22 Юли, 2020 09:41 2 374 30

Калфин: Не е важно колко пари получаваме, а в какво ще се влагат. Ние все сме последни

  • ивайло калфин-
  • европейски съвет-
  • европейска комисия-
  • евросредства-
  • възстановителен пакет-
  • брюксел

Бившият външен министър с коментар по темата за разпределените възстановителни средства в ЕС

Калфин: Не е важно колко пари получаваме, а в какво ще се влагат. Ние все сме последни - 1
Снимка: БГНЕС

"При разпределението сега получаваме по-малко от предложените средства. Не е важно обаче колко пари получаваме, а в какво ще се влагат. В рамките на следващите години трябва да имаме различна икономика и стандарт на живот. ЕС дава с много условия тези 29 млрд. евро". Това заяви в сутрешния блок на bTV бившият външен министър Ивайло Калфин по повод разпределените средства в Съюза за възстановяване след пандемията.

"Не трябва да се говори, че всички ще получат пари, а че икономиката ни ще се промени. Целта на финансирането е икономиката на България да достигне средното ниво е Европа", каза още Калфин. 

По думите му парите в действителност са много, но инструментът, по който се отпускат е целеви. Икономиката на страната ни трябва да се направи сравнима с останалите.

"Румъния достигна Гърция по брутен вътрешен продукт. Ние все сме последни. Получаваме най-много пари, защото сме с най-лоша икономика. Това трябва да се промени. Ето това е смисленият разговор", акцентира Калфин.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наивници

    32 4 Отговор
    Няма да се влагат, а ще се слагат у трикрилния гардероб.
  • 2 Баце

    29 3 Отговор
    - Слагам у чекмежето...
  • 3 финансист Гей Билтс

    18 3 Отговор
    Тия парици ще стават само за подпалка в края на годината.
  • 4 русенец

    12 19 Отговор
    Поредният комунист, без един трудов ден в живота си, който обикаля около баницата и се опитва да се присламчи! Аман от такива!

    Коментиран от #7

  • 5 Мим33

    22 5 Отговор
    Първо не получаваме ние най много пари,а почти от всички държави,най малко..
  • 6 С това управление в момента

    23 3 Отговор
    Правилното инвестиране ще бъде просто един МИРАЖ! Оставка!
  • 7 Мъка

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Нужно ли е от сутринта да драснеш някаква недомислица, която дори не кореспондира с истината. Да драскаш недомислици е плод на това което имаш на раменете си, а да следваш истината е въпрос на чест и морал.

    Коментиран от #9, #19

  • 8 Истина ви казвам

    5 12 Отговор
    Е големи бастуни са тези никога няма да признаят заслугата на господин Борисов
  • 9 Бесен

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "Мъка":

    Истината е истина дори да не е обвита в красиви думи

    Коментиран от #11

  • 10 Имало едно време комунизъм

    5 5 Отговор
    Ти точно тихо изрод! Дето държа хората отвън и се правеше на важен с майките... Как да те ненавиждам гн. идооо
  • 11 Мъка

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен":

    Не бесней, успокой се. Кажи кое от написаното е истина? Това е просто една драсканица, да сме в чата само. Дори няма смисъл в написаното. От тая драсканица, освен ненавист, друго няма. Кое смисленото на това? Какво полезно може да извлече човек от такава недомислица?
  • 12 Комунист

    9 3 Отговор
    Докато тоЛупите избират по-прости от самите тях да ограбват държавицата и като безродни овце не протестират, ЩЕ БЪДЕМ НАЙ-БЕДНИ И НАЙ-БОЛНИ. Затова и не получихме както Гърция 70 млд€ , а само 29 . За Половината МУТРИТЕ ще си купят апартаменти, вили, асансьори, пачки......

    Коментиран от #17

  • 13 Йордан

    9 4 Отговор
    Как,в какво ще се влагат?! В чекмеджета и гардероби,естествено!
  • 14 Барбаганьо Боцоридис

    7 3 Отговор
    При все колко съм допринесъл за просперитета на България, Европа, света а защо не и Галактиката то е редно да хапна тези парички!
  • 15 Бай бай

    3 4 Отговор
    Да...вие от бсп, абв и други подобни подразделения сте Последни!!!!!! ФАКТ!!!!!
  • 16 Писма ми

    3 1 Отговор
    Искачат като въшки щом се разпредели бюджета на ЕС до 2027 г.Кой ще го разпредели и усвои,но никой не казва колко ще събират от народа за да плащаме вноските и таксите на ЕС.Никой не казва какво ще ни струва,а кой може и кой не може правилно да ги разпредели.Който разпределя той за себе си най-напред отделя,а лихвите,таксите са за народа.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 1234

    3 1 Отговор
    Как да не сме последни с човек на власт с тъмно минало, безобразно настояще и без бъдеще. Човек отнасящ се с цинизми и към чужди и към свои 24 часа и пред камера и по телефон никакви задръжки. Не случайно бившата му Ц Бориславова, е казал като стана МП, ТОЙ Е МНОГО ПРОСТ ЩЕ СЪСИПЕ ДЪРЖАВАТА.
  • 19 русенец

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мъка":

    Напиши истината тогава! Ако си му чел автобиографията ще срещнеш само длъжности от сорта на "консултант", без да се уточнява в коя част на познанието е специалист. Иначе на русенци ни го натресоха да го избираме за парламентарист. Както сега сме "избрали" Крум Зарков, когото ни представиха като сина на Ани Заркова - 36 годишен младеж без грам трудов стаж. Както казах БКП развъждат чиновници. Безполезни чиновници , умеещи единствено да плямпат.

    Коментиран от #23

  • 20 Влагат

    3 0 Отговор
    Се в шкафове разни
  • 21 готшо

    1 3 Отговор
    Не е важно дали ще получим баница или "залък", важно е как ще го разрежем. БСП
  • 22 Самосуд

    3 0 Отговор
    Раздаване на правосъдие, когато една от страните няма доверие на правосъдната система!!! Това се случва в момента в България, очакваше се, хората нямат никакво доверие в право охранителни и правораздавателни, влизаме отново в 90 години или по точно в Средновековието!!!
  • 23 Мъка

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "русенец":

    Виж сега. С това което си ми написал, преминаваме към, махленски драсканици. Коментара ми е насочен единствено към твоето мнение, за което продължавам да твърдя същото. В него наистина няма нищо. Сега да си чешем езиците мисля, че е излишно и не е редно да съсипваме темата. Автобиографията не съм я чел и не ме и интересува. Без да чета обаче автобиографии знам,че няколко пъти беше министър на различни ресьори. Дори само това не кореспондира с написаното от теб. Не искам да превръщаме статията в "ЗА" и "ПРОТИВ", а и не е това темата. Всеки сам може да си извади изводи. Без значение за статията е и за кой сте гласували. Ами да не сте. Просто е. Както не си съгласен с нещо, не го прави. Аз знам едно нещо. Когато някой категорично пише без значение БСП, СДС, ГЕРБ и каквито се сетиш, че са развъдници на нещо, виновни за нещо и т.н, е признак на едностранно и незадълбочено мислене, не кореспондиращо с голямата картина и реалността. Човек не се ли опитва да поглежда монетата и от двете страни, винаги ще бъде заблуден. Няма само лошо, както няма и само добро. Светът не е едноцветен.

    Коментиран от #25

  • 24 1234578

    2 1 Отговор
    Стига сте се сравнявали с Румъния. Румъния сами си добиват нефта и природния газ. Не са като нас да си го купуват на 100% от Русия съвсем доскоро на силно завишени цени.
  • 25 русенец

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Мъка":

    Ти драскаш. Аз поисках доказателства, другарю!:))) Иначе, че комунистите можете да плямпате и САМО това отдавна го знам. ДОКАЗАТЕЛСТВА ДАЙ! ОБОРИ ТЕЗИТЕ МИ, не словоблудствай!:)

    Коментиран от #26

  • 26 Мъка

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "русенец":

    Прав си за драскането. На това ниво си е живо драскане. Какво да ти доказвам и какво да ти оборвам на недомислиците? Не смятам да участвам повече в тази безсмислена драсканица. Ако имаш с какво ще видиш, ако не, няма. Другар съм, комунист и каквото се сетиш. Драскай там недоразумения и дерзай.

    Коментиран от #27

  • 27 русенец

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Мъка":

    Значи, другарю Матросов , само с празни думи ще защитаваш честта на твоите другари?:)))) Е, другите разбраха, че и Калфин и Зарков и повечето от котилото на БКП са апаратчици и чиновници с никакъв действителен трудон стаж. Пропуснах Станишев, ама то се подразбира. Лошото е, че комунистите узурпирахте и управлението в останалите партии, примерно ГЕРБ. Няма да ни бъде докато вие все още плямпате тук , в парламента или където и да е!
  • 28 Българин

    1 1 Отговор
    Голям политик,няма що.Първо от БСП,после в Герб,след това в АБВ.Калфин защо не се скриеш някъде и не ни се показвай.Ти си бита карта.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    АМИ АКО БАБИТЕ ТИ ЗНАЕХА КАКВА "МЕКА ПОДЛОЖКА "Е ТЕХНИЯ ВНУК .... ЩЯХА ЛИ ДА ГО ПРОКЛЕТИСАТ !?!?!?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове