Last news in Fakti

9 Април, 2020 15:32 331 108 173

Възмутен коментар на преболедувала COVID-19 млада българка

  • covid-19-
  • коментар-
  • коронавирус

"Те изговориха толкова много приказки, но всъщност въобще не им дреме за болните!", твърди Теодора Пенчева

Възмутен коментар на преболедувала COVID-19 млада българка - 1
Снимката е илюстративна. Източник: Shutterstock

За коронавируса от първо лице разказа в своя Facebook профил Теодора Пенчева, бивш състезател по сноуборд и организатор на Обиколка на Витоша - 100 км, вероятно заразена по време на почивка в Банско, състояла се точно преди обявяването на карантината там. Ето какво написа тя:

"Не мога да не напиша, защото мисля, че е важно да знаете!
Все си мислех, че няма как кабинетът да са наистина толкова жалки, но знаете ли? - те се оказаха дори още по-жалки!
Последното велико нещо, което ми се случи, докато затриват нас и държавата ни и ни плакнат очите с великите си дейности покрай великата Корона е:

Оказа се, че ние сме болни от Корона - да има и болни все пак!
Оказа се, защото си платихме за тестове, които ни направиха 5 дни, след като ги заявихме, а резултатите ни излязаха още 3 дни след това - общо 8 (АЛЕЛУЯ).
Докато чакахме резултатите, които се бавеха - моят излезе отрицателен, а на майка ми положителен (въпреки че имахме еднакви симптоми и оплаквания, само дето аз имах и пълна липса на обоняние, пък и бяхме прекарали заедно последните две седмици).
Разбрахме за нейния резултат, като от районното се обадиха да кажат да не излизаме, че сме под карантина и още същия ден за пръв и последен път ни провериха!
След 8 дни ни дойде карантината черно на бяло - най-накрая документЪТ, след още 3 дни ни се обадиха да ни питат дали сме живи (е, добре че не разчитаме на вашата помощ, че ако разчитахме на вас, на 11-ия ден нямаше да сме много живи.)
Добре, че беше личната ни лекарка да ни препоръча тройна доза антибиотик, с който на десетия ден животът стана по-хубав най-накрая!
Този интерес предполагам дойде, защото междувременно имах известни опасения, че се влошаваме и исках да ни прегледат, а те ми заявиха да си стоя кротко вкъщи, че няма как някой да дойде у нас, защото сме болни и нямало как да излезем, че нали сме под карантина - общо взето за пореден път тактично ни казаха - ОПРААЙ се как можеш! Сега, когато се изисква повторен тест, за да се види, че сме здрави, жена крещи в телефона, че няма кой да ни направи тестове - тестове няма и вика "то за нас пари няма, камо ли за тестове!"
Моляяяяя????????
Хора, почти всичко, което изказаха по телевизията е лъжа! Болниците са им празни, но по улиците е пълно с болни хора, които даже не знаят, че са болни, защото симптомите, които повтарят - гърлобол, кашлица, висока температура, задух, са тези, които настъпват, когато човек е за болница!
Всъщност температурата е ниска - до 37,5 градуса, не те боли нито гърло, нито кашляш! През цялото време се чувстваш безсилен, спиш по 23 часа в денонощието (ако можеш) и много често имаш пълна загуба на обонянието!
Пиша това, защото наистина съм възмутена! Те изговориха толкова много приказки, но всъщност въобще не им дреме за болните!
Не казват гласно, но болните са в пъти повече, от тези които са обявени! И, за съжаление, истински болните хора дори не знаят, че са болни, защото симптомите, които съобщават нямат нищо общо с масовката!
Тестове няма, освен ако не си платиш и шанса да познаят не е 100%!
Ние имахме късмет да се разболеем в началото, защото вече почти всички лекарства са на изчерпване, но на тях изобщо не им дреме!
Това е много малка част от нещата, с които се сблъскахме през тези дни! Вече сме супер добре, но истината е, почти всичко, което казват за КОРОНАвируса, е пълна измама! Те въобще не са готови да помагат на болните.
И щом медиците казват, че няма пари за тях и за тестове, тогава къде пак са парите,.....?
И защо, ако болните хора са навън и не е критично, тогава защо лека-полека не започне икономиката и животът на хората да функционират отново? Всички имаме нужда от това при първа възможност! А възможността май отдавна е тук!
И къде пак отиват всички тези пари? Защо защо, защо??????????"


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 422 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 накъсени до 6 млн

    880 52 Отговор
    Разбира се, че не им дреме за болните и страдщите. нали затова сме на първо място по смъртност в ЕС.

    Коментиран от #18, #119

  • 2 гост

    383 31 Отговор
    E ? Ся ко прайм ?

    Коментиран от #112, #117

  • 3 Тъка де

    592 36 Отговор
    Дано не се разболеем, имам вяра в медиците ни, но нямам вяра в системата

    Коментиран от #27, #51

  • 4 niki

    710 74 Отговор
    На мутрата от Банкя му е в главата вилата в Барселона и младата любовница , другото което е важно е "наши фирми" да продължават да печелят обществени поръчки.
    На никой не му дреме за баба Иванка от Сливен болна от грип.
  • 5 Така е

    189 354 Отговор
    Нали за това толкова се държи на тази карантина, че ако много хора се разболеят, ко прайм? За това, стойте си вкъщи. Не си мислете, че вируса е грип.

    Коментиран от #34

  • 6 Корона вирус. 👑👑👑

    581 57 Отговор
    Това в изказването на Теодора Пенчева "Великата корона" най много ми хареса да сме живи и здрави благодарение на ваксините по времето на Тодор Живков които ни правиха и те явно се предават и на децата ни а за хората с много усложнения явно няма как да помогнат тия ваксинации . Управляващите много добре знаят тия подробности и затова продължават да усвояват парите.

    Коментиран от #45, #164

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 4321

    632 37 Отговор
    Борбата е да се откраднат едни пари много пари

    Коментиран от #14, #156

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Жорко

    378 30 Отговор
    Ами к'во пра'им...То е ясно,чистка в световен мащаб,който оцелее добре,ще се редуцира малко населението,ще намалеят плащанията на пенсионерите,ще има нов рестарт и те така,до следващия път.
  • 11 Алфа Ромео

    360 12 Отговор
    Аз съм сигурен че е така и не дай боже някой да се влоши не съм убеден че ще получи помощ. Какви са критериите че си влошен не знам.
  • 12 като чета си мисля че

    231 21 Отговор
    Боцаранийо ще завърши зле.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Русенец

    473 33 Отговор

    До коментар #8 от "4321":

    Става дума за кражба на 10милиарда от шайката Борисов - Доган !

    Коментиран от #149

  • 15 Нашето стадо.....

    136 22 Отговор
    И тази свобода ни е многоооо........
    .......бееее......

    Коментиран от #50

  • 16 гтре

    444 26 Отговор
    Права е жената за всичко,тези дето уж управляват държавата изобщо не ги интересува народа здрав ли е или е болен.Интересува ги само да откраднат всичко което е възможно най безболезнено и да си запазят власта ,ако могат.
  • 17 Хахаха

    77 252 Отговор
    Нали точно затова Банско беше под карантина,стана известна тая дама,май това е целта,моляяяяя,беше ми много интересна:)))

    Коментиран от #153

  • 18 аман бе

    57 203 Отговор

    До коментар #1 от "накъсени до 6 млн":

    А на нас въобще НЕ НИ ДРЕМЕ за тая фейс обиколка 100км - игнор на шматките и си стойте в къщи по китайски да изчакаме реката...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Мария Атанасова

    38 5 Отговор

    До коментар #19 от "баба":

    Това са подробности !
  • 21 ГОНЗО

    355 28 Отговор
    Такъв шамар им удари на тия , евала. Това е истината. П.П. Дано няма проблеми след постването.
  • 22 Ръмпези

    307 24 Отговор
    ВЪРВИ ГО КАЖИ ТОВА НА ОНЯ МАХНАДЖИЯ ОТ БАНКЯ , КУСУР ЩЕ ТИ НАМЕРИ ВЕДНАГА...САМО АКО МУ КАЖЕШ БАРСЕЛОНА И МЛЪКВА ВЕДНАГА...
  • 23 Бобо

    84 241 Отговор

    До коментар #9 от "Бегето територията гробище😂😂":

    Ти какво искаш да кажеш? Във Великобритания по-добре ли се справят или в Испания и т. н. даже Швеция вече ограничава работата на ресторанти и хрема мерки сходни на нашите . Но за такива като теб България винаги остава презрян.

    Коментиран от #80

  • 24 Шахматист

    338 20 Отговор
    След тази изповед всички сме в шах и мат, нямаме полезен ход.
    Бойко го каза, лекарство няма, ваксина няма, пари няма, значи това е било единствения път когато казва истината.
  • 25 Ггпв

    268 20 Отговор
    Трябва да има коренна промяна в държавата.иначе всички сме Обречени.!!!6756
  • 26 Психиятъра

    195 14 Отговор
    АЙО ТИ КАЖАТ, ЧЕ СИ БОЛЕН ОТ НЕЩО И ТИ ПОВЯРВАШ ПОЧВАШ ДА РАЗВИВАШ СИМПТОМИ!
  • 27 путин

    210 15 Отговор

    До коментар #3 от "Тъка де":

    Аз пък нямам вяра нито в медиците нито в системата
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 м26

    113 279 Отговор
    И защо не провериш как е в добре развитите и богати държави като Англия, в които и здравната им система "на хартия" е на най-високо ниво?!
    Много може да се плюе. Много може да се изисква. Но с парите, които трябва да се оправя българското правителство и здравеопазване, мисля че прави чудеса!
    Да си жива и здрава!

    Коментиран от #43, #83, #84, #85, #107

  • 30 гост

    63 15 Отговор

    До коментар #28 от "Дух":

    Вече си се сдухал от страх !Веднъж се мре !
  • 31 Много хора изкараха коронавируса

    309 18 Отговор
    месеци преди първия обявен,но се лекуваха и го възприеха като нов тежък щам на грип. Държавата отдавна е абдикирала от всичко и най-вече от здравеопазването.
  • 32 Гост

    185 25 Отговор
    Май нищо добро не чака еднокнижния и щаба Му след карантината... Като за начало следват много съдебни дела от засегнати, а накрая може и в ЦСЗ, ако не избягат преди това при Черепа или братя Галеви...
  • 33 666

    118 16 Отговор
    не са по-жалки,тия са супер мизерници
  • 34 Geo

    228 38 Отговор

    До коментар #5 от "Така е":

    Дoбрe бe зaщo вcички coрocoиди зaщитaвaт извънрeднoтo пoлoжeниe c тaкaвa cтрacт.

    Кoйтo гo e cтрaх дa cи cтoи в къщи и нямa дa ce зaрaзи и дa чaкa другитe дa ce зaрaзят и дa изгрaдят cтaдния имунитeт - cлeд тoвa и тe щe мoгaт дa излязaт. Тoлкoвa e прocтo - дaжe и тeзи кoитo ги e cтрaх имaт cмeткa oт oтмянa нa извънрeднoтo пoлoжeниe.

    Дa aмa нe. Цeлтa нa извънрeднoтo пoлoжeниe e другa.

    Коментиран от #172

  • 35 БоКопомазани vs. БоКомразени

    199 10 Отговор
    На фона на думите на тази жена си спомнете думите на Киро Гела за "някакво си грипче" и как заради него затвориха цяла болница за да може всички в нея да му трантуват на г*за, който довлече коронки от Франция, когато вече се знаеше за вируса, забраните и пр. ? Това са реалностите !
  • 36 Аве Адолф Хайлллл

    40 37 Отговор
    Да , да , от първо или от сто и първо лице , сега всеки е експерт по корона вирус ....
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Лилии

    175 10 Отговор
    Така и предполагах. Вместо телефонни имаме телевизионни измамници.
  • 39 COVID GERB

    251 29 Отговор
    За съжаление това е голата истина.Всеки ден се опитват да ви зомбират по телевизията или чрез медиите,какви грижи полагат,а болниците празни но карантината е факт,а тя гласи "оправяй се сам и си стой в къщи,за да не заразиш някой от нас с власта и парите".Единственото обяснение за този вирус в България,е че няма такова.Не ми се мисли ако вирусът в България убиваше като вирусът в Испания или Италия,то тогава морът щеше да бъде пълен,при здравната система която имаме.Да благодариме на господ или на социализма,че имаме някакъв имунитет който ни пази както от вируса,така и от управляващите.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 капитализъм

    31 5 Отговор
    Сега е така!
  • 43 plovdiv 1912

    137 11 Отговор

    До коментар #29 от "м26":

    Да знаеш , че в Англия здравната система е тотал щета , трагични са , няма доктори , няма тесни специалисти , ако си зле ще ти дадат час за след 4 месеца , само ако хвърляш топа ще те вземат и то с 100 зора , много са зле , а тези където патландясват от Короната са мноооого болни , или доста стари , масово не разбират , че се кара Короната , но нали трябва да се вземат едни мангизи сега ще си карате карантината и после ще гледаме къде серат гладните...В И талия починалите са средна възраст 82 години , в Испания 80 години.........
  • 44 Кой68

    65 128 Отговор
    Свали си маската и го кажи.......Вярвам във лекарите и това което се прави че е за добро.В България "режима" заради епидемията е лек в сравнение с други държави около нас.Търпение и разбиране.Другото са опорни точки и Слави.

    Коментиран от #97

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ани

    98 235 Отговор
    ПОРЕДНАТА КУХА ЛЕЙКА .Сто пъти се каза ,че когато болестта е лека или средно тежка контролът и лечението се прави от личния лекар .Това ,че си е платила теста ,може ако не е осигурена . Наистина МОЖЕ ДА НЯМА тестове . .ИЛИ ПРОСТО СИ ТРАКА ЗЪБИТЕ . и ВЕДНАГА ТИПИЧНО ЗА ИНФАНТИЛИТЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРТЯТ ОКОЛО НЕЯ .ДА СИ ТИЧА ПО ПЛАНИНИТЕ И ДА НЕ ДАВА АКЪЛ .МОЖЕ ДА ОТИДЕ ДО ИТАЛИЯ, АНГЛИЯ ТАМ ДА ФИЛОСОФСТВА !

    Коментиран от #55

  • 47 генерал Мутафчийски

    86 26 Отговор
    Добре известно е, че в сурат-тефтера Цульо,Пульо,Мульо и т.н. може да си пише каквото си поиска и да го извърта в своя полза, само и само да изпъкне и да събере повече лайкчета. В болница влизат само усложненията от коронарката, а леките случаи си стоят вкъщи. Все едно да вкарват всяка година по 200 000 болни от грип (за Бг) в болниците. Доста тъпо и безсмислено би било. На коронарката, както и на грипа,са им страшни усложненията. Леките случаи се изкарват вкъщи.

    Коментиран от #102

  • 48 Грешка

    100 77 Отговор
    Жената изобщо не е била с коронавирус, щом са помогнали антибиотици. Само бактериални инфекции се лекуват с тях. Много куца тази история да има общо с коронавирус, а ако майка й е била с него, то личната е за късане на диплома щом дава антибиотици.

    Коментиран от #59, #75, #95

  • 49 Пъпъгал

    119 12 Отговор
    Бял Мерцедес ме преследва в живота... 10млрд. евро. 10млрд. евро. 10млрд. евро.
  • 50 Алфа Ромео

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "Нашето стадо.....":

    И ти си прав до голяма степен.
  • 51 цж б

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тъка де":

    Браво !!!!
  • 52 Русенец

    65 17 Отговор
    Напълно й вярвам.
  • 53 СЕЛЯНИНЪТ ОТ БАНКЯ

    62 10 Отговор
    Днес нито ръка целунах, нито прегърнах, за да покажа, че трябва да пазим този ред", заяви премиерът. ---- САМО В СИМИТЛИ ВЕЧЕ НЕ ИЗДЪРЖАХ И ЗАПЯХ С ПЪЛНА СИЛА....
  • 54 Генерал Иванушка Водков

    19 37 Отговор
    Я, факти подкараха пропагандата с пълни сили.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ганьо

    52 4 Отговор
    Да беше споделила какви антибиотици е пила! Да знаем и ние.

    Коментиран от #67

  • 57 Горан

    127 12 Отговор
    Взели две клетки.
    В едната сложили овца.
    В другата сложили вълк.
    Слагат клетките една до друга и ги оставят така.
    И какво си мислите станало.
    ОВЦАТА УМРЯЛА ОТ СТРАХ.

    Така и ние - ще започнем да умираме от тоя страх който ни внушават.
    Знаете ли какво е плацебо ефект.
    Даваш на болния някакви безвредни хапчета и му казваш че го лекуваш.
    Той си внушава че хапчетата му помагат и състоянието му се подобрява.
    При нас - същото обаче с други намерения.
    За да се постигне обратния ефект.

    Коментиран от #171

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 болга

    51 5 Отговор

    До коментар #48 от "Грешка":

    само спецове, първоначално е вирусна инфесция, след това почва и бактериална, в кой момент става това дали на 2 ли 3 ден, не е ясно, освен ако не си доктор хаус и да правиш изследване по 3 пъти на ден
  • 60 Разумно

    86 26 Отговор
    Би било това момиче да е наясно първо, че тестовете в Света са Несигурни. Второ, че лечението при средно тежки форми се поема от Джипито. Трето - антибиотици се дават Задължително при опасност от Бактериална сеперинфекция. юНЕ ЗНАМ КАКВО ОЧАКВА ТОВА МОМИЧЕ ПОВЕЧЕ АТ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА. Дори и тестовете нямат смисъл, защото и тежък грип се кара по подобен начин и пак се стига до бронхопневмония Разликата е, че короната притежава 4 белтъка от ХИВ и поради това дълго време заблуждава имунната система и тя не може да риагира адекватно.
  • 61 Бай Хой

    37 63 Отговор
    Taя дебеланка скиорка ли е - бая чевермета е изплюскала 😁🎃
  • 62 Успокоите се

    103 11 Отговор
    Аз ще ви кажа как се справих. Цяла седмица не можех да се отлепя от леглото през цялото време сутрин, обед и вечер по 2таблетки аспирин и 1парацетамол. За белите дробове билкови чаиове с литри и не ти трябват ни антибиотици ни лекари. Наистина много отвратителен грип не бях прекарвал такова чудо но неисе всичко е ок.
  • 63 Бай Миле

    50 15 Отговор
    "Бойко взе парите ......"
  • 64 Бай Гошо

    52 48 Отговор
    То пък големия корона вирус, аз го минах на крак преди месец и половина, единствено където ми остана една алергия към президента, носталгия към бившата, едно тежко чувство на просрочен кредит. Но иначе не се оплаквам.

    Коментиран от #82

  • 65 Аз съм си аз...

    84 25 Отговор
    Вие не рабрахте ли, че това е отбиване на номера.
    Карантината е пълна глупост и безмислица. Какво ще стоиш под карантина месец два един заразен и отново епидемия. А ние понеже сме лайнярска държава тестове няма затова са толкова и малко случаите. Сигурно са стотици хиляди заразените. Но нали е по угодно на управляващите, да си стоим у дома и да се оправяме поединично. Пък помощите за борбата с вируса отиват някъде по нечий джоб.
    Умните хора като Англия и Швеция са прозряли че с тези мерки не става работата. И ще го преболедуват вируса.

    Коментиран от #68

  • 66 ФАКТ

    85 96 Отговор
    госпожице Пенчева..радвам сте оздравяла..от коронавируса..който между другото в самото ви писмо твърдите 4е вашия резултат е бил отрицателен а на майка ви положителен..та не разбрах..как така хем сте оздравяла от тоя вирус..хем теста ви е положителен..както и да е..явно сте писала без да мислите..що се отнася до това как се справят управляващите и лекарите с този вирус..мисля 4е всяка ве4ер от щаба повтарят и повтарят..за идиоти...и за малоумници като теб..4е за този вирус..няма лек.."НЯМА ЛЕК"... с две думи..лекуват се хора със затруднено дишане..или по то4но се подържат хора със затруднено дишане..с някаква апаратура която подържа дишането изкуствено..и да искат да ви помогнат..и да е грижа за вас..те немогат..да ви помогнат..защото "няма лекарство за този грип" и не само в България а в целия свят няма такова лекарство..ако имаше такова..нямаше да умират хиляди хора по света..а щеше да ги лекуват...така 4е..ако тук не ти харесва как не се лекува..отидете в италия там ги лекуват бързо..пращат ги в ков4ези и после ги лекуват..много малоумен народ има в тази държава..всеки ден да ти повтарят едно и също..4е няма лекарство за този грип..а ти да се оплакваш 4е не те лекуват..с какво да те лекуват бе овца тъпа..или имунитета ти се преборва с този вирус или не..никой не може да ти помогне..и да иска и да не иска..все тая..

    Коментиран от #86, #87, #103, #158

  • 67 000

    51 3 Отговор

    До коментар #56 от "Ганьо":

    Доксициклин. Има и един много мощен Цимоцинокс. Него го изписват, когато другите не действат. Миналата година щях да умра от свински грип и такъв е реда 1,2,3 и четвъртия е винаги този. И за коронавируса отричат Ацикловир, но мисля, че помага, защото е противовирусни и се пие за Зостер, други африкански болести и СПИН. Значи помага, а то като се развие пневмония та вече е от бактерии които вируса е сфорнирал като е запушил алвеолите.

    Коментиран от #72

  • 68 ФАКТ

    39 75 Отговор

    До коментар #65 от "Аз съм си аз...":

    дааа.вси4ки сме заразени цяла България..няма един здрав..мхм..слушайте какви пише тази идиотка.дето хем теста й е бил отрицателен..хем е оздравяла от вируса..:)гледам като излезна навън...вси4ки хора са болни...едни куцат други пълзят.трети кашлят и се вла4ат по земята..мани мани..милиони болни....имало хиляди болни..ама няма ли симптоми :)....това само по себе си зву4и така""вси4ки здрави са болни".....4удесно вървиш си ти по пътя нищо ти няма здрав прав..пръщиш от енергия..оба4е си болен..и за това дай сега вси4ки здрави оба4е "болни" да се юрнем по болниците..да ни лекуват...от........,това 4е нямаме никакви оплаквания..но имаме корона вирус...и какво ще казваме на лекарите..няма ни нищо..бихте ли ме лекували от корона вирус..?на щаба не и пукало за народа..вие да не искате вси4ки министри да се съберат и да тръгнат да помагат на болните..4е то измират хиляди хора..и то в държави в които в болниците им разполагат с най най модерната апаратура..с най добрите лекарства..и пак никой не може да им помогне..оба4е нашата Теодора..се оплаква 4е в България никой не знаел как да и помогне..:)мацка не знам каква ти е целта на тази твоя статия..ама..първо про4ети какви глупости си написала..редактирай я..да има логика..и пак я пусни..да е по достоверна..пък ако смятате 4е половин България е болна..тогава си стой вкъщи и се крии от хората..май карантината наистина ти се е отразила зле..:)много зле..по цял свят хората умират защото лекарите не знаят как да и помогна

    Коментиран от #131, #143

  • 69 7ер

    38 18 Отговор
    Мрете в къщи като се размиришете ще ви намерим и тогава сте наша грижа вече - казва държавата.

    Коментиран от #71

  • 70 ФАКТ

    47 71 Отговор
    вместо да се радваш 4е ти няма нищо и 4е си оздравяла ти си тръгнала да критикуваш здравната система..ами ли4ната ти лекарка..която ти е дала.."смесица от антибиотици" :) и са ти помогнали явно..или ти така твърдиш..ли4ната ти лекарка.не е ли 4аст от здравната система..????пак ще повторя.поправи си измислената статия..в която пишеш 4е си се излекувала от корона вирус..който вирус го е имала майка ти..а на теб бил отрицателен..как така хем ти е бил отрицателен теста..хем си била болна хем си се излекувала..и когато пишеш 4е здравната система е зле..оба4е ли4ната лекарка ти е помогнала..ами тя ли4ната лекарка..да не е паднала от небето..писала си пълни безмислици..в която явно целта ти е била..да оплюеш...някой..но за съжаление..есето дето си написала..прекалено е противоре4иво..не ти се връзват глупостите..или тези дето са ти платили за тези глупости..за забравили да ти напишат поне едно по достоверно есе...имало хиляди болни..ама те не знаят..просто без коментар..ти самата дума Болен..знаеш ли какво озна4ава..?????болен не озна4ава да си напълно здрав....знаеш ли това...????или по твойта логика здравите са болни..а вие лудите сте здрави :)

    Коментиран от #78

  • 71 ФАКТ

    22 42 Отговор

    До коментар #69 от "7ер":

    ехо....така казват вси4ки държави на народа си....не само България...поне като плюете нашата държава..плюйте вси4ки де..вди4ки държави това казват на народа си..:)

    Коментиран от #73

  • 72 фактология

    26 4 Отговор

    До коментар #67 от "000":

    Много точно..От години ползвам доксициклин, но Вибрамицин и си го вземам от Гърция 2 евро..От 20 години не знам какво е грип.

    Коментиран от #74

  • 73 бузю

    61 15 Отговор

    До коментар #71 от "ФАКТ":

    След като видях "4" вместо "ч" спрях да чета . Научи азбуката и правописа , ако искаш някой да ти чете ферманите , пълни с грешни и несвързани думи - неграмотник!

    Коментиран от #141

  • 74 Абе холан

    40 1 Отговор

    До коментар #72 от "фактология":

    Като от години не знаеш какво е грип ЗАЩО
    пиеш антибиотици?!?!?!?! Ако се лекуваш Правилно от грип или друг вирус - НЯМА ДА СТИГАШ ДО АНТИБИОТИЦИ. Те се приемат само ако видиш, че се влошаваш, някъде към третия ден, за да се предотвратят БАКТЕРИАЛНИ усложнения, които са неминуеми, ако вирусът е по- силен, а именната система по- слаба.
  • 75 Опала

    43 3 Отговор

    До коментар #48 от "Грешка":

    Антибиотика е за вторична бактериална инфекция и евентуални усложнения от този вирус които никак не са безобидни не е заради самия вируса! Много правилно е взела антибиотик но това вие няма как да го знаете
  • 76 потребител

    68 8 Отговор
    Защо нападател авторката. Тя е права. Ще ви разкажа моят случай. Добре, че съм фармацевт. Иначе да съм умряла. 1 ден - болки в гърлото. 2 ден - много силно мускулни болки, отпадналост. Така беше 20 дни с тези мускули и ставни болки. На 44 години съм, никога не съм имала такива болежки. Парапета мол, нурофен, анализ, чай .....редуване. на 5-то ден започвам антибиотик. Двойна доза. 9 дни. Но не оздравях. Сува кашлица, задух. Само след обяд 37,3 температура.
    Спирам антибиотик. И след 4 дни пак съм зле. Основа -двустранен бронхит. Нов антибиотик от друга група - вместо на 12 чада , на 8 часа. След 10 дни бронхит е излекуван. Но кашлицата и задуха ги имам още. Така от 27 февр. До днес. Не мога да изкача 5-то етаж, а преди нямах проблем.
    От В МА ми казаха отиди в инфекциозна болница. А там ми казаха прати си теста и се лекува в къщи.
    Беше ад.и от никъде помощ. Ренген всичко си плащат. Само се чувах с личния да се консултирам о уведомявана какво пия.

    Коментиран от #129

  • 77 Георги

    48 8 Отговор
    Парите са отишли за бонуси на "милиционерите", които да им пазят насраните гъзове!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Антихейтърчо

    32 24 Отговор
    В Англия не се прилага тест за COVID-19, освен в случаите, когато пациент постъпи в болница в критично състояние и се установи, че то се дължи на коронавируса. Аз имам доста близки и познати, които и в момента проявяват симптоми, но не са тествани. Препоръката е, ако някой усети неразположение, да се самоизолира от 7 до 14 дни. С личния лекар може да се говори само чрез онлайн чат и мобилно приложение”, обясни Анастасия....

    Царството на хейтърите. Личният лекар за това е личен, да поеме лична грижа. Да, много са преобладаващите с по-лека симптоматика. Не сте ли прекарвали и други заболявания с карантина. Кой Ви се обажда вдеки ден да Ви пита, как сте? И все държавата виновна. Я се замислете, колко днес, които не плащат данъци и осигуровки ги лекуват. Колко болнични се изплащат? Колко пари ср отделят за поддържане на персонал..Служителката по телефона, вероятно е многото, които неспирно ръсят хейтърски заучени изказвания, без да влагат какъвто и да било смисъл. Няма информация да не им се плаща. Мисля, ме критиката е преувеличена. Виждаме изнесени крайни резултати, но какво реално стои зад това не. Колко човека се обаждат нажден, как се отсява това. Ще става и по-зле. Няма държава, която да се е справила с пандемията.

    Коментиран от #81

  • 80 ХАХА

    10 7 Отговор

    До коментар #23 от "Бобо":

    Алчно око, бедна душа и неграмотно -идеална подлога ,мършооооо
  • 81 ХАХА

    25 8 Отговор

    До коментар #79 от "Антихейтърчо":

    Като рекламираш шайката алчници....непоръбена и ти го ядеш ! От такива милост не чакай ! Намери си занимание, и се разкарай от сайта....майката -цял роман написа
  • 82 Враца Баце

    3 2 Отговор

    До коментар #64 от "Бай Гошо":

    Добре, че не ти е останал махмурлук! Ооо чакай, забравих, че алкохолиците не страдат от махмурлук. Те изпадат в алкохолен делириум.
  • 83 Активист на БКП

    41 13 Отговор

    До коментар #29 от "м26":

    Чудеса! Изчезнаха пет милиарда за 10 дни ,няма облекла за докторите,маски,никакви лекарства! €бати чудесата
  • 84 ХАХА

    48 11 Отговор

    До коментар #29 от "м26":

    В болниците от ТАТОВО ВРЕМЕ имаше легла за 1 и1/2 %процент и половина от населението на BG /тогава 9 500 000/безплатно здравеопазване ! Сега при 7 500 000 дали и 0,5% са налични и то при положение,че 50%са на гурбет ..и нямало легла,пари,консумативи...изнемогвали...Къде са парите от осигуровките,пенсионния фонд -ограбен и търпелив народе ! Само глупости пишете,докато други си пълнят гушите
  • 85 ХАХА

    15 7 Отговор

    До коментар #29 от "м26":

    Ако до сега М26 си правила "чудеса"-имала си "уникален шанс" Тези гадове така са те облъчили, че едва ли не живеем в РАЙ-да,ама не- беше някога.НИЩО ДОБРО НЕ НИ ОЧАКВА С ТАКОВА ОВЧЕ МИСЛЕНЕ !
  • 86 ХАХА

    20 5 Отговор

    До коментар #66 от "ФАКТ":

    И за тебе няма лек...а кютек ! грип, но с усложнение пневмония .Лек няма.ваксина няма,тестове няма-и гаранция няма че ще има РЕАЛНО..ама по 1000лв.за лекарите има -да плашат народа
  • 87 Д.ИВАНОВА

    30 4 Отговор

    До коментар #66 от "ФАКТ":

    Защо се хвърлят пари на вятъра ,защо лъжат хората тези платени медии и сервилни журналисти,за какво се теглят милиарди заем да задлъжняваме внуци и правнуци. НЕ МИ СЕ СЛУШАТ ГЛУПАВИ ОПРАВДАНИЯ ОТ БЕЗСИЛНИ НЕКАДЪРНИ И НЕГРАМОТНИ. За справка-случая с НИКИ ПИЛЕТО-сега случая с маски,тестове,защитни облекла......врътка с превъртане
  • 88 ХАХА

    10 1 Отговор
    Ако до сега М26 си правила "чудеса"-имала си "уникален шанс" Тези гадове така са те облъчили, че едва ли не живеем в РАЙ-да,ама не- беше някога.НИЩО ДОБРО НЕ НИ ОЧАКВА С ТАКОВА ОВЧЕ МИСЛЕНЕ !
  • 89 ХАХА

    18 5 Отговор
    В болниците от ТАТОВО ВРЕМЕ имаше легла за 1 и1/2 %процент и половина от населението на BG /тогава 9 500 000/безплатно здравеопазване ! Сега при 7 500 000 дали и 0,5% са налични и то при положение,че 50%са на гурбет ..и нямало легла,пари,консумативи...изнемогвали...Къде са парите от осигуровките,пенсионния фонд -ограбен и търпелив народе ! Само глупости пишете,докато други си пълнят гушите
  • 90 ХАХА

    12 5 Отговор
    В болниците от ТАТОВО ВРЕМЕ имаше легла за 1 и1/2 %процент и половина от населението на BG /тогава 9 500 000/безплатно здравеопазване ! Сега при 7 500 000 дали и 0,5% са налични и то при положение,че 50%са на гурбет ..и нямало легла,пари,консумативи...изнемогвали...Къде са парите от осигуровките,пенсионния фонд -ограбен и търпелив народе ! Само глупости пишете,докато други си пълнят гушите
  • 91 ХАХА

    14 5 Отговор
    В болниците от ТАТОВО ВРЕМЕ имаше легла за 1 и1/2 %процент и половина от населението на BG /тогава 9 500 000/безплатно здравеопазване ! Сега при 7 500 000 дали и 0,5% са налични и то при положение,че 50%са на гурбет ..и нямало легла,пари,консумативи...изнемогвали...Къде са парите от осигуровките,пенсионния фонд -ограбен и търпелив народе ! Само глупости пишете,докато други си пълнят гушите
  • 92 ХАХА

    9 5 Отговор
    Като рекламираш шайката алчници....непоръбена и ти го ядеш ! От такива милост не чакай ! Намери си занимание, и се разкарай от сайта....майката -цял роман написа
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 ХАХА

    2 6 Отговор
    Алчно око, бедна душа и неграмотно -идеална подлога ,мършооооо
  • 95 Веща

    15 5 Отговор

    До коментар #48 от "Грешка":

    А вие сте медицинско лице и лекувате болните ли? Имам познати болни от вируса и лечението им е с антибиотик 10 или 14 , въпреки че на снимка нямат пневмония. Хайде сега да не пишете много като не сте запознати и да си развявате на уста каквото ви дойде. Останете си със здраве и дано не се разболява никой повече- дискомфорта и симтомите могат да продължат дори повече от 20 дни!
  • 96 opa

    16 12 Отговор
    Тая жена шо не си кротува? Малко ли е живяла в България, че не подозира как задето е написала нещо такова, ще я убият и напишат сред смъртните случаи от коронавирус

    Коментиран от #124

  • 97 Стефан

    3 5 Отговор

    До коментар #44 от "Кой68":

    Ти си една от многото заблудени ОВЦЕ.
  • 98 Лекар

    16 19 Отговор
    Другарка от БСП от предната линия на лайнометите. Явно сте и експерт в медицината. Не знам дали можете да четете, но поне гледайте какво правят хората по света и какво сме направили ние и тогава лайте.
  • 99 Тодор Живков

    34 9 Отговор
    Като си познаваме Борисов няма учудване и написаното е напълно възможно. Да припомним безумната тръба за Перник за 27 милиона, 75 милиона от нашите пари, за да ни ги дават назаем за да ни щавят. Нима някой си мисли, че Борисов не е знаел за 75-те милиона? Не случайно не се правят масови тестове. Направиха тестове на 1000 души и откриха 7. И това е малко? При над милион души в София, означава над 7000 заразе, които се разхождат на спокойствие и заразяват други хора. Очевидно е, че Борисов и щаба (калинки до калинки) не значт какво да се прави и само ни мотат, а Борисов със сигурност не иска да прави каквото и да е, а само да се измъкне от ситуацията.
  • 100 спас

    11 24 Отговор
    Поредната истеричка.Аре нЕма нужда
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Еблю

    13 12 Отговор

    До коментар #47 от "генерал Мутафчийски":

    Мутафа много пъти съобщава на брифинги за нови заразени постъпили в болница но общото състояние им е добро така че недей да твърдиш че приемат само тежко заболелите.Тоя кризисен щаб е пародия все едно виросолог да дава акъл как да се правят операции
  • 103 Сани

    16 18 Отговор

    До коментар #66 от "ФАКТ":

    Изключително си прав/а! Просто госпожата е решила да се активира във фейсбука. Така де да допринесе за всеобщото мрънкане. Това е нейния принос, а другото е от лукавия, както се казва.
  • 104 ТОЙ

    19 9 Отговор
    Хора няма нужда от допълнителна паника!!! И без друго ТИКВАТА и цялото правителство са в паника за подготовка за усвояване на 10 милярда, моля да ги оствите да си свършат работата както трябва !!!!!
  • 105 Лора

    16 25 Отговор
    Статията ви е пълна леш.Вие с ясно съзнание лъжете и целта ви е непочтена.Ако си бяхте направили труда да се информирате или да изгледате 2-3 брифинга, щяхте да знаете,че това ,което сте написала не е вярно.Сигурна съм,че дори и снимката на статията е фалшива.Вашите колеги са питали десетки пъти за нещата,за които пишете.Не Правителството лъже, а вие.
  • 106 без думи

    16 6 Отговор
    Сега четох и се учудих че от ДВ на нерес сорос ,пише че още от 2012г имало доклад ,подробности за тази болест..и ще тръгне от азия от пазара за животни..и въпроса беще след като били осведомени в Германия ,защо не са подготвени нито с маски нито със защитни облекла, и се стига до скандал със САЩ, за 200хл.маски,да не говорим за БГ..прашинка като икономика пред силни държави..и по всички показатели сме в черна дупка..ЦИРК...а парите отиват в колекторска фирма с апитал от 2000лв. моля ви са не питайте за това ББ...не питайте го също за циганската престъпност и демографска катострофа, и никога за близо 3млн. избягали българи от просперираща България точно в период на неговото безподобно-некадърно управление.
  • 107 бай Шиле

    11 1 Отговор

    До коментар #29 от "м26":

    А бе умник,имаш ли представа за здравната система на Англия?Преди да пишеш глупости,питай някой англичанин колко се чака за манипулация.
  • 108 до 89

    8 6 Отговор
    абее говеда абе ти още ли си на яслата на Герб бе каунь
  • 109 заката

    17 5 Отговор
    НАРОДА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ТОЯ ПЪТ И ЩЕ ВИ ПОМЕТЕ И ВАС ТУК КЪДЕТО КВИЧИТЕ НА УМРЯЛО ЗАЕДНО СЪС СУДЖУЦИТЕ
  • 110 Гого

    9 2 Отговор
    Държавата не е абдикирал от данъци и глоби там и е силата
  • 111 Манго

    21 4 Отговор
    Какво друго може да се очаква от една псевдо-държава, в каквато превърнаха България, в която царува корупция и некомпетентност, нищо не се спазва и всичко се прави срещу интересите на българите
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Юлия

    10 2 Отговор
    Моля напишете с какъв антибиотик бяхте лекувани
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 С.В

    15 13 Отговор
    За последен път се убедих Коло неграмотен народ е българинът. Тази "излекуваната " от корона да вземе да патентова опита си и така ще приключим с пандемията в световен мащаб. Имаше един коментар в който се казваше че лъжете. Много вярно.Незнам кой и защо ви е накарал да го правите но това еабсолютен неморален начин да плюеш. И много правилно те съветват да отидеш в Италия или Испания,техните грижи за болните са перфектни. Аз лично препоръчвам на авторката да отиде в САЩ ,там умират по 2000 души на денонощие. Там е напълно "безопасно и всеки болен " има лекар до кревата си". От такива като тази драскачка България ще крета на опашката. Дано наистина не се разболее от корона и влезе в болница. Тогава ще разчита на тези които оплюва най просташки.
  • 116 Съдията Дред

    14 0 Отговор
    Въпросът е на колко хора с други заболявания като инсулти, инфаркти, на практика им е отказана помощ, щото се са с корона и няма как да влязат в статистиката.
  • 117 жгмъц

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    дуаме супата
  • 118 жоро уудстока

    23 0 Отговор
    Само факти:през1989г.баща ми получи инсулт-"бърза"помощ след 4 часа-почина/неуспешни опити за осъждане/,1990г.имах 4 кръвоизлива на язвата-всеки път искаха да ме дялкат-отказах и след билки,диета и пчелен клей съм жив.През2007г.проблем с бъбреци-ходене по мъките и резонно предложение за рязане:билки,изпиках 5 камъка.Разширени вени-предложение за рязане и изнудване за пари.Отказах,мазах ги с"Pilex"-изчезнаха.За условията и отношението в болниците-без коментар.И преди,и след1989г.все същото-явно сме лоши хора.Да,безспорно помагат,но молете се да не се налага,че не се знае на кого ще попаднеш.
  • 119 ШАПКА ВИРУС

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "накъсени до 6 млн":

    На първо място в света, не само Европа, ние не се шегваме, или сме шампиони от всякъде или нищо, направо не знам вече какво да мисля, и какво да говоря, затриват ни!
  • 120 извън редно

    9 2 Отговор
    С китайски лекарства, липса на ваксина и щаб който спира Covid19 с SMS-и, глоби и други тъпотии няма шанс да ПРЕБОЛЕДУВАТ ВСИЧКИ НАВРЕМЕ. Мисля, че смъртността НЕ е работа на хората(освен ако не са психопати), това е БОЖА РАБОТА!
  • 121 Jack Bauer

    26 2 Отговор
    Това си го знаем че е така и без коментара на момичето. 80% от "лекарите" са се превърнали в нагли търговци ... търговци на здраве и на живот. Кой продава ТЕЛКове, кой прави ненужни операции, кой за една манипулация изписва в епикризата 3-4 ... На всичкото отгоре в кризата се опитаха да ги направят национални герои с някакви песнички по всички радиа.

    Коментиран от #126

  • 122 Оцеляла

    10 0 Отговор
    Изкарах нещо подобно,с тези симптоми и страшни болки в цялото тяло!Какво ми помогна:лекарства от Турция закупени ей така Да има!Forza, A-ferin /forte/все таблетки.Пиех ги по 4 пъти дневно!Имам и белодробно заболяване,нощем се задушавах и на помощ ми идваше помпата.Мислех,че е изстинка или обикновен грип.Имах и общо неразположение и все ми се спеше!Възрастна съм над 60.Сега като слушам симптомите може и това да е било,но в по-лека форма!Да не забравям и кашлицата,но не беше суха и успях да я стопирам горе със смучещи таблетки!Ако се изследвам може и да покаже,ама като слушам какво се случва-едва ли!
  • 123 Парадайс

    11 1 Отговор
    Молете се Бог да се смили над нас бедните и омерзените. Всеки ден и час се молете на Бог друг няма да ви спаси. Другите добре ги познавате. Те са там за да прибират милиони и да купуват палати.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Дулцинея

    16 4 Отговор
    Не съм съгласна,че здравната система в Англия е "само на хартия" и "тотал щета".В момента сме на гости в Англия и ни се наложи да я ползваме.Ще опиша на кратко отличните ни впечатления.1.Свършиха ни лекарствата за хроничните ни заболявания на мен и на съпруга ми ,общо 7 на брой вида.Регистрираха ни,проведоха няколко телефонни разговора с много подробни въпроса, относно здравословното ни състояние и ни отпуснаха лекарствата съвсем безплатно.2.Вчера вдигнах високо кръвно,което не можах да сваля сама и се наложи синът ни да се обади на Бърза помощ.През цялото време ,докато дойдат ,около 20 минути лекарка разговаряше със сина ни и му задаваше въпроси и му даваше съвети какво да прави?Дойдоха двама лекари ,които останаха у дома около 1 час,провеждайки преглед и разговори с мен чрез сина ни.Тяхното спокойствие и усмивки ме успокоиха и кръвното ми се нормализира, само от това и лекарството,което бях взела ,преди това.На учудването ни защо толкова време останаха у дома отговориха,че такава е тяхната политика,а именно да окажат помощ ,колкото е възможно у дома.За да те вземат в болница,трябва да имаш 20 показателя.По въпроса за застраховките .Те са държавна ,която е задължителна и таксата е символична.И частна ,която е доста по-висока.Ако имаш и частна ,не се чака дълго ,а така също и прегледите и много скъпи хирургически операции са съвсем безплатно.
  • 126 Иван

    26 1 Отговор

    До коментар #121 от "Jack Bauer":

    За това че голяма част от лекарите в БГ се превърнаха в бизнесмени, си напълно прав. Пазарят се с болните като търговци на арабски пазар. Казвам го това от личен опит.
    Момичето си написа историята и веднага българските и чуждестранните тролове се нахвърлиха на нея като лешояди. Тя не е написала нищо неправноподобно и на всеки който му се е налагало да ходи в българска болница, знае много добре че е така. През последните 30 години, здравеопазването в България е всичко друго, но не и здравеопазване!
  • 127 ЗИКО

    6 15 Отговор
    ИИИИИ поредната измислена история обслужваща интересите на гладните крадливи членове на БСП и пишман президента.
  • 128 Ееееее

    7 13 Отговор
    Изумена съм от КОМЕНТАРА НА ВЪЗМУТЕНАТА госпожица--хем излекувана ама теста и бил отрицателен... УУУЖЖААСС- е толкова тъпи хора търсят своите 5 минути слава- плюй мерките, плюй някой/без значение кой/ и ставаш медийна звезда. КОЛКО Е УМСТВЕНИЯТ ТИ КАПАЦИТЕТ? - Е ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ

    Коментиран от #142

  • 129 Ееехххооо

    5 7 Отговор

    До коментар #76 от "потребител":

    Ти си аптекарка колкото аз космонафтКА - толкова неграмотност с претенции
  • 130 Гост

    13 0 Отговор
    Господ да ни пази да сме живи и здрави,от здравната ни система нищо не става,отивам при личната казвам и че ме боли крака искам направление за съдов хирург,а тя милата нямала вече края на месеца било не съм видяла бележката на вратата там пишело иначе много и се искало да ми даде ама толкова талони и отпускали от здравната каса и те все не стигали имам два варянта да се мажа и да пия обезболяващи и да чакам да ми мине или да си платя някъде частно,добре че избрах втория срещу 100 лева в частна клиника ми откриха тромб,ами ако нямах пари да си платя?за какво плащаме здравни осигоровки
  • 131 абдал

    4 1 Отговор

    До коментар #68 от "ФАКТ":

    Ей, шебек нещастен, пише се поддържа, а не подържа. Не може апаратурата да подържи дишането. Може да подържиш нещо друго...
  • 132 Бай Благой

    9 3 Отговор
    Никога в БълХария на управляващите не им е пукало за болни, инвалиди, работещи, угнетени ....и да не изброявам, военни полицаи и т.н..
    На "управляващата върхушка" им пука само за 2 неща!
    1.Да останат на власт за да могат 2.Да крадат!!!
  • 133 Гражданин

    6 8 Отговор
    Тази госпожа е добре да отправя обвинения персонално ,с не да слага всички под общ знаменател.Нали не си мисли,че точно от щаба ще се обаждат на всеки ,за това са РЗИ и личните лекари ,те вече трябва да преценят и изпратят в болнично заведение .Да си търси правата ,а не да пише глупости ,като иска да е известна .
  • 134 Истината

    10 1 Отговор
    Вече става и по зле. Мой колега, който от 10 дни е с болки в гърдите, температура и всички останали признаци на вируса отива късно вечерта преди 2 дни в спешно отделение и му казват, че има високо кръвно и му дават "обезболяващи" и обратно в къщи. На сутринта той отново е в спешното. Този път е "грип", 3 дни болничен и обратно у тях. Сега сам си е наложил карантина с лечение от GP по телефона. И се влошава..
  • 135 Панайотова

    8 16 Отговор
    Тази дето се оплаква и лъже като дърта цигатка ,да не би да си е въобразила ,че е пъпа на света и са длъжни да я обгрижват 24 часа трима доктори?Да се радва,че й се е разминало.Мисля,че този пост е измислен,за да събере змийсата отрова на противниците на мерките на щаба и правителството!Ако сме толкова зле,няма да ни дават за пример .На някои от изобилващите критикари под измишльотината на тази госпожичка ще кажа :заради лошите мерки ли за един месец,имаме само 24 жертви???

    Коментиран от #136, #140

  • 136 Куренцо Лапас

    7 5 Отговор

    До коментар #135 от "Панайотова":

    Ти верно ли си такава ливада или пък ти плащат да пишеш глупостите от които имат нужда?
  • 137 Мария

    1 1 Отговор
    Ти пък питаш къде са парите
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 грамотен

    8 1 Отговор

    До коментар #135 от "Панайотова":

    Драга фенке на"вие сте прости и аз съм прост",малко правописна грамотност ще ви е от полза.За стъкмистика чували ли сте?-отнася се и за инфлация,жертви,излекувани и т.н.Не ви пожелавам да влизате в болница,за да се убедите...
  • 141 извънземен

    4 1 Отговор

    До коментар #73 от "бузю":

    Ей,най-после някои да обърне внимание на тази 4-ка.Как пък имат смелостта и наглостта да поместват своите неграмотни "словоизлияния"!? Напълно подкрепям. Браво!
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 ГОЛЯМА

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "ФАКТ":

    ГЕРБЕРСКА МИСИРКА
  • 144 Лилия

    4 8 Отговор
    съветвам тази дама да си смени веднага личния лекар. И децата знаят, че с антибиотици се лекуват бактериални, а не вирусни заболявания. Също така симптомите са различни при различните хора, няма задължителен набор от симптоми не само за короната , но и при други заболявания.
  • 145 borislav

    3 3 Отговор
    четете това е истинско
  • 146 гост

    4 5 Отговор
    Не искам и не защитавам никого, но политиците не са лекари, здравни центрове и болници, или държавен служител като този например в общината. Проблема идва не от мерките и а от изпълнителите им, няма как да се правят ного тестове когато както при дамата са били болни по отдавна не само заради малкото на брой, но и единствените 2 лаборатории, които са със същият персонал, както преди епидемията, е разберета и по 24 часа без почивка те не могат да обслужат всички тестове още повече, че са бавни. В цяла Европа няма защитни маски, облекла и дизефектанти още от края на февруари. Видяхме, че лекари и медицински сестри се отказват от страх, личните лекари има по около 1000 пациента, представете си 50 от тях да и звъннат по телефона по нека да са 5 минути разговор са 4, 17 минути, а ние знаем колко дълго може да продължи един разговор с лекар има хора които като се доберат до тях не "пускат" а и те имат и други пазиенти които има да преглеждат и много бумащина. При по голям брой болни те трябва да преценяват кой е за по бърза обработка, но това може да доведе до грешки, не от некомпетентност. Затова колкото са по строги мерките, колкото по малко се заразяват, толково по бързо може да се предотврати чакането. Когато човек е болен за него всички и всичко е бавно. Инересно аз изкарах абсолютно същите симтоми, в чужбина където съм сама и нямаше дори кой да ми подаде чаша с вода. Имаше в моменти в които мислех, че ще умара, но до края на болничния ми на 7 ми ден бях още

    Коментиран от #147

  • 147 Сърг

    4 0 Отговор

    До коментар #146 от "гост":

    Както на на тестове Германия само иска да прави от тия дни милион седмично, всяка вирусна атака след 48 часа е вече бактериална заради дефекти в ендотела на органите под атака, за това сопола става зелен да речем, затова и АВ, нашето не искат да дадат и лев, ако се знае какво става и не става отзад, ще ги убиете с камъни
  • 148 Революция

    3 4 Отговор
    Следващият път пак да отидете да гласувате
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Не съм съгласен!

    7 9 Отговор
    Глезло с глезлите, за скъпи курорти имаш пари и да се натискаш с чужденци, ама 25 лв. за да разбереш дали си заразена ти се свидят!
    Поне не се излагай! Една питокласничка ще се аргументира-по добре!
  • 151 Европата

    16 2 Отговор
    Тази вечер между другото ни съобщиха следващата убийствена новина: до края на април вече ще кандидатстваме за евро зоната, защото тези които са вътре щели да получат милиарди, а другите щели за теглят кредити, които ще плащатт и внуците им.
    България хем ще тегли кредит, хем ще си загуби и суверинитета, влизайки в ЗОНАТА. Дано час по-бързо италианците сериозно решат да напуснат ЕС, за да се събудат и повече хора. Защо не ни обяснят по каква причина много по-богати държави не са в еврозоната? Отговорът е лесен - имат национални правителства, а не безродни продажници, които се изживяват като управляващи.
  • 152 JORDY

    6 5 Отговор
    Какви сме ние Българите.Тези слабости си ги влачим с нас от години.Когато някой се мъчи да направи нещо стотици ще се мъчат да го разрушат.Изправени сме пред световен рестарт.Ако се вникне дълбоко след тази пандемия нищо няма да е както отпреди.И в тези моменти вместо да сме обединени и да действаме заедно ние сме разиденени.В Европа умират хиляди а тука повече от 60% от хората смятат че няма нищо страшно че това е само един обикновен грип.Такава пандемия се случва веднъж на 100 или 200 години.Как искаме да реагира държавата в такъв случай.Естествено че никой няма да бъде подготвен и при положение че се разпространява с часове а и не се лекува с нищо.Трябва ли и тук да се стигне до този пик който се случи в Италия и Испания за да повярвваме.И защо когато се взимат решения от щаба за по строги мерки някои държавници с цел да вдигнат своя рейтинг се обявяват за по лек режим на карантината.Загрижени били за голямата безработица и фалирането на фирми.Всеки е разтревожен.Но това не се случва само тук в България.И другите страни за заплашени от икономическа криза.И там безработицата е голяма.
  • 153 Vrizkari

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хахаха":

    Връзкар си ти,заплатата ти идва ,затова драскаш по някой рид,за да си заслужиш парите
  • 154 никой

    4 1 Отговор
    един грип ще попие 30години крадено от народа ;)
  • 155 Евника Симон

    5 6 Отговор
    Проверих навсякъде, не съществува такава жена. Статията е фалшива ! Много лесно се хващате на
    фалшиви новини . Проверявайте, защо се доверявате?
    Няма такава лична лекарка, която да лекува с тройна доза антибиотик. Пълни глупости. Проверих всичко !
  • 156 Революция

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "4321":

    За това, ще плащат и внуците ни...
  • 157 9689

    3 2 Отговор
    Теодора,така е след ката ни управлява мафия.Нашата мутра още декември е потривал ръце за голямото крадене.Това му е готовността за короновируса.А Мутафчийски слугува за пари.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Стефан

    2 1 Отговор
    Много лошо звучи статията! 50% да е обективно и точно, пак е лошо!
  • 160 какво очаваше ?

    5 1 Отговор
    Нали затова е цялата работа с дистанцирането. Никъде не знаят как да го лекуват като хората. Очавакват най-лошия Испано-Италиански сценарии с масово пълни болници, което не се случва при нас за момента. Лекуват като стане много зле и то със системи и обдишване. Никъде няма надеждни тестове, нито в Ервопа нито в Америка нито в Япония. Защо ти - местното мрънкало искаш точна информация за вирус, който хвана цял свят по голи гащи ? Коя част от няма лечение не разбираш ? Какво точно да направят от болницата за да те лекуват като си достатъчно добре да мрънкаш? Те напрактика лекуват само критични случаи. Другите си го карат на крак, това е положението.
  • 161 Мони

    3 2 Отговор
    "Оказа се, че ние сме болни от Корона - да има и болни все пак!", твърди се от въпросната авторка на публикацията. Това ме навежда на мисълта за едно безотговорно отношение към случващите се събития, в което тя сама е попаднала, използвайки критики и упреци. В кое общество наличието на Коронавирус може да се смята като измислица? Аз от нейните изводи си мисля, че тя досега е мислила, че всичко това не е истина, за да изрече тези думи. Или просто следи много сайтове с фалшива информация и се дистанцира с агресивно мнение от реалните факти.
    Няма в какво да се учудваме за здравната система в България. В моменти на извънредно положение, да очакваш най-доброто от най-бедната държава в ЕС - България, това е просто невъзможно.
    Какво лошо има личният лекар да ти помогне в лечението на някакви симптоми, за които ти реално нямаш доказателства, че е Covid -19? Нали той трябва да е първа инстанция на помощ, когато имаме някакви симптоми на заболяваме? Всички препоръки на националния оперативен щаб, както аз слушам е да се обърнем първо към личния лекар и от там да се задейства процедура за лечение!
    Не е редно според мен да се критикува системата ни на управление, след като голяма или някаква част от българския народ не иска да спазва дисциплина и законите, дори и в извънредни ситуации. Как да се оправи в такъв случай държавата? Тук не става въпрос, дали управляващите в държавата ни лъжат или не. Тук се изпуска един много значим факт:
    Става въпрос, че сме изключит
  • 162 Мони

    4 1 Отговор
    Става въпрос, че сме изключително недисциплинирани като народ като и не визирам тези, които се стремят да спазват законите. По този начин, ние нямаме право да сравняваме държавата ни с една коренно различна държава като Германия, защото там има дисциплина и се спазват законите, не се краде и много други неща се спазват и благодарение на това, икономиката им е в добро състояние по начин, който гражданите живеят по-облекчено.
    В началото на епидемията в България наистина не е имало много тестове, и това беше съобщено по национален ефир многогократно на Брифинги. За никого не е било тайна това, както и че имаме ограничен ресурс в здравоопазването, на тестове и много други неща. Но разбира се, тези хора, които автоматично започват да критикуват всичко, какво държавата говори и се опитва да прави, не осъзнават наистина какво се говори и самите те са в панически атаки. Излиза, че всичко е лъжа, защото мисленето им е заето с агресия и оплаквания и това е резултатът на интерпретатацията на информацията, която преработват тези хора, а тя е само отрицателна.
    Не може само да се оплаваме, да критикуваме извън управляващата ни систена, а в същото време да се опитваме да правим обратното. Такива хора не могат да оцелеят реално в една нормална извънредна ситуация, защото не систената ни а начинът на мислене и безхаберието ще ни убие.
    В тази връзка, нека да бъдем по-отговорни и дисциплинирани и тогава да говорим и да се замисляме, дали управляващите ни лъжат или н
  • 163 Не че нещо НО!

    2 1 Отговор
    Понеже разбрах че въпросната госпожа се изявява по Пампорово като ски учител, а в Чепеларе като хотелиер та да попитам:
    Госпожо добре ли се чувствате и тогава държавата ли пак Ви е виновта, когато се осигурявате като ски учител на минимална /в периодите в които изобщо се осигурявата/, а на седмица прибирате по 1000лв.??? Тоест кагато Вие мамите държавата и укривате доходи тогава всичко е ОК!
    Да попитам и друго, когато укривате доходи от хотелиерска дейност и не издавате касови бележки и фактури, тогава пак ли държавата Ви е крива или може би всички останали сме Ви с нещо длъжни???
    Кажете ако е така поне да се знае!
  • 164 Георги

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    Единственото, което се предава на децата ви от "бай тошово време" е любовта към Съветския съюз.
  • 165 волен сидеров

    0 2 Отговор
    медиите що не те канят -или не им изнася-трябва да всяват страхххх
  • 166 пьись

    1 2 Отговор
    Омръзна ми, писна ми от платени мекерета
  • 167 Николай

    0 3 Отговор
    Браво, Теодора! съчувствам Ви за преживяното! Поздравявам Ви че сте добре... Още по силно за героизма Ви да излеете това откровение... Спомних се за Откровението на Йоан!!! Сега трябва да ви е още по-добре - навряхте ги в ъгъла, изстреляхте си патроните, навряхтне ги в катрана, остава да ги разпънем на кръста... Тогава вероятно най-после ще бъдете истински добре! А на мене ми горчи в устата!!! А на вас?
  • 168 Митак

    3 1 Отговор
    Абе стига сте разпространявали фейк новини. Прерових фейса и не намерих пост на Теодора Пенчева с такова съдържание. май трябва да се казвате фейк.бг а не факти
  • 169 Гост

    2 0 Отговор
    Мария Атанасова, бихте ли публикували тук линк към фейсбук профила на Теодора Пенчева, бивш състезател по сноуборд, моля. Не можах да го намеря
  • 170 Оле оле!

    3 1 Отговор
    Току що гледах изявата на въпросната госпожа по бтв, включиха я по скайп.
    7 минути не можа да обясни от какво точно не е доволна и в края измрънка, че едва ли не искала финансова подкрепа!
    Госпожо знаете ли че 80% от българите не могат да си позволят ски почивка в Банско, вие ли сте най-нуждаеща се, та сте излязла да мрънкате!
    До вчера сте си правила кефа, днес хайде държавата да помага!
  • 171 Точно в десятката улучи.

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Горан":

    Точно в десятката улучи.
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Мими

    0 0 Отговор
    Как да докажа,че съм преболедувала вируса? Резултата, че е положителен го получих по телефона.Преболедувах и ми дадоха болничен.Диагноза Ковид.В къщи го изкарах