Last news in Fakti

14 Октомври, 2012 14:31 1 866 16

Плоският данък на социалистите бил виновен за свитите държавни финанси

  • борисов-
  • данък-
  • военни

Бюджетът за следващата година е „възможно най-добрия” на този етап, смята премиерът

Плоският данък на социалистите бил виновен за свитите държавни финанси - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов предложи на журналистите в Бургас поредно обяснение за недостига в държавната хазна, а оттам и за несправедливия според различни слоеве на обществото Бюджет 2013 г. В основата на проблема съвсем естествено министър-председателят постави кабинета „Станишев” и в частност въведения от него плосък данък от 10 %, съобщи bTV.

В коментар на изказване, направено от финансовия министър, че при един бъдещ следващ мандат може да се мисли за падане на плоския данък, Борисов разясни логиката си по следния начин – как да има пари за социалните сфери с такъв нисък „несоциален” данък, който не прибира достатъчно средства в сметките на държавата.

„На практика фирмите, след като бъдат обложени, на база 7% влизат данъци в държавата, а в една Швеция са около 70%, в Германия са 60% средно от това, което изработи един човек му го прибира държавата и го дава на социално слабите. В България това е 7%. Така че Станишев, като говори за социална държава, да каже защо са го въвели. То ни отиваше ние да го въведем и щяхме да го въведем, ако я нямаше икономическата криза”, каза премиерът и допълни, че едва ли вече може да се говори за отпадане на плоския данък, тъй като в този момент данъчната стабилност е много важна за бизнеса и инвеститорите.

Именно във връзка със свитите възможности на държавата Борисов коментира и исканията на военните да се запазят старите условия на пенсиониране, както и да бъдат увеличени заплатите.

„По времето на комунизма репресивният апарат на държавата ползваше много привилегии. Приоритети при нас обаче са образованието, здравеопазването, културата, археологията, да възстановим спортните бази. В най-голямата криза платихме най-голямата техника, за какво могат да са недоволни. Всички искаме високи заплати, но бюджетът на държавата е това. Следващата година, когато държавата има повече пари, ще повишаваме нататък. Сега повишаваме пенсиите, минималната работна заплата. Просто толкова пари има държавата, толкова сме си произвели”, обясни правителственият ръководител и определи бюджета за следващата година като „възможно най-добрия” на този етап.

В Бургас Бойко Борисов посети ремонтираната сграда на Музикалното училище посети "Проф. Панчо Владигеров" и подчерта, че за отстраняването на „занемарения” му вид управляващите са заделили над 1 млн. лева, като след ремонта с цел по-голяма енергийна ефективност, сметките за парно на учебното заведение щели да паднат с 60%.

Премиерът, регионалният и културният министър откриха по-късно ремонтираната сграда на Бургаската опера. Проектът за модернизирането й възлиза на близо 1,5 млн. лева.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво бойко

    3 1 Отговор
    Следващата стъпка е незабавна забрана на политическите партии и еднолично управление от твоя милост на държавата ни. То се вижда вече и с просто око, че няма друг път за излизане от тоя 23 годишен батак.
  • 2 gost

    7 1 Отговор
    Най големия батак е от 3 години и половина насам, за да не го видиш трябва само да си един от тях защото и сляпите го видяха !
  • 3 1234

    6 1 Отговор
    Комунистите за боико са като бен ладен за буш и като сатаната за църквата,когато нещо е хубаво то е моя заслуга когато е нещо лошо са комунистите или бен или сатаната.......................
  • 4 Даниела Петрова

    1 0 Отговор
    На крива ракета, космоса и пречи...
  • 5 Коста

    1 0 Отговор
    Плоският данък е дясна мярка. Станишев е десен, защото другарчетата му са "капиталисти". Ако ГЕРБ е дясна партия, трябва да го запази, макар че мрънка. И при плосък, и при прогресивен данък, аз едва ли ще съм добре. Аз съм от несъществуващата средна класа, защото не гладувам, но и едва се справям. Бих искал да видя една облагателна таблица, за да знам какво ми готвят.
  • 6 Мира

    1 0 Отговор
    Е та 3 години имаше Богочовека, що не го премахна, че да цъфнем?!
  • 7 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    палячото бойко хвалипръцков вече знае точно колко ще открадне догодина ,ВРЕМЕ Е ДА ГО НАРИТАМЕ ТОЯ ПАПАГАЛ
  • 8 Евала

    1 0 Отговор
    Когато прочетох това ме побиха тръпки. Наясно ли са всички какво става в България ?

    !Спахте ли добре господин Дянков?????
    Защото АЗ не спах добре. Не спах добре поради една причина. Вярно тя е нищожна за ВАС и надали ви интересува,но МЕН ме ужили, ужили ме все едно пчела или оса, фрасна ме по главата все едно, че Кубрат Пулев ми е забил един в лицето.
    Причината е толкова неинтересна за вас, че надали ВИЕ ще се трогнете от една бедност,от едно безпаричие,от една мизерия. Но въпреки
    вашето бездушие и слаб интерес АЗ – Иван Стефанов Проданов ще ви разкажа какво толкова много разстрои моя сън.Ще ви разкажа тази история с надеждата, че ВИЕ като Министър на финансите на Република България ще се трогнете и ще се осъзнаете.
    - Преди няколко дена аз (Иван Стефанов Проданов) и моята съпруга пристигнахме в родният и град на гости на тъста и тъщата.Преди това решихме да посетим местния магазин от голяма и известна верига да напазарим за вечерята ,все пак родителите и са пенсионери и живеят много охолно с „огромната пенсия която получават.Както и да е – в магазина напълнихме една количка с продукти и се запътихме към касата.Опашката беше голяма та се наложи да почакаме.Тогава моята половинка се сети че не сме взели памперси за близнаците ни.Аз като кавалер и баща за пример (Умря циганката дет ме хвали ,ама ….) отидох към съответния щанд ,който по стечение на обстоятелствата се намира до щанда са месо и там станах свидетел на следната молба на една възрастна жена към момичето ,което обслужваше щанда .
    - Мило дете отрежи ми 20 грама (Не е грешка,възрастната дама наистина каза 20 грама) салам от Хамбургския,че днес взех пенсия и си казах ,бе и аз съм човек,да хапна малко салам.
    Възрастната дама си взе поръчката и се запъти към щанда за сирене от където взе 100 гр. сирене и от там към касата.Естествено аз също се тръгнах с памперсите към касата.Опашката пред касата все така си беше дълга ,и понеже бяхме с повече покупки пуснахме възрастната женичка пред нас.
    Какво стана обаче ,когато се наложи жената да плати ????
    Оказа се ,че саламчето не е било 20 грама ,а 30гр. та не и достигнаха 0.15лв да си плати.Жената много се притисни започна да рови с треперещи ръце в протърканият си портфейл за стотинки ,но уви не намери ,виждах как сълзите напират в очите и,тогава АЗ и дадох нужната сума и с това всичко се оправи.
    Мислите си ,че ИСТОРИЯТА свършва до ТУК господин Дянков????? Нееееееее ,тя продължава .Продължението е следното:
    Вече в родителите на съпругата ми , с тъста ми седнахме на масата ,жените направиха салата,чукнах ме се с хубавата ракия на тъста и прекарахме една приятна вечер в компанията на децата ,приятели ,роднини и съседи.Съвсем бяхме забравили за днешната случка в магазина,НОООООО някой не беше забравил,и това беше възрастната женичка от магазина,същата тази на която не и стигаха тъпите 0.15лв.
    Та на следващата сутрин ,бяхме изненадани от неочакван ,но много приятен гост.
    Това беше тази женичка,понеже града е малък и всички кажи речи се познават тя разбрала кои сме и ни идваше на гости с малък подарък.
    Знаете ли ГОСПОДИН ДЯНКОВ какъв беше подаръка???
    Скромен ГОСПОДИН ДЯНКОВ подарък ,но от сърце – бяха питки със сиренце.Жената беше направила питки със всичкото сирене което беше взела предния ден и ни ги беше донесла на НАС!
    Оказа се ,че след като си е взела ГОЛЯМАТА ПЕНСИЯ която получава ,а това са огромните 140лв. жената си е купила дърва ,платила тока и водата и са и останали огромните пари за харчене в продължение на 1 месец – 10лв.
    Тъста ми ,който е бивш военен и познавах ,като много корав мъж се разплака от нейната история.
    Трябва да ви кажа ГОСПОДИН ДЯНКОВ ,че никога през живота си не бях ял толкова сладки питки със сирене.
    СЪВЕТВАМ ВИ ЕДИН ДЕН И ВИЕ ДА ГИ ОПИТАТЕ!
  • 9 Хахо

    1 0 Отговор
    Плоската ти тиква чак след три години ли роди този виц? Дали пък не е неадекватното управление на ГРОБ (герб)?
  • 10 Явор Кръстев

    1 0 Отговор
    "В коментар на изказване, направено от финансовия министър, че при един бъдещ следващ мандат може да се мисли за падане на плоския данък "
    Следите ли му мисълта на наглеца?!?
  • 11 кик

    1 0 Отговор
    деспот боко и бойл дянков.....
  • 12 кик

    1 0 Отговор
    аз предлагам народът да събере от дарения сума достатъ4на за да бъдат платени и поръ4ани и елиминирани боко и министрите му...ако приемем 4е има останали все още 4 млн българи и всеки даде около 3-4 пари ще стигнат за целта
  • 13 Стефан Милков

    2 1 Отговор
    Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо,
    вечно нещо ще намери, да се начумери!

    На крива ракета - космоса й пречи!

    По-висша форма на безпомощност, липса на държавническо мислене и истинско джентълментско мъжкарство през последните 20 години от Б.Б. няма...
  • 14 мунчо

    1 0 Отговор
    Трагедия!!!!!!!!!
    Нямам думи и тия простотии с балконите и застрояването на морето са вече връх.
    Преди време си мислех, че няма сила, която да обедини българския народ, но вече я виждам.
  • 15 Желязко Георгиев

    0 0 Отговор
    От ден на ден се изумявам все повече и повече. Как може толкова прост човек като Бойко Борисов да бъде избран за премиер. Толкова ли е трудно да видите бе хора ... този човек е по - прост и от тракторист, има огромно самочувствие а нищо не знае и нищо не може. Ясно е че е сложен там с цел, но все пак много неща зависят от личните му качества, а той е супер прост и необразован пожарникар - нищо лично към пожарникарите.
  • 16 Не е истина!!!

    0 1 Отговор
    Не е истина колко сме прости! Само аз ли помня какво беше "общественото" мнение за "плоския данък", по времето когато се гласуваше въвеждането му, вместо диференцираните ставки?
    Ако съм само аз - да ви припомня: същото каквото е сега за данъка върху лихвите.
    Ние защото се счупваме да си плащаме данъците, или се осигуряваме на пълните си заплати, та викаме долу всеки, който търси как да ни накара, обаче заплати като в европа - з а д ъ л ж и т е л н о!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове