21 Май, 2020 13:31 3 627 19

Сочени за "хора на Бойко" в стария ВСС поискаха оставката на Лозан Панов

  • димитър узунов-
  • оставка-
  • лозан панов

Узунов беше предшественикът на Магдалинчев и нашумя с т.нар. SMS афера

Сочени за "хора на Бойко" в стария ВСС поискаха оставката на Лозан Панов - 1
Снимка: БГНЕС

11 от членовете на предходния състав на Висшия съдебен съвет (ВСС), избрали Лозан Панов за председател на Върховния касационен съд (ВКС), поискаха оставката му, съобщава "Правен свят".

Галя Георгиева, Димитър Узунов, Георги Колев, Михаил Кожарев, д-р Незабравка Стоева, Даниела Костова, Ясен Тодоров, Мария Кузманова, Румен Боев и Розалин Трендафилов са изпратили официално такова искане до Пленума на ВСС, през представляващия кадровия орган Боян Магдалинчев.

По-късно и Юлиана Колева се присъединява към призива на колегите ѝ с отделно писмо до ВСС.

Припомняме, че Узунов беше предшественикът на Магдалинчев и нашумя с т.нар. SMS афера - че е предупредил Бойко Борисов лично, защото Лозан Панов иска обсъждане във ВСС на аферата "Яневагейт".

Узунов извади разпечатка от служебния си телефон, за да докаже, че няма такова нещо, но не и от личния си телефон - а и не стана ясно колко телефона притежава! Заради този случай Узунов се сдоби с прякора "Човекът на Бойко", след като преди това ВСС направи извънредна промяна и измести Соня Найденова от поста на представляващ Съвета, а Бойко Борисов отрече това да е станало заради негов натиск.

Ясен Тодоров е друго знаково име от предишния ВСС - също често влизащ в конфликт с Лозан Панов. Тодоров също се замеси в SMS скандала.

В искането си срещу Панов сега бившите кадровици ясно посочват, че съжаляват за този избор и заявяват, че с гласовете си в подкрепа на Панов са допуснали "тежка грешка".

Те обосновават искането си и със скандала с музикалния клип в Съдебната палата.

"Не имало в историята на Третата българска държава председател на ВКС, който да допусне подобна гавра със символа на съдебната власт в страната. Оттук нататък за нас остава само моралният акт да поискаме оставката на Лозан Панов. Отправяме призив към г-н Лозан Панов да прояви воля, смелост, мъжество и да се реши на този личен акт", пишат бившите членове на ВСС до Пленума.

Тогавашният кадровик Юлиана Колева е изпратила и допълнително писмо до настоящия ВСС, с което изказва подкрепа към искането на останалите десет нейни колеги.

"Почти съм сигурна, че г-н Панов ще отмине и тази покана като пореден опит за насочване на внимание с отрицателен знак към личността му. Но все пак го моля да си отговори на няколко въпроса, преди да отхвърли априори идеята за оставка. След няколкото години на поста председател на ВКС ползва ли се с подкрепата на съдиите от ВКС, какъв е неговият авторитет сред тях? В каква степен е изпълнил и изпълнява ангажиментите, поети в развитата пред ВСС концепция при избора? Какъв е приносът му за общото укрепване на съдилищата и в частност на ВКС? Вярвам, че подаването на оставка, като акт на свободна воля е пряко свързан с пълната откровеност пред самия себе си по тези и други подобни въпроси, т.е. с откровена равносметка на досегашния му мандат", пише Колева в допълнение към писмото на останалите десет членове на ВСС, избрал Панов.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опорна точка

    10 27 Отговор
    А сочените за хора на Корнелия и Доган какво искат?
  • 2 Високобюджетен маскарад

    25 3 Отговор
    Вече забравени от Бога и огладнели, започнаха да пишат SМS-си, и да щуреят.
  • 3 сигурно

    46 1 Отговор
    От гореизброените имена ,няма такъв ,който е само с два хотела !!!
  • 4 nаско

    61 4 Отговор
    Лозан Панов е достоен за бъдещ помощник -прокурор на Лаура Кьовеши.Това ще е най-добрият му отговор на окопалите се във ВСС мръсници.
  • 5 Лост

    36 0 Отговор
    Може ли да покажете един независим? Който да мисли за България. И те май знаят историческите личности на България, но само от банкнотите.
  • 6 Лекар БГ

    50 2 Отговор
    Ще направят и невъзможоното,за да го махнат.Пирон в обувката,трън в очите им е той.Пречи.Дестабилизира Държавата и правилната политика на .....знаете на кого.
  • 7 Byg

    6 41 Отговор
    Сочени за хора на Бойко, какви са тия глупости , то като акциите на Бойко , всичко лепвате на тоя Бойко , е само лошото де когато е хубаво не е негова заслугата , важното е кучетата да лаят , смешковци. Всякакви нещастници се упражняват върху името на Бойко , въпреки диктатурата , въпреки страха и репресиите с които той управлява , въпреки това че е купил , обсебил и държи цялата власт и я използва за бухалка .... явно никой не го е страх от това , или пък това въобще не е така , слухове и фолклор подхранван от червените маймуни и тполяка около тях.

    Коментиран от #13

  • 8 дедо Гошо

    38 2 Отговор
    Вместо да се скрият някъде от срам за поведението и дейността тези дребни хорица изпълзяха на припек като зелен гущер и подсказват на господарите си,че искат да им хвърлят малко трошички.Благодарете,че все още в съдебната система има хора като Лозан Панов.
  • 9 мнение

    35 1 Отговор
    ще се заформи карето на боко, главен прокурор, шеф на ВСС, финансов министър, цацара ...... отбор юнаци !!!!
  • 10 Активист на БКП

    28 3 Отговор
    Бойко губи по точки от Лозан Панов

    Коментиран от #11

  • 11 оня с коня

    3 20 Отговор

    До коментар #10 от "Активист на БКП":

    Твърдиш че Бойко губи по точки,но премълчаваш че Лозан пък губи Главата си ГАРАНТИРАНО.А да си чувал че "Целта оправдава средствата"?

    Коментиран от #12

  • 12 898

    21 2 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Лозан е пич! Баце не може да му стъпи на малкото пръстче!
  • 13 да ама не

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Byg":

    не са глупости , самата истина си е. Не се учудвай толкова.
    То се знае кои бяха "черните овце", демек читавите - 6 бр.
    В този е по зле- 4 бр.

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    10 1 Отговор
    Тези дето са избрали Лозан Панов за шеф на ВКС, а сега се отричат от избора си, май са много по-лоши от лошия Лодан Панов
  • 16 Резил

    9 0 Отговор
    И то пълен!Липса на всякакво достойнство от кастата на кадровиците.Дерзайте да обслужите тези,които ви назначиха и на последващите по-висши постове!
  • 17 Познавач

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "да ама не":

    Само Господ може да прецени кои са читави и кои не толкова. Но тъй като сме законова държава трябва да се съобразяваме с решенията и мненията на институцията. Какво по-меродавно от това да дадеш отрицателен вот за избран от теб съдия. Така е при политическите избори, народа обикновено ако не е доволен, сменя на следващите избори управляващите го.
  • 18 Ива

    1 0 Отговор
    За голямо съжаление мутрите взеха и съдебната власт ! Мислете българи защо ?
  • 19 гошо

    0 0 Отговор
    Лакеите на мафията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове