Last news in Fakti

22 Юли, 2020 11:28 24 365 101

Истината за парите от Брюксел и лъжите на Борисов

  • бойко борисов-
  • възстановителен пакет-
  • европейски съвет-
  • европейска комисия-
  • брюксел-
  • европари

Засега единственото сигурно за България е, че тя трябва да плати 3,5 милиарда евро вноска към Фонда за възстановяване 

Истината за парите от Брюксел и лъжите на Борисов - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

"България ще получи близо 29 милиарда евро от новия бюджет на ЕС", заяви тържествено от Брюксел премиерът на България Бойко Борисов, срещу когото стотоци хиляди българи от страната и чужбина 13-ти ден протестират, искайки неговата оставка заради корупция и липсата на върховенство на закона.

"Това е голям успех за нашата страна, тъй като България получава повече пари за новия период в сравнение с предишния и това при положение, че на ниво ЕС новата финансова рамка е с 62 милиарда по-малко от предишния бюджет, заяви Борисов, който отбеляза, че до 2027 г. ще получим близо 1 милиард евро повече, отколкото през настоящия период", обяви премиерът Бойко Борисов в профила си във „Фейсбук“.

Но реалността е много по-различна от изкривената "истина" в главата на най-неукия и корумпиран според българските граждани премиер в света, пише журналистът Стоян Тончев от "Либерта".

Какво всъщност ще получи България от Фонда за възстановяване и европейския бюджет за финансиране на европроекти, и какво ще трябва да даде?

Първо, важно е да се отбележи, че финансовата рамка на ЕС е с 62 милирда евро по-малко от бюджета в предходния програмен период заради излизането на Великобритание от ЕС и онова с милиарда "повече" за България няма нищо общо с незнаещия чужди езици Борисов, който не е участвал активно в преговорите, поради невъзможността му да разбира смисъла и свойствата на проведените разговори и срещи между евролидерите.

Относно отпуснатите средства от Фонда за възстановяване (за справяне с икономическите последици от коронавируса), единственото сигурно към момента е, че за да ползва отпуснатите пари - като грантове и заем, България първо трябва да внесе 3,5 милиарда евро във Фонда, за да има достъп до средствата, които се разпределят на държавите-членки от общите 750 млрд. евро. Известно е, че България няма тези 7 милиарда лева и, за да се сдобие с тях, трябва да изтегли пореден външен заем в този размер. Не случайно депутатите на ГЕРБ, ДПС, НФСБ и ВМРО гласуваха през 2019 г. таванът за теглене на държавен заем да бъде до 10 млрд. лева.

Общо във  Фонда за възстановяване са зачислени 750 млрд. евро при съотношение 390:360 грант/кредит, или около 52% грант към 48% кредит. За България се отпускат 12 млрд. евро, като  това означава, че над 5 млиарда евро са под формата на заем. Така напрактика с предвидените за България 12,3 милиарда от Фонда, българските данъкоплатци вече са задължнели с между 8-9 милиарда евро. А усвояването на останалите средства под формата на грант ще се случва при строг контрол на представен предварително план за възстановяване и при режим на следене за спазване на върховенството на закона в страната, което означава, че България най-вероятно ще бъде наказана и няма да получи цялата сума, така желана от  Борисов и чакащата на "трапезата" мафия и олигархия.

Борисов умишлено говори на ангро за 29 милиарда евро за България от ЕС, вероятно по навик от пачките по 500 евро в нощното му шкафче, които трупа и се изнасят в чужбина, но всъщност нещата не стоят така!

От 29 милиарда евро трябва да бъдат извадени парите от Фонда за възстановяване (12 милиарда евро) и така получаваме сумата от 17 милиарда евро, която е рамката за България в новия програмен период до 2027 г. От тези 17 милиарда евро, които ще се усвояват по европрограми, най-вероятно голяма част от тях няма да стигне до "чекмеджетата", защото, изхождайки по предходните периоди, поради некадърността на калинкизираната администрация на мутрите и мафията в изпълнителната власт и Общините, България успява да усвои едва между 50-60% от евросредствата, предвидени за нея. А освен това много често се налагат и многомилионни наказателни корекции от ЕК за неправилно усвояване и законорушения. Към това трябва да се прибави и годишният членски внос на държавата ни към ЕС, който възлиза на 700-800 милиона евро на година, или 4,9-5,6 милиарда евро за 7 години.

Сметката след чертата

От общо 29 милиарда евро, за които е ясно, че България няма да получи в пълен размер, българските данъкоплатцие трябва да осигурят:

- 3,5 милиарда евро вноска към Фонда (които ще бъдат набавени чрез натрупване на нов външен дълг и върху които ще се начисли лихва):

- 5 милиарда евро са отпуснати под формата на заем, които ще трябва да бъдат възстановени към бюджета на ЕС:

- около 6 милиарда членски внос към ЕС за 7 години или със сигурност над 14 милиарда евро от общо 29 милиарда евро от ЕС (за които вече се знае, че България няма да усвои в пълен размер), не само няма да влязат в националната хазна, но и от нея ще трябва да бъде извадена значителна част. Ясно е, че и няма да стигнат до гражданите и бизнеса, а само до определен кръг олигарси и обръчите им от фирми с отчисления към чекмеджетата на властта.

Раздробено:

- От 12,3 милиарда евро за България от Фонда за възстановяване, като извадим 3.5 милиарда евро вноска към Фонда и 5 милиарда кредит, грантът за страната ни е само около 3,8 милиарда евро;

- От  16,7 милиарда евро за 7-годишния период, при усвояване на фондовете по европрограми от България в порядъка на 50-60%, остават 8 милиарда евро, на които винаги се налагат корекции  (които изплаща българският данъкоплатец) заради закононарушения на европейското законодателство и харчове не по предназначение, а за реализиране на кражби от правителството на Борисов. След внесен членски вност към ЕС, който средно аритмитично възлиза на 5 млрд. евро, то за усвояване по европрограми, остават едва 3 милиарда евро.

При тези факти и обстоятелства и груби разчети, изобщо не е изключено България да внесе в ЕС повече от това, което ще получи до 2027 година.

И къде тогава са големите успехи на Борисов, след срещата на Съвета на ЕС, за които той говори?! Такива - няма!

Протестите за оставка на правителството продължават!

Долу мафията!

Мутри - вън!

А ето какво споделя писателят Димо Райков, който от дълги години живее в Париж:

"Прочетете внимателно докрая! Защото Денят е исторически, но и тъжен...

От страницата на г-н Емануел Макрон:

"ДНЕС Е ИСТОРИЧЕСКИ ДЕН ЗА ЕВРОПА!"

Félicitations monsieur le président.
Bravo à l’Europe et Bravo à vous pour votre détermination.
Vive la France Vive l'Europe.
Nous sommes européens!

Планът за тотално възстановяване е приет!

Съгласието е постигнато чрез акцента върху получаването на средствата!

Затова обръщам внимание на две основни неща, които, сигурен съм, доста медии и политици у нас, ще подминат.

Най-високият критерий за получаването на милиардите ще бъде спазването върховенството на закона!

Ще се следи много стриктно!

Също така контролът върху изразходването ще бъде безкомпромисен!

И още нещо също много важно. Механизмът за получаването на помощите е следният. Една част, доста по-малката, е даром, но основната е заем, който трябва да се връща!

И накрая - понеже съм критичен писател и добре познавам нашенската народопсихология, искам да обърна внимание на един детайл от поведението на Макрон и другите големи ръководители.

Те никъде не се хвалят, че примерно са извоювали за тяхната страна повече помощ. Ето, Франция е получила 40 милиарда безвъзмездна помощ. Безвъзмездна! Тоест нищо няма да връщат.

С цели 10 милиарда повече от поисканото. Но Макрон не се хвали. Така ли е у нас? Аз лично се съмнявам като си зная хората. И бих искал да се знае колко от милиардите са безвъзмездни и колко са заем! Защото не е все едно и също дали ти ги дават даром или трябва да ги връщаш, нали?

По данни от приятел тук разбирам, че заемът, който е отпуснат за България, бил 23 милиарда.
Значи безвъзмездните са 7...

Търсех, но никъде не видях Борисов или официално да се казва това. И затова не съм сигурен.

За сведение пак ще повторя - пребогатата Франция е взела само безвъзмездни 40 милиарда, с 10 повече от поисканите първоначално 30.

А Гърция, която е на нашето дередже, е взела 70 милиарда! Но никъде не съм видял нито Макрон, нито гръцкият премиер да се хвалят.

А и какви хвалби, когато тези пари всъщност са кървави...Колко хора си отидоха мърцина заради тях.

Колко страдания бяха причинени...

Затова - да, Денят е исторически. Но и тъжен...


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 116 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Червен имбецил

    11 136 Отговор
    Къде ги видяхте тези стотици хиляди бре...май са само стотици

    Коментиран от #7, #46

  • 3 Комунист

    179 8 Отговор
    Докато тоЛупите избират по-прости от самите тях да ограбват държавицата и като безродни овце не протестират, ЩЕ БЪДЕМ НАЙ-БЕДНИ И НАЙ-БОЛНИ. Затова и не получихме както Гърция 70 млд€ , а само 29 . За Половината МУТРИТЕ ще си купят апартаменти, вили, асансьори, пачки......
  • 4 комунизмът ни убива

    113 14 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Те точно на това разчитат, че чудото ще е за три дни. Не ги ли пометохте за три дни всичко ще си продължи, както си върви от седемдесет и кусур години в тази кочина.

    Коментиран от #14

  • 5 така е

    143 8 Отговор
    ТОЯ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ЛЬЖЕЦ НА ЕВРОПА И Е СЛЕД ТРЪМП
  • 6 Terenski

    79 9 Отговор
    Бойко,ако давате и за хората малка част от парите няма да са толкова недоволни!

    Коментиран от #9, #38

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Миии

    109 6 Отговор
    Това с вноската важи за всички страни членки, а 29 млрд. са тавана. Евентуално. Ще ги получаваме срещу ясни програми за развитие, а не срещу бокови алабализми и скорости с 200. При първата издънка и бай бай.

    Коментиран от #26

  • 9 наивен

    98 2 Отговор

    До коментар #6 от "Terenski":

    Тази каста не е научена да дава, тя знае само, как се взима.
  • 10 Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер

    70 9 Отговор
    Парите за нас - мъката и бедността за вас !!!
  • 11 Бесен Язовец

    64 8 Отговор
    Алчния съюз Румъния за 13 г членство е натрупала 50 милиарда борч от 50 милиарда през 2007 сега са 100 милиарда! Чаушеско им остави 1989 г. НУЛА външен дълг.

    Коментиран от #39

  • 12 Гост

    26 25 Отговор
    Стотици хиляди протестират? Колко са това 200, 300 хиляди? Доста гръмки изказвания. Иначе то беше ясно че за пари се бута. Но то тези пари нас гражданите няма да ни оправят.
  • 13 Райко Димов

    83 7 Отговор
    Добре ги е изчислил автора, ама никъде не пише колко ще бъдат присвоени от тези милиарди. И не откраднати, а раздадени като заплати и бонуси на некадърните държавни служители и служителки. И колко от тези парички за подпомагане на обикновените хорица ще се върнат при "държавния апарат" вследствие на изнудванията за подкупи.
    Служителите на тази мафиотска държава са нагли и безпардонни и извиват ръцете на всеки, който не им е роднина или близък по някакъв начин за пари!
    Вън алчните застарели наглеци и тотална подмяна на държавния апарат!
    Нужни са млади, свежи, неомърсени , морално чисти хора!
    Път на младите!
  • 14 Гост

    95 10 Отговор

    До коментар #4 от "комунизмът ни убива":

    Проблема е в това , че протеста е мирен. Власт не се взима с любов и рози. Трябваше да ги обесим, да оставим лумпените от агитките да си свършат мръсната работа. МВР е престъпна организация, а ние ги пазим.

    Коментиран от #20

  • 15 И това е много

    57 8 Отговор
    Още кожи могат да се смъкнат от овчедушният народ
  • 16 на баце по десет тояги след всяка лъжа

    82 7 Отговор
    Е разбрахте ли го най после ? Първо - това е едно изпиране на пари през държавите. И второ - външния ни дълг е до момента е над 33 милиарда евра.
    Борисов е натискал при преговорите за заеми не за грантове !!!!
    Сега ще ни загроби с едни над 20 милиарда евра за следващите 7 години.
    Дали е нарочно ?!
    Или поговорката "след мен и потоп" е вярна ?
  • 17 Чукча

    59 5 Отговор
    Бойковите 29 милиарда са като приказката за компютрите и компотите.
  • 18 Николай

    62 4 Отговор
    И какво излиза г-н Борисов? Хвалете ме уста ! До кога ще ни товариш с нови заеми, които трябва да плаща бедния народ ???

    Коментиран от #22

  • 19 Някой данъкоплатец

    73 5 Отговор
    Нищо хубаво не ни чака с този неук човек, който уреди себе си и своето обкръжение за години напред!
    Позор, срам и много яд и тъга!
  • 20 мечти

    45 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Аз по вече бих се кефил да ги гледам всички тях от тридесет години в управлението на държавата, как работят в затвора за благото на държавата ни и мазни брадчеди как ги сайдисват от време на време.
  • 21 Кожухаров

    47 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Няма да ги намериш хората брато. Хората станаха апатични и сякаш са упоени. Никоя партия не може да изкара хората на улицата - включително и управляващите. Видя се с автобусите.

    Ако един чалгар направи безплатен концерт на центъра на София ще събере по вече хора отколкото коя да е партия.
    Това е срамната истина.

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Отвратен

    61 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Виждам, че троловете смениха подхода на пропагандата. Никой не се е отказал, малко му остава на Борисов! Оставка! Съд! Затвор!

    Коментиран от #35

  • 24 Private Spaсe

    44 4 Отговор
    Палячото от Балканите с черната глава от сулариума се разхождаше онзи ден из Брюксел
  • 25 Гост

    18 2 Отговор

    До коментар #21 от "Кожухаров":

    Тогава всичко е загубено. И всичко, което се случва е закономерно.

    Коментиран от #30

  • 26 Кауш

    49 4 Отговор

    До коментар #8 от "Миии":

    Защо чакаме Европа да му каже бай-бай? Няма ли си достатъчно издънки тук? А и Европа трудно би му казала бай, защото нали видяхте как козирува. Докато козирува Европа ще го търпи, защото така и е изгодно. Той се задоволява и с малко в чекмеджето, важно е да са в неговото чекмедже.
  • 27 Актуална Антена

    26 4 Отговор
    Работата отива на изуйгащи:) Ще ядем кой каквото си има:)
  • 28 БАЦЕТО-КОШМАРА

    41 3 Отговор
    Ако мислите ,че хората не са разбрали истината, а вярват на тулупа с неговите измишльотини "Не казвайте на хората истината, само лъжи, само краднене и след нас и потоп". Това е тяхната програма за развитие, това са им мечтите.Мъртвило остава в тази държава след герберчетата.
  • 29 Бесен Язовец

    24 4 Отговор
    Хърватите от както са станали членове на този Съюз е останала само 1 банка на която хървати са собствениците всичко друго са западни банки. Отделно борчове трупат източна Европа защото от запад искат реформи, а те не са безплатни и се сетете от къде се теглят заеми за реформи! И не си мислете че вс. програми се финансират на 100% от фондове, финасират се и от нац. бюджет вкл и за чакъл и асфалт!
  • 30 Кожухаров

    34 4 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    За съжаление май така изглежда. Колективния дух на Българина го пречупиха за тия 30 години. Няма кауза която да го обедини.
    За това я разиграха и Виденовата зима. Българина може да се вдигне само ако усети глада.
    Иначе нито за справедливост , нито за нищо не можеш го мръдна.
  • 31 Имало едно време комунизъм

    7 24 Отговор
    Факти вие имате ли достъп до подписаните вчера документи? Алооо журналистите математици!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ГОРСКИ

    40 4 Отговор
    Румънците от беднотия продаваха вещите си по пътищата,сега са по добре от нас!!!Сега им дават 80 милиарда а на нас 29 милиарда и пак оставаме най бедни във Европа заради ТУЛУПА!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Грую

    23 4 Отговор
    Ще дадем повече, отколкото ще вземем и ще затворим реакторите ма бою де да знае като не е чел и не знае езици
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бате Мъри

    26 1 Отговор

    До коментар #6 от "Terenski":

    Те не трябва да дават "малка част от парите", а всичките пари на хората!!! Тези пари не са им бащиния! Те за това са начело на държавата, за да работят за народ и родина!!! Може да звучи утопично, но народа-избирател за това трябва да избира своите ръководители и водачи. И да търси отговорност от тях за всичко това, за което са избрани... ако трябва и през година, а не само на редовни избори на 4 години...
  • 39 Да за сметка на Народа на Румъния

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Които гладуваха! А бегай от тука

    Коментиран от #42

  • 40 Марешки

    25 2 Отговор
    Системно лъжене, на министър председателя! Нямали наказания от НПК, когато висш държавен служител системно лъже???
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 коя година си роден

    5 14 Отговор

    До коментар #39 от "Да за сметка на Народа на Румъния":

    Кога са гладували румънците ? Приказки за лека нощ.

    Коментиран от #44

  • 43 Martin

    32 5 Отговор
    Този смешник да не се хвали.
    Франция 40 милиарда безвъзмезно а ние общо 29 като само 7 от тях са безвъзмезни.
    Нищо не е постигнал седиал е, е мълчал е и си е хапвал тортичката.

    Коментиран от #45, #47

  • 44 Преди 1989 година,

    17 6 Отговор

    До коментар #42 от "коя година си роден":

    Румънците гледаха българската телевизия и мизеруваха! Факт!

    Коментиран от #48

  • 45 Колко пъти,

    4 8 Отговор

    До коментар #43 от "Martin":

    Франция е по-голяма, по население, само?

    Коментиран от #49

  • 46 Еблю

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Червен имбецил":

    Чети до края бе тулуп и тогава коментирай или не можеш да асимилираш написаното!
  • 47 Прав си,

    4 16 Отговор

    До коментар #43 от "Martin":

    На човек, от населението, ние сме получили, десетина пъти повече пари.... Безвъзмездно, нали?

    Коментиран от #50

  • 48 нищо не знаеш

    17 5 Отговор

    До коментар #44 от "Преди 1989 година,":

    Факт е че точно преди демокрацията , като ученици ходихме на екскурзия в Румъния. Факт е че не са гладували. Положението беше същото като у нас. Факт е че българите ходеха там да си купуват гуми за автомобилите. Факт е че продаваха много хубава стъклария / чаши , сервизи и др/ . Факт е че произвеждаха маратонки Адидас !
    Факт е че нямаха никакви дългове. Факт е че произвеждаха автомобили.
    Факт е че половината магазинерки в Букурещ знаеха български.
    А това че гледали българска телевизия - то и ние гледахме румънска , сръбска и гръцка. Кой каквото хване. Такива бяха технологиите тогава - нямаше още сателитна телевизия и кабеларки.

    Коментиран от #53

  • 49 Martin

    7 1 Отговор

    До коментар #45 от "Колко пъти,":

    А Словения ????
    Искам да кажа че се бие във гърдите а нищо не е постигнал.
  • 50 Martin

    22 1 Отговор

    До коментар #47 от "Прав си,":

    Смятай.
    Гърция 70 милиарда а са 10 милиона.
    България 7 милиарда 7 милиона.
    Или ми е грешна математиката ?
  • 51 Бате Мъри

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "бракоразводен адвокат":

    Ти този "коментар" го копиш и пействаш под различни статии, като латерна си... Тролчо
  • 52 Гошко

    9 3 Отговор
    Мисля че го на...ха с двеста.
  • 53 Е в крайна сметка

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "нищо не знаеш":

    Кой е Факта за края на диктатурата там? Като си толкова запознат с фактите сподели? И най вече Защо?
  • 54 Факт

    23 2 Отговор
    Прецскани сме за пореден път! Някой трябва да поеме отговорност! Дали ше е бойко дали друг не ме интересува! Кой трябва да поиска отговорност? Тази вечер ще Ви покажем, нагледно и демонстративно Пред Съдебната Палата!

    Коментиран от #59

  • 55 баце

    13 4 Отговор
    Най-после истинска журналистика. Браво!
  • 56 Имало едно време комунизъм

    2 13 Отговор
    Факти пак питам чели ли сте договора подписан вчера от Борисов? Математици журналисти...

    Коментиран от #66

  • 57 Имало едно време комунизъм

    2 11 Отговор
    Стоян Тончев публикувай документите подписани от Борисов! Математическата гимназия и после журналистика и след това пишем измислици в факти!
  • 58 ДДД

    1 13 Отговор
    Платена статия

    Коментиран от #60

  • 59 Martin

    19 2 Отговор

    До коментар #54 от "Факт":

    Там сме, да протестираме срещу тези неграмотни мафиоти!!!!
  • 60 Martin

    18 2 Отговор

    До коментар #58 от "ДДД":

    Като е платена кажете кое не е вярно.
    Проста математика 70 милиарда за Гърция безвъзмезно. За България 7 и иска да му се кланяме.
    Не става за тази работа да си ходи.
  • 61 гост

    13 0 Отговор
    Вън Ppостака - tолуп!За мисирките не ми се говори...
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 🎃 🎃🎃

    15 0 Отговор
    Стига ги бълнувахте тези 7 милиарда, нали си пише "върховенство на закона" и че няма да правят абсолютно никакви компромиси, тъй че безвъзмездно няма да ни дадат нито лев (на него де, за шкафчетата му). Тъй че ги забравете тези 7 милиарда. Не разбрах за заемите дали ще следят строго, щото ако не, значи ще вкара в нов заем, за да ни докара до още един.
  • 66 Новичок

    8 0 Отговор

    До коментар #56 от "Имало едно време комунизъм":

    А дали Борисов го е чел?
  • 67 Всички при бай Ставри

    18 2 Отговор
    Вижте, той с пачките и кюлчетата ще си вземе внуците, ще си врътне задника и в чужбина. А нашите деца и внуци ще му плащаме заемите.
    Оставка и затвор!
  • 68 Мамата

    6 0 Отговор
    Бравооо,ееех чаушеско ей така трябва ,ама няма кой
  • 69 ТОЧКАТА

    23 0 Отговор
    Западът винаги ни е прецаквал!!!Ама винаги...Още от кръстоносните походи,оттук са инавали като са ни считали за варвари....Е,поне на Балдуин го върнахме...Анай голямото прецакване е БЕРЛИНСКИЯТ КОНГРЕС И НЬОЙСКИЯТ ДОГОВОР...А сега ...финното прецакване ,с ,,финансовото въже,,... ,метнато на вратовете на ДЕЦАТА НИ!!!!!
  • 70 Сойка Присмехулка

    18 1 Отговор
    БлагодариМЕ ти, Вожде! Задължени сме ти! За десетилетия напред!
  • 71 електорална 1

    21 3 Отговор
    Уважаеми избиратели - фенове на ГЕРБ! Молим ви, осъзнайте се!
  • 72 Льони

    10 1 Отговор
    Запада, юга и центъра се страхуват от политическата обстановка и снимково- филмовия материал на най- личния матрял. Тия обещани и недадени евронки са като казвам ти дъще, срещай се снахо. Та наща снаха козирува, прави се на шут и на финала пак най- малко от всички в ЕС. Каквото и да умуваме- пак сме на кон в аспухъ!
  • 73 Точно

    7 1 Отговор
    финaнcoвaтa рaмкa нa EC e c 62 милирдa eврo пo-мaлкo oт бюджeтa в прeдхoдния прoгрaмeн пeриoд зaрaди излизaнeтo нa Вeликoбритaниe oт EC и oнoвa c милиaрдa "пoвeчe" зa Бългaрия нямa нищo oбщo c нeзнaeщия чужди eзици Бoриcoв, кoйтo нe e учacтвaл aктивнo в прeгoвoритe, пoрaди нeвъзмoжнocттa му дa рaзбирa cмиcълa и cвoйcтвaтa нa прoвeдeнитe рaзгoвoри и cрeщи мeжду eврoлидeритe.

    Коментиран от #74

  • 74 Истината и само истината

    12 2 Отговор

    До коментар #73 от "Точно":

    с незнаещия чужди езици Борисов, който не е участвал активно в преговорите, поради невъзможността му да разбира смисъла и свойствата на проведените разговори и срещи между евролидерите.
  • 75 Българин

    14 2 Отговор
    Никой не споменава за Гърците, как ще изхарчат 2,5 пъти повече милиарди евра от нас и техният министър председател не се изцепва, че е оставил нешо към 72 милиарда евро на гръцкия народ! Ама той май не е прост и те - гърците не са прости!
  • 76 КОЧА

    3 12 Отговор
    КОМУНИСТИ КОМСОМОЛЦИ ПИОНЕРИ - НА СТАЧКА НО ЗА КАКВО И ТЕ НЕ ЗНАЯТ - МИСЛЯТ ЧЕ ЩЕ ВЪРНАТ ВРЕМЕТО НАЗАД НО НИКОГА ...........................................КОЛЕЛОТО СЕ ВЪРТИ НАПРЕД .......................................................................................................
  • 77 Бачо

    6 1 Отговор
    Пачките на Боко не бяха по 500 Евро, а по 50 000 всяка!
  • 78 гост

    5 0 Отговор
    В кв."Кръстова вада" няма канали.
  • 79 БОКО Е ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ

    9 2 Отговор
    И къдe тoгaвa ca гoлeмитe уcпeхи нa Бoриcoв, cлeд cрeщaтa нa Cъвeтa нa EC, зa кoитo тoй гoвoри?! Тaкивa - нямa!

    Прoтecтитe зa ocтaвкa нa прaвитeлcтвoтo прoдължaвaт!

    Дoлу мaфиятa!

    Мутри - вън!
  • 80 В СЪЩОТО ВРЕМЕ

    11 1 Отговор
    ГЪРЦИЯ ВЗИМА 50 МИЛИАРДА , НО И МИЦОТАКИС НЕ Е ЕДНОКНИЖНИК И ТИКВА !
  • 81 ЗАТВОР ЗА МУТРАТА

    11 1 Отговор
    ОТ МЕНТЕ ГЕНЕРАЛА НЕЗНАЕЩ БЪКЕЛ ЧУЖД ЕЗИК .... ТОЛКОВА - ТОЕСТ НИЩО И ПОЛОВИНА . ЯВНО ПАК ЩЕ ПЛАЩАМЕ !
  • 82 НЕФЕЛНИК

    9 0 Отговор
    ДАИТЕ СПИСЪКА КОЙ КОЛКО Е ВЗЕЛ ПО ДЪРЖАВИ , ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕ ВСЕКИ КОЛКО СТРУВА МУТРАТА НЕКАДЪРНА !
  • 83 ТИКВАТА

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Но реалността е много по-различна от изкривената "истина" в главата на най-неукия и корумпиран според българските граждани премиер в света
  • 84 ТИКВАТА НИ ЛЪЖЕ

    7 0 Отговор
    За сведение пак ще повторя - пребогатата Франция е взела само безвъзмездни 40 милиарда, с 10 повече от поисканите първоначално 30.
    А Гърция, която е на нашето дередже, е взела 70 милиарда!
    Но никъде не съм видял нито Макрон, нито гръцкият премиер да се хвалят.
    А и какви хвалби, когато тези пари всъщност са кървави...Колко хора си отидоха мърцина заради тях. Колко страдания бяха причинени...
    Затова - да, Денят е исторически. Но и тъжен...
    А който краде от тези кървави пари, ще бъде низвергнат.
  • 85 АЗ ОСТАВЯМ 29 МИЛИАРДА

    9 0 Отговор
    искам да обърна внимание на един детайл от поведението на Макрон и другите големи ръководители.
    Те никъде не се хвалят, че примерно са извоювали за тяхната страна повече помощ. Ето, Франция е получила 40 милиарда безвъзмездна помощ. Безвъзмездна! Тоест нищо няма да връщат.
    С цели 10 милиарда повече от поисканото. Но Макрон не се хвали. Той представи веднага подробен план - колко, къде ще бъдат оползотворени!
    Така ли е у нас?
  • 86 ЧИБА КОШЛУК

    5 1 Отговор
    Кoшлукoв
    Бившият дeпутaт зa кoнцeртa нa Cлaви Трифoнoв нa Oрлoв мocт
    70-тe чoвeкa, кoитo зaтвaряхa Oрлoв мocт цялa гoдинa, ceгa ca възмутeни, чe 70 000 гo зaтвaрят зa eдин дeн. Прeдcтaвям cи чoвeк, кoйтo пикae нa ъгълa нa Витoшкa и Пaтриaрхa, cвършвa, вдигa cи ципa, oтcтъпвa нaзaд и нaгaзвa в лaйнo: - Кaк мoжe дa ceрaт в цeнтърa нa Coфия бe, eгacи ceлянитe!"
  • 87 Стоян Тончев,

    4 12 Отговор
    Поредния боклук с езици.Ха,ха,Ей как можа Господ да ви създаде такива бе от всичко да разбирате ,та то не разбиране на икономика,право,медицина,образование ,управление на държава и т.н.Я изчезвай бе марльо,оценки ще даваш когато направите и ти и тия като тебе толкова колкото е направил Борисов без езици.Аре изчезвай в Либерта и не ни обяснявай за реалностите защото ние живеем с реалностите и не сме малоумни за да ни ги обяснява един келеш с езици
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 бай някай

    2 1 Отговор
    Димо Райков, аз не съм за сегашната власт, но ненавиждам комунистическото агитиране. Я изплюй камъчето - влизаш в агитация за предстоящите избори. С лъжи. Това е.
    Не е хубаво това, писателите трябва да са честни. Поне писателите.
  • 91 ДЕБИЛНОСТ

    2 4 Отговор
    БОРИСОВ ЗАСЛУЖАВА АДМИРАЦИИ,НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ ПО-ДОБЪР ПОЛИТИК И ДЪРЖАВНИК ОТ НЕГО ДО СЕГА,ОТГОВОРЕН,УМЕН,ИНТЕЛИГЕНТЕН-ЗАТОВА БЕСНЕЯТ СЕЛЯНДУРИТЕ РАДЕВ И К.НИНОВА,ЗА ЧЕРЕПЧЕТО ДА НЕ ГОВОРИМ-ВСЕ ПАК ПРОВИНЦИАЛИСТ С ОГРАНИЧЕНО МУТРЕНСКО МИСЛЕНЕ,ЩЕ ПЛАЩА ПАРИ,ЩЕ МУ ИЗТУПАТ ДОБРЕ ЧУВАЛА И ЩЕ ТЪРСИ КЪДЕ ДА СЕ КРИЕ,ОТДЕТО ДОШЛО.ТАМ И ОТИЩЛО,НАКРАЯ ЩЕ ГО ХВАНАТ И ЩЕ ТЪРКА АРЕСТА,АКО МИСЛИ,ЧЕ ЩЕ СЕ ОТЪРВЕ,ЗНАЧИ Е И ПРОСТ
  • 92 ГЕРБЕРАСТ

    3 1 Отговор
    ОСТАВКА НА КРАДЛИВАТА ТИКВА И ГЕШЕВ!
    ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОТВРАТИТЕЛНО ПРОТИВНИ СА!
    ОСТАВКА! ОСТАВКА!
  • 93 ЛЪЖЕЦ

    5 0 Отговор
    как можахме да пратим най - простия булгаропитек в брюксел , КАК
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Бостан баши

    2 2 Отговор
    Важно е да пълним чекмеджета, а народа и децата му да връщат кога колко могат барабар с лихвите. Мойте са у америка и Барселона.
  • 96 е х оооооооооо

    1 0 Отговор
    А на нас - ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ - какъв дял от ТОРТАТА ще се раздаде и под каква форма ????
    КАКВО ЩЕ УСЕТИМ НИЕ от тези милиони ???
  • 97 Сойка Присмехулка

    4 0 Отговор
    Много показателен кадър, запечатал мимика и жест, по-красноречиви от думите.
  • 98 пророк Исай

    1 0 Отговор
    Нашите деца , като напуснат Булгаристан , заемите ще ги връщат циганите .................ако могат да ги накарат .
  • 99 СядатаДаИграят

    1 0 Отговор
    Сядат 5 човека да играят покер и всеки има по 5 лв. в джоба ... всеки слага каквото има на масата и накрая всеки иска да си тръгне с по 25 лв. в джоба. Това е и ЕС ... всички внасят и накрая всички искат да са на печалба, като предимно нищо не се произвежда, а се продават китайски стоки, с лепенки от държавата членка. Ами следващия път като споменете "даване на пари от ЕС" .... сетете се за игратана покер и ще се сетите, че няма как да се получи нещо смислено. Мога да говоря много на тази тема, но всеки средноинтелинтен човек би трябвало да се досети, че ние от Европа освен, че им купуваме глупавите стоки - ние нищо реално не получаваме. Нито Енергия, нито Полезни изкопаеми, нито нищо - само "луксозни стоки", с голяма добавена стойност.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 бай Пешо

    1 0 Отговор
    Абе хора, някой от вас срещна ли човек, гласувал за гербчетата??? Що ми се струва, че такива няма и не е имало!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове