Last news in Fakti

18 Юли, 2020 20:10 4 781 75

Борисов моли за безвъзмездна помощ в Брюксел

  • брюксел-
  • бойко борисов

Не се сбъдна надеждата на Борисов, който обяви, че се надява договореност да бъде постигната още в първия ден от срещата на върха в ЕС

Борисов моли за безвъзмездна помощ в Брюксел - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът Бойко Борисов настоява в Брюксел да се осигури безмъзмездна помощ за социално слабите и хората без работа, както и да се подкрепят мерките за запазване на заетостта.

В тежките преговори между лидерите на ЕС българският премиер е препоръчал това като обща политика.

Това обаче засега не среща подкрепа, което обричана на провал идеята за помощния план, с който Борисов отиде на първия след избухването на пандемията присъствен Европейски съвет в Брюксел. На тръгване от София той заяви, че отпътува, за да работи за още повече евросредства за България и че държи да не се намаляват милиардите, предвидени за дарения (грантове) в първоначалния вариант. Борисов не коментира за твърденията, че няколко западни държави искат спазването върховенството на закона да е едно от условията за достъпа до средствата, освен протоколното "това е основата на всяка демокрация". Нищо от това не успява да устои на натиска на страни "пестеливите" като Нидерландия, Австрия, Дания и Швеция. 

Към „четворката на спестовниците“, както я нарече Борисов, през последните часове към тях изглежда се присъединяват Финландия и в някаква степен Италия. Германия като ротационен председател на ЕС се опитва да поддържа арбитърска позиция.

Към 14 часа българско време няма ясно изразена позиция на Франция, а страните от Централна Европа е много вероятно да блокират взимането на решение днес и да се наложи още една среща на върха следващата седмица.

След заседание на лидерите на няколко ключови държави, продължило до 3 часа тази нощ, Шарл Мишел, председател на Европейския съвет, съобщи, че е предложил коригиран вариант на плана за съживяване на 27-те икономики.

В него се предвижда орязване с 50 млрд. евро на грантовете и увеличаване с толкова на средствата, които ще се отпускат като изгодни кредити на нуждаещите се страни.

Според италианския в."Република" премиерът Джузепе Конте е коментирал, че това се очертава като интересен компромис, но изданието обяснява, че причината е друга - част от страните, които правят вноските в помощния план, са искали намаляване на грантовете с още милиарди.

Друго ново предложение е за т.нар. супер спирачка, т.е. механизъм, съгласно който една страна член може да предизвика спиране на достъпа до евросредствата на някоя държава, ако прецени, че те не отиват по предназначение. Това ще става по време на оенката на националните планове за реформи, които се представят на Европейската комисия. Още не са известни подробности за този механизъм, но медии коментират, че в новия си вариант той е подсилен спрямо предложението, което лидерите започнаха да обсъждат в петък вечерта.

Пред колегите си от Европейския съвет Борисов днес е настоял за по-координирани действия в борбата с последиците от COVID-19 пандемията. „Погрешно е да считаме, че сме в края на пандемията. Нито имаме ваксина, нито имаме лекарство“, коментира Борисов.

Според него ЕС трябва да се концентрира върху следващите 6 месеца, защото икономическата ситуация тогава ще бъде най-тежка. "Ключово е да бъдат подкрепени медицинските работници, медицинските центрове и като цяло медицинската страна на пандемията и да има единен медицински протокол за всички европейски държави, например по отношение на маските, дистанцията, училищата, ресторантите", счита Борисов.

Според него трябва да се осигури и безмъзмездна помощ за социално слабите и хората без работа, както и да се подкрепят мерките за запазване на заетостта. Борисов е препоръчал това като обща политика в ЕС, макар че кабинетът у нас не осигури достатъчно безвъзмездна подкрепа на хората в нужда.

Борисов изтъкна, че държавите, които участват с по-голям финансов ресурс, имат правото да търсят и по-голям контрол върху разходването на средствата. По думите му това е нормално и изрази подкрепа за т нар. „четворка на спестовниците“. 


Същевременно Борисов изтъкна, че в устройството на ЕС органът, който упражнява контрол, е Европейската комисия. 

По информация на ТАСС втората сесия на срещата на върха е била прекъсната и лидерите са преминали към двустранни консултации.

Вчера държавните и правителствените ръководители на страните от Евросъюза не успяха да се договорят на срещата на Европейския съвет за формирането на 7-годишен бюджетен план на общността за периода 2021-2027 г., както и за фонда за възстановяване на икономиката ѝ след пандемията на коронавирус. Журналистите в Европейския съвет бяха осведомени, че срещата ще продължава в събота по обяд и не се знае колко още ще се проточи. Някои прогнозират, че може да стане тридневна.

Така не се сбъдна надеждата на Борисов, който обяви, че се надява договореност да бъде постигната още в първия ден от срещата на върха в ЕС.

Дискусиите вчера продължиха 13 часа, но лидерите на страните не постигнаха консенсус. Според дипломатически източник,той  Той настоял разпределянето на парите от фонда да става с единодушното одобрение на страните-членки, което означава всяка страна да може да ги блокира по всяко време. Неговият отказ да приеме новите предложения на председателя на Европейския съвет за управлението на т. нар. механизъм за възстановяване и устойчивост на практика принудиха Шарл Мишел да прекрати заседанието.

Австрийският канцлер Себастиан Курц заявил, че неговото правителство категорично отхвърля предложението 500 млрд. евро от фонда за възстановяване да бъдат разпределени под формата на безвъзмездна помощ. "Основното ни искане е да не се превръщаме в съюз с дългосрочен дълг. Разбира се, искаме да покажем солидарност, но трябва да имаме предвид и интересите на австрийските данъкоплатци", написа той в Туитър.

От името на четирите държави, определяни като "пестеливата четворка" (Австрия, Нидерландия, Швеция и Дания), той предложил предвидените 500 млрд. евро безвъзмездни помощи да бъдат орязани до 200-250 млрд. евро. Тези пари, заедно с още 250 млрд. евро за преференциални заеми, трябва да дойдат чрез генериране на общ дълг на съюза. Курц нарече също така южноевропейските държави "счупени".

По-рано дипломатически източници твърдяха, че се очаква европейските лидери да постигнат компромис под името "преговорна кутия".

Според други дипломати обаче Европейският съвет е далеч от споразумение по бюджета на ЕС за следващите 7 години и възстановителния план от пандемията, предаде БНР.

Унгарският премиер Виктор Орбан заплашил да наложи вето върху всички предложения, ако отпускането на средства от фонда се обвърже с върховенството на закона. Това предизвикало бурна реакция от премиера на Люксембург Ксавие Бетел, който изригнал, че ако не се основават на общи ценности, лидерите на държавите от ЕС няма за какво да се събират.

Чешкият премиер Андрей Бабиш пък директно обяви, че възгледите на евролидерите остават много различни. Още при пристигането си на Европейския съвет в Брюксел Бабиш заяви, че разпределянето на парите от фонда за възстановяване трябва да се основава на намаляването на растежа на икономиката в отделните страни, а не на досегашното състояние на икономиките им.

"Ще усетим влиянието на пандемията догодина и това влияние ще се отрази главно на БВП. Така че това трябва да бъде най-големият критерий - каза Бабиш. - Чехия има едно от най-ниските нива на безработица, едно от най-балансираните съотношения на дълг спрямо БВП и също така имаме растеж. Невъзможно е да се наказват успешните страни, защото са били успешни".

Двудневната среща на Европейския съвет трябва да одобри или отхвърли проекта за 7-годишния бюджет на Еврокомисията в размер 1,074 трлн. евро и за фонда за възстановяване на икономиката в размер на 750 млрд. евро.

Още в четвъртък източник от Европейския съвет съобщи на журналисти, че страните членки нямат предварително съгласие нито относно начините за попълването на бюджета и фонда за възстановяване, които ще изискват големи държавни заеми и въвеждането на нови данъци в Европа, нито относно бъдещето разпределение между държавите на дотациите от еврохазната.

Според последните оценки на Еврокомисията, тази година се очаква 8,3% спад на БВП на общността, което е небивал показател в следвоенната история на Европа.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все още няма коментари

    107 3 Отговор
    Гадими се от тоя...

    Коментиран от #34, #62, #72, #75

  • 2 Чакащ

    101 4 Отговор
    Още чакаме по 5 лева да даде на хората в тая криза. Ще си почакаме първо кръговете от фирми да подсигурят лапачката.

    Коментиран от #32

  • 3 Хунтата

    95 4 Отговор
    ДАВАЙТЕ, ИМА МЯСТО В ШКАФЧЕТО
  • 4 Вади вади

    82 3 Отговор
    Бъркай в чекмеджето и в гардероба има достатъчно
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 шванцзабокоиощенещо

    46 0 Отговор
    Те Шпигел тaка му "pomognaha" днес хсха Евала винаги са били изключително точни в оценките и коментсрите си ,а разлика от джендърмедиите, ксто Дойче Веле и подобни !
  • 7 Пипинко

    51 0 Отговор
    Толкова много "наши" фирми има нужда да ни облажат, че давайте бърже евраците! Ще ги сложа на сигурно място, където само елитните труженички ще ги видят!
  • 8 тоя ич не е на себе си

    52 2 Отговор
    Не му ли пуснаха клипа с чекмеджетата , или бяха дипломатични ?
  • 9 иванушка глупака

    51 4 Отговор
    Българският премиер-министър на перфектен френски език изразил становище по всички въпроси.
  • 10 Още ли бе разбра

    25 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Че Боко ше се.. тъпче през.. розовите прашки, женчо?
  • 11 РЪМПЕЗИ

    52 3 Отговор
    ШКАФА МУ ПЪЛЕН ДОГОРЕ ТОЙ ИСКА ОЩЕ...АБЕ ВСИКИ ТЕ ГЛЕДАТ ПОДОЗРИТЕЛНО И ТИ ОЩЕ СИ ТАМ ДА СРАМИШ ДЪРЖАВАТА...СРАМ И ПОЗОР...
  • 12 Знае, че като се върне с празни ръце

    48 2 Отговор
    ще го смете тълпата 🤛🏻✊🏻🤜🏻
  • 13 един от стадото

    50 1 Отговор
    то бива нахалство. Дадоха ти колко пъти, всичко на нашия гръб. И какво ще кажеш като се върнеш. Исках ма не ми дадоха, сърдете се на тях, не на мене. Май- и там проглеждат
  • 14 Грейс

    32 2 Отговор
    Като лешояди на плячка!
  • 15 БЕЗ ОЧЛИВ

    39 2 Отговор
    ...........ДАВАЙТЕ му ДА НАПЪЛНИ И ....ГАРДЕРОБА С ПАЧКИ , А НАРОДА ДА ГО ...!!!!
  • 16 Лост

    35 0 Отговор
    Никаква помощ няма да сменят стигне до социално слабите. Интересно ми е как не е извадил сака като Бай Ганьо, но не с розово масло, а с защитни облекла и маски и да вика като Баш Майстора в Будапеща :"Мастика Гут! Булгария. "
  • 17 Nostradamus

    41 4 Отговор
    Искам мутрата да се завърне без нито едно евро и да го изтритаме като Мръсно на коте тоя Престъпник и Крадец!
  • 18 Пълен

    28 0 Отговор
    абсурд !
  • 19 Радо

    5 12 Отговор
    Баце е вече над нещата отдавна, Вий пък не Го оценявате - решава всички проблеми на Балканите, кой ще влезе в ЕС и кой не, срещи с най-големите евро-люде....но демосът не го оценява явно!!
  • 20 Толупова си работа..

    39 2 Отговор
    Толупа каза......Кой слуша Толупа в Европа,освен кърджалииската ...утка?
  • 21 папуас от България

    28 1 Отговор
    Борисов да не търси къде да емигрира ?!
  • 22 Лост

    27 0 Отговор
    Да беше взел Тути да поплаче 15-20 минути 😭.
  • 23 007

    31 1 Отговор
    Кой е луд да му дава пари на този Крадец.
  • 24 мунчо

    21 0 Отговор
    Не бъдете така груби към нашия Боко, той е следващият председател на Европейския съвет.
  • 25 Госあ

    19 0 Отговор
    Аааабе по добре- не ! Щото кинтити от шкафчетата отиват директно в тоалетната чиния, независимо колко е луксозна. Няма смисъл.
  • 26 Георги

    25 0 Отговор
    Цялата тая работа със "пандемията" ще придобие много грозна картинка и към края ще има в пъти повече умрели от глад,насилие или лудост отколкото придружаващите заболявания.Пазете си спестяванията и разсъдъка,защото явно това целят господарите на света /експеримент или намаляване на населението като редуцират бедните,болните и старите/.
  • 27 Публиций

    31 0 Отговор
    Ето това е -австриеца Курц какво казва-" трябва да имаме предвид интересите на австрийските данъкоплатци... "Така се защитава държава и народ!
  • 28 Я ...Я

    25 2 Отговор
    ТИ КАЗА: БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВЗЕМЕ НАЙ МНОГО ПАРИ ОТ EU ТЕ ВЕЧЕ БИЛИ ДОГОВОРЕНИ, А НЕ СЕГА ДА ГИ ДОГОВАРЯШ. ПАК ИЗЛЪГА НАС. НО EU НЕ МОИШ ИЗЛЪГА.
  • 29 Няма шанс

    20 2 Отговор
    Кой ще рискува да му пуснат аванта, като се знае, че веднага ще дръпне 30%, 30% ще открадне а за плебса остава само едно, да му спретне Национслна стачка и изрита с мощни шутове!
  • 30 Подхуев

    22 0 Отговор
    Винаги ми е било чудно...какво може да си говорят хора от две различни Галактики..., които ги дели поне една композиция от прочетени книги?!Питал съм се, каква тежест може да има МинистЕр председател на държава от ЕС..който не знае поне Английски език?!Нашето Чудо....е неповторимо..., ама и то с претенции, божеее, събери си вересиите...

    Коментиран от #33, #59

  • 31 Шопо

    18 3 Отговор
    Гола вода и кал по гърбо е Тиквунь!
  • 32 бл.134 в Зап. парк

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Чакащ":

    Сега го ударихме и на просияя.Да бяхте видели няколкогодишната финансова вакханалия-то не бяха строежи , то не бяха ипотеки , бабичките и старците в София а по 10 апартамента .Децата им в чужбина .
    Поне ромите останаха и те ще живеят съвсем скоро в южните ви квартали
  • 33 парле ву франсе

    19 0 Отговор

    До коментар #30 от "Подхуев":

    Той родния си не знае , ти у английския го мешаш.
  • 34 Има има

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Все още няма коментари":

    Циганите от Югославия ,а по-късно и от Румъния и БГ отдавна са открили келепира от просене в Европа-))
  • 35 Радо

    15 2 Отговор
    както се вижда, ЕС няма да отпусне скоро кинти за крадене от мутро-джандарската хунта, така че тия дни ако ги понатиснем още малко изодзадзе и ще клекнат мафиотите, барабар с ТКП, ТСП и ТДП ( тъпа дуловска...).
  • 36 Някой си

    23 1 Отговор
    Пари за социално слаби ли?
    Тоя един лев не е дал никому по време на кризата!
    Дава само на ортаците си и останалите в чекмеджето!
    Дано те наеват не с 200, а с 2000 и то в космоса!
  • 37 за безвъзмездните

    13 0 Отговор
    Баце , ама тия немале по на 500 еврака бе.
  • 38 Нашият крадлив чичка

    16 2 Отговор
    Никой не го брОи и за 5 стинки след снимките как сладко спинкай с милиони евро, злато и пистолет.
  • 39 само маханье му е майката

    10 1 Отговор
    Пуснете му ги безвъзмездно , той ще ни даде после да му ги гледаме по чекмеджетата възмездно.
  • 40 Салито

    10 1 Отговор
    Абе, само на мен ли ми се струва, че тия са заели нЕкви каратистки стойки? Ша са бият ли или ша са мушкат изодзадзе?

    Коментиран от #41

  • 41 държане на пехливат а е бъжлив та знае л

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Салито":

    На тъпото , тъпите скечове .
  • 42 ДЯДО БЕЛОБРАДИ

    9 0 Отговор
    НАДАЙ СЕ ФУЬО НА ПИЕНИ ЖЕНИ,ТОГАВА ШЕ ТИ ДАДЪТ ЕВРАЦИ
  • 43 Световен политик

    7 8 Отговор
    Връща се с пари: ДОКАТО ВИЕ ТУКА СТАЧКУВАТЕ< НИЕ СЕ ТРУДИМ БЕЗ ПОЧИВКА ЗА ДА УКРЕПВАМЕ ДЪРЖАВАТА. ИСТИНСКО ЩАСТИЕ Е, ЧЕ АЗ ВИ УПРАВЛЯВАМ!
    Връща се без пари: ТАКА Е КАТО ПРОТЕСТИРАТЕ И ИСКАТЕ ДА СЧУПИТЕ ДЪРЖАВАТА! НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА ПО-ДОБРЕ ОТ НАС! ОСТАВАМЕ, ЗАЩОТО СМЕ ОТГОВОРНИ, А НЕ КАТО РАДЕВ!!!
  • 44 Потрес

    18 1 Отговор
    Никакви пари за България! Нито цент! Защото тези пари така или иначе няма да стигнат до българите, а ще отидат в шкафчета и свинарници. Оставка мутри!
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 10 Отговор
    Боико е умен пак ште ги излуже и ште всеми пари

    Коментиран от #46

  • 46 знаем

    6 0 Отговор

    До коментар #45 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И ще ти плати образование , да не си такъв неграмотен.

    Коментиран от #48, #50

  • 47 Ventura

    11 1 Отговор
    Боцко, защо не взе със себе си земеделския си министър, да обясни как ще гепите пари от евро фондовете? Явно в ЕС няма такива балъци както у нас които да ти вярват!
  • 48 Сунай

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "знаем":

    Ти, като си толкова грамотен и възвисен, все Боку ли ти плати образУванието?!

    Коментиран от #55

  • 49 Как не

    6 2 Отговор
    Как пък не се научи, този тъпак, как се носи маска! Поне да погледне другите как я носят! Какви пари чака, като непрекъснато ни излага!
  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "знаем":

    ти кът си гръмотен зашто пишеш такъф вместу толкува
  • 51 ДА ЗДАВА ВЛАСТТА НА ФИГАРО

    2 1 Отговор
    И ЗАЩО ЩЕ СЕ БОРИ ДА ВЗЕМЕ ПОВЕЧЕ МИЛИАРДИ ЗА НАШИЯ НЕБЛАГОДАРЕН НАРОД? ДА ОТКАЖЕ ВСЯКАКВА ПОМОЩ И ДО НОВА ГОДИНА ДА ОСТАНЕМ БЕЗ ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ.

    Коментиран от #53

  • 52 поне с 200 е

    3 4 Отговор
    Бацка , тия сега с колко ги джиткаш бе , защото ние знаем , че от теб , Горанката и шайчето ви пари нема да видим.
  • 53 кат ги вземе тай много на снимка да ги в

    2 2 Отговор

    До коментар #51 от "ДА ЗДАВА ВЛАСТТА НА ФИГАРО":

    Вариантите ти са три , или си много наивен , или си много тъп , или ти плащат по нещо там. Шайката препира през схеми , не дава там където има нужда.
  • 54 фяефяфяфг

    7 3 Отговор
    Тоя няма срам. Народа му по улиците крещи че е радлив. Тоя през това време иска пари от евзопа уж за народа.
  • 55 боко плаща на лизачи

    0 2 Отговор

    До коментар #48 от "Сунай":

    Имаш някакво образУвание на тиквата.
  • 56 От Плевен

    8 2 Отговор
    Хахаха! Ще вземе той на баба си гащите от Европата! България единствена от ЕС не подпомогна безвъзмездно поне малко остро нуждаещите се, а само "безлихвени" заеми с един куп изисквания...
  • 57 Жалки сме

    5 1 Отговор
    Всеки лидер вижда в Борисов представител на най бедната и най корумпираната държава, който като някакво циганче е протегнал ръка за просия и чака подаяния. Ще му подхвърлят една две пържолки, но като се върне в катуна ще се хвали как е обсъждал с “колегите” и как ако не е той държавата ще се счупи. По този проЗтак съдят за всички нас и си казват, тия българите са много тъпи и прости, при положение че премиера им за десет години не можа да научи поне английски, срам ме е...
  • 58 тоя ненормалник

    7 1 Отговор
    Тази изкуфела тиква наистина не се усеща, че го гледат като извънземно там.Дали си верва че точно на него ще дадат пари тия извезани хитреци.Това да не са голите и гладни българи , тия отдавна са преценили кой е бг дон Корлеоне. Тиквата и томислав дончев вечно се правят на дон Корлеоне, ама къде е марлон Брандо къде са тия селски артисти
  • 59 Ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Подхуев":

    Хората си говорят неформално, пускат шеги, обсъждат теми от взаимен интерес, а само нашия или трябва да се натрапва с преводач, или да гледа като говведа, да бута и потупва свойски мъжете или да де опитва да прегръща жените. Бай Ганьо е просто един недодялан провинциален търговец и тарикат, докато този тулуп е ПРЕМИЕР на европейска държава през 21-ви век.
  • 60 Винету

    3 1 Отговор
    Моли за пачки в шкафа
  • 61 Понеделник

    0 1 Отговор
    Е 10 ти Ноември, бою фърля кърпата щот нема пари
  • 62 Ами ей така

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Все още няма коментари":

    повръщай си,кой ти пречи. За какво ревеш тук,някой да не ти е сложил тиксо на ?устата
  • 63 Ernesto Guevara

    2 0 Отговор
    Тиквун иска пълни чекмедже
  • 64 ъ не ь

    0 0 Отговор
    Я Радевите да проверят, дали снимката не е фалшива. Нещо ми изглежда, че наистина ги праска с двеста. А да, предишните на такива срещи, където гледаха като пръднал заец в люцерна, бяха много по-добри.
    #Евала

    Коментиран от #69

  • 65 Само

    2 0 Отговор
    десет дена протести. Това колко е нищо ама не спират. Есента ще стане напечено като хората се върнат от отпуска и разберат, че повечето са съкратени и уволнени поради фалити на фирмите. Те тогава ще стане интересно, че и тока го увеличиха. Зимата ще бъде гладна, студена и безпарична. Тогава и тези, които дремат вкъщи ще бъдат на площада защото ще бъде борба за физическо оцеляване.
  • 66 ше му повярват

    0 0 Отговор
    Занеси мускалите с розово масло и ко си помисли аз не съм бай ганио аз съм новия барбаганьос место дисаги носи 2 празни чекмеджета те хората не са глухи чуха как караш с 200 и са праиш на хитрец че не си ги разбрал и те няма ъе разберат споко те са си такива западняците усмихват ти са поздравяват та никога няма то кажат ставай о са махай от тука ше напраят така че сам да си трагнеш о шти подарят учебник по английски видели са хората че мерак поне имаш да го научиш тоя език
  • 67 Анонимен

    0 0 Отговор
    Който и да дойде. Пари няма. Той хубаво бб се моли, но след него кой, пак вие, ние, те. Ннищо не е наред. Имат по селата магазинпета, от кауфланд, била, метро купуват. Производство има ли, освен шивашки фирми и някои не работят, магазинери и някой турски отровен завод. И затова турците заминават някои на запад. Идват млади на квартира, работят, напускат, от германия се връщат. Юи тук отрова, и там отрова, а са млади.. Лесното свърши. Зависи за ограничени хора, не мислят им е хубаво, но повечето са отчаяни. Някои повръщат, отривата в бг. Осман, защо не отишли в др град, а тук. Моят син.. Айде Германия. Геноцид. Доган остаря и не му дреме за народа. Пече се на морето, а неговите в отровата и на нивата и при кравите. Амет, нали така, аптали да работят, аз вече пенсионер. Ха бакалъм живи и здрави. Смея се, но е за рев. Затворени и от бога забравени.
  • 68 NikNay

    3 0 Отговор
    Вие протестиращите искате оставката на човека с пачките? Той управлява България от 15 години, като през това време няколко пъти си подава оставката когато му я поискате и народът пак го избира след няколко месеца! Защо го избира народът? Защото не само чекмеджетата на нощните шкафчета, ами и шкафчетата са му пълни с пачки и гардеробите и секциите са му пълни с пачки, и мазетата и банките и няма къде да ги слага, затова народът го избира! Българският народ е мъдър народ въпреки, че на първо четене изглежда като най-простият народ на планетата, но народът никога няма да избере някой гольо от протестите без пачки за да почне и той да си пълни шкафчетата с пачки! Така че, приятни протести ви пожелава народът и e винаги готов за нови избори и за издигане отново на човека с пачките! България не желае да бъде управлявана от човек без пачки защото е брала ядове вече от такива!
  • 69 6547

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "ъ не ь":

    Добре казано. Щети кажа защо.
    Видах твои коментари под 111 статии.
    Никога не съм виждал някой така да активира тАпи тролове.
    Мисля, че ще имаш страхотно будеще, въпреки че не си учил в ХаГа, и доколкото знам, никога не си бил бит от служители на законя(поне Български) надявам се.
  • 70 познат

    0 0 Отговор
    За може да му платят скапаните китайски маски закупени на двойна це.на и да получи ресотот от 700000 долара !! Освен това трябва да плати и на циганите за изборите ползвайки клишето да опмогнем на безработните без да го детайлизира само за тези които наистина са таива средстиве от коронавируса .Тази на социално подпомагане /циганите също по дефиниция са безработни .Ако го отрежат хвърля кърпата .
  • 71 чекмеджебанк

    0 0 Отговор
    От репортажите по телевизията, като че ли виждам насмешка към Борисов. А дали той се има за дипломат?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Майк Алън Патън

    0 0 Отговор
    Моли за още кюлчета и евро по 500 на шкафчето си ли ?
  • 74 Стив Вай вай вай

    0 0 Отговор
    Вижте го ! Отишъл е за да се снима и удря с лакти. Да начеше егото си. Дори и да се махне от властта , ще си замине със злато , евро и пищоф. А хората ще останат да платят сметката !
  • 75 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Все още няма коментари":

    На мен пък ми се гади от всички.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове