ФАКТИ.БГ

Здравко Станев и Михаил Михайлов съдят Министерството на здравеопазването заради задължителните маски

Публикувана: 12 Април, 2020 14:12
134 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6696
Здравко Станев и Михаил Михайлов съдят Министерството на здравеопазването заради задължителните маски
Михаил Михайлов
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.5 от 51 гласа.

Казанлъчанинът Здравко Станев и скандалният старозагорски журналист Михаил Михайлов заведоха дела във Върховния административен съд срещу Министерството на здравеопазването заради Заповед № РД-01-197 от 11.04.2020 г. на Министъра на здравеопазването, с която Заповед от 12.04.2020 г. до 26.04.2020 г. отново бе въведено задължително използване на предпазни маски по време на извънредното положение във връзка с заболяванията от короновирус в България. (прилагаме текста на жалбата на Михайлов)

Въпреки, че министерската заповед бе издадена некоректно в почивен ден - събота, Здравко Станев и Михаил Михайлов са пуснали жалбите си на електронната поща на Върховния административен съд, което в условията на извънредно положение се брои за правилно подаване на жалбата. Въпреки това Михайлов е решил още на 13.04.2020 г. да наруши заповедта на министър Ананиев и да отида до Централна поща - Стара Загора без маска, където официално да внесе отново Жалбата си срещу министерската заповед. И според Здравко Станев и според Михаил Михайлов заповедта на министър Ананиев е незаконна и грубо нарушава човешките права, особено на социално слабите, които нямат пари да си купят маски.

Здравко Станев е известен с това, че е единствения българин, осъдил България три пъти в Страсбург (единият път след споразумение с държавата). В Казанлък освен това е известен с множеството си дела срещу местния съдия Деян Господинов Илиев, на когото преди много години е преподавал физика в гимназията.

Михаил Михайлов, който от 6 години води множество дела срещу държавни институции, както и делото "Стефанов срещу България" пред ЕСПЧ (цялото име на журналиста е Михаил Михайлов Стефанов) стана известен с повдигнатото срещу него обвинение, че е поругал националното знаме на България в заснет от него и публикуван през 2018 г. видеоклип срещу съдебната система в България и срещу "съдебния фашизъм". Припомняме, че по това обвинение Михаил Михайлов лежа без присъда 9 месеца и 14 дена в Арест "Векилски" и Затвора-София, а след освобождаването му след намесата на Европейския съд по правата на човека още 2 пъти бе задържан под стража, без да бъде осъден за общо 4 месеца и 6 дена. Към ностоящия момент делото срещу Михайлов в България е спряно в очакване на произнасяне на ЕСПЧ.

текст на жалбата:

ДО

ВЪРХОВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД
ЖАЛБА

от Михаил Михайлов Стефанов, ЕГН 7006246587, адрес: гр. Стара

Загора, ул. Васил Левски № 89, тел. 0898/44-78-73СРЕЩУ

Министерство на здравеопазването, с адрес на управление и за

призоваване: гр. София, пл. Света Неделя № 5ОТНОСНО:

Заповед № РД-01-197/11.04.2020 г. на Министъра на здравеопазването


Г-да/г-жи съдии,

Обжалвам като неправилна, незаконосъобразна и нарушаваща човешките ми и граждански права Заповед № РД-01-197/11.04.2020 г. на Министъра на здравеопазването. Въпросната заповед нарушава както българското, така и европейското законодателство в областта на правата на човека и неправомерно ме принуждава да ходя с маска (като престъпник!) на обществени места. Отделно, заедно с въпросната Заповед № РД-01-197/11.04.2020 г. на Министъра на здравеопазването би трябвало да се посочи откъде ще бъдат доставяни тези маски на социално слаби лица като мен, тъй като аз нямам средства да си закупя такива маски. Тук няма да влизам в подробности каква е вината на държавни институции през последните 6 години да остана без работа, да се разболея тежко и около година и два месеца незаконно да бъда прехвърлян от арест в арест и от затвор в затвор без съд и присъда, както и преди това незаконно да бъда обявен за общодържавно издирване за горе-долу същото време - година и два месеца. За всичко това съм завел дела срещу виновните държавните институции, някои от тях по някои от делата са вече осъдени (престъпната Прокуратура на Р.България досега съм я осъдил 2 пъти!), съдя и България пред ЕСПЧ по делото "Стефанов срещу България" (Жалба 51127/18 г.)... В случая става въпрос за следното: при положението на социално слаб, в което съм изпаднал, кой ще ми плати маските, които изведнъж стават задължителни, а аз пари за тях нямам? Убеден съм, че в моето положение са още десетки, ако не и стотици хиляди български граждани!


Тук съм длъжен да посоча, че чл. 63 ал. 4 от Закона за здравето гласи (цитирам):

„Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 1, а средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети.“ Тоест, заедно с въпросната Заповед № РД-01-197/11.04.2020 г., министърът би трябвало да посочи откъде гражданите да се снабдят за сметка на държавния или на общинския бюджет с въпросните маски, като особен акцент трябва да се направи на социално слабите като мен. Докато чл. 63, ал. 4 от Закона за здравето не е изпълнен, считам Заповед № РД-01-197/11.04.2020 г. на Министъра на здравеопазването за незаконосъобразна и лично аз отказвам категорично да я спазвам, тъй като и да се опитам да я спазя пак няма да се получи - пари за маски нямам, пък то и маски няма по аптеките...


Освен това, Заповед № РД-01-197/11.04.2020 г. на Министъра на здравеопазването е незаконна, тъй като за налагането ѝ не са посочени мотиви, както и не е посочено пред кой орган и в какъв срок може да се обжалва.


Г-да/г-жи съдии, на база на гореизложеното, настоявам да спрете предварителното изпълнение на заповедта до Вашето произнасяне по настоящата жалба. Това мое искане е мотивирано от това, че аз няма как да изпълня заповедта, поради което ще бъда принуден да си стоя в къщи в срока на действие на Заповедта, което се равнява на мярка на неотклонение "домашен арест", което е сериозна и непоправима за мен вреда.


Г-да/г-жи съдии, настоявам на база на настоящата жалба в максимално кратък срок да ни призовете на съд с Министерството на здравеопазването и след като се убедите в моята правота да отмените като незаконосъобразна Заповед № РД-01-197/11.04.2020 г. на Министъра на здравеопазването.


СПЕЦИАЛНО ИСКАНЕ:

Предвид че съм социално слаб и тежко болен, моля да бъда освободен от плащането на такси и разноски по настоящото производство. Прилагам Декларация по чл. 83, ал. 2 от ГПК, както и медицински документи, доказващи че съм болен от диабет, диабетна полиневропатия, хипертония, хипертонично сърце, епилепсия, язва и глаукома.


ПРИЛОЖЕНИЯ:

1. Декларация по чл. 83, ал. 2 от ГПК (стр. 3-4);

2. Амбулаторен лист № 2183/19 г., доказващ диабетна полиневропатия (стр. 5);

3. Медицинско изследване, доказващо хипертонично сърце (стр. 6);

4. Фиш за спешна медицинска помощ № 0279835/19 г., доказващ епилептичен припадък (стр. 7);

5. Фиш за спешна медицинска помощ, доказващ язва (стр. 8);

6. Медицинско заключение, доказващо глаукома (стр. 9);

7. Заповед № РД-01-197/11.04.2020 г. на Министъра на здравеопазването (стр. 10-11).


Настоящата жалба и приложенията депозирам в два екземпляра - един за Съда и един за противната страна.Михаил Михайлов Стефанов:

11.04.20 г.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.5 от 51 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ПЕЕВ
1 Отговор
САМО КАТО МУ ВИДИШ ТЕНИСКАТА НА ТОЗИ СМЕШНИК И РАЗБИРАШ ЗА КАКЪВ ТЪП ЧОВЕК СТАВА ДУМА.

Коментиран от #5, #33, #134


Оценка:
-181 +56

Ръмпези
2 Отговор
НЯМА МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО...ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ...ИМА БОЙКО БОРИСОВ ...ВСЕКИ ЧАКА МИЗАНТРОПА КАКВОТО КАЖЕ...ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА БАРСЕЛОНА, БОГ ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ...

Оценка:
-22 +177

3
Този коментар е премахнат от модератор.
4
Този коментар е премахнат от модератор.
гост
5 Отговор

До коментар #1 от "ПЕЕВ":


По дрехите посрещат , по ума изпращат - българска поговорка .

Оценка:
-11 +100

Шопо
6 Отговор
Па че плащаме за грешите на тиквените счетоводители...

Оценка:
-15 +92

Ххх
7 Отговор
Такива безумни мерки няма никъде по света !!! Овчето стадо в захлас слуша некомпетентни управляващи да го лъжат и давят простотията в алкохол

Коментиран от #35


Оценка:
-24 +132

Никой
8 Отговор
Сега в България, на нормалний викат луд! - Иван Вазов

Оценка:
-9 +110

Баро Вкаров
9 Отговор
Как да обясниш на неукия, че маската не те спасява!?!?Ако вируса беше 2-3 сантиметра и се виждаше с просто око,тогава наистина можеше да помогне.Муто за президент!

Оценка:
-21 +99

глоги
10 Отговор
" съдят Министерството на здравеопазването заради задължителните маски" Ура,другари,недоволството започва да клокочи,предстои му завиране с повишаване на температурите.

Оценка:
-13 +79

ВСИЧКИ С ПАМПЕРСИ
11 Отговор
Нов слух

Оценка:
-11 +22

12
Този коментар е премахнат от модератор.
13
Този коментар е премахнат от модератор.
Къде е ДАНС
14 Отговор
Този е руски шпионин.

Оценка:
-64 +17

се се се ре УМРЯ !!!!!
15 Отговор
Като го видиш със каква тениска е облякан и ми иде да кажа дано коронавируса да те хване дано

Коментиран от #51, #100


Оценка:
-84 +20

Маски
16 Отговор
трябва да носят само заразени ! Всичко друго е пълно невежество !

Коментиран от #23


Оценка:
-15 +82

Народа !!!!!!
17 Отговор
Ей писна ни от комунистически боклуци

Коментиран от #24


Оценка:
-62 +25

Българин !!!!!!!
18 Отговор
Няма по голямо зло за държавата от жив комунист

Оценка:
-61 +26

Как може
19 Отговор
Цял свят да носят маски само ние тук се правим на интересни! Какво толкова ще стане ако си сложиш маска! Ако всички бяхме си сложили маски в началото на извънредното положение сега нямаше да има толкова болни! Какво толкова се хващате за тези маски! Има толкова по сериозни проблеми като борбата с тази болест и безработицата вие се джавкате за едни маски! Казваме, че ц...... Те са безотговорни и не спазват закони ще излезе, че сме българите! Няма да умреш ако си сложиш маска, но можеш да се разболееш и да умреш ако не носиш! Ти я слагаш за малко не спиш с нея!

Коментиран от #32, #64, #88, #108


Оценка:
-104 +30

++++++++++++++++++
20 Отговор

До коментар #4 от "Само питам":


+++++++++++++++++++++ като не разбират с добро!!!!!!!!!

Оценка:
-20 +10

фактология
21 Отговор
В Гърция се препоръчва Не носене на маски и използване на ръкавици от здрави хора.При ползването на маска, човек докосва по няколко пъти лицето си в наместване,слагане и сваляне.При ръкавиците освен, че разнасят микробите при по-продължително ползване, но и намалява по-честото миене на ръцете.

Оценка:
-9 +67

123
22 Отговор
да взема и аз да ги съдя, барем видя нещо от юрофондовете, щот те не ги вадят от джоба си

Оценка:
-7 +31

А как
23 Отговор

До коментар #16 от "Маски":


Ще разбереш дали този до теб е заразен (болен) или е носител(предава болестта)! Няма ка да знаем кои е здрав и кои болен. Затова го правят да се предпазиш ти от тъпанара решил да наруши карантината!

Коментиран от #27


Оценка:
-43 +25

123
24 Отговор

До коментар #17 от "Народа !!!!!!":


И на нас от гей-рб комунисти прости при това

Оценка:
-7 +11

той
25 Отговор
Ако ме видите с такава фланелка някога моля пребийте ме с лопати

Оценка:
-34 +15

Как може да побликувате ЕГН и адрес
26 Отговор
ДО

ВЪРХОВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД

ЖАЛБА

Факти не е коректно незнам дали ще осъди министерството, но вас със сигурност! от Михаил Михайлов Стефанов, ЕГН 7006246587, адрес: гр. Стара

Загора, ул. Васил Левски № 89, тел. 0898/44-78-73

Оценка:
-5 +36

27
Този коментар е премахнат от модератор.
дад
28 Отговор
Това са двойка идиоти! Хората искат да ги предпазят, те дела завеждат пари да прибират! Буклуци!

Оценка:
-51 +21

сак
29 Отговор

До коментар #27 от "Истината":


Като почнат да изнасят труповете от къщите от 2 до 6ч сутринта и ти ще трепериш, но ще бъде късно! Напълни се с идиоти ей... страшни мъже и жени - направо безсмъртни!

Коментиран от #36, #44, #107


Оценка:
-55 +21

Българин
30 Отговор
И Ленин и Сталин ма гърдите му на блузката...Ходи без маска,зарази се и мри...Няма сила,която може да спаси една глава,която иска да се отдели от раменете си,казва Жан Жак Русо....И без това им пречи...

Коментиран от #54


Оценка:
-30 +16

TIKVID19
31 Отговор
Роми не се глобяват защото е безсмислено...

Оценка:
-4 +26

Да ама не
32 Отговор

До коментар #19 от "Как може":


В нито една държава не е задължително носенето на маски на обществени места, само в Тиквония. В белите държави маските се раздават безплатно и са задължителни, а в повечето страни препоръчителни само в търговски обекти, във всички държави се разрешава спортуването без маска, дори в Италия и САЩ

Коментиран от #121


Оценка:
-13 +47

Дааааа
33 Отговор

До коментар #1 от "ПЕЕВ":


Само като ти прочета коментара и разбирам колко тъп и ограничен гол охльов си ти.
Толкова да си залюпен, че от лодката да паднеш ,водата няма да я улучиш.

Оценка:
-7 +27

Ти се моли
34 Отговор

До коментар #27 от "Истината":


Да не стигнеш до тези със скафандрите!

Коментиран от #38


Оценка:
-15 +11

Plamen
35 Отговор

До коментар #7 от "Ххх":


Вярно е даже меко казано безумие и некомпетентност ... не можем да си представим колко е даже и наистина има неща само в бг ги има Простотията там е 80% а другаде 1% никъде не е идеално но в бг неспасяем случай овце са щото всеки гледа другия и живей за другия но не му пука за другия измисляци ебахти тъпия ген ли черта ли нз жалка история...

Оценка:
-10 +8

Хахаха
36 Отговор

До коментар #29 от "сак":


Горкичкия, ще свърши коронката, после ще дойде грипчето, което в сравнение с ковида е като чума и ти пак ще си с памперс:) Абе да те питам защо искаш да живееш изобщо, то това твоето не е живот

Коментиран от #37, #49


Оценка:
-8 +21

гост
37 Отговор

До коментар #36 от "Хахаха":


Човек веднъж мре, но от страх - всеки ден !

Оценка:
-7 +30

Истината
38 Отговор

До коментар #34 от "Ти се моли":


Не се притеснявай, хайде приятно гледане през прозореца как хората се разхождат, времето е хубаво и аз също излизам със семейството

Коментиран от #42


Оценка:
-10 +19

Ако живеехме
39 Отговор
В Италия, Испания или САЩ където умират толкова хора на ден, и няма къде вече да ги погребват щехте да мислите и говорите друго. Аз също не харесвам ББ и всички крадци, но решенията са им правилни.

Коментиран от #53, #74, #84


Оценка:
-35 +11

БРАВО !
40 Отговор
И двамата са за медали !!!
Най-накрая някой да си потърси правата и да постави абсурдистан и доказаните престъпници от парламента на мястото им.

Оценка:
-11 +29

Пази се човече
41 Отговор
Да не те разболеят “случайно” с нещо и да се отърват от теб .... Пази се!

Оценка:
-6 +13

Приятна разходка
42 Отговор

До коментар #38 от "Истината":


Бъдете здрави и не забравяйте маските!

Коментиран от #46


Оценка:
-15 +12

Айхман
43 Отговор
Съдете Борисов щото той заповеда на Ананиев да пусне заповед маските да станат задължителни.Ама нали Борисов е хитър селянин винаги се осигурява с бушон.

Оценка:
-8 +31

Мъже и жени
44 Отговор

До коментар #29 от "сак":


ама с топки за разлика от теб страхливецо

Коментиран от #55


Оценка:
-4 +15

бачо
45 Отговор
Тези са съдели държавата няколко пъти,дали няма да изгорите и вие от"Факти" публикувайки и егн-то и адреса ?

Коментиран от #50, #91


Оценка:
-5 +21

Мерси
46 Отговор

До коментар #42 от "Приятна разходка":


Взехме маските, в джоба са, както ни показа генерала, като ни се изпотят очилата ще ги извадим да ги избършем, мислихме и като Бойко да ги ползваме, но има опасност да ни блъсне кола.

Коментиран от #48


Оценка:
-5 +15

цербер
47 Отговор
В парка се срещнали две двойки полицаи и поради липса на хора взаимно се глобили.

Оценка:
-5 +16

Нали знаеш
48 Отговор

До коментар #46 от "Мерси":


Човек каквото сам си направи друг не може!

Оценка:
-4 +10

нанананан
49 Отговор

До коментар #36 от "Хахаха":


Бате ти си идиот не се обиждай но си смешник !
Ходи у банско или в Пирогов се разходи и се зарази - нали си мъжле, короната е нищо за тебе! Ти слуша ли спортисти как са го карали това?
Няма какво да ти обяснявам - прост си и няма да го разбереш, пак повтарям ще го разберете когато почнат да изнасят труповете от къщите и да ги горят по улиците! Сега сте смелчаци и скоро ще докарате хората до това положение, тогава ще плачеш завит през глава, но ще е късно!

Оценка:
-27 +19

50
Този коментар е премахнат от модератор.
луд
51 Отговор

До коментар #15 от "се се се ре УМРЯ !!!!!":


Като ти гледам изказа, фланелката на човека ти е най-малкия проблем.

Оценка:
-0 +18

Гавра с всички ни.
52 Отговор
Аз съм без работа в момента.
Съответно и без доходи.
Задължително носене на маска ли ?
От това по-голяма гавра с хора в моето положение НЯМА !
С какво да ги купя тези маски ?
Или какво,ще нося една маска по 10 дни ?
Аааа,чакай,забравих ,че родният диктатор се е погрижил за нас с....кредити !
Полицията вече ме спря.
Казах им,че
Нямам работа,нямам заплата,нямам пари,
НЯМА ДА ИМАМ И МАСКА !
Каквото искате,това правете.
Заминаха си като току що пръднали.
Скоро ще излезе и далаверата наяве с
,,безплатните" маски дето бг.фирми ги шият и които всъщност се изкарват от правителството навън по документи за да бъдат после вкарани обратно в Бг. като ,,купени".
Схемичка разработена от фирмаджии и гадовете в парламента.

Коментиран от #56


Оценка:
-10 +32

сак
53 Отговор

До коментар #39 от "Ако живеехме":


Остави буклуците - те ще измърт ще останат само хората дето си стоят в къщите! Нека са смелчаци :) - после ще се види кой крив - кой прав!
Па нека съм страхливец, ако ми дойде некой ще му изкъртя мутрата - ама го виждам и знам какво да очаквам, а тук е невидим враг!
Винаги съм знаел че в БГ е пълно с тъпанали но чак толкова много не съм очаквал да има! Ай приятно излизане без маски тъпанарчета! До 30 дена макс, ще сте наясно, ма поне не си жертвайте дечицата< те не са виновни и не разбират!

Коментиран от #67


Оценка:
-21 +13

Моля те ...
54 Отговор

До коментар #30 от "Българин":


...спре да ръсиш мозък,че ще се подхлъзне някой тук.
Знам,че ти е трудно да гледаш пълен идиот всеки път като се погледнеш в огледалото, но ние вина затова нямаме.

Оценка:
-2 +12

сак
55 Отговор

До коментар #44 от "Мъже и жени":


Къде са ти топките бе смешко - ема ми го кажеш това в лицето!
Искаш да си жертваш някой близък ли? Дете, майка, баща, жена, баба, дядо! Мислиш ли че на мен ми пука за себе си бе - лалугер! Пука ми за близките ми и за останалите невинни хора и понеже имам малко повече акъл в главата от теб, знам че това е временно, за да се предотврати по-лошото! Но от такива с IQ на Айнщайн като теб, май лошото е неизбежно !

Коментиран от #76


Оценка:
-16 +12

Аз също
56 Отговор

До коментар #52 от "Гавра с всички ни.":


Съм без работа и нямам доходи, но още в началото си уших маски от стара тениска и ластици. Не си само ти без работа сигурно вече станахме 50 хил. В големите магазини и по точно във Фантастико има за многократна употреба и са 1,50 лв переш гладиш и пак носиш!

Коментиран от #61, #62


Оценка:
-16 +12

Реалист
57 Отговор
Задължително ли ?
Ок.!
Раздайте на хората маски.
По една кутия на човек !!!!!!
Всичко останало е приказки на пазара и е лишено от смисъл.
Тая държава е червива от пари.
30 години САМО ПРИХОДИ ,нулеви разходи.
Милиарди евро изчезнаха в чалгария.
Сега и още едни 10млрд.€ и в същото време:
Купете си маски,задължително е !
Купете си,а🤣🤣😉😉 ?
Ама колко само сте ми елементарни.

Едва ли наистина в момента има по престъпна държава от нашата.
Да въртиш далавера на държавно ниво на гърба на собственият си народ задължавайки го със заповед да ти финансира алъш-вериша.
Чалгария няма аналог.
НЕ СИ КУПУВАЙТЕ МАСКИ !

Оценка:
-6 +26

акк
58 Отговор
Не ги носете бе, разхотете се на Банско, разходете се у Англия, у Гърция - ходете виже Борис Джоунсън как е. Ходете у пика на корона вируса, нали не е страшно, нали сте мъже и жени с топки! Ходете си направете разходката и задължително не носете маски, не си мийте ръцете, те са ви чисти! Като си изпуснете залък на земята го земете и го изяжте - той е чист! И ако желаете изкарайте грипа, щото то е нищо... нищо работа, те преувеличават, те искат да ви държат насила в къщи да ви сринат психически и физически и после да си работят сами :) Умници сте ми вие, винаги съм го знаел - умници! Но ако някой не ми спазва дистанция по улицата нема ми се сърди, ако изяде шамарите, особено пък ако е без маска! Само за това внимавайте - пазете ми дистанцията и не ми се врете!

Оценка:
-20 +15

ФАКТИ
59 Отговор
За един месец в България умират 8400 души без пандемия

А от covid 19 за един месец 29 души. ТОВА е ИСТИНАТА.

Просто е сасипват България
с цел оставането на власт на
ВСЯКА ЦЕНА.

Коментиран от #63, #66


Оценка:
-10 +26

кони
60 Отговор
Прекалено меко ви държат даже, стига сте ревали!
Ако искат могат да изкарат армията, да сложат вечерен час и други подобни рестрикции! И нищо няма да може да направите срещу оръжията с голите си ръчички - стига сте ревали, а изпълнявайте, за да не стане по-лошо! Когато е требвало да ревете, когато ви вдигаха цени, гориво, данъци, такси - всичко, вие мълчахте като добитък... сега се сетихте да ревете и то за глупости!

Оценка:
-20 +14

Браво...
61 Отговор

До коментар #56 от "Аз също":


....на теб.
Съвестен гражданин си.
Следвайки примера и логиката ти утре според теб да седнем и да си платим сами на себе си и социалните,какво ще кажеш.
Правителството има нужда точно от такива като теб.
Жалко,че нищо не си разбрал от това което човека е написъл,но пък иначе коментара ти щеше да бъде съвсем друг.
Само нещо да добавя,а то е,че повечето хора имаме права различни от това да следваш всяка малоумна заповед.

Коментиран от #92


Оценка:
-8 +18

Минаващ
62 Отговор

До коментар #56 от "Аз също":


Тиквоооо
Безплатни маски ти се полагат
Не го ли вдяваш тва

Оценка:
-5 +16

кока
63 Отговор

До коментар #59 от "ФАКТИ":


Ходи виж у Италия, Англия, Америка и др. държави по света как е!
После се изказвай, кой какво и как иска!
Голяма световна конспирация е тая корона според вас ейй...
Да де, ама каква е целта, някой от умниците пишещи тук дали, ще сподели? Коя държава има полза, да си срине икономиката, да си убие 2/3 от населението и работната ръка, да държи хората насила по къщите и др. все хубави неща! Хайте кажете сега умници, защо им е да го правят?

Коментиран от #71, #80


Оценка:
-21 +12

гост
64 Отговор

До коментар #19 от "Как може":


Престани да гледаш какво правят по цял свят.Американците се презапасяват с оръжие,защото се страхуват,че като стане по тежко положението ще ги нападат в домовете им.Холандците се презапасяват с дрога.Преди този вирус Меркел отвори врати за пришълците и така заля цяла Европа с терористи и гладни африканци.Това,че ги няма у нас е принос на Борисов защото той направи България най-бедната страна в ЕС.До преди да докара ромите от най-големите огнища на зараза тук нямаше нито един болен.Той се притесни,че ще изпусне евросредствата.

Оценка:
-5 +20

Анка Общата
65 Отговор

До коментар #4 от "Само питам":


Имам трипер. Дали мога да излизам с маска само горе или трябва да сложа и долу?

Оценка:
-3 +15

АБСОЛЮТНО си прав !
66 Отговор

До коментар #59 от "ФАКТИ":


Кратко и ясно....за тия които могат да вържат от 2 и 2 нагоре.

Коментиран от #69


Оценка:
-4 +11

12345
67 Отговор

До коментар #53 от "сак":


От 30 дни си излизаме и се разхождаме.Аз на 60 години дъщеря ми зет ми и децата .Все още сме живи и по живи даже.

Коментиран от #72


Оценка:
-4 +19

Geo
68 Отговор
Като гледам коментарите на соросоидчетата пак комунистите и Русия им е виновна обаче Бойко не е комунист.

Браво на такива българи като Здравко Станев и Михаил Михайлов които се изправят срещу управляващата мафия въпреки репресиите - над година в затвора без съд и присъда.

Иначе "комунистическия режим" можел да те прати в затвора без съд и присъда а "режима" на Тиквун с какво се различава.

Оценка:
-6 +23

нема отговор на въпроса
69 Отговор

До коментар #66 от "АБСОЛЮТНО си прав !":


Като ти е ясно и връзваш 2 и 2 - отговори на горния въпрос, за целта!

Оценка:
-2 +3

Варненци
70 Отговор
От Варна също ще внасяме срещу министерството на дедото иск.

Оценка:
-4 +13

ФАКТИ
71 Отговор

До коментар #63 от "кока":


МУЛТИМИЛЯРДНИТЕ КОРПУРА ИЦИ ( не държавите г.....ко )

Коментиран от #73


Оценка:
-2 +5

въпрос
72 Отговор

До коментар #67 от "12345":


Не разбрах какво искате да кажете с това?
- Че сте извадили късмет, като не сте попаднали на вируса?
- Че корона вирус няма?
- Че сте го изкарали на крак?
- Или друго?
Моля обосновете се!

Оценка:
-8 +6

3 и 3
73 Отговор

До коментар #71 от "ФАКТИ":


Те с перпетум мобиле ли се задвижват - умнико?
Че трябва да си изтребят 2/3 от работната ръка?
За какво им е да трепят толкова голяма част от населението?
Кои акции паднаха, кой купува? Долара колко е? Златото?
Имотите? Пари има ли още, или всичко е с купони?
Кой продава купоните? Бате не се вкарвай в някакви смешни филми, ами слез на земята! Никой няма полза да си трепе робите - работници!
Това основно, другите конспиративни трикове, дето си ги мислиш в главата, се постигат и по много други начини!

Коментиран от #82


Оценка:
-4 +8

Пламен
74 Отговор

До коментар #39 от "Ако живеехме":


В Италия получават по две/2/маски на човек безплатно.Плик с името ти в пощ.кутия.

Оценка:
-3 +10

СССР
75 Отговор
Като гледам когато стане въпрос за Русия и комунизъм, колко много „плюсове“ и колко малко „минуси“ слагат читателите, излиза, че в България живеят само комунисти. Тогава какъв ЕС, какво НАТО, какви 5 лева?

Коментиран от #78


Оценка:
-8 +6

Geo
76 Отговор

До коментар #55 от "сак":


Как ще ги предпазиш бе с тези маски - ще спре ли епидемията с маски. Ще спре ли с КПП и забрана за разходки - до сега не виждам нищо такова. Само забавяме положението със всички мерки.

Не ти ли е ясно че всички така или иначе ще се заразим. Като толкова те е страх зазидай се в мазето с близките си и не излизай - няма да се заразиш със сигурност. Но защо нареждате на другите какво да правят. Даже по-добре и за такива паникьори като теб останалите да се заразят и да придобият имунитет с това заразата ще спре и ще може да излезеш по рано от мазето.

Коментиран от #83


Оценка:
-6 +21

ха ха
77 Отговор
Бива ли да публиквате ЕГН-то и адреса му.... Къде са протоколите уж за защита на личните данни??
ХА ХА пълен т*ш*к.

Оценка:
-4 +15

тито
78 Отговор

До коментар #75 от "СССР":


Така е - време им е да направят и организират "Великата Априлска Корона - Вирус революция" Да разграбят придобитото от хората с акъл и работа и да го раздадат на каскетите, дето ходят без маски по улиците! Да сложат по един каскет на всеки километър и да свалят цената на водката!

Оценка:
-13 +4

Наблюдател
79 Отговор
Трябва да си голям дебил за да си сложиш тениска с ликовете на двама от най-големите извратеняци и масови убийци в историята. Липсва само Путин за да бъде картинката пълна.

Оценка:
-16 +7

А как...?
80 Отговор

До коментар #63 от "кока":


Как да те направя по-умен ?
Теб конкретно !
Как ?
Не си виновен,че расъждаваш по детски наивно.Но да искаш от хората да ти покачат IQ-то това вече дори ти с твоят умствен капацитет би трябвало да осъзнаеш,че е невъзможно.
Искаш да ти бъде обяснено.
Всичко започва с познания в областа на няколко езика.
Оттам преминава в четене на разл.тип литература от онази дето понагъва мозъка малко по-малко.
Ще си изградиш база данни.
В твоят случай елементарна,но и това е нещо.
След това ще дойде момента в който няма да имаш постоянна нужда от бнт и бтв да ти поясняват как чичо ти бочо имал спестовна сметка за няма и 20 000лв. и как 10км. магистрала МУ струвала 160 милиона лева.
И така един ден може би ще дораснеш ментално да си отговориш сам поне на част от собствените си въпроси.

Коментиран от #81, #85, #89


Оценка:
-6 +12

гост
81 Отговор

До коментар #80 от "А как...?":


++++++++++++++++++++++++++++++.....................+++++++++

Оценка:
-3 +8

Geo
82 Отговор

До коментар #73 от "3 и 3":


Вярно е че никой не иска да си трепе робите но за да са роби те трябва да са бедни и гладни - така че това е целта на цялата истерия с корона вируса.

Ще умрат няколко индивида които и без това не стават за роби защото са стари и болни но пък за сметка на това милиони млади и здрави ще обеднеят и ще са съгласни да работят за единия хляб.

Допълнителни предимства че няма да плащат на старите и болните и унищожават дребния бизнес които също се превръщат в роби.

Коментиран от #90


Оценка:
-5 +15

сак
83 Отговор

До коментар #76 от "Geo":


То е ясно, че ако е много заразно, ще се заразим!
Идеята е това на де стане едновременно... понеже и без това калпавата ни здравна система е в колапс, си представи какво би станало, ако на ден се гътват по 2000-10000 човека?! Няма да има легла, доктори и лекарства, за всички! Ще се избира, кой да живее и кой да умре! Това би станало, един хаос и много смърт, поради липса на лечение! За това са маските, мерките и др! Просто да няма такъв голям пик! Естествено, че ако постепенно се разболеем всички, ще има много по-малка смъртност и хората ще получат по-адекватни грижи!
Да не говорим, че до месец - два може да излезе и ваксина, че и лекарство и тн! Сега разбра ли моята позиция, за маските и мерките?

Оценка:
-10 +8

КЛЮКАР
84 Отговор

До коментар #39 от "Ако живеехме":


Аз живея в Италия. Червената зона. Такова чудо няма. От 6 седмици сме под карантина. Говоря за маските специално. Ако тук кажат, че са задължителни, трябва да са безплатни, иначе на другия ден хората са на улицата и правителството пада. Ако е карантина, да е карантина. Няма църква ( за тях това е импортанте), няма разходка. А при нас е като малко бременна.

Коментиран от #101


Оценка:
-2 +24

варер
85 Отговор

До коментар #80 от "А как...?":


Общи приказки :) - то друго не се и очаква от демагози!
Вижте не ми дреме кой какво и колко има всеки който е на власт е крал и, ще краде! .. важното е аз да имам, а за това че вие нямате се сърдете на себе си! То е щото са ви високи IQ-тата ... смешковци!

Оценка:
-4 +6

Как да ти осъдят у...,
86 Отговор

До коментар #50 от "дедко":


като той отдавна е умрял!

Оценка:
-2 +2

гост
87 Отговор
Гледайте д-р Мангъров по Нова в момента !

Оценка:
-4 +7

Bвв2в
88 Отговор

До коментар #19 от "Как може":


В цял свят са препоръчителни а в България задължителни.
От какво ще те предпази тази маска?

Оценка:
-3 +9

ГОНЗО
89 Отговор

До коментар #80 от "А как...?":


Направо му изби зъбите хахаха. Нема да се обади повече

Оценка:
-3 +6

нън
90 Отговор

До коментар #82 от "Geo":


Прав си !
Но с това, ще докарат световна война :)
А от радиацията нема кой и къде да се скрие :)!)
Така че гътват и те, ако това е успокоение, за някой в дългосрочен план!
-

Оценка:
-2 +2

Донка
91 Отговор

До коментар #45 от "бачо":


Тези от това се издържат търсейки слаби места в законите и съдят.Държавна пара и защитниците се облажват.

Коментиран от #94


Оценка:
-8 +5

Ами
92 Отговор

До коментар #61 от "Браво...":


Ние си плащаме сами социалните помощи. Пенсии, и всякакви други помощи са от нашите заплати и данаци. Държавата ги взима от нас не ги дава ББ от личната си сметка!

Оценка:
-3 +10

GDPR
93 Отговор
Факти.бг, вие идиоти ли сте, нямате право да публикувате ЕГН-то на човека !!!! Не ми отговаряйте, ясно е !

Оценка:
-3 +9

саса
94 Отговор

До коментар #91 от "Донка":


Абе тея са двойка буклуци, гледат да изкопчат лични дивиденти и пари, от цялата работа! Мислите ли, че им пука за някой от НАС / ВАС?
Пълни помяри!

Коментиран от #98, #113


Оценка:
-8 +10

77777777
95 Отговор
Браво,един БЪЛГАРСКИ ЮНАК и 7 милиона страхливи, подли и иронични сеирджии

Коментиран от #99


Оценка:
-7 +11

Тениската е хубава
96 Отговор
Но тия циркаджии от фълшивата опозиция са помяри.Маските е хубаво да се носят за защита .Ще го ядът и ти къде също откраднаха не малко от българския народ.Слава пп Възраждане

Оценка:
-5 +5

Опозицията са
97 Отговор
Само пп Боец и пп Възраждане!

Оценка:
-3 +6

Съгласен
98 Отговор

До коментар #94 от "саса":


Ще съдят министерство и държава и като ги осъдят ще платим ние безработните! Защото всички пари в държавата идват от нас данъкоплатците. Сега им се кефят и ги подкрепят, но ще плащаме ние обикновените хора за мислете се!

Коментиран от #112


Оценка:
-8 +7

дедко
99 Отговор

До коментар #95 от "77777777":


Да не ти е станал оня и него да хвалиш?

Оценка:
-1 +1

100
Този коментар е премахнат от модератор.
додо
101 Отговор

До коментар #84 от "КЛЮКАР":


Тука няма хора - тук са помяри!
Вдигат им всичко и си мълчат, само някакви бакшиши стачкуват и някакви, за цената на винетките, всичко друго им е ОК ! Остави ги, тука са си добре не се занимавай да им обясняваш!

Коментиран от #111


Оценка:
-2 +12

Антон
102 Отговор
От днес маските са задължителни. Тази сутрин на брифинга всички бяха без маски. Това е първото им нарушение за този ден. А за второто им нарушение трябва да се самосезира прокуратурата - изпилзваха ефира на национални медии да всяват страх и паника сред обществото, говорейки за смърт, чували за трупове и масово болни

Оценка:
-3 +10

убавец
103 Отговор
Тоя убавец с фанелката на Ленин и Сталин, като му чета епикризата, требва само у тех да си стои, че вънка дебне коронката и ... пипне ли го с толкова заболявания, дето е изредил... абе не се знае!

Оценка:
-6 +3

robin
104 Отговор
Човекът си е намерил хубав начин за препитаване...

Оценка:
-5 +2

1344
105 Отговор
Че всичко в тази държава е абсурд и има цензура навсякъде и че няма правосъдие го знаят и в Габон , в извънредно положение си длъжен да спазваш закона , това а че този си търси нещо си е негова работа

Оценка:
-3 +5

bockom2
106 Отговор
Боклуци винаги има.Няма ли кои да му прасне халката на тоя че тогава да се оплаква.Бацил.Точно тоя може да зарази децата ми и тогава ште го убия с две раце

Оценка:
-4 +4

един
107 Отговор

До коментар #29 от "сак":


Ти си болен от нещо по-лошо от корона вируса. Нарича се овчедушие. Няма лек за тази болест. За съжаление, като гледам не си единствен.

Оценка:
-2 +4

Пардон
108 Отговор

До коментар #19 от "Как може":


По света маските се раздават безплатно пред супермаркети ,аптеки ,болници ,църкви и чрез разнос за хора в затруднено положение ...У нас преди обявената пандемия аз закупих заради посещение на болен в болница една маска на цена 0.74 стотинки ... Днес искат да ми продават маски на 3.50лв ... чрез Правителствен Натиск !!! Това се нарича Дирижирана Правителствена и Партийна Спекула по време на Здравна Криза !! Отделно от факта , че носене на маска -директно обвързано с Ковид 19 е с недоказан принос ... Ако излезем всички без маски и ще сменят закона отново

Оценка:
-1 +8

един
109 Отговор
Да не мислиш, че на Бойко и сие им дреме, дали ще има работници или не. През оня работа им е. Те си усвояват еврофондовете и си ги разпределят, пък който иска да работи, който иска да мре. Като намлеят хората, ще внесат малко китайци или бежанци и готово. Замислил се Бойко за българския роб :) Мале, какви наивници има още.

Оценка:
-1 +7

Васил
110 Отговор
Този защо не си го на...........ка

Оценка:
-4 +0

КЛЮКАР
111 Отговор

До коментар #101 от "додо":


И ти си прав. Яд ме е ,че детето остана в тоя ад. Само да свърши тоя цирк,взимам си го тук и баста. Жалко за детето,обаче. Родина,приятели, всичко отива на кино.

Оценка:
-1 +4

Баба Гица
112 Отговор

До коментар #98 от "Съгласен":


Не ще платим ние които работим и издържаме и безработните,които няма какво да ядат ама имат за скъпи телефони и интернет.

Оценка:
-2 +2

Донка
113 Отговор

До коментар #94 от "саса":


Ясно ми е съдят общинаСт,Загора за глупости,областната,само дебнат някой да сгреши,някой да каже нещо неволно и съдят.Намери ли са лесен начин да се издържа.

Оценка:
-3 +1

бай Шиле
114 Отговор
Всичко е ясно! Долу Борисов и тъпите му мерки.Да идва Нинова да ни спасява!Мачкай Корнелко,сега е моментът!

Оценка:
-3 +2

три седмици само
115 Отговор
Така както правителството утвърди предложението на хирурга цялото население да носи маски, на гърба му ще се стовари още един абсурд. Специалисти от медицинския факултет в Хонконгския университет и школата за обществено здраве провели мащабно научно изследване. Неговите резултати показали колко живее коронавирусът на различни предмети, включително и на медицинските маски. Учените провели изследването в условията на стайна температура от 22 градуса, и при 65% влажност. Експертите разпръснали капка от 5 микролитра с няколко милиона частици коронавирус по различни повърхности, а след това ги измивали. Учените били удивени, че вирусът оцелява най-много на медицинските маски. Дори след 1 седмица на повърхността им оставали следи от частици коронавирус. На банкнотите вирусът оставал до 4 дни, докато на обикновена хартия или салфетки той живее само няколко часа. Излиза, че човек, който носи медицинска маска, може постоянно да се самозаразява с коронавирус! Това ли е желанието на министерството на здравеопазването и националния оперативен щаб със заповедта от 12 април – здравите хора постоянно да се самозаразяват и вкъщи, като свалят маските, да заразят други членове на семейството си, които са под карантина?!?

Оценка:
-1 +5

#stayhome!
116 Отговор
Не съществуват аргументи в полза на постоянното носене на маски! Коронавирусът май замъглява съзнанието на властта и НОЩ, лишавайки ги от способността да вникнат в най-важното. Световната здравна организация посочи, че маски са нужни само на лекарите и сестрите. За тях са най-подходящи висококачествените маски-респиратори. Според светила в световната вирусология маските в условията на пандемия - епидемия са безполезни и дори вредни, особено собственоръчно изработените, които въобще не защитават притежателя си! Медицински маски трябва да носят само хора в рисковите групи. Маските трябва да се сменят редовно (от 30 до 60 минути) и да се перат в гореща вода. В противен случай стават дори вредни. Гъбички, бактерии и вируси отлично се размножават на влажни маски! Една от най-разпространените заблуди днес е мнението, че медицинската маска може да спаси от заразяване с COVID-19. Според парижкия лекар от държавна болница д-р Блин, маската не предпазва здравия човек от заразяване. С маски трябва да ходят само заразените, за да не инфектират здравите хора. Особено са вредни саморъчно изработените маски, твърди д-р Блин. Те не само са безполезни, но могат и да нанесат вреда, тъй като те могат да бъдат източник на зараза. Безполезно е според нея да се дезинфикцира маската отвътре. Според д-р Блин и други медици най-добре защитава от коронавируса маската, тип респиратор, който пречи да се вдишат вредни частици с размер до 0,3 микрона, които се намират във въздуха. Разм

Оценка:
-1 +5

#stayhome!
117 Отговор
Размерът на коронавируса обаче е 0,1 микрона. Респираторът изпълнява двойна функция. Задържа вашите микроби от разпространение във външната среда и не позволява да попаднат във вас микроби отвън. Този вид маски са одобрени от Световната здравна организация, която категорично препоръчва да не се използват друг вид маски за защита от коронавируса. Респираторът може да защити от бактерии, автомобилни газове, спори на растения, дим, вируси, битова прах. Този вид маски не предпазва от газове и химически замърсявания. Така че, правителството приемайки предложението на хирурга всички задължително да носят маски, да снабди населението с маски – тип респиратор, и то безплатно!

Оценка:
-1 +5

колко седмици останаха
118 Отговор
„Нас ни лъжат, братя. Нас ни лъжат. Лъжат – със загрижени очи.“,пише в стихотворението „Видовден“ изключителния поет Валери Станков. А когато не лъжат, просто си траят гузно! Никой от хунтата и никоя българска медия не информира обществеността за вчерашното изключително остро изявление на заместник-председателя на Европейския парламент Катарина Барли, член на ГСДП, която поиска незабавни твърди мерки срещу страни-членки на ЕС заради поведението им в периода на кризата с коронавируса. „Понастоящем правителствата в някои държави ,правят сериозни опити под прикритието на борба с пандемията да си подсигурят неограничени силови пълномощия. Европейската комисия трябва светкавично да се задейства и да внесе този въпрос в Европейския съд“, допълни тя.

