Last news in Fakti

15 Октомври, 2012 18:01 1 474 18

Станишев: Пари няма, защото се краде много

  • станишев-
  • борисов-
  • пари-
  • краде се

Изявлението на Бойко Борисов е цинично и лъжливо. Всичките му приказки за социална справедливост са пълно лицемерие. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев по повод на вчерашните поредни  опити на Борисов да се оправдава с предишното правителство и да обяснява защо няма пари за социални плащания.

Лидерът на социалистите изтъкна конкретни факти, които ясно опровергават твърденията на настоящия премиер. Станишев напомни, че за трите самостоятелни години управление на предишното правителство от 2006г. до 2008г. бюджетните разходи бяха общо 65 млрд. и 712 млн.лв. Същевременно през изминалите три години от мандата на ГЕРБ бюджетните разходи са със 17 млрд. 752 млн. лв. повече или общо 83 млрд. и 464млн.лв. Въпреки по- малкото похарчени средства, правителството на Сергей Станишев всяка година увеличаваше пенсиите, доходите, социалните помощи, твърди соцлидерът.

„При БСП социалната политика беше приоритет", обобщи лидерът на БСП и попита - след като ГЕРБ харчи повече, защо няма пари за никого - няма за пенсии, за социално слаби, за онкоболни, за БАН. Според Станишев логичният отговор е, че пари няма, защото се краде много. „ГЕРБ взима пари от всички граждани. Лентичките, които Борисов реже, са за сметка на заплатите и доходите, които не дава", добави Станишев. Той подчерта, че и догодина ГЕРБ ще събере по- малко приходи като дял от БВП от предишното правителство. Председателят на БСП напомни още, че при ГЕРБ контрабандата достигна небивали размери, което няма как да се случи без покровителството на управляващите. Лидерът на социалистите не пропусна да отбележи, че докато БСП увеличи фискалния резерв с 4 млрд.лв. и намали държавния дълг, ГЕРБ опоскаха спестените милиарди и до края на мандата ще затиснат България с близо 5 млрд.лв. дългове.

„Ако Бойко Борисов иска да се бори за социална справедливост и срещу богатите, да последва предложението на БСП - да се вдигне данъкът на хората с високи доходи. Това е израз на солидарност по време на криза", заяви Станишев. Според него Борисов не предприема тази стъпка, защото обслужва интересите на тясното си обкръжение. Лидерът на БСП даде пример с приказките на ГЕРБ, че щели да въвеждат данък „богатство", а реално въведоха данък „колиба". „Сега с десятъка върху депозитите облагат хората с малки депозити", подчерта Станишев и напомни, че 70% от депозитите са едва до 1000лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 конса

    4 1 Отговор
    А ти краде малко,лалугер ?Син да имаш-зет да ти доведе!

    Коментиран от #7

  • 2 Николай Николов

    3 1 Отговор
    Лелелеле кой седнал да говори за кражби,поне имай малко срам и млъкни бе утайка комунистическа.
  • 3 miha

    3 1 Отговор
    Е, не можах да се сдържа, като го прочетох...как не го е срам този, да не си мисли, че ние сме толкова прости и можем да забравим некадърното му и абсолютно некомпетентно управление, когато всеки крадеше, защото всички бяха едно?! Няма пари, защото държавата е опосквана в продължение на 20 години, защото се разчита на приходи само от ДДС, а няма производство. Защото работещите са малко, а чакащите много. Не че ми хареса какво направиха и правят ГЕРБ! Те пропускат единствената възможност да се измъкнем от блатото, като продават на безценица, за едното потупване по рамото (предполагам и някой тлъст) чек природните ни ресурси и респективно държавата, срещу 3-4 процента от печалбата...идиоти! Но и този как има очи да говори...единственото, което знам за сегашното правителство, е че не се краде, поне не от висшите етажи, не биха посмяли след патардията, която вдигнаха, когато дойдоха...
  • 4 Ей, мишоци заблудени

    1 2 Отговор
    Абе , крал... Е, и? Да не би да не е вярно, че всяка година вдигаше пенсийте? Да не би да не е вярно, че държавният резерв се увеличи? Да не би да беше бензина и тока по скъп от сега? Да не би да не свали данъците (плосък данък) за разлика от сегашните дето само мислят нови... На кой свят живеете заблудени и*ти или щото сте с парче от баницата в уста и лаете да не го изтървете? Тикви, физкултурници, анимационни герои и т.н. да се махат. Достатъчно опропастиха държавата...

    Коментиран от #12

  • 5 бати батев

    0 1 Отговор
    Много нагъл тип,вместо да се скрие в миша дупка от срам тръгнал да се показва пред хората и акъл да дава.Долни комунисти не трябва никога повече да взимат властта.Комунистите трябва да бъдат заклеймени както фашистите и да бъдат преследвани и съдени за родоотстъпничество
  • 6 Котарак

    0 1 Отговор
    До "Незаблудения мишок":
    Иди и заедно със Станишев се прегледайте...
    И като ти вземат тест за СПИН, да не забравиш да си поискаш и тест за БСП.
  • 7 666

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "конса":

    Да ама знаеха от къде. Пък тия кат не знаят най-лесно от народа.
    6 милиона по 10лв. да пяснем-машаллах.
  • 8 konsa

    0 1 Отговор
    До 666:
    Ти откъде знаеш?Да не си бил с тях като са крали?
  • 9 До 4-тия

    1 0 Отговор
    Аре легай каскет,заради вас се изнесоха половин България...Легай и не ставай докато не кажа...!!!
  • 10 1234

    1 1 Отговор
    Аз лично вярвам станишеф ( да го бяха кръстили станиумен или станикрасив) кой ако не той ше ги знае тия работи все пак е бил на тая работа и знае от собствен опит защо нема пари.....
  • 11 Кирилизатора

    3 1 Отговор
    Мили другари със сто годишни идеи в кухите глави ,с нетърпение очакваме да изпукате ,че да видим тогава ,кой аджаба ще гласува за терористичната ви организация!!!Не ви остава много "минаха години ,остаряхме аз със вас..."Електората ви бавно и сигурно си заминава.
  • 12 pacoran

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ей, мишоци заблудени":

    abe po vremeto na troinata koalicia se nasur4avaha krajbite na DDS i otvli4aniata ama 6oto ste prost narod i 20 godini gi izbirahte zatva sega 6e turpite 6oto Bioko ne e gospod i nemoje da oprai l..nata na Stani6ev za 3 godini tolkova mnogo sa krali 6oto zabeleji biaha 3 partii na vlast i se krade6e tri puti pove4e ako si umen i otbira6 ot matematika 6te razbere6 no kakto i da e triabva mnogo vreme i Boiko 6e oprai ka6ite za6toto toi be6e mnogo bogat predi da stane ministur predsedatel a drugite mi6ki kato Dogan i Stani6ev beha bedni kato curkovni mi6ki i zatva kradiaha i s g..a
  • 13 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    СЕРЖ СМЕЛО НАПРЕД ДО ПОБЕДАТА ,НИЕ СМЕ С ТЕБ
  • 14 кан Крум

    1 0 Отговор
    Абе не ти ли стига,че не си роден в БЪЛГАРИЯ,че си БКП издънка с КПСС кръстоска,ами се опитваш да управляваш държавата ни?Изглежда е много сполучлива операцията по ампотиране на чувството ти за срам и съвест!!!Какво направихте с ДПС и другаря цар?Напълнихте му гушата,но вашата не и сега се мъчите да си доядете,ама няма да го бъде!!!
  • 15 хиихи

    1 2 Отговор
    Етва е най долният лицемер от всички ,тази мазна мутра която трябваше досега да е прогонен от държавата

    Коментиран от #16

  • 16 Желязко Георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "хиихи":

    Има и по - долни, но този е добър кандидат за челната десятка. Той по - скоро е смотан от колкото крадлив. За мен Иван Костов държи първо място, като е много пред останалите по наглост.

    Спасението е едно въже от Радисан до парламента, да се избесят и да се оставят да изсъхнат там, и тогава да се организират нови избори. Според мен трудно ще се намерят кандидати :), или поне нагляри няма да има.
  • 17 bezpartien

    1 0 Отговор
    Браво народе!!!То затова сме на това положение всеки е сложил тъмните очила и това е.Бойко и ГЕРБ вече ни оправиха но могат и още.На батко ви още 2-3милиона в евро няма да му навредят да направи някое частно парти да ги изпразнува.И на Федосова контрабандичката и ще върви бай М...л ще ви продава цигарки по 2-3лева.Цецко ще ви обяснява как е намаляла престъпността как ги е изхващал всичките,но някой ги е пуснал и не се сеща защо,а дефакто са осъдили само едни братя Галеви и те си ги скриха.Не казвам че и Сер гей чо е стока и той е същите л..на,НО и ние сме ГОЛЯМ НАРОД.ЕВАЛА АШКОСУМ.Хората правителства свалят за това че се вдигнал бензина с 3 евроцента.БЪГАРИНО-О-О-О събуди се никой няма да дойде и да ни оправи ако ние си мълчим и траем да се гаврят с нас.
  • 18 да помислим

    0 1 Отговор
    И пак ще попитам:
    Как се гради нещо, грабено и разривано в продължение на 20 и кусур години? Да ги махнем тия? Добре, ама ако ще идват пак предишните - АЙДЕ НЕМА НУЖДА!!! И като дойде следващият, много умен, ще махне с вълшебна пръчица и за 3 години ще нареди нещата! Защото дали цените на бензина са само в България 3 лв.?
    Дали само в България има безработица? И всички, които казват "Ама заплатите им са други" - да се запитат от къде идват "другите" им заплати. Дали някой там си позволява да не регистрира колата си, след като я купи, за да не плаща данък, пък ако мине! И ред други "тарикатщини", защото нали всички сме тарикати тук! И нали всяка глоба на улицата ни струва 20 лв. на катаджийчето, а после сгазени били на пешеходна пътека!
    Пък като наложат данък, който всеки европеец плаща и винаги е плащал - тогава започваме да искаме да сме европейци на заплати само, но не и на данъци!
    Не да си траеме, но хайде да мислим с тиквите малко! И като казваме, че са зле нещата - да кажем как да станат по-добре. Защото файда няма на всеки 4 години отначало.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове