ФАКТИ.БГ

Манолова обяви на протеста, че ще се яви на избори (ВИДЕО)

Председателят на "Изправи се.БГ" обяви икономическа пътна карта с 19 мерки за бързо възстановяване на работните места в следващите 19 месеца

Публикувана: 23 Май, 2020 12:40
148 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 7470
Манолова обяви на протеста, че ще се яви на избори (ВИДЕО)
Снимки: Изправи се.БГ
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.7 от 58 гласа.

Днес обявявам нашата икономическа пътна карта за бързо възстановяване на работните места и икономическо съживяване на България в следващите 19 месеца. С тази пътна карта ще се явим на парламентарните избори. Имаме план. Предлагаме тези 19 мерки контра-COVID-19, с които за следващите 19 месеца, до края на 2021 г., ще съживим икономиката след срива с коронавируса. Поне толкова време ще е необходимо държавата да излезе от кризата, която се дължи не само на COVID-19, но и на управленската немощ на „Борисов 3“. Борисов не е единствен, алтернатива има.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по време на протеста днес пред Министерския съвет. Протестът е организиран съвместно с майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива“.

"Борисов няма план, но ние имаме. Това е нашият план как държавата ще застане до гражданите, а не срещу тях. Държавата ще бъде омбудсман, а не мащеха за обикновените хора. Алтернатива има. Когато се изправим, всички сме алтернативата", допълни Манолова, цитирана от пресцентъра на собствената си организация.

За началото на протеста в 11:00 часа пристигнаха привърженици на Гражданската платформа и на „Системата ни убива“ от над 24 града – Русе, Велико Търново, Генерал Тошево, Добрич, Варна, Айтос, Банско, Своге, Кресна, Шумен, Ловеч, Раднево, Пазарджик, Батак, Благоевград, Сливен, Смолян и други.

Да подкрепят протеста дойдоха представители на малкия бизнес, самонаети лица, таксиметрови шофьори, розопроизводители, лекари, земеделски производители, пчелари, готвачи, сервитьори и представители на други общности, твърдят още от "Изправи се.БГ".

Манолова обяви на протеста, че ще се яви на избори (ВИДЕО)

По време на речта си Манолова бе категорична, че ще работи за това обикновените граждани да станат първа политическа сила и в следващите 19 месеца ще съсредоточи усилията си в четири цели – бързо възстановяване на работните места на хората, създаване на заетост чрез семейните стопанства, социална подкрепа за обикновените хора и мерки за насочена подкрепа от държавата към малкия и семеен бизнес за създаване на работни места.

По първата цел – възстановяване на работните места - Манолова обяви Национална програма „Работа за всеки“ чрез фокусирани усилия на държавата да стимулира откриването на нови работни места в над 320 хил. микро- и малки фирми, които да наемат нови работници.

„Национална програма „Работа за всеки“ е на стойност 2,5 млрд. лв. Това е мащабна инициатива за възстановяване на трудовата заетост чрез субсидирано увеличаване до 50 % на работещите в микро-, семейния и малкия бизнес“, обяви Манолова.

Манолова обяви на протеста, че ще се яви на избори (ВИДЕО)

Тя посочи, че целевата група са около 320 хил. семейни и малки фирми, в които по програмата работодателят ще може да наеме до 50 % допълнително работници на пълно или съкратено работно време. Държавата да заплаща минимална работна заплата и осигуровки на всяко допълнително новооткрито работно място за срок от 19 месеца и със задължение работникът да бъде запазен на работа още поне 6 месеца след това.

До момента, в най-острата фаза на кризата, под 15 млн. лв. са достигнали до работещите за запазване на работните места, каза тя.

Програмата ще се захранва от ресурса от 2/3 за заетост, който правителството призна, че не може да оползотвори, категорична бе Манолова.

В рамките на програмата тя обяви мярката „България е моето вкъщи”, насочена към българските сезонни работници, които традиционно заминават за чужбина. По тази мярка ще се насочи публичен ресурс за заплати и осигуровки към работодатели, които да наемат за сезонна работа български сезонни работници в сектори като туризъм, селско стопанство и друга сезонна работа.
В Гърция ежегодно заминават над 70 хил. българи за сезонна работа. Мястото им е тук, те трябва да се съберат със семействата си, а децата им трябва да се раждат в България, каза Манолова и добави, че всяко трето дете, по данните на Агенцията по заетостта, се ражда вече извън България.

Втората мярка по Националната програма „Работа за всеки“ е мярката „Вече съм активен” за хора между 18 и 65 години, които нито работят, нито учат, нито имат каквато и да е трудова активност. Програмата ще се развие със социалните партньори и ще субсидира квалификацията и всяко новооткрито работно място и осигуровка на български гражданин от тази целева група за срок от 19 месеца, обясни Манолова.

Като втори приоритет на програмата си Манолова обяви подпомагане от държавата за създаване на семейни стопанства и за подпомагането със земя и пари на всички, които искат да се занимават с отглеждането на традиционни култури и животновъдство. Тя обяви Национална програма „Семейно стопанство”, която ще предоставя земя на домакинства за зеленчукопроизводство, традиционни култури, производство на рози, мед, плодове и за животновъдство. В мярката Манолова предвижда държавата да заплаща възнаграждение и осигуровки на всяко новооткрито работно място по програмата „Семейно стопанство” за срок от 19 месеца и със задължение работникът да остане на работа още поне 12 месеца след това.

Във връзка с програмата тя обяви и намерението си да създаде държавно предприятие за изкупуване на селскостопанската продукция от дребните производители, за да се преодолеят трудностите им при реализацията на продукцията.

Манолова обяви на протеста, че ще се яви на избори (ВИДЕО)

По третата цел планът „Манолова“ включва социални мерки, като предоставяне на държавни чекове за услуги за грижа за децата (детегледачи), грижа за нуждаещи се възрастни граждани, както и грижа за хора със специални потребности. Мярката е насочена към осигуряване на работни места за регистрирани безработни в бюрата по труда и за хора в неплатен отпуск, социални асистенти, патронажна грижа и др. и ще се финансира от социалните фондове. В момента извън услугата на социалните асистенти остават над 10 хиляди души, а наемането на социални асистенти ще подпомогне увеличаването на заетостта, категорична бе Манолова.

Към социалните мерки Манолова предвижда безплатни детска градина и ясла за всяко дете в страната. Мярката е на стойност 300 млн. лв. за 19 месеца и ще подпомогне пряко българските домакинства с деца до 7-годишна възраст.

Особен акцент в социалните мерки е програмата за подпомагане на самотните родители, които в момента в страната са над 500 хил., а 72 % от тях, които бедстват на прага на бедността. Мярката предвижда ваучери за храна, социални услуги, помощ за отопление, детегледачи и други публични услуги, както и пряко финансово подпомагане.

С цел осигуряване на работни места за регистрирани безработни със съответната квалификация в бюрата по труда и наемане на малки строителни фирми планът „Манолова“ предвижда и предоставяне на държавни чекове за услуги за поддържане на дома и домакинството и за битови ремонти (с лимитирана стойност) за частни домове. Мярката е с продължителност до 19 месеца.

За подпомагане на свободните артисти и културни проекти, книгоиздатели, артисти от сценични и други изкуства Манолова обяви предоставяне на ваучери за културен достъп с лимитирана стойност и продължителност до 19 месеца.

По отношение на доходите на най-бедните - пенсионерите, Манолова предвижда преизчисляване на пенсиите с цел справедливо разпределение на обществения ресурс за хората от третата възраст. Мярката е на стойност 350 млн. лв. С нея ще се преодолее несправедливото положение половината пенсионери в страната да са с еднакъв размер на пенсиите си при различен трудов стаж, каза Манолова.

Четвъртият акцент в плана „Манолова“ с 19 мерки за следващите 19 месеца е подкрепа за малкия и среден бизнес с акцент създаване на нови работни места, осигуряване на ликвидни средства и преодоляване на междуфирмената задлъжнялост.

Мерките включват въвеждане на задължение на публичните администрации да изплащат фактурите за доставки и услуги от бизнеса в рамките на 30 дни.

Манолова предвижда въвеждане на уведомителен режим за стартиране на нов бизнес, премахване на изискването микропредприятията да изготвят годишни отчети. При 320 хил. предприятия това би спестило на малкия бизнес над 200 млн. лв. годишно.

Намаляване със 75% на патентите, с което се цели пряко подпомагане, в най-острата фаза на кризата в следващите 19 месеца, на таксиметровите шофьори, инструктори, фризьори, занаятчии и други икономически субекти, плащащи патенти.

Като намаляване на данъчната тежест Манолова предлага за срок от 19 месеца да се премахнат данък върху ЕТ, данък върху застрахователни премии, данък върху доход от лихви и срочни банкови депозити и данък наследство. В плана ѝ се предвижда и въвеждане на такса върху сделките с луксозни стоки.

По отношение на потребителските права Манолова ще въведе мярка за временни мораториуми, в рамките на посочените 19 месеца, в случаи на безконтролен ръст на цените на ток, парно, вода, както и върху някои от действията на частните съдебни изпълнители и колектори, когато те касаят безработни лица и домакинства с един или повече безработни членове. Мярката е пряко насочена към подкрепа на домакинствата в условията на кризата с COVID-19 и месеците след нея.

В плана „Манолова“ се предвижда още стартиране на Национална програма за разработване и интегриране на смарт-системи за управление и сигурност, електронни обществени поръчки, дигитално образование, електронно здравеопазване с електронна здравна карта. Мярката е насочена към създаване на работни места в IT-сектора и високите технологии в следващите 19 месеца и към гарантирана прозрачност на публичните услуги.

Във връзка с подготовката на законодателната програма на „Изправи се.БГ“ Манолова обяви, че вече работи по закони за защита правата на обикновените граждани от произвола на банките, безконтролния внос на боклук, своеволията на колекторите, против единната цена на водата, за строга регулация на частните съдебни изпълнители (ЧСИ), колекторите и бързите кредити, както и Закона за частния фалит, внесен от нея в Народното събрание в качеството ѝ на омбудсман още през юли 2019 г.

С програмата „Работа за всеки“ ще си върнем държавата, ще върнем децата си от чужбина. Държавата, която Борисов превърна в мащеха за вас, ще стане държавата омбудсман. Никой от вас не е сам, никой няма да бъде забравен, каза Манолова и обяви, че с плана си за икономическо съживяване на България в следващите 19 месеца започва обиколка на страната от утре.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.7 от 58 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
JEFF
1 Отговор
Мечтите не винаги са безплатни.

Оценка:
-18 +70

2
Този коментар е премахнат от модератор
Последния софиянец
3 Отговор
500 000 безработни, а 500 на площада. Седят си по дупките ратаите.

Оценка:
-43 +169

Браво Майче
4 Отговор
Успех.

Коментиран от #88, #142


Оценка:
-52 +128

ДПС =БСП ДПС=ГЕРБ
5 Отговор
Пеевски и Доган са откраднали десеторно повече от Борисов но ако беше Доган премиер Манолова нямаше да е там нали И каква е разликата дали ще бъде ГЕРБ и ДПС или ПП ДПС и БСП

Коментиран от #12, #63


Оценка:
-89 +56

демокрация
6 Отговор
Мая, Слави и Демократична България ще управляват.

Коментиран от #24, #29, #89, #90


Оценка:
-77 +64

Чудно ми е
7 Отговор
Как ли ще се справи полицията със стоците хиляди души, ако стане сблъсък ?!

Коментиран от #99, #106, #107


Оценка:
-26 +81

Terenski
8 Отговор
Най-вероятно ще се яви коалиция между партиите на Манолова и Трифонов

Оценка:
-32 +68

Обективно
9 Отговор
Хахахахахахаха ! То чак сте жалки беее

Коментиран от #75


Оценка:
-70 +43

10
Този коментар е премахнат от модератор
11
Този коментар е премахнат от модератор
12
Този коментар е премахнат от модератор
13
Този коментар е премахнат от модератор
14
Този коментар е премахнат от модератор
15
Този коментар е премахнат от модератор
16
Този коментар е премахнат от модератор
Браво господине
17 Отговор

До коментар #14 от "Браво госпожо":


Това, че изказвам мнение, не означава, че взимам лев, за разлика от Вас явно...

Оценка:
-11 +46

РЪМПЕЗИ
18 Отговор
КАЗВАШ ДИРЕКТНО...ТОЗИ, ТОЗИ, ТОЗИ ПО ИМЕНА....ЗАТОВА ,ЧЕ СА ОТКРАДНАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ТОЛКОВА, ТОЛКОВА ТОЧНО, ЩЕ ЛЕЖАТ НАД 20 ГОДИНИ ЗАТВОР...КАЖЕТЕ ГО ТОВА НА ГРАЖДАНИТЕ И ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ЗНАЧИ ПОДКРЕПА....

Коментиран от #79


Оценка:
-17 +74

19
Този коментар е премахнат от модератор
20
Този коментар е премахнат от модератор
Кико
21 Отговор
От мен има 1 глас

Оценка:
-26 +58

22
Този коментар е премахнат от модератор
Боце
23 Отговор
Льжи, льжи и пак льжи. От кьде ще дойдат тези пари бре, може би от Москва?

Оценка:
-64 +58

24
Този коментар е премахнат от модератор
Жоро
25 Отговор
Не разбрах от къде тръгват автобусите за протеста.Изпуснах някой лев сандвич и вода.

Коментиран от #27, #140


Оценка:
-56 +54

Активист на БКП
26 Отговор
Днес бяхме 10 000 , другата седмица ще сме 100 000 ! Много сме!!! Силни сме !!!

Оценка:
-54 +49

27
Този коментар е премахнат от модератор
28
Този коментар е премахнат от модератор
Слави ли?
29 Отговор

До коментар #6 от "демокрация":


Че той все още няма официална партия. Не е учредена. Ако Радев и Манолова си направят партия, ще вземат гласовете на БСП. Така БСП ще стане още по-малка партия. Според мен.

Коментиран от #143


Оценка:
-9 +56

Маяма Престъпница
30 Отговор
Маяма партизанката не успя да пребори КОЛОСЪТ ФАНДЪКОВА на кметски избори... НО!! Сега ще се опита на национални.
Ужасно зрелище.

Оценка:
-60 +43

31
Този коментар е премахнат от модератор
32
Този коментар е премахнат от модератор
Гостенин
33 Отговор
Ще гласувам за нея.

Оценка:
-29 +53

Професионалист
34 Отговор
Един чифт калцуни от Китай струва 10лв.,толкова е платило правителството ни от нашите пари .А в аптеките ни са по 5ст.И това ако не е гавра с нас здраве му кажете.Не ви е виновна Мая Манолова, че казва истината. Ние сме си виновни, че ни ограбват и си мълчим.

Оценка:
-25 +76

БКП
35 Отговор
Тази партия Майка от 89 година насам колко партии роди. Всички сте еднакви, всички една и съща майка ви е родила и кърмила. България единствена остана в лапите на комунизма, затова и винаги ще сме бедни

Оценка:
-22 +49

36
Този коментар е премахнат от модератор
37
Този коментар е премахнат от модератор
курейски дик татор
38 Отговор
за какво са ви анти правителствени протести ,като те сами са гръмнаха,икономическите последствия ще се стоварят до седмици на 100%

Оценка:
-23 +30

Хаджиментов
39 Отговор
Тези 19 мерки за 19 месеца удивително напомнят енди 800 дни на един цар и коалиционен партньор на партията на Манолова-Галева.
Тази е обещала всичко, за което се е сетила. Аз мога да направя още по-хубава програма и да предложа на хората още повече неща, но и аз, както и тя си нямам идея от къде ще дойдат парите за това.
Историята е малко като Парграф 22 - трябва да приемем разни мерки, а парите за тях ще дойдат като приемем мерките.
С други думи, трябва да действаме като Барон Мюнхаузен - да се издърпаме сами за косите извън водата.

Оценка:
-36 +33

Шекспир
40 Отговор
Ето това трябва да влезе в учебниците и да се дава на децата за пример за популизъм.Излезе Мая и раздаде едни пари като на ц иганска сватба.Откъде ще дойдат само тя си знае.Хора запомнете.Когато някой ви каже че ще раздава пари и в същото време казва и че ще намаля данъците този човек лъже най нагло.Боко трябва да си ходи но Мая не е негова алтернатива.

Коментиран от #59


Оценка:
-27 +39

41
Този коментар е премахнат от модератор
Йозеф
42 Отговор
БСП имаха няколко мандата, в които имаха възможност да прилагат всякакви "програми". Не, благодаря. Това е политическо единоборство, борба за кацата с мед, а не е грижа за народа. Ако има велики работещи икономически идеи да ги реализира сега, БСП да внесат предложение и да се действа, не е нужно дя бъдат облечени с власт за да бъдат осъществени. Успех!

Оценка:
-25 +29

43
Този коментар е премахнат от модератор
И истината е
44 Отговор
Протестиращи от 20 града достигнаха едва едва 50 души. Затова и Манолова бързо събра катуна и духна ядосана че не и се получава и никой не й вярва. Трагедия

Оценка:
-36 +38

Ivan
45 Отговор
Каквото и да ми говорят винаги става въпрос за пари, а в случая за много пари. Хунтата е една и съща. Театро за малоумните.

Оценка:
-16 +25

"ОБЩОНАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ" ОТ..200 ИН-
46 Отговор
ФАНТИЛА?!? ЧЕ ТО НА МОИТЕ ПАРТИТА СЕ СЪБИРАТ ПОВЕЧЕ!😃
ЛА-КЕИТЕ НА БЕЛГРАДСКИЯТ КРА-ДЕЦ И ДУБАЙСКИЯТ ЛЪ-ЖЕЦ СА КОМПРОМЕНТИРАНИ ОКОНЧАТЕЛНО

Оценка:
-23 +21

47
Този коментар е премахнат от модератор
Майо
48 Отговор
Цялата работа е Пунта Мая. Аман от адвокати- политици.
Съжалявам народа.

Оценка:
-26 +26

49
Този коментар е премахнат от модератор
50
Този коментар е премахнат от модератор
51
Този коментар е премахнат от модератор
52
Този коментар е премахнат от модератор
123
53 Отговор
Баце обръча се затяга Баце бегай у Барселона

Коментиран от #56


Оценка:
-18 +28

54
Този коментар е премахнат от модератор
55
Този коментар е премахнат от модератор
Hdrj
56 Отговор

До коментар #53 от "123":


С роднини и приятели 50 човека на Мая Галева ли бе ?

Оценка:
-24 +24

57
Този коментар е премахнат от модератор
пфу
58 Отговор
Сега и тя, и чалга спасителят като имат партии популистите няма да знаят за кого да гласуват.

Коментиран от #62


Оценка:
-15 +16

Политик от БСП
59 Отговор

До коментар #40 от "Шекспир":


Никой не можа да ти даде това, което аз ще ти обещая!

Коментиран от #85


Оценка:
-8 +18

Пламен
60 Отговор
Мая е способна да събере и обедини хората и да изметем Герберастката хунта.
Пожелавам й успех. Ако пък се обедини с Румен Радев и Слави Трифонов, Тулупа и Шайката му са пътници.

Коментиран от #67, #86


Оценка:
-33 +32

61
Този коментар е премахнат от модератор
знаем не се тревожи за нас
62 Отговор

До коментар #58 от "пфу":


Аз ще гласувам или за Мая или за Костадинов

Оценка:
-21 +20

лаборант
63 Отговор

До коментар #5 от "ДПС =БСП ДПС=ГЕРБ":


Верно, Пеевски и Доган крадат, а в това време Боко тиквата работи от сутрин до вечер за благото на народа. И от работа се е стопил до 150 кг и гушата му опира в корема.

Оценка:
-13 +28

Затворът Сливен.
64 Отговор
Очакваме с отворени обятия сестра Галева, КОРОНела Техноимпексова и ленчето милЙончева...

Оценка:
-23 +29

Родопската мърша
65 Отговор
Ас много оважавам негово превъзходителство Бойко Бурисов! Майа Манолова не струва.

Оценка:
-20 +14

Математик
66 Отговор
Птиците ще броим на есен! Нали... ББ ще загуби от Слави поне 10%, от Манолова 5% и бавно, но сигурно ще върви по пътя на ндсв и сдс. Просто се ояде многооооо!

Оценка:
-16 +24

Червени боклуци,
67 Отговор

До коментар #60 от "Пламен":


грипен Решетников влиза в пандиза, а след следващите парламентарни избори БСП-партията на милиардерите-капиталисти ще подсмърчате извън парламента.

Оценка:
-25 +21

Уди Кълвача
68 Отговор
2014 г гербрската рая от протестна мрежа взимале по 30-50-100 лв заьда протестират срещу Пламен Орешарски къде са сега да протестират срещу ДПСто което е заграбило държавата?

Оценка:
-10 +17

Потред
69 Отговор
Мислех си преди дни каква е тази ярост и видимо безсилие в Слънчевия тоулоуп, а то си има причини. Загуби ли изборите ще го търсят колегите му с паметните бележки.

Оценка:
-6 +19

Абе
70 Отговор
Тия до края на света ще се явяват на избори едни и същи.Този път за какъв пост?Треньор по футбол на Левски ли?

Оценка:
-13 +10

РУга
71 Отговор
Тази е мръсна ментърджийка,същата която чрез закони внесени от нея приеха закона ЧСИ-които одраха кожата на хората,сега го играе спасител....тфю тфю плюя по тази извратенячка

Оценка:
-20 +23

До Обекта
72 Отговор

До коментар #22 от "ОБЕКТИВНО ТА ОБЕКТИВНО":


А най- добре след изборите,така ли герберасте?

Оценка:
-7 +13

73
Този коментар е премахнат от модератор
74
Този коментар е премахнат от модератор
Ти си жалък
75 Отговор

До коментар #9 от "Обективно":


ГерберасТ

Оценка:
-5 +9

Владо Шофьора
76 Отговор
ДС-МВРо-то на ДС-Ванче караПраси с многото тераси отново върти кypвeнcкитe ДС-номера на поредния си коалиционер (ГЕРБерастията)! Личният кандидат за евро-депутатин на караПраси - Шивиков - на първа агентурно-провакативна линия до кюстендилската слива! Новата БКП+ДС-коалиция ще е май Манолова + караПраси + Пеевски! БОКо чао, БОКо чао, БОКо чао, чао, чао, чао! Мустафата вече беше при льотчика Радев за да съгласува новия служебен кабинет!

Оценка:
-8 +7

Ирина Флорин
77 Отговор
Каквато и да е тя, все е по-добра от измекярина
Трифонов от "7/8", който според мен е точно копие
на "марешката" гювендия . . .

Оценка:
-0 +20

БOKo
78 Отговор
А от Симитли нема дори един прогнил чеп за зеле?! Аз затова му платих в предплата на кмета Поли и синчето му Стефи-рефера 7 млн. "от Тотото" - да ми масажират задните части!

Оценка:
-5 +6

machete
79 Отговор

До коментар #18 от "РЪМПЕЗИ":


Дебело подчертавам "кажете". И какво като го каже? Дума дупка не прави.

Оценка:
-4 +4

Сано еничарите
80 Отговор
подържат герберското ДПС!

Оценка:
-6 +6

machete
81 Отговор

До коментар #36 от "Брах ви лайката гербаджийска":


Я, пак са ги изтървали от 4-и километър...

Оценка:
-6 +10

Нона Йотова
82 Отговор
Къде са ви маските? Кирчо!Ананиев!Веднага да се глобят всички!

Оценка:
-9 +8

ПЕНКО
83 Отговор
РАДИО -"ХР.БОТЕВ"14.00Ч.НЕДЕЛЯ : ..." ПОЛИТИК СЪМ . И МРЪСНИК СЪМ .С ТРИДЕСЕТ ГОДИШЕН СТАЖ ... МНОГО ИСКАМ - АЗ ДА ГУШКАМ -ВЛАСТ И ВЛАСТ И ВЛАСТ И ВЛАСТ .... -СЪС ЛЪЖИ НА УЖКИМ...ЩЕЕ ВИ ОМАГЬОСВАМ АЗ ...НОО АЗ НЕ НАУЖКИМ - ИСКАМ- ВЛАСТ И ВЛАСТ ИВЛАСТ" !!!!!!!!!!???????????

Оценка:
-4 +5

Ако не се направи тотален контрол над
84 Отговор
ЦИК и РИК и не се ликвидират възможностите за корупция сред малцинствата и криминалните елементи от ГЕРБ е безсмислено да се провеждат избори. Машинното гласуване трябва да е задължително! Трябва да се отчетат престъпните начини и схеми за купуване на гласове с пари от скрити фондове с акумулирани средства от престъпна дейност.

Оценка:
-3 +14

Шекспир
85 Отговор

До коментар #59 от "Политик от БСП":


Ами да.Така се получава.Тя раздаде пари във всички сфери

Оценка:
-3 +8

86
Този коментар е премахнат от модератор
Без коментар
87 Отговор
Браво Майче ти си мъжко момиче ще гласувам за теб.

Оценка:
-20 +16

Браво Мая, Браво Васко
88 Отговор

До коментар #4 от "Браво Майче":


Мая дерзай, че имаш кредит от Васко Черепа, трябва да го връщаш.

Оценка:
-9 +17

КОЧА
89 Отговор

До коментар #6 от "демокрация":


Щом и Слави е там, ясна е работата. Нищо няма да стане и пак яко лапане.

Оценка:
-6 +14

90
Този коментар е премахнат от модератор
91
Този коментар е премахнат от модератор
Късмет Юнаци!
92 Отговор
И кво сега, заменяме едни пиявици с други ма тоя път червени?

Оценка:
-9 +9

ААААХАХААА..... ТИЯ..50 ЧОВЕКА ОТ...
93 Отговор
. СЕДЯНКАТА НА МАЯ ЛИ...ШЕ.. КЛАТЯТ..ВЛАСТТА?!?!?
НЕ, ЧЕ НЕЩО АМА...ПОЛОВИНАТА ОТ ТЯХ И ИДЕЯ НЯМАТ ЗАЩО СА..ТАМ!😂

Оценка:
-9 +17

Йгйжйжйж
94 Отговор
Едва ли може да стане по-зле от сега. Продължаваме с търсенето. 30 години не се намери свестен човек. Не се знае и тия какви са, но да държим настоящите и да ги чакаме да се очовечат не е реалистично.

Оценка:
-4 +15

Издразнен
95 Отговор
Само на мен ли ми стана ясно как смятат да откраднат 2.5млрд лева за 19 месеца чрез "кухи" малки фирми

Оценка:
-8 +8

БатМанчо
96 Отговор
Всичко това е чудесно. Звучи приятно за ухото и те кара да се замечтаеш чак. Но само едно не е споменато. Може би е забравила да спомене, че за да стане това реалност, данъците трябва да скочат няколко пъти. Иначе, няма откъде да дойдат парите. Пък и количеството на откраднатите пари ще се повиши. Няколко пъти. Въобще ... говори си Мая, като успивна песен преди избори ми звучи. Но пък ние сме чували мноооого такива песни вече. От различни певци.

Коментиран от #132


Оценка:
-7 +12

СПЕЦПИДARAZ
97 Отговор

До коментар #86 от "machete":


То тогава няма да е хунта , а пунта . Ама иначе как само се наместват нещата .

Оценка:
-4 +3

Котило
98 Отговор
Имам две котки с малки котета. И за момент не мога да сбъркам кое от кое котило е. Каквото и да правят, където и да се завират щом го зърна и познавам от кое котило е. Та и в случая котилото е едно и на Мая и на Борисов. Ваша работа, ама аз им нямам вЕра !

Оценка:
-3 +19

АУУУУУ
99 Отговор

До коментар #7 от "Чудно ми е":


Къде ги видя тези стотици хиляди протестиращи?.... Този протест ще завърши също толкова безславно както и
широко рекламирания на Възраждане.... ПАК СЕ РАЗМЕЧТАХТЕ ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА ИЛИ ПЪК ЧЕ ЩЕ ПОБЕДИТЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ...

Оценка:
-10 +10

комшията
100 Отговор
Мая-чадъра на братя беГалеви и на друти подобни питеци. Как да и вярвам. Не никога.

Оценка:
-8 +11

Миа
101 Отговор
И си звучи по Костинбродски. Патос без доводи, аргументи и задълбочени анализи. Давайте да мътим водата. Да ловим риби в мътното. Политически мародери.. Гафът Костинброд трябва да влезе в учебниците за пример за нарушение на изборните закони в България. Отдавна не вярвам на тази жена.

Оценка:
-10 +11

Имали значение в кой ВАГОН
102 Отговор
Ще се настаниш - те всички са в една влакова КОМПОЗИЦИЯ - На Запад ! При " белите" , "нормалните" хора. В същност ИЗБОР няма ! Боричкат се между себеси Кой да кара Влака/хазната/. А народа го "лашкат" като добитък към месокомбината !

Оценка:
-5 +3

оня с коня
103 Отговор
Мая МОЖЕ да се яви на Парламентарните избори,но преди това трябва от Платформа да стане Партия.Явяването на Избори обаче съвсем не значи,че ще успее да прекрачи Изискуемата граница от 4% и да влезе в Парламента,макар и със Шепа депутати- видя се какво стана след явяването й за Кметове.И изброява едни точки от Плана си Мая,с които ЩЕДРО РАЗДАВА ПАРИ И ОБЛАГИ на Целокупния народ,намалява ДРАСТИЧНО ДАНЪЦИТЕ.Не казва мая обаче ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПАРИТЕ,което на практика става по 2 начина:Или чрез вдигане на Данъците,или чрез Заеми.Не обясни ли тая Подробност Мая/а тя е най-важната/,всичките й приказки са Въздух под налягане.

Оценка:
-5 +10

Само Локо
104 Отговор
ХАХААААХААА,ТАЯ ЛИ ЧЕРВЕНА МАЙМУНА ШЕ НИ ОПРАВЯ ВЕ,А? АРЕ ПАК ДС ТАРИКАТЛЪЦИ, НОМЕРА ОТ СЕЛСКА ВЕЧЕРИНКА,ХАХАХАХАААА :)

Оценка:
-8 +9

гггггг
105 Отговор
За човешките права искам да чуя. Как ще действа тя, ако ни изиграят второ действие на ковид-театъра? Наслушал съм се на обещания, интересува ме дали одобрява превръщането на народа в затворник по каквато и да е причина.

Оценка:
-2 +7

106
Този коментар е премахнат от модератор
107
Този коментар е премахнат от модератор
Де го днес
108 Отговор
Радой Ралин ? Защо неговото слово не се практикува, когато прекрасно и днес то идеално се тълкува !

Оценка:
-0 +8

ИЗБОР НЯМА !
109 Отговор
Престанете със тази Измама ! Боричкат се мужду себе си Милко и Морко от един и същ Шипков ХРАСТ !

Оценка:
-4 +5

110
Този коментар е премахнат от модератор
111
Този коментар е премахнат от модератор
Речта на Петър Младенов
112 Отговор
С коята засра Т. ЖИВКОВ 1989та година, днес звучи Хвалебствено в сравнение с туй ЩО ДНЕС в страната ни го има ! Някога бяхме Лична държава а днес сме осил и смачкана плява !

Оценка:
-5 +4

аз съм Веска
113 Отговор
КАТО ЗАМИСЪЛ ДОБРЕ , В ОСНОВАТА СИ МАЯ Е СОЦИАЛИСТКА .
КАК ДОБРЕ СА ГО ЗАМИСЛИЛИ - ПОМОГНЕТЕ НИ ДА СВАЛИМ ВЛАСТА НА БОРИСОВ , ЗА ДА ВИ ПОМОГНЕМ ТУК ДА ВИ ЕКСПЛОАТИРАМЕ . НЯМА НУЖДА ДА РАБОТИТЕ ЗА ГЪРЦИ , И ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙЦИ .МАЯ , ЧЕРВЕНАТА ТИ СЪЩНОСТ ПАК Е НА ПОКАЗ .ОСТАВИ ХОРАТА САМИ ДА СИ ИЗГРАЖДАТ БИЗНЕСА .АКО ИМАШЕ СИН БИЗНЕС ЗАМИСЪЛ , КЬОРАВА НЕ БЕШЕ В НС , КОГАТО ЗАКОНИТЕ ПОЧЕРВЕНЯХА .

Оценка:
-4 +8

114
Този коментар е премахнат от модератор
Пепи
115 Отговор
От цяла България ей го, 300 човека не харесват ББ. Затова ще го преизбираме докато си пожелае. Просто няма начин ББ да не управлява следващите 20 години. Това е волята на България.

Оценка:
-7 +10

116
Този коментар е премахнат от модератор
Премахват и отнемат дори и словото !
117 Отговор
А казват че днес било демокрация ! На кого да вярваш ? Че и Избори да правиш !? Що за сигурност е Държавна Сигурност или ГД ВОВ ?

Оценка:
-2 +2

Няма е още ЗОРНИЦАТА от Изток !
118 Отговор
Значи с Слънцето няма скоро да изгрее !

Оценка:
-1 +2

Държавата е частна барабар с хазната !
119 Отговор
А народа иска да е Ортак с Чорбаджията ! Мандалото падна 1989та година с песента " Социализма си отива!". Който умее да мами - той Товари а другите зяпат !

Оценка:
-1 +6

Народа сам си ритна
120 Отговор
И днес неможе да разбере че който владее заводите , той и парите ще ще прибере ! Държата е частна а Каишков е голтак и босяк отново !

Оценка:
-3 +2

Наблюдател
121 Отговор
Когато БСП над 10 г. не е на власт, СТАВАТ ЗЛИ,ПРОКЛЕТИ, ГОТОВИ НА БИТКА И КРЪВ

Оценка:
-8 +9

122
Този коментар е премахнат от модератор
123
Този коментар е премахнат от модератор
Lost in translation
124 Отговор
Звучи добре. А след изтичането на тези 19 месеца? Имам следното предложение: в случай, че Мая Манолова бъде избрана, тя и колегите ѝ да сключат "договор" с народа: за всяка една цел (от 4-те горепосочени), която не бъде изпълнена в обявения 19-месечен срок, да "плащат неустойки по договора", връщайки по 1/4 от взетите в този период заплати. При 2 неизпълнени цели -2/4 и т.н. Може в този договор (или декларация) да бъде включена и клауза за оставка при непостигане на целите. Също така е необходимо да е изрично дефинирано, какви са санкциите, в случай на отклоняване на средства за лични (нейни и на колегите ѝ) интереси.

Оценка:
-4 +7

125
Този коментар е премахнат от модератор
Попа
126 Отговор
Ееееех тази каца с мед, дъно няма.🤔

Оценка:
-3 +6

Мачкай Мая крадците
127 Отговор
Герберастките по мия ри много бързо се събраха да плюват справедливите искания на НАРОДА, представени от Мая Манолова - следващият премиер на България.

Коментиран от #130


Оценка:
-5 +8

Мандалото падна
128 Отговор
Държавата е частна, барабар с хазната !
A нaрoдa иcкa дa e Oртaк c Чoрбaджиятa !
Мaндaлoтo пaднa 1989тa гoдинa c пeceнтa " Coциaлизмa cи oтивa!"
Кoйтo умee дa мaми - тoй Тoвaри a другитe зяпaт !

Оценка:
-3 +3

БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ
129 Отговор
ДРУГАРИ, ПАК БЯХТЕ ЕДИН ФАЙТОН ХОРА НА ПРОТЕСТА...В НАШАТА ГРАДИНКА В МЕЖДУБЛОКОВОТОТО
ПРОСТРАНСТВО ИМА ПОВЕЧЕ НАРОД....СЛАБО МАНОЛОВА.....МНОГО СЛАБО....А ТАКИВА НАДЕЖДИ ТАЯХМЕ ЗА ТЕБ...... НЕ ВИДЯХ НИНОВА.... НЕЩО НЕ СЕ ДОЛЮБВАТЕ С НЕЯ....СТОЛОВЕТЕ МАЙ БЯХА ЗА. "МЛАДЕЖИТЕ" ОТ ВАШИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ.....

Оценка:
-6 +7

БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ
130 Отговор

До коментар #127 от "Мачкай Мая крадците":


АКО ТОВА Е ""НАРОДА"...АЗ СЪМ КОСМОНАВТ

Оценка:
-7 +5

Василев
131 Отговор
Най-големият вирус сте вие, Сачева. Вие, управляващите. Не се ли усещате че ставате досадна с вашите "мерки". Някой дали ви вярва? В извънредно положение и обявена пандемия вие раздавате кредити и мерки. Докато други държави раздадоха безвъзмездни помощи на всеки човек. А вие крадете като невидели, а на хората НИЩО. Стоките се увеличиха, а пенсионерите не получиха и лев. Как да ви повярват 300 000 безработни и работещи на минимална заплата? Хайде изкарайте вие един месец с 250-300 лева и тогава убеждавайте хората. И Мая е права, скоро ще ви се направи ревизия колко пари откраднахте от народа и европейски помощи. Тогава друга песен ще запеете, надяваме се с нови раирани костюми и в нови палати с решетки.

Коментиран от #135


Оценка:
-5 +7

Шекспир
132 Отговор

До коментар #96 от "БатМанчо":


Не говори напразно.80%овите ще захапят голата кука и след година пак ще вият от глад.

Оценка:
-3 +3

Ицо
133 Отговор
Ако Мая и Радев се обединят в една партия, на следващите избори ще изметат Хунтата !

Оценка:
-8 +6

134
Този коментар е премахнат от модератор
БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ
135 Отговор

До коментар #131 от "Василев":


ДАЙ КРАДЦИТЕ НА СЪД...ПОИМЕННО И КОЛКО МИЛИОНА СА ОТКРАДНАЛИ....СТИГА С ОБЩИ КОНСТАТАЦИИ...КАТО РАДЕВ....ПОСЛЕ ПАК ПЛАЧЕТЕ,ЧЕ СТЕ ЗАГУБИЛИ....ИЗБОРИТЕ

Оценка:
-3 +9

Миро
136 Отговор
Тулупа и Шайката му ги е страх ги е от Мая! И като цяло от надигащото се неодобрение към правителството.

Оценка:
-5 +8

137
Този коментар е премахнат от модератор
име
138 Отговор
божков вече си има партия. сигурно е поредната издънка.

Оценка:
-3 +5

Истината
139 Отговор
Браво под номер 35 : кратко, ясно и точно. Борят се за кокала. На мая втория съпруг нали бе в хасково на власт. Нищо. С камъни го изгониха. Предприятия нерде, маце. Всичко е батак. Баталцона се строява за обещания, за работа... Безразлично. През тия 30 години нищо за..
Хващай самолета и къде очи видят. Дават кредит. Бери, работи на полето в Лондон, поне спокойна ти е душата. Тук не е за предпочитане, в провинция, а и в София от провинция не върви... Право, икономика.. Общ работник 1500,600-700 квартира... О... Избирай, без връзки.. Ако си кадърен на запад с език английски те лапат като топъл хляб, на конкурс. И не тук да те гонят, а там, ако не ти изнася сам напускаш и отиваш, местиш на друга. Тук си е всичко, както си бе, по Живково време, бкпбспдпсгерб

Оценка:
-3 +4

140
Този коментар е премахнат от модератор
141
Този коментар е премахнат от модератор
Ясно
142 Отговор

До коментар #4 от "Браво Майче":


Червен каскет.

Оценка:
-3 +4

Ким
143 Отговор

До коментар #29 от "Слави ли?":


То БСП ще фалира за да не връща милиони надвзети субсидии

Оценка:
-3 +4

Някой
144 Отговор
Стара ку...си е Майчето и тя близа от кацата та да не би случаино Боко да я направи онбуцман. Сега тръгнала да се прави на честна.Със стари ку... нов бардак не става.!!!

Оценка:
-2 +3

ГРАД КОЗЛОДУЙ
145 Отговор
Всичко друго но не и Мая..

Оценка:
-3 +3

Булаир
146 Отговор
ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА
Посветено на всички, които ще кажат:
"Това не се отнася до мене!"
Ненавиждам мераците за власт на всички. И на Боко, и на Мая, и на Слави. Дайте да се справим като общество, като НАРОД, с проблемите си. С подкупни телевизии, които рекламират еди #кой си, че е дал 0.0001% от парите, които ни открадна. С мародери, олигарси, престъпници и мутри, които убиват дребния бизнес. С подкупни ченгели; с шуробаджанащина; с джигити по пътищата. С неграмотността сред деца и младежи. С хулиганството, битовата престъпност. С ЦИГАНЩИНАТА! С всичко, заедно.

Оценка:
-0 +2

43210
147 Отговор
Сега светна ли на всички номера на Борисов с Мая; извади я от БСП и я направи политическа единица, която смучи от гласовете на червените, но не достатъчно за да влезе в парламента, вероятно Слави също и така ще се загубят 5-6%. Разделяй и владей в действие. Сега ще направи така, че Нинова да остане шеф на партията си за да я довърши. Учете се на политическа еквилибристика!

Оценка:
-1 +3

БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ
148 Отговор
МАЙЧЕ НА ГОЛ ТУМБАК...ЧИФТЕ ОБЕЩАНИЯ......ЕДНИ НИ ОБЕЩАВАХА КОМУНИЗЪМ,ДРУГИ РАЗЛИЧНИ ФОРМИ НА СОЦИАЛИЗЪМА,ТРЕТИ НОВО НАЧАЛО....ТИ НИ ОБЕЩАВАШ...ОБЕЩАНИЯ...........НО НИКОЙ НЕ НИ ОБЕЩВА....РЕАЛНОСТ.....

Оценка:
-2 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Христо Стоичков
Камата коментира титлата си "Доктор хонорис кауза" от Пловдивския университет:
По-умен мога да стана, но по-прост - не!"

Още бисери