Last news in Fakti

15 Юни, 2020 14:40 3 686 27

Туроператори излязоха на митинг под прозорците на властта

  • туроператори-
  • туризъм-
  • туристически превозвачи

Според протестииращите държавните мерки са неефективни, визирайки предоставените нисколихвени кредити през Българската банка за развитие

Туроператори излязоха на митинг под прозорците на властта - 1
Снимка: БГНЕС

Туристически превозвачи и туроператори излязоха днес преди обяд на национален мирен протест в столицата, предаде БНТ. Представители от бранша поискаха работещи мерки в тяхна подкрепа и ясна правила как ще работят в усложнената от епидемията ситуация.

Още от 9:00 часа сутринта автобуси от цялата страна започнаха да се събират на площад "Батенберг". Малко след 10:00 ч. протестиращите потеглиха на пешеходно шествие по бул. "Цар Освободител", което завърши пред Министерския съвет. Те издигнаха лозунги и се обърнаха с призив към управляващите за работещи икономически мерки в подкрепа на двата бранша.

Според тях нисколихвените кредити през Българската банка за развитие не работят, тъй като изискването е да имат автобуси до 5-годишна възраст, а повечето от фирмите са ползвали лизинг за тях, който не е изтекъл, поради което не отговарят на условията.

Не могат да се възползват и от мярката 60/40, тъй като още от началото на извънредното положение туризмът беше спрян и на практика те не могат да осигурят 40-те процента от осигурителната тежест, както се изисква.

Точно в 11:00 ч. с клаксони автобусите се отправиха по бул. "Цар Освободител" през "Мария Луиза" и "Сливница", след което напуснаха столицата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    51 1 Отговор
    Абе не разбрахте ли че тая година в канала бееее!!

    Коментиран от #3

  • 2 фалирала държава

    34 6 Отговор
    Айде Баце, развръзвай кесията, че ония 15 млрд де Европата дава народът ще ги изяде за норматив.
  • 3 бартер

    42 3 Отговор

    До коментар #1 от "габровец от варна":

    То и догодина ще е същата работа.
  • 4 abc

    55 4 Отговор
    На село си идете и копайте наволя - работа има за всички!!! Преоткрийте мотиката и не се плашете - приближете се към нея!!!
  • 5 ееее

    43 5 Отговор
    равъждайте риба, шарани за вашия туризъм вече няма и няма да има в бъдеще.
  • 6 Eee

    29 0 Отговор
    Бойко ще ви пусне и клиенти да возите до морето 😂
  • 7 Пращай КАТ да глобява,пара да събира

    26 2 Отговор
    А на бас ,че народеца ще плати и поредния масраф.
  • 8 Тито

    25 1 Отговор
    Като фалира страната и тогава ще тръгнем напред.

    Коментиран от #20

  • 9 Бойко да направи закон

    28 4 Отговор
    Задължително да се ходи по ресторанти, бг море и да не се ползват лични автомобили само автобуси🤡
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кой68

    26 1 Отговор
    ТурОператорите защо не протестират за безобразното застрояване на Черноморието?Все си мисля че заради това презастрояване пада и "качеството" на туристите които посещават България/пиянски турове/.Защо?Или на първо място е печалбата,а качеството на услугите един долуподписан...

    Коментиран от #27

  • 12 четящ

    18 3 Отговор
    скоро няма да заработят тези две сфери, защото хората са яко наплашени от измисления ЩАБ..., който на 13.03 обяви края на света... така ,че не само те и много други поне до края на годината няма да имат почти никакви обороти...
  • 13 Мухарем

    13 1 Отговор
    Щом и ДПС електората взе да се бунтува нещата въобще не са розови за хунтаджиите. Че ще се спазарят е ситурно но с какво ще се облажи Дельо айдука и сарай наемателя?
  • 14 Хлъц

    22 2 Отговор
    Не ползвали 60/40? Защо бе,кое ви пречеше? Да не бъркате в кацата с кинтите,за да плащате на герврекчията,който реално ви копае хилядарки.Сто процента съм убеден,че " доброзорно" сте ги накарали да излязат в неплатен,а за по- сигурно да напуснат по взаймно съгласие.С уговкрката...Като свърши,ще те върна веднага на работа." Такива трикове се прилагаха наред.Разходи нула! Плащахте грошове за пазачи.Това е! Кво циврите за гуй? Кво да кажат стотици хиляди освободени,в неплатен 3 месеца( практически с нула доход),а? Пенсионери с 200-300 лв пенсия.Но те мълчат,не протестират.Вие- с дебелите сметки разни хотелиери,дискотекаджии,ресторантъори се изкарахте " Многострадална Геновева".Ами това е пазарната икономика пич! Един печели- друг фалира! Българина няма да закъса без автобуси.Спокойно! Чухте за милиардите,и давай на опашката.Изпреварващо!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ГЕРБ Народните милионери

    14 0 Отговор
    Всички протести в България са или платени или на браншови организации, които треперят от страх да не би да ги обвинят в политически искания. Тоест българинът не протестира принципно, искайки оставката на цялото правителство, а се стреми да накара премиера-слънце да развърже кесията. Именно поради тази сбъркана народопсихология бе възможно такова явление като Борисов. И той ще управлява още минимум 10 години, ако българите не поискат системна промяна.
  • 17 Правилно

    8 0 Отговор
    Ползват се служебни автомобили за лични пътувания, но и там все някога ще има край, като живота.... Никой не е останал върху земята....
  • 18 Next

    9 0 Отговор
    Веднага пожарната да организира автобуси с ци_гани и да ги води на кафявото море. Хем ще спаси сезона, хем ще си бетонира електората.
  • 19 кеф

    2 4 Отговор
    бкп каза незабавно нови 10000 хотела
  • 20 Чочо

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тито":

    По времето на Костов тъй говореха като стигнем дъното ще се отласнем. Та отласнахме се то се вижда, така е и с фалити те ще бъде.
  • 21 6766

    9 1 Отговор
    Бойко, гладен съм!
  • 22 кхг1

    15 0 Отговор
    Туроператори и хотелиери искат както при бай Тошо- има- няма сезон, има- няма туристи заплатите си вървят. Това време вече мина. Кой каквото си заработи. Ето, отвориха гърците и българи и румънци се юрнаха на юг. Обаче на Черноморието никой не ще.

    Коментиран от #26

  • 23 Гробар от ГраБ

    9 3 Отговор
    Гроб загробиха държавата...Другия път пак за тях гласувайте,или направо не гласувайте(за да спечелят пак те),да се самоунищожим по бързо...Глад идва,гответе се!!!
  • 24 Зимата

    9 1 Отговор
    Такъв глад ще удари,че тези дето ми се правят на философи и те ще са на протестите...Помнете ми думите,това правителство няма да изкара до края...Не ми ли вярвате! Пробвайте да гладувате 3 дни по желание,да видите как ще ви се отрази когато наистина нямате какво да ядете,когато нямате работа,когато и близките ви са така! Едва ли помните Виденовата зима,а сега се гответе за Бойковата Зима! Това което гледате да се случва в Америка идва с бясна сила към България,ама още не знаете...Ще си говорим пак след 4-5 месеца...Всички ще сте на площада! Да не кажете че не съм ви предупредил ! Един съвет(за тези които още са с акъла си,и не се превиват от смях като де би ли ) Запечатайте повече буркани това лято!
  • 25 Чичо Свинчо

    3 0 Отговор
    Изчакайте още малко да изсмуча всичката пара обещавам Аз лично ще ви оправя ще ви дам малко мазнинка и на вас заклевам се в народа заклех се . Аз съм честен не крада не лъжа и не убивам заклевам се във вас заклех се .
  • 26 Dr.mengele

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "кхг1":

    Именно,да създадат качествен продукт,съсипаха цялото черноморие и искат да ги хрантутим на всичкото отгоре нагли паразити и некадърници.научете се кво е това туризъм.
  • 27 Dr.mengele

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кой68":

    Дс милионерчета и ченгета не могат и не знаят какво е честен бизнес и какво е качество.Те могат само да разрушават перат пари продават дъщерите ви като проститутки и всякви други мафиотизми. Лош материял който трябва да е заровен 2м.под земята иначе за нас нормален живот няма да има никога капиш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове