Last news in Fakti

29 Април, 2020 17:06, обновена 29 Април, 2020 17:08 4 472 34

Учебната година ще приключи дистанционно

  • учебна година-
  • ученици-
  • извънредно положение-
  • образование-
  • красимир вълчев

Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната

Учебната година ще приключи дистанционно - 1

Учебната година да приключи дистанционно, а учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите, решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.

Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната и постъпващите в Министерството становища.

По време на разговора беше отбелязана готовността на образователната система за провеждане на изпити при спазване на мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение, както и за практическите изпити за професионална компетентност. Участниците в срещата приеха в училищата да бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.

В рамките на срещата беше постигнато съгласие за определяне на материала, включен в изпитите, на база данните от проучване сред училищата за нивото на усвоените знания и преподадените теми. Предстои да бъдат анализирани постъпилите данни и да бъде оповестено учебното съдържание, което няма да бъде включвано.

По време на разговора беше изразена подкрепа за действията на правителството и МОН в настоящата ситуация във връзка с осигуряване безопасността и здравето на учениците и преподавателите и провеждането на обучение в електронна среда.​


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От Холандия с любоф

    24 18 Отговор
    Едно сиганче да има и всички деца са пламнали с корона! :\
  • 2 Оставете децата

    23 15 Отговор
    Да минат махнете матурите и изпитите!

    Коментиран от #4

  • 3 На есен

    40 2 Отговор
    с песен ! За тая година се изучиха !
  • 4 Сценарист

    32 5 Отговор

    До коментар #2 от "Оставете децата":

    То и без това са безмислени... отговоите се дават, ако се правят като хората, половината няма да минат. Е естествено за това сме на тоя хал от 5 години... а какво е бъдещето??? с този МАТРИЯЛ??
  • 5 Някой

    30 2 Отговор
    Образование 0

    Коментиран от #16

  • 6 Последния софиянец

    27 2 Отговор
    Те разни ученички като не учат вече туриха перуките и късите полички и заработват. ХА ХА ХА!
  • 7 възпитаник

    11 18 Отговор
    учителите да си дарят половината заплата на лекарите и половината от представителното облекло
  • 8 ужас

    13 7 Отговор
    Едно време през 1937 г когато се ражда Симеон Саккобурготски всички ученици минават с указ на царя, баща му. И сега да се направи същото.
  • 9 Даскалос

    10 9 Отговор
    аз ще пиша на всички ученици шестици...
  • 10 Ученик от 6б

    10 4 Отговор
    Тъй хубаво се преписва с Гууглету хихи
  • 11 ужас

    36 6 Отговор
    Вируса доказа, че обучението по мрежата няма да има бъдеще. Децата ще се побъркат, ще превъртят, ако стоят всеки ден с часове гледайки екрана затворени сами в стаята. Нещата не са били такива, както изглеждаха до сега. Класа, учителите, приятелите, игрите никой комп и софт не може да ги замени.

    Коментиран от #30

  • 12 COVID19

    7 0 Отговор
    ИЗОЛАЦИЯ !
  • 13 Жоро

    10 3 Отговор
    Супер ще спестя от джобни за децата и без това нямам работа
  • 14 С това образование

    18 2 Отговор
    имаме готови 25 - 30 хил. министър-председатели готови достойно да заместят Голямата Тиква на "РУЛЯ".

    Коментиран от #22

  • 15 Селски

    3 0 Отговор
    Ебре оро на вимпром у дворо
  • 16 ббббб

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Така се подготвят "калинки" за управници.
  • 17 JEFF

    7 19 Отговор
    Децата със сигурност могат да се подготвят и от вкъщи, но учителите им едва ли.По-голямата част от даскалите са на около 60 години, много от тях нямат елементарна представа от съвременните технологии, да не говорим колко много са рускоезичните учители в България, които дори не могат да говорят правилно.

    Коментиран от #23, #25

  • 18 Даскала

    8 4 Отговор
    Еми с тия заплати какъв стимул имаш да станеш учител
  • 19 JEFF

    11 9 Отговор
    Ако един даскал има способността да пресметне колко часа работи реално за това което получава, то със сигурност ще се учуди, разбирайки че е една от най-добре платените професии.

    Коментиран от #31

  • 20 нема се плашите

    8 4 Отговор
    Нe e нитo първoтo,нитo щe e пocлeднoтo пoкoлeниe унищoжeнo oт кумуниcтичecкaтa хунтa на плешивите!
    Кво ли не преживяха,наркотици,чалга мутри джендърия?
    Пoрeдния мaлoумeн eкcпeримeнт зa въвeждaнe нa цифрoвия фaшизъм.Cлeд 10 гoдини тeзи бъдeщи лeкaри , инжинeри,икoнoмиcти щe лeкувaт и икoнoмикa щe рaзвивaт!
  • 21 Спасов

    9 1 Отговор
    Жалко за децата! :-(
  • 22 не го подценявайте

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "С това образование":

    Много се съмнявам, че ще намериш и 1/10 от тая бройка, които са прочели поне 1 книга. Бойко вече е класика. Човек с прочетена книга, направена спортна зала, магистрала, околовръстно, маски, спасил хората от кови19 .....

    Коментиран от #26

  • 23 сикиш

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "JEFF":

    Руски ли не могат да говорят
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 4444

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "JEFF":

    45 години съм в училище и знаете ли "разбирачи" че съм бил там за да изкарам в свободното време и с ръцете си колко мислите? Пазя си всичките фишове от всичките работи - доста години имам фишове от две места. Крайната равносметка е, че от втората работа съм изкарал повече пари от колкото ми е дало училището!!! За какво заплащане говориш приятелю. 110 000 учители в 40 дневна стачка (за нищо), защото публиката разсъждаваше като теб - колко време работят и какъв отпуск ползват. Знам как се работи в училище извън България и какво се получава - работил съм! За сведение в една скандинавска страна всяка 15-та година е ПЛАТЕН ПОЛАГАЕМ ОТПУСК!!!
  • 26 С това образование

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "не го подценявайте":

    За да си по-добър от учителя, трябва да го надминеш, т.е. щом той е прочел 1 книга, на теб книга не ти трябва.
    Разговор с едно от "братовчедчетата" пред 15 г.
    - Какво учите по литература в училище?
    - Абе, за един Елин Пелин.... нещо...
    - Какъв пелин...?
    - Абе, господине - незнам, тя госпожата нещо там ни казва, ама на мен не ми е интересно....
    Какво ли е сега?
  • 27 Хайде

    5 0 Отговор
    Сега да мислим как ще започне новата учебна година, че има малко време и е много вероятно пак да минем във същия режим. Разликата е, че няма отпуски и празници и ще бъде много интересно ако трябва и дистанция между децата, дезинфектанти по 200 - 300, ръкавици, маски ...
  • 28 Съд за шайката ГЕРБ

    12 1 Отговор
    Уважаеми сънародници ! Българи, на 14 май в 12 часа започва грандиозния ,безсрочен многохиляден протест на единствената опозиционна политическа партия в България "ВЪЗРАЖДАНЕ" за оставка и изправяне пред правосъдието на ГРАБИТЕЛСКАТА клика и крадлива шайка с абревиатура ГЕРБ начело с техния ментор главатаря на тежката организирана престъпност в България лицето Бойко Методиев Борисов! Същото това арогантно и крадливо същество преди седмица имаше наглостта да каже- "Няма да раздам по 350 долара на калпак в страната както направиха в Албания! Ще пазим парите . Ако раздам на 7 млн.човека по 350 долара са 3 млрд.и половина"....Борисов нали преди 2 месеца твърдеше че имаме 10 млрд.лв.валутен резерв и 3 млрд и половина бюджетен излишък?! Нали тези пари са точно затова , при подобни кризи да се подпомага с тях населението?! Откога пазиш парите? Или пазиш нашите пари от самите нас? Става ясно че този валутен резерв и бюджетен излишък са били само на книга ! В действителност парите отдавна са откраднати от шайката и кликата ГЕРБ! Само един пример дадох а ако започна да изреждам всичките кражби на хунтата няма да ми стигне полето! Затова всички честни и онеправдани Българи да излезем на 14 май! Няма кой друг да води тази битка вместо нас ! ЩЕ БЪДА ТАМ !
  • 29 Иво

    2 0 Отговор
    и всички ще завършат с мн добър 5 или отличен
  • 30 Грешката ти е, че

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "ужас":

    Ти мислиш, че някой се е загрижил за нас и децата ни! Напротив, 6 милиарда от 7 сме излишни хора и като такива просто ни прибраха в килера. Няма въобще да ни вадят от там! Образование, удоволствия, пътувания... само ще си спомняме за тях. Ще живеем като скотове, докато се маргинализираме напълно и пукнем. А децата ни въобще няма да помнят друго. То в тази социална изолация няма и деца да се правят. И така, дори без война, те ти го новият световен ред!
  • 31 Стани

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "JEFF":

    даскал, не дращи тук.
  • 32 the truth

    5 0 Отговор
    Да закриват училищата. На тая държава разсъждаващи( и то независимо от репресиите на партията) хора не й трябват. Колкото по-неграмотни, зависими от телефони/таблети и по-прости, толкова по-добре за властимащите. Те и през септември няма да се върнат в училище, защото от щаба ще кажат, че има септемврийски пик. После ще има есенно-зимен пик, след това новогодишен, после февруарски и те така до края на света. Затова направо да закриват и МОН, и да елиминират училищата, те и без това превърнаха българското образование в изтривалка и парцал. Баце ще иляди, а внучето ще го наследи начело на Тиквистан, пък после правнучето и те така, до края на света...
  • 33 Тошо

    1 0 Отговор
    Не може дистанционно! Дистанционно от работа ли да се грижа за детето, което е стои вкъщи?
  • 34 Пламен

    0 0 Отговор
    Каквоо ще станее гледамм дететоо учитее муу падатт цял денн пред лаптопаа е каквоо щее е по добрее наа училище илии самоо предд лаптопа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове