24 Юли, 2020 08:40 9 524 35

Кьовеши пред БНР: Ще преразгледаме приключени дела за злоупотреби с евросредства

  • лаура кьовеши-
  • сапард

В България е приключило едно такова дело, което е за злоупотреба със средства по програмата САПАРД, в което всички обвиняеми бяха оправдани

Кьовеши пред БНР: Ще преразгледаме приключени дела за злоупотреби с евросредства - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши заяви, че ще има възможност за преразглеждане на вече приключени дела на национално ниво за злоупотреба с европейски средства, след като европейската прокуратура заработи.

"Европейската прокуратура е прокурорски офис. По принцип всеки прокурорски офис може отново да отвори дело, което е било затворено от друг. След като обаче едно разследване е приключило, ако има нови факти и ситуация, обикновено прокуратурата може да го възобнови. Така е и с европейската прокуратура - дори и да е приключила някакво разследване, тя може да го възобнови", каза още тя пред БНР.

В България е приключило едно такова дело, което е за злоупотреба със средства по програмата САПАРД, в което всички обвиняеми бяха оправдани. Кьовеши отказа да коментира конкретни дела в България, както и протестите.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 55 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Належащо

    103 3 Отговор
    е ! Това са милиарди от европейските данъкоплатци , пари от труд и пот , предназначени за България и гражданите ѝ !
  • 3 Кьовеши преразгледайте фалшивите избори

    104 5 Отговор
    30 години СТИГА!
    НЕВЪЗМОЖНА е демокрация, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори!

    !!!С АКТИВНА РЕГИСТРАЦИЯ! Без фалшиви гласоподаватели в избирателните списъци!!!

    !!!БЕЗ ПРАГ на ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ! Без “избираеми места”! Без “водачи на листи” !
    Без праг на преференциите за независими и партийни кандидати!!!

    !!!С ДИСТАНЦИОННО гласуване!Електронно и по пощата!
    Машинно ДА, но то не е ДИСТАНЦИОННО!!!

    30 години СТИГА!
    Държавата принадлежи на данъкоплатците, а не на партийната олигархия!
    НЕВЪЗМОЖНА е демокрация, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори!
    30 години СТИГА!

    Коментиран от #10

  • 4 chi

    46 2 Отговор
    Ами сега...?
  • 5 Затвори ги

    74 3 Отговор
    В Кьовеши е надеждата.!
  • 6 456

    85 2 Отговор
    Госпожо, с нетърпение Ви очакваме. Колкото по-бързо, толкова по-добре.
  • 7 Прокурор

    74 5 Отговор
    Оставка на правителството на пишман цар Тиква и неговия Каскет!
    Кьовеши ела у Бг има много работа!
  • 8 АМОН

    49 3 Отговор
    А колко производства по дела свързани с ОЛАФ са прекратени от прокуратурата.
    КОЛКО ОТ ТЯХ СЕ МОТАТ ПО ЧЕКМЕДЖЕТАТА НА СЛЕДСТВИЕТО ?!

    ВЪПРОСЪТ С КРАЖБАТА НА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ СКОРО ЩЕ СТАНЕ АКТУАЛЕН В БЪЛГАРИЯ.
  • 9 Komapak

    40 1 Отговор
    Само с думи не става трябват и дела.
  • 10 МАШИННО

    15 22 Отговор

    До коментар #3 от "Кьовеши преразгледайте фалшивите избори":

    АЗ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО СЕ САМУЗАБЛОЖДАВАТЕ И КОЙ ВИ ВНУШАВА ЧЕ МАШИНОТО ГЛАСУВАНЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ФАЛШИФИЦИРА????ВСЕКИ СЕ КЪСА ОТ ТЕЛЕВИЗИЙКИ ДА БЪЛВА ЛЪЖЕИ ЗА МАШИННО ГЛАСУВАНЕ НАЙ ЛЕСНО СЕ ФАЛШИФИЦИРА МАШНИНОТО ГЛАСУВАНЕ,ДРУГ Е ВЪПРОСА ЧЕ БОЮ С ЧОВАЛИ НОСЕШЕ БЮЛЕТНИ И ПЕЧАТАХА,А ДА НЕ КАЗВАМ КУПЕНИТЕ КОМИСИЙИ НАПРАВО ПУСКАХА В УРНИТЕ ИМА ВИДЕА МНОГО КАК СЕ ГЛАСУВА ПО МЕСТА И КАК ШЕФОВЕ НА КОМИСИИ ИЗПИПВАТ БЮЛЕТИНИ В УРНИТЕ !!!ПРОБЛЕМА Е В ГЕРБЕРСКИТЕ КОМИСИИ ПЛАТЕНИ КАКТО И ПЛАТЕНИТЕ РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ ЧЧЕ СЪЩЕСТВУВА КОРОНКА!!!
  • 11 Даа

    63 2 Отговор
    Ковеши да си премести офиса у нас, че тук ще има работа до пенсия.
  • 12 Миусука Мадята

    59 3 Отговор
    Боко е безстрашен! Той си има Харизанов, Биков, Гешев, една професорка баба Тонка Христова и най вече Симеонов и Каракачанов. Последните двама дойдоха в парламента, като неистово критикуваха спящия с пистолет и алтън. Мутри вън!!!
  • 13 Шкафбанк

    26 2 Отговор
    Лично г-жа Меркел и цялото ЕНП ни обещаха, че стрес тест за Шкафбанк няма да има!
  • 14 Nostradamus

    56 2 Отговор
    Мила Кьовеши, живота няма да ти стигне за да осъдиш престъпленията, кражбите и далаверите на Престъпниците от Шайката ГЕрП начело с Вожда борисоф!
  • 15 Пристигай

    37 3 Отговор
    и ги почвай!Не ги бави!
  • 16 тиквеник с орехи

    41 2 Отговор
    Не е зле именно тя да подхване ТИКВАТА ! Защото в България това няма как да се случи , докато ГЕШЕВ нарича Бойко - ШЕФЕ ! Нали ?
  • 17 баце

    37 2 Отговор
    Ето и Европейската прокуратура ще се включи в офанзивата. На ББ му се събра накуп всичкото дето е трупано за 10 години. ББ трябваше да бяга по-рано, сега вече не става.
  • 18 Последно

    15 2 Отговор
    Не може да бяга! Оставиха го на амбразурата!
  • 19 Въпрос за милиони

    29 3 Отговор
    Уважаема г-жо Кьовеши, думите на земеделската ни министърка не са ли достатъчни?
  • 20 Кьовеши

    33 1 Отговор
    Вкара в затвора Румъни30 министри и мин, председатели за Корупция. Дай Бог такъв Късмет и за нашия народ и държава!!!! НЕЕ забравила, "последните си фенове" преди да бъде избрана!!!! Има право да рестартира и стари дела за злоупотреби с ЕВРО фондове---Сапарт, да се готвят Котараците?????!!!
  • 21 шкафа

    16 2 Отговор
    С пачките ще го гледат ли
  • 22 Сапард

    12 1 Отговор
    Сапард
  • 23 Нафарфори

    5 13 Отговор
    Това е добре , сега когато и тая каже всичко е ок , тогава какво ще кряскат тия 2-3 хиляди по улиците , кой ще е мафията ако се окаже че всичко е по правилата , това е въпроса. Европа вече провери , олаф провери и не намериха почти нищо , сега и тая ще си мини по реда , когато и тя не намери , всичките крещящи трябва да мятат семки и бонбонки върху фигуранта който ги подведе.
  • 24 народ

    12 1 Отговор
    Браво!
    И сегашните веднага!
  • 25 Пак този

    13 2 Отговор
    Това ми напомни да питам....какво стана с тези къщи за гости?
  • 26 Шопо

    7 0 Отговор
    Абе вие го нагласете Спящия с пачките и кюлчетата !!!
  • 27 ИВАН

    9 0 Отговор
    Браво бе, такова нещастно племе ли сме - българите ... Една жена, някаква Кьовеши да ни оправя, чакахме на руснаците да ни освобождават от турско робство, а после пък сме и неблагодарни ... Левски все още го почитаме, но кой му спазва заветите за чиста и свята Република ... и ние, като американците май само на парата се кланяме - помощи от Европа, заробване ....
  • 28 умно село

    10 0 Отговор
    А дано и на нашата улица да изгрее слънце най-сетне!
    От тези години дето сме "уж" в Европа се виждат само едни подобие на магистрали, които са постоянно в ремонт и едни български полу-политици, които станаха безкрайно богати, и шепа народ , който свързва двата края и многолюдна армия от мургаво население, което няма и два дни трудов стаж, но харчат на поразия и карат все по бързи коли. Живеем в територията в която циганка получаваща детски на 13 години и в същото време взема майчинство, защото крепят властимащите по избори. Иди после кажи, че политиците ни се борят с педофилията! Те просто са съучастници в процеса, но са коне с капаци!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Другия с коня

    4 1 Отговор
    Далаверата САПАРД беше по времето на Тройната Коалиция.БСП и ДПС.....Хора от отдела бяха направили Частни Фирми за окомплектовки на документи срещу процент от отпуснатите средства....Това от Личен Опит го знам...БСП и ДПС наглеците....
  • 31 Фигуранта

    4 1 Отговор
    А сега да видим къде са БАТКО и БРАТКО?
  • 32 Капитан леши

    7 0 Отговор
    БЕГАЙ БЕГАЙ КРАДЛИВ БОЮ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ НЕМА ДА ИЗБЕГАШ ! МАМАЛИГАТА КЕ ТЕ ПРАТИ СКОРО ПРИ СТАВРЕТО У ПАНДЕЛАТА !!!!!!
  • 33 Bai nudals

    4 0 Отговор
    Ха така,како.
  • 34 боко в затвора

    1 0 Отговор
    да преразгледа и записите с чекмеджетата
  • 35 Ура, Ура, Кьовеши започва работа!!!

    0 0 Отговор
    След последната среща в Брюксел на живо, една Румънска журналистка се обърна към тяния Президент Клаус ЙОХАНИС с думите::Къде е майката на тоя Татарски Хан"какво е имала предвид не се пояснява!! Кой е имала предвид, единствено се сещам за Чърчил::кой ние обявил война, онова татарско племе от коне Крадци" "... Чърчил е имал предвид нас, когато сме обявили война на Великобритания!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове