Last news in Fakti

21 Юли, 2020 17:44 7 041 42

Цветан Цветанов: Кой ще поеме отговорност за 600 млн. евро заеми за държавното дружество "Булгартрансгаз"?

  • турски поток-
  • цветан цветанов

Второто вече е сигурно, първото е въпрос само на време

Цветан Цветанов: Кой ще поеме отговорност за 600 млн. евро заеми за държавното дружество "Булгартрансгаз"? - 1

От самото стартиране на разклонението на "Турски поток" през България, експертната общност изразява убеденост, че той ще попадне под ударите на санкции от страна на ЕС или/и от страна на САЩ. Второто вече е сигурно, първото е въпрос само на време. Това написа в профила си във Фейсбук председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

"Неясно остава единствено все още кой ще поеме отговорност за вече взетите от "Булгартрансгаз" 200 млн. евро заем през октомври 2019г. и предстоящия допълнителен заем от още 400 млн. евро. Така общият заем от страна на българското държавно дружество ще възлиза на 600 млн. евро, а средствата ще са вложени в проект, обречен на санкции и увеличаващ руското влияние в региона", продължава Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    68 10 Отговор
    Цецо изтърва времето за преврат.Докато Тиквата беше в Брюксел можеше да си върне партията.
  • 3 Мишкар

    82 5 Отговор
    Този пък от коя дупка изпълзя...
  • 4 Мунчо

    56 3 Отговор
    Тиквата ще изкара, че Булгаргаз е на печалба със 600 милиона сигурно....
  • 5 Гост

    57 4 Отговор
    Чекмеджето на Бочко.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А бе

    39 2 Отговор
    Няма да си ти...
    Газ е това, не е асансьор!
  • 8 Ххх

    35 10 Отговор
    Ха така Цецко, давай и ти, забий поредния пирон в ковчега на Тулупа. За такава Ламя трябва да се съберат много юнаци, иначе поединично няма как да и режеме главите. Заедно можем повече, нали така ? Първо обединени срещу общият враг, пък след това ще се разберем някак си.

    Коментиран от #22

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Аоартаментчик

    35 3 Отговор
    Ами аз предлагам ти,Цветанов!В чуждите медии пише за някакво доносничество и някой българин -предател,благодарение на които може да плащаме.Изкара ли от това за апартамент на дъщеря си в Америка?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 калоянО

    46 2 Отговор
    физкултурник, не се изказвай, същия крадецси като тиквата.дискредитиран, лизач който се навежда на американците.а те не споменават балкански поток защото компресорите са техни, и мрежата е на булгаргаз. не се прави на интересен и многознаещ.мнението ти не ни интересува. подлога на тиквата.
  • 13 GOID RUSH

    32 3 Отговор
    А за кюлчетата злато?Тлъста комисионна от Ада Тепе.Продаде златото на България.на Канада.DPM е фирмата и Челопеч държатЗащо?Крадът ни държавата.Вън на пиявиците.Защо никой не повдига този проблем.Къде са журналята?
  • 14 Разум

    33 3 Отговор
    Боклука, предател, и лакей на запада иска да вземе микрофона и да ни поучава.
  • 15 Бацето от БКП

    10 1 Отговор
    Ще предпочете санкции, щото фалконя все ще мине някога над буковата гора
  • 16 Сблъсък

    19 2 Отговор
    Шефът на,, Евро-атлантически пипон за фураж''ясно подсказва че на Бацинка, ,,кирливите ризи'' ги вадят ,не дронът на Радев,не Путин ,а големия брадър от земите на Винету.Оти Бацинка се прави на ГЯвол!Иска да седи на два стола, ама НЪЦ!
  • 17 Поп Андрей

    24 4 Отговор
    Платихме ли предварително Ф16? Платихме ги. Сега като ни ударят санкциите и ни пари , ни самолети. Така работят нашите партньори.
    Казах го преди доста време Цецко, ама ти гушна едни пачки заедно с твоя приятел, с който се скарахте.
  • 18 robur

    15 2 Отговор
    Гешев този трябва да го разследваш защото постоянно виси в Кравария и клепа България в замяна на някой долар от НПО
  • 19 Вие луди ли сте

    9 1 Отговор
    За тези пари ще си купя завод с 2500 работника? Реализиращ печалба между 250-300 млн на година!

    Коментиран от #20, #31, #35

  • 20 Бачо Киро

    14 1 Отговор

    До коментар #19 от "Вие луди ли сте":

    Не им дреме. Никой от тях не може да върти бизнес. Всичките тея бастуни могат само да отбиват средства и да крадат директно. За никакви пари реално съсипаха предприятия, каквото и да хванат, само ще го съсипат. Завод за 600 милиона те могат само да го съсипят и продадат за 5, за да ги приберат в джоба, други не могат да свършат. Затова и се занимават с неща, които после гарантират приходи без те да правят нещо, поради простата причина, че са абсолютно некадърни.
  • 21 Сделано в СССР

    8 14 Отговор
    Всички руски проекти са корупционни. Всичките , без изключение източват България,
  • 22 Ще се разберете

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "Ххх":

    ама в някой друг живот. Като хиени на мърша сте скочили.Той Бойко е мазничък, но за всички, които искат да от хапят няма да стигне. А Цв. Цв. кога го реабилитира ха, кога запя като солист в хора срещу ГЕРБ. Много солисти станахте, не може да ви преброи човек... Грозна картинка. А протестърите са неориентирани кой сред вас е най-малкото зло. Знаем, че за вас Бойко е най-голямото. Предизборно управляващите винаги са на мушка. А сега ковид, карантини, НОЩ. Недоволни много, ама колко ли ще са доволни от следващите управляващи (в случай че са различни от сегашните). Аз само Марешки го виждам извън следващ парламент от сегашните играчи. Да ви имам мечтаната промяна... Цв. Цв. се мъчи неистово и той да отцепва гласчета от ГЕРБ. Толкова ли бързо изгладнял, че пак между шамарите се вре?

    Коментиран от #25, #30

  • 23 Аве Адолф Хайлллл

    8 0 Отговор
    Ха ха, и Цветанов, като поредния шаран се хвана на тия фейкове ...... прости хорица колкото искаш , но пък дезинформаторите на такива хора разчитат ....
  • 24 Бройко Евраков

    8 0 Отговор
    Цеци кат дадохме 4 милиарда не ги задаваше тез въпроси. Ах техната червена индианска кожа:) Номерца ще ни правят:) Дончоу излизай на мегдана и почвай да викаш_'нема да има санкции, нема да има санкции.:):):):)
  • 25 А за

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ще се разберете":

    Вие,кои сте?И Вие ли папкате ?Скоро ще ви приседне на гърлото.Няма да има с какво да дъвчете.И вашия ред идва.Нейсе.
  • 26 Бесен

    7 1 Отговор
    Този престъпник да не се обажда! Значи да правим само това, което е удобно на гринговците ли?!!! Ясно е, че ти плащат отвъдокеанските кравари, ама айде няма нужда да се обаждаш!

    Това е просто търговска война и краварите действат както винаги в свой интерес и не им дреме за тебе и за Българския интерес!!! Тия 600 милиона ще ги пишен на мижитурки като тебе и национални предатели, които защитавате американските простотии, а не икономиката на България!!!
  • 27 Край

    7 0 Отговор
    Човек ще ти повярвам като скочиш от Витиня с бънджи от канап
  • 28 Гн Цветанов

    7 1 Отговор
    Като експерт когото дълбоко уважам моля да ми отговорите на следния въпрос: Как санкциите на САЩ ще се отразят на газифицирането на моя асансьор?
  • 29 И така

    11 0 Отговор
    Тоз доказан престъпник който е осъден за нарушаване на човешките права от ЕСПЧ и заради тези си престъпления платихме стотици хиляди евро ли е тръгнал да се прави на много загрижен за парите ни?Него го яд че вече не може да краде както е отрасъл а именно че всичко на народа е негово.Типично комунистическо отроче.
  • 30 Ххх

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ще се разберете":

    А така ли ? Според теб патреотете ще прескочат ? Атака и Патриотичния фронт на евроизборите бяха с по 1,5 процента. А сега с 4 ли ще са ? ВМРО предполагам се оправи на евроизборите с купени цигански гласове. Но тия номера вървят повече при ниска избирателна активност. А сега гледайте да не останете на сухо откъм патерици. Защото мисля, и на малките деца е ясно, че патериците на ГЕРБ са политици еднодневки. Сега подкрепят управляващите, утре ще са на бунището на историята.
  • 31 Някъде край

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Вие луди ли сте":

    Лясковец ли е заводът? Случйно. Няма кой да ти го продаде, ще трябва да впрегнеш цялата държавна машина(отново). То и сега "парсата" тече по канала, защо ли ти е да даваш едни 600млн. Пазари се да утроят "папу"то, за да ти завиди и Цветанов, и Плевналиев, та дори Златев.
  • 32 Браво Цецо, човека с плаща и кинжала

    1 1 Отговор
    Оплюха те твойте приятели от ГЕРБ даже и Кр. ВЕЛЧЕВ, А ЗАЕДНО ЯДЯХТЕ АГНЕТАТА В С, Ерден където стана Летец в тамошното Висше Военно Въздужно Училище????!! "отръскай дървото на Приятелите, да изпадат гнили те плодове" казал Мъдреца!!! Ти знаеш всичко, с кинжала под лявата лопатка в гърба, действай!!!!!
  • 33 Въздушно

    0 0 Отговор
    Въздушно
  • 34 Ели Оригинал

    4 0 Отговор
    Цветанов създаде ГЕРБ!
    И Цветанов ще го унищожи.
    Понеже статутът ми е на наблюдател, Борисов , Гешев и Цацаров не знаят какво ги очаква, защото са локални тарикати!

    Не се научиха цървулите, че със САЩ, Израел и Япония не трябва да си имаш работа, с Русия изобщо не се диалогира - там стрелят и не преговарят, и има защо!

    Да си помислят боклуците от ГЕРБ, Воля и НФСБ къде са в сричкоделението, толкова некадърни копИлита светът не е виждал!
  • 35 Проста кърджалийска

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Вие луди ли сте":

    Няма такъв индустриален обект в Блатото! Освен ако не вземеш Мариците, всичките. Там печалбата дори да не я докараш, КЕВР ще вдигнат цените и ще ти ги натаманят. На тях лесно ще им напълниш чофките, като мисирките са. Може да вземеш и БДЖ, ама ще си яко назад. Виж, най-добре се пищи в една Евро-атл. фондация, и чакай времето на кокала. Тогава лъжеш с кампания народа, плащаш кеш на ръка, и бъркаш в кацата с меда с голямата лапа четири години после. И по-евтино ще ти излезе.

    Коментиран от #37

  • 36 Турчина

    2 2 Отговор
    Предлагам България да се пресъедини към Турция така ще си крепим икономиката .
  • 37 Има един

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Проста кърджалийска":

    В Южна България, цена 700 млн долара! Обявен е..

    Коментиран от #42

  • 38 баце

    2 1 Отговор
    слагам ги в гардероба и ги пазя с патлака а и ви оправям с 200
  • 39 хахаха

    2 0 Отговор
    АБЕ ЦВЪКИ ТИ НАЛИ ЛАПАШЕ ДО СКОРО СЕГА КВА ПЕСЕН ЗАПЯ
  • 40 ежко

    2 2 Отговор
    Цецо е американски агент -при това тъп агент!Какво като има американски санкции!Те на се за България, а за фирмите работещи по проекта.Ние изнасяме за САЩ -нищо,нада,зиро!
  • 41 Сойка Присмехулка

    2 0 Отговор
    Как кой? Никой! Който и досега е поемал отговорността за провалите.
  • 42 Проста кърджалийска

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Има един":

    Ами той ще да е в същият отрасъл като лясковския. И там хлопва савака скоро. 700млн. са пари да си купиш ВВСили на РБ в момента, барабар с лешовете в щаба.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове