10 Май, 2020 18:49 8 075 80

Каракачанов: Северна Македония продължава да смята, че е център на Вселената

  • северна македония-
  • красимир каракачанов-
  • вселена-
  • спорове-
  • история-
  • ес

Никой не кара Република Северна Македония насила да влиза в Европейския съюз

Каракачанов: Северна Македония продължава да смята, че е център на Вселената - 1
Снимка: БГНЕС

Нищо ново не се случва, просто в Скопие политическият елит смята, че и този път може да мине метър. Те продължават да смятат, че са центърът на Вселената, едва ли не са пъпа на Европа и че някой ляга и става с техните проблеми. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на фона на изострените отношения между Скопие и София.

Продължават историческите спорове между двете държави. България подаде ръка на Северна Македония за Европейския съюз, но при условие, че не се променят историческите факти. Каракачанов цитира премиера Бойко Борисов, който каза, че никой не кара Република Северна Македония насила да влиза в Европейския съюз.

"След като те искат да влязат в ЕС, нека да бъдат добри и да спазват договорите, които са подписали и да се държат партньорски", заяви Красимир Каракачанов в предаването "Беновска пита" по Канал 3. Вицепремиерът обясни, че ще има фактори, които ще упражнят натиск върху държавата ни, но има и други европейски фактори, които не са толкова “възхитени” от разширяването на ЕС. “Не Македония, а България е пълноправен член на ЕС и трябва да се държи достойно и да си защитава интересите. Компромиси не трябва да се правят” заключи Каракачанов.

"Тя (Северна Македония) смятат, че някой някъде от Европа ще натисне България и правителството и ние ще се съгласим с безобразията по отношение на българската история, фалшификациите и лошото отношение спрямо българите в Македония”, подчерта вицепремиерът. "Нали се сещате, че юни месец, когато ще се гледа за пореден път дали да се даде дата и кога да бъде тази дата на Македония, е буквално 7-8 месеца преди изборите в България. Не виждам кой ще е този политик, който ще направи компромис, който автоматично в България 90 % от българските граждани ще определят като национално предателство. Няма такъв политик в България, още по-малко в това правителство", каза още Красимир Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хисторик

    73 15 Отговор
    А ти когато им разписа за Северна Македония не знаеше ли какви са? Е тоя сега където се възмущава фалшиво продаде Бг Историята на някакви нарекли се северни македонци!!!
  • 2 Как да няма

    70 13 Отговор
    продаващи националните интереси политици в България? Всички са такива, включително Шкембе войвода и Боко! Точно тези двама продажници позволиха на Македония да е в НАТО, а и в момента не я стопират за ЕС.

    Коментиран от #71

  • 3 ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ

    28 74 Отговор
    КРАСИ С ТЕБ СМЕ! В 4-ИЯ МАНДАТ НА БОЙКО ДОГОДИНА ОТНОВО ЩЕ СИ ВИЦЕПРЕМИЕР!!! ПОБЕДА!!!

    Коментиран от #44, #75

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Красьо

    69 11 Отговор
    Вече извършихте национално предателство заедно с началника си Борисов, като подписахте срамния антибългарски договор от 01.08.2017 г. с квазидържавата Македония, за да се подмажете на нато.
    Какво подписа Борисов? - Че състоялата се българска история може да бъде обект на пазарлък;
    а според последния чл. 14 на срамния договор, че договорът се подписва на български и на македонски език, съгласно конституциите на двете държави.

    Е, кажи сега на теб и на Борисов кой ви сра в гащите?
    И двамата, и целия министерски съвет, и цялото антибългарско и антинародно Народно събрание, което ратифицира срамния антибългарски договор, не сте нищо повече от НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.
    Така ще пише за вас в учебниците по история: НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.
  • 6 MGewehr

    41 6 Отговор
    А "шкембето" на Каракачанов преживява до днес от наемите на реституираните имоти на някогашното ВМРО-България!
  • 7 Червен

    49 6 Отговор
    потомствен безродник и хрантутник , причинил много щети на страната и гражданите ни ! Алчен субект и фурнаджийска лопата ! Друга тема е колко много македонци са с български тескерета , по различни тарифи.....

    Коментиран от #14, #78

  • 8 ех дано дано

    38 2 Отговор
    дано дано дано да се защити националният интерес ТОЗИ ПЪТ ПОНЕ
  • 9 Rado

    51 4 Отговор
    Македонския език е български написан на сръбски компютър 🤣🤣

    Коментиран от #37

  • 10 Сандански

    8 47 Отговор
    Не, не някои фактори Каракачанов а всички страни . Оставаш , оставате сами в коплексарските избивки . Света отдавна знае истината за Македония и ако ти не я кажеш то насила ще я научат българите Ще научат и колко хора са били убити и вкарвани в лагер в България защото са имали македонско самосъзнание . ченгесарските ви фашистки номера ще лъснат .
  • 11 А шкембето ти

    21 6 Отговор
    Продължава да си мисли,че е достойно за военен министър
  • 12 Майна

    27 6 Отговор
    В моментс се пише по страшна ИСТОРИЯ. ЗАТРИВАНРТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО. НАРОДЕ ПЪРВО ЗАЩИТИ ПРАВОТО СИ НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ. СЕГА ТИ ПИШЕШ ИСТОРИЯТА... НА ПОКОЛЕНИЯТА. РАЗДУХВАНЕТО НА ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ В МОМЕНТА ТЕ ОТКЛОНЯВАТ ОТ ТОЗИ МНОГО ВАЖЕН ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО НИ ПРОБЛЕМ.. ПОКАЖИ ВИЖДСНЕТО СИ С ПРОТЕСТИ

    Коментиран от #19

  • 13 Обикновен човек

    31 2 Отговор
    Този плъх вън от историята на България!!!!
  • 14 Обикновен човек

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "Червен":

    Благодаря пич за коментара,ЕВАЛА!!!
  • 15 войн

    12 0 Отговор
    От където и да го погледнеш войн виждаш.Да яхне коня ако има такъв койтто ще го издържи и да напада с сабя в стоманената си ръка.

    Коментиран от #28

  • 16 Мим

    25 2 Отговор
    Надявам се нашите да защитят интересите на България и да не се поддадът на натиск. ТУК Бай Бойко трябва да е неотстъпчив. Тия макета трябва веднъж завинаги да разберат, че България им е майка...

    Коментиран от #21

  • 17 BAMBAM

    35 3 Отговор
    Каракачанов , като ти чуя името се сещам за породата кучета , ама ти срамиш породата, бе момче !!! Що плачете за северните олигофрени , лесна работа режете им подкрепата за еврочленство . . .и ги бутате в глуха ! А ма вие сте си дали за онова между задните бузи . . .по наем , и от Брюксел ви взимат въздуха !!! И ЩЕ СЕ ИЗДЪНИТЕ МНОГО ЛОШО ПРЕД НАРОДА , . . . .И ЗА ТОВА КОНКРЕТНО НЯМА ДА ИМА ПРОШКА . . .!!!
  • 18 Нинова

    26 4 Отговор
    Гърция няма как да признае македонския език! Защото за тях Филип и Александър Македонски са Елини демек Гърци. Нашите политици само се ежат като мисирки. В стил-видите ли ако не сме ние да защитим България. А във всъщност древните Македонци са си Тракийско племе което е Елинизирано от части

    Коментиран от #22, #25

  • 19 стоян

    3 8 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    До 12 ком -Ти толкова умен какво предлагаш -освен да критикуваш
  • 20 Хъ прасчооо

    16 2 Отговор
    Краси ти си долен национален предател.
    По колко им продаваше паспортите на българите от Македония. И който си е купил паспорт от тебе Красьо Просьо според теб по колко пътя на ден те псува, а заради тебе и България.
    българин да се наричам ,
    по 4 хиляди съм триян.
    Плащам ги на каракачяк,
    И македонец съм пак.
  • 21 каква майка

    26 6 Отговор

    До коментар #16 от "Мим":

    Ние сме един народ. а един народ не може да говори на два езика и да има две истории. Разбираш ли, че става дума за НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ. Национални предатели, за да угодят на САЩ и на нато, които да ги оставят да съсипват България още 4 години...

    Коментиран от #60, #63

  • 22 Бачо Киро

    15 5 Отговор

    До коментар #18 от "Нинова":

    Глупости, древните македонци са си елини. Сравни езиците. Били елинизирани, на баба ти шортите... Нищо общо няма днешното население на областта с древните македонци...

    Коментиран от #34, #41

  • 23 Порно

    26 1 Отговор
    Критиките към оня , дето подписа договор с 2 странички , вместо да договори всички подробности като гърците.
  • 24 Активист на БКП

    23 1 Отговор
    Е нали ти им продаде бг паспорти за 50 000 000 €,бе хипопотам?
  • 25 Нинова ма

    17 3 Отговор

    До коментар #18 от "Нинова":

    Ти гласува ли в антибългарското и антинародно Народно събрание за ратификацията на срамния антибългарски договор с квазидържавата Македония, подписан от Борисов на 01.08.2017 г.? Или ДА?
  • 26 Ръмпези

    12 4 Отговор
    КАРАКАЧАНОВ, НИЕ СМЕ ЕДНА КРЪВ...БОРИСОВ НЕ СМЯТА ЛИ, ЧЕ СМЕ ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА...ТОЙ ДАЖЕ СМЯТА , ЧЕ СМЕ САМАТА ВСЕЛЕНА...ВСЕКИ ДА КАЖЕ НЕЩО...
  • 27 Makedonec

    7 25 Отговор
    България и Гърция като членки в най демократичния съюз да признаяат малцинствата първо Македонците, после Турците и ред други. Само за справка при диктатора Милошевич в Сърбия всички малцинства учат на собствен език вкл. И Българите там. Тука работата е крадеца вика дръжте крадеца. И дтига сте откло явали темата с Македония, Българите искат работа и хляб. Скоро ще бъдете изметени.
  • 28 Обикновен човек

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "войн":

    Ами то коня му ще бъде като него - евроатлантик!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гербав трол

    15 2 Отговор
    7-8 месеца преди изборите в България

    Е точно де защото остава малко до изборите вие взехте да се правите на родолюбци но когато яйцето не ви беше до гъ.а подписахте един договор в който признахте "македонски" язик и щото тогава ви натискаха господарите ви обещахте на макетата че ще ги подпомогнете за ЕС въпреки че и тогава крадяха от нашата история.

    И сега само приказвате предизборно но ако минат изборите или пак ви натиснат ще забравите че се водите "патриоти". Родолюбие, родолюбие ама парите и властта са по важни.

    Коментиран от #31

  • 31 Обикновен човек

    20 1 Отговор

    До коментар #30 от "Гербав трол":

    Какви избори бе ,маймуните роми определят бъдещето на България срещу заплащане примерно две яйца на глас !!!

    Коментиран от #33

  • 32 Запознат

    1 5 Отговор
    Опитват се да ни внушат че има северна македония отделно от Македония? Турци и албанци ще се кефят много и любимците им западняците. Мократа им мечта е да установят контрол над всичко в Източна Европа по този смешен начин който е детински за нас 😆
  • 33 Гербав трол

    13 3 Отговор

    До коментар #31 от "Обикновен човек":

    Ромите и калинките определят кой ще ни управлява защото българите не ходят да гласуват но сега много се е насъбрало срещу герберската мафия и ако хората масово излязат да гласуват ще бъде изметена.

    Те го знаят много добре.

    Коментиран от #35

  • 34 Така е

    12 2 Отговор

    До коментар #22 от "Бачо Киро":

    Древните македонци са елини, а днешните - българи. Филип и Александър Македонски са родени в днешна Северна Гърция, която тогава е била Елада. Елини са. Но днешните македонци са повечето българи. Северна Македония е просто географска област. Все едно да имаш държава Северна Мизия или Южна Тракия.
  • 35 Аланкоолу

    9 7 Отговор

    До коментар #33 от "Гербав трол":

    Ще ги изметеш, за да дойде...кой? Нинова или Славчо Чалгата???Мерси.

    Коментиран от #39, #40, #46

  • 36 джаич

    8 9 Отговор
    Това е causa perduta ! Реалноста е друга , фактологично славомакедонците не са ви сънародници -" ке ми даjш пари , ке се пишам бугарин " . Това са лумпените т.н. бугараши в Македония готови да се пишат и американци , ако интересът им изисква това. А истината я знаем , всяка монета има две страни , езикът кости няма ама кости троши !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Реално

    9 12 Отговор
    Kъдe бяхa бългaритe и Бългaрия прeз 1977г , кoгaтo OOН oфициaлнo признa прeд cвeтa чe имa caмocтoятeлeн мaкeдoнcкия eзик...????!! Харесва ли им или не на българите, нo ДНEC фактите са си ФАКТИ и македонската идентичност не може да бъде повече поставяна под съмнение caмo от България и дa e обект на преговори, защото Сев.Македония от 1991г е самостоятелна суверенна държава oфициaлнo признaтa и oт Бългaрия, със своя собствена идентичност и свой език който е признат от ООН кaтo caмocтoятeлeн, така че е безсмислено пoвeчe македонския език да се оспорва че произхожда и е диалект на българския, така както не се оспорват руския или укрaинcкия език...!!! Сега Българското правителство може само да приеме че има някакво общо историческо и културно наследство със Северна Македония останало от миналото и толкова ...!!!

    Коментиран от #42, #45, #64

  • 39 Удобната за Борисов

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "Аланкоолу":

    философия за единствения, богоравния, неповторимия Вожд... Я се погледай - сигурен съм, че сред приятелите и познатите ти има хора, които опровергават твърдението ти, че няма други. Има, разбира се - и по- образовани, по- малко зависими, владеещи свободно няколко езика, без присъда за лъжа и без минало с криминален оттенък. И се замисли кой има интерес да не ги виждаш...
  • 40 Гербав трол

    7 1 Отговор

    До коментар #35 от "Аланкоолу":

    Нинова я остави тя е същото като Бойко - една и съща мафия са. И до изборите има много време. Слави и той не е добро но е по-добро от сегашната мафия (предполагам че идеите му ги дава някой от екипа му) но има и нови партии - абе всичко друго е по-добро от сегашните парламентарни партии които са една и съща мафия - бивши партийци и сътрудници на ДС.

    Не изметем ли сегашната управляваща пасмина хептен ще затънем.
  • 41 Идва ми наум един цитат:

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Бачо Киро":

    " Вие сте солуняни, а всички сапунени говоря чист славянски"... / Не претендирам за буквална точност, но смисълът е ясен и запазен/. Та този цитат от гръцки автор дава много информация за размисъл...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Оле оле

    10 4 Отговор

    До коментар #37 от "Стига глупости и псевдопатриотизъм":

    Македонският език е диалект на българския точно както шопския " език" е диалект на българския. Ако не беше точно така, ние нямаше да се разбираме БЕЗ преводачи. Те могат да си го наричат както си искат, може да казват, че е севернолунарски или южноамазонски, важна е истината. Но те да си се наричат както намерят за добре.

    Коментиран от #59

  • 44 Бойко Борисов

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ":

    Краси ти ще си в четвърта килия аз в 5 та догодина. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ от Софийския затвор
  • 45 Хайде бе

    10 4 Отговор

    До коментар #38 от "Реално":

    Нито руския, нито украинския, мога да разбирам Без преводач. А виж, македонския диалект го разбирам. Може СЛЕД ОЩЕ ДОСТА ГОДИНИ македонският диалект да стане толкова различен, че да те го разбирам. Но не и сега.Хайде да ми кажеш Леля Ванга На КАКЪВ ЕЗИК ГОВОРИ - НЕ Е ЛИ ТОЙ БЪЛГАРСКИ?!?! Или може би е говорила на македонски диалект на българския език, когато още изобщо не е имало държава Северна Македония. И ако се отдели примерно Тракия от България - дали ще имаме Нов- Тракийски език????

    Коментиран от #58

  • 46 Обикновен човек

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Аланкоолу":

    Слушай ,едно магаре днес с листата на ГЕРБ ще спечели изборите и ще бъде министър председател на България ,тази държава с ТИКВУНЦИЙ на власт е като едно време римската империя където конят на Калигула е станал сенатор!!!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гербав трол

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Стига глупости и псевдопатриотизъм":

    Македонския език че е факт факт е - Александър македонски е говорил на него но сегашните "македонци" дума не разбират от него и говорят на български но искат нашия език да го признаем че е македонски. Е нема как да стане.

    Другото което искат не знам пред кого да докажат че имат нещо общо с древните македонци - ама и за това лъжат - нямат нищо общо освен че живеят в част от земите населявани някога от древните македонци.

    Те и по нашите земи са живели траки и мизи ама нямаме почти нищо общо с тях защото много преди да основем държава по тези земи са се заселили славяни и са претопили местното население.

    Коментиран от #65

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 доброволец

    1 1 Отговор
    а БЕ НИЕ ДА ПРИГОТВИМ ВЪЖЕНЦАТА, ПА ЩЕ ПОЧАКАМЕ.По добре да ни ритне турчин с ботуш ,отколкото циганин с бос крак.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Реално

    6 4 Отговор

    До коментар #45 от "Хайде бе":

    Да ама за който не разбира македонски език си има подготвени преводачи и е издаден македонски български речник от 1968г, а също и двупосочен Bugarsko-makedonski rečnik, makedonsko-bugarski rečnik so kratka gramatika от 612 страници..Но сметка на това пък не имало нужда и не е издаден македонско сръбски речник...!!!

    Коментиран от #61, #62

  • 59 Говорим на различни езици май...

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Оле оле":

    Критерият " разбиране" е доста периферен по отношение на това кое е език и кое - диалект. Най-важният е себеопределеността. Когато след Освобождението у нас идва Иречек, с него - чеха- българите се разбират свободно, но никой не оспорва, че говорят на различни езици. А и се опитай да разбереш репликата " Я я яя", казана на трънския диалект на българския език...
  • 60 Мим

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "каква майка":

    Добре де, аз не казвам нещо по различно ,просто макетата са им промити мозаците и много трудно ще е стях,въпреки всичко не трябва да отстъпваме,па които ще да ни натиска,а то е ясно кой.Тук каракачана е прав за макетата има в предвид..
  • 61 Да, защото доста дълго време

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Реално":

    Македония е република в СФРЮ , където водещ и обединяващ е сърбо-хърватския език, който обаче днес се разви в сръбски и хърватски, въпреки че на езиково ниво сърби и хървати нямат проблем с общуването / проблемите им са на друго ниво/.
  • 62 Гербав трол

    6 0 Отговор

    До коментар #58 от "Реално":

    Е така де те сърбите направиха такива речници но на никого непотребни - тогава умишлено се македонизираха българите в западните покрайнини.

    Я ми обясни умнико сан Стефанска България се определя чрез преобладаващото българско население - в нея влиза и Македония. Обаче непреобладаващото население в тия земи се самоопределя като гърци, турци, сърби, власи, арменци и други.

    Що ли тогава 1878 никой не се е самоопределил като македонец - ха кажи умнико.
  • 63 Хаджи хаджи Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "каква майка":

    Същото го чух от една колежка македонка! Един народ с два езика! Но , защо македонците постоянно се режат на България! Защото , ако се признаят за българи, цялата им политическа класа ще станат безработни! Бар бар с администрацията, обслужваща политическият елит!
  • 64 Христо

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "Реално":

    НИЩО НЕ ИСКАМЕ ОТ СЕВЕРНО МАКЕДОНЦИТЕ ОСВЕН ДА КАЖАТ ЧЕ ДЪРЖАВАТА ИМ ПОЧВА ОТ 1944 ГОД . ТОВА Е НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНО .

    СЛЕД 1944 ГОД ВСИЧКО ИМ ПРИЗНАВАМ НЯМА ПРОБЛЕМ.

    А НА ТЕБ ПРИЯТЕЛЮ ЩЕ ТИ ПРЕПОРЪЧАМ ДА ИДИШ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ИМА ЕДНА ЦЪРКВА СВ НАУМ .
    ТАМ Е ИЗОГРАФИСАН КНЯЗ БОРИС МИХАИЛ И СВ СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ КАКВО ПРАВИ ТОЙ ТАМ ЗАЕДНО С ПРОСВЕТИТЕЛИТЕ .

    ОЩЕ НЕ СЪМ ЧУЛ КНЯЗА БОРИС МИХАИЛ ДА Е СТАНАЛ МАКЕДОНЕЦ БАЩАТА НА ВЕЛИКИЯ ЦАР СИМЕОН.

    Ктиторски портрет на Борис I от манастирската църква, фреска от 1806 година ЛИ ЩЕ СРАВНЯВАШ Или 1977 год ООН

    Коментиран от #72

  • 65 Говорим за различни неща

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "Гербав трол":

    А и ми се струва, че не си прочел внимателно репликата ми. Северномакедонците се опитват да си присвоят история, която е тяхна, защото СМЕ българи по произход, но нямат право на нея, защото летоброенето на това, за което се представят, е с хоризонт назад от седемдесетина години.Иначе споделям напълно казаното, че нямат право над елинската история.

    Коментиран от #67

  • 66 javorrrrr

    4 0 Отговор
    Не разбирам, защо винаги правим теманета на сулю и пулю и то първи. Навремето Първанката беше първи, който ги призна. Тия боклуци не заслужават нищо - измислена създадена изкуствено държава. Със същата сила област Перник може да си направят държавата Граово. Трябва да сме твърди като Гърците, Сърбите, Кипърците, Хърватите и др. наоколо, защото само така ще ни уважават и само така може да си върнем поне малко името и достойнството на една от най-старите държави на континента.

    Коментиран от #68

  • 67 Гербав трол

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "Говорим за различни неща":

    Съгласен съм с теб историята им като държава почва 1944 година отделена теритария от България.

    Ама те точно за това се напъват да си измислят история и език който да ги отдели от България като отделна държава и като няма от къде крадат от съседните държави - помъчиха се Александър македонски да откраднат от Гърция ама не им се получи защото имат политици а не ку.ви да ги управляват. Сега се мъчат езика и по ранната история от нас да крадат - дано и при нас не им се получи но за разлика от Гърция много се съмнявам.
  • 68 Гербав трол

    5 0 Отговор

    До коментар #66 от "javorrrrr":

    Желю ги призна първи не е първанкото

    Коментиран от #76

  • 69 Един блокиран от дирниците

    4 0 Отговор
    В една дискусия по македонска ТV възрастен българин от Македония каза, че България е признала държавата Македония безусловно, защото българите са си мислили, че ще се разберем като братя !
    Каза също така, че гърците са били твърдо против да признаят Македония под това име и се вижда,че става на тяхното !
    На въпроса на водещата "Дали ако Македония и България не се разберът по спорните въпроси, България ще подкрепи влизането на Македония в ЕС ?" българинът каза - "Мисля, че няма."...
  • 70 ФАКТ

    5 0 Отговор
    99% от тези "македонци", които се считат за българи ще се почувстват ПРЕДАДЕНИ(за пореден път !) ако България даде съгласието си за приемането на Сев.Македония в ЕС !
    И ако това стане най-радостни ще са шиптърите, турците, циганите и сърбоманите, дори и защото не са давали пари и висели по "опашки" за да получат български паспорт. И отново ще ни се подиграват,
    че сме такива будали(глупаци)...
  • 71 Пиеро

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Как да няма":

    Нищо не е зависело от тях. Каквото са им наредили са изпълнили
  • 72 Реално

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "Христо":

    Историята си е история и е минало свършено време..!! То ако отидеш и в Косово или на много други места, ще откриеш много средновековни манастири строени от българи и със старобългарски фрески, ама това не пречи да има днес самостоятелна държава Косово и я накарай някой косовар да каже че се чувства че е българин...!!! Трябва да се гледа напред, а че македонците няма да признаят че са нито сърби, нито българи е ясно, но от всичко това България трябва много да внимава с бъдещата си политика за да не се развихри още по голяма бъдеща българофобия, защото от миналото няма какво да печели...!!!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Цецо Цветанов

    1 0 Отговор
    Абе то и ти се мислиш за военен министър
  • 75 АУУУУУ

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ":

    Проблемът е че тук седят , плюят и се чудят защо реално не им се получава .... за справка днес МАСОВАТА ДЕМОНСТРАЦИЯ В БЛАГОЕВГРАД ДНЕС ОТ 12 КОЛИ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ОЩЕ ЕДНО ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ТОВА ЧЕ КОМЕНТАРИТЕ В ИНТЕРНЕТ НЕ СА МЕРИЛО !!!
  • 76 Желю Желев

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Гербав трол":

    и настоящият конституционен съдия / познайте от чия квота/ Филип Димитров не само признаха Македония по всички правила на международното право, но и отбелязаха това си деяние като велика победа на демокрацията. А малко по-късно великият демократ Петър Стоянов ПРЕДАДЕ оригинала на "История славянобългарска" на гръцката държава без някой да му я е искал - ей така, по " демократични подбуди". Следващият подобен жест беше репликата на дьонмето Паси с репликата " Майната му на православието". Засега последният жест с подобен характер е подписът на назначеното за външен министър недоразумение под " Декларацията на " международната общност" от пет държави за Втората световна война. Тази женица ще я оправдаем донякъде, защото едва ли е разбрала какво подписва.
  • 77 Дядо Иван

    4 2 Отговор
    Българите най много обичаха Македония и тяхния народ . По времето на Комонизма винаги сме учили и знаели че това са наши хора БРАТЯ . Имали късмета да са в по свободна страна . Не сме предполагали че там са учили точно обратното че сме народ който ги е тормозил , окопирал, завладял, поробил, и че нямамаме никаква гинетична връзка. Според тях ние сме ТАТАРИ . БЪЛГАРИ РАЗБЕРЕТЕ ТАМ ОДАВНА НЕ ТЕЧЕ ДЯДОВАТА ИМ БЪЛГАРСКА КРЪВ.
  • 78 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Червен":

    А бе червен , вие предадохте България още 1944 година !! Тези сега са ви наследниците!!
  • 79 Тоти

    3 2 Отговор
    Не виждам зачатък на сериозна политика на България спрямо Македония, България нищо не печели от спирането на Македония за ЕС , никакви позитиви, освен първосигнално просто да си начешем злобата , реваншизма , комплексите и едничката българска радост , да се радваш на нещастието на другите , което поддържа властта на етническите ни предприемачи. Като се изреже Краси Петтераси и македонизмът в Скопие отива на макс и се затвърждава повече от всички разкази за антични подвизи , преродбеници и войводи. Цяла Македония знае, че 70 000 хиляди техни сънародници са му давали рушвети за паспортите и спонсорирали терасите. При положение, че в Македония няма и една българска партия, която да споделя идеите на Краси , подобни изявления са само за вътрешна употреба и за продължаване на потомствената му номнклатура и доносническа кариера и на подобните кариери в Скопие , които отговарят с контра и набавят сила на македонизма . В политически план полза има само македонизма. Не случайно малцината българи в Скопие имат Краси за сръбски агент , който работи за македонизма . Не виждам зачатък на сериознс политика на България спрямо Македония.
  • 80 Македонец

    2 1 Отговор
    В лингвистиката няма граница между език и диалект, лингвистите спират дали изобщо е възможна граница, обаче добре че се родиха българите за да поставят тази граница.
    На македонците ще им е доста забавно да чуят какви ли ще измислят българите за сръбския, хърватския, черногорския и босненския език.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове