Last news in Fakti

5 Юли, 2020 06:43 5 123 25

58 новозаразени в София

  • заразети-
  • коронавирус-
  • софия

Варна и Велико Търново са с 16 случая на коронавирус, установени за последните 24 часа

58 новозаразени в София - 1
Снимка: БГНЕС

58 са новозаразените с коронавирус в София за изминалото денонощие. По 16 са хората с Covid-19, установени през последните 24 часа във Варна и Велико Търново. След тях се нареждат Пловдив, Сливен и Софийска област с по 11 случая. 446 са заразените сред медицинския персонал. Най-висок сред тях е броят на сестрите - 163, следвани от лекарите - 159.

4-годишно дете е с коронавирус в търговищкото село Голямо Ново. Това стана ясно след направените PCR тестове на контактните със заразеното семейство в селото, съобщи Канал 3.

Четиримата новозаразени са членовете на семейството на 46-годишната Фиданка Я., хоспитализирана в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Търговище.

Заразените са съпруг, син, снаха и внук на диагностицираната. Те са поставени под домашна карантина веднага след получаване на положителната проба на родственицата си рано сутринта на 2 юли. Засега нямат оплаквания за здравословното си състояние.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    21 40 Отговор
    Петдесет и осем. Увличете ги! Кой ви пречи да лъжете бе НОЩ?

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ю Кортес

    27 28 Отговор
    Мерките бяха необходими.В противен случай щеше да пламне целия град и не болници,а и спортни зали и училища нямаше да стигнат за болните.

    Коментиран от #20

  • 4 гражданин

    29 22 Отговор

    До коментар #1 от "Само":

    Заоради такива умници къто теб страдаме всички.

    Коментиран от #5, #8, #12

  • 5 Ванката

    16 20 Отговор

    До коментар #4 от "гражданин":

    Реавт и се плашат от затваряне тия с минималите осигуровки. Ама иначе им е добре да взимат повече в кеш. От друга страна е пълно с ...... за които вирус няма всичко е заради Боко и ГЕРБ даже в световен мащаб вдигат бройката на заразените да не би българина да се усъмни нещо.....
  • 6 Начо

    36 29 Отговор
    Много Мангъровци и се появиха и от там дойде
    Също,дискотеки,футболни мачове и д-р.Това е подигравка с труда и рисковете на медиците и с дисциплината на съзнателните хора.
  • 7 Съотношение

    17 3 Отговор
    Която и да е столица. Посочете брой жители и процент на заразените. Поне за 15-тина столици, та да видим къде е София. Какъв пол, възраст, професия. То иначе е наденица от кон и яребица - 50 на 50%. Един кон - една яребица!
  • 8 Оценката

    27 6 Отговор

    До коментар #4 от "гражданин":

    Аз спазвам - хигиена, дистанция, маска. Значи има и други. А заразен не значи болен. Не съм умник но не съм и идиот.
  • 9 Феновете

    6 4 Отговор
    Феновете са особена категория, с тях се пипа лека, те могат да овеличат бройката на заразени, носители, без и със симптоми, каквито потрябват! Всеке олигарх, бос, политик, срещу "нещо" може да ги изкара на улицата, на кръстовището, под прозорците на някой, а идват и избори, затова Кротко, Леко,, с уважение към Феновете!

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Самоубийството на един народ.

    16 20 Отговор
    Мълчим и търпим, завираме си парцали в дзурлите, един вид, пазим се???? Пълна глупост наложена от човека с пълното шкафче, който в безсилието си да спре отвръщението което предизвика с алчнистта и наглостра си, хвана тези съвсем изкукали доценти и професори да плашат българите, да се мачка народа, който остана без пари и работа. Колкото и да набиват тук тези на които Великия премиер е платил, този вирус ще съществува като всички преди него. Зашо от Свинският грип като починаха около 4 000 човека не се разви истерия? А от този се разби света? Защото всяко правителство иска послушни и уплашен оФци, които да струже и лъже. И да се приберат милиарди.

    Коментиран от #13, #17

  • 12 Мислещ

    6 8 Отговор

    До коментар #4 от "гражданин":

    И как точно "страдаш" освен именно от опасностга да станеш жертва на мерките? Ето и тези, за които пише, страдат именно от това, а не от влошено здраве. Ето срещу това негодуват нормалните хора.
  • 13 ТОЗИ

    10 5 Отговор

    До коментар #11 от "Самоубийството на един народ.":

    ВИРУС САМО В БЪЛГАРИЯ ЛИ Е? САМО ТУК ЛИ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ МЕРКИ? БОРИСОВ ЛИ Е ПУСНАЛ ВИРУСА? ПИШЕТЕ НЕАДЕКВАТНИ. ПРОСТОТИИ
  • 14 Невярваща

    9 10 Отговор
    Айде без глупост, носете си маските и спазвайте правилата. Цял свят носи маски, само тука не искат. То затова сме последни на опашката, не спазваме праеолста. Кретени!!!

    Коментиран от #15, #21, #23

  • 15 Правилно

    6 7 Отговор

    До коментар #14 от "Невярваща":

    Много правилно Един нормален човек тук
  • 16 ТРЯБВАТ

    5 9 Отговор
    ОЩЕ ПО СТРОГИ МЕРКИ ЗА СОФИЯНЦИ

    Коментиран от #24

  • 17 Гост

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "Самоубийството на един народ.":

    Къде официално го прочете , че от свински грип в България са починали 4000 човека , така на изуст си говориш чел недочел някакви глупости. 400 човека са ама искам имда прочетеш за какъв период от време.
  • 18 Behemoth

    10 2 Отговор
    В Търново нямаше почти вирус ....сега вече е огнище....ми честити балове на макаците...
  • 19 Гост

    3 8 Отговор
    Допреди месец бяха 58 за цялата страна. Сега само в София са толкова. Сваляйте още мерките.
  • 20 Успешно

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ю Кортес":

    Всеки мозък е податлив на "промиване", когато световната насока на интетреса на управниците съвпада със ситуация за ненужна масова психоза в техен интерес.
  • 21 АЗ2020

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Невярваща":

    А ти не забравяй да си пиеш жълтите и розовите хапчета, три пъти по три .... и не хитрувай да ги пропускаш, че вече ти личи!
  • 22 Грейс

    2 1 Отговор
    Защо не давате семейни подробности и за тези от София, а само за провинцията? Може би защото махалите са в роднинска връзка и ще се разбере къде са заразените.
  • 23 Маска

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Невярваща":

    Госпожо, в много страни не носят маски, даже не се продават масово в аптеките и броят на заразените пак не се качва.
    За съжаление, още има такива като теб, които не разбраха, че покачването на бройките не се определя от неносенето на маска, а от други доста по-материални неща.
  • 24 София

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "ТРЯБВАТ":

    Да, за тези “софиянци”, които събота и неделя си заминават по родните места!
  • 25 Васил

    4 3 Отговор
    Къде се сега отворковците дето ревяха да се маха карантината