контрол по

    52 4 Отговор
    границите и му изтървахте края , след дъжд качулка , а дали не го направихте нарочно има 1,5 милиарда причини
  • 7 az #Победа75

    49 7 Отговор
    Д-р Кунчев е поразен от ГЕРБавия вирус!

    Коментиран от #8

  • 8 Вярно колега....

    34 9 Отговор

    До коментар #7 от "az #Победа75":

    Абсолютна педераска подлога...
  • 9 Ти ли ще

    34 4 Отговор
    Носиш храна на хората ве...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 МАЯМА НЕНАСИТНИЦА

    5 18 Отговор
    Защо му цъкате минуси долни олигофренчета????
  • 12 така така

    15 35 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    и кой ще дойде ве умнико??

    БСП ли? ХА ХА ХА

    Те ни съсипваха 100 години.

    Коментиран от #20

  • 13 898

    41 3 Отговор
    Точно тази прослойка от хора разбира,че вие сте проблема!10г. българина търпи милиционерската ви шайка!Растеж имало,макроикономически показатели дъра-дъра,! Къде са парите и стоките за хората ,когато има такава криза? Къде е държавния резерв?Германците от месец правят лекарства с държавна субсидия а шайката чака да и кажат може ли!?! Те ще ходят да плашат баби в старческите домове! Избори на лято и да ви няма!
  • 14 шоп

    20 2 Отговор
    Абе вие каквото и да ми наложите, аз нема се съобразим с него, понеже нямате ресурса да ме следите... не ви се дават пари за допълнителни кадри!

    Коментиран от #47

  • 15 Стокхолмски синдром

    51 2 Отговор
    Много скоро, ще почнете и да ги харесвате тези, които ви държат под запор ! На това му казват "стокхолмски синдром" Нали уж беше 14 дена, изведнъж ще стане 1 месец, после три и т.н. докато изтрещи народа и хукне с брадвите навън, а тогава карантината няма да ума никакво значение ! Прочетете малко история, как е било по време на войни, бедствия и т.н. Просто човешката природа е такава, огъваш, огъваш па стигне момента да се отвърне и да изплющи ! Трябва много да се мисли при въвеждането на такива мерки, че да не се окаже, че заради тях може да има повече жертви и от вирус ??

    Коментиран от #26

  • 16 Ръмпези

    20 0 Отговор
    Г-н Кунчев, прослойката от хора ,които не възприемат проблема са хора без бъдеще . ТЕ НЯМАТ КРАЙ В БЪЛГАРИЯ ПОСТАВЕТЕ СЕ НА ТЯХНОТО МЯСТО ..НЕ МОЖЕТЕ..ГОВОРИТЕ УГОДНИЧЕСКИ....
  • 17 Потрес

    40 2 Отговор
    Марш бе гнидо герберска! Да нямали главоболия... кой те опълномощи бе некадърник?! Преди месец казваше, че нямало да дойде вирус! Скапаняци герберски! Ууууу, оставка! Долна сган! До тука беше тикволандия! Оставка! Оставка! Марш на боклука!
  • 18 оня с коня

    8 42 Отговор
    Ще попитам тука РИТОРИЧНО недоволстващите от Здравните Мерки на Правителството:Ако ВИЕ бе Недоволни се заразите и умрете,ЩЕ ПРОДЪЛЖИТЕ ЛИ ДА НЕДОВОЛСТВАТЕ?Ами естествено няма,защото Умрял не недоволства.Ако обаче СКЪП И БЛИЗЪК за Вас човек почине от Болестта,ще започнете ли да Виете "на умряло" че Правителството/в частност ГЕРБ и Борисов/ НАЙ-БЕЗОТГОВОРНО не са взели необходимите мерки това да не се случи?И както сега викате "Долу",така и тогава ПАК ще викате "Долу",като принципно не оставяте никакъв Шанс на Правителството да остане "Горе".Така и НЕ ИСКАТЕ да разберете,че сам Господ ви е отредил място в Живота "долу" защото със сигурност ИМА ЗАЩО,но е добре да знаете че от "Долу" има и "По-долу" - НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ,ТОЧНО ЗА ВАС СЕ ОТНАСЯ!

    Коментиран от #22, #29, #43

  • 19 Проблема не е в гроб

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    А в генералите от дс дето са в сянка и командват всеки дошъл на власт

    Коментиран от #50

  • 20 Точно ти не

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "така така":

    Точно ти и тиквите като теб никога повече!
  • 21 карантината

    22 2 Отговор
    или социалната изолация не спира епидемията а само прави кривата на заразените по-плавна и позволява на здравната система да поеме тежко болните. за да бъде спряна епидемията трябва първо да се открие ваксина и после всичкида се ваксинират но това няма как да сене и след 2-3 години.

    Коментиран от #25

  • 22 Скапаняко

    15 1 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Това дето яздиш не е кон а двуглави дилдо!

    Коментиран от #27

  • 23 Последният Бургазлия

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния софиянец":

    Ей това е приказка !
  • 24 JPower

    37 1 Отговор
    Мерките на България и ЕС са, като на щраус, забил си главата в пясъка. Лишаването от правата на човека, не е решение на изкуствено създадените паники!!!! Как влизането в магазин или аптека, който се отоплява/охлажда от климатик, който върти един и същи въздух, ще попречи на разпространението на какъвто и да е грип??!! Интересува ви, само парите от Европа, дадени за куронавируса!!!
  • 25 Да ми ядеш карантината

    22 2 Отговор

    До коментар #21 от "карантината":

    Да ми ядеш кривата карантина! Ако не бяхте откраднали парите от здравната каса долни гербери, нямаше да се налага да ми ядете кривата! Всичко сте откраднали! Всичко! Отрвпки долни!
  • 26 синдром

    28 0 Отговор

    До коментар #15 от "Стокхолмски синдром":

    Абе незнам за вас, но аз започвам леко да изперквам след тази ежечасна промивка на мозъка с корона вирус! Изнервен съм яко и го предавам на околните, не знам дали това е целта, но съм сигурен, че ще избия на някъде и може после да съжалявам!

    Коментиран от #31

  • 27 оня с коня

    3 11 Отговор

    До коментар #22 от "Скапаняко":

    Еееей Братушка!...НА ГОВОРИ НА МЕНЯ.

    Коментиран от #28

  • 28 Гнидо

    10 1 Отговор

    До коментар #27 от "оня с коня":

    Еби си тебя и скачай на силиКоня
  • 29 Обикновен човек

    19 1 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Не намесвай Господ в делата на малоумните ни управници тъпако!!!!!!
  • 30 Факт!

    11 1 Отговор
    Тия хининови методи са стара работа.Давайте го тоя ремдезивир!С тва са излекували 79 годишен пациент в Италия.Сметайте за квонстава въпрос.
  • 31 Стокхолмски синдром

    30 0 Отговор

    До коментар #26 от "синдром":

    Точно това имам предвид ! Вкарват всички в тенджера под налягане с цел стерилизация, но парата все отнякъде, ще избие - физичен и психологически закон ! Е затова тези "вождове" не мислят ! Това, като с тръбата за Перник, мотаха се надявайки се че природата, ще напълни гьола, почнаха я въпреки че бивш главен хидроинженери ги предупреди, че бъркат инженерно и тръбата вероятно няма да издържи при пуска и им обясни, защо ! Е не го послушаха "бай тошовия" инженер пуснаха тръбата и ДУМ гейзер ! Така се действа стрелба на посоки по каубойски ?
  • 32 Потрес

    28 2 Отговор
    Наистина ли си мислите, че на тиквата му пука дали ще измират хора, особено бабички и мисирки?! Не, страх го еее! Откача от ужас да не се зарази и да не пукне, че барцелонската вила заминава....
  • 33 Авраам

    11 0 Отговор
    Тази нощ нека всеки НЕгербер си нарисува на вратата хикс. Утре ще броиме короните
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 оня с коня

    1 15 Отговор
    Мн ми е кеф когато Руско-славянската Диаспора тука КИПНЕ като Кафе,забравено на котлона:)И затова:"Ах,КИПЕТЕ Ескадрони,в Устрема ви Милиони Погледи са приковани с Надежда и Любов..."След вас ще почистим с Препарат - "Обещано".

    Коментиран от #37, #38

  • 36 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    .................... епидемията няма да отмине докато не каже ШЕФА...
    ИНФОРМАЦИЯТА Е ВЛАСТ и управляващите го знаят много добре!
  • 37 Дельо хайдутин

    13 0 Отговор

    До коментар #35 от "оня с коня":

    Пилците ще ги броим на есен. Народна мъдрост.

    Коментиран от #40

  • 38 След теб

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "оня с коня":

    Даже нищо друго освен смрад на силиКОН няма д остане! Ти си едно ненужно нищожество! Факт! След теб няма спомен!

    Коментиран от #42

  • 39 Потрес

    17 0 Отговор
    Този щаб е ненужен и некомпетентен! Тези мякала са като вижда си. Тотално нищо!
  • 40 оня с коня

    0 6 Отговор

    До коментар #37 от "Дельо хайдутин":

    Ха ха!Ми О.К. - дано се научиш да броиш дотогава:)
  • 41 емо

    3 0 Отговор
    Баце на тебе ти требе по-дебела линия, да спреш да пишеш и говориш глупости!
  • 42 оня с коня

    0 7 Отговор

    До коментар #38 от "След теб":

    Няма Проблем да се съглася с тебе,ама НЕ ВИЖДАМ да си ми писал +/Плюсче/?:)

    Коментиран от #44

  • 43 оня с коня

    2 8 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Ааве адаш дажи и боико ниможи гу кажи по праилну ут теби саму ГЕРП и боико те шана упраят тъй ша на уптаиат чи ша флианът ф очебницити пу историа и ниа сас теби ша фленим ама ф кинефъ убачи за идно ти сфалиам шапкъ ГЕРП са номир ино
  • 44 коня на оня

    7 0 Отговор

    До коментар #42 от "оня с коня":

    Аз пък ти писах минусче виде ли го?
    Съгласен?

    Коментиран от #46

  • 45 коко

    14 0 Отговор
    САМО СМЕЩНИЦИ СЛУШАМЕ ,МОЙ ПРИЯТЕЛ ДНЕС ОТИДЕ ДА СЕ ИЗСЛЕДВА ОТ КОРОНА ВИРУС ПО ПРЕДПИСАНИ ОТ ЛИЧЕН ЛЕКА И С ЯВНИ СИМПТОМИ И МЕ МУ НАПРАВЕЛИ ИЗСЛЕДВАНЕ , А ГО ПРАТЕЛИ В ДРУГА БОЛНИЦА ДА СЕ ИЗСЛЕДВА ЗА ГРИП Б
  • 46 оня с коня

    0 5 Отговор

    До коментар #44 от "коня на оня":

    Мдааа..."Благодарско",щото Хонорара ми се определя ОТ БРОЯ МИНУСИ,НЕЗАВИСИМО как си ги спечелвам:)
  • 47 Бйндюга

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "шоп":

    Така е . МВР няма ресурс за такава дейност.
  • 48 Ало Кунчев

    1 0 Отговор
    Извади си вибратора!
  • 49 дедо Йоцо

    3 0 Отговор
    На ченгетата скоро ще им омръзне. Не държат на работа.
  • 50 Ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Проблема не е в гроб":

    Ако това е мнението на печата маса, тънете в мизерия, тъпаци
  • 51 Да ама не

    7 1 Отговор
    Не ни се иска да приложим най-строгата мярка с тотална забрана за излизане, както е в Италия'', обясни главният държавен здравен инспектор.
    Имам въпрос - в Италия колко умрели има на ден, и тук колко има, та тия мизерници натискат за мерки като в италия
  • 52 555

    7 1 Отговор
    Абе нали Феруари месец същите тия от тоя щаб барабар с тефлоновия генерал твърдяха, че грипа е безобиден и т.н.
    Сега се появиха едни пари от ЕС и стана смъртоносен.
    Докога с тия простотии бре?

    Коментиран от #53

  • 53 До кога

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "555":

    До като народу е толко робски и тъп..
    Векове требат да почне да мисли и търси правара си.
  • 54 Курвунделът

    0 0 Отговор
    Калашници трябват......
  • 55 Николай

    3 0 Отговор
    Виталий Аверянов.
    Коронавирусът има някакъв реален основен мотив, обаче, както мнозина вече са се досетили, това не е чумата на 21 век,
    а сравнително банална инфекция, която започна много навреме. Тоест, с други думи, това е черен пиар,
    елемент на мощна информационна война, чиято цел е да се всее паника и хаос. Русия „гори с коронавирус“. Да, мозъците и емоциите горят. Досега не са заразени много хора,
    но милиони хора са заразени с информационния вирус. При това начело на паниката вървят не простите жители,
    а властите и чиновниците, които готвят небивали карантинни мерки за Русия.
    Тази информационна война служи като катализатор за криза, която би могла да се развие по-бавно - но сега,
    благодарение на умелото манипулиране на съзнанието, тя ще се ускори значително.

    Коментиран от #56

  • 56 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Николай":

    Русия да се чете България.
  • 57 пенсионер

    1 0 Отговор
    oтнoвo нeкoмпeтeнтни рeпoртaжи и дeзинфoрмaция пo БТВ ! билo въвeдeнo "вoeннo пoлoжeниe" и рeд други глупocти cлушaм oт вчeрa ! нямa ли кoй дa cпрe тeзи нeгрaмoтни кaлинки !!???
  • 58 Гост

    1 0 Отговор
    Ама всички сте много интересни.Пишете критики и анализи,но изпълнявате и слушате същите тези към които се гневните и нищо не предприемате.
    Явно не знаете какво искате и как да го постигнете или си умирате от скука?