Last news in Fakti

29 Април, 2020 09:26 2 965 14

Гаранцията на Десислава Николова остава 100 000 лв.

  • десислава николова-
  • гаранция-
  • съд

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване

Гаранцията на Десислава Николова остава 100 000 лв. - 1
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд остави без уважение жалбата на обвиняемата Десислава Николова срещу взетата спрямо нея парична гаранция от 100 000 лв.

В жалбата си Николова настоява гаранцията ѝ да бъде намалена, защото размерът не бил съобразен със здравословното и имущественото ѝ състояние, възрастта, професията, както и това, че сама се грижи за трите си деца, племенниците и родителите си.

След като обсъди данните по делото, съдът прецени, че жалбата е неоснователна и при взимането на гаранцията са съобразени всички законови изисквания. Съдът приема, че размерът на гаранцията е в съответствие с високата степен на обществена опасност на деянието, в което е обвинена Николова.

По делото не са налице данни за влошеното ѝ здравословно състояние. В жалбата си тя също не посочва доказателства за това. При задържането ѝ за 24 часа от полицията дори е отказала да ѝ бъде извършен медицински преглед.

Нито пред полицията, нито в жалбата си пред съда Десислава Николова сочи материалното и имущественото си състояние, като е заявила, че ще направи това на по-късен етап. Едновременно с това обаче по делото има справки, според които фирмата ѝ е била със значителни финансови приходи до 2018 година, за когато са последните данни.

Съдът не приема за основателен и довода, че Николова трябва да се грижи за трите си деца, тъй като те са пълнолетни и тя не им дължи издръжка. По делото няма данни, който да подкрепят и твърденията ѝ, че тя плаща частните училища и детски градини на четиримата си племенници, както ѝ че се грижи за родителите си.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деса Поетеса

    11 0 Отговор
    Ма аз изнемогвам, ядем всички от кофите за боклук. Едвам плащам таксите за училища и градини в чужбина, където сме пратили децата да не ги помете някое наркоманче в България

    Коментиран от #3

  • 2 габровец от варна

    14 1 Отговор
    Че нали имала най-скъпата детска градина?Кво реве?Га еди кифтаците,що не рева?500 000 трябва да я направят
  • 3 Министърче

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Деса Поетеса":

    Много ме трогна.Веднага ще ти насоча някой Еврофонд та да свържеш 2-та края.
  • 4 Неразбиращ

    1 3 Отговор
    Коя е тази Десислава Николова и в какво е обвинена?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Малко

    7 1 Отговор
    и е. И не може да твърди, че не е знаела, че отрочето и взима дрога щото паричките за наркотичките тя ги е давала. И да вземе да спре да крие данъци.
  • 7 Ххх

    4 0 Отговор
    ЩЕ БЪДЕ НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ДОКАЖЕ, ЧЕ Е ЗНАЕЛА И ДЪРЖАВАТА И НАРОДНОТО СТАДО ЩЕ ПЛАЩАМЕ КАТО СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО ЗА СТРАДАНИЕ, ЗАГУБИ И ИЗПУСНАТИ ПЕЧАЛБИ
  • 8 Ххх

    6 0 Отговор
    ПРАВОТО НА НАШАТА ТЕРИТОРИЯ НЕ СТРУВА И ЗА ХАРТИЯТА , НА КОЯТО Е НАПИСАНО
  • 9 Не била знаела за наркоманчето

    6 0 Отговор
    Да им вземат всичко дано , да видиме наркоманчето как ще си купува скъпата дрога, не била знаела е като харчи на ден по 500-600 лева не го ли пита за кво ги дава, егати майката малоумна:-)
  • 10 Въпрос към органите

    6 0 Отговор
    Проверяват ли се съобщенията, че веднага след трагедията с Милен тя е предприела редица прехвърляния на активи на свои близки? Не е ли важно за делото?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Опитни играчи

    2 0 Отговор
    Тази талантлива "свръхбизнездама' и подкрепящите я, отдавна играят- и с правителства, и с депутати, и с еврофондове, и с данъчните, и с всички, от които зависи нещо в тази държава, та сега ли няма да ни надиграят?! Умрял един журналист? Та товя е било само едно обикновено автопроизшествие, според адвоката на невинната, непритежаваща достатъчно средства майка!
  • 13 Да-а

    4 0 Отговор
    И как ще пием сега прочутите карнобатски вина и ракии? С отвращение!
  • 14 Стамат

    1 0 Отговор
    Тая има много пари и ше отърве наркоманчето от затвора
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове