Last news in Fakti

5 Май, 2020 08:45 4 102 45

Окончателно: Учебната година приключва дистанционно и няма да се удължава

  • ученици-
  • матури

Матурите ще се провеждат на 1 и 3 юни и ще започват с час по-късно - в 9 часа


Учебната година трябва да приключи неприсъствено и в електронна среда. Няма да се увеличава учебното време за никой клас. Няма нужда от общо удължаване на учебната година. Това заяви на брифинг министърът на образованието Красимир Вълчев.

Матурите ще се провеждат на 1 и 3 юни и ще започват с час по-късно - в 9 часа. В стаите ще се допускат около 10 ученици, които ще бъдат пазени само от един квестор, съобщи още министърът. Учениците ще имат възможност да кандидатстват във висши учебни заведения, тъй като забавянето на връчването ще е само с 4 дни на 26 юни.

На 2 и 4 юни ще могат да се провеждат допълнителни държавни изпити, с оценката от които може да се кандидатства във ВУЗ. Те ще се провеждат сутрин и следобед, съответно от 8 и от 14 часа.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 закривай

    47 12 Отговор
    От тоя министър очаквам пълното закриване на образователната система. Дистанционно образование - затъпяло общество, лесно манипулируемо.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Behemoth

    43 7 Отговор
    Образователен цирк!Те като ходеха нищо сега двойно нищо...произвотство на екзалтирани зомбита, като ги гледам имам чувството ,че са на амфитамини постоянно...как па няма едно със замислена физиономия?

    Коментиран от #18

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Щукар

    36 5 Отговор
    Чао,чао образование! От културна и образована нация се превърнахме в некултурно,чалга,правещо си каквото си иска и наркотизирано,обезлюдено и заспало племе.
  • 7 BG гражданин и данъкоплатец

    25 5 Отговор
    Безумно малоумно безвремие - българска образователна система!
  • 8 Чети Пенчо Пенчо не чете

    37 3 Отговор
    Нямало да полагат изпит за сложно съставно изречение по български и за неравенства по математика. Ми то те е и необходимо. Да вземе да ги махне министъра во веки веков тия теми. На Борисов попречи ли му да стане министър председател без да знае за съществуването на сложното съставно изречение. Не. Човекът си управлява с незапочнати или незавършени прости полуизречения вече 10 г. Да не говорим за равенствата и неравенствата. Те са пълна загадка за него и умът му не е в състояние да ги разграничи. Какъв по убедителен довод за това от мястото ни в класацията за най-бедна нация в Евлопа.

    Коментиран от #11, #26

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 kvy

    21 7 Отговор
    А защо не пуснаха след средата на м.Май учениците на училище и не удължиха учебната година до края на м.Юни?А кандидатстудентските изпити щяха ги отложат за Юли. После пак ще имат 2 месеца и половина ваканция.
  • 11 бели петна

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Чети Пенчо Пенчо не чете":

    Не сеподигравай с премиера. Той страда от вируса на Пената. Последен стадий.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Последния софиянец

    13 2 Отговор
    Боко защо махна Барба Ганьос от учебната програма?
  • 14 Последния софиянец

    14 3 Отговор
    Махнаха Бай Ганьо от учебната програма???!!!!???!!!

    Коментиран от #15

  • 15 Дельо хайдутин

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "Последния софиянец":

    Ще го заменят с Винету. ХА ХА ХА!
  • 16 Господине,

    13 0 Отговор
    Мислиш ли сега, че има ученици и студенти,,, пука,, им дали ще завършат или не, какво е това, един куп измислени професии и филиали, с тройка влиза и зор мор завършва, например ,, учител,, ами той не възпитан или тя, например, такова става ли нещо от него.подиграват се такива,, двойкажии,, на добри ученици, примери и в тази насока и специалности, отново могат да се дадат много...!

    Коментиран от #28

  • 17 qwerty

    17 1 Отговор
    седя до детето и слушам някакъв онлайн час: госпожата задава въпрос на един ученик - ТЦ, на втори, трети, четвърти - същото. просто в момента не се пишат отсъствия, а учениците имитират нещо като заинтересованост, но в същото време не са пред компютрите 😂

    Коментиран от #27

  • 18 Колко грешки имаш

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    ,, Образованата,, кундуржийка в сложното ти изречение, такива като вас нямат нужда от ,, култура,, и знание..!?

    Коментиран от #38, #41, #42

  • 19 Пишете си тука колкото

    17 1 Отговор
    да не заспите! Това, което се случва с българското образование да не е от днеска? Или е резултат на дистанционното обучение? Извадете си главите от задниците, независимо, че там ви е по-приятно и признайте, че след 10-ти ноември започна целенасоченото унищожаване на образованието... Ако беше до дистанционното, с мед да го намажеш.

    Коментиран от #24, #33

  • 20 Ами да

    8 1 Отговор
    Скласиха ! Тапии бол - всякакви ! Както и титли за тотални некадърници !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Наско

    6 0 Отговор
    А с университетите какво се случва?и при тях ли ще завърши годината електронно?
  • 23 Рошко

    12 2 Отговор
    Да живее стадото, простото стадо, на никой ли не му прави впечатление, че се прави всичко възможно да не се образоват децата, и само се търси повод да не се учи колктто е възможно повече
  • 24 Да ама с друго се мажете

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Пишете си тука колкото":

    Хахаха, не,, замърсявай те,, поне меда...!
  • 25 Русенец

    11 2 Отговор
    Този срок го завършиха без да са стъпвали на даскало. Слезващият ще го завършат без да отварят учебник. По-следващият - без изобщо да им е чувал някой имената. Деградацията на населението върви по план. Важното е данъците да не спират.
  • 26 .........

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Чети Пенчо Пенчо не чете":

    Сега кажи че Нинова е по-умна и ще те призная..

    Коментиран от #36

  • 27 Русенец

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "qwerty":

    В дискусиите в бг мама се научава повече, отколкото в тия онлайн часове. Образованието в България вече е илюзия за данъкоплатците.
  • 28 Русенец

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Господине,":

    Идеята на колонизаторите е да няма многознаещи хора с акъл и собствено мнение. Тях им трябват бачкатори, моделирани по техен калъп. Западният инвеститор ще те наеме на работа, ще те обучи специално за неговата дейност, и от там нататък ти вече не си личност, а си актив, посветен на една функция. Муаш с чука, а те те хранят. Вечер влизаш в нета да възхваляваш работодателя, как се грижел за тебе, а ти нямаш грижа за нико, щото всичко ти било готово, насадено от него. Работа, кола, квартира, обучение, почивка, дори семейство. Свобода в затвор.

    Коментиран от #31

  • 29 Спасов

    8 1 Отговор
    Какво означава "няма нужда от удължаване на учебната година"?! Не се интересувате от знанията на децата на България ли?! И не носите отговорност за това ли?!

    Коментиран от #30, #43

  • 30 the truth

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Спасов":

    Ти сега ли разбра, че им дреме на дедовия???? Колкото по-прости и по-неграмотни, по-добре!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Само да попитам

    5 0 Отговор
    А бащата на Александър Йорданов, дето застреля 8-те деца в Ястребино, включихте ли го в Матурите?

    Коментиран от #35

  • 33 Не не е от днеска

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Пишете си тука колкото":

    Началото на това, което се случва, бе дадено по времето на министерстването на Веселин Методиев, който беше толкова некадърен, че даже и менторът му разбра това и го уволни без обяснения. После Даниел Вълчев се отличи с провеждането на неподготвените "матури", чиято характеристика се определя от две неща - елементарност и нисък критерии /23% си постигнал - ето ти дипломата, ставай студент.../ Че и Кунева даже беше министър на образованието... Днес е счетоводител - явно специалност за министри... Познавам човек, който си пишеше името с правописна грешка - днес е учител по български език и литература - продукт, естествено, на образователната ни система след Промените...
  • 34 Истината

    5 0 Отговор
    Образователната система в БГ бълва главни тъпанари - новото попълнение на ГЕРБ.
    Защото никой не трябва да е по-умен от Вожда.
  • 35 Моля пишете

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Само да попитам":

    верни и проверени неща! Бащата на Сашко Гъбата НЕ Е ЗАСТРЕЛВАЛ НИКОГо - беше си кореспондент на в-к "Отечествен фронт" във Варна. Вероятно имаш предвид дядото, на когото е кръстен тулупът Ал.Йорданов. Дядото е бил офицер и то точно в Ястребино, но няма пряко участие в убийствата - прекият участник, няма да му казвам името, е наказан подобаващо. А що се отнася до въпросния съвременник - самото споменаване на името му налага необходимост от дезинфекция... Само добавям - толкова тъп, че едни приемни изпити не успя да положи успешно, че се наложи да кара рабфак , за да влезе в Шуменския педагогически институт, който и тогава, и сега беше сред училищата, приемащи с най-нисък бал...

    Коментиран от #37

  • 36 Ако сравняваме с

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от ".........":

    Бойко Борисов - безспорно е по-умна. Но това не е кой знае какъв плюс, да си по-умен от доктора на науките генерал и пр., Великият Вожд Б.Б. не е кой знае какво постижение...
  • 37 А за бащата на

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Моля пишете":

    Красимир Премянов да кажете нещо? Ако не знаете, потърсете инфо в гугъл – Премяната.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Behemoth

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Колко грешки имаш":

    Какъв е смисъла на това бълнуване?СМИСЪЛА ?
  • 43 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Спасов":

    Означава че няма нужда да ги интересуват тези неща. Надника им върви със или без обучение.
  • 44 Ако се рахвърча

    1 0 Отговор
    Перушини ще хвърчат...! (Не се правете на учените Мариийки щ, защото знаем какво ви интересува единствено, от ранна възраст.!)
  • 45 Иван

    1 0 Отговор
    Неграмотните наркоманизирани аналфабети-дегенерати ще излязат още по-неграмотни. Жалко!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове