Last news in Fakti

17 Април, 2020 09:29 4 359 8

Имунолог: При пандемия най-добрите мерки са превантивните

  • коронавирус-
  • мерки-
  • проф. елисавета наумова

Рисковите групи трябва дълго време да стоят дистанцирани

Имунолог: При пандемия най-добрите мерки са превантивните - 1
Снимка: БГНЕС

Рисковите групи трябва дълго време да стоят дистанцирани. "При пандемия най-добрите мерки са превантивните, тези, които ни предпазват от среща с него и ни отдалечават от хора, които могат да ни заразят.".

Това поясни пред БНР проф. Елисавета Наумова, бивш председател на Европейската асоциация на имунолозите.

По думите ѝ имуномоделиращите препарати трябва да се прилагат интелигентно, когато се познава пациентът, имунната му система, патологията и могат да се приложат в точния момент и при точния човек".

Вроденият имунен отговор и придобитият имунен отговор са двете звена на имунната система, които се опитват да предотвратят инвазивните инфекции. В борбата срещу вирусите участват и двата имунни отговора.

Ще се търсят определени генетични предпоставки при млади хора, които губят битката с коронавируса, въпреки че нямат съпътстващи заболявания, поясни проф. Наумова за смъртните случаи в Западна Европа.

Според нея в нашата страна не бива да се очаква голям пик. Ще бъде по-постепенно, по-дълго. Отпускането на мерките неминуемо ще доведе до увеличаване на броя на заразените, допълни проф. Наумова.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойчо багериста

    16 3 Отговор
    Останете си в къщи и чакайте частните съдия-изпълнители да дойдат да ви описват имуществото! А е мръднал някой до магазина, а глоба 10000 лв!! Всичко намирисва вече на Световна Полицейска Диктатура! Правителствата се управляват от полицейските структори във всяка една страна и правят каквото им се диктува! Явно армиите са поставени в положение партер при това положение и би било добре поне една от световните армии, да даде отпор и начало на ''войната'' срещу полицейщината....Вирусът вече се досещате от кои структори е създаден...дoceщaтe ce и кoи щe бъдaт имунизирaни първи...
  • 2 Последния софиянец

    6 2 Отговор
    Най добрата превантивна мярка е бодлива тел около ромските квартали и немски овчарки.

    Коментиран от #3, #8

  • 3 адаша

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    И 220v по телта.

    Коментиран от #6

  • 4 Доктора

    4 5 Отговор
    Следя този вирус много внимателно още от появата му! Прегледам съм повечето медицински проучвания от Китай, Южна Кореа, Германия, САЩ и Великобритания. Провете сами. Лансет например публикуват много информация. ВИРУСЪТ СЕ ПРЕДАВА АСИМПТОМАТИЧНО ... ЗАРАЗЯВАНЕТО СТАВА ОЩЕ ПРЕДИ ПОЯВАТА НА СИМПТОМИ. ЗАЩО ПЪТУВАТЕ ??? ЩЕ ЗАРАЗИТЕ БЛИЗКИТЕ СИ БЕЗ ДА ПРЕПОЛАГАТЕ, ЧЕ СТЕ ВЕЧЕ ЗАРАЗЕНИ
  • 5 Васил

    4 3 Отговор
    Много ясно махне ли се карантината ще сме Италия на балканите защото наш бай Ганьо не спазва никакви мерки и правила за това сме на този хал.
  • 6 Чавдар войвода

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "адаша":

    И пръскане със зарин, зоман, табУн и Ве-газове.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Вирусолог

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Ало, Имунолога!! Има война между примитивен организъм и човечеството! За каква "превенция" и "отбрана" говориш?? С тях ли ще се спечели войната??? Ха ха ха ха!!