Оценка:
-0 +8

шашкайте се защото
119 Отговор
СOVID е само ПРЕДТЕСКТ да се вземат задължителни кръвни тестове на цялото население. По тези кръвни тестове може да се направи анализ кой е подходящ за експлантация на органи или кръводаряване. Затова „експертите“ твърдят, че с един тест ще може да се анализират 4 човека. Не им пука дали имате COVID, по-важно е да се направи електронно досие на всички – ДНК, кръвна група, пръстови отпечатъци и т.н.
Целта на изкуствено наложеното глобално извънредно положение е да се принудят Народните представители да гласуват задължителни КРЪВНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ на цялото население. Псредством кръвните тестове се прави пълен анализ на ДНК, което е последният етап на цифровизация на населението и създаването на генетичен регистър. Ето защо бяха поръчани 1 милион кръвни теста. Така един кръвен тест ще е предтекст да се вземат 4 кръвни проби. Народните представители също ще бъдат задължени да си направят кръвен тест. А в последствие ще ни бъде поставен цифров сертификат – invisible quantum tattoo! На първия етап резулатите от кръвните изследвания ще бъдат отбелязани в електронното здравно досие, а в последствие ще се гласува поставянето на невидима татуировка – quantum tattoo. Без този знак на ръката никой няма да има достъп до обществени институции, да ползва банкови и социални услуги, да се придвижва свободно.

Коментиран от #126, #131


Оценка:
-1 +6

Александър Ресиловски
120 Отговор
„За Бога братя, не излизайте! Не им пречете да горят медицински отпадъци от Италия в ТЕЦ-а! Не им пречете да крадат милиарди, които вие ще връщате! Не им разваляйте тоталната власт, която удължиха с още един месец! Не си търсете гражданските права, които ви отнеха! Не ходете в парка – там ще застрояват и ще им пречите! Не говорете – за свободно слово прокуратурата им ще ви глоби 20 000 лева! Гледайте телевизия, особено предаванията на насаждащите страх и паника мисирки! Паникьосвайте се, но помнете – ако нещо стане с вас един гологлав генерал ще ви добави към сутрешната си статистика! Не ходете на църква! Бог е един и той е Премиер-министър! Не задавайте въпроси! Не мислете! Всичко, което трябва да знаете е казано в брифинга на НОЩ! Изтеглете си мобилното им приложение! Дайте им личните си данни, достъп до локацията ви, телефона ви, както и до неговите тефтерче, камера и микрофон! Те ви следят и слухтят за ваше добро! Обичайте грабителите – те са най-големите дарители! Вярвайте на мародерите и българоубийците провеждащи грабеж и геноцид над вас, някак си те го правят за ваше добро! Подчинявайте се на разпоредбите им! Да, те са неадекватни, корумпирани, безхаберни, зловредни и всичко, което правят е във ваш ущърб, но заповедите им са закон по време на извънредното им положение! Носете маски! Те носят маски на спасители, а вие носете маски на спасени! Обичайте Диктатора и помнете, той също се обича! “

Оценка:
-1 +8

Бай Кольо
121 Отговор

До коментар #32 от "Да ама не":


Много си проз, В Италия е абсолютно задължително Маска И Ръкавици

Оценка:
-3 +1

Кой68
122 Отговор
Хора без работа....Ако се умираше само от понед.-петък?Лошото е че се допускат такива безмисленни искове и се точат с месеци или години...........Времето се затопли и тихите луди се размърдаха?Добре че си е купил тоалетна хартия че и за нея щеше да предяви иск?

Оценка:
-3 +1

Марин
123 Отговор
Това е пълна простотия и невежество. Вироса има големина от 5 микрона а най малкия отвор на маските е от20 до 25 микрона . Така че маските не предпазват. Всичко е за пари.

Оценка:
-1 +5

Да го дух
124 Отговор
Кой го е.ава тази червена СBиння?
Само го вижте каква камизолка са му подарили от БСП!

Оценка:
-4 +0

ани
125 Отговор
АМА ОСТАВЕТЕ ГО ЧОВЕКА ДА ХОДИ БЕЗ МАСКА ,ЗАЩО ПЪК ДА МУ Я ПЛАЩАМЕ, И ПОСЛЕ ДА ОТКАЖЕ РЕСПИРАТОР И НЕЩАТА СА ОПРАВЕНИ.

Оценка:
-5 +2

пенчо
126 Отговор

До коментар #119 от "шашкайте се защото":


Това къде го чете? Или го измисли сам?

Коментиран от #129


Оценка:
-3 +1

Фдфщ
127 Отговор
Говорих с него по телефона... лумпен е от всякъде.

А "лумпен" означава "тъпак, задръстеняк, човек с неадекватно поведение.".
За негова сметка си е, няма как да му набиеш акъл. Ако е нещо друго - доста по-възможно ще е.

Коментиран от #133


Оценка:
-3 +1

Българин
128 Отговор
Поредните селски цървули!Какъв Българин може да си,след като си известен с това,че съдиш БЪЛГАРИЯ,на майната си?

Оценка:
-4 +2

ИМПЕРИАЛИСТ
129 Отговор

До коментар #126 от "пенчо":


Ако мислиш, че вече ти нямат данните за ДНК-то много се лъжеш...

Коментиран от #130


Оценка:
-5 +0

пенчо
130 Отговор

До коментар #129 от "ИМПЕРИАЛИСТ":


Вероятно само по написаното във факти са се сдобили с данните на ДНК-то ми, чудесно :) - напред върви света!

Оценка:
-0 +3

8625
131 Отговор

До коментар #119 от "шашкайте се защото":


Ако е така нямаше да сме заклещени вкъщи да ни пазят и тестове за всички щеше да има. Има много начини да вземат ДНК без да спират икономиката и да умрат толкова хора а повечето са стори хора от които смисъла да им регистрират. ДНКто е излишен разход Ако беше писал да улеснят социалната система по-бих повярвал.Пий си хапчетата че извънземните и те идват тези дни

Коментиран от #132


Оценка:
-1 +2

мани остави
132 Отговор

До коментар #131 от "8625":


Мани не им обяснявай на глупаците... мислят се за много важни и че някой прави конспирационен заговор срещу им :)! Те не успяха да осъзнаят, че са важни само за себе си и близките си! Чакам да се изкажат още 1000 идиота с любимо четиво "научна фантастика"и да дезинформират населението!

Нормално е да се работи с ФАКТИ, затова като пишете глупости, давайте източник - така се прави! Или поне пишете, това ми го казаха звездите и ми го продиктува болния мозък!

Оценка:
-2 +0

ало ало
133 Отговор

До коментар #127 от "Фдфщ":


С кой си говорил по телефона бе? С тоя с фанелката ли, дето му има ГСМ-а в темата? Верно ли му звънна >.. леле напълни се с луди - ужас!
Лудостта е по-страшна и от корона вируса!

Оценка:
-0 +2

То и
134 Отговор

До коментар #1 от "ПЕЕВ":


То и Ти явно не си много умен щом си съгласен да потъпкват правата ти! Дръжте се като овце и ще се отнасят с вас като с овце. Заслужавате го!

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери